De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.quote:Op woensdag 6 mei 2015 20:22 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb een zak gedroogde adukibonen. Ik heb de eerste lading een dag laten weken, en daarna gekookt. Gewoon om te kijken hoe de smaak is.
Een beetje bitter, niet echt lekker.
Is er iemand bekend met deze bonen en wat doen jullie ermee?
Ik heb de 2de lading gekookt met suiker en zout, en daarna geprakt. Dat was al een stuk smakelijker.quote:Op vrijdag 8 mei 2015 12:24 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.
Ik vind het op zich juist wel lekker. Het is een soort amandelspijs maar dan niet van amandel.
Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 13:15 schreef Heaven7 het volgende:
Ik bak zelf regelmatig brood maar krijg het volkorendeeg nooit zo goed gerezen. Ik heb gister een brood gemaakt met 50% witmeel en 50% volkorenmeel (en gist, lauw water, zout en suiker) dat is matig gerezen, acceptabel maar nog niet wow. Nu lees ik overal dat je extra gluten kan toevoegen voor een betere rijs maar ik vind nergens in welke vorm je dat moet doen, een zakje losse gluten is niet te koop Weet iemand wat?
Dat laatste helpt niet Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.
Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.quote:Op zaterdag 9 mei 2015 13:18 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Dat laatste helpt niet Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.
Heb je een goeie link? Woon overigens niet in NL maar kan eventueel wel iemand vragen wat mee te nemen want in Scandinavie is het helemaal niet te krijgen geloof ik (volkorenmeel waar het zetmeel uitgehaald is?)
Wat kan jij toch altijd prachtige foodp*rn maken. Geweldig.quote:Op dinsdag 5 mei 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder VOOR
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder NA
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder ETEN
Ik zet varkensschouder 5 uur in de oven op 175 graden.
Zou dus prima passen in jullie schema. Vlees de oven in om 11:00u of 11:30u of zo.
Fuck de kerntemperatuur, het is geen biefstuk.
Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?quote:Op zaterdag 9 mei 2015 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.
Ik koop gewoon gluten bij amazon Duitsland, zakken van een kilo of zo
Verdere fok broodspecialisten vind je hier
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..
Dan kneed je waarschijnlijk niet lang genoeg om de glutenketens te laten vormenquote:Op zaterdag 9 mei 2015 17:09 schreef Heaven7 het volgende:
[..]
Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?
Voor:quote:Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekkenquote:
Er zaten zelfs wat kaantjes ? op (wat je bij de supermarkt koopt of slager in een zak) staat niet op de foto want die had ik er al afgepluktquote:Op zaterdag 9 mei 2015 20:46 schreef RobinOok het volgende:
Kijk! Dat ziet er niet uit als pulled pork. Dus? Goedgekeurd? Gelukt? Blij?
Nee tis vrij klef altijd Ik begin met een mixer met deeghaken maar maak het altijd af met de hand, heb altijd een mooi deeg.. moet ik dan nog extra doorgaan?quote:Op zaterdag 9 mei 2015 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekken
Kneed je met de hand?
Is je deeg niet te droog?
Eerst veel asperges eten en het kookvocht telkens hergebruiken. Maar daar zul je niet veel aan hebben als je het binnenkort wil maken.quote:Op zondag 10 mei 2015 15:49 schreef Knuck-les het volgende:
Piet, heb je een goed recept voor (witte) aspergesoep? De laatste keer dat ik het maakte smaakte het naar groentebouillon met een lichte aspergesmaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |