Haha, het eerste dat me opvalt is de schrijfwijze van KipstuKCjes. Die van de Vegetarische Slager is kipstuCKjes. Misschien heeft Vivera afgekeken? Hoe dan ook; ik vond Vivera vroeger ook altijd ranzig, . Was het niet op basis van zuivel ofzo?quote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen
[ afbeelding ]
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.
Koelvak :quote:[b]Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Ja dat is het betere werkquote:Op woensdag 27 januari 2016 15:51 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:quote:Op woensdag 27 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje
Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo
Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo
Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen
Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes
Vegetarische mini loempia's
Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden
Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echtquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:07 schreef roos85 het volgende:
[..]
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Das waarquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Falafel smaakt niet als bapao . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.htmlquote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
dezequote:Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Nice dankjewel! Morgen proberenquote:Op woensdag 27 januari 2016 18:46 schreef roos85 het volgende:
[..]
Das waar
Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.
Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
De feta laat ik er sws uit, want dat lust ik niet. Maar ziet er lekker uit, van het weekend proberen dank!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Ik heb er een aantal:quote:Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
Dat is inderdaad een heel goed recept!quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Oe, zeker doen!quote:Op donderdag 28 januari 2016 10:13 schreef n0a het volgende:
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..quote:Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:
[..]
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html
Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Die kon ik ook niet vinden, heb het recept niet letterlijk gevolgd maar qua kruiden mijn eigen voorkeur & voorraadkast gevolgd. Heb er wat gedroogde pepers ingedaan (chipotle chili zijn eigenlijk gerookte pepers), de adobo saus heb ik weggelaten.quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Online. Bijv:quote:Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:
[..]
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakkenquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:19 schreef FANN het volgende:
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet..
Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.
Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...
6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje
Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus.
[ afbeelding ]
Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken
'
Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.
[ afbeelding ]
Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.
CUL / [Vegetarisch eten #9]
Dan krijg ik herrie met die Griekquote:Op donderdag 28 januari 2016 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |