abonnement Unibet Coolblue
pi_151728504
Liveuamap twitterde op woensdag 15-04-2015 om 22:55:02 #Greece in talks with #Russia to buy missiles for S-300 systems http://t.co/1CupucJZ1V #Ukraine via @EuromaidanPress reageer retweet
Vraag me af wat ik hiervan moet geloven... :')
pi_151730809
quote:
Greece in talks with Russia to buy missiles for S-300 systems: RIA

(Reuters) - Greece is negotiating with Russia for the purchase of missiles for its S-300 anti-missile systems and for their maintenance, Russia's RIA news agency quoted Greek Defense Minister Panos Kammenos as saying on Wednesday.

The report followed a visit by Greek Prime Minister Alexis Tsipras last week to Moscow, where he won pledges of Russian moral support and long-term cooperation but no fresh funds to help avert bankruptcy for his heavily indebted nation.

NATO member Greece has been in possession of the Russian-made S-300 air defense systems since the late 1990s.

"We are limiting ourselves to replacement of missiles (for the systems)," RIA quoted Kammenos, who is in Moscow for a security conference, as saying.

"There are negotiations between Russia and Greece on the maintenance of the systems ... as well as for the purchase of new missiles for the S-300 systems," he said.

The Greek defense ministry in Athens later issued a statement quoting Kammenos as saying: "The existing defense cooperation programs will continue. There will be maintenance for the existing programs."

No other details were immediately available.

It was unclear where Greece, whose leftist government is struggling to secure the funds to meet its debt repayments, would find the money to buy more missiles.

Russian President Vladimir Putin said after his talks with Tsipras in Moscow last week that Athens had not asked for money to ease its debt crisis.

However, Greece is keen to revive its traditionally good relations with Moscow, prompting unease among some of its European partners at a time of deep tension between Russia and the West over the Ukraine crisis.

On Monday, the Kremlin said Putin had signed a decree ending a self-imposed ban on delivering its S-300 anti-missile system to Tehran after world powers, including Russia, reached an interim deal with Iran on curbing its nuclear program.
http://www.reuters.com/ar(...)dUSKBN0N62A720150415
  donderdag 16 april 2015 @ 01:01:35 #203
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_151731026
quote:
De rest van de EU mag de schulden betalen en Griekenland koopt doodleuk wat nutteloze defensietroep.
pi_151731041
quote:
Ik dacht dat Griekenland bankroet was? En waarom koop je als NAVO-land wapens van je 'vijand'?

Griekenland en Rusland mogen dan wel goede vrienden zijn, maar Griekenland houdt er blijkbaar geen rekening mee dat ze nog steeds lid van de EU en NAVO zijn.

Je zou bijna gaan denken dat Griekenland zich alvast voorbereidt op een eventuele afscheiding van de EU.
pi_151731240
quote:
15s.gif Op donderdag 16 april 2015 01:02 schreef Infection het volgende:

[..]

Ik dacht dat Griekenland bankroet was? En waarom koop je als NAVO-land wapens van je 'vijand'?

Griekenland en Rusland mogen dan wel goede vrienden zijn, maar Griekenland houdt er blijkbaar geen rekening mee dat ze nog steeds lid van de EU en NAVO zijn.

Je zou bijna gaan denken dat Griekenland zich alvast voorbereidt op een eventuele afscheiding van de EU.
Lol, je hebt liever dat Griekenland enkele miljarden extra uitgeeft om z'n bestaande systemen te vervangen door patriots?
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_151731270
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 01:13 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Lol, je hebt liever dat Griekenland enkele miljarden extra uitgeeft om z'n bestaande systemen te vervangen door patriots?
Nee, ik heb liever dat ze gewoon helemaal niets uitgeven. Ze staan tenslotte nog steeds in het rood bij de EU, oftewel bij ons.
pi_151733233
quote:
10s.gif Op woensdag 15 april 2015 23:09 schreef Infection het volgende:
Liveuamap twitterde op woensdag 15-04-2015 om 22:55:02 #Greece in talks with #Russia to buy missiles for S-300 systems http://t.co/1CupucJZ1V #Ukraine via @EuromaidanPress reageer retweet
Vraag me af wat ik hiervan moet geloven... :')
Misschien kan je het Poetin vragen, over 2 uur begint zijn jaarlijkse Q&A.

Heb je je vraag al ingestuurd? :7
pi_151733951
quote:
Nederlander en Oekraïense echtgenote weggepest uit de Krim

Het leven op de Krim is sinds de Russische annexatie goed. Wie het daar niet mee eens is, moet zwijgen of oprotten. Het nieuwe gezag duldt geen kritiek. Wie toch blijft én zijn mond opentrekt, speelt met zijn leven. Niet voor niets zijn Nederlander Jelle en zijn Oekraïense vrouw Catharina gevlucht.

