abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 27 maart 2015 @ 11:18:19 #1
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151086319
Wat willekeurige plaatjes









En op verzoek:


meer op: http://i166.photobucket.com/albums/u101/gbfc/Shodai/Gundam

Informatieve websites:
Uchiyama Nederlandse website met heleboel info over Japan.
Japan-Guide Uitgebreide website met veel informatie.
Japan De echte Wikipedia-site over Japan.
Tozai Reisbureau voor oa. JRpassen en vliegtickets.
Huis ten Bosch

Internationale vliegvelden:
vliegveld Tokyo (Narita)
vliegveld Osaka

Ambassades:

Japanse ambassade in Nederland:
Tobias Asserlaan 2
2517 KC Den Haag
Tel: 070-3469544
http://www.nl.emb-japan.go.jp/

Nederlandse ambassade in Japan (Tokyo):
Shibakoen 3-6-3
Minato-ku, Tokyo, 105-0011
Tel: 03-5776-5400
http://www.oranda.or.jp/index/english/index.html

Nederlands consulaat in Japan (Osaka-Kobe):
Twin 21 MID Tower
33rd Floor
Shiromi 2-1-61
Chuo-ku
Osaka City, 540-6133
Tel: 06-6944-7272
http://www.oranda-cg.or.jp


FAQ

Studeren/stage in Japan by xienix84

Studeren in Japan kan via bijvoorbeeld een stage(je kan ook gewoon vakken volgen). Voor een stage heb je meestal een contactpersoon bij je eigen universiteit nodig die weer mensen in Japan kent. Via die weg kan je vaak een stage regelen, en bijvoorbeeld proberen buitenlandbeurzen aan te vragen als je zelf de financien niet hebt. Op deze manier kan je een lab vinden waar je een stage kan doen. Met bedrijven gaat het naar mijn weten wat moeilijker om een stage en/of werkplek te vinden. Je zal dan toch een internationaal bedrijf moeten zoeken denk ik. Japanse bedrijven nemen niet snel buitenlanders aan, zeker niet als die buitenlanders weinig Japans kunnen. Ga er bij een binnenlands bedrijf vanuit dat vrijwel niemand daar fatsoenlijk Engels kan.

Bedenk ook dat een stage in Japan lange uren betekent. Je kan niet op je gemak Japan verkennen, maar wordt geacht veel en lang te werken. Soms is dat echt stress en niet voor iedereen weggelegd denk ik.

Je kan natuurlijk ook naar het bureau buitenland van je universiteit gaan. Daar kan je kijken met welke Japanse universiteit jouw universiteit een exchange agreement heeft. Dan kan je bijvoorbeeld een of twee semester daar studeren terwijl je collegegeld in Nederland betaald. Je kan dan contact opnemen met de Japanse universiteit die dan bijvoorbeeld woonruimte oid voor je kunnen regelen. Voor zover bij mij bekend hebben veel Japanse universiteiten ook speciale Japans lessen voor buitenlandse studenten. Iedere universiteit in Japan heeft wel een programma voor buitenlandse studenten.

Wat ik zelf heb gedaan is het Junior Year Program in English(JYPE) aan Tohoku University in Sendai. Voor zover ik weet kan je daar alleen aan meedoen als je bachelor biologie aan de Universiteit Utrecht bent aangezien die een special exchange agreement hebben( maar goed, helaas doet vanuit Utrecht amper iemand mee en vanaf de JYPE website kan je ook aanmeldingsformulieren downloaden). Het is een programma waar ongeveer 54 studenten per jaar aan mee kunnen doen, studenten van over de hele wereld. Ongeveer de helft daarvan komt in aanmerking voor een beurs. Biologie in Utrecht krijgt elk jaar sowieso één beurs(die had ik dus, maakt t erg makkelijk). Het programma bestaat uit 3 delen. Japanse lessen, lessen in het Engels(betreffende engineering, science(bio) educatie en Japanse cultuur; het programma is dan ook alleen voor mensen in engineering, science of education bachelors). En het derde deel is een research project wat je doet in een lab. Daarnaast heb je genoeg tijd om rond te reizen, mensen te leren kennen, vrije tijd te hebben en zijn er veel uitstapjes(geregeld door het internatioal office en vrijwilligersgroepen). Echt een chance of a lifetime. Geweldige kans!!!

Daarnaast kan je natuurlijk Japans studeren en via die studie naar Japan gaan. Bij een homestay verblijf je in een Japans gezin. Dit kan in een vakantie van 2 weken, tot een verblijf tot een jaar. Je betaald dan natuurlijk wel. Ik weet hier zo geen speciale website voor, maar je kan gewoon googlen op \\\'homestay Japan\\\', dan vind je vast wel wat.

En natuurlijk het belangrijkste deel van de o/p

ETEN :Y) :Y) :Y)


http://www.justhungry.com/images/tonkatsu.jpg
http://www.yumeshigoto.gr.jp/kameraman/gyoza.jpg
http://www.daninjapan.com/1.19/yakitori.jpg
http://www.onmyplate.org/hotei_katsucurry.jpg
http://www.thekua.com/ran(...)6/03/okonomiyaki.jpg

Ow ja en als tip, de Yakitori die ze bij de Makro verkopen smaken bijna hetzelfde als in Japan *O* Toevoeging: daarover zijn de meningen verdeeld. :D
De Okonomiyaki van de Japanese Pancake World in Amsterdam zijn daarentegen niet te vreten. -O- Volgens poepoog dan. Ik vond het daar wel lekker. *O*



Oishinbo (美味しんぼ?, lit. "The Gourmet") is a long-running cooking manga written by Tetsu Kariya and drawn by Akira Hanasaki. The manga's title is a portmanteau of the Japanese word for delicious, oishii, and the word for someone who loves to eat, kuishinbo.

Japan docu's

Japanorama

Serie van de BBC met Jonathan Ross. Niet meer op TV maar te downloaden bij de betere sites.


Bekijk deze YouTube-video

No Sex Please, We're Japanese - BBC Documentaire over het dalende geboortecijfer in Japan.

Citibank pinautomaten in Japan
www.citibank.co.jp/en/banking/branch_atm/pdf/atm.pdf

Wie is wanneer in Japan?

Aurelius 25 september - 27 oktober 2014
Kabuto_Raiger 29 Juli - 29 Augustus 2014
happynjitram Woonachtig in
IntensiveGary 28 december tot pakweg 10 januari. Jaarlijks.
Lyrebird Woonachtig in
Kill-em-all Woonachtig in

[ Bericht 3% gewijzigd door UIO_AMS op 27-03-2015 15:32:02 ]
Haters everywhere but I don't really care.
  Moderator vrijdag 27 maart 2015 @ 15:33:04 #2
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_151094575
OP aangepast. Ik snap niet waarom die youtubevideo door de tekst staat. Dat krijg ik niet goed. Dat was ook al zo bij de vorige delen. De rest is wel beter nu.

En ipv hier commentaar leveren, hadden jullie ook gewoon de plaatselijke mod even kunnen vragen. Het is niet dat jullie niet weten hoe dat moet. :{w.

Topic weer opgeschoond.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_151227342
Nou mijn eerste week japan zit erop. Wat een fantastisch land, zelden zulke vriendelijke en behulpzame mensen meegemaakt.

Helaas heeft japan wel 2 dingen voor mij verpest. sushi en de Kobe steak. Man man man wat is dat goddelijk!

Ik heb verder de vele tips van de vorige topics gebruikt om de reis wat meer vorm te geven.

Ondanks het feit dat ik de eerste dagen gigantisch veel last van mijn jetlag had en misschien toch wel een klein beetje oververmoeid was was, heb ik toch vele dingen kunnen zien.

Ik ben op dit moment in kobe en slaap in een capsule hostel, ondanks dat het erg netjes en goedkoop is moest ik toch wel even wennen aan het gezamenlijk en zittend (!) douchen. Ach je ziet de beste mensen toch nooit meer.

De komende dagen staan in het teken van kyoto en hiroshima. Voor de rest ga ik het nog even uitzoeken. Tips zijn (wederom) van harte welkom.
pi_151227539
In Hiroshima- hiroshima style okonomiyaki eten. En naar Miyajima gaan!

Kyoto- vermijd de bus zoveel mogelijk

Leuk om te horen dat je het leuk hebt iig!
pi_151227848
Pak de fiets in Kyoto. Zo'n fun gehad daarmee, zoveel gedaan. Af en toe zwaar, fietsen naar Kiyomizudera en vanuit daar langs het water naar Kinkakuji en de rest. Dagje op de fiets ook naar Fushimi gegaan. Alles is daar te doen op de fiets. O+
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
pi_151227898
Fietsen is ook leuk in de omgeving van Arashiyama, zeker met dit weer. En als je daar toch bent kun je 't monkey park meenemen. Mooi uitzicht over cherry blossom bomen :)
pi_151230460
quote:
17s.gif Op dinsdag 31 maart 2015 15:41 schreef ROFLOL het volgende:
Pak de fiets in Kyoto. Zo'n fun gehad daarmee, zoveel gedaan. Af en toe zwaar, fietsen naar Kiyomizudera en vanuit daar langs het water naar Kinkakuji en de rest. Dagje op de fiets ook naar Fushimi gegaan. Alles is daar te doen op de fiets. O+
Zo dat fietsen had ik nog aardig onderschat inderdaad, vooral de afstand van Kyoto Station richting Ginkakuiji. Helemaal kapot aan het eind van de dag, maar zou het zo weer doen. O+
Op donderdag 9 mei 2013 16:42 schreef tong80 het volgende:
Je bent de grootste kut-user van FOK! realiseer je je dat ?
pi_151231721
inderdaad, fietsen! als je gewoon wat dichterbij blijft in kyoto, is het goed te doen (de stad is ongeveer maatje amsterdam) en het leukste is wat je onderweg allemaal tegenkomt aan onverwachte tempels en plekjes.

vergeet niet je licht aan te doen gelijk als het begint te schemeren... ik werd gelijk staande gehouden door een agent, gelijk background check via portofoon...
wel een hele mooie vrouwelijke agent, die streng maar toch vriendelijk was, dat dan weer wel...
pi_151235769
Als we het toch over fietsen hebben, iemand ook wel eens gefietst in Tokyo? Hier in Amsterdam rij ik fixed gear dus eigenlijk is het een natte droom om in Tokyo te fietsen, helemaal fixed als het kan. Vorig jaar zag ik genoeg mensen fietsen op de stoep en fixies door de straten. Zit er in mei, dus misschien maar eens kijken.
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
  woensdag 1 april 2015 @ 00:31:02 #10
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151248897
Gisteren 30km gefietst in Kyoto :)
Elektrische fiets gehuurd, das wel ff wat lekkerder rondom Golden Pavilion :D
Fushimi Inari is leuk, en van Maruyama Park naar Kiyumizudera lopen...

Foto's....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 74% gewijzigd door matthijst op 01-04-2015 00:40:53 ]
Haters everywhere but I don't really care.
  woensdag 1 april 2015 @ 01:26:49 #11
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_151249712
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 00:31 schreef matthijst het volgende:
Gisteren 30km gefietst in Kyoto :)
Elektrische fiets gehuurd, das wel ff wat lekkerder rondom Golden Pavilion :D
Fushimi Inari is leuk, en van Maruyama Park naar Kiyumizudera lopen...

Foto's....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kinkaku-ji _O_

Fietsen in Japan is erg leuk. Heb het zelf ook gedaan in Kyoto, Hiraizumi (de 'golden hall' Konjiki-do in het Chuson-ji complex moet je echt zien!) en Hirosaki (samurai huizen en een heel mooi kasteeltje).

Waarschijnlijk in 2016 weer naar Japan. Kyushu en Okinawa denk ik :)
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_151254516
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2015 00:31 schreef matthijst het volgende:
Gisteren 30km gefietst in Kyoto :)
Elektrische fiets gehuurd, das wel ff wat lekkerder rondom Golden Pavilion :D
Fushimi Inari is leuk, en van Maruyama Park naar Kiyumizudera lopen...

Foto's....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mag ik vragen waar je die elektrische fietsen hebt gehuurd? Want ik had een winkel gevonden op internet maar die blijkt dus niet meer te bestaan.


Dank allen wederom voor de tips!
  woensdag 1 april 2015 @ 10:40:11 #13
160961 Evi_90
Met de groeten van Johannes V.
pi_151254793
quote:
7s.gif Op woensdag 1 april 2015 01:26 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Kinkaku-ji _O_

Fietsen in Japan is erg leuk. Heb het zelf ook gedaan in Kyoto, Hiraizumi (de 'golden hall' Konjiki-do in het Chuson-ji complex moet je echt zien!) en Hirosaki (samurai huizen en een heel mooi kasteeltje).

Waarschijnlijk in 2016 weer naar Japan. Kyushu en Okinawa denk ik :)
Ik heb (helaas) geen plannen om naar Japan te gaan, maar wat een gave foto's! _O_
Nog meer reden om dat land te bezoeken.
Het is patat.
  woensdag 1 april 2015 @ 13:16:31 #14
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151259857
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2015 10:28 schreef Kruitdampje het volgende:

[..]

Mag ik vragen waar je die elektrische fietsen hebt gehuurd? Want ik had een winkel gevonden op internet maar die blijkt dus niet meer te bestaan.


Dank allen wederom voor de tips!
Hier, bij Kyoto Station: http://www.kyoto-option.com/en/reservation/index.html
Model AE

Dat zijn redelijk normale fietsen. Eerder bij een andere gehuurd maar dat waren van die kleine rotfietsjes. Deze waren perfect :)
Haters everywhere but I don't really care.
  donderdag 2 april 2015 @ 13:55:54 #15
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151293158
Shinkansen:


Ueno:
Haters everywhere but I don't really care.
pi_151293221
Leuk, de foto's! O+
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_151293474
O+

Zo zonde dat ik weer sakura net mis dit jaar! Volgend jaar maar dan. :9
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
pi_151293682
quote:
1s.gif Op woensdag 1 april 2015 13:16 schreef matthijst het volgende:

[..]

Hier, bij Kyoto Station: http://www.kyoto-option.com/en/reservation/index.html
Model AE

Dat zijn redelijk normale fietsen. Eerder bij een andere gehuurd maar dat waren van die kleine rotfietsjes. Deze waren perfect :)
Helaas waren de grote fietsen op maar alsnog een geweldige dag gehad in Kyoto, het was echt heerlijk weer en heb erg veel gezien.

Aan de hand van maps.me, gisteren toevallig gevonden, lekker de hele dag door kyoto kunnen navigeren zonder telkens WiFi nodig te hebben.

