Aanvulling voor de komende wekenquote:Op vrijdag 9 oktober 2015 17:47 schreef Ajacied422 het volgende:
15 oktober
Hij doet het geweldig op feesten en partijen, die bizarre anekdote over het allerduurste rund. Wagyu koeien?
22 oktober
Kippenslacht: We zijn zot van kip. Maar we willen saté, niemand knuffelt een kip. Ieder jaar worden er in Nederland een half miljard kippen een kopje kleiner gemaakt. Een half miljard. Dagelijks ruim een miljoen.
Staat op de perssite van KRO/NCRVquote:Op donderdag 15 oktober 2015 16:17 schreef RacerDKB het volgende:
Hee is dit nieuw dat ze van een heel seizoen al aankondigen welke onderwerpen en volgorde ze aandoen?
Dacht dat we voorheen alleen van de eerstvolgende aflevering af wisten.
Kijk uit naar de meeste afleveringen, ze klinken goed! Vooral die plastic cheddar ben ik benieuwd naar.
Dat is nog goedkoop in die kringen denk ik.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 22:07 schreef golfer het volgende:
Die domme boer die denkt dat het zo hoort met klassieke muziek, massage en bier.
En dat allemaal vanwege een Youtube-filmpje dat uit een gefentaseerde Italiaanse film uit 1962 komt.
Het Okura die 90 euro durft te vragen voor 5 kleine lapjes vlees.
Er staat zo'n mooi verhaal op de McDonald's site.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Kleddercheddar zijn die hamburgersmeltkaasplakjes die niets met cheddar te doen hebben. Heel wat mensen denken dat dit cheddar is, terwijl een boerencheddar erg lekker is. Je kan ze hier in D trouwens ook in andere kaasvariaties kopen.
Nou ja, het is niet letterlijk plastic Of het wel kaas is, is een ander verhaal.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 11:01 schreef djkoelkast het volgende:
Er staat zo'n mooi verhaal op de McDonald's site.
"is jullie kaas van plastic?"
en dan een antwoord van
"nee hoor" en dan ingrediënten van analoogkaas
Het was geen letterlijk citaat, kan ook iets van 'nep' geweest zijn ofzo, hoe dan ook, van dat vieze gele spul wat mijn moeder vroeger wel eens tussen de tosti durfde te doen "het is toch smeltkaas". Ja mam, ik maak mijn tosti's zelf wel.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 11:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou ja, het is niet letterlijk plastic Of het wel kaas is, is een ander verhaal.
En ik erger me er al jaren aan dat die plakjes 'cheddar' genoemd mogen worden
Volgens mij zijn de plakjes smeltkaas wel van kaas gemaakt, met smeltzouten en andere ingredienten. Analoogkaas bevat helemaal geen kaas.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 11:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er staat zo'n mooi verhaal op de McDonald's site.
"is jullie kaas van plastic?"
en dan een antwoord van
"nee hoor" en dan ingrediënten van analoogkaas
Smeltkaas is 40-50% kaas en voor de rest vet, magere melkpoeder, zout, kleur/smaakstof, smeltzout.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij zijn de plakjes smeltkaas wel van kaas gemaakt, met smeltzouten en andere ingredienten. Analoogkaas bevat helemaal geen kaas.
Als je goede verse rookworst koopt is het alleen varkensvlees. Als je een rookworst uit het onderste schap van de supermarkt vist voor 80 cent dan heb je een grote kans op kippenseperatorvlees.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 18:51 schreef Nieuwschierig het volgende:
Hier ook alleen van het varken, al schijnt rookworst ook veel kip te bevatten.
Het is geen fijn gezicht neequote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:42 schreef alors het volgende:
[..]
Idd
Maar kan het me wel voorstellen.
ketok!quote:
Is dat een serieuze vraag?quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:46 schreef svann het volgende:
Vroeger, toen men nog thuis slachtte, ging er toch wel eens een kip zonder kop vandoor?
Vandaar de uitdrukking.
je zal maar een kip in de pot vindenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is dat een serieuze vraag?
Ik heb het vaak genoeg zien gebeuren
Tot 35.000 kippen per uur kunnen ze aan dacht ikquote:
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 19:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als je goede verse rookworst koopt is het alleen varkensvlees. Als je een rookworst uit het onderste schap van de supermarkt vist voor 80 cent dan heb je een grote kans op kippenseperatorvlees.
je iPad is net als een spiegel, het laat je waren aard zienquote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Idd ze willen het erger maken dan het is.quote:
Ze weten het wel te combineren héquote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:51 schreef donald_dick het volgende:
Kippenauswitch en dan zo'n muziekje eronder
Hoezo, mooi stukje technologie toch? Dit fileetjes eruit snijden lijkt makkelijk, maar elke kip is anders. Je wilt van elke kip zoveel mogelijk filet eruit snijden. 10.000 kippen uur waarbij je bijvoorbeeld 20 gram laat zitten, dan loop je €1500 mis per uur als je €3/kg rekentquote:
Dat denk ik ook.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 22:58 schreef eddehaas het volgende:
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik.
Dat is gvd net een folder voor een auto of een ander product .quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:57 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Idd ze willen het erger maken dan het is.
Herkende die machine van net:
http://marel.com/poultry-(...)ler-k-15/373?prdct=1
13.500/uur dus.
Ik eet sowieso gewoon helemaal geen kip, ook geen producten waar kip in zit (voor zover ik weet en kan controleren natuurlijk). Wel eieren, van onze eigen kippen. Separatorvlees is natuurlijk ook gewoon vlees, maar het wordt wel een soort 'restjesgehakt' dus het is wel van het goedkoopste.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Bij Wouter Klootwijk was een keer een kippenverwerker die veel kippenvet over had waar hij nauwelijks tot niets van kon verkopen. Hij gebruikte het als biodiesel in een van zijn vrachtwagens,
Ken het proces al langer (twee keer bij Marcel Stork geweest) en eet nog steeds kip. Ik vond het wel meevallen wat te zien wasquote:Op donderdag 22 oktober 2015 22:58 schreef eddehaas het volgende:
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik.
Precies, heel smakelijk ziet het er niet uit, karkassen die bovenin de machine gaan en een vleesdrap die er aan de zijkant uitkomt maar met het vlees zelf is niets mis.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Bij Wouter Klootwijk was een keer een kippenverwerker die veel kippenvet over had waar hij nauwelijks tot niets van kon verkopen. Hij gebruikte het als biodiesel in een van zijn vrachtwagens,
Dat is echt totale onzin.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef DeeBee het volgende:
Voor veel mensen is het namelijk niet mogelijk qua budget om andere keuzes te maken
KvW is niet meer wat het was. Ik vind t echt een stuk minder 'leuk' geworden.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:02 schreef Stansfield het volgende:
Ik vond het ook wel een beetje zoeken naar sensatie. Het woord vergassen blijven gebruiken bijvoorbeeld. Natuurlijk is dat feitelijk ook zo maar dat heeft toch een iets andere lading.
De minst dieronvriendelijke manier vond ik wel een goede bewoording van die man. Slachten is natuurlijk nooit diervriendelijk.
Ik wil het niet veranderen in een wel of niet vega discussie etc. En de argumenten die jij noemt om geen vlees te eten zijn prima en hebben niks met budget te maken inderdaad.quote:
Dagelijks gaan ook veel mensen dood van een vies stukje vlees.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef eddehaas het volgende:
Vind het nou eenmaal niet zo fris allemaal, al die dieren opgepropt leven eerst, dan dat slacht proces. Ook bij koeien, varkens, gebruikt van antibiotica noem het allemaal maar.
Daarom eet ik geen vlees.
Daar heb ik het niet over ik snap dat het veilig is.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:30 schreef McNulty het volgende:
[..]
Dagelijks gaan ook veel mensen dood van een vies stukje vlees.
Nee, maar serieus de risico's bij het eten van vlees zijn verwaarloosbaar mits je het goed bakt.
Volgens mij wordt de prijs nu vooral kunstmatig laag gehouden met subsidies etc, het is nu niet echt duur ofzo. Als je stopt met vlees eten ben je goedkoper uit.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:27 schreef DeeBee het volgende:
[..]
Ik wil het niet veranderen in een wel of niet vega discussie etc. En de argumenten die jij noemt om geen vlees te eten zijn prima en hebben niks met budget te maken inderdaad.
En het is waar dat je natuurlijk een bewuste consument kunt zijn ongeacht je budget, maar stel dat vlees zo duur wordt gemaakt vanwege regels omtrent het fokken en slachten etc., dan creeër je natuurlijk weldegelijk een situatie waarin de keuze voor je gemaakt wordt als je niet zoveel kunt besteden.
Misschien is dit alsnog een betere keuze, om het onbereikbaarder te maken voor meer mensen, omdat de vleesindustrie nou eenmaal heel veel grondstoffen kost ook, maar in mijn ogen beperkt het weldegelijk de keuze vrijheid van consumenten.
En het gedweep met 'bio' en wat dan nog waar sommige mensen een handje van hebben is vaak alleen mogelijk vanwege hun budget. En tuurlijk kan je ook matigen qua frequentie met vlees en creatiever koken dan overal een pond kipfilet doorheen gooien, daar ben ik ook wel voor. Maar ik vind in de basis weinig mis met de efficientie die gisteren getoond werd, er wordt altijd gedaan alsof dat iets is wat verschrikkelijk is...
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef DeeBee het volgende:
Ik vond het niet een erg goede aflevering. Voornamelijk omdat er geen duidelijk 'doel' of boodschap was...
Als het inderdaad het shockeren was, dan vind ik het alleen maar triest en snap ik de terughoudende reacties van de slachters ook. Die lieten het prima zien uiteindelijk en spraken er ook normaal over.
Mensen inzicht verschaffen hoe de massaproductie werkt is ook goed, maar dat kwam ook niet per se lekker uit de verf. En een hoop was al eens duidelijk, weinig vernieuwends deze aflevering.
Het moreel verheven 'ow, maar wie eet dan ook dit soort vlees!' wat hier gelijk weer neergezet wordt vind ik ook een beetje vermoeiend trouwens na afleveringen die massaproductie laten zien. Voor veel mensen is het namelijk niet mogelijk qua budget om andere keuzes te maken en 'dat ze dan maar geen vlees moeten eten' vind ik ook geen goed antwoord, want dat is een gedwongen keuze op die manier... Moreel kunnen kiezen en handelen omdat je het kan betalen vind ik namelijk niet echt 'beter' of 'bewuster' gedrag.
Meer bewustzijn creeren bij mensen over de voedselindustrie kan echter geen kwaad, maar de aflevering van gisteren voegde weinig toe (al is dat misschien vooral zo omdat ik alles van de KVW en Wilde Keuken gezien heb).
Ik vond het van die opveegmachine ook niet echt heel zacht gaan. Die man vertelde dat een machine dan voorzichtiger met de kippen omging dan een persoon die de hele dag 5 kippen per keer vangt en dat wat wilder kan doen na verloop van de avond. Dus dat is denk ik meer een kostenplaatje dan dat het veel voorzichtiger is voor de kip denk ik.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 12:38 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.
Vast naïef van mij, maar ik was toch verbaasd over de mate van automatisering, hoe industrieel het eigenlijk is. Kippen die 'opgeveegd' worden met een machine, met een lopende band in een krat gestopt worden, dan in de fabriek weer op een lopende band gepropt om naar de vergassing te gaan... En gedurende dat hele traject leeft die kip dus nog. deed mij wel even afvragen of dit nou de manier is waarop we met levende wezens om willen gaan.
Wat zou er volgens jou dan moeten gebeuren, iedere poelier moet zijn kippen met de hand slachten?quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 12:38 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.
Vast naïef van mij, maar ik was toch verbaasd over de mate van automatisering, hoe industrieel het eigenlijk is. Kippen die 'opgeveegd' worden met een machine, met een lopende band in een krat gestopt worden, dan in de fabriek weer op een lopende band gepropt om naar de vergassing te gaan... En gedurende dat hele traject leeft die kip dus nog. deed mij wel even afvragen of dit nou de manier is waarop we met levende wezens om willen gaan.
Nee, maar ik vroeg me wel af of al dat gehannes met levende dieren nou nodig is. Je zou je ook kunnen voorstellen dat de verwerking in de fabriek gebeurt, maar dat het doden al op de boerderij gebeurt. Dat scheelt dan tenminste het transport van levende wezens, opgepropt in kratten.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat zou er volgens jou dan moeten gebeuren, iedere poelier moet zijn kippen met de hand slachten?
Dan zou elke boerderij/fokkerij een eigen slachtinrichting moeten hebben en zijn die fabrieken dus overbodig.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:08 schreef k_man het volgende:
Nee, maar ik vroeg me wel af of al dat gehannes met levende dieren nou nodig is. Je zou je ook kunnen voorstellen dat de verwerking in de fabriek gebeurt, maar dat het doden al op de boerderij gebeurt. Dat scheelt dan tenminste het transport van levende wezens, opgepropt in kratten.
Ja, dat zou dan moeten. Ik heb er totaal geen verstand van, maar ik denk niet dat een ruimte om kippen te vergassen enorm kostbaar hoeft te zijn. Zeker niet als je het vergelijkt met het zelf ontwikkelen van zo'n opveegmachine. Als een fokker dat kan betalen, dan kan-ie ook wel een ruimte voor het vergassen betalen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan zou elke boerderij/fokkerij een eigen slachtinrichting moeten hebben en zijn die fabrieken dus overbodig.
Minder vers dus. In de slachtfabriek worden de dieren meteen verwerkt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:22 schreef k_man het volgende:
En nee, die fabrieken zijn dan niet overbodig. Het doden is immers slechts één van de vele dingen die daar gebeuren. Ten opzichte van de situatie nu zou het verschil alleen zijn dat de kippen daar al dood aankomen.
quote:Voor deze aflevering geldt een leeftijdsbeperking. De aflevering kan alleen tussen 22:00 uur en 06:00 uur bekeken worden.
Haha. Niet geschikt voor gevoelige kindertjes.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom net thuis, denk ik kijk de aflevering terug
[..]
Terwijl hij gewoon tijdens prime-time om 20:30 uitgezonden is. En dan op internet pas na 22:00 mogen kijken... Snapt iemand de NPO nog?quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 16:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Haha. Niet geschikt voor gevoelige kindertjes.
Ja, dat zal vast meespelen. Er is natuurlijk over nagedacht en dit is als optimale oplossing bedacht. Ik vind alleen al dat gehannes met levende dieren niet zo'n fijn aspect ervan.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:32 schreef DeeBee het volgende:
Ik neem aan dat ze de beesten niet op locatie doden omdat het verwerken dan (erg) snel moet gebeuren en ze bijv. veel koeling zullen nodig hebben ook.
Komt er seks met dieren in voor dat je het pas na 10 uur kan bekijken?quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 16:02 schreef golfer het volgende:
Haha. Niet geschikt voor gevoelige kindertjes.
Tja, series en films met veel geweld, het journaal met echte oorlog en rampen, dat mag voor tienen, maar kippenslachtmachines is teveel voor de kinderzielquote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Komt er seks met dieren in voor dat je het pas na 10 uur kan bekijken?
Is niet goed voor de vleesindustrie; worden die kinderen prompt vegetariërquote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, series en films met veel geweld, het journaal met echte oorlog en rampen, dat mag voor tienen, maar kippenslachtmachines is teveel voor de kinderziel
quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is niet goed voor de vleesindustrie; worden die kinderen prompt vegetariër
Die opveegmachine is niet echt een goede manier, maar de handmatige evenmin. Dan krijg je een nare jacht, waarbij dus de kippen aan de poten ondersteboven als een bos takken vasthouden worden en bang als ze zijn in kratten gestampt terwijl ze spartelen en fladderen. Als de stal vol is, heb je ze zo opgepakt, maar bij een halfvolle stal is het al rennen en fladderen. Dan breken er per ongeluk wat botjes. Op die opveegband raken ze versuft (vast met hartkloppingen en zo) en ze komen relatief kalm (door trauma) in de kratten. Het is een soort voorverdoving die vermoedelijk minder tot kwetsuren leidt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 12:38 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.
Vast naïef van mij, maar ik was toch verbaasd over de mate van automatisering, hoe industrieel het eigenlijk is. Kippen die 'opgeveegd' worden met een machine, met een lopende band in een krat gestopt worden, dan in de fabriek weer op een lopende band gepropt om naar de vergassing te gaan... En gedurende dat hele traject leeft die kip dus nog. deed mij wel even afvragen of dit nou de manier is waarop we met levende wezens om willen gaan.
Op sommige vissersboten heb je wel een complete visverwerking, maar dat zijn dan zeekastelen die bovendien een zeer grote vangst moeten behalen om rendabel te werken.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:22 schreef k_man het volgende:
[..]
Ja, dat zou dan moeten. Ik heb er totaal geen verstand van, maar ik denk niet dat een ruimte om kippen te vergassen enorm kostbaar hoeft te zijn. Zeker niet als je het vergelijkt met het zelf ontwikkelen van zo'n opveegmachine. Als een fokker dat kan betalen, dan kan-ie ook wel een ruimte voor het vergassen betalen.
En nee, die fabrieken zijn dan niet overbodig. Het doden is immers slechts één van de vele dingen die daar gebeuren. Ten opzichte van de situatie nu zou het verschil alleen zijn dat de kippen daar al dood aankomen.
De slachterij valt weinig op aan te merken. Logisch, ze hebben baat bij snelle en hygiënische effectieve procedures. Het gaat om het verzamelen en transporteren. Dat lukt alleen diervriendelijk als je je eigen paar dieren naar de lokale zelfslachtende slager brengt. Op grote schaal breng je verbetering in door in eigen land te slachten. Heel even hebben de lokaties op de vleesverpakkingen gestaan: hier de veeteelt, in Oostenrijk het slachten en dan weer in een ander land de verwerking. En dat was dan nog biologisch vlees. 't Is vast niet voor niets weer uit de verpakkingsinfo verdwenen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:02 schreef k_man het volgende:
[..]
Ja, dat zal vast meespelen. Er is natuurlijk over nagedacht en dit is als optimale oplossing bedacht. Ik vind alleen al dat gehannes met levende dieren niet zo'n fijn aspect ervan.
Vergassen is verstikken. Dat gaat alleen pijnloos met koolmonoxide en als dat kon, hadden ze dat vast wel gedaan of gaan ze dat alsnog doen. Elke kip afzonderlijk snel doden moet dan met apparaten waarin ze onbewegelijk vastgezet worden, beetje zoals die elektroshock-klem. Dat krijg je niet kipvriendelijk voor elkaar. De elektroshock via een waterbad betekent aan de poten levend ondersteboven gehangen worden. Een alternatief is misschien niet de gaskamer maar de watersnoodkamer. Is dat beter? Vergt waarschijnlijk meer schoonmaak en onderhoud.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 23:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Ik vond die kippen er bij het vergassen nou niet echt uit zien alsof ze rustig in slaap vielen Die snakkende bekjes achter de ruit.
Wel erg stemmingmakende aflevering met die dramatische muziek en dat eindshot.
Kooldioxidequote:
Met CO ook, maar ze gebruiken idd meestal CO2quote:
CO is heel erg gevaarlijk om mee te werken, denk niet dat dit in kippenslacht wordt ingezet.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 10:57 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Met CO ook, maar ze gebruiken idd meestal CO2
Boerenkazen zijn een openbaring.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Kleddercheddar zijn die hamburgersmeltkaasplakjes die niets met cheddar te doen hebben. Heel wat mensen denken dat dit cheddar is, terwijl een boerencheddar erg lekker is. Je kan ze hier in D trouwens ook in andere kaasvariaties kopen.
.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 18:38 schreef Tamabralski het volgende:
[..]
Boerenkazen zijn een openbaring.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |