quote:Op woensdag 8 april 2015 13:20 schreef Farenji het volgende:
Bij mij thuis wordt er gewoon gegeten wat de pot schaft! En als je het niet lust dan ga je maar met honger naar bed of maak je je eigen maaltje maar klaar!
Nu scheelt het wel dat ik alleen woon.
Ik ben niet eens Vegan, maar dat ziet er serieus lekker uitquote:Op woensdag 8 april 2015 15:31 schreef minilot het volgende:
[..]
Awww, jammer!
Ik kon het door dit topic vanmiddag zelf niet laten!
Tadaa:
CUL / Fok-Foodgawkers #22 - post hier foto's van je kookkunsten!
quote:Op woensdag 8 april 2015 14:08 schreef minilot het volgende:
Beste lunch in tijden!
Yuca frita, oftewel patat/friet van cassavewortel, met pittige aji amarillo-saus Heel, heel, héél erg lekker.
Min of meer dit recept aangehouden:
http://www.seriouseats.co(...)icy-mayo-recipe.html
Dikke aanrader!
Gewoon zelf weken en 1,5 koken: het is goedkoper, het is lekkerder, het is waarschijlijk gezonder en het kost totaal geen moeite. Het is nu niet dat je 1,5 uur bij het fornuis moet blijven staan terwijl het kookt. Bij een fatsoenlijk AH-filiaal verkopen ze zakken kikkererwten en andere peulvruchten: ongeveer 2 Euro voor 900 gram (na bereiding ongeveer 200 gram water per 150 gram droge massa).quote:Op woensdag 8 april 2015 17:17 schreef sirdanilot het volgende:
Het gebruik van het vocht uit een blik kikkerwten lijkt me best wel goor. Wat zit daar allemaal wel niet in?
Leuk ! Heb dat al een tijdje niet gegeten, zoete aardappel. Net als Roti overigens.quote:Op vrijdag 24 april 2015 14:33 schreef minilot het volgende:
Dikke aanrader: deze supersimpele roti's van bloem en zoete aardappel.
http://www.veganlovlie.co(...)ad-no-added-oil.html
Staat niet in het recept, maar een piepkleine snuf zout door het deeg vond ik zelf lekkerder.
looking goood rijststroop vind je bij de toko neem ik aan?quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Yep. Ook bij reformwinkels enzo. Op plekken waar ze Ekoland verkopen in elk geval:quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:16 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
looking goood rijststroop vind je bij de toko neem ik aan?
oeh! ik weet wat ik vanavond als bijgerecht ga maken.quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Doen!quote:Op woensdag 6 mei 2015 13:55 schreef NoralyZ het volgende:
[..]
oeh! ik weet wat ik vanavond als bijgerecht ga maken.
Dat ziet er goed uit . Ga ik volgende week proberen als ik meer tijd heb.quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
nog geen idee! ik zag je foto voorbij komen en dacht yum, dat is stap één. heb je toevallig 'n goeie suggestie?quote:Op woensdag 6 mei 2015 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Doen!
Waar eet je het bij?
Wel opletten bij de laatste stap! Ik kreeg een telefoontje en was afgeleid en daardoor zijn mijn piepers een tikkie donkerder uitgevallen dan de bedoeling was
Ha, dank voor de inspiratie! Hier vanavond ook Mexicaanse lasagna, maar dan met eigen kruiden en specerijen en geroosterde zwarte zwarte bonen in plaats van 'vegetarisch gehakt'.quote:Op woensdag 6 mei 2015 20:33 schreef bloempjuh het volgende:
Vandaag 'Mexican lasagna' gemaakt. Holy f*cking h*ll!
- 1 bakje vego gehakt + 3 aardappels + 1 courgette + 1 ui + teentje knoflook -> kleine stukjes, bakken in olie & fajitamix (luiheid) tot aardappels gaar zijn
- 2 Avocados + 1 tomaat + 1 ui + 1 teentje knoflook + peper & zout -> Klein gechopt en geplet met vork
- 6 bloem tortillas, in vieren/strookjes/whatever
- Kaas naar smaak
- Een potje salsasaus
Beleg een ovenschaal met een laag tortillas zodat alle hoeken en kieren bedekt zijn;
schep hier de helft van de vego-gehaktmix op;
een laag tortillas;
een laag guacamole;
een laag tortillas;
een laag salsa;
een laag tortillas;
een laag vego-gehaktmix;
een laag kaas
20 minuutjes in de oven op 200. Fenomenaal!
Is zoet nou een lekkere combi met aardappel?quote:Op woensdag 6 mei 2015 12:07 schreef minilot het volgende:
Opnieuw uit het Foodgawkertopic, deze tip voor een toevallig veganistisch bijgerecht of snack:
[ afbeelding ]
Krielaardappelen in een plakkerig, zoetig laagje van rijststroop, sojasaus, knoflook en sesamolie. Erg lekker!
Recept:
http://www.maangchi.com/recipe/algamja-jorim
Ik heb het gisteren gemaakt en ik kan je zeggen: Jaquote:Op donderdag 7 mei 2015 10:55 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Is zoet nou een lekkere combi met aardappel?
Zwarte bonen.. klinkt interessant.quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:35 schreef minilot het volgende:
Klaar om vanmiddag op te stijven in de koelkast:
[ afbeelding ]
Vegan chocolademousse (gemaakt met het opgeklopte nat uit een blikje zwarte bonen ) met cayennepeper en vanille
Leuk idee! Was het een succes?quote:Op donderdag 7 mei 2015 12:27 schreef blessed19 het volgende:
Onder het mom van, meer zielen, des te meer vreugd, wil ik hier een bericht plaatsen voor mijn vriendin.
Aanstaande zaterdag houdt ze een vegan high tea, in Apeldoorn. Het zal zijn in klein berlijn (retro lunchroom), 5 minuten lopen van het station. Zelf zal ze een 5 a 6 gerechten maken, maar ze moedigt ook anderen aan om iets te maken en mee te nemen. Als je niet iets kan maken, maar toch benieuwd bent, ben je ook van harte welkom.
Toegang is gratis, alleen het drinken zelf gaat via klein berlijn (dat was de enige mogelijkheid om het daar te kunnen/mogen houden.)
https://www.facebook.com/(...)33/1424215577894597/
Ik was er zelf niet bij, maar mijn vriendin was wel tevreden. Er kwamen 3 mensen op af. Omdat ze allen ook eten meenamen was er eten in overvloed! Gelukkig voor mij had ze weer van alles meegenomen naar huis toe, zodat ik van alles kon proeven en het was erg lekker!quote:
Ben benieuwd!quote:Op zondag 17 mei 2015 11:43 schreef blessed19 het volgende:
[..]
Ik was er zelf niet bij, maar mijn vriendin was wel tevreden. Er kwamen 3 mensen op af. Omdat ze allen ook eten meenamen was er eten in overvloed! Gelukkig voor mij had ze weer van alles meegenomen naar huis toe, zodat ik van alles kon proeven en het was erg lekker!
Ik zal morgen eens kijken of ik wat foto's kan posten hier.
Ik ben helemaal fan geworden van soep. Zo lekker en veelzijdig. Ik maak een grote hoeveelheid groentebouillon (recept uit de "dikke vegetarier") die ik dan per portie in de diepvries gooi. Dan heb je met een paar extra ingredienten zo een lekkere vullende soep op tafel. Je kunt er ook makkelijk groenterestjes in kwijt.quote:Op zaterdag 16 mei 2015 14:48 schreef maniack28 het volgende:
Sinds 2 weken vegetarier, tweede keer in mijn leven. De eerste keer begonnen de worstjes te roepen en had ik geen goede reden. Nu wel..... Uiteindelijk hoop ik ooit ook veganistisch te worden, maar moet ergens beginnen.
Vegetarische bijbel is een zegen Iemand nog andere tips? Behalve zo veel mogelijk uit proberen en een standaard arsenaal van recepten maken die je lust.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |