abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_159433786
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden :') ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen ^O^



Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.

[ Bericht 1% gewijzigd door Rens_Wilders op 27-01-2016 12:12:23 ]
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 27 januari 2016 @ 12:20:01 #277
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_159434203
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:
Ik was gisteren in een Deka, daar verkopen ze de producten van Vivera. Ik geloof dat ik die spullen vroeger niet te hakken vond (of was dat GoodBite? waar verkopen ze dat?) maar de verpakkingen hebben een restyling gehad (misschien ook al weer tijden geleden :') ) dus ik dacht misschien is de receptuur ook aangepast? Ze hadden ook producten liggen die ik nooit eerder had gezien, heb uiteindelijk chili-lemon kopstukjes meegenomen. In de koekenpan gebakken voor bij de nasi, werd erg lekker en krokant en goede zuur-pittige smaak. Ga ik vaker halen ^O^

[ afbeelding ]

Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers? Ik haal voornamelijk Tivall producten omdat de AH hier het dichtstbijzijnd is. Gekruide gegrilde filet of iets wat daar qua naam op lijkt neem ik regelmatig, goede structuur en ook in blokjes te snijden om waar dan ook doorheen te doen. Toscaanse carre ook erg lekker, voor de rest ben ik over de meeste producten niet erg enthousiast. Die falafel is echt ranzig, haal altijd die van Maza. Ik neem ook wel af en toe wat van de Vegetarische Slager mee maar die vind ik toch behoorlijk duur. Bij Aldi neem ik wel eens de (biologische) vegaspekblokjes, die zijn erg lekker in zelfgemaakte samosa of een quiche.
Haha, het eerste dat me opvalt is de schrijfwijze van KipstuKCjes. Die van de Vegetarische Slager is kipstuCKjes. Misschien heeft Vivera afgekeken? :D Hoe dan ook; ik vond Vivera vroeger ook altijd ranzig, :r. Was het niet op basis van zuivel ofzo?

Mijn favoriete vleesvervangers zijn van de Vegetarische Slager, maar die zijn me vaak ook te duur. Verder Quorn & Tivall :). Hoewel ik Tivall vaak ook wel een beetje droog spul vind. -O-
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_159436833
quote:
0s.gif [b]Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders

Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje

Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo

Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo

Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen

Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes

Vegetarische mini loempia's

Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden :N

Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159437272
Mijn favoriete vleesvervangers zijn peulvruchten, groente, paddestoelen, noten, eieren en kaas.
  woensdag 27 januari 2016 @ 15:51:06 #280
313320 telefoonmaatschappij
DM voor pokemon kaarten
pi_159440232
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
If she ain't a FOK!er, you shouldn't fok her
pi_159442326
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 15:51 schreef telefoonmaatschappij het volgende:
Gisteren in een turkse toko geweest. En die falafel die ze daar in de diepvries hebben :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Ja dat is het betere werk O+

Ook fijn voor platbrood; ajvar (vegetarische paprikapuree) ; kaymak (soort clotted cream); halloumi en granaatappelsiroop :9 Ik kom er vaker :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159442643
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
pi_159444169
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 13:56 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Koelvak :
Ah tivall saté balletjes. Lekker door de nasi of op een pitabroodje

Ah gekruide tofu reepjes; over de stamppot of door macaroni ofzo

Hallomi voor door salades of als bijgerecht bij mezze ofzo

Vriezer :
Kaaskroketten van Mora en Ah kaasbitterballen

Dvs kipspiesjes; bamischijf en saucijzenbroodjes

Vegetarische mini loempia's

Kan helaas nergens meer vegetarische bapao vinden :N

Bio winkel ;
Verse gerookte tempeh
Linzenburgers
Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159444560
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:07 schreef roos85 het volgende:

[..]

Volgens de AH site hebben ze bapao met falafel:
http://www.ah.nl/producte(...)-vegetarisch-falafel
Falafel smaakt niet als bapao :') . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_159445140
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:23 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Falafel smaakt niet als bapao :') . Je had ze vroeger gevuld met vegetarisch gehakt; dat was net echt ;)
Das waar :')

Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.

Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159445546
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
pi_159453104
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 12:01 schreef Rens_Wilders het volgende:

Wat zijn jullie voorkeuren wat betreft vleesvervangers?
deze *O*



en de Kipstuckjes :+
pi_159453252
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:46 schreef roos85 het volgende:

[..]

Das waar :')

Misschien zelf de broodjes en vulling maken? Is volgens mij ook een topic hier op FOK! over, zelf bapao maken.

Edit, gevonden:
CUL / Zelf bapao broodjes maken!!!
Nice dankjewel! Morgen proberen O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 28 januari 2016 @ 07:50:04 #289
3878 Vork
Manisch creatief
pi_159457887
Er gaat wat "vleesvervangers" betreft weinig boven de zelfgemaakte seitanworst.
pi_159457910
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:

[..]

http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
De feta laat ik er sws uit, want dat lust ik niet. Maar ziet er lekker uit, van het weekend proberen :) dank!
pi_159458182
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 17:16 schreef Negentiendertig het volgende:
Heeft iemand hier een lekker recept voor een vega(n) burger? Op basis van linzen of bonen oid?
Ik heb er een aantal:


Aubergine burger (vegan patty)


Bonen en shiitake (vega)


Zoete aardappel (vega)
pi_159459556
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:

[..]

http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Dat is inderdaad een heel goed recept!

Hier de zeer interessante uitleg erover:
http://www.seriouseats.co(...)ck-bean-burgers.html

Als je eenmaal een keer je bonen geroosterd hebt voordat je ze in een vegaburger stopt wil je nooit meer anders. O+ Fantastische structuur. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_159459974
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
pi_159461238
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 10:13 schreef n0a het volgende:
Dat roosteren ga ik eens bij een volgend experiment proberen. Wil dan een Indo versie maken.
Oe, zeker doen! :Y :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_159462090
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2016 18:58 schreef Farenji het volgende:

[..]

http://www.seriouseats.co(...)n-burger-recipe.html

Lekker en goede stevige textuur, dus niet zo mushy vanbinnen zoals veel andere. Niet vegan want er zit feta, mayo en ei in.
Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_159463294
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:

[..]

Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Die kon ik ook niet vinden, heb het recept niet letterlijk gevolgd maar qua kruiden mijn eigen voorkeur & voorraadkast gevolgd. Heb er wat gedroogde pepers ingedaan (chipotle chili zijn eigenlijk gerookte pepers), de adobo saus heb ik weggelaten.
pi_159463568
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 11:56 schreef roos85 het volgende:

[..]

Wat gebruik je voor de chipotle chili, geen idee waar ik dat kan kopen..
Online. :Y Bijv:
http://www.peperzaden.nl/chipotle-pepers-in-adobo-saus.html
http://www.mexworld.nl/pr(...)ts_id=63&language=nl

Ik heb in de voorraadkast een paar potten staan..

Maar zoals hierboven gezegd, niet heel belangrijk - een schepje niet al te scherpe sambal kan bijvoorbeeld ook prima. Of gewoon weglaten als je burger niet zo pittig hoeft te zijn. Het is maar een smaakmaker.
Let me see you stripped down to the bone
pi_159468582
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet.. :@

Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.

Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...

6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje

Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,





Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus. :P



Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken :+

Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.



Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.

CUL / [Vegetarisch eten #9]
  donderdag 28 januari 2016 @ 16:27:13 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_159468768
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2016 16:19 schreef FANN het volgende:
Héél simpel gerecht maar toch écht Vegetarisch dus waarom niet.. :@

Het is handig als je oud brood hebt en je weet niet wat je er nog mee moet,
met vers brood kan je dit natuurlijk ook maken.

Eibroodjes, voor lunch of tussendoor...

6 eieren, goed klutsen!
klein bakje Griekse Yogurt erbij en zout
wéér goed klutsen
dan zelfrijzend bakmeel erbij, klutsen tot een glad papje

Is genoeg voor ongeveer 6 á 8 grote witte boterhammen,
De boterhammen door de helft snijden, is handiger met om keren in de pan.
Haal de have boterhammen goed door het beslag en bak ze in olijfolie,

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Je kan ze zó eten (doen ze in Griekenland) of op zijn Oud Hollandsch
zoals ik dat doe met suiker en kaneel, net als bij wentelteefjes dus. :P

[ afbeelding ]

Avondeten staat ook al klaar, er is al een beetje van gegeten, maar er zijn twee
van die bakken :+
'
Gebakken Groene Pepers én Aubergine in tomatensaus.

[ afbeelding ]

Het recept staat hier, onderaan, al waren het toen alleen Pepers, nu zitten er
dus Aubergine's bij.

CUL / [Vegetarisch eten #9]
Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_159468779
quote:
1s.gif Op donderdag 28 januari 2016 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou een neutralere olie gebruiken, arachide bv, of boter. Olijfolie geeft mij teveel smaak af en is niet goed om in te bakken
Dan krijg ik herrie met die Griek :+
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')