Heb niet alle tips kunnen bezoeken, maar hopelijk kan ik volgende week nog een dag in Kyoto spenderen.
  donderdag 2 april 2015 @ 15:00:53 #19
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151295578
Heb zon simkaart gehaald, 30 euro voor 15 dagen, 100MB per dag. Wel handig met Google Maps en Hyperdia.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_151296575
quote:
0s.gif Op donderdag 2 april 2015 15:00 schreef matthijst het volgende:
Heb zon simkaart gehaald, 30 euro voor 15 dagen, 100MB per dag. Wel handig met Google Maps en Hyperdia.
Ja ik lees de beste ideeën helaas pas als ik al in het land van bestemming ben..
pi_151419052
Ik ben mijn fotoboek van Japan aan het maken, en heb hierin altijd een overzichtje met afstanden, ik kan alleen nergens vinden hoelang het standaard rondje van Hakone is in kilometers (of miles). Het staat overal alleen in tijd. Iemand enig idee hoeveel km dit is of waar ik dat terug kan vinden? Japanguide is ook enkel in tijd.
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_151419838
Ik wil een sumo dag meepakken in mei dit jaar, vorig jaar gemist. Kan ze nu wel bestellen via de website, maar kan ik ook gewoon een paar dagen van te voren (of dag zelf, al denk ik dat niet) daar heen gaan en een kaartje kopen? Niet echt duidelijk op website namelijk.
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
  dinsdag 7 april 2015 @ 01:36:53 #23
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_151439435
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2015 15:38 schreef koei het volgende:
Ik ben mijn fotoboek van Japan aan het maken, en heb hierin altijd een overzichtje met afstanden, ik kan alleen nergens vinden hoelang het standaard rondje van Hakone is in kilometers (of miles). Het staat overal alleen in tijd. Iemand enig idee hoeveel km dit is of waar ik dat terug kan vinden? Japanguide is ook enkel in tijd.
Google maps zit zo'n meetlintje, kan je het zo naklikken misschien?
Haters everywhere but I don't really care.
pi_151601291
Ook weer terug uit Japan. Het was weer tof. Helaas niet veel geluk gehad met het weer en ik moet zeggen dat de mensen in Osaka toch wat onvriendelijker zijn dan in Tokyo. Maar goed, kon ik weer aan Amsterdam wennen haha. Hoogtepunten waren toch Hiroshima met Miyajima en Kamakura. En uitgaan in Tokyo was ook echt vet.

[ Bericht 18% gewijzigd door Terpentin07 op 12-04-2015 19:27:32 ]
pi_151671402
quote:
0s.gif Op zondag 12 april 2015 08:36 schreef Terpentin07 het volgende:
Ook weer terug uit Japan. Het was weer tof. Helaas niet veel geluk gehad met het weer en ik moet zeggen dat de mensen in Osaka toch wat onvriendelijker zijn dan in Tokyo. Maar goed, kon ik weer aan Amsterdam wennen haha. Hoogtepunten waren toch Hiroshima met Miyajima en Kamakura. En uitgaan in Tokyo was ook echt vet.
Ik heb gisteren ook japan achter me gelaten.. Ben zelfs het land tijdelijk ontvlucht om een paar dagen naar zuid Korea te gaan, ik was de regen echt spuugzat.

Heb in 2,5 week wel een redelijke indruk gekregen van het land. Vooral het eten was echt geweldig.

Japan is zeker een land waar ik terug ga komen!
pi_151697653
mag ik blij zijn dat ik dit jaar toch weer ga :@
  dinsdag 14 april 2015 @ 23:44:41 #27
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_151697824
Weet iemand hoe het precies zit met dat 'verdrag' dat er tussen Japan en Nederland is/was waardoor we gewoon kunnen wonen en werken in elkaar's land...!?

Dat was een poosje geleden in het nieuws, over 3 Japanse arbeiders in Rotterdam die daar gewerkt hadden, een conflict hadden met de arbeidsdienst ofzo over hun verblijf hier, en toen bleek er dus een oud verdrag te zijn dat nog geldig was waardoor ze gewoon alle recht hadden om hier te wonen/werken, en andersom zou dat ook het geval zijn...

Ik vraag het, omdat ik erover zit te denken om even een half jaartje of jaartje in/op Shikoku te gaan wonen, als dat mogelijk zou zijn...
pi_151700536
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 april 2015 23:44 schreef Yi-Long het volgende:
Weet iemand hoe het precies zit met dat 'verdrag' dat er tussen Japan en Nederland is/was waardoor we gewoon kunnen wonen en werken in elkaar's land...!?

Dat was een poosje geleden in het nieuws, over 3 Japanse arbeiders in Rotterdam die daar gewerkt hadden, een conflict hadden met de arbeidsdienst ofzo over hun verblijf hier, en toen bleek er dus een oud verdrag te zijn dat nog geldig was waardoor ze gewoon alle recht hadden om hier te wonen/werken, en andersom zou dat ook het geval zijn...

Ik vraag het, omdat ik erover zit te denken om even een half jaartje of jaartje in/op Shikoku te gaan wonen, als dat mogelijk zou zijn...
Niets meer van gehoord maar gezien het zeer strenge asielbeleid daar (en daar valt een half jaartje daar verblijven ook onder) zal het me niks verbazen als dit verdrag onder het tapijt wordt geveegd.
pi_151700577
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 april 2015 23:44 schreef Yi-Long het volgende:
Weet iemand hoe het precies zit met dat 'verdrag' dat er tussen Japan en Nederland is/was waardoor we gewoon kunnen wonen en werken in elkaar's land...!?

Dat was een poosje geleden in het nieuws, over 3 Japanse arbeiders in Rotterdam die daar gewerkt hadden, een conflict hadden met de arbeidsdienst ofzo over hun verblijf hier, en toen bleek er dus een oud verdrag te zijn dat nog geldig was waardoor ze gewoon alle recht hadden om hier te wonen/werken, en andersom zou dat ook het geval zijn...

Ik vraag het, omdat ik erover zit te denken om even een half jaartje of jaartje in/op Shikoku te gaan wonen, als dat mogelijk zou zijn...
Het werkte sowiezo maar één kant op, van Japan naar hier.
pi_151701012
14-04-2015

Robot filmt binnenkant van vernielde reactor Fukushima

14/04/15 - 08u33 Bron: Belga

Primeur De uitbater van de kerncentrale in het Japanse Fukushima, die op 11 maart 2011 door een tsunami werd vernield, heeft gisteravond voor het eerst beelden van de binnenzijde van reactor 1 verspreid. In dit primair centrum van de reactor heerst een fenomenale radioactiviteit.


© afp.

De foto's en de video die openbaar gemaakt werden, zijn voor buitenstaanders moeilijk interpreteerbaar. De beelden werden naar verluidt vrijdag gemaakt door een robot in de reactor, één van de zes van het complex Fukushima Daiichi dat in maart 2011 werd vernield.

De robot heeft kostbare data verzameld voor hij zijn inspectie onderbrak en niet meer antwoordde op de instructies. Tokyo Electric Power (Tepco) besliste in de nacht van zondag op maandag dan de opdracht stop te zetten.

Radioactiviteit

© afp.

Naast de gemaakte beelden, kon de robot de radioactiviteit in de kern van de afgesloten reactor meten. Op de getoonde beelden schommelen die van zowat 6 sievert per uur tot bijna 25 sievert per uur, maar overstijgen ze op de door Tepco als cruciaal beschouwde punten de 10 sievert per uur niet. Dat blijven in alle gevallen dodelijke doses in minder dan een uur voor de mens.

"Een camera kan gedurende zowat tweederde van een dag een dergelijke straling weerstaan", preciseerde Tepco.

De temperatuur binnenin de reactor bedraagt zowat 20 graden Celsius.


© Screenshot YouTube.

(HLN)
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_151701333
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 april 2015 23:44 schreef Yi-Long het volgende:
Weet iemand hoe het precies zit met dat 'verdrag' dat er tussen Japan en Nederland is/was waardoor we gewoon kunnen wonen en werken in elkaar's land...!?

Dat was een poosje geleden in het nieuws, over 3 Japanse arbeiders in Rotterdam die daar gewerkt hadden, een conflict hadden met de arbeidsdienst ofzo over hun verblijf hier, en toen bleek er dus een oud verdrag te zijn dat nog geldig was waardoor ze gewoon alle recht hadden om hier te wonen/werken, en andersom zou dat ook het geval zijn...

Ik vraag het, omdat ik erover zit te denken om even een half jaartje of jaartje in/op Shikoku te gaan wonen, als dat mogelijk zou zijn...
je kan de ambassade proberen... maar zal wel tot niets leiden.
pi_151703955
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 08:22 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
14-04-2015

Robot filmt binnenkant van vernielde reactor Fukushima

14/04/15 - 08u33 Bron: Belga

Primeur De uitbater van de kerncentrale in het Japanse Fukushima, die op 11 maart 2011 door een tsunami werd vernield, heeft gisteravond voor het eerst beelden van de binnenzijde van reactor 1 verspreid. In dit primair centrum van de reactor heerst een fenomenale radioactiviteit.

[ afbeelding ]
© afp.

De foto's en de video die openbaar gemaakt werden, zijn voor buitenstaanders moeilijk interpreteerbaar. De beelden werden naar verluidt vrijdag gemaakt door een robot in de reactor, één van de zes van het complex Fukushima Daiichi dat in maart 2011 werd vernield.

De robot heeft kostbare data verzameld voor hij zijn inspectie onderbrak en niet meer antwoordde op de instructies. Tokyo Electric Power (Tepco) besliste in de nacht van zondag op maandag dan de opdracht stop te zetten.

Radioactiviteit
[ afbeelding ]
© afp.

Naast de gemaakte beelden, kon de robot de radioactiviteit in de kern van de afgesloten reactor meten. Op de getoonde beelden schommelen die van zowat 6 sievert per uur tot bijna 25 sievert per uur, maar overstijgen ze op de door Tepco als cruciaal beschouwde punten de 10 sievert per uur niet. Dat blijven in alle gevallen dodelijke doses in minder dan een uur voor de mens.

"Een camera kan gedurende zowat tweederde van een dag een dergelijke straling weerstaan", preciseerde Tepco.

De temperatuur binnenin de reactor bedraagt zowat 20 graden Celsius.

[ afbeelding ]
© Screenshot YouTube.

(HLN)
Interessant om te lezen....

Ik ben een leek op dit gebied, ik snap dat deze straling dodelijk is voor een mens. Maar waarom kan een robot niet zolang tegen deze straling?
  FOK!fotograaf dinsdag 28 april 2015 @ 11:18:06 #33
145146 Andyy
pi_152091131
Toen ik in Tokyo was twee jaar geleden kon je alleen bij de Citibank geld opnemen met je Maestro pinpas, weet iemand hoe het nu is? Nog steeds alleen bij de Citibank?
pi_152091452
Volgens mij had ik deze keer ook bij een andere bank kunnen pinnen.
  dinsdag 28 april 2015 @ 11:50:36 #35
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_152091778
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 april 2015 11:18 schreef Andyy het volgende:
Toen ik in Tokyo was twee jaar geleden kon je alleen bij de Citibank geld opnemen met je Maestro pinpas, weet iemand hoe het nu is? Nog steeds alleen bij de Citibank?
Toen ik er was kon ik ook bij de 7/11 pinnen, weet alleen niet of dat ook Citibank is of een andere maatschappij.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_152097094
Het kan bij de 7/11 weer. Aangezien ik met mijn ING pas daar ook terecht kon.
Zelfs met creditcard zul je daar vaak heen moeten om te pinnen al kun je met creditcard veel dingen wel betalen.

Ik ga trouwens voor 6 maanden naar een Japanse taalschool in Osaka (hopelijk) later dit jaar. Ben momenteel nog in gesprek over hoe en wat precies. Aangezien je studentenvisa krijgt kun je daar ook part-time werken.
  dinsdag 28 april 2015 @ 22:31:10 #37
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_152109717
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 april 2015 11:18 schreef Andyy het volgende:
Toen ik in Tokyo was twee jaar geleden kon je alleen bij de Citibank geld opnemen met je Maestro pinpas, weet iemand hoe het nu is? Nog steeds alleen bij de Citibank?
Ik heb met mijn ABN (Maestro) pas altijd kunnen pinnen bij de postkantoren en tevens bij een andere bank, al weet ik niet meer welke dat was (wellicht Citibank).

Laatste keer geprobeerd in 2010.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_152113609
Bij 7-11 winkels werkte het toch ook altijd ?
  FOK!fotograaf woensdag 29 april 2015 @ 02:41:24 #39
145146 Andyy
pi_152114153
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 01:06 schreef bluemoon23 het volgende:
Bij 7-11 winkels werkte het toch ook altijd ?
Niet toen ik er was (begin 2013)
  woensdag 29 april 2015 @ 09:00:41 #40
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_152115401
http://www.sevenbank.co.jp/intlcard/index2.html
vooralsnog werkt het
en er waren inderdaad momenten dat Mastercard group en sevenbank geen contract hadden wat als gevolg had dat je niet kon pinnen bij 7/11 :)
http://www.mastercard.co.jp/personal/jp-atm-location-aeon-en.html
tegenwoordig kan je ook Pinnen bij de AEON bank in Japan.
in praktijk betekent het dat je naast de 7/11 ook bij alle mini-stops in Japan kan pinnen :)
pi_152117680
Ik kom alleen even mijn blijdschap delen :) Nog een paar dagen en dan reis ik 2 weken door Japan. Enorm veel zin in! Hoop dat we (veel) droog weer gaan krijgen.
Vraagje; welke department stores raden jullie aan qua foodafdeling? (in Osaka/Tokyo/Kyoto)
Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
  woensdag 29 april 2015 @ 11:10:59 #42
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_152118166
quote:
6s.gif Op woensdag 29 april 2015 02:41 schreef Andyy het volgende:

[..]

Niet toen ik er was (begin 2013)
Volgens mij was er toen iets vaags tijdelijks. Afgelopen zomer nog meerdere malen gepind bij 7/11. Jaar daarvoor werkte het inderdaad niet.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_152120025
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 10:52 schreef Walking_On_Sunshine het volgende:
Ik kom alleen even mijn blijdschap delen :) Nog een paar dagen en dan reis ik 2 weken door Japan. Enorm veel zin in! Hoop dat we (veel) droog weer gaan krijgen.
Vraagje; welke department stores raden jullie aan qua foodafdeling? (in Osaka/Tokyo/Kyoto)
ga een keertje naar tokyo- ikebukero- tobu department store, benedenste verdieping.
(het trienstation zit in hetzelfde gebouw)
is een van de grootste van japan.
pi_152120516
quote:
6s.gif Op woensdag 29 april 2015 02:41 schreef Andyy het volgende:
Niet toen ik er was (begin 2013)
halverwege 2013 werkte het bij mij wel ;)
  woensdag 6 mei 2015 @ 13:03:12 #45
7168 Kptelmo
Syntax Error
pi_152328001
quote:
0s.gif Op woensdag 29 april 2015 12:35 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

halverwege 2013 werkte het bij mij wel ;)
Misschien zinloos, maar voor wie nog twijfelt...
...ben momenteel in Japan en kan bevestigen dat het pinnen prima werkt bij de 7/11 met ABN/Amro-pas.

