Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vleesquote:Op maandag 25 januari 2016 16:56 schreef roos85 het volgende:
Ik heb vandaag de kipstukjes van de vegetarische slager gekocht. Van de week eens proberen. Wel aan de prijs.
Ik ookquote:Op maandag 25 januari 2016 15:19 schreef Aphrodyte het volgende:
Vandaag vegetarische bacon van DVS gekocht; gaat over een restje vegan bami. Ik ben benieuwd
Ook al liefhebber van de kipstuckjesquote:Op maandag 25 januari 2016 16:44 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik eet vandaag de kipstuckjes van de vegetarische slager, haha
Hebben jullie huisdieren? (hond/kat) zo ja, zijn ze vega of niet? Ik geef mijn hond eigenlijk altijd bio kip met aloë vera, maar nu had ik afgelopen week een pakje van yarrah meegenomen en ze vond het gewoon lekker.
Bami met stukjes is dan ook echt heel goorquote:Op maandag 25 januari 2016 17:37 schreef FANN het volgende:
[..]
Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vlees
moet je maar denken en dan mag je ook wel eens iets extra's.
Ik gooi het nooit door de bami ofzo, dat vind ik dan weer zonde, maar bijvoorbeeld écht een gerecht waar je kip bij nodig hebt zoals kip/kerrie... tja... dat gaat niet zonder kip
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehaktquote:Op maandag 25 januari 2016 17:48 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Bami met stukjes is dan ook echt heel goor
Net als chili, daar moet echt geen vega gehakt door... ew
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doenquote:Op maandag 25 januari 2016 17:51 schreef FANN het volgende:
[..]
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehakt
Bij bami/nasi gaat er hier vaak tofu door We moeten hier onze draai soms nog een beetje vinden ook, vriend eet niet vegetarisch, maar sinds we samen wonen eet hij toch aanzienlijk minder vlees dan voorheen. We doen wel regelmatig een combi-gerecht met een vega en een vlees-variatie, maar voornamelijk vega.quote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
deze is echt mn favo chili everquote:
Tuurlijk heb je gelijk in en soms doe ik/wij dat ook, bij deze gerechtenquote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
Bij de Landmarkt in Amsterdam hebben ze ook Notenburgers die geschikt zijn voor Veganisten, maar ik weet het merk niet meer als ik het weer tegenkom zal ik het hier voor de Veganistenquote:Hebben jullie veganistische producten?
We bieden keuze uit een groot aantal producten die geheel plantaardig en dus veganistisch zijn.
Deze vegan producten herken je aan het groene ‘v’ logo rechtsonder op de verpakking.
Op dit moment is het grootste deel van ons assortiment vegan.
Het liefst maken wij ook alle producten vegan, echter kippenei-eiwit/zuivel zorgt voor een 'bite'
die voor sommige van onze producten nog onmisbaar is.
Smaakbeleving staat bij ons op één, dit is de enige manier om mensen die van vlees houden in te laten zien dat ze met onze producten niks hoeven te missen! Bovendien voorkomt de toepassing van ei en zuivel op dit moment nog de noodzaak van onplezierige E-nummers, die in veel vegan producten elders te vinden zijn.
We werken met de meest vooraanstaande wetenschappers en met bedrijven als Hampton Creek in San Francisco aan plantaardige ei-vervangers omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst plantaardig is.
Ik heb er ook een paar geprobeerd, maar nee niks voor mijquote:Op maandag 25 januari 2016 18:17 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Was er maar (echt lekkere) veganistische kaas
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet?quote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schapquote:Op maandag 25 januari 2016 18:56 schreef FANN het volgende:
[..]
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet?
Ik had een keer spekjes geprobeerd voor door mijn stampot maar ik kon mijn stampot weggooien ik weet dat smaken verschillen hoor, maar misschien heb jij het over iets anders
Als iemand écht lekkere vega spekjes kent wil ik die ook nog wel een keer proberen,
stampot rauwe andijvie zonder spekjes is ook niet alles, al helpen die braadworstjes van de
Jumbo wel héél erg dan is het ook lekker
Ga ik deze week proberen bij mijn falafelwraps!quote:Op maandag 25 januari 2016 19:09 schreef SacreCoeur het volgende:
Good bite, dat is pas smerig.