,,Het is de mooiste plek op aarde, de Krim,'' zegt Jelle treurend. Jarenlang heeft hij met zijn vrouw Catharina en hun twee kinderen op het schiereiland gewoond. ,,Een paradijs. Ik werkte daar in een hotel aan de kust. Azuurblauw water waarin dolfijnen dartelen.''

Dat paradijs ligt plotseling onbereikbaar ver weg. Enkele maanden geleden is Jelle met zijn gezin gevlucht naar Nederland. Uit angst dat hun zoon in het Russische leger zou moeten dienen en naar Tsjetsjenië zou worden gestuurd om daar te vechten. Uit angst ook voor de intimidatie en het geweld tegen Oekraïners en met name tegen de minderheid van de Krim-Tataren.

Veiligheidsdienst
Jelle en Catharina zijn niet hun echte namen. ,,Ik durf niet te zeggen waar ik nu woon, hoe we echt heten, wanneer we zijn gevlucht,'' zegt Jelle. ,,Op de foto willen we evenmin, ook niet als we er onherkenbaar op staan. De Russische veiligheidsdienst FSB heeft maar een paar gegevens nodig om ons te traceren. Zoveel Nederlanders woonden er niet op de Krim. Catharina's broer is ook naar het buitenland gevlucht en heeft een interview gegeven. De volgende dag stond de FSB al bij haar op de stoep. Wij willen onze achtergebleven familieleden niet in gevaar brengen.''

De angst is begrijpelijk. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International meldt in een onlangs verschenen rapport dat alleen al in de eerste maanden van de annexatie - nu ruim een jaar geleden - paramilitairen ten minste tien mensen hebben ontvoerd en mishandeld. Van zeven van hen is het lot nog altijd onbekend.

Marteling
Van Reshat Ametov (39) kent Amnesty International het lot wél. Een video toont hoe hij tijdens een kleine demonstratie op 3 maart 2014 voor het regeringsgebouw in Simferopol door drie in een onbekend uniform geklede mannen naar een auto wordt gebracht. Op 15 maart is zijn lichaam gevonden, met tekens van marteling. De daders zijn nooit achterhaald. Ametov uitte op Facebook regelmatig kritiek op de situatie van de Krim-Tataren.

Vanuit Nederland probeert Jelle zoveel mogelijk informatie over de actuele situatie op de Krim te vergaren. Eenvoudig is dat niet. ,,Skypen met mijn Oekraïense familieleden of vrienden durf ik niet. Alles wordt afgeluisterd. De verhalen die wij te horen krijgen, zijn gruwelijk. In Simferopol is een burgerwacht in militaire kleding actief, allemaal Russische alcoholisten en drugsverslaafden. Ze worden de SS genoemd en hebben een 16-jarige jongen met een hamer doodgeslagen, enkel omdat hij Oekraïens sprak. Een 12-jarige jongen is het ziekenhuis in geslagen omdat hij met zijn mobieltje met zijn moeder belde en Krim-Tataars sprak.''

De Krim is verworden tot een vrijhaven voor criminelen en ander tuig, stelt Jelle. ,,Veel lui uit Donetsk en Loehansk zijn er naartoe gekomen, en dat zijn geen lieverdjes. Ook veel Russische criminelen houden zich er op. Het is nu een bananenrepubliek, je kunt je gang gaan als je maar een Russisch vlaggetje op de auto hebt.''

Herdenkingen
De autoriteiten doen weinig tot niets aan de criminaliteit, constateert ook Amnesty International.

Met name de Tataren wordt het leven zuur gemaakt. De zelfbenoemde premier van de Krim, Sergej Askionov, moet niets van hen hebben. In mei 2014 verbiedt hij de herdenking van de deportatie in 1944 van de Krim-Tataren naar verafgelegen gebieden in de Sovjet-Unie. Ook mogen ze enkele maanden later de slachtoffers van Stalin en het nazisme niet openlijk herdenken. De officiële reden: het is zó warm, dat deelname aan de herdenking slecht zou zijn voor de gezondheid.

De pesterijen en intimidatie hebben effect. Tal van Oekraïners en Krim-Tataren zijn net als Jelle en Catharina gevlucht. Tot vreugde van sommige Russen, die maar wat graag de verlaten huizen innemen.

Spaargeld
Vooral de woningen van gevluchte Tataren zijn geliefd, weet Catharina, die veel Tataren onder haar vrienden heeft. ,,Tataren vluchten niet zomaar. Zij zijn enorm gehecht aan hun geboortegrond. Al hun spaargeld steken ze in de bouw van een huis; als ze weer wat te besteden hebben, bouwen ze hun woning verder uit. Langzaam maar zeker worden het heuse villa's.'' Alleen als het leven onmogelijk wordt gemaakt en hen niets anders rest, zullen Tataren de benen nemen

Maar zelfs wie op de vlucht slaat, wordt nog niet met rust gelaten, weten Jelle en Catharina uit ervaring. Jelle: ,,We zaten in een trein van zo'n dertig wagons. En nog kwam een zestal bewapende militairen uitgerekend onze wagon binnen en schreeuwde: 'Waar is die Hollander!' Ze hebben mijn pas zeker een kwartier lang bestudeerd, met een loep. Ik heb al die tijd geprobeerd vriendelijk te lachen. Ze hebben ons uiteindelijk doorgelaten, maar mijn visum is verscheurd. Het wordt nu heel moeilijk een nieuw visum te krijgen om nog eens terug te kunnen gaan.''

http://www.ad.nl/ad/nl/30(...)st-uit-de-Krim.dhtml
pi_151734102
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:41 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

Jeej, een verhaal zonder echte bronnen om weer aan wat beeldvorming te doen. *O*

Topjournalistiek. ^O^
pi_151734211
quote:
10s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:49 schreef Smack10 het volgende:

[..]

Jeej, een verhaal zonder echte bronnen om weer aan wat beeldvorming te doen. *O*

Topjournalistiek. ^O^
Dat zal de AD dan wel hebben geleerd van Russia Today, Life News, Sputnik, enz,. ;)
pi_151736030
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:54 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]

Dat zal de AD dan wel hebben geleerd van Russia Today, Life News, Sputnik, enz,. ;)
Post je die artikelen dan ook even?

Ah, dat zal wel weer teveel gevraagd zijn natuurlijk.
pi_151736417
Voor alle Poetin haters en fanboys, zijn jaarlijkse Q & A, live:

http://rt.com/on-air/putin-annual-news-conference/
pi_151736612
Een Q en A met gefilterde vragen en antwoorden.
pi_151742443
Pro-Russische journalist doodgeschoten in Kiev

http://www.nu.nl/buitenla(...)schoten-in-kiev.html
pi_151742688
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 14:33 schreef theNull het volgende:
Pro-Russische journalist doodgeschoten in Kiev

http://www.nu.nl/buitenla(...)schoten-in-kiev.html
De zoveelste die de mond gesnoerd wordt.

Edit: Oh, Pro-Russisch dit keer. Laat maar. ;)

Maakt het overigens niet minder erg.
pi_151743143
  donderdag 16 april 2015 @ 15:06:52 #218
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_151743361
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 14:59 schreef Eyd het volgende:
[ afbeelding ]
Heb je ook kaartjes van andere Europese koloniale grootmachten en hun veroveringen?
The view from nowhere.
  donderdag 16 april 2015 @ 15:07:20 #219
313372 Linkse_Boomknuffelaar
Vrijheid voor Demoon_uit Hemel
pi_151743375

:D

Mother Russia From Alaska To The Kremlin!

Wat als de wolf vriendjes wordt met de beer?

Duitsland - Rusland druzhba! O+


Een discussie over Atlantisch - versus continentaal gedachtegoed.

Het goede van Duitsland: liefde voor de natuur, ecologie, liefde voor kwaliteit i.p.v. kwantiteit, liefde voor kunst en cultuur, grote dichters, schrijvers, filosofen, psychologen vermengd met het goede van Rusland.
Een interessant experiment.
pi_151743449
MarQs__ twitterde op donderdag 16-04-2015 om 15:07:35 #Zakharchenko threatens to take #Mariupol, says he has 23,000 men under arms, 30,000 in reserve http://t.co/TaqlBClLr3via @OS1954 reageer retweet
pi_151743536
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 15:06 schreef deelnemer het volgende:

[..]

Heb je ook kaartjes van andere Europese koloniale grootmachten en hun veroveringen?
Nee, sorry
pi_151743619
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 14:59 schreef Eyd het volgende:
[ afbeelding ]
:')

En de hele wereld is van mij. Kijk maar naar dit historische document:
quote:
Al het grondgebied op aarde is van FOK!-user waht.
Ondertekend op 10.000BC.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_151743729
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 15:12 schreef Eyd het volgende:

[..]

Nee, sorry
Maakt niet uit, de Nederlandse media laat jouw kaartje prime time zien want ze houden nogal van eenzijdige berichtgeving.
pi_151743772
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 14:33 schreef theNull het volgende:
Pro-Russische journalist doodgeschoten in Kiev

http://www.nu.nl/buitenla(...)schoten-in-kiev.html
En gister weer een pro Russische politicus vermoord in Kiev.

Ukraine ally of ex-President Yanukovych found dead

http://www.bbc.com/news/world-europe-32329512
pi_151743896


Zijn naam: Oleg Kalashnikov. :7

Zijn lot iets minder florissant: vermoord door neo-nazi's op de dag dat de Joden de Holocaust herdenken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')