abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 6 mei 2015 @ 20:22:00 #226
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_152343182
Ik heb een zak gedroogde adukibonen. Ik heb de eerste lading een dag laten weken, en daarna gekookt. Gewoon om te kijken hoe de smaak is.
Een beetje bitter, niet echt lekker.

Is er iemand bekend met deze bonen en wat doen jullie ermee?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  woensdag 6 mei 2015 @ 22:01:45 #227
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152348476
Ik vind ze ook niet lekker.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/aduki-bonen/

In Azië worden ze volgens mij voornamelijk in zoete gerechten gebruikt.
Da's ook niet lekker. :)
pi_152351252
Wat ik zo gauw op internet kan vinden kun je ze door curry's gooien en in van die uitgebreide van-alles-en-nog-wat hipster salades.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 7 mei 2015 @ 08:05:40 #229
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_152357874
Ik ga het restje dat ik nu nog heb maar prakken dan, en door de rijst doen.

En volgende keer maak ik er wel een curry mee.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 12:24:02 #230
414785 sirdanilot
pi_152399617
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 20:22 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik heb een zak gedroogde adukibonen. Ik heb de eerste lading een dag laten weken, en daarna gekookt. Gewoon om te kijken hoe de smaak is.
Een beetje bitter, niet echt lekker.

Is er iemand bekend met deze bonen en wat doen jullie ermee?
De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.

Ik vind het op zich juist wel lekker. Het is een soort amandelspijs maar dan niet van amandel.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 12:25:01 #231
414785 sirdanilot
pi_152399654
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 8 mei 2015 @ 13:27:12 #232
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_152401618
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2015 12:24 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

De bonen worden vermalen met suiker om een zoete japanse pasta te krijgen (anko). Hiermee kun je allerlei dingen vullen.

Ik vind het op zich juist wel lekker. Het is een soort amandelspijs maar dan niet van amandel.
Ik heb de 2de lading gekookt met suiker en zout, en daarna geprakt. Dat was al een stuk smakelijker.
Ik ga er morgen een curry mee maken. Die spijs uit jouw link weet ik niet goed waar ik het in moet doen. Ik heb geen ervaring met het maken van Japans eten. Heb je daarvoor een tip?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 13:54:52 #233
414785 sirdanilot
pi_152402603
Japanners doen het in van alles, in broodjes, in mochi (rijstcake), pannenkoekjes etc.

Het heet anko je zou kunnen googlen op anko recipes ?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 8 mei 2015 @ 13:56:47 #234
414785 sirdanilot
pi_152402667
http://www.justhungry.com/strawberries-tsubuan-ice-cream

Je kunt het prutje ook eten met ijs en aardbeien.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_152428661
Ik bak zelf regelmatig brood maar krijg het volkorendeeg nooit zo goed gerezen. Ik heb gister een brood gemaakt met 50% witmeel en 50% volkorenmeel (en gist, lauw water, zout en suiker) dat is matig gerezen, acceptabel maar nog niet wow. Nu lees ik overal dat je extra gluten kan toevoegen voor een betere rijs maar ik vind nergens in welke vorm je dat moet doen, een zakje losse gluten is niet te koop :') Weet iemand wat?
  zaterdag 9 mei 2015 @ 13:17:12 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152428687
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 13:15 schreef Heaven7 het volgende:
Ik bak zelf regelmatig brood maar krijg het volkorendeeg nooit zo goed gerezen. Ik heb gister een brood gemaakt met 50% witmeel en 50% volkorenmeel (en gist, lauw water, zout en suiker) dat is matig gerezen, acceptabel maar nog niet wow. Nu lees ik overal dat je extra gluten kan toevoegen voor een betere rijs maar ik vind nergens in welke vorm je dat moet doen, een zakje losse gluten is niet te koop :') Weet iemand wat?
Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152428716
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gluten kan je gewoon kopen (kijk eens online) maar verder, gewoon wat langer kneden en langer laten rijzen.
Dat laatste helpt niet ;( Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.
Heb je een goeie link? Woon overigens niet in NL maar kan eventueel wel iemand vragen wat mee te nemen want in Scandinavie is het helemaal niet te krijgen geloof ik (volkorenmeel waar het zetmeel uitgehaald is?)
  zaterdag 9 mei 2015 @ 15:17:06 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152431325
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 13:18 schreef Heaven7 het volgende:

[..]

Dat laatste helpt niet ;( Ik ben vast dom maar kan het niet vinden hoor, tevens lees ik online dat je met volkorenmeel juist minder lang zou hoeven kneden omdat er minder gluten in zitten.
Heb je een goeie link? Woon overigens niet in NL maar kan eventueel wel iemand vragen wat mee te nemen want in Scandinavie is het helemaal niet te krijgen geloof ik (volkorenmeel waar het zetmeel uitgehaald is?)
Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.
Ik koop gewoon gluten bij amazon Duitsland, zakken van een kilo of zo
Verdere fok broodspecialisten vind je hier
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152431415
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 mei 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Varkensschouder VOOR


[ link | afbeelding ]
Varkensschouder NA


[ link | afbeelding ]
Varkensschouder ETEN


Ik zet varkensschouder 5 uur in de oven op 175 graden.
Zou dus prima passen in jullie schema. Vlees de oven in om 11:00u of 11:30u of zo.
Fuck de kerntemperatuur, het is geen biefstuk.
Wat kan jij toch altijd prachtige foodp*rn maken. Geweldig.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_152434058
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, goed kneden is de basis van elk goed brood uit tarwemeel. Gezien dat je in scandinavie woont, gebruik je roggemeel? Of bloem van zachte tarwe? Dat is meer voor cake en koekjes ipv brood.
Ik koop gewoon gluten bij amazon Duitsland, zakken van een kilo of zo
Verdere fok broodspecialisten vind je hier
CUL / Brood bakken in de oven #20: Niets is lekkerder dan verse broodjes..
Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?
  zaterdag 9 mei 2015 @ 17:16:31 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152434219
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 17:09 schreef Heaven7 het volgende:

[..]

Nee ze hebben hier Grahamsmeel, gewoon volkorenmeel en wit meel. Verse gist gewoon bij de supermarkt dus dat is wel geweldig. Ik ga eens verderneuzen in dat topic, thanks. Heb je toevallig nog een Amazonlinkje?
Dan kneed je waarschijnlijk niet lang genoeg om de glutenketens te laten vormen
www.amazon.de en dan gewoon gluten intypen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152434750
Hoe lang dien ik dan te kneden?
pi_152439335
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2015 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Dus wil je aub straks een foto maken van een plak/stuk? :-)
Voor:

Na:
  zaterdag 9 mei 2015 @ 20:46:09 #244
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_152439789
Kijk! Dat ziet er niet uit als pulled pork. Dus? Goedgekeurd? Gelukt? Blij? :)
  zaterdag 9 mei 2015 @ 21:22:12 #245
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_152440939
Wowawiewa, nice!!!!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 9 mei 2015 @ 21:33:17 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_152441308
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 17:39 schreef Heaven7 het volgende:
Hoe lang dien ik dan te kneden?
Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekken
Kneed je met de hand?
Is je deeg niet te droog?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_152443079
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 20:46 schreef RobinOok het volgende:
Kijk! Dat ziet er niet uit als pulled pork. Dus? Goedgekeurd? Gelukt? Blij? :)
Er zaten zelfs wat kaantjes ? op (wat je bij de supermarkt koopt of slager in een zak) staat niet op de foto want die had ik er al afgeplukt :9~
3,5 uur op 140 graden, 30 minuten op 200 graden.
Blij en goed gelukt :Y
pi_152453398
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2015 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tot je een elastisch deeg hebt waar je vellen kan trekken
Kneed je met de hand?
Is je deeg niet te droog?
Nee tis vrij klef altijd :) Ik begin met een mixer met deeghaken maar maak het altijd af met de hand, heb altijd een mooi deeg.. moet ik dan nog extra doorgaan?
  zondag 10 mei 2015 @ 15:49:01 #249
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_152460766
Piet, heb je een goed recept voor (witte) aspergesoep? De laatste keer dat ik het maakte smaakte het naar groentebouillon met een lichte aspergesmaak.
pi_152465783
quote:
5s.gif Op zondag 10 mei 2015 15:49 schreef Knuck-les het volgende:
Piet, heb je een goed recept voor (witte) aspergesoep? De laatste keer dat ik het maakte smaakte het naar groentebouillon met een lichte aspergesmaak.
Eerst veel asperges eten en het kookvocht telkens hergebruiken. Maar daar zul je niet veel aan hebben als je het binnenkort wil maken.

Wat Piet wel vaker zegt, op een gegeven moment maak je er soep van die sterker naar asperges smaakt dan asperges zelf. :T
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')