Je bent voor mij altijd FANNvanhetlaatste uur geblevenquote:Op maandag 25 januari 2016 10:32 schreef FANN het volgende:
ja ja toen was ik nog Fanvanhetlaatsteur...
quote:Op maandag 25 januari 2016 10:33 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Je bent voor mij altijd FANNvanhetlaatste uur gebleven
Ja. Laat mensen dan ook zelf weten of ze bejaarde omaatjes beroven of kindjes van drie betasten. Kan ook leuk of lekker zijn. Hoef je dan ook niet moeilijk over te doen. Lekker is het excuus voor alles, blijkbaar.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:31 schreef motorbloempje het volgende:
Kadavers eten Godverdomme zeg. Laat iemand toch lekker zelf bepalen of hij/zij af en toe vlees eet of niet zonder daar zo verbolgen over te gaan doen zeg.
Ik at gisteren een heerlijke vegetarische soep die ik even snel in elkaar geklust had.
een zoete aardappel
halve flespompoen
lading wortels
uitje
knoflook
groentenbouillon
lading kruiden (milde currypoeder, garam massala, chilli, wat komijn)
Blender
Kokosmelk
eten. Nom!
Lekker idd; van de bio winkelquote:
Ik ben helemaal van de basmatirijst de laatste tijd.quote:
kali orexiquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 23:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké, dit wordt een heel verslag, want ik heb een aantal gerechten tegelijk gemaakt.
De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.
Een deel van de saus was al gebruikt toen ik er aan dacht om een foto te maken, maar dat ziet er dus
zo uit.
Ondertussen heb ik ook een beetje Quinioa gemaakt zoals op de video.
Niet zoveel want ik had maar 10 kleine paprika's om te vullen.
Vulling Paprika's
Fruit een uitje aan in olijfolie.
Doe de Quinoa erbij en een beetje van de tomatensaus, niet te veel want dan wordt het te klef.
Breng op smaak met eventueel nog iets zout en peper, verse peterselie, cemen, piment,oregano en
gedroogde basilicum. (vers is te overheersend van smaak).
Omdat ik niet zoveel paprika's had heb ik de rest van de bak gevuld met aardappeltjes.
Aardappeltjes
Snij de aardappeltjes als patat,doe ze in een (oven)schaal water en olijfolie 50/50 tot ze net net onder
zijn gedompeld. Naar smaak toevoegen:citroensap ,zout en, half theelepeltje cemen.
Dit is cemen, te koop in de meeste turkse winkeltjes.
Zet de schaal 10 minuten in een de oven, 250 graden.
Vul de paprika's met de vulling, zet ze bij de aardappeltjes in de schaal en laat alles nog een half uur
garen in de oven op 250 graden.
Paprika's zijn klaar!
Ik had een flinke pan met tomatensaus, genoeg voor nog een flinke portie gebakken pepers, die hele
grote dus.
Gebakken Groene Pepers in tomatensaus.
De pepers bak je in olijfolie, je doet er tomatensaus bij en dat is ook klaar.
Dan heb je een flinke portie ie je kan gebruiken als bijgerecht, maar je kan ze ook gewoon lekker zo met vers stokbrood eten.
Pepers zijn ook klaar!
Toen had ik nog een beetje tomatensaus over en toevallig had ik nog een pakje Goodbite Soja gehakt, dus daar kon ik nog mooi Spaghettisaus van maken.
Spaghettisaus
Fruit een uitje en een klein gesneden groen pepertje in olijfolie.
Verse peterselie, en op smaak afmaken met peper, zout,en kruiden naar smaak
en het restje tomatensaus.
Als jullie je afvragen wat ik met zoveel eten moet
De paprika's en aardappeltjes zijn al bijna op pepers gaan morgen wel op en de spaghettisaus heb ik
in kleine éénpersoons porties in de vriezer gedaan, da's altijd handig voor een snelle hap.
en nu heb ik een IJskofie verdient
Dat ruikt een beetje naar zweetsokken of is dat weer een andere rijstquote:Op maandag 25 januari 2016 10:41 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik ben helemaal van de basmatirijst de laatste tijd.
Ik vind het juist heerlijk ruiken!quote:Op maandag 25 januari 2016 10:43 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat ruikt een beetje naar zweetsokken of is dat weer een andere rijst
Dat mag van mij die man hier eet wel eens kaasfondue, ik kan ook niet tegen die lucht,quote:Op maandag 25 januari 2016 10:43 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik vind het juist heerlijk ruiken!
Bedankt ik ga die topics doorspittenquote:Op maandag 25 januari 2016 10:27 schreef FANN het volgende:
Maar ik ga dit topic niet ontvolgen hoor omdat er één gekkie bijzit
Ik zei al, héél soms en ik kan het beter eerlijk zeggen vind ik dan, ik eet over het
algemeen Vegetarisch en als toevallig er toevallig iets langs komt dan lekker is en
Veganistisch, nou dan ben ik daar ook niet vies van
Er zijn trouwens ook nog 10 delen Vegetarisch eten voor de liefhebbers
CUL / [Vegetarisch eten #10]
Ook flexitariërs zijn hier welkom
Staat veel lekkers in, have fun!quote:Op maandag 25 januari 2016 10:47 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
Bedankt ik ga die topics doorspitten
Kijk, het is hier CUL. Het gaat in dit topic dan ook over de culinaire aspecten van vegetarisch en veganistisch eten en niet om de morele achtergrond daarvan.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:34 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik ga wel weg dan, ik heb geen zin om in topics over vega/n eten ook nog naar het geleuter over vlees te moeten luisteren. Dat moet ik al de halve dag.
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger?quote:Op maandag 25 januari 2016 10:54 schreef HyrulePrincess het volgende:
Ik zie dat het een goed idee was om dit topic een schopje te geven want we zijn gelijk een paar pagina's verder
Wij zijn dus in september 2015 overgestapt naar vegetarisch, dit bevalt echt goed. Er zijn zoveel vleesvervangers die lekker zijn (paar zijn echt niet te kanen maargoed dat heb je met normaal vlees ook, niet alles is lekker). En ipv vlees een eitje of extra groenten doen is echt prima te doen. Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn maar eigenlijk hebben wij er allebei geen moment last van gehad ondanks dat wij echt liefhebbers van barbeque en veel vlees waren enzo. Het leed dat dieren moeten doorgaan voor mijn avondeten is het 't niet waard, en ik heb geen moment spijt, ben echt heel blij dat we overgestapt zijn.
Wij willen nu proberen om een paar dagen per week ook veganistisch te gaan eten maar dat lijkt mij echt lastig aangezien wij regelmatig gerechten hebben waar kaas in gaat of eitjes. veganistisch lijkt mij ook moeilijker in restaurants etc, voor vegetarisch vind ik dat de meeste restaurants prima opties hebben!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |