Je bent voor mij altijd FANNvanhetlaatste uur geblevenquote:Op maandag 25 januari 2016 10:32 schreef FANN het volgende:
ja ja toen was ik nog Fanvanhetlaatsteur...
quote:Op maandag 25 januari 2016 10:33 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Je bent voor mij altijd FANNvanhetlaatste uur gebleven
Ja. Laat mensen dan ook zelf weten of ze bejaarde omaatjes beroven of kindjes van drie betasten. Kan ook leuk of lekker zijn. Hoef je dan ook niet moeilijk over te doen. Lekker is het excuus voor alles, blijkbaar.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:31 schreef motorbloempje het volgende:
Kadavers eten Godverdomme zeg. Laat iemand toch lekker zelf bepalen of hij/zij af en toe vlees eet of niet zonder daar zo verbolgen over te gaan doen zeg.
Ik at gisteren een heerlijke vegetarische soep die ik even snel in elkaar geklust had.
een zoete aardappel
halve flespompoen
lading wortels
uitje
knoflook
groentenbouillon
lading kruiden (milde currypoeder, garam massala, chilli, wat komijn)
Blender
Kokosmelk
eten. Nom!
Lekker idd; van de bio winkelquote:
Ik ben helemaal van de basmatirijst de laatste tijd.quote:
kali orexiquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 23:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké, dit wordt een heel verslag, want ik heb een aantal gerechten tegelijk gemaakt.
De Basis van dit alles is tomatensaus van verse tomaten, verse geraspte knoflook, peper en zout.
Dit gooi je gewoon in de blender en daarna in de pan en dan laat je het even 10 minuten lekker doorkoken en dan is het klaar.
Een deel van de saus was al gebruikt toen ik er aan dacht om een foto te maken, maar dat ziet er dus
zo uit.
Ondertussen heb ik ook een beetje Quinioa gemaakt zoals op de video.
Niet zoveel want ik had maar 10 kleine paprika's om te vullen.
Vulling Paprika's
Fruit een uitje aan in olijfolie.
Doe de Quinoa erbij en een beetje van de tomatensaus, niet te veel want dan wordt het te klef.
Breng op smaak met eventueel nog iets zout en peper, verse peterselie, cemen, piment,oregano en
gedroogde basilicum. (vers is te overheersend van smaak).
Omdat ik niet zoveel paprika's had heb ik de rest van de bak gevuld met aardappeltjes.
Aardappeltjes
Snij de aardappeltjes als patat,doe ze in een (oven)schaal water en olijfolie 50/50 tot ze net net onder
zijn gedompeld. Naar smaak toevoegen:citroensap ,zout en, half theelepeltje cemen.
Dit is cemen, te koop in de meeste turkse winkeltjes.
Zet de schaal 10 minuten in een de oven, 250 graden.
Vul de paprika's met de vulling, zet ze bij de aardappeltjes in de schaal en laat alles nog een half uur
garen in de oven op 250 graden.
Paprika's zijn klaar!
Ik had een flinke pan met tomatensaus, genoeg voor nog een flinke portie gebakken pepers, die hele
grote dus.
Gebakken Groene Pepers in tomatensaus.
De pepers bak je in olijfolie, je doet er tomatensaus bij en dat is ook klaar.
Dan heb je een flinke portie ie je kan gebruiken als bijgerecht, maar je kan ze ook gewoon lekker zo met vers stokbrood eten.
Pepers zijn ook klaar!
Toen had ik nog een beetje tomatensaus over en toevallig had ik nog een pakje Goodbite Soja gehakt, dus daar kon ik nog mooi Spaghettisaus van maken.
Spaghettisaus
Fruit een uitje en een klein gesneden groen pepertje in olijfolie.
Verse peterselie, en op smaak afmaken met peper, zout,en kruiden naar smaak
en het restje tomatensaus.
Als jullie je afvragen wat ik met zoveel eten moet
De paprika's en aardappeltjes zijn al bijna op pepers gaan morgen wel op en de spaghettisaus heb ik
in kleine éénpersoons porties in de vriezer gedaan, da's altijd handig voor een snelle hap.
en nu heb ik een IJskofie verdient
Dat ruikt een beetje naar zweetsokken of is dat weer een andere rijstquote:Op maandag 25 januari 2016 10:41 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik ben helemaal van de basmatirijst de laatste tijd.
Ik vind het juist heerlijk ruiken!quote:Op maandag 25 januari 2016 10:43 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat ruikt een beetje naar zweetsokken of is dat weer een andere rijst
Dat mag van mij die man hier eet wel eens kaasfondue, ik kan ook niet tegen die lucht,quote:Op maandag 25 januari 2016 10:43 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ik vind het juist heerlijk ruiken!
Bedankt ik ga die topics doorspittenquote:Op maandag 25 januari 2016 10:27 schreef FANN het volgende:
Maar ik ga dit topic niet ontvolgen hoor omdat er één gekkie bijzit
Ik zei al, héél soms en ik kan het beter eerlijk zeggen vind ik dan, ik eet over het
algemeen Vegetarisch en als toevallig er toevallig iets langs komt dan lekker is en
Veganistisch, nou dan ben ik daar ook niet vies van
Er zijn trouwens ook nog 10 delen Vegetarisch eten voor de liefhebbers
CUL / [Vegetarisch eten #10]
Ook flexitariërs zijn hier welkom
Staat veel lekkers in, have fun!quote:Op maandag 25 januari 2016 10:47 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
Bedankt ik ga die topics doorspitten
Kijk, het is hier CUL. Het gaat in dit topic dan ook over de culinaire aspecten van vegetarisch en veganistisch eten en niet om de morele achtergrond daarvan.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:34 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Ik ga wel weg dan, ik heb geen zin om in topics over vega/n eten ook nog naar het geleuter over vlees te moeten luisteren. Dat moet ik al de halve dag.
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger?quote:Op maandag 25 januari 2016 10:54 schreef HyrulePrincess het volgende:
Ik zie dat het een goed idee was om dit topic een schopje te geven want we zijn gelijk een paar pagina's verder
Wij zijn dus in september 2015 overgestapt naar vegetarisch, dit bevalt echt goed. Er zijn zoveel vleesvervangers die lekker zijn (paar zijn echt niet te kanen maargoed dat heb je met normaal vlees ook, niet alles is lekker). En ipv vlees een eitje of extra groenten doen is echt prima te doen. Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn maar eigenlijk hebben wij er allebei geen moment last van gehad ondanks dat wij echt liefhebbers van barbeque en veel vlees waren enzo. Het leed dat dieren moeten doorgaan voor mijn avondeten is het 't niet waard, en ik heb geen moment spijt, ben echt heel blij dat we overgestapt zijn.
Wij willen nu proberen om een paar dagen per week ook veganistisch te gaan eten maar dat lijkt mij echt lastig aangezien wij regelmatig gerechten hebben waar kaas in gaat of eitjes. veganistisch lijkt mij ook moeilijker in restaurants etc, voor vegetarisch vind ik dat de meeste restaurants prima opties hebben!
Als je zo redeneert moet je fruitarier worden. Maar niet vergeten om in de tuin te schijten dan, dan kunnen de zaadjes in je poep ook weer ontkiemen. Anders ontneem je een plant ook het recht op leven.quote:Op maandag 25 januari 2016 10:26 schreef LadyOracle het volgende:
[..]
Dat is het punt, dat doet FANN dus niet, laten leven. Ik vraag alleen waarom, want ik snap gewoon echt niet dat je weer terug kunt naar vlees.
Am de ene kant snap ik jullie punt hoor, met grens trekken en persoonlijke keuze. Maar je maakt wel een levend wezen dood dat geen keuze heeft. Dat doe je bij mensen ook niet, ook niet als ze je lekker lijken op een broodje, ook niet als je buurman toevallig een eikel is. Waarom is 'zin in' of 'lekker' of 'persoonlijke vrijheid' bij dieren opeens wel een goed argument? Ik snap dat oprecht niet.
Hela, ik zeg net: geen gemiep meer over de morele achtergrond van wel of geen dierlijke producten meer eten in dit topic svp. Daar is CUL niet voor.quote:Op maandag 25 januari 2016 11:04 schreef Farenji het volgende:
[..]
Als je zo redeneert moet je fruitarier worden. Maar niet vergeten om in de tuin te schijten dan, dan kunnen de zaadjes in je poep ook weer ontkiemen. Anders ontneem je een plant ook het recht op leven.
Oh ok; dit is dus eigenlijk bedoeld als een receptentopic?quote:Op maandag 25 januari 2016 11:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Hela, ik zeg net: geen gemiep meer over de morele achtergrond van wel of geen dierlijke producten meer eten in dit topic svp. Daar is CUL niet voor.
De 'kipstuckjes' van de Vegetarische Slager zijn inderdaad echt idioot kip-achtig!quote:Op maandag 25 januari 2016 11:01 schreef FANN het volgende:
[..]
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger?
https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes
Smaakt écht naar kip
[ afbeelding ]
http://www.cmo.nl/an/inde(...)-vegetarische-slager
Alle tips zijn welkom! Ik ga jouw tips zekers proberen! Van de week even halenquote:Op maandag 25 januari 2016 11:01 schreef FANN het volgende:
[..]
Mag ik je een tip geven voor een échte lekker vleesvervanger?
https://www.devegetarisch(...)er/vegan-kipstuckjes
Smaakt écht naar kip
[ afbeelding ]
http://www.cmo.nl/an/inde(...)-vegetarische-slager
oh... enne de braadworstjes van de Jumbo, kan je mij voor wakker maken
nou ja niet écht, maar bij wijze van spreken
Recepten ja, en allerhande tips en restaurantsuggesties en ruziemaken over welke vegan kaasvervangers wel en niet te vreten zijn en dat soort dingen..quote:Op maandag 25 januari 2016 11:08 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Oh ok; dit is dus eigenlijk bedoeld als een receptentopic?
Goed om te weten
quote:Op maandag 25 januari 2016 11:09 schreef minilot het volgende:
[..]
De 'kipstuckjes' van de Vegetarische Slager zijn inderdaad echt idioot kip-achtig!
Vind het wel knap hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen!
Ik proef het verschil zelf wel omdat ik een zeer fanatieke foodie ben, maar weet zeker dat ik gerechten met deze stuckjes erin kan voorzetten aan mijn hele familie en schoonfamilie zonder dat iemand ervan door zou hebben dat -ie geen kip eet maar een vega variant.
Ga ik die ook een keer proberen, notenburgers zijn trouwens ook lekkerquote:Op maandag 25 januari 2016 11:09 schreef HyrulePrincess het volgende:
Wij vinden die brocolli burgers van de jumbo lekker om hamburgers mee te maken en wij vinden deze van de AH erg lekker http://www.ah.nl/producte(...)a-provencaalse-carre
bij de jumbo hebben ze trouwens ook zo'n ding met spinazie erin, t lijkt een beetje op een loempia met spinazie erin op het plaatje maar dan is t net iets anders, die zijn echt smerig en droogquote:Op maandag 25 januari 2016 11:15 schreef FANN het volgende:
[..]
Ga ik die ook een keer proberen, notenburgers zijn trouwens ook lekker
Ik heb voor sinterklaas oa het kookboek van de vegetarische slager gekregen, echt superleuke recepten. Jamaica jerk (met kipstuckjes) en kip piri piri gemaakt, mn vriend is er ook erg tevreden over .quote:Op maandag 25 januari 2016 11:09 schreef Aphrodyte het volgende:
De bamischijven van de vegetarische slager zijn ook top!
Te krijgen bij de plus
Ik zal eens opletten, ik heb het in elk geval nog nooit gekocht want dan had ik het welquote:Op maandag 25 januari 2016 11:23 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
bij de jumbo hebben ze trouwens ook zo'n ding met spinazie erin, t lijkt een beetje op een loempia met spinazie erin op het plaatje maar dan is t net iets anders, die zijn echt smerig en droog
zijn het deze?quote:Op maandag 25 januari 2016 11:26 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik zal eens opletten, ik heb het in elk geval nog nooit gekocht want dan had ik het wel
onthouden, maar dat ligt dan waarschijnlijk in hetzelfde van als die heerlijke braadworstjes,
die smaken als saucijsjes maar die dingen met spinaie zal ik dan niet kopen, dat
is goed om te weten
Leuk om te weten dat er een kookboek is! *Verlanglijstje pakt*quote:Op maandag 25 januari 2016 11:25 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb voor sinterklaas oa het kookboek van de vegetarische slager gekregen, echt superleuke recepten. Jamaica jerk (met kipstuckjes) en kip piri piri gemaakt, mn vriend is er ook erg tevreden over .
JA! écht lekker, en ik bak ze gewoon even in olijfoliequote:Op maandag 25 januari 2016 11:29 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
zijn het deze?
http://www.jumbo.com/good(...)s-4-x-50g/162661STK/
Oke we hebben voor deze week al in huis maar dit weekend ga ik ze halenquote:Op maandag 25 januari 2016 11:33 schreef FANN het volgende:
[..]
JA! écht lekker, en ik bak ze gewoon even in olijfolie
Ik ben benieuwd! Ik hoop maar dat ze niet tegenvallen, maar dat kán bijna nietquote:Op maandag 25 januari 2016 11:34 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
Oke we hebben voor deze week al in huis maar dit weekend ga ik ze halen
Je hebt de lat wel heel hoog gelegd nu he!! Ik ga er vanuit dat ze echt goddelijk zijn nu!!!quote:Op maandag 25 januari 2016 11:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd! Ik hoop maar dat ze niet tegenvallen, maar dat kán bijna niet
Dat vind ik ze ook ik eet er ook wel eens gewoon eentje in kleine stukjes gesneden alsquote:Op maandag 25 januari 2016 11:40 schreef HyrulePrincess het volgende:
[..]
Je hebt de lat wel heel hoog gelegd nu he!! Ik ga er vanuit dat ze echt goddelijk zijn nu!!!
Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vleesquote:Op maandag 25 januari 2016 16:56 schreef roos85 het volgende:
Ik heb vandaag de kipstukjes van de vegetarische slager gekocht. Van de week eens proberen. Wel aan de prijs.
Ik ookquote:Op maandag 25 januari 2016 15:19 schreef Aphrodyte het volgende:
Vandaag vegetarische bacon van DVS gekocht; gaat over een restje vegan bami. Ik ben benieuwd
Ook al liefhebber van de kipstuckjesquote:Op maandag 25 januari 2016 16:44 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik eet vandaag de kipstuckjes van de vegetarische slager, haha
Hebben jullie huisdieren? (hond/kat) zo ja, zijn ze vega of niet? Ik geef mijn hond eigenlijk altijd bio kip met aloë vera, maar nu had ik afgelopen week een pakje van yarrah meegenomen en ze vond het gewoon lekker.
Bami met stukjes is dan ook echt heel goorquote:Op maandag 25 januari 2016 17:37 schreef FANN het volgende:
[..]
Is ook best aan de prijs hoor Roos, dat vind ik ook, maar wij eten geen of bijna nooit vlees
moet je maar denken en dan mag je ook wel eens iets extra's.
Ik gooi het nooit door de bami ofzo, dat vind ik dan weer zonde, maar bijvoorbeeld écht een gerecht waar je kip bij nodig hebt zoals kip/kerrie... tja... dat gaat niet zonder kip
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehaktquote:Op maandag 25 januari 2016 17:48 schreef SacreCoeur het volgende:
[..]
Bami met stukjes is dan ook echt heel goor
Net als chili, daar moet echt geen vega gehakt door... ew
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doenquote:Op maandag 25 januari 2016 17:51 schreef FANN het volgende:
[..]
Héél veel gerechten hebben helemaal geen vlees of vleesvervangers nodig, net als Chili Con Carne, kan prima zonder gehakt
Bij bami/nasi gaat er hier vaak tofu door We moeten hier onze draai soms nog een beetje vinden ook, vriend eet niet vegetarisch, maar sinds we samen wonen eet hij toch aanzienlijk minder vlees dan voorheen. We doen wel regelmatig een combi-gerecht met een vega en een vlees-variatie, maar voornamelijk vega.quote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
deze is echt mn favo chili everquote:
Tuurlijk heb je gelijk in en soms doe ik/wij dat ook, bij deze gerechtenquote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
Bij de Landmarkt in Amsterdam hebben ze ook Notenburgers die geschikt zijn voor Veganisten, maar ik weet het merk niet meer als ik het weer tegenkom zal ik het hier voor de Veganistenquote:Hebben jullie veganistische producten?
We bieden keuze uit een groot aantal producten die geheel plantaardig en dus veganistisch zijn.
Deze vegan producten herken je aan het groene ‘v’ logo rechtsonder op de verpakking.
Op dit moment is het grootste deel van ons assortiment vegan.
Het liefst maken wij ook alle producten vegan, echter kippenei-eiwit/zuivel zorgt voor een 'bite'
die voor sommige van onze producten nog onmisbaar is.
Smaakbeleving staat bij ons op één, dit is de enige manier om mensen die van vlees houden in te laten zien dat ze met onze producten niks hoeven te missen! Bovendien voorkomt de toepassing van ei en zuivel op dit moment nog de noodzaak van onplezierige E-nummers, die in veel vegan producten elders te vinden zijn.
We werken met de meest vooraanstaande wetenschappers en met bedrijven als Hampton Creek in San Francisco aan plantaardige ei-vervangers omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst plantaardig is.
Ik heb er ook een paar geprobeerd, maar nee niks voor mijquote:Op maandag 25 januari 2016 18:17 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Was er maar (echt lekkere) veganistische kaas
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet?quote:Op maandag 25 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat het niet nodig is betekent niet dat je het dus altijd maar zonder moet doen
Ik vind het fijn om een rooksmaakje in mijn bami te hebben want mijn moeder deed er altijd bacon door; en ik dus ook maar dan dus geen echte
Het beviel me prima alleen het ziet er op de verpakking uit als kleine vierkante blokjes en het zijn gewoon roze; dikke hamlap achtige stukjes
Het gaf wel wat textuur aan het gerecht en een fijne rooksmaak
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schapquote:Op maandag 25 januari 2016 18:56 schreef FANN het volgende:
[..]
Bedoel je die spekjes van DVG? Of bedoel je die niet?
Ik had een keer spekjes geprobeerd voor door mijn stampot maar ik kon mijn stampot weggooien ik weet dat smaken verschillen hoor, maar misschien heb jij het over iets anders
Als iemand écht lekkere vega spekjes kent wil ik die ook nog wel een keer proberen,
stampot rauwe andijvie zonder spekjes is ook niet alles, al helpen die braadworstjes van de
Jumbo wel héél erg dan is het ook lekker
Ga ik deze week proberen bij mijn falafelwraps!quote:Op maandag 25 januari 2016 19:09 schreef SacreCoeur het volgende:
Good bite, dat is pas smerig.
Waar ik de laatste tijd helemaal gek van ben is limoen frietjes. Zak ovenfriet bakken en daarna besprenkelen met een halve limoen, zeezout & gerookte paprikapoeder & daarbij een zelfgemaakte aiolie 8 el veg-mayo + 1 tl sriracha, 1 tl uienpoeder en de andere helft van de limoen... allemaal maken jullie
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meerquote:Op maandag 25 januari 2016 19:32 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Je hebt spekjes en bacon; dit was bacon. Stond naast elkaar in het schap
Het was gewoon goed te doen; ik ben niet lyrisch ofzo. Maar ik verwacht ook nooit veel van vleesvervangers. Ik vind alleen de bamischijf en het saucijzenbroodje van dvs echt lekker
De braadworst en gehaktbal niet
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijnquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:22 schreef FANN het volgende:
[..]
Ah... misschien had ik de spekjes dan wel, ik weet het niet meer
De bitterballen van DVS zijn goddelijk, met slagroom erin maar normaal eet ik nooit
bitterballen dus deze ook maar héél soms ze zijn wel hartstikke duur, dat wel hoor.....
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:25 schreef motorbloempje het volgende:
Ook lekker, wat ik vanavond eet: Barleyrisotto (met barley dus, ipv rijst) met tomaten, pompoen (puree) en feta! Op smaak gebracht met smoked paprika en chilli
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft!quote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:31 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik ben tevreden met kaasstengels en loempia's waar het op frituur aankomt; hoewel de Mora kaaskroketten ook heerlijk zijn
Wat ik echt smerig vind is de van Dobben groentenkroket. . Smaakt naar bouillon
Ik vergeet erbij te zeggen dat LDS een grapje was in 40+ en dat dat staat voor Luie Donder Syndroom anders komt het wel raar over natuurlijk, maar dat is dus een grapje, sorryquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:32 schreef FANN het volgende:
[..]
Klinkt goed!
Ik heb nog géén idee wat ik ga eten, maar ik zit nu aan een Groene Smoothie, is eigenlijk
ook Vega bedenk ik me nu
Deze had ik voor een ander topic gemaakt, kan hier ook best voor de variatie.... zeg maar
[ afbeelding ]
Zo lekker AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel primaquote:Op dinsdag 26 januari 2016 12:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Mora kaaskroketten, jaaaaaaaaaaaaaaaa die voldoen ook wat mij betreft!
en verder af en toe een zakkie chips (kleintje) en nootjes
Groentenkroketten had ik een fase dat ik die at, maar daar ben ik ook al weer klaar mee
Voor Vegetariërs zijn er snacks en tussendoortjes genoeg, maar voor Veganisten ookquote:Op dinsdag 26 januari 2016 15:17 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Zo lekker AH kaasbitterballen zijn trouwens ook heel prima
Noten eet ik elke dag in diverse varianten; goede vetten en heerlijk
Chips niet zoveel; maar is altijd wel een goede vegan optie onderweg
Haha, het eerste dat me opvalt is de schrijfwijze van KipstuKCjes. Die van de Vegetarische Slager is kipstuCKjes. Misschien heeft Vivera afgekeken? Hoe dan ook; ik vond Vivera vroeger ook altijd ranzig, . Was het niet op basis van zuivel ofzo?quote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen
[ afbeelding ]
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.
Koelvak :quote:[b]Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Ja dat is het betere werkquote:Op woensdag 27 januari 2016 15:51 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje
Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo
Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo
Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen
Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes
Vegetarische mini loempia's
Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden
Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echtquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:07 schreef roos85 het volgende:
[..]
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Das waarquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.htmlquote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
dezequote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Nice dankjewel! Morgen proberenquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:46 schreef roos85 het volgende:
[..]
Das waar
Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.
Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
De feta laat ik er sws uit, want dat lust ik niet. Maar ziet er lekker uit, van het weekend proberen dank!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Ik heb er een aantal:quote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
Dat is inderdaad een heel goed recept!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Oe, zeker doen!quote:Op donderdag 28 januari 2016 10:13 schreef n0a het volgende:
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Die kon ik ook niet vinden, heb het recept niet letterlijk gevolgd maar qua kruiden mijn eigen voorkeur & voorraadkast gevolgd. Heb er wat gedroogde pepers ingedaan (chipotle chili zijn eigenlijk gerookte pepers), de adobo saus heb ik weggelaten.quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Online. Bijv:quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakkenquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:19 schreef FANN het volgende:
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet..
Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.
Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...
6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje
Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus.
[ afbeelding ]
Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken
'
Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.
[ afbeelding ]
Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.
CUL / [Vegetarisch eten #9]
Dan krijg ik herrie met die Griekquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |