abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 april 2015 @ 09:49:03 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151602610
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 21:00 schreef derLudolf het volgende:
Hoe maak je een man gelukkig?

[ afbeelding ]

Op internet lees ik vooral medium-rare. Dat houd ik niet zo van, hen hem liever medium. Kan dat ook?
Het kan, maar ik vind het niets. Zou hem liever wat rauwer hebben.
Belangrijkte is echter dat hij goed op kamertemp is voor je hem bakt/grilled. Dus een paar uur voordien uit de koelkast halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 april 2015 @ 09:52:05 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151602663
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 02:05 schreef Musil het volgende:
Piet, jij bent wel fan van foelie toch? Ik heb het, ik vind het goddelijk ruiken maar ik weet niet zo goed waar het nou lekker door is. Heb het wel eens door de stoof gedaan, ook wel eens in een curry-achtig gerecht, maar veel verder kom ik niet. Kortom, heb je recepten waar foelie in gaat voor me?
Denk aan
Stoofschotels
Gemalen over groenten
Gemalen op vlees voor je het braad
Kruidkoeken, pudding, ijs.
In de ragout voor kroketten
Bouillon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zondag 12 april 2015 @ 10:16:30 #178
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_151603031
quote:
1s.gif Op zondag 12 april 2015 09:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het kan, maar ik vind het niets. Zou hem liever wat rauwer hebben.
Belangrijkte is echter dat hij goed op kamertemp is voor je hem bakt/grilled. Dus een paar uur voordien uit de koelkast halen.
Goede tip, het op kamertemperatuur zijn :)

Na het bakken ook nog 10 minuten laten nagaren in aluminiumfolie? Dat had ik ook nog ergens gelezen.


Hoeveel foeli gebruik je in boullion Piet? Ik gebruik het na een tip van jou ook. Is 1 zo'n ding veel of weinig voor 6 liter?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 12 april 2015 @ 10:26:03 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151603171
quote:
1s.gif Op zondag 12 april 2015 10:16 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Goede tip, het op kamertemperatuur zijn :)

Na het bakken ook nog 10 minuten laten nagaren in aluminiumfolie? Dat had ik ook nog ergens gelezen.


Hoeveel foeli gebruik je in boullion Piet? Ik gebruik het na een tip van jou ook. Is 1 zo'n ding veel of weinig voor 6 liter?
Nagaren doe ik nooit, ik wil gewoon mijn tanden erin zetten.
Op zes liter bouillon zou ik er 2 a 3 in doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 april 2015 @ 18:01:31 #180
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_151616595
Gister pizzadeeg gemaakt, laten rijzen, maar vervolgens een hele nacht in de woonkamer laten staan :( daarna wel in de koelkast gezet. Het ruikt nu een beetje naar alcohol ipv naar gist. Is dit nog goed?
  zondag 12 april 2015 @ 18:40:35 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151617956
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 18:01 schreef Aventura het volgende:
Gister pizzadeeg gemaakt, laten rijzen, maar vervolgens een hele nacht in de woonkamer laten staan :( daarna wel in de koelkast gezet. Het ruikt nu een beetje naar alcohol ipv naar gist. Is dit nog goed?
Euh, ja, gist doet dat. Maakt koolzuur en alcohol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151755178
Piet ik heb een andijvie ovenschotel gemaakt, met andijvie, aardappelplakjes, spekjes, creme fresh, eieren, en gehakt, 40 minuten in de oven.

Kan ik dit invriezen? En twee maanden bewaren? Of gaat dat niet ivm creme fresh?

En dan oppiepen in de micro wave 10 minuten vol vermogen?
  donderdag 16 april 2015 @ 21:30:58 #183
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151755415
Het is crčme fraiche.

ik vind zelf opgewarmde aardappel niet lekker. Crčme fraiche invriezen gaat prima door vetpercentage trouwens.

En ligt er nogal aan hoeveel je hebt op je bord, hoe lang het moet. Kwestie van rustig proberen en tussendoor voelen of het warm is.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 16 april 2015 @ 21:42:24 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151756029
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet ik heb een andijvie ovenschotel gemaakt, met andijvie, aardappelplakjes, spekjes, creme fresh, eieren, en gehakt, 40 minuten in de oven.

Kan ik dit invriezen? En twee maanden bewaren? Of gaat dat niet ivm creme fresh?

En dan oppiepen in de micro wave 10 minuten vol vermogen?
Ja je kan het invriezen, of je het twee maanden kan bewaren ligt aan je vriezer, en ik zou het ontdooien en in de oven opwarmen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151795919
Hey Piet,

morgen eet ik asperges met een beenhammetje erbij. Weet jij nog een leuke, lekkere marinade voor de beenham?
  woensdag 22 april 2015 @ 13:04:47 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151921557
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 april 2015 10:19 schreef vivelafete het volgende:
Hey Piet,

morgen eet ik asperges met een beenhammetje erbij. Weet jij nog een leuke, lekkere marinade voor de beenham?
Sorry
Om de een of andere reden is dit uit mijn active topics gevallen. Is eea nog goed gekomen met je beenham?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 23 april 2015 @ 10:23:43 #187
414785 sirdanilot
pi_151950209
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Piet piet ! Hellup !

Ken je van die bananen chipjes, die bv. soms in je muesli zitten? Die wilde ik dus zelf gaan maken. Maar het is nu al twee keer mislukt:

- oven: 2 uur lang op lage temperatuur en daarna nog op wat hogere temperatuur, gebeurt niks en het wordt alleen een beetje zacht
- frituur: heel kort in de frituur gedaan, maar het verbrandde meteen de stukjes die niet waren verbrand waren ook niet knapperig geworden. lagere temperatuur?

Of kan het echt alleen met bakbanaan en niet met gewone zachte banaan? maar dan mis ik de scherp zoete bananensmaak die juist zo lekker is...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_151955598
Dunner snijden en oven op een kiertje?
  donderdag 23 april 2015 @ 16:18:58 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151959894
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2015 10:23 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Piet piet ! Hellup !

Ken je van die bananen chipjes, die bv. soms in je muesli zitten? Die wilde ik dus zelf gaan maken. Maar het is nu al twee keer mislukt:

- oven: 2 uur lang op lage temperatuur en daarna nog op wat hogere temperatuur, gebeurt niks en het wordt alleen een beetje zacht
- frituur: heel kort in de frituur gedaan, maar het verbrandde meteen de stukjes die niet waren verbrand waren ook niet knapperig geworden. lagere temperatuur?

Of kan het echt alleen met bakbanaan en niet met gewone zachte banaan? maar dan mis ik de scherp zoete bananensmaak die juist zo lekker is...
Dun snijden, oven idd op een kier en langer laten lopen. Banaan bevat veel water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151963779
Ok zou er bruine basterdsuiker op strooien... Maar misschien wordt dat een kliederboel.
Whatever...
pi_151967198
quote:
0s.gif Op woensdag 22 april 2015 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry
Om de een of andere reden is dit uit mijn active topics gevallen. Is eea nog goed gekomen met je beenham?
Haha, maakt niet uit joh.
Heb hem uiteindelijk een nachtje met whiskey, mosterd en honing (met de nadruk op whiskey) laten marineren, even aangebraden en vervolgens rustig verder laten garen in de oven. Was wel lekker, maar niet echt spannend en origineel. Ik had ook per ongeluk zo'n geseald en voorbehandeld hammetje meegenomen.
Misschien dat je alsnog een wat apartere bereidingswijze/marinade/rub weet?
  donderdag 23 april 2015 @ 20:52:26 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151967738
quote:
0s.gif Op donderdag 23 april 2015 20:41 schreef vivelafete het volgende:

[..]

Haha, maakt niet uit joh.
Heb hem uiteindelijk een nachtje met whiskey, mosterd en honing (met de nadruk op whiskey) laten marineren, even aangebraden en vervolgens rustig verder laten garen in de oven. Was wel lekker, maar niet echt spannend en origineel. Ik had ook per ongeluk zo'n geseald en voorbehandeld hammetje meegenomen.
Misschien dat je alsnog een wat apartere bereidingswijze/marinade/rub weet?
Kom ik morgen ff op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151968625
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 april 2015 15:53 schreef Bzzzzt het volgende:
Ik was eigelijk benieuwd als jullie ook nog een goed recept voor schnitzel hebben en dan bijv eerst een nachtje marineren.. Tenminste dat deed mijn oude slager altijd en die is er mee gestopt.
Misschien liet jouw slager ze een nachtje met een beetje (Griekse) yoghurt en een beetje peper en zout marineren? Ik kan mij voorstellen dat het goede resultaten geeft in combinatie met wat panneermeel.

[ Bericht 0% gewijzigd door RolandArthur op 23-04-2015 23:43:16 ]
pi_152116270
Ik heb hier nog een paar zeebaarsfilets met vel en een oven. Voor de rest weinig ingrediënten. Kan ik er ff wat mee straks tijdens de lunch?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_152116457
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 09:56 schreef dimmak het volgende:
Ik heb hier nog een paar zeebaarsfilets met vel en een oven. Voor de rest weinig ingrediënten. Kan ik er ff wat mee straks tijdens de lunch?
Heb je ook een pan en boter?

Op de huidkant licht krokant bakken, zodra de bovenkant (zonder huid) nog net glazig is uit d pan en serveren. Vis gaart dan op het bord na en is dan precies gaar. Beetje zout, peper erop, meer heeft zeebaars wat mij betreft niet nodig... Misschien een beetje citroensap of peterselie... Maar zelfs dat hoeft van mij allemaal niet.

Lekker met wat lentegroenten. Hollandaise saus, als je echt een saus wilt...
Whatever...
pi_152116489
quote:
1s.gif Op woensdag 29 april 2015 10:04 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Heb je ook een pan en boter?

Op de huidkant licht krokant bakken, zodra de bovenkant (zonder huid) nog net glazig is uit d pan en serveren. Vis gaart dan op het bord na en is dan precies gaar. Beetje zout, peper erop, meer heeft zeebaars wat mij betreft niet nodig... Misschien een beetje citroensap of peterselie... Maar zelfs dat hoeft van mij allemaal niet.

Lekker met wat lentegroenten. Hollandaise saus, als je echt een saus wilt...
Pan en boter gaat misschien ook wel lukken. :) Dan ga ik dat maar proberen! ^O^
Uitvinder van de biersmiley.
  woensdag 29 april 2015 @ 16:27:28 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152127738
Huid wel even insnijden om kromtrekken te voorkomen. Eventueel bloemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152173226
Ik heb thuis een mooie longhaas liggen die ik vanavond wil gaan bereiden. Iemand nog een mooi recept voor me? :)
  vrijdag 1 mei 2015 @ 09:48:58 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152173499
quote:
4s.gif Op vrijdag 1 mei 2015 09:33 schreef Quantic het volgende:
Ik heb thuis een mooie longhaas liggen die ik vanavond wil gaan bereiden. Iemand nog een mooi recept voor me? :)
Roob braden of grillen en dan een saus erbij van blauwschimmelkaas en walnoten?
Heel umami
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 1 mei 2015 @ 10:06:43 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152173825

Momofuku Hanger Steak

Op de foto jodenhaas, maar het recept was bedoeld voor longhaas.

Recept:

I vacuumpacked them with the marinade, marinated them for 24 hours, then cooked them warm waterbath for about 45 minutes at 49°C-50°C. Then pat dry them and quickly grill them for about 30 seconds each side. Delicious!

Marinade:
2 cups apple juice
½ cup light soy sauce, preferably usukuchi
½ yellow onion, thinly sliced
5 to 6 garlic cloves, thinly sliced
1 t sesame oil
1 teaspoon freshly ground black pepper

Then serve thinly sliced to wrap in some lettuce, accompanied by:
some pureed kimchi
some "Ginger Scallion Sauce"
some cooked sushi rice
some coarse sea salt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')