Tja, je moet wel voldoende eiwitten eten. Inderdaad, meer eieren en kaas eten, dagelijks een pot kwark eten, kikkererwten gebruiken voor op je brood, noten eten etc.quote:Op woensdag 2 september 2015 10:38 schreef 0000 het volgende:
[..]
ik kreeg een soort zwak gevoel wat verdween nadat ik vlees at
ik ging toen een beetje googlen en zag dat meerdere mensen hier last van hebben
ik zal meer eieren en kaas toevoegen bij mijn volgende poging thx
Eens even kijken dan.quote:Op donderdag 3 september 2015 16:36 schreef Erasmo het volgende:
Voor de liefhebbers, alles van Vivera is 1+1 gratis bij de plus.
brrrrrrrrrrrrrquote:Op vrijdag 4 september 2015 00:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
kikkererwten gebruiken voor op je brood
Wat dacht je van hummus?quote:Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:
[..]
brrrrrrrrrrrrr
wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen
mag het ook pindakaas zijn?
ow......... tegen die tijd dat ik reageerde had ik al een wijntje in mijn mikquote:
quote:Op vrijdag 4 september 2015 08:24 schreef FANN het volgende:
[..]
ow......... tegen die tijd dat ik reageerde had ik al een wijntje in mijn mik
ik zag erwten op brood voor me ja hummus kan ook, al vind ik dat weer
meer iets voor op een toastje of op een stukje stokbrood bij de borrel, maar oké,
het kán wel als broodbeleg
ja....quote:Op vrijdag 4 september 2015 09:05 schreef mjan het volgende:
[..]
Lijkt me in ieder geval lekkerder dan losse kikkererwten op brood
Als kind heb ik me hier ongans aan gegeten. 'stommestei' heette het hier. Mijn broer had moeite om 'champignonne' uit te spreken.quote:Op vrijdag 4 september 2015 09:13 schreef FANN het volgende:
[..]
ja....
weet je wat ook lekker is op brood? Vegetarische paté van Tartex en dan de variant met
champignons
http://www.ah.nl/producte(...)vega-pate-champignon
[ afbeelding ]
Heb je weleens aan kattenvoer geroken ik had ooit twee katten en geloof me, het ruiktquote:Op vrijdag 4 september 2015 11:24 schreef Panthera1984 het volgende:
[..]
Als kind heb ik me hier ongans aan gegeten. 'stommestei' heette het hier. Mijn broer had moeite om 'champignonne' uit te spreken.
Later wees iemand me erop dat het naar kattenvoer rook, en sindsdien kan ik de associatie niet meer ongedaan maken!
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.quote:Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:
[..]
brrrrrrrrrrrrr
wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen
mag het ook pindakaas zijn?
Dat geloof ik direct! Recept zal ik bewarenquote:Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.
Simpel, zelfgemaakte humus.quote:Op vrijdag 4 september 2015 00:30 schreef FANN het volgende:
[..]
brrrrrrrrrrrrr
wat moet ik me daar nou weer bij voorstellen
Dat eet ik ook, biologische pindakaas. Ik denk dat zelfgemaakte humus gezonder is.quote:mag het ook pindakaas zijn?
Lovely, dat kan ik ook eens een keer proberen.quote:Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.
Ja, ja, lees maar terug, ik had het effe niet doorquote:Op vrijdag 4 september 2015 16:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Simpel, zelfgemaakte humus.
[..]
Dat eet ik ook, biologische pindakaas. Ik denk dat zelfgemaakte humus gezonder is.
oh... nah effe denken...quote:Op vrijdag 4 september 2015 16:11 schreef Indiany het volgende:
Misschien leuk om een dag schets achter te laten van wat iedereen op een dag eet?(vandaag)
Prima spul om in een wok te donderen met wat groente als je snel wat op tafel wilt hebben.quote:
Ik eet normaal gesproken altijd kale soja of gekruide en gedroogde soja, dat scheelt iets in de kosten en het is waarschijnlijk ook gezonder. Af en toe als het in de aanbieding is dan koop ik graag balletjes en zo. Daarnaast koop ik graag af en toe quorn als het in de aanbieding is. Ik eet dagelijks een ei, 500 gram magere kwark, minstens 100 gram kaas en daarnaast dus nog wat kikkererwten en pindakaas, hopelijk is 100 gram per dag soja genoeg voor mij.quote:Op vrijdag 4 september 2015 16:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Prima spul om in een wok te donderen met wat groente als je snel wat op tafel wilt hebben.
Alleen wel jammer is dat het buiten de aanbiedingen om duurder is als biologisch vlees.
Het is een kwestie van wennen. Ik moest er ook even aan wennen maar nu moet ik er niet aan denken om pindakaas met toegevoegde olieën te eten (dat is wat ze doen om de olie van de pinda's te mengen). Het liefst zou ik dagelijks pasta van amandelen en hazelnoten eten maar dat is helaas niet haalbaar voor mij, dat is veel te duur. Pinda's zijn prima voor de eiwitten en het is beter dan zoet beleg maar die noten zijn beter.quote:Op vrijdag 4 september 2015 16:08 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja, ja, lees maar terug, ik had het effe niet door
Ik heb een tijdje Krekeltje Pindakaas gebruikt, maar die vond ik zo droog...
en duur ook trouwens, maar goed als ik iets lekker vind dan vind ik dat niet erg,
maar die vond ik dus niet echt lekker, dus voor die ene keer dat ik eens een
cracker of boterham met pindakaas eet neem ik weer gewoon lekker Calvé
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.quote:Op vrijdag 4 september 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:
[..]
Chana masala is erg lekker in een pita-broodje, of met nan of roti.
Ik kook best vaak Indiaas, tenminste, ik experimenteer erop los. Ik heb ooit in India een workshopje gedaan waar ik de basis van curries heb geleerd. Die is simpel maar de vele kruiden, specerijen, ingrediënten en sauzen maken het interessant en lekker. Vanavond heb ik chana masala met rijst gemaakt, kreeg er zin in maar mijn all time favoriete curries blijven palak paneer en paneer tikka masala. Met lekker garlic nan brood van de indiase toko om de hoek.quote:Op vrijdag 4 september 2015 21:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.
Hou ik ook erg van! :-)quote:Op vrijdag 4 september 2015 21:07 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ben jij een beetje thuis in de Indiase keuken? Het is een rijke keuken met veel vegetarische gerechten maar helaas is het in Nederland nog niet zo populair. Ik zou graag eens wat goede Indiase gerechten maken.
Ja, veganistisch is een veel grotere stap dan vegetarisch naar mijn mening. Ik ben sinds vorig jaar april echt 100% vegetarisch en in juni de keus voor veganistisch gemaakt en ik heb dit als heel moeilijk ervaren, aantal keer een 'terugval' gehad (klinkt heel ernstig, haha). Voornamelijk kaas was voor mij heel moeilijk... wat voor mij geholpen heeft is goed naar vervangende middelen zoeken (zoals edelgist etc.) Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik eerst naar de vervangers kijken en dan de keus maken.quote:Op zondag 24 januari 2016 22:36 schreef HyrulePrincess het volgende:
Ik ga deze topics eens doorspitten
sinds september 2015 volledig vegetarisch, maar zit er nu aan te denken om richting vegan te gaan, of eigenlijk dan plant based eten want ik heb nog wel leer enzo.. maar vind dat nog best een grote stap! Van normaal naar vegetarisch is ons heel erg meegevallen
Waarom in vredesnaam?quote:Op zondag 24 januari 2016 22:38 schreef FANN het volgende:
Ik eet juist weer af en toe Vlees
Vet biologisch dat dan weer wel en héél af en toe
Zit je in de vegan Facebook groepen? Heel handig om advies te vragen en inspiratie te vinden.quote:Op zondag 24 januari 2016 23:03 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Ja, veganistisch is een veel grotere stap dan vegetarisch naar mijn mening. Ik ben sinds vorig jaar april echt 100% vegetarisch en in juni de keus voor veganistisch gemaakt en ik heb dit als heel moeilijk ervaren, aantal keer een 'terugval' gehad (klinkt heel ernstig, haha). Voornamelijk kaas was voor mij heel moeilijk... wat voor mij geholpen heeft is goed naar vervangende middelen zoeken (zoals edelgist etc.) Als ik het opnieuw zou moeten doen dan zou ik eerst naar de vervangers kijken en dan de keus maken.
En al mijn leerproducten en overige niet dierproefvrije producten heb ik in 1x in een vuilniszak gedonderd, dat was dan ook het makkelijkst
Nee, wist niet eens dat er eentje wasquote:Op zondag 24 januari 2016 23:25 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Zit je in de vegan Facebook groepen? Heel handig om advies te vragen en inspiratie te vinden.
Er is tegenwoordig ook vegan kaas die echt naar kaas smaakt, van Charly's all is fair. Vooral de geitenkaas en cheddar zijn erg goed.
Het enige wat veganisme moeilijk maakt is dat je goed moet zoeken naar producten die je wel mag eten en dat je meer zelf moet doen, maar in principe is alles er en valt alles aan te passen. Shoarma, tonijnsalade, allerlei kazen, roomboter, taart, bijna alles is te koop.
Nee, helaas. Charly zit in Voorburg, maar ik weet niet wat de verkooppunten zijn.quote:Op zondag 24 januari 2016 23:38 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Nee, wist niet eens dat er eentje was
Ja, er is inderdaad genoeg keus tegenwoordig... maar ik heb wel nog steeds een schurfthekel aan koken. Het gaat me ook steeds makkelijker af en ik ben veel minder geld kwijt dan in het begin. Je moet er gewoonweg 'handig' in worden.
Maar die nep geitenkaas... ekoplaza gewoon? dan kan ik mijn rucola/pijnboompitjes en geitenkaas pizza weer maken.
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.quote:
Ik ga niks goed praten ik voel me schuldig bij elke hap die ik neem nou goedquote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Voorburg is niet heel ver weg voor mij, kijken of ik het deze week nog kan proberen!quote:Op zondag 24 januari 2016 23:53 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Nee, helaas. Charly zit in Voorburg, maar ik weet niet wat de verkooppunten zijn.
FB is handig om bij te houden wat er aan producten beschikbaar is. Alles bestaat, maar het zijn vaak kleine ondernemers die dingen maken of importeren, en dan is het lastig te vinden. Via FB kun je alles vragen of evt kunnen mensen dingen naar je opsturen.
Er zijn veel groepen. Vegan supermarkt en Super vegans vind ik leuk. Maar Vegan Nederland is ook handig (al ben ik eruit omdat ik geen zin in discussies heb). En verder lokale groepen.
Overigens kun je ook zat kaas bestellen via Veggiedeli.nl en veggie4u.nl. Ik heb ze nog niet allemaal geprobeerd, maar de meeste vind ik nogal nep. Ok voor op pizza, maar verder niet. De kaas van Charly is de enige waar ik van onder de indruk van tot nu toe. En Violife vind ik goed genoeg voor op brood.
En het verschil met niet-biologisch doodmaken is wat precies?quote:Op maandag 25 januari 2016 00:04 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ga niks goed praten ik voel me schuldig bij elke hap die ik neem nou goed
Ik zei toch VET BIOLOGISCH
Die kende ik dan weer niet! Ik maak altijd pizza met hummus, een recept van Albert Heijn.quote:Op maandag 25 januari 2016 00:16 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Voorburg is niet heel ver weg voor mij, kijken of ik het deze week nog kan proberen!
Ik heb afgelopen week deze gemaakt (alleen de margarita kant)
de combinatie van cashew en edelgist (met kruiden) gaf echt de perfecte nep mozzarella structuur/smaak.
Ik ben bij nader inzien toch niet zo'n kikkererwten fanquote:Op maandag 25 januari 2016 00:19 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Die kende ik dan weer niet! Ik maak altijd pizza met hummus, een recept van Albert Heijn.
dood is dood, daar zit weinig verschil in, maar het gaat natuurlijk om het leven daarvoor...quote:Op maandag 25 januari 2016 00:17 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
En het verschil met niet-biologisch doodmaken is wat precies?
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..quote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Dit ja!quote:Op maandag 25 januari 2016 00:53 schreef roos85 het volgende:
[..]
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..
Tja, ik eet ook zuivel en eieren. Kippen gaan ook naar de slacht als ze geen eieren meer leggen. In de kaas die ik eet zit dierlijk stremsel en daar moeten toch ook koeien voor dood. Sowieso voor melk moeten koeien aan de lopende band zwanger zijn, ook niet echt ethisch, en deel van de bio-industrie. Je moet ergens de grens leggen. Iedereen legt die grens ergens anders en die grens kan natuurlijk ook verschuiven. Daar denk ik pragmatisch over en ik ga ook mensen niet veroordelen als ze wel (weer) vlees (gaan) eten. Sluit ook niet uit dat ik zelf ooit nog een keer vlees ga eten...quote:Op zondag 24 januari 2016 23:55 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik snap niet hoe je dat voor jezelf goed kan praten. Dat de massa die nog nooit heeft nagedacht gewoon kadavers knaagt, snap ik nog. Maar als je eenmaal weet hoe de wereld werkt en je je realiseert dat het een dier is, snap ik echt niet hoe je het weg krijgt.
Dat is het punt, dat doet FANN dus niet, laten leven. Ik vraag alleen waarom, want ik snap gewoon echt niet dat je weer terug kunt naar vlees.quote:Op maandag 25 januari 2016 00:53 schreef roos85 het volgende:
[..]
Zo dan! Als FANN er zelf voor kiest om zo nu en dan vlees te eten moet ze dat toch zelf weten? Leven en laten leven..
quote:Op zaterdag 7 september 2013 16:44 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Daar ben ik best een beetje jaloers op... ik heb geen tuin
Man had vandaag gekookt en die is dol op gebakken aubergine en van die grote groene pepers in
tomatensaus dus die heeft grote schalen vol gemaakt, er zal wel een deel in de vriezer belanden
De saus is weer net als hier CUL / [Vegetarisch eten #9]
[..]
Tja en dan de pepers (of puntpaprika's) en aubergine in lijfolie bakken, en later giet je de saus erbij.
Ik vind het erg machtig eten altijd dus ik eet er meestal maar een beetje van , maar het is wel lekker, met een stukje stokbrood of ander brood.
Ik heb liever de paprika's die daar staan, maar dat komt volgende keer, als ik weer kook
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |