abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 31 maart 2015 @ 17:04:38 #201
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_151230878
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 16:51 schreef ToniB het volgende:

Nog een vraag. Als je een camera s´nachts aan doet dan zul je niks zien op het schermpje. Maar als je de knop half indrukt krijg je dan wel een lichtje? Ik heb een Nikon die maakt een soort voor flits. Ook met telefoon gaat er een lamp branden. Hoef dan niet perse een foto te maken maar het is dan even verlicht zolang ik hem indruk. Druk ik iets te hard dan neem ik een foto.
Die nacht foto´s zijn gemaakt in 2 of 3 series. De eerste serie alleen al waren minimaal 41 foto´s in 10 minuten tijd. Dan heeft ze of haar hand ervoor gehouden of ze (of iemand anders) heeft iets verlicht naar de lucht en niet een pad proberen te vinden.
Dat is voor mij sinds het begin een dilemma geweest. De gangbare theorie lijkt nu: de nachtfoto's waren een poging om in de lucht te flitsen en de aandacht te trekken. Maar er is slechts een keer of vijf geflitst, met de foto's die wij kennen, ook van 1Vandaag.

Wat nu, als de flits geen doel was, maar juist dat licht dat jij beschrijft.. of dat ze gewoon enkel het LCD scherm gebruikten om een beetje te kunnen zien, terwijl ze zich verplaatsten. En dat die foto's en die paar flitsen dan een bijproduct waren, van dat "nachtlampje".
  dinsdag 31 maart 2015 @ 17:07:14 #202
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_151230964
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:04 schreef Loohcs het volgende:

[..]

Sorry hoor, maar dat is toch niet echt ingewikkeld engels. Ik begrijp 't tenminste. 'Bars' bedoelen ze streepjes mee van batterij-indicator.
en de rest? en in welke context? Dat het over de batterij gaat snap ik, maar wat heeft dat te maken met K&L?
pi_151231098
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 04:03 schreef Physsic het volgende:
Over het onderzoeken naar de mogelijkheid van manipulatie; ik heb hier de afgelopen dagen een aantal keer gepost dat ik daar zelf mee bezig was. Gisteren heb ik zelfs nog 2x gevraagd of iemand nog vragen had mbt het uitlezen van een iPhone.
Physsic, klopt wat hieronder staat?:
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:54 schreef RapaNui het volgende:
Mocht er gemanipuleerd zijn met de telefoondata, dan moet dat tussen 1 en 11 april zijn gebeurd. Niet later.

De data registreren wanneer het apparaat wordt aangezet en niet wanneer het wordt uitgezet. Indien iemand (bijvoorbeeld!) in mei bedacht zou hebben om ermee te knoeien, dan zou de telefoon tenminste 1x ergens aanzetdatum xx mei laten zien. Dat register kun je nadien toch niet meer veranderen? Het telefoonregister werkt niet zoals het register van het fototoestel, waarin je achteraf de EXIFdata kunt wijzigen, toch?
Je kunt records toevoegen (door datum te veranderen en fake-bellen), maar reeds gemaakte records kun je niet wijzigen. Klopt dit? Physsic, weet jij dit?
pi_151231100
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 16:51 schreef ToniB het volgende:

[..]

oke dat is duidelijk. Nog een vraag. Als je een camera s´nachts aan doet dan zul je niks zien op het schermpje. Maar als je de knop half indrukt krijg je dan wel een lichtje? Ik heb een Nikon die maakt een soort voor flits. Ook met telefoon gaat er een lamp branden. Hoef dan niet perse een foto te maken maar het is dan even verlicht zolang ik hem indruk. Druk ik iets te hard dan neem ik een foto.
Die nacht foto´s zijn gemaakt in 2 of 3 series. De eerste serie alleen al waren minimaal 41 foto´s in 10 minuten tijd. Dan heeft ze of haar hand ervoor gehouden of ze (of iemand anders) heeft iets verlicht naar de lucht en niet een pad proberen te vinden.
Bij SLR-camera's is het inderdaad vaak zo dat wanneer je de knop half indrukt in een te donkere omgeving, de camera al vooraf gaat flitsen, omdat hij het licht nodig heeft om scherp te stellen.
Echter, bij compact camera's is het meestal (ook in dit geval) zo dat de camera gebruik maakt van een IR-ledje om scherp te kunnen stellen. Daar zie je dus niks van.
  dinsdag 31 maart 2015 @ 17:12:11 #205
1593 Perico
Serpent Rouge
pi_151231129
quote:
12s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:01 schreef ootjekatootje het volgende:
Wat zijn bars?
De gebruikerservaring die Physsic postte ging erover, dat als je wilde filmen met de camera, plotseling er gedoe was met batterij indicatie. Die wordt op camera's en filmcamera's aangegeven in drie "streepjes" of bars.. groen bij de volle drie en twee streepjes en als je 1 rood streepje ziet, is de accu bijna leeg.

Dus als je met het ding wilde filmen, kreeg je plots dat rode streepje en reageerde de camera raar, lukte het niet. De oplossing hiervoor, was een nieuwe firmware versie die het probleem oploste.

Firmware is voor apparaten (ook scanners, dvdspelers, ipods etc.) wat een nieuwe versie van een besturingssysteem is voor een telefoon of PC bijvoorbeeld. Daarin worden fouten aangepakt.

Alleen is nieuwe firmware (veel) moeilijker te installeren op zo'n apparaat. Maar komt er dus op neer dat Kris en Lisanne waarschijnlijk niet konden filmen met de Canon Powershot.
pi_151231397
quote:
12s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:01 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Ik gooi hem door de translate en snap er nog niets van:
"Ik testte de PowerShot SX280 HS, hij draaide de originele versie van de firmware, 1.0.0.0. Deze vertoonde een vervelend probleem waar de camera weergegeven twee zeer verschillende resterende batterij leven, afhankelijk van of je in foto's of film-modus. Je zou kunnen heel gelukkig zijn het nemen van foto's met de batterijmeter toont alle drie bars, maar dan over te schakelen naar de filmstand en zie de batterij-icoon plotseling rood en begint te knipperen. Als je begint het opnemen van video, kunt u slechts een paar seconden vast te leggen voordat de batterij geeft het op en de camera wordt uitgeschakeld, vraagt ​​om een ​​op te laden. Maar als je de functieknop schakelt uit films, kunt u normaal opnieuw inschakelen van de camera en blijven om foto's te schieten met de batterijmeter toont nu een redelijk gezonde lading.

Na het publiceren van mijn review werd ik gecontacteerd door Canon UK die uitlegde er nu een firmware-update om het probleem op te lossen, hoewel op het moment dat het nodig is dat ik even terug mijn camera aan hen. De camera terug een paar dagen later, loopt firmwareversie 1.0.2.0. Ik controleerde het serienummer om te bevestigen dat het dezelfde camera die ik had weggestuurd. "

Ik snap dat je veel vakkennis bezit, maar is het nu moeilijk te begrijpen dat users hier van 18 tot aan 75 hier geen bal van begrijpen? Wat zijn bars?
Perico begrijpt dit wel en kan het in Jip en Janneke taal uitleggen. Het wil niet zeggen dat we hier dom zijn, rayontaal is heel vervelend wanneer je niet in de sector werkzaam bent.


edit: en ik bedoel dit heel positief en ben heel benieuwd naar je mening en visie! ^O^
Oke, sorry. Ik vond dit wel redelijke jip&janneke taal. :p
Bars = balken. Hij bedoelt hiermee de streepjes die vaak te zien zijn in het batterij-icoontje op bijvoorbeeld een camera of telefoon.

Hij vertelt het volgende:
Hij heeft een nieuwe camera, de sx280, die hij uitvoerig heeft getest. Daarbij heeft hij een bug (foutje) ontdekt, die algemeen bekend is bij die camera. De camera geeft namelijk niet goed weer hoe vol de accu nog is. Als je de camera in foto-stand zet, dan staat er gewoon een helemaal volle batterij, niks aan de hand. Als je de camera vervolgens in de film-stand zet, begint het batterij icoontje te knipperen met de melding dat de batterij bijna leeg is. Als je dan toch begint met filmen, dan valt de camera binnen enkele seconden uit, omdat hij denkt dat de batterij leeg is.
Maaaaarrr, als je vevolgens de camera weer op de foto-stand zet, dan is de batterij weer vol en kan je gewoon foto's maken.

Dit probleem heeft Canon toegegeven (doen ze echt zelden), en zelfs een nieuwe firmware (besturingssysteem) uitgebracht. K&L hadden nog de oude, originele firmware. Dat is te zien in de metadata van de foto's.

Hiermee wil ik aangeven dat dit een mogelijke verklaring is waarom er geen video's zijn gemaakt.
Snapte?

Edit: Die Google Translate versie is ook wel ècht heel karig xD
pi_151231427
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:11 schreef RapaNui het volgende:

[..]

Physsic, klopt wat hieronder staat?:

[..]

Gezien. Ik reageer straks. Nu eten. *O*
pi_151231526
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:20 schreef Physsic het volgende:

[..]

Gezien. Ik reageer straks. Nu eten. *O*
:Y) Eet smakelijk :Y)
pi_151231907
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:11 schreef Physsic het volgende:

[..]

Bij SLR-camera's is het inderdaad vaak zo dat wanneer je de knop half indrukt in een te donkere omgeving, de camera al vooraf gaat flitsen, omdat hij het licht nodig heeft om scherp te stellen.
Echter, bij compact camera's is het meestal (ook in dit geval) zo dat de camera gebruik maakt van een IR-ledje om scherp te kunnen stellen. Daar zie je dus niks van.
dus je ziet pas iets op het moment dat je flitst. Als er een noodgeval was b.v. een val dan was het logischer geweest om met de iphone bij te schijnen. Er zat immers nog een uur batterij op. Als je dan moet kijken of dat je vriendin is dan pak je toch een telefoon om te verlichten? Voor mij is dit dan ook afgeschreven als reden van de foto's.
pi_151232071
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:12 schreef El_Matador het volgende:
Beetje brakke foutjes na bijna een jaar, maar de foto's zijn hergeplaatst op 2 pagina's:

Viralismo - 27 maart 2015
De acuerdo al informe policial lo más probable fue que las chicas se salieron del camino, una de ella se hirió de alguna forma y la otra la fue a buscar ayuda y también se hirió, y sin comida ni agua solo fue cuestión de tiempo para que sucediera la tragedia.

Volgens het politierapport is het meest waarschijnlijk dat de meisjes het pad verlaten hebben, een van hen bezeerde zich op een of andere manier en de ander besloot hulp voor haar te zoeken en bezeerde zich ook. Zonder eten of water was het slechts een kwestie van tijd voor de tragedie zou plaatsvinden.

Peru - Misterios sin Resolver - Onopgeloste Mysteries - 28 maart 2015
Lekker duidelijk allemaal, wat een vage beschrijving.
pi_151232461
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 14:56 schreef gynaika het volgende:
Heel serieus, waarom wordt een eventueel misdrijf toch zo aan de kant geschoven? En eigenlijk belachelijk gemaakt?
Omdat het zoooooooooooooooooooooooooooooooooo ver gezocht is. Maar ja mensen denken ook nog dat 9/11 in scene is gezet...

en nogmaals ik sluit het ook niet uit maar de logica is gewoon erg ver te zoeken. Zelfs verdwalen komt nog eerder.
pi_151232493
quote:
15s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 14:57 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik schuif het niet aan de kant. Ik stel vragen. Daar komt geen antwoord op. Hoe kan je dan verwachten dat je verhaal overtuigend is?

"Belachelijk" werd het al door HK en FvdG zelf gemaakt; "spookverhalen".
Hoe het met FvdG zit, weet ik niet maar HK gelooft echt niet in het val-scenario.

HK is al vanaf het begin uitgegaan van een misdrijf en dat is bij hem zeker nog niet weerlegd.
pi_151232535
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:57 schreef lekarO het volgende:

[..]

Omdat het zoooooooooooooooooooooooooooooooooo ver gezocht is. Maar ja mensen denken ook nog dat 9/11 in scene is gezet...

en nogmaals ik sluit het ook niet uit maar de logica is gewoon erg ver te zoeken. Zelfs verdwalen komt nog eerder.
Het is niet vergezocht.
pi_151232658
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:57 schreef lekarO het volgende:

[..]

Omdat het zoooooooooooooooooooooooooooooooooo ver gezocht is. Maar ja mensen denken ook nog dat 9/11 in scene is gezet...

en nogmaals ik sluit het ook niet uit maar de logica is gewoon erg ver te zoeken. Zelfs verdwalen komt nog eerder.
Nogal matige vergelijking, want 9/11 is inderdaad wel van begin tot eind in scène gezet.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_151232733
quote:
10s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 18:05 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Nogal matige vergelijking, want 9/11 is inderdaad wel van begin tot eind in scène gezet.
Klopt, een van die torens staat er ook gewoon weer/nog. ;)

Was dat gat in de grond wat ik met eigen ogen heb gezien dus gewoon een hologram/projectie?, bummer! (he ik ben eigenlijk ook best goed met verklaringen vinden merk ik nu!)
pi_151232825
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 18:09 schreef lekarO het volgende:

[..]

Klopt, een van die torens staat er ook gewoon weer/nog. ;)

Was dat gat in de grond wat ik met eigen ogen heb gezien dus gewoon een hologram/projectie?, bummer! (he ik ben eigenlijk ook best goed met verklaringen vinden merk ik nu!)
Nee, niet nog. Die torens zijn natuurlijk naar beneden gehaald, het is het verhaal dat helemaal verzonnen is. Maar dat lijkt me hier offtopic. ;)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_151232835
Overigens is het onderzoeken van de fotocamera op manipulatie zeker een goed idee. De argumentatie van het crime scenario is gewoon uitermate zwak. Invloed van derden waardoor ze van het pad af zijn gegaan is wel een mogelijkheid. Dat is nog waarschijnlijk. Natuurlijk kan er van alles gebeurd zijn en ook een moord alleen is de waarschijnlijkheid gewoon kleiner dan andere opties.

Ik denk gewoon eenvoudig: 1x vallen is waarschijnlijker dan 2x vallen etc. Daarbij wordt 2x vallen wel waarschijnlijker als het uit het bewijs direct volgt/ kan volgen.

Maar ga gerust door hoor ik lees zeker mee! ^O^
  dinsdag 31 maart 2015 @ 18:32:18 #218
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_151233337
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:12 schreef Perico het volgende:

[..]

De gebruikerservaring die Physsic postte ging erover, dat als je wilde filmen met de camera, plotseling er gedoe was met batterij indicatie. Die wordt op camera's en filmcamera's aangegeven in drie "streepjes" of bars.. groen bij de volle drie en twee streepjes en als je 1 rood streepje ziet, is de accu bijna leeg.

Dus als je met het ding wilde filmen, kreeg je plots dat rode streepje en reageerde de camera raar, lukte het niet. De oplossing hiervoor, was een nieuwe firmware versie die het probleem oploste.

Firmware is voor apparaten (ook scanners, dvdspelers, ipods etc.) wat een nieuwe versie van een besturingssysteem is voor een telefoon of PC bijvoorbeeld. Daarin worden fouten aangepakt.

Alleen is nieuwe firmware (veel) moeilijker te installeren op zo'n apparaat. Maar komt er dus op neer dat Kris en Lisanne waarschijnlijk niet konden filmen met de Canon Powershot.
top, dank je voor de uitleg
  dinsdag 31 maart 2015 @ 18:41:16 #219
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_151233559
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:19 schreef Physsic het volgende:

[..]

Oke, sorry. Ik vond dit wel redelijke jip&janneke taal. :p
Bars = balken. Hij bedoelt hiermee de streepjes die vaak te zien zijn in het batterij-icoontje op bijvoorbeeld een camera of telefoon.

Hij vertelt het volgende:
Hij heeft een nieuwe camera, de sx280, die hij uitvoerig heeft getest. Daarbij heeft hij een bug (foutje) ontdekt, die algemeen bekend is bij die camera. De camera geeft namelijk niet goed weer hoe vol de accu nog is. Als je de camera in foto-stand zet, dan staat er gewoon een helemaal volle batterij, niks aan de hand. Als je de camera vervolgens in de film-stand zet, begint het batterij icoontje te knipperen met de melding dat de batterij bijna leeg is. Als je dan toch begint met filmen, dan valt de camera binnen enkele seconden uit, omdat hij denkt dat de batterij leeg is.
Maaaaarrr, als je vevolgens de camera weer op de foto-stand zet, dan is de batterij weer vol en kan je gewoon foto's maken.

Dit probleem heeft Canon toegegeven (doen ze echt zelden), en zelfs een nieuwe firmware (besturingssysteem) uitgebracht. K&L hadden nog de oude, originele firmware. Dat is te zien in de metadata van de foto's.

Hiermee wil ik aangeven dat dit een mogelijke verklaring is waarom er geen video's zijn gemaakt.
Snapte?

Edit: Die Google Translate versie is ook wel ècht heel karig xD
top, bedankt voor de uitleg, snap ik meteen waarom ik de mijne zo vervloekt heb...

Dat is weer sneu, geen bereik en misschien geen videomogelijkheden.
Ik wil best vragen stellen over het uitlezen maar zoals je merkt is dat helemaal nieuwe kost voor me.
  dinsdag 31 maart 2015 @ 18:46:03 #220
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_151233666
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 17:19 schreef Physsic het volgende:

[...]
Als je de camera vervolgens in de film-stand zet, begint het batterij icoontje te knipperen met de melding dat de batterij bijna leeg is. Als je dan toch begint met filmen, dan valt de camera binnen enkele seconden uit, omdat hij denkt dat de batterij leeg is.
[...]
Physsic, Perico: kan IMG_0509 een mislukte video geweest zijn? Lisanne wil een video maken van de quebrada. De camera creëert een leeg bestand en valt meteen uit...?
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_151233725
quote:
5s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 18:46 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Physsic, Perico: kan foto IMG_0509 een mislukte video geweest zijn? Lisanne wil een video maken van de quebrada. De camera creëert een leeg bestand en valt meteen uit...?
Ik ben noch Physsic, noch Perico, maar filmpjes komen bij mij (verschillende merken) nooit door als IMG_, altijd als MOV_ oid.

Geen Canon XS270 gehad trouwens.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  dinsdag 31 maart 2015 @ 19:00:31 #222
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_151234066
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 18:48 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Ik ben noch Physsic, noch Perico, maar filmpjes komen bij mij (verschillende merken) nooit door als IMG_, altijd als MOV_ oid.

Geen Canon XS270 gehad trouwens.
Oke, maar daar gaat het mij niet om.
Anders geformuleerd: Kan de afwezigheid van IMG/MOV_0509 verklaard worden door een mislukte poging om te filmen?
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
pi_151234137
quote:
1s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 19:00 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Oke, maar daar gaat het mij niet om.
Anders geformuleerd: Kan de afwezigheid van IMG/MOV_0509 verklaard worden door een mislukte poging om te filmen?
Lijkt me wel als "FILE_509" verwijderd is, maar niet als het per sé IMG_509 moet zijn, want door die IMG_ moet het een foto geweest zijn.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  dinsdag 31 maart 2015 @ 19:11:15 #224
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_151234417
quote:
5s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 18:46 schreef Domnivoor het volgende:

[..]

Physsic, Perico: kan IMG_0509 een mislukte video geweest zijn? Lisanne wil een video maken van de quebrada. De camera creëert een leeg bestand en valt meteen uit...?
interessante vraag, ben benieuwd!
pi_151234581
quote:
12s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 19:02 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Lijkt me wel als "FILE_509" verwijderd is, maar niet als het per sé IMG_509 moet zijn, want door die IMG_ moet het een foto geweest zijn.
Als het geen IMG was telt het nummer dan toch door met de IMG_ reeks? Of beginnen de video's hun eigen reeks met MOV_001 oid?

[ Bericht 6% gewijzigd door 11en30 op 31-03-2015 19:20:38 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')