abonnement Unibet Coolblue
pi_151444900
Ik eet sinds een maandje weer volledig vegetarisch. Ik was al heel lang "flexitarier", at slechts een paar keer per week vlees, maar vaak nog wel vlees op mijn brood. Nu helemaal vegetarisch; nog wel eieren en zuivel, dat wil ik niet missen, vooral kaas niet! Vleesloos bevalt me heel erg goed, ik voel me er prima bij en ik geniet veel meer van mijn eten, vooral omdat ik er veel bewuster mee bezig ben. Allerlei nieuwe ingredienten en gerechten aan het uitproberen, fijne ontdekkingsreis!

Gisteren een heel lekkere linzensalade gemaakt, met dupuis linzen, gepofte bieten, radijskiemen en geraspte gemberwortel gebakken in olijfolie met dressing van balsamico azijn en mosterd. Mijn diepvries staat vol met zelfgemaakte groentebouillon waarmee ik allerlei soepen maak en verder maak ik vaak allerlei groentecurries, bijv met geroosterde aubergine. En natuurlijk paneer-kaas. Kaas heb ik sowieso weer helemaal opnieuw ontdekt. Onbegrijpelijk dat ik eerst schimmelkaas niet lekker vond.

"De dikke vegetarier" is overigens mijn bijbel geworden. Fantastisch boek!
pi_151445122
bijna vergeten dit topic, het stond ineens bovenin mijn AT
pi_151445199
quote:
11s.gif Op dinsdag 7 april 2015 12:17 schreef FANN het volgende:
bijna vergeten dit topic, het stond ineens bovenin mijn AT
Ook bijna vergeten om geen vlees te eten? ;)
pi_151445212
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 12:20 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ook bijna vergeten om geen vlees te eten? ;)
Nee, dat niet, maar ik had geen inspiratie meer om er over te posten :+
  dinsdag 7 april 2015 @ 13:22:40 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151446862
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 april 2015 12:08 schreef Farenji het volgende:
En natuurlijk paneer-kaas.
Gekocht of zelfgemaakt?
pi_151446948
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 13:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gekocht of zelfgemaakt?
Gewoon gekocht bij de Indiase toko. Wil het nog wel eens proberen zelf te maken maar ik heb gehoord dat het met supermarkt-melk minder goed lukt.
pi_151447068
Hier nog steeds trouw een dag of drie per week veganistisch. :Y

Zal wel weer meer worden nu het weer lekker weer wordt! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_151447449
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 april 2015 12:08 schreef Farenji het volgende:
Gisteren een heel lekkere linzensalade gemaakt, met dupuis linzen, gepofte bieten, radijskiemen en geraspte gemberwortel gebakken in olijfolie met dressing van balsamico azijn en mosterd. Mijn diepvries staat vol met zelfgemaakte groentebouillon waarmee ik allerlei soepen maak en verder maak ik vaak allerlei groentecurries, bijv met geroosterde aubergine. En natuurlijk paneer-kaas. Kaas heb ik sowieso weer helemaal opnieuw ontdekt. Onbegrijpelijk dat ik eerst schimmelkaas niet lekker vond.
Klinkt goed allemaal :Y)
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_151447538
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues! :D

Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat! :) Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts!

Zie bijv.

http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/
http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/
Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/

*O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_151447710
Dat is inderdaad vrij geniaal! Nu ik er over nadenk is het eigenlijk niet onlogisch. Als je kikkererwten kookt (ik doe dat zelf, koop het niet in blik) gaat dat wel altijd schuimen als een gek. Dat is puur eiwit. Ik schep dat eraf en gooi het weg. Ik had nooit verzonnen om er meringues van te maken. Wel gebruik ik het kookwater altijd in de hummus als ik dat maak; er zit heel veel smaak in.
  dinsdag 7 april 2015 @ 15:42:19 #12
129836 withxhonor
straight edge
pi_151450670
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 13:47 schreef minilot het volgende:
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues! :D

Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat! :) Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts!

Zie bijv.

http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/
http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/
Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/

*O*
op de blog van vegetus stonden hier negerzoenen van :D mijn blik kikkererwten staat al op me te wachten
high fives and stagedives
  roze dinsdag 7 april 2015 @ 16:14:57 #13
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_151451793
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 13:47 schreef minilot het volgende:
O, trouwens.. Wie fanatiek vegan foodblogs volgt zal het de afgelopen weken niet ontgaan zijn, maar het blijkt dus zo te zijn dat je het vocht in een blik kikkererwten kunt stijfkloppen met suiker en dan afbakken als meringues! :D

Ik heb het nu een paar keer geprobeerd, en werkt echt als een tiet. Vegan meringues/schuimpjes dus, hoe geniaal is dat! :) Dat opent de weg naar vegan eton mess, vegan macarons, vegan pavlovas, enzovoorts!

Zie bijv.

http://wallflowergirl.co.(...)-strawberries-cream/
http://bananabloom.com/fo(...)aka-chickpearingues/
Nederlands: http://www.degroenemeisjes.nl/meringues-zonder-ei/

*O*
Wow dit ga ik aan mijn vegan vrienden laten zien _O_ Die gaan dat wel awesome vinden.
Your beauty never ever scared me.
  dinsdag 7 april 2015 @ 16:41:29 #14
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_151452672
Wat bizar! Dat moet ik een zeker een keer proberen! :D
  woensdag 8 april 2015 @ 00:41:00 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151472656
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 april 2015 13:25 schreef Farenji het volgende:

[..]

Gewoon gekocht bij de Indiase toko. Wil het nog wel eens proberen zelf te maken maar ik heb gehoord dat het met supermarkt-melk minder goed lukt.
Nah, mij lukt het prima met supermarkt melk. Het gaat vooral om het vetgehalte, dus magere melk is niet aan te raden. (al lukt het sommigen zelfs met magere melk) Het leuke is dat als je het zelf maakt je nog smaakjes toe kunt voegen. Dus ik zou zeggen, toch eens proberen! Recept: zelf paneer maken
pi_151477035
Briljant die vega-meringues! :D

Mocht ik vanmiddag tijd hebben dan ga ik het maken.

Note to self: blik kikkererwten halen!
Heb die dingen altijd gedroogd in huis.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_151477630
Geniaal die meringues!

Medevega's, ik heb sinds een paar weken het allerliefste vriendje van de hele wereld. Hij kookt gerust vega voor mij en maakt er ook geen probleem van. Hoe doen jullie dat met eten e.d.?
pi_151478534
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 11:08 schreef douche-eendje het volgende:
Geniaal die meringues!

Medevega's, ik heb sinds een paar weken het allerliefste vriendje van de hele wereld. Hij kookt gerust vega voor mij en maakt er ook geen probleem van. Hoe doen jullie dat met eten e.d.?
Ik ben geen vega. Kook wel met enige regelmaat vegetarisch. Vriend eet alles wat ik voor hem kook. Hij is ookal de nodige kilo's aangekomen de 3 maanden dat we samenwonen :')

Ik ga btw niet vertellen dat de meringues van kikkererwtenvocht gemaakt zijn want dan weet ik eigenlijk zeker dat hij het niet eet :@
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_151480322
Mijn vriend is een enthousiaste carnivoor, maar lust gelukkig heel veel en wil altijd wel alles proberen. Ik ben vrijwel altijd degene die kookt en dat is dus een paar keer per week veganistisch. Ik hoor zelden gemopper. En als er bij hoge uitzondering eens iets bij zit dat -ie niet blijkt te lusten dan fietst -ie gewoon naar de snackbar. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_151481155
Bij mij thuis wordt er gewoon gegeten wat de pot schaft! En als je het niet lust dan ga je maar met honger naar bed of maak je je eigen maaltje maar klaar!

Nu scheelt het wel dat ik alleen woon.
pi_151482118
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2015 12:51 schreef minilot het volgende:
Mijn vriend is een enthousiaste carnivoor, maar lust gelukkig heel veel en wil altijd wel alles proberen. Ik ben vrijwel altijd degene die kookt en dat is dus een paar keer per week veganistisch. Ik hoor zelden gemopper. En als er bij hoge uitzondering eens iets bij zit dat -ie niet blijkt te lusten dan fietst -ie gewoon naar de snackbar. :)
Ik heb net het kookboek van Ottolenghi mezelf kado gedaan door al die enthousiaste verhalen van jou O+

Ontopic: ik vergeet kikkererwten te halen :(
Morgen dan maar. Moet toch naar mijn kruidenmeneertje om mijn kruiden en specerijen verder aan te vullen.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_151484715
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2015 13:55 schreef mascara-klodder het volgende:

Ontopic: ik vergeet kikkererwten te halen :(

Awww, jammer!
Ik kon het door dit topic vanmiddag zelf niet laten! *)

Tadaa:
CUL / Fok-Foodgawkers #22 - post hier foto's van je kookkunsten!
Let me see you stripped down to the bone
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 8 april 2015 @ 17:17:55 #23
414785 sirdanilot
pi_151488129
Het gebruik van het vocht uit een blik kikkerwten lijkt me best wel goor. Wat zit daar allemaal wel niet in?

Maar wellicht zou het ook kunnen van het vocht van zelf gekookte kikkererwten, mits je ze in weinig water kookt zodat de eiwitten mooi geconcentreerd zijn. Ik denk dat het ook kan met kookwater van andere bonen die veel eiwitten bevatten, zoals soyabonen (maar goed die worden meestal niet zo gekookt gegeten).

Wat betreft de paneer/panir: ik heb het één keer gemaakt, maar het viel nogal uit elkaar Niet per se een ramp (en in sommige recepten wordt het toch verkruimeld) maar ik kreeg niet echt een mooi blok. En volgens mij kan mijn maag niet zo veel melk in één keer hebben want het is natuurlijk eigenlijk geconcentreerd melkeiwit. Kaas is dat ook, maar dat is dan langer gerijpt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 8 april 2015 @ 17:20:25 #24
414785 sirdanilot
pi_151488215
Werkt de kikkererwtenmeringue ook als je het maakt met een hete suikersiroop ipv gewone suiker?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 9 april 2015 @ 14:42:32 #25
236410 MaleDuck
Wees altijd lief voor een eend
pi_151515721
Mochten jullie nog een veganistisch pannenkoekenrecept zoeken: https://allergenenhardlop(...)j-zonder-ei-en-melk/
<a href="http://allergenenhardloper.wordpress.com/" rel="nofollow" target="_blank">Hardlopen zonder gluten, melk, ei, pinda...</a>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')