Waar ik de laatste tijd helemaal gek van ben is limoen frietjes. Zak ovenfriet bakken en daarna besprenkelen met een halve limoen, zeezout & gerookte paprikapoeder & daarbij een zelfgemaakte aiolie 8 el veg-mayo + 1 tl sriracha, 1 tl uienpoeder en de andere helft van de limoen... allemaal maken jullie
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meerquote:Op maandag 25 januari 2016 19:32 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schap
Het was gewoon goed te doen; ik ben niet lyrisch ofzo. Maar ik verwacht ook nooit veel van vleesvervangers. Ik vind alleen de bamischijf en het saucijzenbroodje van dvs echt lekker
De braadworst en gehaktbal niet
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijnquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:22 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meer
De bitterballen van DVS zijn goddelijk, met slagroom erin maar normaal eet ik nooit
bitterballen dus deze ook maar héél soms ze zijn wel hartstikke duur, dat wel hoor.....
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:25 schreef motorbloempje het volgende:
Ook lekker, wat ik vanavond eet: Barleyrisotto (met barley dus, ipv rijst) met tomaten, pompoen (puree) en feta! Op smaak gebracht met smoked paprika en chilli
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft!quote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:31 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijn
Wat ik echt smerig vind is de van Dobben groentenkroket. . Smaakt naar bouillon
Ik vergeet erbij te zeggen dat LDS een grapje was in 40+ en dat dat staat voor Luie Donder Syndroom anders komt het wel raar over natuurlijk, maar dat is dus een grapje, sorryquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:32 schreef FANN het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Ik heb nog géén idee wat ik ga eten, maar ik zit nu aan een Groene Smoothie, is eigenlijk
ook Vega bedenk ik me nu
Deze had ik voor een ander topic gemaakt, kan hier ook best voor de variatie.... zeg maar
[ afbeelding ]
Zo lekker AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel primaquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft!
en verder af en toe een zakkie chips (kleintje) en nootjes
Groentenkroketten had ik een fase dat ik die at, maar daar ben ik ook al weer klaar mee
Voor Vegetariërs zijn er snacks en tussendoortjes genoeg, maar voor Veganisten ookquote:Op dinsdag 26 januari 2016 15:17 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zo lekker AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel prima
Noten eet ik elke dag in diverse varianten; goede vetten en heerlijk
Chips niet zoveel; maar is altijd wel een goede vegan optie onderweg
Haha, het eerste dat me opvalt is de schrijfwijze van KipstuKCjes. Die van de Vegetarische Slager is kipstuCKjes. Misschien heeft Vivera afgekeken? Hoe dan ook; ik vond Vivera vroeger ook altijd ranzig, . Was het niet op basis van zuivel ofzo?quote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen
[ afbeelding ]
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.
Koelvak :quote:[b]Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Ja dat is het betere werkquote:Op woensdag 27 januari 2016 15:51 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje
Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo
Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo
Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen
Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes
Vegetarische mini loempia's
Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden
Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echtquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:07 schreef roos85 het volgende:
[..]
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Das waarquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.htmlquote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
dezequote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Nice dankjewel! Morgen proberenquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:46 schreef roos85 het volgende:
[..]
Das waar
Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.
Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
De feta laat ik er sws uit, want dat lust ik niet. Maar ziet er lekker uit, van het weekend proberen dank!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Ik heb er een aantal:quote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
Dat is inderdaad een heel goed recept!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Oe, zeker doen!quote:Op donderdag 28 januari 2016 10:13 schreef n0a het volgende:
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Die kon ik ook niet vinden, heb het recept niet letterlijk gevolgd maar qua kruiden mijn eigen voorkeur & voorraadkast gevolgd. Heb er wat gedroogde pepers ingedaan (chipotle chili zijn eigenlijk gerookte pepers), de adobo saus heb ik weggelaten.quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Online. Bijv:quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakkenquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:19 schreef FANN het volgende:
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet..
Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.
Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...
6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje
Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus.
[ afbeelding ]
Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken
'
Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.
[ afbeelding ]
Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.
CUL / [Vegetarisch eten #9]
Dan krijg ik herrie met die Griekquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |