abonnement Unibet Coolblue
pi_152388451
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 22:59 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Heb je het werk van die franse econoom niet gelezen (piketty)? De kloof tussen rijk en arm word steeds groter en zal alleen nog maar groter worden als er niks veranderd.

En er zijn inderdaad mensen die ervan profiteren (banken, multinationals) en mensen die er juist niet van profiteren (de rest) aangezien banken allemaal overeind gehouden moesten worden met belastinggeld. Gigantische bedragen zijn daarheen gegaan.
Ik heb het niet gelezen, maar om even in Nederland te blijven, het is naar mijn mening ongezond beleid dat gevoerd wordt.
Hiermee bedoel ik dan bijvoorbeeld de huurverhogingen, HRA waar geen cap op zit, dat minima middels toeslagen tegemoet gekomen moeten worden om maandelijks normaal te kunnen leven.
Er zijn inderdaad gigantische bedragen naar het redden van banken gegaan maar ook naar lidstaten in de vorm van bailouts en garanties, het EFSF/ESM.
Daarvan hebben we nog niet veel meer gemerkt dan dat de staatsschulden van Europese lidstaten geëxplodeerd zijn, maar dat moet dus weer terug betaald worden om de staatsschulden naar 60 procent en lager te brengen.
Deels zal Inflatie wel een handje helpen over de jaren.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  zondag 17 mei 2015 @ 22:59:39 #52
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_152697879
Mooie uitzending van Joris Luyendijk die vertelt over zijn boek. 2 uur durend waarin hij oa aangeeft hoe ongelofelijk het is dat het door financieel journalisten en politiek journalisten totaal niet opgepakt wordt. Zijn boek is nu meer dan 160000 keer verkocht dus het leeft enorm in het land. Ter vegelijking dit zijn Harry Potter aantallen.

https://decorrespondent.n(...)36885034078-ea922859
Feyenoord!
pi_152800792
Interessante programma op Ned2 nu: De schuldenmachine
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  woensdag 20 mei 2015 @ 21:20:41 #54
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_152802515
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 20:40 schreef Tingo het volgende:
Interessante programma op Ned2 nu: De schuldenmachine
is dat zembla npo2?
Ja dus. Werd overigens niet veel nieuws verteld.

[ Bericht 5% gewijzigd door Dance99Vv op 20-05-2015 22:16:38 ]
There is only one religion
pi_152818923
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 21:20 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

is dat zembla npo2?
Ja dus. Werd overigens niet veel nieuws verteld.
Niet veel nieuws vertelt,nee - beetje zoals elke BNW topic, jammer genoeg.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  vrijdag 22 mei 2015 @ 17:37:42 #56
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_152859555
vr 22 mei 2015, 16:19 | 38 reacties


Staat verliest 7 miljard op verkoop ABN Amro

De reddingsoperatie van ABN Amro gaat de Nederlandse belastingbetaler waarschijnlijk zo'n 7 miljard euro kosten.

Dat verwacht minister Dijsselbloem (Financiën) die niet denkt dat de 22 miljard die de overheid in de redding van de bank heeft gestoken zal worden terugverdiend.

Boekwaarde

,,De boekwaarde van de bank schatten wij op dit moment in op ongeveer 15 miljard euro. Dat is een bedrag dat we ook via de beursgang willen incasseren, al kan dat ook hoger of lager uitpakken", aldus de bewindsman.

,,Maar het doel is de opbrengst zo groot mogelijk te maken", aldus de minister, die benadrukte dat zeven jaar geleden bij de redding van de bank niet is gekeken naar de vraag of de overheid hier uiteindelijk met winst of verlies uit zou springen. ,,De afweging destijds was niet: kunnen we het straks terugbetalen"

,,Wat wel speelde is dat we een enorme schade wilde voorkomen die zou optreden indien we niet tot nationalisatie zouden overgaan", zo verwees hij na de chaos in 2008. ,,De financiele sector stond immers op omvallen."

Beloningsdiscussie

Volgens de minister is besloten de beursgang nu in gang te zetten omdat ABN Amro weer in staat is op eigen benen te staan. ,,Vanaf het begin is duidelijk gemaakt dat sprake was van een noodzakelijke, maar tijdelijk maatregel. Dit is het moment om de volgende stap te zetten, omdat ABN Amro een sterke internationale bank is, die haar klanten goed kan bedienen en dividend kan uitkeren."

Dijsselbloem erkende dat de felle discussie over de beloningen de beursgang heeft vertraagd. ,,Ik wilde deze stap zetten, maar de bank kwam plots volop in discussie. Over beloningen, over Dubai en over het integriteitsbeleid. Er kwamen heel veel vragen."

Excuses

Dat de beursgang twee maanden later wel in gang kan worden gezet heeft volgens Dijsselbloem te maken met het feit dat ABN Amro op al die kwesties 'goed en adequaat' heeft gehandeld. Zo werden onder meer de salarisverhogingen teruggedraaid en bood de bank daar bij monde van topman Zalm publiekelijk excuses voor aan.

,,Daarnaast wordt aan de voorwaarden voldaan die het kabinet steeds gesteld heeft. Over de stabiliteit van de financiele sector, de interesse in de markt en de vraag of ABN Amro er zelf klaar voor is", aldus de PvdA-minister.

,,In de financiele sector is heel veel gebeurd. De kapitaaleisen zijn opgeschroeft, er is Europees toezicht gekomen en de banken zijn goed door de stresstest gekomen. Daarnaast is de interesse voor beursintroducties weer terug op het niveau van voor de crisis en heeft ABN Amro zich er ook klaar voor gemaakt. De integratie van Fortis is afgerond, er zijn kostenbesparingen doorgevoerd en de resultaatontwikkeling loopt zelfs beter dan verwacht"

Prooi

Dijsselbloem gaf gisteren aan dat een deel van ABN Amro de komende jaren in staatshanden zal blijven en dat bovendien een beschermingswal wordt opgeworpen door de aandelen te certificeren. ,,Dat drukt inderdaad de opbrengst, maar wij kiezen hier bewust voor. De bank mag niet opnieuw een prooi worden."

Dijsselbloem verwacht dat dit najaar 20 tot 30 procent van de aandelen naar de beurs kan worden gebracht. Iets dat volgens hem niet kan zonder de in de crisis zwaar bekritiseerde zakenbanken. ,,Zij zullen ongeveer 0,9 á 1,3 procent van de opbrengst ontvangen. Maar bij de daarna volgende tranches ligt dat percentage veel lager."

Hoe snel de overheid ABN Amro uiteindelijk zal afstoten weet de bewindsman niet. ,,Dat kan enkele jaren duren en hangt ook af van het beursklimaat. Waarschijnlijk zullen de volgende tranches wel kleiner zijn dan de eerste tranche, zodat de staat in ieder geval nog enkele jaren aandeelhouder blijft."



Stappen

Hoewel ABN Amro technisch gezien nog voor de zomer een stap naar de beurs kan zetten zijn daar volgens Dijsselbloem nog wel een aantal stappen voor nodig. Zo moet de Tweede Kamer zich er nog over uitspreken en moet ook De Nederlandsche Bank nog een verklaring van geen bezwaar geven.

,,Daarna kunnen we starten met de documenten, de marketing en vervolgens de inschrijving en bookbuilding voor de aandelen", aldus de minister die zelf geen concrete datum wilde noemen waarop de eerste notering aan de Amsterdamsse beurs zal plaatsvinden.

http://www.telegraaf.nl/d(...)mro_7_miljard__.html

En zo betaald de Nederlander het gelag
There is only one religion
  zondag 21 juni 2015 @ 19:30:21 #57
435304 Izzy73
Read the signs!
pi_153725274
Interessant artikel:

Op 17 juni 2015 presenteert de onderzoekscommissie over de Griekse schulden zijn eerste bevindingen aan het Griekse parlement. “Deze schulden werden opgelegd met onwettelijke en kwaadaardige methodes om Duitse, Franse en Nederlandse banken te redden, wetende dat dit voor de Grieken een sociale ramp zou worden”, aldus Renaud Vivien, Belgisch lid van de onderzoekscommissie.

“We hebben de aard en omvang van de schuld geanalyseerd die de Griekse staat had opgelopen voor 2010, dus voor het memorandum dat met de Europese instellingen en het IMF werd vastgelegd. Daaruit konden we vaststellen dat de Griekse overheidsschuld weliswaar aanzienlijk was, maar niet wezenlijk verschilde van de openbare schuldenlast van andere EU-lidstaten en zeker niet erger was dan die van andere landen van de Europese Muntunie (EMU – de groep van 15 landen met de euro als gemeenschappelijke munt).”

“Het probleem zat daarentegen bij de Duitse, Franse en Nederlandse banken die volledig roekeloos leningen hadden aangegaan met Griekse banken, zonder na te gaan of er wel voldoende garanties waren op terugbetaling. De exacte cijfers pluizen we nog uit, maar dat is dus reeds een eerste vaststelling die we kunnen stellen.”

“Daarna hebben we de leningen geanalyseerd, die werden aangegaan in de periode 2010-januari 2015, volgens de voorwaarden van het memorandum. De nieuwe schuldeisers waren het IMF, de Europese Centrale Bank (ECB), de European Financial Stability Facility (EFSF) (ingesteld in 2010 voor ondersteuning van Ierland, Portugal en Griekenland) en een aantal EU-lidstaten van de EMU. Samen vertegenwoordigen deze schuldeisers ongeveer 80 procent van de totale Griekse schuld aangegaan tussen 2010 en januari 2015.”

“Waar de Griekse schuld tot 2010 in hoofdzaak een zaak was van de privésector, meer bepaald de banken, werd vanaf 2010 de schuld volledig verschoven naar de Griekse overheid. Daarmee werden de Duitse, Franse en Nederlandse banken gered die in de problemen kwamen omdat de Griekse banken hun schulden niet langer konden betalen. Die schuld werd door het Europees akkoord volledig verschoven naar de Griekse overheid, dus naar de bevolking.
Met andere woorden, de ‘oplossing’ die Griekenland werd opgedrongen had als enige bedoeling de privéschuldeisers in Duitsland, Frankrijk en Nederland te redden.”

https://biflatie.nl/artik(...)se-banken-te-redden/
If you are ready to wake up, you are going to wake up.
If you're not you are going to stay pretending that you are just a poor little me.
  maandag 22 juni 2015 @ 21:02:22 #58
435304 Izzy73
Read the signs!
pi_153756773
E waren gisteren volgens sommigen een kwart miljoen mensen aanwezig tijdens een demonstratie in Londen tegen de bezuinigingen als gevolg van de crisis. Toch vreemd dat dit niet in het nieuws is.

Matig filmpje maar geeft een aardige impressie van de mensenmassa:

If you are ready to wake up, you are going to wake up.
If you're not you are going to stay pretending that you are just a poor little me.
  maandag 22 juni 2015 @ 21:22:32 #59
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_153757428
quote:
11s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:02 schreef Izzy73 het volgende:
E waren gisteren volgens sommigen een kwart miljoen mensen aanwezig tijdens een demonstratie in Londen tegen de bezuinigingen als gevolg van de crisis. Toch vreemd dat dit niet in het nieuws is.

Matig filmpje maar geeft een aardige impressie van de mensenmassa:

Ja bizar. Wat dan wel weer breed in het nieuws komt is een demonstratie in Griekenland VOOR de EU.
Feyenoord!
  maandag 22 juni 2015 @ 21:36:24 #60
435304 Izzy73
Read the signs!
pi_153757842
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:22 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Ja bizar. Wat dan wel weer breed in het nieuws komt is een demonstratie in Griekenland VOOR de EU.
Er was volgens mij ook wel iets over een demonstratie tegen de EU en gisteren nog een bericht over 300 mensen op de Dam voor Griekenland. Leuk nieuws maar staat in schril contrast met de betoging in Londen. Griekenland in het nieuws is pure afleiding denk ik (wel belangrijk natuurlijk) maar elke vorm van protest tegen het kapitalisme en/of banken wordt stelselmatig buiten het nieuws gehouden of belachelijk gemaakt zoals met occupy en breakthesystem.
If you are ready to wake up, you are going to wake up.
If you're not you are going to stay pretending that you are just a poor little me.
  maandag 22 juni 2015 @ 21:56:25 #61
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_153758415
quote:
2s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:36 schreef Izzy73 het volgende:

[..]

Er was volgens mij ook wel iets over een demonstratie tegen de EU en gisteren nog een bericht over 300 mensen op de Dam voor Griekenland. Leuk nieuws maar staat in schril contrast met de betoging in Londen. Griekenland in het nieuws is pure afleiding denk ik (wel belangrijk natuurlijk) maar elke vorm van protest tegen het kapitalisme en/of banken wordt stelselmatig buiten het nieuws gehouden of belachelijk gemaakt zoals met occupy en breakthesystem.
Yup. Was er wel erg blij mee dat er in DWDD aandacht werd besteed aan Ons Geld en de Verleiders. DWDD doet daar af en toe wel eens wat aan. Joris Luyendijk is er ook meerdere keren geweest.
Feyenoord!
pi_153758502
quote:
11s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:02 schreef Izzy73 het volgende:
E waren gisteren volgens sommigen een kwart miljoen mensen aanwezig tijdens een demonstratie in Londen tegen de bezuinigingen als gevolg van de crisis. Toch vreemd dat dit niet in het nieuws is.

Matig filmpje maar geeft een aardige impressie van de mensenmassa:

Er waren nog meer mensen 'n aantal jaren terug tegen de invasie van Irak...was ook heel weinig in 't MSM over.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
  maandag 22 juni 2015 @ 22:03:41 #63
435304 Izzy73
Read the signs!
pi_153758658
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:59 schreef Tingo het volgende:

[..]

Er waren nog meer mensen 'n aantal jaren terug tegen de invasie van Irak...was ook heel weinig in 't MSM over.
Off topic maar ik lees net dat er een rechtzaak aanstaande is tegen Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice, Powell & Wolfowitz

Former US Attorney General Ramsey Clark Joins Lawsuit against Bush, Cheney, Et Al for Illegal War in Iraq
http://www.globalresearch(...)-war-in-iraq/5456759
If you are ready to wake up, you are going to wake up.
If you're not you are going to stay pretending that you are just a poor little me.
  maandag 22 juni 2015 @ 22:08:44 #64
435304 Izzy73
Read the signs!
pi_153758852
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:56 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Yup. Was er wel erg blij mee dat er in DWDD aandacht werd besteed aan Ons Geld en de Verleiders. DWDD doet daar af en toe wel eens wat aan. Joris Luyendijk is er ook meerdere keren geweest.
Ja dat is wel ok van DWDD ja, de 1e keer dat die acteurs er waren om over dat burgerinitiatief te praten was voor mij een aanleiding om eens te gaan snuffelen op het web. Ben begonnen bij de toren van Basel en kwam al snel uit op de Rothschild's. Toen is het balletje gaan rollen en ben ik de complotten gaan lezen en veel meer alternatieve media. Hopelijk heeft het meer mensen aangezet om eens verder te gaan kijken. Over Joris Luyendijk ben ik wat sceptisch, hij heeft een heel goed boek geschreven en onderzoek gedaan maar is niet tot het gaatje gegaan. Hij zegt dat het bankensysteem een vliegtuig is met een lege cockpit. Maar zoals jij ook weet is die cockpit niet leeg. Daar had hij wel wat verder mogen gaan imo.
If you are ready to wake up, you are going to wake up.
If you're not you are going to stay pretending that you are just a poor little me.
  maandag 22 juni 2015 @ 22:26:44 #65
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_153759568
quote:
2s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:08 schreef Izzy73 het volgende:

[..]

Ja dat is wel ok van DWDD ja, de 1e keer dat die acteurs er waren om over dat burgerinitiatief te praten was voor mij een aanleiding om eens te gaan snuffelen op het web. Ben begonnen bij de toren van Basel en kwam al snel uit op de Rothschild's. Toen is het balletje gaan rollen en ben ik de complotten gaan lezen en veel meer alternatieve media. Hopelijk heeft het meer mensen aangezet om eens verder te gaan kijken. Over Joris Luyendijk ben ik wat sceptisch, hij heeft een heel goed boek geschreven en onderzoek gedaan maar is niet tot het gaatje gegaan. Hij zegt dat het bankensysteem een vliegtuig is met een lege cockpit. Maar zoals jij ook weet is die cockpit niet leeg. Daar had hij wel wat verder mogen gaan imo.
Ben ik het niet met je eens hoor. Ik geloof wel dat die cockpit leeg is. Het zou kunnen dat er mensen zijn die dat vliegtuig op afstand automatisch besturen. Maar het zou ook kunnen van niet. Kijk dat de Rothschilds en consorten enorm veel macht en geld hebben en ze bepaalde dingen kunnen plannen, dat is een ding wat zeker is. Maar het wereldwijde financiele systeem is tegenwoordig zo enorm complex dat ik niet denk dat hun daar nog totale controle over kunnen hebben. Je hebt nu bv op de aandelenbeurzen enorme bedrijven vol computers die de hele dag op software aandelen verkopen en kopen. Daar is weinig controle meer over mogelijk. Dat is gewoon uit de klauwen gegroeid.
Feyenoord!
  maandag 22 juni 2015 @ 22:28:10 #66
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_153759623
quote:
14s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:03 schreef Izzy73 het volgende:

[..]

Off topic maar ik lees net dat er een rechtzaak aanstaande is tegen Bush, Cheney, Rumsfeld, Rice, Powell & Wolfowitz

Former US Attorney General Ramsey Clark Joins Lawsuit against Bush, Cheney, Et Al for Illegal War in Iraq
http://www.globalresearch(...)-war-in-iraq/5456759
Interessant. Lekker rustig hier trouwens he? Geen last van dat vaste kliekje. Die lezen hier niet mee. :) ^O^
Feyenoord!
pi_153761805
quote:
18s.gif Op zondag 21 juni 2015 19:30 schreef Izzy73 het volgende:
Interessant artikel:

Op 17 juni 2015 presenteert de onderzoekscommissie over de Griekse schulden zijn eerste bevindingen aan het Griekse parlement. “Deze schulden werden opgelegd met onwettelijke en kwaadaardige methodes om Duitse, Franse en Nederlandse banken te redden, wetende dat dit voor de Grieken een sociale ramp zou worden”, aldus Renaud Vivien, Belgisch lid van de onderzoekscommissie.

“We hebben de aard en omvang van de schuld geanalyseerd die de Griekse staat had opgelopen voor 2010, dus voor het memorandum dat met de Europese instellingen en het IMF werd vastgelegd. Daaruit konden we vaststellen dat de Griekse overheidsschuld weliswaar aanzienlijk was, maar niet wezenlijk verschilde van de openbare schuldenlast van andere EU-lidstaten en zeker niet erger was dan die van andere landen van de Europese Muntunie (EMU – de groep van 15 landen met de euro als gemeenschappelijke munt).”

“Het probleem zat daarentegen bij de Duitse, Franse en Nederlandse banken die volledig roekeloos leningen hadden aangegaan met Griekse banken, zonder na te gaan of er wel voldoende garanties waren op terugbetaling. De exacte cijfers pluizen we nog uit, maar dat is dus reeds een eerste vaststelling die we kunnen stellen.”

“Daarna hebben we de leningen geanalyseerd, die werden aangegaan in de periode 2010-januari 2015, volgens de voorwaarden van het memorandum. De nieuwe schuldeisers waren het IMF, de Europese Centrale Bank (ECB), de European Financial Stability Facility (EFSF) (ingesteld in 2010 voor ondersteuning van Ierland, Portugal en Griekenland) en een aantal EU-lidstaten van de EMU. Samen vertegenwoordigen deze schuldeisers ongeveer 80 procent van de totale Griekse schuld aangegaan tussen 2010 en januari 2015.”

“Waar de Griekse schuld tot 2010 in hoofdzaak een zaak was van de privésector, meer bepaald de banken, werd vanaf 2010 de schuld volledig verschoven naar de Griekse overheid. Daarmee werden de Duitse, Franse en Nederlandse banken gered die in de problemen kwamen omdat de Griekse banken hun schulden niet langer konden betalen. Die schuld werd door het Europees akkoord volledig verschoven naar de Griekse overheid, dus naar de bevolking.
Met andere woorden, de ‘oplossing’ die Griekenland werd opgedrongen had als enige bedoeling de privéschuldeisers in Duitsland, Frankrijk en Nederland te redden.”

https://biflatie.nl/artik(...)se-banken-te-redden/
Ronduit belachelijk dit alles ja, geweldige cover up voor het probleem en wederom een gigantische banken bail out. Ze hadden de boel moeten laten klappen en het probleem bij de banken neerleggen, maar nee de ECB ramt de persen vol aan. Slaap lekker verder mensen :r
  maandag 22 juni 2015 @ 23:52:29 #68
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_153762650
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 21:22 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Ja bizar. Wat dan wel weer breed in het nieuws komt is een demonstratie in Griekenland VOOR de EU.
Las dat er gisteren een demonstratie was waarbij het parlementsgebouw werd bestormd in griekenland.
Ook dat de grieken voor 1 miljard opgenomen hadden bij de banken in 1 dag.
There is only one religion
pi_153800866
Schuldeisers hebben voorstellen van Griekenland afgewezen. No deal dus.

http://www.iex.nl/nieuws/(...)049472118.1429776382
  Moderator woensdag 24 juni 2015 @ 12:29:01 #70
249559 crew  Lavenderr
pi_153801119
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 12:20 schreef Scrummie het volgende:
Schuldeisers hebben voorstellen van Griekenland afgewezen. No deal dus.

http://www.iex.nl/nieuws/(...)049472118.1429776382
Oei. Jetzt geht's los.
pi_153801156
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 12:29 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Oei. Jetzt geht's los.
yep :)

http://one.iex.nl

"leuk" om te zien hoe de beurs op dat soort berichten reageert. :)
  woensdag 24 juni 2015 @ 12:30:38 #72
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_153801167
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 12:20 schreef Scrummie het volgende:
Schuldeisers hebben voorstellen van Griekenland afgewezen. No deal dus.

http://www.iex.nl/nieuws/(...)049472118.1429776382
Feyenoord!
  donderdag 25 juni 2015 @ 21:04:41 #73
435304 Izzy73
Read the signs!
pi_153840408
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:26 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Ben ik het niet met je eens hoor. Ik geloof wel dat die cockpit leeg is. Het zou kunnen dat er mensen zijn die dat vliegtuig op afstand automatisch besturen. Maar het zou ook kunnen van niet. Kijk dat de Rothschilds en consorten enorm veel macht en geld hebben en ze bepaalde dingen kunnen plannen, dat is een ding wat zeker is. Maar het wereldwijde financiele systeem is tegenwoordig zo enorm complex dat ik niet denk dat hun daar nog totale controle over kunnen hebben. Je hebt nu bv op de aandelenbeurzen enorme bedrijven vol computers die de hele dag op software aandelen verkopen en kopen. Daar is weinig controle meer over mogelijk. Dat is gewoon uit de klauwen gegroeid.
Dus het bankensysteem is gewoon een ongeleid projectiel? Misschien tot op een bepaalde hoogte dan toch? Ik weet niet veel van hoe die systemen werken en jij weet er vast veel meer van af, dat zie ik wel aan je posts zowel hier als in andere forums. Maar denk toch wel dat er van bovenaf systemen, regels en strategieën bedacht worden die ervoor zorgen dat het eraan toegaat zoals het nu is. Er worden toch bewust zeer complexe contracten gemaakt voor bedrijven overheden en gemeentes zodat het lijkt alsof ze een goede deal sluiten maar later blijkt dat eigenlijk gewoon zwaar besodemieterd zijn. Kijk maar naar Griekenland b.v.
If you are ready to wake up, you are going to wake up.
If you're not you are going to stay pretending that you are just a poor little me.
  donderdag 25 juni 2015 @ 21:11:06 #74
314582 Japie77
Alle harten naar links!
pi_153840548
quote:
2s.gif Op donderdag 25 juni 2015 21:04 schreef Izzy73 het volgende:

[..]

Dus het bankensysteem is gewoon een ongeleid projectiel? Misschien tot op een bepaalde hoogte dan toch? Ik weet niet veel van hoe die systemen werken en jij weet er vast veel meer van af, dat zie ik wel aan je posts zowel hier als in andere forums. Maar denk toch wel dat er van bovenaf systemen, regels en strategieën bedacht worden die ervoor zorgen dat het eraan toegaat zoals het nu is. Er worden toch bewust zeer complexe contracten gemaakt voor bedrijven overheden en gemeentes zodat het lijkt alsof ze een goede deal sluiten maar later blijkt dat eigenlijk gewoon zwaar besodemieterd zijn. Kijk maar naar Griekenland b.v.
Dat gebeurt zeker. Er worden gewoon bewust zulke ingewikkelde producten gemaakt om maar zoveel mogelijk geld mee te verdienen. Daar komt het altijd weer op neer. Zoveel mogelijk geld verdienen en de rest doet er allemaal niet toe.

En ik geloof ook zeker wel dat er bepaalde plannen worden gesmeed door bv families als de Rothschilds. Bv het hele EU project (drama). Daar zijn gewoon bepaalde plannen voor (op enorme schaal) waar ze het heen proberen te sturen. Alleen is het de vraag hoeveel controle er over is aangezien je met enorm veel factoren te maken hebt die moeilijk te sturen zijn. Bewustzijn van mensen in deze de grootste.

En wat betreft de financiele wereld en het ongeleide projectiel. De mensen die daar aan de top staan geven ook alleen maar om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen. En dan zijn er wel mensen zoals de Rothschilds die dat ook proberen te sturen, maar het is inmiddels zo groot geworden (zoveel spelers) en zo onwijs complex (heel veel dingen zijn overgenomen door computers) dat het de vraag is hoeveel controle ze er nog over hebben.

Dat is hoe ik het zie in ieder geval.
Feyenoord!
  donderdag 25 juni 2015 @ 22:19:07 #75
435304 Izzy73
Read the signs!
pi_153842297
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 21:11 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Dat gebeurt zeker. Er worden gewoon bewust zulke ingewikkelde producten gemaakt om maar zoveel mogelijk geld mee te verdienen. Daar komt het altijd weer op neer. Zoveel mogelijk geld verdienen en de rest doet er allemaal niet toe.

En ik geloof ook zeker wel dat er bepaalde plannen worden gesmeed door bv families als de Rothschilds. Bv het hele EU project (drama). Daar zijn gewoon bepaalde plannen voor (op enorme schaal) waar ze het heen proberen te sturen. Alleen is het de vraag hoeveel controle er over is aangezien je met enorm veel factoren te maken hebt die moeilijk te sturen zijn. Bewustzijn van mensen in deze de grootste.

En wat betreft de financiele wereld en het ongeleide projectiel. De mensen die daar aan de top staan geven ook alleen maar om zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen. En dan zijn er wel mensen zoals de Rothschilds die dat ook proberen te sturen, maar het is inmiddels zo groot geworden (zoveel spelers) en zo onwijs complex (heel veel dingen zijn overgenomen door computers) dat het de vraag is hoeveel controle ze er nog over hebben.

Dat is hoe ik het zie in ieder geval.
Zeer interessant maar helaas onmogelijk voor ons om een kijkje in de keuken te nemen. Je zal waarschijnlijk wel gelijk hebben dat ze de controle op vele niveaus kwijt zijn ja alhoewel ik dat op één of andere manier niet helemaal geloof maar dat is echt een onderbuikgevoel helaas kan ik dat niet onderbouwen. ^-^
If you are ready to wake up, you are going to wake up.
If you're not you are going to stay pretending that you are just a poor little me.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')