abonnement Unibet Coolblue
pi_152228865
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 10:05 schreef dimmak het volgende:

[..]

Pan en boter gaat misschien ook wel lukken. :) Dan ga ik dat maar proberen! ^O^
En hoe was het?
Whatever...
  zondag 3 mei 2015 @ 14:04:38 #202
366734 dimmak
bitcoin
pi_152232255
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 10:46 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En hoe was het?
Smaakte goed. Het is een heerlijke vis.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_152232637
Hoi :) kun je op een grilpan (zo'n vierkante met 'streepjes') ook groente bereiden?
En zo ja, moet de olie dan op de pan of op de groente? En dan op middelhoog vuur?

(Ik vind gegrilde groente erg lekker en wil het graag zelf maken)
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  zondag 3 mei 2015 @ 14:26:16 #204
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152232759
Olie op de groenten, beetje in kwasten ofzo. Afhankelijk van de groenten middelhoog of hoog. En sommige dingen kook ik eerst even voor, asperges bijvoorbeeld. Die gaan bij mij anders te hard.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 3 mei 2015 @ 14:45:23 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152233379
quote:
0s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:22 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hoi :) kun je op een grilpan (zo'n vierkante met 'streepjes') ook groente bereiden?
En zo ja, moet de olie dan op de pan of op de groente? En dan op middelhoog vuur?

(Ik vind gegrilde groente erg lekker en wil het graag zelf maken)
Ja, dat kan. Olie op de groenten. Al is dat niet eens altijd nodig.


Grilled Courgette



Grilled Eggplant Salad



Oven-roasted Vegetables with Tabil



Grilled King Oyster Mushroom



Grilled Haricot Verts



Grilled Vegetable Salad with Balsamic Dressing



Grilled Little Gem
  zondag 3 mei 2015 @ 14:50:13 #206
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152233564
:9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_152240904
Fantisch! Heel erg bedankt!
(ik ga zo'n "enge" pan kopen en het gewoon doen :P )
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_152249308
quote:
1s.gif Op zondag 3 mei 2015 14:26 schreef Molo het volgende:
Olie op de groenten, beetje in kwasten ofzo. Afhankelijk van de groenten middelhoog of hoog. En sommige dingen kook ik eerst even voor, asperges bijvoorbeeld. Die gaan bij mij anders te hard.
Zo doe ik het ook. Alleen wel op de bbq, met wat indirecte hitte, anders zijn veel groenten verbrand maar nog erg rauw. In een pan is mijn ervaring dat je snel ongare groenten hebt. Dus soms is kort blancheren wel handig.

Ik grill graag groenten, paprika, courgette, gemarineerde aubergine, tomaat (van die kleintjes aan een spies lekker!) hele uien, prei... Yum.

En Oja, radicchio Rosso! Erg lekker!
Whatever...
pi_152283981
Piet, zaterdag krijg ik visite en nu had ik bedacht om +/- 2,5 kilo varkensschouder te maken maar dat heeft nogal wat tijd nodig in de oven.
Maar hoogstwaarschijnlijk gaan wij ook weg, zou ik de schouder vrijdag kunnen braden tot hij 65 graden is en dan de volgende dag afmaken tot 75 graden, dan krijg ik toch ook de crackling ?

dus 1 op vrijdag en 2 op zaterdag ?

1: Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de schouder in een schaal, huid naar boven toe en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten per pond …..
Na anderhalf/2 uur met de vlees thermometer kijken of de temp. 65 graden is.

2: Zet dan de oven op 200 graden tot de kern temp 75 graden is, Haal de schouder eruit en laat minstens 10 minuten rusten.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 13:48:17 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152295714
quote:
0s.gif Op maandag 4 mei 2015 23:46 schreef Sorella het volgende:
Piet, zaterdag krijg ik visite en nu had ik bedacht om +/- 2,5 kilo varkensschouder te maken maar dat heeft nogal wat tijd nodig in de oven.
Maar hoogstwaarschijnlijk gaan wij ook weg, zou ik de schouder vrijdag kunnen braden tot hij 65 graden is en dan de volgende dag afmaken tot 75 graden, dan krijg ik toch ook de crackling ?

dus 1 op vrijdag en 2 op zaterdag ?

1: Verwarm de oven voor op 150 graden
Doe de schouder in een schaal, huid naar boven toe en zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten per pond …..
Na anderhalf/2 uur met de vlees thermometer kijken of de temp. 65 graden is.

2: Zet dan de oven op 200 graden tot de kern temp 75 graden is, Haal de schouder eruit en laat minstens 10 minuten rusten.
Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152299382
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou hem gewoon op zaterdag maken, je hoeft er toch niet naastte blijven staan? Of heb je geen timer op de oven? Crackling kan je perfect maken met een langzaam gegaarde braadstuk die je daarna onder de grill zet
Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.
Misschien maar ander vlees nemen dan ;(
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:09:44 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152300374

Varkensschouder VOOR



Varkensschouder NA



Varkensschouder ETEN


Ik zet varkensschouder 5 uur in de oven op 175 graden.
Zou dus prima passen in jullie schema. Vlees de oven in om 11:00u of 11:30u of zo.
Fuck de kerntemperatuur, het is geen biefstuk.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:10:45 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152300407
En deze (Koreaans) ging 6 uur op 150C


Pork Shoulder
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:34:42 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152301232
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 15:41 schreef Sorella het volgende:

[..]

Maar als wij rond een uur of 12 weg gaan en om 16.00 uur weer terug komen dan wordt het laat eten. Voor ons maakt het niet zoveel uit maar de visite moet daarna nog 2,5 uur rijden om thuis te komen.
Misschien maar ander vlees nemen dan ;(
Gewoon voor die tijd in de oven zetten , als je weer terug bent is hij gaar, grill je nog ff de zwoerd krokant en je kan eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 16:41:41 #215
121348 Erasmo
f/8 and be there.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:01:39 #216
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152302150
Ja, een beetje. Een lekkere, romige dressing is wel aan te bevelen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:20:24 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152302731
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 17:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, een beetje. Een lekkere, romige dressing is wel aan te bevelen.
Slasaus?
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:27:43 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152302925
Nah, die is toch niet romig?
Maar kan ook.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 17:29:18 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152302960
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Nah, die is toch niet romig?
Maar kan ook.
Ik plaag je een beetje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 18:37:35 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152304680
Oh.
pi_152307382
Okee dan zet ik hem in de oven voor we weggaan, Als het gelukt is horen jullie het en als het te gaar is horen jullie het ook :P het moet geen pulled pork worden namelijk.
  dinsdag 5 mei 2015 @ 20:02:36 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152307744
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 19:54 schreef Sorella het volgende:
Okee dan zet ik hem in de oven voor we weggaan, Als het gelukt is horen jullie het en als het te gaar is horen jullie het ook :P het moet geen pulled pork worden namelijk.
Lage temperatuur en een mooi vet stuk vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152308494
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lage temperatuur en een mooi vet stuk vlees
Hoe langer we weggaan hoe lager de temp met een minimum van 130 graden dat moet het dan wel doen lijkt mij :)
Dank je Piet en Robin
  woensdag 6 mei 2015 @ 09:59:26 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152323172
Ik ben wel benieuwd hoor. Ik denk dat ik zulk vet vlees alleen maar lekker vindt als het heeeelemaal gaar is en het vet als drilpudding zo zacht is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het lekker wordt als de kerntemperatuur zo laag blijft.... Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
pi_152330868
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben wel benieuwd hoor. Ik denk dat ik zulk vet vlees alleen maar lekker vindt als het heeeelemaal gaar is en het vet als drilpudding zo zacht is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het lekker wordt als de kerntemperatuur zo laag blijft.... Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
Als ik het niet vergeet maak ik er zaterdag een foto van :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')