abonnement Unibet Coolblue
pi_159386546
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 16:56 schreef roos85 het volgende:
Ik heb vandaag de kipstukjes van de vegetarische slager gekocht. Van de week eens proberen. Wel aan de prijs.
Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vlees
moet je maar denken en dan mag je ook wel eens iets extra's.

Ik gooi het nooit door de bami ofzo, dat vind ik dan weer zonde, maar bijvoorbeeld écht een gerecht waar je kip bij nodig hebt zoals kip/kerrie... tja... dat gaat niet zonder kip :D
pi_159386564
quote:
14s.gif Op maandag 25 januari 2016 15:19 schreef Aphrodyte het volgende:
Vandaag vegetarische bacon van DVS gekocht; gaat over een restje vegan bami. Ik ben benieuwd :)
Ik ook :P

quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 16:44 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik eet vandaag de kipstuckjes van de vegetarische slager, haha :')

Hebben jullie huisdieren? (hond/kat) zo ja, zijn ze vega of niet? Ik geef mijn hond eigenlijk altijd bio kip met aloë vera, maar nu had ik afgelopen week een pakje van yarrah meegenomen en ze vond het gewoon lekker.
Ook al liefhebber van de kipstuckjes :D

en nee geen huisdieren hier :+
  maandag 25 januari 2016 @ 17:46:57 #253
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159386752
Wij eten dus iedere dag een vleesvervanger, maar ik vind het wel meevallen met de prijs. Vlees is net zo duur. Het compenseert wel dat we nu echt nooit meer iets bestellen. Ik denk al met al dat ik nu goedkoper uit ben.
  maandag 25 januari 2016 @ 17:48:10 #254
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159386784
quote:
12s.gif Op maandag 25 januari 2016 17:37 schreef FANN het volgende:

[..]

Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vlees
moet je maar denken en dan mag je ook wel eens iets extra's.

Ik gooi het nooit door de bami ofzo, dat vind ik dan weer zonde, maar bijvoorbeeld écht een gerecht waar je kip bij nodig hebt zoals kip/kerrie... tja... dat gaat niet zonder kip :D
Bami met stukjes is dan ook echt heel goor :P
Net als chili, daar moet echt geen vega gehakt door... ew ;(
pi_159386846
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 17:48 schreef SacreCoeur het volgende:

[..]

Bami met stukjes is dan ook echt heel goor :P
Net als chili, daar moet echt geen vega gehakt door... ew ;(
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehakt :+

Bij Bami bak ik wél een eitje, ik ben nooit een Veganist geweest, dat gaat me dan weer veels
te ver hoor, maar soms is er ook gewoon een gerecht en dat is Veganistisch en óók lekker,
ja dan vind ik het ook wel best :D
  maandag 25 januari 2016 @ 18:17:29 #256
313320 telefoonmaatschappij
DM voor pokemon kaarten
pi_159387496
Was er maar (echt lekkere) veganistische kaas :'(
If she ain't a FOK!er, you shouldn't fok her
pi_159387607
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 17:51 schreef FANN het volgende:

[..]

Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehakt :+

Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen :)

Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte :+

Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes :')

Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159387847
Chili sin carne :9
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159387972
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen :)

Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte :+

Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes :')

Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak :)
Bij bami/nasi gaat er hier vaak tofu door :) We moeten hier onze draai soms nog een beetje vinden ook, vriend eet niet vegetarisch, maar sinds we samen wonen eet hij toch aanzienlijk minder vlees dan voorheen. We doen wel regelmatig een combi-gerecht met een vega en een vlees-variatie, maar voornamelijk vega.

Vandaag hadden we een champignon-stifatho (stoofpotje) met rijst uit mn favo kookboek (veggiestan). Ik denk dat ik hem de volgende keer ook eens ga maken met de beefstukjes van de vegetarische slager.

quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:33 schreef roos85 het volgende:
Chili sin carne :9
deze is echt mn favo chili ever :9
pi_159388021
Rooksmaak kun je ook krijgen door groente (bijv paprika of aubergine) te roosteren boven het gasfornuis. Zo maak ik bijv baba ganoush: aubergine rondom voorzichtig roosteren boven een hele kleine vlam bijna totdat ie zwartgeblakerd is, en dan doorsnijden en uitlepelen. Het vruchtvlees is dan helemaal mals en zacht. Beetje tahin, olijfolie, knoflook en limoensap erdoor en je hebt een heerlijk rokerige dipsaus.
pi_159388209
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen :)

Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte :+

Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes :')

Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak :)
Tuurlijk heb je gelijk in :Y en soms doe ik/wij dat ook, bij deze gerechten

CUL / [Vegetarisch en veganistisch eten #13] staat onderaan Spaghettisaus,

je kan ook prima Spagettisaus maken zonder (vega) gehakt, maar deze is lekkerder
mét dus doe we het mét :D

Dat gehaktmengsel kan trouwens ook prima een beetje door de vulling van de paprika
is óók heel lekker dus ook die paprika's kunnen mét en zonder, soms zijn dingen weer
lekkerder mét, heb je helemaal gelijk in en gelukkig hebben we nu de keuze O+

Alleen zijn er maar weinig dingen geschikt voor Veganisten, maar ze zijn er wél!

https://www.devegetarisch(...)arische-slager/vegan
quote:
Hebben jullie veganistische producten?

We bieden keuze uit een groot aantal producten die geheel plantaardig en dus veganistisch zijn.
Deze vegan producten herken je aan het groene ‘v’ logo rechtsonder op de verpakking.

Op dit moment is het grootste deel van ons assortiment vegan.
Het liefst maken wij ook alle producten vegan, echter kippenei-eiwit/zuivel zorgt voor een 'bite'
die voor sommige van onze producten nog onmisbaar is.

Smaakbeleving staat bij ons op één, dit is de enige manier om mensen die van vlees houden in te laten zien dat ze met onze producten niks hoeven te missen! Bovendien voorkomt de toepassing van ei en zuivel op dit moment nog de noodzaak van onplezierige E-nummers, die in veel vegan producten elders te vinden zijn.

We werken met de meest vooraanstaande wetenschappers en met bedrijven als Hampton Creek in San Francisco aan plantaardige ei-vervangers omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst plantaardig is.
Bij de Landmarkt in Amsterdam hebben ze ook Notenburgers die geschikt zijn voor Veganisten, maar ik weet het merk niet meer :@ als ik het weer tegenkom zal ik het hier voor de Veganisten
onder ons melden :Y
pi_159388223
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:33 schreef roos85 het volgende:
Chili sin carne :9
Ow, ja, zo noem je dat :P
pi_159388285
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:17 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Was er maar (echt lekkere) veganistische kaas :'(
Ik heb er ook een paar geprobeerd, maar nee niks voor mij :@
pi_159388510
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen :)

Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte :+

Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes :')

Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak :)
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet? :@

Ik had een keer spekjes geprobeerd voor door mijn stampot maar ik kon mijn stampot weggooien :') ik weet dat smaken verschillen hoor, maar misschien heb jij het over iets anders :D

Als iemand écht lekkere vega spekjes kent wil ik die ook nog wel een keer proberen,
stampot rauwe andijvie zonder spekjes is ook niet alles, al helpen die braadworstjes van de
Jumbo wel héél erg :+ dan is het ook lekker :Y
  maandag 25 januari 2016 @ 19:09:02 #265
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159388956
Good bite, dat is pas smerig.

Waar ik de laatste tijd helemaal gek van ben is limoen frietjes. Zak ovenfriet bakken en daarna besprenkelen met een halve limoen, zeezout & gerookte paprikapoeder & daarbij een zelfgemaakte aiolie 8 el veg-mayo + 1 tl sriracha, 1 tl uienpoeder en de andere helft van de limoen... allemaal maken jullie :{w
pi_159389838
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 18:56 schreef FANN het volgende:

[..]

Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet? :@

Ik had een keer spekjes geprobeerd voor door mijn stampot maar ik kon mijn stampot weggooien :') ik weet dat smaken verschillen hoor, maar misschien heb jij het over iets anders :D

Als iemand écht lekkere vega spekjes kent wil ik die ook nog wel een keer proberen,
stampot rauwe andijvie zonder spekjes is ook niet alles, al helpen die braadworstjes van de
Jumbo wel héél erg :+ dan is het ook lekker :Y
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schap ;)

Het was gewoon goed te doen; ik ben niet lyrisch ofzo. Maar ik verwacht ook nooit veel van vleesvervangers. Ik vind alleen de bamischijf en het saucijzenbroodje van dvs echt lekker :)

De braadworst en gehaktbal niet :N
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159390029
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2016 19:09 schreef SacreCoeur het volgende:
Good bite, dat is pas smerig.

Waar ik de laatste tijd helemaal gek van ben is limoen frietjes. Zak ovenfriet bakken en daarna besprenkelen met een halve limoen, zeezout & gerookte paprikapoeder & daarbij een zelfgemaakte aiolie 8 el veg-mayo + 1 tl sriracha, 1 tl uienpoeder en de andere helft van de limoen... allemaal maken jullie :{w
Ga ik deze week proberen bij mijn falafelwraps!
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159404528
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2016 19:32 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schap ;)

Het was gewoon goed te doen; ik ben niet lyrisch ofzo. Maar ik verwacht ook nooit veel van vleesvervangers. Ik vind alleen de bamischijf en het saucijzenbroodje van dvs echt lekker :)

De braadworst en gehaktbal niet :N
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meer :D

De bitterballen van DVS zijn goddelijk, met slagroom erin :@ maar normaal eet ik nooit
bitterballen dus deze ook maar héél soms :D ze zijn wel hartstikke duur, dat wel hoor.....
pi_159404585
Ook lekker, wat ik vanavond eet: Barleyrisotto (met barley dus, ipv rijst) met tomaten, pompoen (puree) en feta! Op smaak gebracht met smoked paprika en chilli :9
Ja doei.
pi_159404718
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 12:22 schreef FANN het volgende:

[..]

Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meer :D

De bitterballen van DVS zijn goddelijk, met slagroom erin :@ maar normaal eet ik nooit
bitterballen dus deze ook maar héél soms :D ze zijn wel hartstikke duur, dat wel hoor.....
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijn :9

Wat ik echt smerig vind is de van Dobben groentenkroket. . Smaakt naar bouillon :')
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159404761
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 12:25 schreef motorbloempje het volgende:
Ook lekker, wat ik vanavond eet: Barleyrisotto (met barley dus, ipv rijst) met tomaten, pompoen (puree) en feta! Op smaak gebracht met smoked paprika en chilli :9
Klinkt goed!

Ik heb nog géén idee wat ik ga eten, maar ik zit nu aan een Groene Smoothie, is eigenlijk
ook Vega bedenk ik me nu :D

Deze had ik voor een ander topic gemaakt, kan hier ook best :P voor de variatie.... zeg maar :+

pi_159404799
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 12:31 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijn :9

Wat ik echt smerig vind is de van Dobben groentenkroket. . Smaakt naar bouillon :')
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft! :D

en verder af en toe een zakkie chips (kleintje) en nootjes :+

Groentenkroketten had ik een fase dat ik die at, maar daar ben ik ook al weer klaar mee :')
pi_159406558
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 12:32 schreef FANN het volgende:

[..]

Klinkt goed!

Ik heb nog géén idee wat ik ga eten, maar ik zit nu aan een Groene Smoothie, is eigenlijk
ook Vega bedenk ik me nu :D

Deze had ik voor een ander topic gemaakt, kan hier ook best :P voor de variatie.... zeg maar :+

[ afbeelding ]
Ik vergeet erbij te zeggen dat LDS een grapje was in 40+ en dat dat staat voor Luie Donder Syndroom :@ anders komt het wel raar over natuurlijk, maar dat is dus een grapje, sorry
voor de mensen die de échte LDS hebben, had ik even over het hoofd gezien :@
pi_159408847
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 12:34 schreef FANN het volgende:

[..]

Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft! :D

en verder af en toe een zakkie chips (kleintje) en nootjes :+

Groentenkroketten had ik een fase dat ik die at, maar daar ben ik ook al weer klaar mee :')
Zo lekker O+ AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel prima :9

Noten eet ik elke dag in diverse varianten; goede vetten en heerlijk O+

Chips niet zoveel; maar is altijd wel een goede vegan optie onderweg :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159430004
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 januari 2016 15:17 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Zo lekker O+ AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel prima :9

Noten eet ik elke dag in diverse varianten; goede vetten en heerlijk O+

Chips niet zoveel; maar is altijd wel een goede vegan optie onderweg :)
Voor Vegetariërs zijn er snacks en tussendoortjes genoeg, maar voor Veganisten ook
gelukkig en fruit is natuurlijk voor iederéén goed, een banaantje onderweg is lekker
én nog makkelijk ook! :+
pi_159433786
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden :') ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen ^O^



Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.

[ Bericht 1% gewijzigd door Rens_Wilders op 27-01-2016 12:12:23 ]
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 27 januari 2016 @ 12:20:01 #277
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_159434203
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden :') ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen ^O^

[ afbeelding ]

Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.
Haha, het eerste dat me opvalt is de schrijfwijze van KipstuKCjes. Die van de Vegetarische Slager is kipstuCKjes. Misschien heeft Vivera afgekeken? :D Hoe dan ook; ik vond Vivera vroeger ook altijd ranzig, :r. Was het niet op basis van zuivel ofzo?

Mijn favoriete vleesvervangers zijn van de Vegetarische Slager, maar die zijn me vaak ook te duur. Verder Quorn & Tivall :). Hoewel ik Tivall vaak ook wel een beetje droog spul vind. -O-
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_159436833
quote:
0s.gif [b]Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders

Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje

Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo

Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo

Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen

Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes

Vegetarische mini loempia's

Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden :N

Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159437272
Mijn favoriete vleesvervangers zijn peulvruchten, groente, paddestoelen, noten, eieren en kaas.
  woensdag 27 januari 2016 @ 15:51:06 #280
313320 telefoonmaatschappij
DM voor pokemon kaarten
pi_159440232
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
If she ain't a FOK!er, you shouldn't fok her
pi_159442326
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:51 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Ja dat is het betere werk O+

Ook fijn voor platbrood; ajvar (vegetarische paprikapuree) ; kaymak (soort clotted cream); halloumi en granaatappelsiroop :9 Ik kom er vaker :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159442643
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
pi_159444169
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje

Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo

Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo

Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen

Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes

Vegetarische mini loempia's

Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden :N

Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159444560
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:07 schreef roos85 het volgende:

[..]

Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Falafel smaakt niet als bapao :') . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159445140
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Falafel smaakt niet als bapao :') . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt ;)
Das waar :')

Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.

Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159445546
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
pi_159453104
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:

Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
deze *O*



en de Kipstuckjes :+
pi_159453252
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:46 schreef roos85 het volgende:

[..]

Das waar :')

Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.

Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
Nice dankjewel! Morgen proberen O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 28 januari 2016 @ 07:50:04 #289
3878 Vork
Manisch creatief
pi_159457887
Er gaat wat "vleesvervangers" betreft weinig boven de zelfgemaakte seitanworst.
pi_159457910
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:

[..]

http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
De feta laat ik er sws uit, want dat lust ik niet. Maar ziet er lekker uit, van het weekend proberen :) dank!
pi_159458182
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
Ik heb er een aantal:


Aubergine burger (vegan patty)


Bonen en shiitake (vega)


Zoete aardappel (vega)
pi_159459556
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:

[..]

http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Dat is inderdaad een heel goed recept!

Hier de zeer interessante uitleg erover:
http://www.seriouseats.co(...)ck-bean-burgers.html

Als je eenmaal een keer je bonen geroosterd hebt voordat je ze in een vegaburger stopt wil je nooit meer anders. O+ Fantastische structuur. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_159459974
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
pi_159461238
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 10:13 schreef n0a het volgende:
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
Oe, zeker doen! :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_159462090
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:

[..]

http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159463294
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:

[..]

Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Die kon ik ook niet vinden, heb het recept niet letterlijk gevolgd maar qua kruiden mijn eigen voorkeur & voorraadkast gevolgd. Heb er wat gedroogde pepers ingedaan (chipotle chili zijn eigenlijk gerookte pepers), de adobo saus heb ik weggelaten.
pi_159463568
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:

[..]

Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Online. :Y Bijv:
http://www.peperzaden.nl/chipotle-pepers-in-adobo-saus.html
http://www.mexworld.nl/pr(...)ts_id=63&language=nl

Ik heb in de voorraadkast een paar potten staan..

Maar zoals hierboven gezegd, niet heel belangrijk - een schepje niet al te scherpe sambal kan bijvoorbeeld ook prima. Of gewoon weglaten als je burger niet zo pittig hoeft te zijn. Het is maar een smaakmaker.
Let me see you stripped down to the bone
pi_159468582
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet.. :@

Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.

Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...

6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje

Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,





Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus. :P



Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken :+

Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.



Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.

CUL / [Vegetarisch eten #9]
  donderdag 28 januari 2016 @ 16:27:13 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159468768
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 16:19 schreef FANN het volgende:
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet.. :@

Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.

Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...

6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje

Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus. :P

[ afbeelding ]

Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken :+
'
Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.

[ afbeelding ]

Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.

CUL / [Vegetarisch eten #9]
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159468779
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
Dan krijg ik herrie met die Griek :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')