En hoe was het?quote:Op woensdag 29 april 2015 10:05 schreef dimmak het volgende:
[..]
Pan en boter gaat misschien ook wel lukken. Dan ga ik dat maar proberen!
Smaakte goed. Het is een heerlijke vis.quote:
Ja, dat kan. Olie op de groenten. Al is dat niet eens altijd nodig.quote:Op zondag 3 mei 2015 14:22 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hoi kun je op een grilpan (zo'n vierkante met 'streepjes') ook groente bereiden?
En zo ja, moet de olie dan op de pan of op de groente? En dan op middelhoog vuur?
(Ik vind gegrilde groente erg lekker en wil het graag zelf maken)
Zo doe ik het ook. Alleen wel op de bbq, met wat indirecte hitte, anders zijn veel groenten verbrand maar nog erg rauw. In een pan is mijn ervaring dat je snel ongare groenten hebt. Dus soms is kort blancheren wel handig.quote:Op zondag 3 mei 2015 14:26 schreef Molo het volgende:
Olie op de groenten, beetje in kwasten ofzo. Afhankelijk van de groenten middelhoog of hoog. En sommige dingen kook ik eerst even voor, asperges bijvoorbeeld. Die gaan bij mij anders te hard.
Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zetquote:Op maandag 4 mei 2015 23:46 schreef Sorella het volgende:
Piet, zaterdag krijg ik visite en nu had ik bedacht om +/- 2,5 kilo varkensschouder te maken maar dat heeft nogal wat tijd nodig in de oven.
Maar hoogstwaarschijnlijk gaan wij ook weg, zou ik de schouder vrijdag kunnen braden tot hij 65 graden is en dan de volgende dag afmaken tot 75 graden, dan krijg ik toch ook de crackling ?
dus 1 op vrijdag en 2 op zaterdag ?
1: Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de schouder in een schaal, huid naar boven toe en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten per pond …..
Na anderhalf/2 uur met de vlees thermometer kijken of de temp. 65 graden is.
2: Zet dan de oven op 200 graden tot de kern temp 75 graden is, Haal de schouder eruit en laat minstens 10 minuten rusten.
Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.quote:Op dinsdag 5 mei 2015 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zet
Gewoon voor die tijd in de oven zetten , als je weer terug bent is hij gaar, grill je nog ff de zwoerd krokant en je kan etenquote:Op dinsdag 5 mei 2015 15:41 schreef Sorella het volgende:
[..]
Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.
Misschien maar ander vlees nemen dan
Hoe smaakt die gegrilde sla? Beetje bitter?quote:Op zondag 3 mei 2015 14:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, dat kan. Olie op de groenten. Al is dat niet eens altijd nodig.
[ link | afbeelding ]
Grilled Courgette
[ link | afbeelding ]
Grilled Eggplant Salad
[ link | afbeelding ]
Oven-roasted Vegetables with Tabil
[ link | afbeelding ]
Grilled King Oyster Mushroom
[ link | afbeelding ]
Grilled Haricot Verts
[ link | afbeelding ]
Grilled Vegetable Salad with Balsamic Dressing
[ link | afbeelding ]
Grilled Little Gem
Slasaus?quote:Op dinsdag 5 mei 2015 17:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, een beetje. Een lekkere, romige dressing is wel aan te bevelen.
Ik plaag je een beetjequote:Op dinsdag 5 mei 2015 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Nah, die is toch niet romig?
Maar kan ook.
Lage temperatuur en een mooi vet stuk vleesquote:Op dinsdag 5 mei 2015 19:54 schreef Sorella het volgende:
Okee dan zet ik hem in de oven voor we weggaan, Als het gelukt is horen jullie het en als het te gaar is horen jullie het ook het moet geen pulled pork worden namelijk.
Hoe langer we weggaan hoe lager de temp met een minimum van 130 graden dat moet het dan wel doen lijkt mijquote:Op dinsdag 5 mei 2015 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lage temperatuur en een mooi vet stuk vlees
Als ik het niet vergeet maak ik er zaterdag een foto vanquote:Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoor. Ik denk dat ik zulk vet vlees alleen maar lekker vindt als het heeeelemaal gaar is en het vet als drilpudding zo zacht is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het lekker wordt als de kerntemperatuur zo laag blijft.... Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |