Het kan, maar ik vind het niets. Zou hem liever wat rauwer hebben.quote:Op zaterdag 11 april 2015 21:00 schreef derLudolf het volgende:
Hoe maak je een man gelukkig?
[ afbeelding ]
Op internet lees ik vooral medium-rare. Dat houd ik niet zo van, hen hem liever medium. Kan dat ook?
Denk aanquote:Op zondag 12 april 2015 02:05 schreef Musil het volgende:
Piet, jij bent wel fan van foelie toch? Ik heb het, ik vind het goddelijk ruiken maar ik weet niet zo goed waar het nou lekker door is. Heb het wel eens door de stoof gedaan, ook wel eens in een curry-achtig gerecht, maar veel verder kom ik niet. Kortom, heb je recepten waar foelie in gaat voor me?
Goede tip, het op kamertemperatuur zijnquote:Op zondag 12 april 2015 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het kan, maar ik vind het niets. Zou hem liever wat rauwer hebben.
Belangrijkte is echter dat hij goed op kamertemp is voor je hem bakt/grilled. Dus een paar uur voordien uit de koelkast halen.
Nagaren doe ik nooit, ik wil gewoon mijn tanden erin zetten.quote:Op zondag 12 april 2015 10:16 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Goede tip, het op kamertemperatuur zijn
Na het bakken ook nog 10 minuten laten nagaren in aluminiumfolie? Dat had ik ook nog ergens gelezen.
Hoeveel foeli gebruik je in boullion Piet? Ik gebruik het na een tip van jou ook. Is 1 zo'n ding veel of weinig voor 6 liter?
Euh, ja, gist doet dat. Maakt koolzuur en alcohol.quote:Op zondag 12 april 2015 18:01 schreef Aventura het volgende:
Gister pizzadeeg gemaakt, laten rijzen, maar vervolgens een hele nacht in de woonkamer laten staan daarna wel in de koelkast gezet. Het ruikt nu een beetje naar alcohol ipv naar gist. Is dit nog goed?
Ja je kan het invriezen, of je het twee maanden kan bewaren ligt aan je vriezer, en ik zou het ontdooien en in de oven opwarmen.quote:Op donderdag 16 april 2015 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet ik heb een andijvie ovenschotel gemaakt, met andijvie, aardappelplakjes, spekjes, creme fresh, eieren, en gehakt, 40 minuten in de oven.
Kan ik dit invriezen? En twee maanden bewaren? Of gaat dat niet ivm creme fresh?
En dan oppiepen in de micro wave 10 minuten vol vermogen?
Sorryquote:Op zaterdag 18 april 2015 10:19 schreef vivelafete het volgende:
Hey Piet,
morgen eet ik asperges met een beenhammetje erbij. Weet jij nog een leuke, lekkere marinade voor de beenham?
Piet piet ! Hellup !quote:
Dun snijden, oven idd op een kier en langer laten lopen. Banaan bevat veel water.quote:Op donderdag 23 april 2015 10:23 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Piet piet ! Hellup !
Ken je van die bananen chipjes, die bv. soms in je muesli zitten? Die wilde ik dus zelf gaan maken. Maar het is nu al twee keer mislukt:
- oven: 2 uur lang op lage temperatuur en daarna nog op wat hogere temperatuur, gebeurt niks en het wordt alleen een beetje zacht
- frituur: heel kort in de frituur gedaan, maar het verbrandde meteen de stukjes die niet waren verbrand waren ook niet knapperig geworden. lagere temperatuur?
Of kan het echt alleen met bakbanaan en niet met gewone zachte banaan? maar dan mis ik de scherp zoete bananensmaak die juist zo lekker is...
Haha, maakt niet uit joh.quote:Op woensdag 22 april 2015 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry
Om de een of andere reden is dit uit mijn active topics gevallen. Is eea nog goed gekomen met je beenham?
Kom ik morgen ff op terugquote:Op donderdag 23 april 2015 20:41 schreef vivelafete het volgende:
[..]
Haha, maakt niet uit joh.
Heb hem uiteindelijk een nachtje met whiskey, mosterd en honing (met de nadruk op whiskey) laten marineren, even aangebraden en vervolgens rustig verder laten garen in de oven. Was wel lekker, maar niet echt spannend en origineel. Ik had ook per ongeluk zo'n geseald en voorbehandeld hammetje meegenomen.
Misschien dat je alsnog een wat apartere bereidingswijze/marinade/rub weet?
Misschien liet jouw slager ze een nachtje met een beetje (Griekse) yoghurt en een beetje peper en zout marineren? Ik kan mij voorstellen dat het goede resultaten geeft in combinatie met wat panneermeel.quote:Op zaterdag 11 april 2015 15:53 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik was eigelijk benieuwd als jullie ook nog een goed recept voor schnitzel hebben en dan bijv eerst een nachtje marineren.. Tenminste dat deed mijn oude slager altijd en die is er mee gestopt.
Heb je ook een pan en boter?quote:Op woensdag 29 april 2015 09:56 schreef dimmak het volgende:
Ik heb hier nog een paar zeebaarsfilets met vel en een oven. Voor de rest weinig ingrediënten. Kan ik er ff wat mee straks tijdens de lunch?
Pan en boter gaat misschien ook wel lukken. Dan ga ik dat maar proberen!quote:Op woensdag 29 april 2015 10:04 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Heb je ook een pan en boter?
Op de huidkant licht krokant bakken, zodra de bovenkant (zonder huid) nog net glazig is uit d pan en serveren. Vis gaart dan op het bord na en is dan precies gaar. Beetje zout, peper erop, meer heeft zeebaars wat mij betreft niet nodig... Misschien een beetje citroensap of peterselie... Maar zelfs dat hoeft van mij allemaal niet.
Lekker met wat lentegroenten. Hollandaise saus, als je echt een saus wilt...
Roob braden of grillen en dan een saus erbij van blauwschimmelkaas en walnoten?quote:Op vrijdag 1 mei 2015 09:33 schreef Quantic het volgende:
Ik heb thuis een mooie longhaas liggen die ik vanavond wil gaan bereiden. Iemand nog een mooi recept voor me?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |