abonnement Unibet Coolblue
pi_152477028
Zondagavond 2/4
Gesprekje van Nicole en Björn
*Björn vindt het wel kut voor Nicole hoe het nu is. Volgens Nicole heeft Ivan het haar makkelijk gemaakt door om een onzinreden ruzie te maken.
*Vooralsnog kan Nicole er niet verdrietig om zijn dat het uit is. Ze vindt dat ze meer waard is en dat het dus beter is nu het uit is.
*Björn wil dat Nicole weet dat hij ook kan luisteren, in plaats van zelf steeds praten.
*Het werd Björn vannacht ook wel goed duidelijk dat Nicole klaar was met de relatie. Nicole wil niet zijn met iemand die wil dat ze broodjes smeert maar die ze verder weinig ziet.
Excuses Ivan
*Ivan vindt dat hij en Nicole te verschillend zijn om de relatie te kunnen laten werken. Ivan bedankt Nicole voor alles wat hij voor haar gedaan heeft. Hij biedt ook zijn excuses aan voor al zijn tekortkomingen.
*Ivan biedt zijn excuses aan bij mensen in de groep dat hij de laatste tijd zo afwezig was. Hij had het heel moeilijk met het vertrek van Wilco. Ivan barst in huilen uit en wordt getroost door de mensen om hem heen.
*Gaby weet niet goed waar het over gaat maar gaf Ivan wel een knuffel. Mensen die haar woorden opvingen kunnen er hard om lachen.
*Ivan kreeg een héél erg lange knuffel van LauraB.
*Gabriëlle vroeg voor de zekerheid of het wel goed gaat met Ivan. Ze wil dat hij niet te veel bier drinkt vanavond. Ivan is blij dat Gabriëlle er altijd voor hem is. Van Gabriëlle krijgt hij ook een knuffel.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152477063
Zondagavond 3/4
Gesprekje Ivan en Nicole
*Ivan en Nicole gingen samen roken. Nicole staart Ivan onafgebroken aan. Ivan lijkt te huilen.
*Ivan zegt uiteindelijk dat hij het spijtig vindt hoe het tussen hem en Nicole gelopen is. Hij neemt volledig de schuld op zich, hij vindt dat het falen van de relatie komt door zijn tekortkomingen.
*Ivan zegt dat hij te snel aan een relatie met Nicole begon. Hij begint altijd vol enthousiasme met de relatie. Zo startte hij ook aan Utopia maar hij is het doel waar hij voor kwam uit het oog verloren. Hij richtte zijn pijlen op Nicole en deed er alles aan om haar te krijgen. Dat is gelukt maar toen het zo ver was kwam hij langzamerhand achter alle obstakels die er zijn.
*Ivan heeft spijt dat hij Nicole heeft gedreven naar het punt waar zij nu op zit. Hij hoopt dat ze hem kan vergeven. Nicole sputtert tegen dat het niet helemaal is zoals hij zegt.
*Ivan was vergeten dat Nicole ook met een eigen doel naar Utopia was gekomen.
*Nicole vertelt dat ze wel opgelucht is. Ze wil wel weten wat Ivans zus net zei toen ze aan de poort was, want Nicole hoorde haar naam vallen.
*Nicole biecht op dat ze het inderdaad over Ivan gehad heeft met onder andere Björn.
*Nicole vindt Ivan absoluut niet vrouwonvriendelijk. Ivan had het idee dat ze dat wel vond.
*Waar Nicole moeite mee heeft is dat Ivan soms heel tegenstrijdig is in dingen. Ze noemt daarin dat Ivan wel seks had met Vanessa en nu het tegenovergestelde met haar doet.
*Nicole baalt soms dat Ivan de moraalridder uit wil hangen, ook in hun relatie.
*Nicole wil niet alles bespreken maar Ivan dringt er op aan om dat wel te doen.
*Ivan vindt het niet prettig dat wat onder de dekens gebeurd door duizenden mensen bekeken kan worden. Hij heeft nog dagelijks spijt van wat hij met Vanessa deed.
*Ivan zegt dat hij altijd eerlijk is en dat is niet zo in Nicoles geval. Nicole geeft nog eens toe dat ze over hem gepraat heeft. Nicole denkt dat Ivan haar een misselijk wijf vindt. Ze voelt zich in de val gelokt in het gesprekje.
*Ivan vindt dat Nicole alles gedaan heeft om hem tevreden te stellen. Nicole vindt dat zij zes maanden bezig is geweest met wat Ivans Utopia is. Nicole verklaart nog eens dat ze echt opgelucht was toen ze uit de slaapkamer liep.
*Nicole zegt dat alle momenten die zij zich rot gevoeld heeft, door Ivan komen. Daar is ze een beetje moe van. Nicole huilt erbij, ze wil zichzelf weer kunnen zijn.
*Ivan vraagt of Nicole nu dan wel zichzelf is of dat dit krokodillentranen zijn.
*Ivan heeft het idee dat Nicole een slecht beeld probeert te schetsen van hoe hij is. Nicole is daar zwaar beledigd door.
*Ivan heeft het idee dat hij eindelijk weet wie Nicole echt is en hoe ze in elkaar steekt. Nicole heeft niet echt een idee waar dat dan over gaat, ze wil weten wat ze dan gezegd zou hebben over Ivan.
*Ivan denkt dat het komt door de alcohol die Nicole op had vannacht. Nicole zegt dat ze nog precies weet wat zij gezegd heeft vannacht en herhaalt dan ook wat ze vannacht tegen Björn zei.
*Ivan vindt het laf dat Nicole die dingen niet in zijn gezicht durfde te zeggen. Nicole verdedigt dat het haar hoog zat en ze moest dat ventileren.
*Ivan hoopt dat Nicole vandaag geleerd heeft dat als haar iets dwarszit ze dat eerlijk tegen die persoon moet kunnen zeggen. Ivan denkt dat mensen hem hard vinden omdat hij dingen in iemands gezicht zegt en niet achter hun rug om.
*Ivan heeft spijt dat hij zijn pijlen op Nicole gericht had. Nicole spijt dat ook. Ivan heeft er ook weer geen spijt van, omdat hij er van geleerd heeft.
*Nicole baalt er wel heel erg van dat Ivan denkt dat ze hem in een kwaad daglicht wilde zetten. Ze ontkent ook dat ze dat gedaan heeft.
Nicole en Björn
*Nicole vraagt aan Björn of zij vannacht slechte dingen over Ivan gezegd heeft, behalve dan dat hij haar een kutgevoel heeft gegeven.
*Björn ontkent voorzichtig maar zegt dat ze wel duidelijk was in wat zij er van vindt.
*Björn vindt dat Nicole heel eerlijk is geweest en wel schetste hoe Ivan met situaties omgaat.
*Nicole kreeg het idee dat het aan de poort zo gebracht is dat zij probeerde Ivan in een slecht daglicht te zetten.
Nicole en Rob
*Nicole checkt dan ook bij Rob of zij verkeerde dingen over Ivan gezegd heeft.
*Rob vindt absoluut van niet. Nicole herhaalt dat ze toen wel zei dat Ivan haar een rotgevoel gaf.
Nicole en Ivan
*Ivan en Nicole poetsen tegelijkertijd hun tanden. Ivan vraagt Nicole of zij iets over dolfijnen gezegd heeft toen het net uit was tussen haar en hem. Nicole probeert te herhalen wat ze wel gezegd heeft. Nicole mompelt dat het ongelofelijk is.
*Nicole vertelt Ivan dat ze volgens Björn niets gezegd heeft wat Ivan in een kwaad daglicht zou zetten.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152477077
Zondagavond 4/4
Het huishouden
*Om elf uur ruimde Bas de bankkussens die buiten lagen op.

De groep
*Colinda wil weg voor 15 juli omdat haar ouders dan vijftig jaar getrouwd zijn.
*Nicole vindt dat er feitelijk maar heel weinig is waar er met vijftien man aan gewerkt is.
*Joey mokt dat hij in al zijn tijd in Utopia nog nooit iemand voor hem aan de poort heeft gezien.

Verzorging
*Ivan keek vol verbazing toe toen Bas zijn gezicht schoonmaakte voordat hij naar bed ging. Ivan vroeg of Bas zijn make-up er af aan het halen was.

Slapen
*Nicole neemt een bed op de vide in.
*Naomi mokt dat Giorgio de hele tijd vraagt aan haar om mee naar bed te gaan. Toen ze er eindelijk lag moest ze nog op Giorgio wachten. Naomi haalde Giorgio daarom buiten op.
*Vanuit zijn bed vertelde Ivan Björn dat hij niet verdrietig is om de breuk met Nicole. Hij twijfelde soms en nu bleek dat dit terecht was.
*Bas wil morgenochtend met Ivan samen de koeien doen en niet uitslapen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152477372
Edit
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152485752
Maandagmorgen 1/2
De beestjes
*Ivan en Bas verzorgden samen de koeien en kippen.

De tuin
*Ivan gaf de akker wat water.

Gezondheid
*LauraB was al om half acht uit bed, er moet bloed geprikt worden.

Uiterlijk
*Gaby, Nicole en Gina poederden tegelijkertijd hun gezicht.

De groep
*Bas wil van Ivan weten wat er voorgevallen is tussen hem en Nicole.
*Bas groette mannen op het terrein. Ivan wees hem er nog eens op dat die mannen niet bestaan.
*Ivan en Nicole rookten zwijgend een sigaretje.
*Ivan had een nare droom over Wilco, het ging niet goed met hem, zijn rug was gebroken. Colinda droomde dat Wilco onder het hek door terug kroop.
*Nicole heeft een raar gevoel in haar onderbuik. Ze denkt dat er nog steeds het één en ander in de lucht hangt. Nicole denkt dat er woensdag een nieuwe bewoner binnenkomt en dat dit misschien wel een oud-bewoner is.

Sporten
*Arjuna is er om te sporten met Gabriëlle. Gabriëlle is nauwelijks afgevallen. Als dat volgende week weer zo is dan moet ze een eetdagboek bij gaan houden.
*Gina is aangekomen, ze is nog nooit zo zwaar geweest als vandaag. Ze is vijf kilo aangekomen verklapte Mark.
*Mark is zelf twee kilo aangekomen.
*Giorgio is bijna twee kilo aangekomen sinds vorige week.
*Bas, Ivan, Mark, Gaby en Gina sporten mee. Ivans obstakelparcours wordt voor de training gebruikt.
*Colinda sport niet mee, ondanks het advies dat ze vorige week van de psycholoog kreeg.
*Mark vindt dat het aankomen komt doordat hij bijna elke avond met Gina aan de wijn zat en hij heeft veel bij de Luifel gegeten.
*Gabriëlle kreeg een peptalk van Ivan, hij vindt dat ze er fantastisch uitziet en dat allemaal door haar eigen inzet.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152485760
Maandagmorgen 2/2
Het huishouden
*Björn, Giorgio en Rob maken de barbecue schoon.
*Rob spoot met een hogedrukreiniger een emmer schoon.
*Ivan ruimt ook wat rommel van gisteren op.

De BV
* De kaartverkoop voor Colinda’s spirituele beurs loopt nog steeds niet.

Bouwen
*Nicole bouwt aan haar cordwood-house.

Ivans nieuwe Utopia
*LauraB ziet het nut er niet van in om de loods helemaal dicht te gooien. Ze vindt dat het weinig zin heeft om buiten te gaan slapen om een punt te maken, terwijl Nicole in de loods op een stromatras slaapt.
*Het geeft LauraB allemaal geen lekker gevoel. LauraB dreigt dat ze dan een nog slechter humeur krijgt en dat ze dan nog langer in bed blijft liggen. Ivan vraagt of LauraB zich dan soms opgegeven heeft voor ‘de Gouden Kooi’.
*In Ivans Utopia gaan ze back to basic en helpen de sterken de zwakken. Ivan vindt dat ze een kopie van de buitenwereld zijn geworden maar dan slechter. LauraB reageert venijnig.
*Ivan wijst er op dat er niemand is die thuis zo’n luxe heeft als in Utopia. Alles wordt geregeld en mensen doen er niets voor.
*LauraB vindt dat ze nu ook al wel een heel fijne groep zijn. Zij vindt dat Naomi meer doet de laatste tijd en Gabriëlle is goed bezig met het magazine. Zij denkt dat Ivans plan mensen gaat tegenwerken in plaats van helpen.
*LauraB stopt liever met de boodschappen bestellen dan dat de loods helemaal dicht gaat.
*LauraB beweert nu ineens dat ze heel veel zin heeft om sjaaltjes te maken.
*LauraB zou best eens een weekendje de loods op slot willen doen maar geen twee weken.
*LauraB denkt dat Ivan gisteren veel informatie van buiten de poort kreeg.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152486841
Maandagmiddag
Nieuwe bewoonster: Stefanie
*Er is een nieuwe bewoonster binnen komen lopen. Ze heeft blauw haar, is kok en ze is wel wat zenuwachtig. Bas kent haar al een beetje, hij vraagt hoe het met Stefanies vriend is.
*Stefanie wil leren tatoeëren en ze wil ook wel wat met de koeien doen.
* De sirene werd aangezet om de groep bij elkaar te krijgen. Na een paar minuten werd hij nog maar eens herhaald omdat nog niet iedereen er is.
*Stefanie is 24 en komt uit Gennep. Ze is een boerendochter. Ze wil wat gezelligheid en kleur brengen en verder zal ze het wel zien.
*Stefanie heeft vanaf dag één al Utopia gekeken.
*Stefanie en haar partner hebben een eigen restaurant gehad maar dat is niet gelopen zoals gepland.
*Stefanies vriend staat er achter dat ze naar Utopia is.
*Stefanie zou de veestapel willen uitbreiden; geiten, een ezel, twee huisdiertjes. Ze wil eigen geitenkaas maken. Met de diertjes wil ze een kinderboerderij maken.
*Stefanie wil van de akker eten, ze heeft enigszins groene vingers. Ze is van plan om de akker echt aan te gaan pakken.
*Met de tijd wil Stefanie ook een restaurantje beginnen, ze wil Vanessa’s restaurant doorzetten met spulletjes van de akker.
*Stefanie is best wel opgeruimd, dat was het antwoord op een vraag van Ivan. Ze wil niet iedere dag gaan poetsen. Stefanie is nergens vies van.
*Giorgio wil weten of Stefanie een beetje creatief is. Ze moet nog beter leren tekenen voor ze kan leren tatoeëren.
*Naomi vindt het wel leuk dat er een boerinnetje binnen is komen lopen.
*Stefanie heeft standaard spulletjes meegenomen. Haar eigen messenset paste er niet bij in de kist. Giorgio wil al wel een messenset kopen maar van Stefanie hoeft dat nog niet.
*Stefanie keek eerst alleen TV maar de laatste maanden keek ze ook streams.
*Bas moet opbiechten hoe hij Stefanie kent. Bas wil daar niets over zeggen. Stefanie wil niet dat er gekke verhalen de rondte in gaan. Ze kennen elkaar van de casting.
*Colinda geeft Stefanie de rondleiding.
Centraal over 500 dagen Utopia.
*Giorgio blaat nog even wat over dat er vandaag een chef-kok op bezoek komt. Giorgio wil dat iedereen om vier uur er netjes gekleed bij loopt.
* Deze hele week moet in het teken staan van 500 dagen Utopia.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152494004
Maandagmiddag 1/3
Verzorging
*Björn kreeg voordat Stefanie binnenkwam een massage van Rob, die werd onderbroken.
*Gina poetste na het zonnen haar gezicht even bij.
*Naomi heeft te weinig kleding. Gaby klaagt er ook over. Allebei kunnen ze er wel om janken.
*Naomi wist niet dat er een maandelijkse limiet was van ¤50 en dus heeft ze alleen maar bikini’s besteld en een sportbroek.

De BV
*Er is nog altijd geen eigen voorraadkast voor de horecakeuken. Colinda wees op de dingen waar Stefanie extra op moet letten in verband met de vergunning.
*Joey mag een tattoo bijwerken bij een dame die een kruidenkraampje heeft op de markt.
*Naast Colinda’s spirituele markt loopt ook de Utopiamarkt nog niet goed. Björn heeft nog niet eerder zo’n tegenvallende kaartverkoop voor de markt meegemaakt. Björn denkt dat de oorzaak is dat ze het weinig meer over de markt hebben in de groep.

Eten
*Om half vijf was de kok aanwezig, het is Lex Kok. Hij zal er zijn tot zes uur.
*Ivan sloeg het koken over, die was nog druk met bouwen.

Sporten
*Gina wil even geen wijn en chocolade meer eten.
*Colinda wil per vandaag stoppen met alcohol drinken.

Het huishouden
*Naomi ruimde de vaatwasser in.

[ Bericht 1% gewijzigd door PKM op 11-05-2015 20:11:20 ]
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152494022
Maandagmiddag 2/3
Luieren
*Bas is gaar en gaat een dutje doen.
*Gaby, Rob, Gina en Mark liggen allemaal in het zonnetje. Stefanie ging er bij zitten.
*Rob slaapt slecht en wil daarom wat gas terug nemen.
*Nicole gaf om half vier aan dat ze de hele dag nog niets gedaan heeft.
*Gaby en Björn lagen om vier uur nog in de zon.
*LauraB ging nog maar even liggen in bed..

Bouwen
*Er is nieuw hout geleverd voor het cordwood-house.
*Ivan, Rob, Giorgio en Bas helpen Nicole het hout uit te laden.
*Nicole krijgt nog wat instructies hoe ze het dak op het huisje kan maken.

Een nieuw Utopia
*Bas denkt dat het niet leuk is voor de kijkers als ze iedere avond zuipen in Utopia. Rob zegt dat hij maar één dag niet gedronken heeft sinds hij er is. In de buitenwereld is dat voor hem niet anders.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152494033
Maandagmiddag 3/3
De groep
*Bas vond dat Stefanie de leukste was die er bij zat tijdens de castingdag.
*Nicole vond het heel oneerlijk wat er gisteren gebeurd is.
*Naomi is heel blij met Stefanie en zou willen dat er alleen maar nieuwen komen zoals zij. Giorgio is het daar beslist niet mee eens.
*Na even kibbelen lebberde Naomi Giorgio helemaal af.
*Gabriëlle vroeg Joey wanneer hij weer mee sport. Joey had geen tattoo-afspraak zoals hij eerder beweerde. Tegen Rob zei hij veelbetekenend dat hij eerst een ‘andere’ afspraak had.
*Gabriëlle had gewild dat Björn gisteren de barbecue had schoongemaakt in plaats van vandaag. Gabriëlle wil niet dat mensen vervelende dingen kunnen zeggen over Björn.
*Gabriëlle wil proberen Nicole op te vrolijken, ze is bang dat die anders weg gaat.
*Björn vroeg of er iets lelijks over hem gezegd is. Gabriëlle vertelt dat Rob wel iets zei. Björn wil vanaf nu weer altijd een schemaatje maken.
*Nicole zit ook bij de psycholoog.
*Gabriëlle wees Ivan er op dat Nicole het moeilijk heeft en ze wat extra steun nodig heeft. Ivan wil het Nicole echt niet moeilijk gaan maken, hij vraagt ook aan Gabriëlle om hem er op te wijzen wanneer hij dat toch doet. Ivan wil proberen of hij Nicole extra kan steunen omdat ze dat nodig heeft.
*Gabriëlle vertelt Nicole dat Ivan absoluut niet van plan is vervelend tegen haar te doen.
*LauraB moet iets laten bezinken en trekt zich daarom terug.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152509956
Maandagavond 1/2
Het huishouden
*Rob en LauraB doen de afwas.
*Naomi en Stefanie maken de keuken schoon.
*Er ligt wat rommel van Colinda op de plek waar Nicole haar bed moet staan. De verwachting is dat Colinda het vandaag zelf niet meer zal opruimen.

Eten
*Björn plukte wat madeliefjes, die zijn nodig in het eten.
*Ivan voegde zich later bij de kokende groep.
*Volgens de kok zijn er bewoners die niets doen en niets interesseert.
* De kok wil zelf niet mee eten.
*Bas hielp met het serveren van het eten.
*Er worden verschillende boodschappenlijstjes gemaakt ondanks dat de drie koelkasten vol zijn.
*Bas maakte lekkere hapjes voor de groep.

Bouwen
*Ivan maakte een bed voor Nicole.
*Nicole wil het eigenlijk niet maar Ivan maakt ook een lade voor onder haar bed.
*Voor Colinda gaat Ivan eenzelfde bed bouwen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152509968
Maandagavond 2/2
Luieren
*Colinda en Rob hangen op de schommelbank.
*LauraB en een verdrietige Stefanie namen om kwart voor elf de schommelbank in.

De BV
*Colinda zegt dat zij geld gespaard heeft. Kennelijk heeft Colinda haar geld dus niet ingeleverd bij de BV.
*Colinda, Björn en Giorgio zijn bezig met de radiozender.

Uiterlijk
*Joey gaat Nicole tatoeëren, nu het uit is met Ivan wil ze de sleeve laten zetten.
*Om half twaalf zit Joey nog steeds te tatoeëren.

De tuin
*Nicole vroeg Bas of hij de akker water wil geven.
*Ivan vroeg Stefanie of ze morgen met hem naar de akker wil kijken.
*Ivan wil Nicole ook mee naar de akker hebben omdat zij er meer van weet dan hijzelf.

De beestjes
*Naomi verzorgde de koeien.

De groep
*Volgens Rob is er iemand in de groep op gebrand om Björn figuurlijk onderuit te zien gaan.
*LauraB en Björn zijn aan het poolen. Stefanie kijkt mee.
*Ivan baalt uiteindelijk dat hij een bed en lade maakte voor Nicole en dat zij dan nergens meer te bekennen was.
*Stefanie zit overduidelijk niet lekker in haar vel. Gina en Mark reageren niet.
*Stefanie zit een tijdje in haar eentje op het rookbankje te huilen.
*LauraB kwam Stefanie buiten tegen en probeert haar te troosten. Stefanie keek in haar kist en zag briefjes van haar oppaskinderen.
*LauraB vindt het niet slim van Stefanie om in haar eentje naar buiten te gaan als ze verdrietig is.
*Ook Rob en Joey verzamelden rondom Stefanie. Stefanie kan redelijk snel weer lachen.
*Thuis was de verwachting dat Stefanie het in de eerste twee weken heel zwaar zal krijgen.
*Rob steekt Stefanie een hart onder de riem dat het wel makkelijker wordt om in de loods te zijn.

Slapen
*Colinda wil weer beneden gaan slapen.
*Stefanie past er dan bij op de vide.
*Nicoles bed wordt op de vide bijgezet.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152519648
Dinsdagochtend 1/2
Opstaan
*Om negen uur lag Stefanie nog in bed.
*Joey en LauraB verlieten om tien uur hun warme nest.
*Giorgio en Naomi staan op na tien uur.

De beestjes
*Ivan en Bas verzorgden samen de koeien en kippen.
*Stefanie werd niet gewekt om mee te helpen.
*Beide koeien mochten het weiland in.

Bouwen
*Ivan bouwt met Nicole, Bas, Stefanie en Rob aan het cordwood–house.
*Bas voorziet de bouwers van drinken.
*Mark en Giorgio werken aan de Luifel.
* De schuurmachine is kwijt waardoor Giorgio niet verder kan.

De tuin
*Bas gaf de plantjes in de kas water.

Het huishouden
*Na dagen zonder poetsen maakte Gina vanochtend weer een emmertje sop om mee te dweilen.
*LauraB deed een wasje.
*Naomi maakt de koelkast in de bewonerskeuken schoon.
*Bas zou graag één grote schoonmaak doen met de hele groep. Naomi vertelt hem dat zoiets niet zal gebeuren.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152519661
Dinsdagochtend 2/2
De BV
*Björn heeft de laptop veroverd en werkt waarschijnlijk aan één van de evenementen.
*Bas wil de horecakoeling onder handen nemen, hij schaamt zich voor de toestand daarvan.

Post voor LauraB en Colinda
*Er is post gekomen. LauraB had haar vorige post nog niet eens beantwoord.
*LauraB was iets van thuis helemaal vergeten en biedt haar excuses daarvoor aan.
*Voor Colinda was er deze keer veel meer post dan gewoonlijk. Björn hoort even aan wat Colinda er over kwijt wil.
*Colinda haalt wat onrustig adem met het lezen van haar post.
*LauraB legt haar post een tijdje naast zich neer en kijkt niet gelukkig.
*LauraB ging een sigaretje roken waar Joey haar vond. Hij ging met haar mee de post lezen.
*Colinda ontving ook een brief van Wilco. Colinda moest van Wilco een knuffel geven aan Mark en Ivan. Ivan mag later zelf de brief ook even lezen.

De groep
*Stefanie was lekker aan het bouwen, ze is graag bezig. Rob adviseerde haar om niet te veel te doen, want als ze vermoeid wordt zal ze alleen maar meer last van heimwee krijgen.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152529624
Dinsdagmiddag 1/3
Het huishouden
*Naomi en Bas ruimen de koelkast uit.
Bas wil proberen wat voedsel her te gebruiken. Stiekem gooit Naomi toch wat dingen weg.
*Bas wil dat Naomi het afval scheidt met het opruimen, in plaats van alles in de vuilniszak te gooien.
*Nicole is van plan haar slaapkamer op te ruimen.
*Het zou opnieuw stinken op de vide.

Ruzie Bas en Gina
*Gina liep de keuken in waar Naomi wees op de boter die zij weg wil gooien en Bas wil het houden.
*Gina pakte de boter en gooide die in een vuilnisbak.
*Colinda wijst er op dat Gina het afval in de verkeerde afvalbak gooide en Bas pakte de boter terug. Hij gooide een blokje boter tegen haar haren.
*Gina vliegt daarop Bas aan. Colinda springt er tussen en neemt Gina mee naar buiten.
*Colinda foetert tegen Gina dat iemand aanvallen echt niet getolereerd wordt.
*Gina huilt bij Colinda dat Bas uit haar buurt moet blijven.
*Bas zegt verbaasd tegen LauraB dat Gina wel heel makkelijk gek te krijgen is.
*Ivan wilde van Bas weten wat er gebeurd was.
*Colinda en Rob nemen het op voor Gina. Volgens Colinda is het actie/reactie. Rob vindt dat Gina toch al slecht in haar vel zit.
*Bas wil later wel even met Gina praten, wanneer ze afgekoeld is.
*Nicole vindt het wel fijn dat eindelijk anderen ruzie maken en niet zijzelf.
*Bas zag het niet als ruziemaken, hij wil verkeerd gedrag uitdoven.
*Gina zei tegen Bas dat hij vanaf nu uit haar buurt moet blijven, niets moet zeggen en niet naar haar moet kijken. Bas reactie was “Oké!” en hij liep weg. Iets verderop zei hij “Jammer”. Gina riep daarop dat hij dat in haar gezicht moet zeggen en niet achter haar rug. Bas roept terug dat hij niet meer tegen haar praten mag.
*Stefanie vond het wel een naaistreek van Bas.
*Gina zoekt troost bij Mark, die alles gemist heeft. Gina beweert dat zij niets gedaan heeft.
*Gina vertelt Gaby dat ze vindt dat Bas dingen steeds achter haar rug doet.
*Gina is beledigd dat Bas vanaf afstand zei “Jammer” en dat niet in haar gezicht durfde te zeggen. Gaby wees er op dat Gina toch zelf gezegd had dat hij niet meer met haar moet praten.
*Colinda zou gezegd hebben dat Gina het allemaal goed doet.
*Bas vertelt Ivan en Rob wat er gebeurde in de keuken. Rob voelde zich erg bedreigd en vroeg zich af waar de beveiliging bleef.
*Volgens Bas gooide Gina de boter weg om hem uit te lokken. Bas was juist heel tevreden want hij had Naomi bijna zo ver om de boter te bewaren.
*Ivan lacht bij hoe Bas nadoet hoe Gina naar Bas gezicht klauwde.
*Gina verzamelde met wat dames op de trampoline. Toen Gina daar weg was ging Bas er naar toe en zei “Hier komt de boeman”.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152529633
Dinsdagmiddag 2/3
Luieren
*Gaby en Gina willen samen in de zon gaan liggen. Naomi en Stefanie kruipen er bij. Bas nam een plekje op de trampoline in nadat Gina er weg was.

Sporten
*Nicole wil wat slopen. Bas stelde voor dat ze gaat boksen maar Nicole heeft acrylnagels.
*Een gefrustreerde Gina ging salto’s maken op de trampoline.

Eten
*Nicole maakte eten voor de mannen die aan haar huisje bouwen.
*Bas kookt eten voor de groep.

Verzorging
*Gina waste snel de boter uit haar haren.
*Gina gaat haar nagels lakken.
*Iemand heeft Gabriëlles lipgloss gepakt.

Bouwen
*Nicole heeft het idee dat Ivan haar liever even niet heeft bij het bouwen, dus bouwt ze niet mee.

Een nieuw Utopia
*Gabriëlle heeft het er over dat evenementen verschoven moeten worden vanwege de naderende lockdown.
*LauraB is er nog steeds tegen en wil het daarom eens met Joey en Ivan bespreken.

De BV
*LauraB probeerde of Stefanie de camping over wilde nemen, zelf heeft ze genoeg andere dingen te doen. LauraB heeft het idee dat Stefanie er heel goed in zal zijn. Stefanie neemt de camping op zich.
*Björn begint zich zorgen te maken over de komende markt, de kaartverkoop loopt niet. Björn wil het vaker in de groep bespreken.
*Rob wil vaker centraal om dingen te bespreken.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152529653
Dinsdagmiddag 3/3
De groep
*Bas en Naomi kunnen het goed met elkaar vinden.
*Gina en Mark hebben een gesprekje. Gina wil zeker weten dat Mark het goed vindt om zolang ze in Utopia zijn geen seks te hebben. Mark vindt het geen probleem, zijn liefde voor haar is er en dat hoeft nu niet met seks beklonken te worden. Voor Gina is het belangrijk, ze wil geen seks op TV en Gina wil ook eerst weten hoe haar familie over Mark denkt.
*Net als gisteren waren er geforceerde gesprekjes tussen de bewoners over eicel en sperma donaties.
*Bas is uren later nog steeds van plan om met Gina te praten wanneer zij afgekoeld is.

Centraal over de markt
* De sirene ging aan rond half vijf.
*Björn heeft het over de markt en de kaartverkoop.
* De taken worden grof alvast verdeeld.
Over 500 dagen Utopia
*Morgen wordt er een wedstrijd gedaan, de groep wordt in twee groepen verdeeld.
*Om kwart over twaalf komt er een speciale bezoeker, het verzoek is om dan netjes gekleed te zijn.
Centraal over een nieuw Utopia
*Joey doet zijn voorstel om back to basic te leven, het gaat maandag in om 08:00 en stopt op zondag om 20:00.
*Als dit plan doorgaat dan lijkt het Giorgio leuk om net zoals hij van huis ging, slechts een kwartiertje te geven om spullen van binnen te pakken.
*Volgende week mogen er geen bezoekers meer komen dus afspraken moeten afgezegd worden.
*Er hoeft niet over het plan gestemd te worden. Niemand is verplicht om mee te doen maar Joey stelt dat ze dit makkelijk moeten kunnen. Het is de bedoeling dat de groep hechter wordt hierdoor.
*Er zal een draaiboek gemaakt worden voor wat er wel en niet mee naar buiten mag.
*Colinda is nu ineens ook voor het plan maar bekeerde zich, ze denkt dat ze niet aan dit plan kan ontkomen.
*Björn baalde weleens dat hij niet in het begin in Utopia was, dit is iets wat er volgens hem wel op lijkt.
*Naomi zit wel met de modellenmiddag. Ivan zit de lockdown ook in de weg.
*Gabriëlle stemt in maar niet voor meer dan een week.
*LauraB’s familie komt op zondag op bezoek. Volgens Colinda komt dat wel goed.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152542844
Dinsdagavond 1/2
Bouwen
*Joey is op de schroothoop een voličre aan het bouwen voor de papegaai die op bezoek was.
*Vanavond bouwen Ivan en Nicole wel weer samen aan het cordwood-house door. Rob helpt ook mee.

De beestjes
*Klavertje liep nog buiten terwijl Bief binnen werd opgesloten.
*LauraB verzorgde de dieren.

Het huishouden
*Rob heeft ook zo zijn eigen zorgen. Hij wil dat mensen geen aangebroken flessen wijn terug in de kast zetten.
*LauraB ruimde de gevouwen was op.

Gezondheid
*Naomi brandde haar hand aan de pan.
*Mark heeft het gevoel dat hij elk moment kan flauwvallen. Hij heeft ook kramp en hij trilt. Mark denkt dat het vooral stress is.

Eten
*Bas en Naomi maakten spaghetti met vissticks.

Sporten
*Gabriëlle en Stefanie spelen een potje basketbal.

De BV
* De standhouders van de markt zijn op bezoek, ze worden buiten ontvangen.
*Björn en Rob willen drank bij de groothandel gaat kopen.
*Naomi heeft vandaag bardienst.
*Er was een standhouder die bij Mark klaagde omdat Björn zijn mail niet beantwoord.
*Joey zette een tatoeage.
* De facturen van de markt zijn blijkbaar nog niet gemaild. Björn had eerder nog aan Mark gevraagd om dat te doen.
*Mark verkoopt patat in de Luifel.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152542858
Dinsdagavond 2/2
Luieren
*Om negen uur ging Gina huilend in het bed van de B&B liggen.

De groep
*Mark vertelt Ivan dat hij Gina toch echt wat minder leuk vindt nu ze niet wil kussen, voelen, geen seks, alleen maar liggen. Mark is wel echt verliefd. Ivan vindt dat Mark minder hard van stapel moet lopen.
*Mark heeft het idee dat Nicole er wel pap van lust. Ivan heeft spijt dat hij ooit wat met Nicole begonnen is.
*Nicole heeft het idee dat mensen soms haar ideeën overnemen, ze noemt daarin de lockdown, free fr all en de kistjes aan de muur.
*Nicole is van plan voorlopig haar commentaar niet meer voor zich te houden wanneer iemand niets uitvoert.
*Nicole is vooral pissig dat zij niet bij het lockdown-plan betrokken werd, terwijl zij de enige is met echte survival-ervaring. Ze vindt het ook niet redelijk dat er geen slaapzakken zullen zijn.
*Ivan vind het maar raar dat Nicole vanmiddag niet zelf meebouwde aan het cordwood-house.
*Gaby en Naomi roddelden over Gina. Gaby vond al eerder dat Gina gek deed, die keer ging het om kussens.
*Rob wil wat dingen die Björn doet zelf gaan doen omdat Björn veel hooi op zijn vork heeft genomen.
*Bas mompelde ook het één en ander over Björn, omdat die een stuk kaas niet opgeruimd had.
*In de B&B was Gina aan het huilen.
*Mark heeft het vermoeden dat het TV-programma Utopia het einde van het jaar misschien niet haalt. *Ivan vindt het moeilijk dat het uit is met Nicole maar hij haar toch steeds ziet. Arjuna raadde hem aan om toch met Nicole te praten. Ivan vindt het soms moeilijk om dan de juiste woorden te vinden.

De lockdown
*Op donderdag zal er een survival-expert komen praten met de bewoners over hun avontuurtje in de buitenlucht.
*Er zijn plannen om buiten eten te verstoppen als voorraadje voor de lockdown.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152551632
Vervolg op dinsdagavond 1/2
De BV
*Een standhouder wil dat de Utopianen zelf ijs kopen bij zijn kraampje, dan komt hij op de markt met zijn kraam.
*Mark wijst er op dat veel bezoekers kopen bij de bewoners, of ze er nou al maanden zijn of pas een dag.
*Om elf uur moesten de bezoekers allemaal naar huis.
*Colinda gaat woensdag live met haar radiozender. Na twaalf uur neemt ze nog haar ‘live’ radioprogramma op. Björn, Giorgio en Rob zitten er ook bij.

De groep
*Mark herhaalt ook bij LauraB dat hij in de war is, hij voelt veel spanning en vindt het nog lastig dat Laura weg is. Mark heeft zijn zwaarste Utopia dag tot nu toe vandaag beleefd.
*LauraB heeft ook zo haar eigen frustraties; de brief van Wilco.
*Björn masseerde Gaby. Hij heeft ’s nachts ook gedroomd dat hij met Gaby kuste, waar Gaby om giechelde.
*Bas heeft ’s middags zijn droomvrouw zien lopen in Utopia. Joey erkent ook dat hij haar gezien heeft. Die dame was niet officieel in Utopia maar één van de spookjes.
*Colinda is niet blij met Björn omdat ze een deadline hebben voor de radio en Björn ging andere dingen doen.
*Ivan deelde ook met Mark dat hij het moeilijk heeft sinds de breuk met Nicole. Het moeilijkst vindt hij dat hij haar steeds blijft zien.
*Het is niet duidelijk geworden waarom Gina eerder huilde.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152551636
Vervolg op dinsdagavond 2/2
De lockdown
*Mark heeft het idee dat dingen tijdens de lockdown gaan escaleren, omdat er nu al een aantal bewoners hoog in hun emoties zitten.
*Ivan ziet het positiever in, hij denkt dat in de week van de lockdown mensen hun frustraties kunnen uiten.
* De bar gaat de loods in op zondag. Het is de bedoeling dat er tijdens de lockdown ook geen/weinig sigaretten zijn.
*Omdat veel mensen in de groep zich al ellendig voelen zou LauraB liever zien dat er geen lockdown komt.
*Mark denkt dat Gabriëlle de eerste is die terug naar de loods gaat en op nummer twee LauraB.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152555377
Woensdagochtend 1/3
Opstaan
*Bas en Ivan zijn om kwart voor zeven wakker.
*Mark en Gina stonden rond acht uur op. Gina heeft in de B&B geslapen. Ze vertelde Nicole dat ze uitgeput was en er als een blok in slaap viel.
*Giorgio en Naomi waren eerder wakker dan anders, om half negen waren zij uit bed.
*Rob stond op voor negen uur en heeft eindelijk goed geslapen.

De BV
*Mark wil dat iedereen die nog bonusgeld heeft, dat inlevert bij de BV.

De beestjes
*Ivan en Bas verzorgen samen de dieren.
*Klaver wil graag de stal uit. Colinda vertelde Bas dat Klavertje nu een schaafplek heeft omdat ze steeds met haar kop tussen het hek door gaat.

Post voor Joey
*Joey kreeg post, LauraB was er natuurlijk snel bij om te luisteren wat er in staat.

Het huishouden
*Mark nam de picknicktafels af met een doekje. Mark deed ook een wasje.
*Gina had vanochtend geen energie om schoon te maken.
*Giorgio wees Bas er op dat mensen het afval niet goed gescheiden hadden. Bas schreeuwde het uit. Giorgio wil dat Bas er beter bovenop gaat zitten dat mensen hun afval scheiden.
*Gabriëlle veegt de loods.
*Bas en Rob hebben moeite om hun eigen sokken te herkennen tussen al die andere zwarte sokken.
*Gaby waste af na het ontbijt.
*Stefanie maakte het vegen waar Gabriëlle aan begonnen was af.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152555388
Woensdagochtend 2/3
500 dagen Utopia
*Het is de bedoeling dat er om tien uur met de groep ontbeten wordt om 500 dagen Utopia te vieren.
*Nicole heeft een stukje geschreven over hoe een ideale samenleving er naar haar idee uit ziet. Zij vond het fout om steeds Tineke te zeggen dat ze een diva was, dat is dan hoe zij naar buiten toe ook uitgedragen wordt.
*Nicole heeft het idee dat mensen die anderen confronteren tijdens centraal, dat alleen maar doen om een TV-momentje te pakken en iemand in een slecht daglicht te zetten.
*Nicole heeft het idee dat als je een boodschap naar de kijkers wilt overbrengen, dat je iets 24 uur doen moet wil je vijf minuten in de uitzending krijgen. Stefanie vertelt haar dat je dan misschien net een minuutje krijgt.
*Volgens Nicole zijn live-streamers makkelijker te bereiken dan TV-kijkers maar zijn die meer uit op sensatie. Bas heeft het idee dat onder de live-streamers veel idealistische mensen zijn.
*Om half elf werd de sirene maar aangezet om mensen buiten te laten verzamelen.
*Colinda, LauraB en Joey ontbreken dan nog steeds. Er moet gewacht worden met eten tot iedereen aan tafel zit.
*Giorgio kondigt de feestelijkheden van de dag aan. Rond twaalf uur komt er iemand optreden en daarna is het tijd voor spelletjes.
*Om kwart over elf wil Giorgio even drie minuten centraal en zet daarom de toeter aan.
*Giorgio schreeuwt na de toeter dat iedereen op de banken moet zitten, hij wil de teams indelen.
*Terwijl de groep langzaam verzameld wordt er alvast wijn ingeschonken.
*Er worden twee teams van vier gemaakt en ook twee met drie bewoners. Dit is voor de 500-dagen quiz. Ieder groepje krijgt een team-captain, dat zijn de langstzittende bewoners; Joey, Colinda, LauraB en Ivan. De leiders mogen zelf hun teamgenoten kiezen. Giorgio raadt aan om eerst nog eens in groepjes te bespreken wat er in 500 dagen gebeurd is. Het winnende team krijgt ¤50 prijzengeld per persoon.
*Joey kiest Stefanie en Gabriëlle
*Colinda kiest Mark, Gina en Gaby.
*LauraB kiest Nicole, Rob en Björn.
*Ivan kiest Bas en Naomi.
*Er zal vanmiddag een artiest komen optreden die al eens eerder is geweest.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152555398
Woensdagochtend 3/3
Uiterlijk
*Nicoles haar wordt door Gina in de krul gezet.
*Nicole wil Gina bedanken door binnenkort nagels voor haar te zetten.
*Colinda liet iedereen wachten met het ontbijt, omdat ze haar haren nog moest fatsoeneren.
*Gina zette Colinda’s haren in de krul.
*Colinda vroeg Giorgio of hij geen ander shirt aan moet maar Giorgio wil dat pas later doen.

De groep
*Ivan waarschuwde Bas dat met boter gooien naar Gina op het randje is van wat geaccepteerd wordt naar vrouwen.
*Gina en Mark knuffelen vanochtend weer lief met elkaar.
*Gina vertelde Mark dat ze alle negatieve dingen heeft opgeschreven en dat heeft ze verbrand.
*Joey heeft gisteren aan Stefanie gevraagd of het wel goed gaat omdat ze zo stil is.
*Gina is tevreden dat Bas haar nu met rust laat. Mark vindt Bas toch nog steeds een goede jongen.
*Mark vindt dat Bas een relnicht is. Gina vindt juist beslist van niet. Mark wil niet dat Bas Gina pijn doet.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_152563917
Woensdagmiddag 1/2
500 dagen Utopia
*Om half één werd de sirene aangezet. Yes-R kwam de loods in lopen. Giorgio bespreekt welke nummers hij gaat spelen.
*Yes-R begint met een praatje en zet daarna zijn speciale Utopia 500-dagen rap in.
*Yes-R ging daarna door met wat bekende nummers.
*Op verzoek van de bewoners speelde Yes-R toch ook nog wat van zijn nieuwe nummers.
*Om twee uur werd de sirene aangezet voor Giorgio’s quiz.
*Colinda’s en LauraB’s team moeten als eerste tegen elkaar spelen.
* De quiz duurt een eeuwigheid. De bewoners kunnen hun aandacht er niet allemaal bijhouden.
* De teams van Joey en LauraB eindigden in de finale.
*Het team van LauraB won de quiz en daarmee dus ¤200.

De beestjes
*Giorgio vertelt dat één van de koeien tochtig is.

Gezondheid
*Giorgio kreeg gisteren een flinke trap van één van de koeien. Hij heeft een grote blauwe plek.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')