Golden week is trouwens redelijk te doen, alleen bij Himeji Castle was het urenlang schuivelen. Verder veel extra festiviteiten. Ik was bang dat het te druk zou zijn.

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning." (Rich Cook)
pi_152330738
quote:
1s.gif Op woensdag 6 mei 2015 13:03 schreef Kptelmo het volgende:

[..]

Misschien zinloos, maar voor wie nog twijfelt...
...ben momenteel in Japan en kan bevestigen dat het pinnen prima werkt bij de 7/11 met ABN/Amro-pas.

Golden week is trouwens redelijk te doen, alleen bij Himeji Castle was het urenlang schuivelen. Verder veel extra festiviteiten. Ik was bang dat het te druk zou zijn.

Momenteel ook in Japan en vind het nu ook wel meevallen. ( maar weet niet hoe het normaal is qua drukte) Maar ik was in Osaka en nu in Takayama. Pinnen bij 7/11 met een ing pas werkt ook prima. Morgen naar Tokyo! :)
Travel 2014: Jan: Florida. Mei: Antwerpen en Trier
Juli: Rome + Athene en eilanden Greece Okt: Peru!
pi_152375326
Weer verder aan het gaan met mijn streven om van al mijn Japan reizen een blog te schrijven. Deze keer Kyushu, Yakushima en Hagi in 2013.

http://strolie.blogspot.n(...)ring-2013-index.html
pi_152416527
quote:
0s.gif Op donderdag 7 mei 2015 18:09 schreef Aurelius het volgende:
Weer verder aan het gaan met mijn streven om van al mijn Japan reizen een blog te schrijven. Deze keer Kyushu, Yakushima en Hagi in 2013.

http://strolie.blogspot.n(...)ring-2013-index.html
Oh, jij bent strolie joh. Kwartje is gevallen :+

Leuke blogs!
pi_152429562
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 07:33 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Het werkte sowiezo maar één kant op, van Japan naar hier.
Het verdrag werkt volgens mij op zich twee kanten op, maar zegt alleen dat Nederland en Japan elkaars onderdanen wat betreft wonen en werken minstens net zo goed moeten behandelen als de onderdanen van het best bevriende andere land. In Nederland moeten Japanners dus ongeveer gelijk gesteld worden aan EU-buitenlanders, maar andersom heeft Japan volgens mij met geen enkel ander land afspraken over vrij verkeer van werknemers, behalve de "working holiday"-regeling met o.a. Australië en Duitsland. Je zou dus theoretisch via een rechtszaak (of eerst eens lief vragen) kunnen proberen om ook als Nederlander zo'n "working holiday"-visum te krijgen. :P

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-05-2015 14:02:38 ]
pi_152482468
Dit topic ook weer even volgen.

In September 3 of 4 weken naar Japan. 3e keer. Plan is ongeveer:

- week 1 Tokyo
- week 2 Ogasawara
- week 3 Noord Honshu

Zin in *O*
pi_152493700
quote:
0s.gif Op maandag 11 mei 2015 09:56 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Dit topic ook weer even volgen.

In September 3 of 4 weken naar Japan. 3e keer. Plan is ongeveer:

- week 1 Tokyo
- week 2 Ogasawara
- week 3 Noord Honshu

Zin in *O*
ogasawara, ben benieuwd!
pi_152522050
Heuj, ik vroeg me al af waarom dit topic uit mn AT was verdwenen..

Zin om weer die kant op te gaan. Helaas, nog zeven maanden wachten.
pi_152571497
Hoe veilig is het eigenlijk om nu naar Japan(Tokyo) te reizen? Er was vanochtend een zware aardbeving en er is door het meterologisch instituut gewaarschuwd dat er binnen een week nog een grote aan kan komen.

Probleem is dat wanneer er een flinke beving Fukushima raakt (boven de 7, van vanmorgen was 6.6) de hel losbarst. Nu ben ik geen alu-hoedje maar het lijkt me wel dat er een bepaald risico verbonden is aan de reis. Ik weet dat er regelmatig aardbevingen zijn maar heftige zoals die van vanochtend zetten me wel aan het denken.
pi_152571777
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 20:39 schreef Writersright het volgende:
Hoe veilig is het eigenlijk om nu naar Japan(Tokyo) te reizen? Er was vanochtend een zware aardbeving en er is door het meterologisch instituut gewaarschuwd dat er binnen een week nog een grote aan kan komen.

Probleem is dat wanneer er een flinke beving Fukushima raakt (boven de 7, van vanmorgen was 6.6) de hel losbarst. Nu ben ik geen alu-hoedje maar het lijkt me wel dat er een bepaald risico verbonden is aan de reis. Ik weet dat er regelmatig aardbevingen zijn maar heftige zoals die van vanochtend zetten me wel aan het denken.
Zeer onveilig. NIET DOEN.

Nu ben ik de beroerdste niet, lever je tickets maar bij mij in voor een bos bloemen.
pi_152572207
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 20:39 schreef Writersright het volgende:
Hoe veilig is het eigenlijk om nu naar Japan(Tokyo) te reizen? Er was vanochtend een zware aardbeving en er is door het meterologisch instituut gewaarschuwd dat er binnen een week nog een grote aan kan komen.

Probleem is dat wanneer er een flinke beving Fukushima raakt (boven de 7, van vanmorgen was 6.6) de hel losbarst. Nu ben ik geen alu-hoedje maar het lijkt me wel dat er een bepaald risico verbonden is aan de reis. Ik weet dat er regelmatig aardbevingen zijn maar heftige zoals die van vanochtend zetten me wel aan het denken.
Zou me er niet druk om maken en gewoon gaan tbh. Ik was een paar maanden na 3/11 alweer in Japan. Wel in de Kansai regio en op Kyushu, maar dan nog.
pi_152572518
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 20:56 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Zou me er niet druk om maken en gewoon gaan tbh. Ik was een paar maanden na 3/11 alweer in Japan. Wel in de Kansai regio en op Kyushu, maar dan nog.
Tja ik heb zelf het idee dat wanneer ik ga ik er dan constant aan herinnerd wordt dat de voorspelde aardbeving toe kan slaan. Niet echt een fijne gedachte. Ik heb al eerder een aardbeving meegemaakt in Tokyo (november 2013) en dat vond ik aardig heftig.
pi_152572984
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 21:03 schreef Writersright het volgende:

[..]

Tja ik heb zelf het idee dat wanneer ik ga ik er dan constant aan herinnerd wordt dat de voorspelde aardbeving toe kan slaan. Niet echt een fijne gedachte. Ik heb al eerder een aardbeving meegemaakt in Tokyo (november 2013) en dat vond ik aardig heftig.
Ach, door de ligging zijn er dagelijks tientallen (als het er niet honderden zijn) aardbevingen per dag (gelukkig voel je de meeste niet). Het land is er naar gebouwd, met speciale funderingen onder gebouwen en dat soort dingen. Als je ergens op de wereld een aardbevingen mee zou moeten maken, dan het liefst in Japan, zou je zeggen.
  woensdag 13 mei 2015 @ 22:12:26 #58
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_152576057
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 20:39 schreef Writersright het volgende:
Hoe veilig is het eigenlijk om nu naar Japan(Tokyo) te reizen? Er was vanochtend een zware aardbeving en er is door het meterologisch instituut gewaarschuwd dat er binnen een week nog een grote aan kan komen.

Probleem is dat wanneer er een flinke beving Fukushima raakt (boven de 7, van vanmorgen was 6.6) de hel losbarst. Nu ben ik geen alu-hoedje maar het lijkt me wel dat er een bepaald risico verbonden is aan de reis. Ik weet dat er regelmatig aardbevingen zijn maar heftige zoals die van vanochtend zetten me wel aan het denken.
Ik heb meerdere stevige aardbevingen meegemaakt daar, nooit onveilig gevoeld (na de eerste schrik). aardbeving in Fukushima is eng omdat er een kerncentrale staat, verder niet.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_152578202
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2015 22:12 schreef Tanin het volgende:

[..]

Ik heb meerdere stevige aardbevingen meegemaakt daar, nooit onveilig gevoeld (na de eerste schrik). aardbeving in Fukushima is eng omdat er een kerncentrale staat, verder niet.
Thanks, klinkt al een stuk geruster :)
pi_152582204
ik had de laatste ook een flinke (dacht ik..) op de 4de verdieping, hele hotel stond te schudden en heen en weer te zwaaien. alle gasten naar benenden... zegt die man achter de balie oh? was er een aardbeving? hij had het niet eens opgemerkt, lol.. de tv ging trouwens wel gelijk plat en op een nieuwskanaal over, dus het was ook weer niet niks.

verder wel vaker hele kleintjes opgemerkt, snachts in bed. maar verder nooit iets, eigenlijk.

maar goed, na een echt flinke aardbeving kan je zomaar er nog een krijgen, en flinke naschokken. dus hou er wel een beetje rekening mee.
  donderdag 14 mei 2015 @ 14:56:26 #61
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152592483
Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in Japan geweest (Tokyo en omgeving), wat me erg goed bevallen is!!

Het plan voor deze zomer: naar Seoul vliegen en vanuit daar richting Tokyo te reizen (daar heb ik een goede 3 weken de tijd voor). De oversteek wil ik dan per boot maken; ik reis trouwens alleen.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?! Of die me alvast een beetje op weg kunnen helpen qua reisroute?! Ik begin net met mijn research, dus alles is welkom!!

Kampai! ;)
  donderdag 14 mei 2015 @ 15:27:25 #62
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_152593132
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 07:23 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Niets meer van gehoord maar gezien het zeer strenge asielbeleid daar (en daar valt een half jaartje daar verblijven ook onder) zal het me niks verbazen als dit verdrag onder het tapijt wordt geveegd.
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 07:33 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Het werkte sowiezo maar één kant op, van Japan naar hier.
quote:
0s.gif Op woensdag 15 april 2015 08:47 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

je kan de ambassade proberen... maar zal wel tot niets leiden.
Thanks, dat is teleurstellend om te lezen, maar volgens mij las ik in de berichten erover dat het 2-way was, dus niet alleen voor Japanners naar NL, maar ook andersom, oftewel vrij woon-werk verkeer voor beide partijen...!?

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)on-werkverkeer.dhtml

quote:
Nederland blijkt een ruim honderd jaar oud verdrag te hebben met Japan, waarin staat dat burgers uit beide landen in elkaars land mogen wonen en werken.
pi_152593309
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 14:56 schreef travelman het volgende:
Twee jaar geleden ben ik voor het eerst in Japan geweest (Tokyo en omgeving), wat me erg goed bevallen is!!

Het plan voor deze zomer: naar Seoul vliegen en vanuit daar richting Tokyo te reizen (daar heb ik een goede 3 weken de tijd voor). De oversteek wil ik dan per boot maken; ik reis trouwens alleen.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?! Of die me alvast een beetje op weg kunnen helpen qua reisroute?! Ik begin net met mijn research, dus alles is welkom!!

Kampai! ;)
Mijn laatste vakantie ging van Seoul naar Beijing en uiteindelijk Japan. Was erg goed bevallen. Ik wilde ook eerst met de ferry gaan. Een vriend van mij heeft dat ooit gedaan. Volgens mij vertrek je vanuit Busan en kom je ergens in Fukuoka aan.

Kijk eens hier

http://asiaenglish.visitkorea.or.kr/ena/GK/GK_EN_2_3_1.jsp

http://www.themadtraveler(...)japan-busan-fukuoka/
pi_152598287
quote:
99s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:27 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

[..]

[..]

Thanks, dat is teleurstellend om te lezen, maar volgens mij las ik in de berichten erover dat het 2-way was, dus niet alleen voor Japanners naar NL, maar ook andersom, oftewel vrij woon-werk verkeer voor beide partijen...!?

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)on-werkverkeer.dhtml

[..]

Heb ik m'n hele uitleg nou voor dovemansoren geschreven? :?
pi_152602265
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 april 2015 15:38 schreef totalvamp het volgende:
Het kan bij de 7/11 weer. Aangezien ik met mijn ING pas daar ook terecht kon.
Zelfs met creditcard zul je daar vaak heen moeten om te pinnen al kun je met creditcard veel dingen wel betalen.

Ik ga trouwens voor 6 maanden naar een Japanse taalschool in Osaka (hopelijk) later dit jaar. Ben momenteel nog in gesprek over hoe en wat precies. Aangezien je studentenvisa krijgt kun je daar ook part-time werken.
Leuk! Welke? :)
pi_152613137
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 21:01 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Leuk! Welke? :)
ARC, maar moet nog ff afwachten op ziekenhuis onderzoek..
pi_152620264
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 07:20 schreef totalvamp het volgende:

[..]

ARC, maar moet nog ff afwachten op ziekenhuis onderzoek..
Vet, nice locatie ook (die hoek van Namba is m'n favoriete plek in Osaka denk ik O+)
pi_152621208
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 13:51 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Vet, nice locatie ook (die hoek van Namba is m'n favoriete plek in Osaka denk ik O+)
Ook de mijne ^^ Ik zou dan apartement huren op 15 min lopen ervanaf.
pi_152621294
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 14:27 schreef totalvamp het volgende:

[..]

Ook de mijne ^^ Ik zou dan apartement huren op 15 min lopen ervanaf.
Nice! Hoop dat het allemaal gaat lukken. Dat ziekenhuisonderzoek is een formaliteit neem ik aan? Dat was het iig bij mij wel. Uitsluiten dat ik geen open TBC had enzo :')
pi_152621940
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 14:31 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Nice! Hoop dat het allemaal gaat lukken. Dat ziekenhuisonderzoek is een formaliteit neem ik aan? Dat was het iig bij mij wel. Uitsluiten dat ik geen open TBC had enzo :')
Nee is iets met mijn maag, moet eerst beter worden
pi_152621959
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2015 14:56 schreef totalvamp het volgende:

[..]

Nee is iets met mijn maag, moet eerst beter worden
Oei! -O- Veel sterkte, hopelijk ben je gauw beter.
  vrijdag 15 mei 2015 @ 19:09:42 #72
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_152629349
Als je tussen nu en eind juni gaat. Star Wars tentoonstelling in Mori Art Building in Roppongi. Ziekelijk:
http://en.rocketnews24.co(...)t-at-roppongi-hills/
Haters everywhere but I don't really care.
pi_152690856
Ook weer terug van twee weken Japan. Vooral Osaka dit keer, met van daaruit een paar dagen Tokyo en uitstapjes naar Kagoshima, Hiroshima, Kobe, Kanazawa en Toyota.

Hier wat fotootjes

Nog wat tips:

• Pinnen kan inderdaad zonder probleem bij 7/11 en 7/11Bank, mits je natuurlijk wel je pas op werelddekking hebt gezet

• Ik heb dit keer gebruik gemaakt van airbnb op twee plekken in Osaka. Het probleem dat Japanners weinig Engels kunnen, bleek wel in één van die gevallen; een hoop onduidelijke berichten gekregen, maar de belangrijkste info (waar is het en hoe kom ik binnen) was duidelijk genoeg. Het was goedkoper dan een hotel en het voordeel van een keuken, maar wellicht niet voor iedereen weggelegd. Ik vond het wel grappig om in een woongebouw te zitten in een typisch Japans jongeren appartement.

• In de Sakura Shinkansen tussen Tokyo en Shin-Osaka is nu sinds kort wifi. Om daar gebruik van te kunnen maken, kun je naar een warenhuis van Yodbashi om daar een lijstje met toegangscodes te krijgen op vertoon van je paspoort. In de trein kun je mobilepoint01 gebruiken, op stations weer een andere. Als je echt overal wifi wilt, kun je het beste een mifi-router regelen, dat kan ook ter plekke en wordt overal afgeleverd waar je wil. Met de lijstjes met toegangscodes die je kan krijgen, heb je ook wel aardige dekking.

• Reisplannen voor de trein maak je het beste met hyperdia. Door de komst van de Sakura Shinkansen is de Kodama Shinkansen een stuk langzamer geworden. Het komt er op neer dat je beter goed naar de dienstregeling op het station kijkt of met hyperdia plant, want soms is een uur wachten nog veel sneller dan een de eerstvolgende hogesnelheidstrein nemen.

• Grote verschil met zes jaar terug, vond ik wel dat alles wat minder ordelijk leek. Meer vuil op straat (nog altijd heel weinig), mensen die door rood liepen en ook niet zo netjes meer in rijtje op de trein stonden te wachten. Minder zwervers in Tokyo dat wel, maar ook meer Afrikaanse mannen die je drugs/vrouwen/'massages' proberen aan te smeren in de net wat mindere straten achter de toeristenbuurten. Toch een beetje oppassen dus, ondanks dat het op drukke plekken nog altijd wel volkomen veilig voelde.

• Opvallend ook, dat de overstap op de terugweg op Fukuoka bijna zo lang duurde, dat een groot aantal mensen de overstap dreigde te missen. Op Fukuoka liggen de nationale en internationale terminal aan verschillende zijden van de landingsbaan. En moet je ook je bagage nog ophalen voordat je met een bus van de ene naar de andere terminal kan. Daar bleek ook nog eens een hele lange rij te staat om in te checken voor Delta en KLM vluchten. Uiteindelijk heeft iedereen de vlucht gehaald, door gebruik te maken van de self-service incheckterminals die verder niemand gebruikte, maar door de rij bijna niet zichtbaar waren.

[ Bericht 2% gewijzigd door DutchTrain op 17-05-2015 21:06:32 ]
pi_152744668
Inmiddels bij Yakushima aangekomen.

Edit
Verwijzing naar eigen site weg. Het is wat anders als je er hier ook wat over vertelt.

[ Bericht 33% gewijzigd door UIO_AMS op 19-05-2015 19:35:46 ]
pi_152745324
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 12:35 schreef Aurelius het volgende:
Inmiddels bij Yakushima aangekomen.

Misschien leuk als je daar wat over vertelt ipv te linken naar de index van je 2013-reisverslag?

[ Bericht 12% gewijzigd door UIO_AMS op 19-05-2015 19:36:10 ]
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_152745847
quote:
7s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 12:58 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

Misschien leuk als je daar wat over vertelt ipv te linken naar de index van je 2013-reisverslag?
2x klikken en je bent er.
  Eindredactie Games dinsdag 19 mei 2015 @ 13:33:25 #77
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_152746291
quote:
16s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 13:18 schreef Aurelius het volgende:

[..]

2x klikken en je bent er.
als je 1 keer goed linkt ook. :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_152748120
quote:
16s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 13:18 schreef Aurelius het volgende:

[..]

2x klikken en je bent er.
Ja, met 2x klikken kan je het halve internet bereiken, zou leuk zijn in het Japan topic juist wat extra info te hebben ipv alleen linkjes ;)
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_152749913
Ja, maar ik ben te lui om het over te tikken. Maar vragen beantwoord ik altijd.
  Moderator dinsdag 19 mei 2015 @ 19:27:21 #80
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_152759164
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 mei 2015 15:12 schreef Aurelius het volgende:
Ja, maar ik ben te lui om het over te tikken. Maar vragen beantwoord ik altijd.
Leuk, maar ik zie er zo te veel spam in om het te laten staan.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_152772342
Tsssss. Ik doe nog eens moeite om ervaringen te delen. :{w

Links naar Blogs zijn nooit eerder een probleem geweest. Integendeel. Altijd genoten van die matthijst bijvoorbeeld.
  woensdag 20 mei 2015 @ 22:31:44 #82
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152805406
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2015 15:37 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Mijn laatste vakantie ging van Seoul naar Beijing en uiteindelijk Japan. Was erg goed bevallen. Ik wilde ook eerst met de ferry gaan. Een vriend van mij heeft dat ooit gedaan. Volgens mij vertrek je vanuit Busan en kom je ergens in Fukuoka aan.

Kijk eens hier

http://asiaenglish.visitkorea.or.kr/ena/GK/GK_EN_2_3_1.jsp

http://www.themadtraveler(...)japan-busan-fukuoka/
Thanks!! Nog tips voor Seoul (m.n. in welke wijk te overnachten: centraal, nachtleven,metro). Zit aan Hongdae te denken.
pi_152805705
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 22:31 schreef travelman het volgende:

[..]

Thanks!! Nog tips voor Seoul (m.n. in welke wijk te overnachten: centraal, nachtleven,metro). Zit aan Hongdae te denken.
Voor een beetje bruisend nachtleven moet je idd in Hongdae zijn. Of in Sinchon.
pi_152806574
Ik ben me ook aan het oriënteren om volgend jaar naar Japan te gaan. Nu is de JR pass een grote hap in het budget. Maar wat zouden jullie adviseren? Mijn voorkeur gaat uit om te verblijven in Osaka/Kyoto. En eventueel vanuit daar trio naar Osaka/Kyoto/Kobe/Hiroshima.

Hebben jullie een betere locatie om te starten? Denk dat je in die hoek toch wel veel kunt zien. We hebben geen zin in drie weken rondtrekken met verschillende hotels. Liefst gewoon 1 uitvalbasis als start.

Tips? Osaka of Kyoto? Of een compleet ander gebied?
Liefde is... samen zeehondjes doodknuppelen..
pi_152806995
In principe kun je Hiroshima als dagtrip doen, maar mocht het je leuk lijken om Miyajima mee te pakken, dan zou ik er toch voor kiezen om een nachtje in Hiroshima te blijven. Anders wordt het een hectische dag (héén en weer reizen, Peace Memorial, museum, Miyajima, alles).

Qua uitvalsbasis zou ik kiezen voor Osaka, en dan dagtrips naar bijvoorbeeld Kyoto, Nara, Kobe, Mt. Koya, en zelfs Himeji.

Edit: Lees dat je van plan bent om drie weken te gaan. Is dat dan drie weken Kansai, of ga je nog naar Tokyo ofzo?
  Eindredactie Games woensdag 20 mei 2015 @ 23:10:28 #86
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_152807028
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:09 schreef Negentiendertig het volgende:
In principe kun je Hiroshima als dagtrip doen, maar mocht het je leuk lijken om Miyajima mee te pakken, dan zou ik er toch voor kiezen om een nachtje in Hiroshima te blijven. Anders wordt het een hectische dag (héén en weer reizen, Peace Memorial, museum, Miyajima, alles).

Dat gaat je niet eens lukken. voor Miyajima moet je toch wel een hele dag uittrekken als je vanaf boven naar beneden wilt lopen.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_152807033
Osaka ligt het meest centraal, maar als je in Kyoto gaat zitten dan heb je meer toeristische bezienswaardigheden direct voor de deur.

Hiroshima is ver weg, met de stoptrein haal je heen en terug netaan op een dag en heb je geen tijd om wat te zien; met de hogesnelheidstrein kost een retourtje al net zo veel als een JR Pass van een week. (Edit: Niet helemaal, was ff vergeten dat de yen tegenwoordig weer goedkoper is)

(P.S. In de regio Osaka/Kyoto zelf heb je volgens mij veel meer aan een Kansai Thru Pass o.i.d. dan aan een JR Pass)

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 20-05-2015 23:16:34 ]
pi_152807112
quote:
4s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:10 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Dat gaat je niet eens lukken. voor Miyajima moet je toch wel een hele dag uittrekken als je vanaf boven naar beneden wilt lopen.
Heb ik gedaan hoor :D heel vroeg je shinkansen op Shin-Osaka, vanuit Hiroshima station direct door naar Miyajimaguchi, ferry, foto's bij de torii, naar de kabelbaan, gauw omhoog, foto's, gauw omlaag, ferry terug, treintje naar Hiroshima-eki, shinkansen naar Shin-Osaka, 's avonds voor dood in m'n bed :+
  Eindredactie Games woensdag 20 mei 2015 @ 23:14:38 #89
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_152807177
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:12 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Heb ik gedaan hoor :D heel vroeg je shinkansen op Shin-Osaka, vanuit Hiroshima station direct door naar Miyajimaguchi, ferry, foto's bij de torii, naar de kabelbaan, gauw omhoog, foto's, gauw omlaag, ferry terug, treintje naar Hiroshima-eki, shinkansen naar Shin-Osaka, 's avonds voor dood in m'n bed :+
En dan een dag bijkomen zeker :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_152807274
quote:
4s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:14 schreef donald_dick het volgende:

[..]

En dan een dag bijkomen zeker :P
Dag erna flink uitgeslapen idd :P

quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:10 schreef Igen het volgende:
Osaka ligt het meest centraal, maar als je in Kyoto gaat zitten dan heb je meer toeristische bezienswaardigheden direct voor de deur.

Hiroshima is ver weg, met de stoptrein haal je heen en terug netaan op een dag en heb je geen tijd om wat te zien; met de hogesnelheidstrein kost een retourtje al net zo veel als een JR Pass van een week.

(P.S. In de regio Osaka/Kyoto zelf heb je volgens mij veel meer aan een Kansai Thru Pass o.i.d. dan aan een JR Pass)
's Avonds vind ik Kyoto zo saai :@ Dus ik kies er altijd voor om overdag door Kyoto te slenteren en dan 's avonds terug te gaan naar Osaka. Daar wat eten ergens, wandelingetje, en dan naar het hotel.

En dat van die Kansai Thru Pass is idd een goeie als je in die Kansai regio blijft. :Y
  Eindredactie Games woensdag 20 mei 2015 @ 23:19:14 #91
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_152807320
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:17 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Dag erna flink uitgeslapen idd :P

[..]

's Avonds vind ik Kyoto zo saai :@ Dus ik kies er altijd voor om overdag door Kyoto te slenteren en dan 's avonds terug te gaan naar Osaka. Daar wat eten ergens, wandelingetje, en dan naar het hotel.

En dat van die Kansai Thru Pass is idd een goeie als je in die Kansai regio blijft. :Y
scheelt behoorlijk. 1 week jrpass tegen 30K tegen 6 dagen 11K in yen
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_152807415
quote:
4s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:19 schreef donald_dick het volgende:

[..]

scheelt behoorlijk. 1 week jrpass tegen 30K tegen 6 dagen 11K in yen
Wow, dat scheelt idd flink. Geldig van Himeji tot Koya tot Nara tot Hiei. Ik weet wel welke pas ik de volgende keer ga halen iig :+
  Eindredactie Games woensdag 20 mei 2015 @ 23:24:28 #93
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_152807459
quote:
0s.gif Op woensdag 20 mei 2015 23:22 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Wow, dat scheelt idd flink. Geldig van Himeji tot Koya tot Nara tot Hiei. Ik weet wel welke pas ik de volgende keer ga halen iig :+
Nou, ik niet, want ik wil altijd minimaal van Tokyo naar Hiroshima :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_152807602
Thnx! Goede tips! Nee drie weken ligt niet vast. We denken gewoon een reis van 9 dagen. Gelukkig is Kansai Thru Pass een goed alternatief. Hiroshima zal afvallen maar genoeg te doen in de regio! Ik neig zelf naar Osaka, en daar een Airbnb in de buurt van de metro te kiezen
Liefde is... samen zeehondjes doodknuppelen..
  donderdag 21 mei 2015 @ 06:40:18 #95
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_152811661
Beetje zonde om "helemaal" naar Japan te gaan en dan niet in Tokyo/Hiroshima/Miyajima te komen? Zou dan liever een jaartje later gaan :)
Haters everywhere but I don't really care.
pi_152812786
Eens met Matthijst. Vond Japan nog best ver vliegen, zeker als je een goedkopere indirecte vlucht neemt. 9 dagen is dan echt te kort, zeker als je nog wel redelijk wat wil zien. Dan ga je gehaast alle toeristenpunten langs en is er weinig echt vakantie aan imo.

Plus dat voor de eerste keer naar Japan gaan en Tokyo niet bezoeken ook apart is. Dat is vergelijkbaar met naar Parijs gaan zonder een keer de Eifeltoren te zien. Ik zou een volgende reis naar Japan ook niet meer naar Tokyo gaan maar ik ben wel heel blij dat ik er geweest ben.

Qua Osaka vs Kyoto verschillen de meningen. Wij hebben voor Kyoto gekozen omdat daar meer bezienswaardigheden waren die ons interesseerden. Vanuit daar hebben we dagtrips in de regio gemaakt (Kobe & Himeji, Nara, Osaka). Osaka was goed in één (lange!) dag te bekijken imo, in Kyoto is dat onmogelijk omdat alles verder uit elkaar ligt. Daarnaast heeft Osaka een apart Shinkansenstation, wat imo het snel reizen naar andere plaatsen wat minder praktisch maakt.
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
  donderdag 21 mei 2015 @ 12:09:44 #97
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152817263
Mijn plan was om (in ong. 3 weken) van Seoul naar Tokyo te reizen, maar ben nu wat ah twijfelen :{

Ik ben aan het kijken of het volgende haalbaar is: beginnen in Sapporo en dan in ong. 2 weken naar Fukuoka te reizen (om daar de ferry naar Busan te pakken).

Tokyo en omgeving ken ik al, dus daar hoef ik eigenlijk niet meer (uitgebreid) heen.

Is dit haalbaar (met 2 weken JR pass) of neem ik dan teveel hooi op mijn vork?! Zoals altijd: schiet maar raak, alle tips zijn welkom!!
  zondag 24 mei 2015 @ 13:19:31 #98
335650 Flylib
Obdewl'l X
pi_152913134
Het wordt tijd om iets van mijn bucketlist af te vinken. Ik wil in november naar Tokyo en misschien nog de tijd nemen om 1 of 2 andere plekken buiten Tokyo te bezoeken. Ik wil max. 10 dagen weg. In de loop van volgende maand regel ik alvast mijn ticket...na die tijd zal ik hier vast nog wel een keertje terugkomen. Tot die tijd ga ik even alle topics doorbladeren om in de mood te komen :)
diseased rhinoceros pizzle
  zondag 24 mei 2015 @ 13:54:30 #99
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_152913926
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2015 12:09 schreef travelman het volgende:
Mijn plan was om (in ong. 3 weken) van Seoul naar Tokyo te reizen, maar ben nu wat ah twijfelen :{

Ik ben aan het kijken of het volgende haalbaar is: beginnen in Sapporo en dan in ong. 2 weken naar Fukuoka te reizen (om daar de ferry naar Busan te pakken).

Tokyo en omgeving ken ik al, dus daar hoef ik eigenlijk niet meer (uitgebreid) heen.

Is dit haalbaar (met 2 weken JR pass) of neem ik dan teveel hooi op mijn vork?! Zoals altijd: schiet maar raak, alle tips zijn welkom!!
tuurlijk haalbaar. in principe ben je met jr pass/de shinkansen in 3 dagen reizen in fukuoka. misschien zelfs twee, als je het echt gaat pushen. zat tijd over om wat te zien.
  zondag 24 mei 2015 @ 22:50:16 #100
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152931269
Ik wil niet het hele stuk ineens doen ;) Tussendoor zoveel mogelijk zien uiteraard. Zouden jullie het noorden dan meepakken of meer tijd in Kyoto enz. doorbrengen?
pi_152931615
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 22:50 schreef travelman het volgende:
Ik wil niet het hele stuk ineens doen ;) Tussendoor zoveel mogelijk zien uiteraard. Zouden jullie het noorden dan meepakken of meer tijd in Kyoto enz. doorbrengen?
Aomori, Akita, Sendai, Tokyo, Kyoto, Osaka, Himeji, Hiroshima, Fukuoka.

Zoiets zou ik doen, denk ik.

Even gemist wanneer je wilde gaan? Want vanaf zegmaar september/oktober zou ik zsm weggaan uit de regio boven Tokyo want koud enzo :')
pi_152931883
Is Sapporo niet juist het leukst om naartoe te gaan als daar in de winter het ijssculpturenfestival is?
  zondag 24 mei 2015 @ 23:10:41 #103
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152932152
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 22:59 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Aomori, Akita, Sendai, Tokyo, Kyoto, Osaka, Himeji, Hiroshima, Fukuoka.

Zoiets zou ik doen, denk ik.

Even gemist wanneer je wilde gaan? Want vanaf zegmaar september/oktober zou ik zsm weggaan uit de regio boven Tokyo want koud enzo :')
Ik wil in juli gaan; Tokyo en omgeving ben ik al geweest, dus die kan/wil ik dus ook overslaan.
pi_152932220
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2015 23:10 schreef travelman het volgende:

[..]

Ik wil in juli gaan; Tokyo en omgeving ben ik al geweest, dus die kan/wil ik dus ook overslaan.
Boh, dan zou ik juist zoveel mogelijk in het noorden doen, daar is het wat weer betreft beter vertoeven dan in de Kansai regio of op Kyushu. Tokyo zou ik meepakken voor de sumidagawahanabitaikai, al is dat wel ziek druk. Maar wel leuk.
  Eindredactie Games zondag 24 mei 2015 @ 23:48:39 #105
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_152933644
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 23:12 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Boh, dan zou ik juist zoveel mogelijk in het noorden doen, daar is het wat weer betreft beter vertoeven dan in de Kansai regio of op Kyushu. Tokyo zou ik meepakken voor de sumidagawahanabitaikai, al is dat wel ziek druk. Maar wel leuk.
elke festival in japan is teringdruk :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  maandag 25 mei 2015 @ 10:10:40 #106
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152939098
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 23:12 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Boh, dan zou ik juist zoveel mogelijk in het noorden doen, daar is het wat weer betreft beter vertoeven dan in de Kansai regio of op Kyushu. Tokyo zou ik meepakken voor de sumidagawahanabitaikai, al is dat wel ziek druk. Maar wel leuk.
Het vuurwerkfestival heb ik 2 jaar geleden meegepakt, erg tof, maar ook druk idd! Daar ik aan de zomervakantie gebonden ben, kan ik alleen deze periode reizen en weet dus dat het er heeeet is!
pi_152939516
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 22:50 schreef travelman het volgende:
Ik wil niet het hele stuk ineens doen ;) Tussendoor zoveel mogelijk zien uiteraard. Zouden jullie het noorden dan meepakken of meer tijd in Kyoto enz. doorbrengen?
Noorden (Tohoku) is een aparte reis waard. Daar is echt enorm veel te zien. Ook zijn de reisafstanden wat groter/langer. Ik ben er 2 weken geweest, en nog niet alles gezien, eigenlijk alleen het noordwesten.
pi_152940202
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 10:10 schreef travelman het volgende:

[..]

Het vuurwerkfestival heb ik 2 jaar geleden meegepakt, erg tof, maar ook druk idd! Daar ik aan de zomervakantie gebonden ben, kan ik alleen deze periode reizen en weet dus dat het er heeeet is!
Oh, dan kun je Tokyo overslaan idd. Sapporo, Aomori, Akita, Sendai, Niigata, dat soort plekken zou ik dan doen. En dan met de trein via Kyoto (Fushimi O+) en Hiroshima (Miyajima O+) naar Fukuoka.
  maandag 25 mei 2015 @ 12:21:56 #109
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_152941499
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 22:50 schreef travelman het volgende:
Ik wil niet het hele stuk ineens doen ;) Tussendoor zoveel mogelijk zien uiteraard. Zouden jullie het noorden dan meepakken of meer tijd in Kyoto enz. doorbrengen?
ja ik bedoel maar, qua reizen is het niet eens zoveel, die afstand, met bullet trein.

3 weken is natuurlijk wel te weinig om alles te doen wat de moeite waard is, maar zo'n afstand overbruggen is ook leuk, krijg je een goed beeld van japan als totaal, met verschillende klimaten, natuur en cultuur.
  maandag 25 mei 2015 @ 13:07:21 #110
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152942902
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 12:21 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ja ik bedoel maar, qua reizen is het niet eens zoveel, die afstand, met bullet trein.

3 weken is natuurlijk wel te weinig om alles te doen wat de moeite waard is, maar zo'n afstand overbruggen is ook leuk, krijg je een goed beeld van japan als totaal, met verschillende klimaten, natuur en cultuur.
Met de bullet kun je idd lekker snel wat afstanden afleggen. Daar ik alleen reis kan ik mijn eigen plan trekken en ook veel doen op een dag. Voor Japan heb ik trouwens een goede 2 weken, de laatste week wil ik in Busan en Seoul doorbrengen.
  maandag 25 mei 2015 @ 19:37:43 #111
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152953569
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 13:07 schreef travelman het volgende:

[..]

Met de bullet kun je idd lekker snel wat afstanden afleggen. Daar ik alleen reis kan ik mijn eigen plan trekken en ook veel doen op een dag. Voor Japan heb ik trouwens een goede 2 weken, de laatste week wil ik in Busan en Seoul doorbrengen.
Het hotelaanbod voor Sapporo (vanaf 18 juli, 3 nachten) is trouwens wel erg mager. Iemand enig idee waar het aan ligt of nog tips voor ho(s)tel?!
pi_152953709
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 19:37 schreef travelman het volgende:

[..]

Het hotelaanbod voor Sapporo (vanaf 18 juli, 3 nachten) is trouwens wel erg mager. Iemand enig idee waar het aan ligt of nog tips voor ho(s)tel?!
Waarschijnlijk vanwege het Sapporo summer festival, razend populair. Leuk ook, omdat het niet zo heet is als in de rest van Japan.

Geen tips verder, sorry
  maandag 25 mei 2015 @ 20:07:20 #113
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152954427
quote:
1s.gif Op maandag 25 mei 2015 19:42 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Waarschijnlijk vanwege het Sapporo summer festival, razend populair. Leuk ook, omdat het niet zo heet is als in de rest van Japan.

Geen tips verder, sorry
Ziet er tof uit: http://www.welcome.city.s(...)er_festival/?lang=en

Voor dat weekend zijn er amper/geen kamers te krijgen (door de week gelukkig wel); dus op de weg naar Sapporo 1-2 tussenstops een optie: Sendai o.a.. of iets later vliegen dus.
pi_152955416
Ben je nou van plan om zowel als terug naar Hokkaido met de trein te gaan? Dat kan ik je niet echt aanraden, omdat het nogal een lange reis is en je bovendien voor een paar tientjes al kan vliegen van Sapporo naar Tokyo. Die vlucht is ook nog wel bijzonder, omdat het de drukste verbinding ter wereld is en er dus elk half uur een 747 tussen beide steden vliegt, zolang de hogesnelheidslijn niet afgebouwd is.

Houd er ook rekening mee, dat je tussen Aomori en Morioka 5.480 Yen moet bijbetalen als je en JR Railpass hebt, omdat het spoor daar niet van JR is (de trein die er overheen gaat wel).

En als tip, zou ik nog Kanazawa aan het lijstje toevoegen. Er is nu een nieuwe Shinkansenlijn geopend vanaf Tokyo, waardoor dat stadje nu makkelijker bereikbaar is vanuit het noorden. Je kan vanuit Kanazawa dan weer redelijk snel doorreizen naar Kyoto en Osaka en je komt door een mooier stuk Japan dan wanneer je de route via Nagoya volgt.
  maandag 25 mei 2015 @ 20:38:05 #115
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152955493
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 20:07 schreef travelman het volgende:

[..]

Ziet er tof uit: http://www.welcome.city.s(...)er_festival/?lang=en

Voor dat weekend zijn er amper/geen kamers te krijgen (door de week gelukkig wel); dus op de weg naar Sapporo 1-2 tussenstops een optie: Sendai o.a.. of iets later vliegen dus.
Voor zondag-woensdag iig alvast een hostel geboek (gratis annuleren). Waarschijnlijk vlieg ik naar Sapporo (bijna zelfde prijs als naar Tokyo).
  maandag 25 mei 2015 @ 20:48:41 #116
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_152955936
quote:
5s.gif Op maandag 25 mei 2015 20:36 schreef DutchTrain het volgende:
Ben je nou van plan om zowel als terug naar Hokkaido met de trein te gaan? Dat kan ik je niet echt aanraden, omdat het nogal een lange reis is en je bovendien voor een paar tientjes al kan vliegen van Sapporo naar Tokyo. Die vlucht is ook nog wel bijzonder, omdat het de drukste verbinding ter wereld is en er dus elk half uur een 747 tussen beide steden vliegt, zolang de hogesnelheidslijn niet afgebouwd is.

Houd er ook rekening mee, dat je tussen Aomori en Morioka 5.480 Yen moet bijbetalen als je en JR Railpass hebt, omdat het spoor daar niet van JR is (de trein die er overheen gaat wel).

En als tip, zou ik nog Kanazawa aan het lijstje toevoegen. Er is nu een nieuwe Shinkansenlijn geopend vanaf Tokyo, waardoor dat stadje nu makkelijker bereikbaar is vanuit het noorden. Je kan vanuit Kanazawa dan weer redelijk snel doorreizen naar Kyoto en Osaka en je komt door een mooier stuk Japan dan wanneer je de route via Nagoya volgt.
Bedankt voor de info, hier kan ik wat mee! Ik begin ook nu pas met research, dus wederom: alles tips zijn welkom ;)

Het oorspronkelijke idee was eigenlijk Seoul -) Tokyo, maar aangezien ik Tokyo al ken, toch naar andere opties gaan kijken.
  maandag 25 mei 2015 @ 22:04:41 #117
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_152959130
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2015 13:07 schreef travelman het volgende:

[..]

Met de bullet kun je idd lekker snel wat afstanden afleggen. Daar ik alleen reis kan ik mijn eigen plan trekken en ook veel doen op een dag. Voor Japan heb ik trouwens een goede 2 weken, de laatste week wil ik in Busan en Seoul doorbrengen.
okee twee weken. maakt niet uit, fantastische reis. zet mij in een trein met een muziekje op mn hoofd, en ik ben gelukkig.
  woensdag 27 mei 2015 @ 10:03:41 #118
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153000287
Ben nu toch aan het twijfelen om naar het noorden te gaan, daar ik bang ben toch iets teveel in de trein te zitten (en tijd kwijt met de hotels te vinden).

Idee nu: 3-4 steden in het midden en zuiden om vanuit daar de dagtrips te gaan maken: Nagoya, Osaka en Hiroshima/Fukuoka.

Met behulp van deze moet het dan wel goedkomen: http://www.japan-guide.com/e/e2400.html
pi_153002301
Nagoya is volgens mij niet zo bijster interessant en als je de regio Tokyo al gezien hebt zou ik daar ook niet zoveel dagtripjes weten. Voor Fukuoka geldt volgens mij hetzelfde, maar als daarvandaan je ferry vertrekt is dat misschien nog wel praktisch. En in een (lange) dag kun je dan Nagasaki meepakken, dat is wel een bezoekje (of zelfs een paar overnachtingen) waard imo.

Ik heb niet veel van het noorden van Japan gezien (Nagano, Magome/Tsumago en Matsumoto), maar ik vond het zuidwesten veel mooier. Alleen ook veel warmer wat wellicht in de zomer minder fijn is. Wij waren daar eind september en toen was het nog 25~30 graden. Nagano is sowieso geen bezoekje waard bleek na afloop, is een duffe stad met weinig bezienswaardigheden. Magome en Tsumago zijn wel erg leuk om te zien, maar qua (openbaar) vervoer niet zo handig bereikbaar (vooral vanuit Tsumago weer wegkomen was drama. We waren rond 12:00 uur in Tsumago, en uiteindelijk pas om 19:00 uur in Nagano dankzij bussen en treinen die om de twee uur rijden). Het kasteel in Matsumoto was wel heel erg tof, maar nu Himeji weer open is, is dat misschien een betere optie.
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_153011180
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2015 22:50 schreef travelman het volgende:
Ik wil niet het hele stuk ineens doen ;) Tussendoor zoveel mogelijk zien uiteraard. Zouden jullie het noorden dan meepakken of meer tijd in Kyoto enz. doorbrengen?
Als ik op vakantie ben wil zoveel mogelijk zien, ik ga echt niet alle tempels in Kyoto af.
Ik heb daar een paar gezien, nou dan geloof ik het wel.

Iemand hier die ook de Tateyama Kurobe Alpine Route gaat doen of heeft gedaan ?
http://www.japan-guide.com/e/e7550.html Ik ben daar in 2013 geweest, erg gaaf vond ik.
Allemaal verschillende etappes, kabeltrein, kabelbaan, bus, trolleybus en dan tussen de sneeuwwallen staan van 4m hoog. :D





[ Bericht 2% gewijzigd door bluemoon23 op 27-05-2015 16:35:06 ]
  woensdag 27 mei 2015 @ 17:01:40 #121
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_153012114
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 10:03 schreef travelman het volgende:
Ben nu toch aan het twijfelen om naar het noorden te gaan, daar ik bang ben toch iets teveel in de trein te zitten (en tijd kwijt met de hotels te vinden).

Idee nu: 3-4 steden in het midden en zuiden om vanuit daar de dagtrips te gaan maken: Nagoya, Osaka en Hiroshima/Fukuoka.

Met behulp van deze moet het dan wel goed komen: http://www.japan-guide.com/e/e2400.html
zoals Koei al zei; nagoya zou ik niet doen. wel leuk voor een middagje shoppen ofzo, maar verder vrij weinig bijzonders te zien.

ik zou zelf kiezen; kyoto, osaka, fukuoka en misschien hiroshima (voor miyajima en een dagje atoombom enzo) maar ook hiroshima vond ik niet superleuk eigenlijk, als stad.

veel mensen vinden fukuoka ook niet superleuk, ik toch wel.
osaka en kyoto zijn wel een must.

maar kijk ook eens naar bijvoorbeeld okayama en nagasaki. vanuit okayama kan je leuke dagtripjes maken, naar de binnenzee en wat mooie plaatsjes.

nagasaki vind ik een van de leukste japanse steden.

en als je echt zuidelijk wilt gaan, kagoshima is leuk.
pi_153012630
Fukuoka O+ Ik vind álles leuk aan Fukuoka, maar daar zijn niet veel mensen het mee eens. Dagje naar Dazaifu is ook leuk, vanuit Fukuoka.

En Nagoya overslaan, idd.

quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 16:27 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Als ik op vakantie ben wil zoveel mogelijk zien, ik ga echt niet alle tempels in Kyoto af.
Ik heb daar een paar gezien, nou dan geloof ik het wel.

Iemand hier die ook de Tateyama Kurobe Alpine Route gaat doen of heeft gedaan ?
http://www.japan-guide.com/e/e7550.html Ik ben daar in 2013 geweest, erg gaaf vond ik.
Allemaal verschillende etappes, kabeltrein, kabelbaan, bus, trolleybus en dan tussen de sneeuwwallen staan van 4m hoog. :D
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof, dit :o niks voor mij verder. Kou :{w
pi_153013419
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 17:20 schreef Negentiendertig het volgende:
Kou :{w
Zo koud was het niet

Veel japanners liepen er wel bij alsof ze de Mount Everest gingen beklimmen :D
  woensdag 27 mei 2015 @ 19:28:48 #124
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153016260
De kogel is door de kerk: midden juli vlieg ik naar Tokyo om vanuit daar in 2 weken naar Fukuoka te trekken (vanwaar ik de boot naar Busan pak en vanuit Seoul terugvlieg)!

In Nagoya zou dan een sumo toernooi aan de gang zijn, vandaar dat ik deze in mijn lijst opgenomen had. In Osaka rond die tijd ook een bierferstival.

Iemand met hoteltips in Shinjuku? ;)
pi_153016586
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 19:28 schreef travelman het volgende:
De kogel is door de kerk: midden juli vlieg ik naar Tokyo om vanuit daar in 2 weken naar Fukuoka te trekken (vanwaar ik de boot naar Busan pak en vanuit Seoul terugvlieg)!

In Nagoya zou dan een sumo toernooi aan de gang zijn, vandaar dat ik deze in mijn lijst opgenomen had. In Osaka rond die tijd ook een bierferstival.

Iemand met hoteltips in Shinjuku? ;)
Als je (ook) voor sport gaat dan kan ik je aanraden om een honkbalwedstrijd te bezoeken. Nou vind ik dat spelletje sowieso al leuk, maar afgezien daarvan is het echt een toffe ervaring! Het sfeertje met een eigen band/orkest per team, super enthousiaste Japanners die in optocht naar het stadion lopen, foute liedjes en dansjes bij een mooie slag. Was de tofste avond in Japan. En alleen het kopen van tickets bij de 7/11 is al een ervaring :') wij zijn bij de Hiroshima Carp geweest (op loopafstand van het station, gewoon de menigte volgen), maar veel grote steden hebben eigen teams dus leg van tevoren je reisschema even naast het wedstrijdschema dan komt er vast wel een geschikte wedstrijd uit.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
  woensdag 27 mei 2015 @ 19:50:53 #126
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153016976
Dat klinkt goed, ik zal me er eens in verdiepen! Biertje erbij en je hebt een goede avond volgens mij :)
pi_153017049
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 19:28 schreef travelman het volgende:
De kogel is door de kerk: midden juli vlieg ik naar Tokyo om vanuit daar in 2 weken naar Fukuoka te trekken (vanwaar ik de boot naar Busan pak en vanuit Seoul terugvlieg)!
Gefeliciteerd!

quote:
In Nagoya zou dan een sumo toernooi aan de gang zijn, vandaar dat ik deze in mijn lijst opgenomen had. In Osaka rond die tijd ook een bierferstival.
Nagoya is overigens wel een aanrader als je alles van Toyota wil weten; het museum zit daar en je kan -als je van tevoren reserveert- ook een fabriek bezoeken.

En bierfestivals heb ik in Japan vorige maand ook gezien. Kijk alleen niet raar op dat je er 27 euro voor een biertje en 19 euro voor een worst betaalt.

quote:
Iemand met hoteltips in Shinjuku? ;)
Het is vrij prijzig daar of het zijn hele shabby hotels. Ik kan je de Prince hotels in Tokyo aanbevelen. Wel boeken op hun eigen site, dat scheelt veel met sites als booking.com etc. Er is een Prince hotel naast Shinagawa, waar je ook op de Shinkansen kan stappen en waar je ook makkelijk komt vanaf Haneda (als je daar tenminste op vliegt).
  woensdag 27 mei 2015 @ 20:08:50 #128
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153017609
Dat zijn prijzige pinten, dan haal ik ze wel bij de 7/11 ;)

Ik wil in een wijk zitten waar s avonds nog wat te doen is, vandaar Shinjuku.
pi_153017747
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 20:08 schreef travelman het volgende:
Dat zijn prijzige pinten, dan haal ik ze wel bij de 7/11 ;)

Ik wil in een wijk zitten waar s avonds nog wat te doen is, vandaar Shinjuku.
Ikebukuro O+
  woensdag 27 mei 2015 @ 20:21:56 #130
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_153018217
Sunroute Plaza in Shinjuku is top :)
Haters everywhere but I don't really care.
  woensdag 27 mei 2015 @ 20:46:21 #131
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153019200
Thanks! Overnachting in Hakone of omgeving de moeite waard? Anders overnacht ik daar op weg naar het zuiden ipv een dagtocht vanuit Tokyo.
pi_153020439
Ik vond Hakone niks :D wij hebben een dagtrip gedaan vanuit Tokyo met het welbekende rondje en hebben letterlijk de hele dag in de rij gestaan. Alleen de vulkanische berg was een korte tussenstop die erg tof was, maar dat was echt al het wachten bij de trein, de cablecar, de skilift, de boot en de bus niet waard. In Disney hebben we minder hoeven wachten :') Wij waren om 10:30 bij het beginpunt in Hakone en hadden de allerlaatste bus terug naar het station. Hakone is de enige plek in Japan waarvan ik spijt heb dat ik er naartoe ben gegaan.

Maar goed, wellicht hadden wij net pech qua gekozen dag. Het was iig geen feestdag ofzo.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_153021794
Hakone. Helemaal geweldig! De Hakone loop, het Art Museum. _O_
Heb er twee keer in een Ryokan verbleven. Was top, en zeker een aanrader voor 2 dagen. :)

Ik zou alleen niet in het weekend of op een feestdag gaan. Ik hoefde eigenlijk nauwelijks ergens te wachten.
  Eindredactie Games woensdag 27 mei 2015 @ 21:38:36 #134
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_153021832
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:37 schreef Aurelius het volgende:
Hakone. Helemaal geweldig! De Hakone loop, het Art Museum. _O_
Ben er twee keer in een Ryokan verbleven. Was top, en zeker een aanrader voor 2 dagen. :)
de omgeving is eigenlijk te leuk voor een dagtripje. maar dan moet je wel van wandelen houden :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_153021883
Hakone vond ik geen hol aan. :@ Vooral wat FlyingFish zegt- vooral veel wachten en een hoop lopen.
  Eindredactie Games woensdag 27 mei 2015 @ 21:39:57 #136
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_153021897
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:39 schreef Negentiendertig het volgende:
Hakone vond ik geen hol aan. :@ Vooral wat FlyingFish zegt- vooral veel wachten en een hoop lopen.
hakone is meer dan de berg he :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_153021969
quote:
4s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:39 schreef donald_dick het volgende:

[..]

hakone is meer dan de berg he :P
Dat zei ik ook niet? :P
  Eindredactie Games woensdag 27 mei 2015 @ 21:42:47 #138
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_153022029
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:41 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Dat zei ik ook niet? :P
Ik houd van duidelijkheid :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_153022051
quote:
4s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:39 schreef donald_dick het volgende:

[..]

hakone is meer dan de berg he :P
Precies. een Ryokan is echt een must wat mij betreft. Ik wilde de 2e keer eigenlijk niet eens de deur uit. :@
pi_153022108
quote:
4s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:42 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ik houd van duidelijkheid :P
:D

quote:
1s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:43 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Precies. een Ryokan is echt een must wat mij betreft. Ik wilde de 2e keer eigenlijk niet eens de deur uit. :@
Gelukkig is Hakone bij lange na niet de enige plek in Japan waar er onsen zijn.
  Eindredactie Games woensdag 27 mei 2015 @ 21:47:41 #141
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_153022294
quote:
1s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:43 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Precies. een Ryokan is echt een must wat mij betreft. Ik wilde de 2e keer eigenlijk niet eens de deur uit. :@
Aan de andere kant, Hakone is leuker voor een tweede of derde keer Japan. Het is geen must om dat in 3 weken te proppen als je voor het eerst in japan bent
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_153022586
quote:
4s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:47 schreef donald_dick het volgende:
Aan de andere kant, Hakone is leuker voor een tweede of derde keer Japan. Het is geen must om dat in 3 weken te proppen als je voor het eerst in japan bent
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 21:44 schreef Negentiendertig het volgende:
Gelukkig is Hakone bij lange na niet de enige plek in Japan waar er onsen zijn.
Ik vind het juist ideaal als je alleen Tokyo/Kyoto doet. Even uit de grote stad de bergen in, en een onsen pakken.

Bij een 2e keer Japan zijn er leukere, meer afgelegen plekken die je kunt bezoeken.
  woensdag 27 mei 2015 @ 22:27:19 #143
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_153024227
Hakone is wel leuk, maar wel een onsen erbij inderdaad en dan lekker in je bad hangen :)
Vond die eieren wel cool.
Haters everywhere but I don't really care.
  vrijdag 29 mei 2015 @ 18:43:21 #144
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153079948
Gelukkig heb ik nog even tijd om een mooie route uit te stippelen ;)

Handig forum forumpje wel:

http://www.jrpass.com/nl/forum/topics
pi_153150950
Misschien een domme vraag, maar is er een reden dat het zo lastig is om in Tokyo voor het laatste weekend van augustus dit jaar te boeken? Of komt het gewoon omdat ik dit jaar wat later ben met boeken?
pi_153154100
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 11:34 schreef Simmertje het volgende:
Misschien een domme vraag, maar is er een reden dat het zo lastig is om in Tokyo voor het laatste weekend van augustus dit jaar te boeken? Of komt het gewoon omdat ik dit jaar wat later ben met boeken?
Obon misschien? 't is wel festival season, dus dat zou het kunnen zijn? Geen idee anders.

[ Bericht 20% gewijzigd door Negentiendertig op 01-06-2015 13:26:13 ]
pi_153157458
Ik denk toch dat het vooral is omdat we zo laat zijn dit jaar. Zeker in omgeving Shinjuku is het lastig om een kamer te vinden voor twee personen, met 2 losse bedden.
  maandag 1 juni 2015 @ 16:19:44 #148
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_153159067
quote:
0s.gif Op maandag 1 juni 2015 15:30 schreef Simmertje het volgende:
Ik denk toch dat het vooral is omdat we zo laat zijn dit jaar. Zeker in omgeving Shinjuku is het lastig om een kamer te vinden voor twee personen, met 2 losse bedden.
In 2001 zaten we 1-2 nachten in het Keio Plaza Hotel in Tama. vlak naast Sanrio Puro Land. Misschien dat je in die buurt nog iets kunt vinden, en dan gewoon met de metro richting centrum enzo.
  maandag 1 juni 2015 @ 23:30:44 #150
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153174776
hier ook alles geregeld :)
vanaf 21 aug tot 21 sept in Japan
heb een apartementje gehuurd in Shin-Otsuka ^^
<--- wil haar concert meemaken :+
pi_153175474
quote:
Dank voor de tip! Nog goedkoper dan de 280 die ik betaalde voor het retourtje naar Osaka vorige maand. En een enkeltje Hamburg is met Easyjet of Germanwings ook makkelijk te doen.
pi_153178182
quote:
Wow, nice! Even goed voor zitten later.

En leuk, Kabuto. Weet niet naar wiens concert je gaat want ik FOK! moiel, maar veel plezier iig.
pi_153180416
Die Duitse site werkt voor geen meter. Elke keer als ik op een dag van 250,- klik, verspringen de tarieven en zit ik ineens weer aan 500 zoveel.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 13:45:08 #154
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153185636
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:23 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Wow, nice! Even goed voor zitten later.

En leuk, Kabuto. Weet niet naar wiens concert je gaat want ik FOK! moiel, maar veel plezier iig.
AKB48 concert ;)
pi_153186717
Leuk boek voor de culinair ingestelde Japan-gangers. Ik kon het meeste aftikken, maar toch nog een paar goede tips opgedaan.

pi_153191266
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 13:45 schreef Kabuto_Raiger het volgende:

[..]

AKB48 concert ;)
Ben jij into AKB ja?! :D

Kaze wa fuite iru O+ helemaal dood gekaraoke'd dat nummer, maar blijf hem leuk vinden. Goede herinneringen aan :Y en Flying Get en Beginner en Heavy Rotation en kachuuuuushaaaa

quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:27 schreef Aurelius het volgende:
Leuk boek voor de culinair ingestelde Japan-gangers. Ik kon het meeste aftikken, maar toch nog een paar goede tips opgedaan.

[ afbeelding ]
He, dat boek heb ik hier liggen, is het wat? Heb hem achterin de boekenkast gegooid, ben normaal niet zo van dat soort boeken :')
  dinsdag 2 juni 2015 @ 17:48:00 #157
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153192272
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 17:13 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Ben jij into AKB ja?! :D

Kaze wa fuite iru O+ helemaal dood gekaraoke'd dat nummer, maar blijf hem leuk vinden. Goede herinneringen aan :Y en Flying Get en Beginner en Heavy Rotation en kachuuuuushaaaa

[..]

He, dat boek heb ik hier liggen, is het wat? Heb hem achterin de boekenkast gegooid, ben normaal niet zo van dat soort boeken :')


;)
pi_153199919
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 17:48 schreef Kabuto_Raiger het volgende:

[..]

;)
Je naam is zichtbaar, blijkbaar hebben we een gemeenschappelijke vriendin op fb :P

Maar leuk! Ga je alleen?
  dinsdag 2 juni 2015 @ 21:41:37 #159
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153200705
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 21:23 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Je naam is zichtbaar, blijkbaar hebben we een gemeenschappelijke vriendin op fb :P

Maar leuk! Ga je alleen?
yup, ga er in me uppie heen.
uiteraard ga ik niet alleen op idoltour tho :+
maAr vooral ook wat vrienden opzoeken die er wonen :)

sidenote: vorig jaar was het echt de bukiyou taiyou en kokoro no placard trip lol _O-
pi_153201044
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 21:41 schreef Kabuto_Raiger het volgende:

[..]

yup, ga er in me uppie heen.
uiteraard ga ik niet alleen op idoltour tho :+
maAr vooral ook wat vrienden opzoeken die er wonen :)

sidenote: vorig jaar was het echt de bukiyou taiyou en kokoro no placard trip lol _O-
Leuk, leuk :Y leuke tijd om te gaan ook.

Heb verder geen idee wat AKB zoal uitspookt verder, dus geen idee wat bukiyou taiyou en kokoro no playcard is. 't is niet echt mijn muziek verder :+ maar die nummers waren dermate populair toentertijd dat iedereen ze by heart kende, of je nou wilde of niet :P
  dinsdag 2 juni 2015 @ 22:00:22 #161
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153201532
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 21:49 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Leuk, leuk :Y leuke tijd om te gaan ook.

Heb verder geen idee wat AKB zoal uitspookt verder, dus geen idee wat bukiyou taiyou en kokoro no playcard is. 't is niet echt mijn muziek verder :+ maar die nummers waren dermate populair toentertijd dat iedereen ze by heart kende, of je nou wilde of niet :P
beide songs stonden op nr 1 tijdens die trip dus overal kon je ze horen xD
pi_153218041
quote:
0s.gif Op woensdag 27 mei 2015 20:21 schreef matthijst het volgende:
Sunroute Plaza in Shinjuku is top :)
Wij ook maar een kamer geboekt in het Sunroute Plaza, niet de goedkoopste optie maar beetje laat met boeken en we wilde perse in Shinjuku zitten. Maar jij dus wel goede ervaringen met dit hotel?
pi_153218241
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:07 schreef Simmertje het volgende:

[..]

Wij ook maar een kamer geboekt in het Sunroute Plaza, niet de goedkoopste optie maar beetje laat met boeken en we wilde perse in Shinjuku zitten. Maar jij dus wel goede ervaringen met dit hotel?
Wij in ieder geval wel. De afgelopen drie jaar hebben wij daar gezeten en ook de komende trip zul je ons er vinden. Net hotel voor een goede prijs. 't Is geen superluxe plek. Gewoon een zaken/familiehotel. Het is er aardig schoon en de ligging is perfect.
pi_153218556
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:14 schreef IntensiveGary het volgende:

[..]

Wij in ieder geval wel. De afgelopen drie jaar hebben wij daar gezeten en ook de komende trip zul je ons er vinden. Net hotel voor een goede prijs. 't Is geen superluxe plek. Gewoon een zaken/familiehotel. Het is er aardig schoon en de ligging is perfect.
Ja wij hebben afgelopen drie jaar in het Shinjuku Washington Hotel gezeten, beviel altijd goed, maar zijn dit jaar aan het verbouwen. Zag wel dat dit hotel dichterbij het station ligt en natuurlijk de Mcdonalds in de straat :') (enige plek op aarde waar ik wel verslaafd ben aan de Mcdonalds)
pi_153218851
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:24 schreef Simmertje het volgende:

[..]

Ja wij hebben afgelopen drie jaar in het Shinjuku Washington Hotel gezeten, beviel altijd goed, maar zijn dit jaar aan het verbouwen. Zag wel dat dit hotel dichterbij het station ligt en natuurlijk de Mcdonalds in de straat :') (enige plek op aarde waar ik wel verslaafd ben aan de Mcdonalds)
Daar hebben wij één keer gezeten, in de ronde toren, de 'annex'. Vonden we wel heel erg klein en net een tikje te ver van het station na een lange door door Tokyo sjokken :)

En die McD is 24 uur open, altijd handig. Al kom ik er zelden. Loop liever naar de konbini aan de overkant :)
  woensdag 3 juni 2015 @ 16:03:20 #166
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_153219751
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:07 schreef Simmertje het volgende:

[..]

Wij ook maar een kamer geboekt in het Sunroute Plaza, niet de goedkoopste optie maar beetje laat met boeken en we wilde perse in Shinjuku zitten. Maar jij dus wel goede ervaringen met dit hotel?
Zeker, 6 keer geweest ondertussen.
Ik vind het wel een relaxt hotel.
Boek de laatste paar keer zo'n standard twin met ontbijtpakketje. Dan heb je een grotere kamer.
Ligging vind ik wel prima, maar ben dan ook wel blij met Shinjuku :D
Haters everywhere but I don't really care.
pi_153228595
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 15:34 schreef IntensiveGary het volgende:

[..]

Daar hebben wij één keer gezeten, in de ronde toren, de 'annex'. Vonden we wel heel erg klein en net een tikje te ver van het station na een lange door door Tokyo sjokken :)

En die McD is 24 uur open, altijd handig. Al kom ik er zelden. Loop liever naar de konbini aan de overkant :)
Die apple pies bij de McD daar zijn anders niet verkeerd :9

Wat vinden jullie allemaal zo boeiend aan Shinjuku? Ik kom er eigenlijk alleen voor de Takashimaya Times Square omdat daar de Tokyu Hands, Uniqlo en Takashimaya in één gebouw zitten (en een lekker Chinees restaurant met terras), maar verder kom ik er eigenlijk nooit.
  woensdag 3 juni 2015 @ 21:08:05 #168
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_153229480
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 20:49 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Die apple pies bij de McD daar zijn anders niet verkeerd :9

Wat vinden jullie allemaal zo boeiend aan Shinjuku? Ik kom er eigenlijk alleen voor de Takashimaya Times Square omdat daar de Tokyu Hands, Uniqlo en Takashimaya in één gebouw zitten (en een lekker Chinees restaurant met terras), maar verder kom ik er eigenlijk nooit.
Die apple pies, je bedoelt dan gewoon die rechthoekige dingetjes in een kartonnetje, vrij goedkoop? Of bedoel je echt appelgebak?

Die rechthoekige zijn heel lekker ja :) In Hong Kong kocht ik elke 3 maanden een member-pass van de McD en als je dan koffie kocht, dan kreeg je volgens mij 2 van die apple pies er gratis bij.
  woensdag 3 juni 2015 @ 21:09:44 #169
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_153229540
Die winkels, mooi dichtbij om s avonds nog ff heen te gaan.
En de meeste treinen/lijnen komen er, vind t wel makkelijk.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_153229549
quote:
99s.gif Op woensdag 3 juni 2015 21:08 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

Die apple pies, je bedoelt dan gewoon die rechthoekige dingetjes in een kartonnetje, vrij goedkoop? Of bedoel je echt appelgebak?

Die rechthoekige zijn heel lekker ja :) In Hong Kong kocht ik elke 3 maanden een member-pass van de McD en als je dan koffie kocht, dan kreeg je volgens mij 2 van die apple pies er gratis bij.
Die rechthoekige in een kartonnetje inderdaad, die 100 yen dingen. Boh, wat lekker.

Weet nog wel toen die dingen hier in NL d'ruit gingen, kreeg je er 2 voor een euro :9~

Hongkong wil ik van de zomer heen, is daar een topic van?
pi_153235261
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 20:49 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Die apple pies bij de McD daar zijn anders niet verkeerd :9

Wat vinden jullie allemaal zo boeiend aan Shinjuku? Ik kom er eigenlijk alleen voor de Takashimaya Times Square omdat daar de Tokyu Hands, Uniqlo en Takashimaya in één gebouw zitten (en een lekker Chinees restaurant met terras), maar verder kom ik er eigenlijk nooit.
De ligging is ideaal. Genoeg winkels en restaurants in de buurt. Harajuku, Shibuya en Kabukicho op loopafstand en als je verder wilt loop je het station in en ben je zo aan de andere kant van Tokio.

Wij komen er inmiddels al een aantal jaar en kennen de buurt een beetje. We hebben dus wat vaste plekken waar we graag komen en het personeel 'kennen' en dat maakt het ook leuker :)
pi_153239462
Ik blijf nu altijd bij mijn schoonouders in Urawa (Saitama), ongeveer een half uurtje boven Tokyo. Best een leuke stad met winkels, uitgaansgebied en een aantal bezienswaardigheden zoals een treinmuseum.

http://www.japan-guide.com/e/e6525.html#section_whatToSee

Ondanks wat Japan-Guide zegt, is het station de afgelopen jaren flink verbouwt en is deze nu aangesloten op de JR Shonan Shinjuku Line waardoor je in een half uurtje in Ikebukuro of Shinjuku bent. Qua shinkansen stations is Omiya een stop verwijdert. Er gaat zelf een rechtstreekse trein naar Yokohama en Kamakura!

Er zijn volgens mij zat (business) hotels, en daar overnachten zal allicht een stuk goedkoper zijn dan in Tokyo zelf. En je proeft meteen de sfeer van een "normale" Japanse stad.

:)
pi_153239511
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 23:26 schreef IntensiveGary het volgende:

[..]

De ligging is ideaal. Genoeg winkels en restaurants in de buurt. Harajuku, Shibuya en Kabukicho op loopafstand en als je verder wilt loop je het station in en ben je zo aan de andere kant van Tokio.

Wij komen er inmiddels al een aantal jaar en kennen de buurt een beetje. We hebben dus wat vaste plekken waar we graag komen en het personeel 'kennen' en dat maakt het ook leuker :)
Ah, als je Shibuya, Harajuku en Kabukicho leuk vindt is het inderdaad de ideale locatie :+ Wat jij hebt met "we kennen de buurt een beetje" heb ik met Ikebukuro. Kom er graag. Paar jaar terug bij een vriendin bij station Tamagawajosui, was ook niet verkeerd moet ik zeggen. AEON mall in de buurt, supermarkt. Niks toeristisch verder natuurlijk, maar het "gewone" Japanse leven met een tempeltje hier, shrine daar, beetje keuvelen enzo.

Ha, daar ben ik geweest, in Urawa. Gastgezin paar jaar terug. Leuk daar :Y
pi_153239571
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 20:49 schreef Negentiendertig het volgende:
Die apple pies bij de McD daar zijn anders niet verkeerd :9
Heb je Mr. Donut al eens geprobeerd? Als je die eenmaal hebt gehad wil je nooit meer wat anders.

Al ga ik voor gebak toch meestal naar een Franse patissier. Die gasten hebben echt een goudmijn in Tokyo. Iets prijziger, maar de kwaliteit is er ook naar! En nog beter, Franse kwaliteit met Japanse service! Ladurée in Shinjuku is een favoriet.
pi_153239645
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 09:14 schreef Negentiendertig het volgende:
Ah, als je Shibuya, Harajuku en Kabukicho leuk vindt is het inderdaad de ideale locatie :+ Wat jij hebt met "we kennen de buurt een beetje" heb ik met Ikebukuro. Kom er graag. Paar jaar terug bij een vriendin bij station Tamagawajosui, was ook niet verkeerd moet ik zeggen. AEON mall in de buurt, supermarkt. Niks toeristisch verder natuurlijk, maar het "gewone" Japanse leven met een tempeltje hier, shrine daar, beetje keuvelen enzo.

Ha, daar ben ik geweest, in Urawa. Gastgezin paar jaar terug. Leuk daar :Y
De buurt, en de mensen leren kennen is inderdaad fantastisch. Een tempel die in Kyoto zwart van de toeristen zou zien, maar verlaten is. Een restaurant die in elke ander wereldstad vol hipsters zou zitten en hier verborgen is tussen twee "snacks" onder het spoor en een groene thee softijsje met mijn schoonmoeder eten in de kelder van de Isetan. O+
pi_153239669
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 09:17 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Heb je Mr. Donut al eens geprobeerd? Als je die eenmaal hebt gehad wil je nooit meer wat anders.

Al ga ik voor gebak toch meestal naar een Franse patissier. Die gasten hebben echt een goudmijn in Tokyo. Iets prijziger, maar de kwaliteit is er ook naar! En nog beter, Franse kwaliteit met Japanse service! Ladurée in Shinjuku is een favoriet.
Vaak zat, vind alleen die chocolate crumble donut (en once in a while die churros) lekker, meer niet. Beetje smaakloos en droog, doe mij dan maar Krispy Kreme.

Die appeldingen eet/haal ik niet omdat het culinaire hoogstandjes zijn hoor, verder. Warm, knapperig, kaneel-ig, gewoon een lekkere snack, meer niet. Gebak (dingen met slagroom en plakjes aardbei enzo) lust ik niet. Al kwam ik wel vaak bij HARBS voor een punt mille crepe cake in Kyoto en Osaka. Weet niet of hij ook in Tokyo zit. Wel aan te raden iig.

quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 09:21 schreef Aurelius het volgende:

[..]

De buurt, en de mensen leren kennen is inderdaad fantastisch. Een tempel die in Kyoto zwart van de toeristen zou zien, maar verlaten is. Een restaurant die in elke ander wereldstad vol hipsters zou zitten en hier verborgen is tussen twee "snacks" onder het spoor en een groene thee softijsje met mijn schoonmoeder eten in de kelder van de Isetan. O+
O+ leuk is dat, he?

Toen ik deze tempel bezocht was er ook geen hond. Leuk tripje wel, met een kabelbaantje waarin verder niemand zat. We liepen rond, hadden uitzicht over Kyoto, liepen naar een standbeeld van Edison, aten een matcha ijsje, en kwamen letterlijk niemand tegen. Hele mooie temple grounds, volgens mij hebben we er wel 4 uur rondgescharreld.

[ Bericht 17% gewijzigd door Negentiendertig op 04-06-2015 09:27:22 ]
pi_153241988
Wij zijn net terug van vakantie, wat random kiekjes:







Wij zijn naar Disneyland geweest, en naar een Cat Cafe... Meer hier: http://www.toeps.nl/blog/(...)and-en-een-cat-cafe/

Het kattencafé was trouwens echt super. Even heerlijk rustig in het drukke Shibuya. Oh en wat ik qua eten echt mis...



Deze "donut" van de Starbucks! Totaal anders dan een westerse donut, en zo jammieeee!
  donderdag 4 juni 2015 @ 11:24:12 #178
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_153242116
quote:
0s.gif Op woensdag 3 juni 2015 21:09 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Die rechthoekige in een kartonnetje inderdaad, die 100 yen dingen. Boh, wat lekker.

Weet nog wel toen die dingen hier in NL d'ruit gingen, kreeg je er 2 voor een euro :9~

Hongkong wil ik van de zomer heen, is daar een topic van?
Uiteraard is er een topic over Hong Kong ;)
TRV / Hong Kong #5
pi_153242812
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 09:14 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Ah, als je Shibuya, Harajuku en Kabukicho leuk vindt is het inderdaad de ideale locatie :+ Wat jij hebt met "we kennen de buurt een beetje" heb ik met Ikebukuro. Kom er graag. Paar jaar terug bij een vriendin bij station Tamagawajosui, was ook niet verkeerd moet ik zeggen. AEON mall in de buurt, supermarkt. Niks toeristisch verder natuurlijk, maar het "gewone" Japanse leven met een tempeltje hier, shrine daar, beetje keuvelen enzo.

Ikebukuro zijn wij het eerste jaar geweest. Het was één van de eerste dagen van de trip en we liepen daar jetlagged en onvoorbereid rond. Verkeerde afslag genomen. Dus weinig gezien en daarna een beetje links laten liggen. Toevallig moesten we er afgelopen jaar zijn voor een afspraak en hebben we er een topdag gehad. Volgende dag nog even terug gegaan en komende trip gaan we de burt goed verkennen :)

Voor de rest vinden wij de hustle 'n' bustle van shinjuku/shibuya juist heerlijk. Stadskinderen, he. Paar jaar terug zaten we in Minami-Asagaya en hoewel het erg leuk was om in een woonomgeving te zijn en te zien hoe de gewone inwoner van Tokio leeft, hebben wij het liefst de drukte van het centrum :)

quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 09:17 schreef Aurelius het volgende:

[..]

En nog beter, Franse kwaliteit met Japanse service! Ladurée in Shinjuku is een favoriet.
Gebak en Macarons zijn lekkerder bij Laduree in Tokio dan bij de vestiging in Antwerpen :D Die in Shinjuku komen we bijna dagelijks als we er zijn :D
pi_153243289
ik heb een keertje een capsule gehad in asakusa, en een in shinjuku, maar verder altijd in de buurt van ueno gezeten. helemaal aan de andere kant dus, maar een echt leuke wijk; veel lekker en goedkoop eten, openlucht markt rond het spoor, prachtig park... en dan zit je weer vlak naast akihabara, de snelle chuo lijn naar shinjuku...

maar misschien de volgende keer ook maar eens aan de shinjuku kant proberen, ik ken het nou wel erg goed, ueno.
pi_153243305
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 09:22 schreef Negentiendertig het volgende:
Toen ik deze tempel bezocht was er ook geen hond. Leuk tripje wel, met een kabelbaantje waarin verder niemand zat. We liepen rond, hadden uitzicht over Kyoto, liepen naar een standbeeld van Edison, aten een matcha ijsje, en kwamen letterlijk niemand tegen. Hele mooie temple grounds, volgens mij hebben we er wel 4 uur rondgescharreld.
In Kyoto heb ik dat gehad in Okochi Sanso, in Arashiyama. Een oude villa met enorme tuin van een acteur uit de jaren '20. Prachtig uitzicht over de stad en geen hond die er rondliep.
pi_153444731
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2015 12:13 schreef Aurelius het volgende:

[..]

In Kyoto heb ik dat gehad in Okochi Sanso, in Arashiyama. Een oude villa met enorme tuin van een acteur uit de jaren '20. Prachtig uitzicht over de stad en geen hond die er rondliep.
Leuk :Y

Voor deze zomer een redelijk betaalbaar (>800¤) ticket naar Japan vinden is een kansloze missie, niet? Plan was om in het najaar te gaan, maar ga weer fulltime aan de studie, dus dat komt niet uit, helaas.
pi_153445171
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2015 17:36 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Leuk :Y

Voor deze zomer een redelijk betaalbaar (>800¤) ticket naar Japan vinden is een kansloze missie, niet?
In juli kan je nog wel rond de 650-700 euro van Amsterdam naar Tokyo en terug. Check skyscanner en de aanbiedingen van BritishAirways/Finnair
pi_153448281
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juni 2015 17:56 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

In juli kan je nog wel rond de 650-700 euro van Amsterdam naar Tokyo en terug. Check skyscanner en de aanbiedingen van BritishAirways/Finnair
Ah, Finnair is idd een goeie (want JAL :9). Zal het in de gaten houden, thanks.
pi_153463393
Iemand nog tips hoe je 2,5 maand wachten kan versnellen? :@
  Eindredactie Games zaterdag 13 juni 2015 @ 01:02:53 #186
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_153489809
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 10:29 schreef Simmertje het volgende:
Iemand nog tips hoe je 2,5 maand wachten kan versnellen? :@
slapen, heel veel slapen
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_153491599
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2015 10:29 schreef Simmertje het volgende:
Iemand nog tips hoe je 2,5 maand wachten kan versnellen? :@
Alle 23 delen van 20th Century Boys lezen, of de 9u durende trilogie kijken http://m.ebay.nl/itm/111636583920 :)
pi_153491766
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 04:28 schreef DutchTrain het volgende:
Alle 23 delen van 20th Century Boys lezen, of de 9u durende trilogie kijken http://m.ebay.nl/itm/111636583920 :)
Is daar een film van gemaakt? :o
pi_153492666
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 07:32 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Is daar een film van gemaakt? :o
yep
pi_153496746
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 juni 2015 07:32 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Is daar een film van gemaakt? :o
Ja, wel een aanrader. Het was de duurste Japanse productie ooit, maar je moet alsnog wel hier en daar door de matige special effects heen kijken. Het verhaal is wel zo opgebouwd dat het wel blijft boeien, ondanks de lengte. Ik zag de eerste twee delen op een JAL vlucht van Tokyo naar Schiphol en die vlucht was daardoor lekker snel voorbij. Toen nog een jaar moeten wachten op het derde deel en de dvdset.
pi_153659663
Voor de mensen met heimwee, een cross post uit CUL.

Goede ramen is moeilijk te vinden in Nederland. De meeste tenten worden gerund door Chinezen die er weinig verstand van hebben. Wat niet erg is, aangezien de meeste mensen die ramen bestellen er ook geen verstand van hebben. Wat je meestal krijgt voorgeschoteld is een slap groentesoepje met mie, net iets lekkerder dan een Cup Noodle.

Ik hoorde goede dingen over Ramen-Ya in Amsterdam, en ben er inmiddels drie keer wezen eten. Tijd voor een review.

Ramen-Ya is vlakbij de Dam gelegen, in een kelder. De tent ziet er hip en netjes uit, beetje designerig met een grote open keuken waar je kunt zien dat ze de ramen noedels vers maken. Ramen-Ya wordt gerund door Chinezen, maar ze zijn er trots op dat ze de kunst van het ramen-maken in Japan hebben geleerd, dit staat tenminste op de menukaart te lezen.

De specialiteit van Ramen-Ya is Hakata Tonkotsu Ramen, een lokale variant van Ramen uit de Japanse stad Fukuoka. Wat de Ramen bijzonder maakt, is dat de bouillon getrokken wordt uit varkensbotten en erg rijk van smaak is.

Je kunt deze in 3 varianten van smaken krijgen: zout, soja en miso. De smaak is anders, maar het gaat vooral om de volheid van de bouillon. Je kunt de ramen in een “gewone” versie en in een “deluxe” versie bestellen. Het verschil van de deluxe is dat de kwaliteit van de chashu, een stuk heerlijk mals varkensvlees dat je er altijd bijkrijgt beter (vettiger) is, en dat je er moyashi bijkrijgt, gepekelde pittige taugé. Tenslotte kun je nog de grote van je portie kiezen. Ga je voor de “ mount fuji” en krijg je die op, dan kom je op de website in de wall of fame.

Naast de Ramen kun je ook nog enkele bijgerechten kiezen. Echt Japans is Gyoza, een soort gevulde vleespasteitjes. Maar ik ga meestal voor de Pork Buns. Een soort klef broodje met een zoet, gegrilde stukje varkensvlees. Dit is echt Chinees en past totaal niet bij Ramen, maar het is heerlijk! Tenslotte moet er bij ramen bier gedronken worden, en je hebt de keuze uit drie Japanse bieren (Sopporo, Asahi en Kirin) en Heineken.

Ik ben tot nu toe altijd voor de Hakata Tonkotsu Ramen Miso Deluxe gegaan. Die is echt heerlijk. Je moet wel echt van (varkens)vlees houden, en van een zwaardere bouillon. Een normale portie is een volledige maaltijd. Ik ben in Fukuoka geweest, en heb daar ramen gegeten en Ramen-Ya evenaart de noedels die ik daar heb gegeten! Het is wel een beetje prijzig voor wat eigenlijk streetfood is (16 euro), en als je aan de bijgerechten begint en het bier lopen de kosten snel op. Maar het is het waard voor een kom goede ramen. Aanrader dus!



Cijfer 9/10.

http://strolie.blogspot.n(...)popular-type-of.html

[ Bericht 1% gewijzigd door Aurelius op 19-06-2015 12:16:33 ]
pi_153659671
-oeps dubbel-
  vrijdag 19 juni 2015 @ 09:16:01 #193
17979 MissMSX
Knightmare
pi_153660119
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 08:31 schreef Aurelius het volgende:
Voor de mensen met heimwee, een cross post uit CUL.

Goede ramen is moeilijk te vinden in Nederland. De meeste tenten worden gerund door Chinezen die er weinig verstand van hebben. Wat niet erg is, aangezien de meeste mensen die ramen bestellen er ook geen verstand van hebben. Wat je meestal krijgt voorgeschoteld is een slap groentesoepje met mie, net iets lekkerder dan een Cup Noodle.

Ik hoorde goede dingen over Ramen-Ya in Amsterdam, en ben er inmiddels drie keer wezen eten. Tijd voor een review.

Ramen-Ya is vlakbij de Dam gelegen, in een kelder. De tent ziet er hip en netjes uit, beetje designerig met een grote open keuken waar je kunt zien dat ze de ramen noedels vers maken. Ramen-Ya wordt gerund door Chinezen, maar ze zijn er trots op dat ze de kunst van het ramen-maken in Japan hebben geleerd, dit staat tenminste op de menukaart te lezen.

De specialiteit van Ramen-Ya is Hakata Tonkotsu Ramen, een lokale variant van Ramen uit de Japanse stad Fukuoka. Wat de Ramen bijzonder maakt, is dat de bouillon getrokken wordt uit varkensbotten en erg rijk van smaak is.

Je kunt deze in 3 varianten van smaken krijgen: zout, soja en miso. De smaak is anders, maar het gaat vooral om de volheid van de bouillon. Je kunt de ramen in een “gewone” versie en in een “deluxe” versie bestellen. Het verschil van de deluxe is dat de kwaliteit van de chashu, een stuk heerlijk mals varkensvlees dat je er altijd bijkrijgt beter (vettiger) is, en dat je er moyashi bijkrijgt, gepekelde pittige taugé. Tenslotte kun je nog de grote van je portie kiezen. Ga je voor de “ mount fuji” en krijg je die op, dan kom je op de website in de wall of fame.

Naast de Ramen kun je ook nog enkele bijgerechten kiezen. Echt Japans is Gyoza, een soort gevulde vleespasteitjes. Maar ik ga meestal voor de Pork Buns. Een soort klef broodje met een zoet, gegrilde stukje varkensvlees. Dit is echt Chinees en past totaal niet bij Ramen, maar het is heerlijk! Tenslotte moet er bij ramen bier gedronken worden, en je hebt de keuze uit drie Japanse bieren (Sopporo, Asahi en Kirin) en Heineken.

Ik ben tot nu toe altijd voor de Hakata Tonkotsu Ramen Miso Deluxe gegaan. Die is echt heerlijk. Je moet wel echt van (varkens)vlees houden, en van een zwaardere bouillon. Een normale portie is een volledige maaltijd. Ik ben in Fukuoka geweest, en heb daar ramen gegeten en Ramen-Ya evenaart de noedels die ik daar heb gegeten! Het is wel een beetje prijzig voor wat eigenlijk streetfood is (16 euro), en als je aan de bijgerechten begint en het bier lopen de kosten snel op. Maar het is het waard voor een kom goede ramen. Aanrader dus!

[ afbeelding ]

Cijfer 9/10.
Ik kom eigenlijk nooit in Amsterdam, maar deze moet ik wel echt gaan onthouden voor de volgende keer. Klinkt heerlijk :9
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
  vrijdag 19 juni 2015 @ 09:41:58 #194
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_153660547
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 08:31 schreef Aurelius het volgende:
Voor de mensen met heimwee, een cross post uit CUL.

Goede ramen is moeilijk te vinden in Nederland. De meeste tenten worden gerund door Chinezen die er weinig verstand van hebben. Wat niet erg is, aangezien de meeste mensen die ramen bestellen er ook geen verstand van hebben. Wat je meestal krijgt voorgeschoteld is een slap groentesoepje met mie, net iets lekkerder dan een Cup Noodle.

Ik hoorde goede dingen over Ramen-Ya in Amsterdam, en ben er inmiddels drie keer wezen eten. Tijd voor een review.

Ramen-Ya is vlakbij de Dam gelegen, in een kelder. De tent ziet er hip en netjes uit, beetje designerig met een grote open keuken waar je kunt zien dat ze de ramen noedels vers maken. Ramen-Ya wordt gerund door Chinezen, maar ze zijn er trots op dat ze de kunst van het ramen-maken in Japan hebben geleerd, dit staat tenminste op de menukaart te lezen.

De specialiteit van Ramen-Ya is Hakata Tonkotsu Ramen, een lokale variant van Ramen uit de Japanse stad Fukuoka. Wat de Ramen bijzonder maakt, is dat de bouillon getrokken wordt uit varkensbotten en erg rijk van smaak is.

Je kunt deze in 3 varianten van smaken krijgen: zout, soja en miso. De smaak is anders, maar het gaat vooral om de volheid van de bouillon. Je kunt de ramen in een “gewone” versie en in een “deluxe” versie bestellen. Het verschil van de deluxe is dat de kwaliteit van de chashu, een stuk heerlijk mals varkensvlees dat je er altijd bijkrijgt beter (vettiger) is, en dat je er moyashi bijkrijgt, gepekelde pittige taugé. Tenslotte kun je nog de grote van je portie kiezen. Ga je voor de “ mount fuji” en krijg je die op, dan kom je op de website in de wall of fame.

Naast de Ramen kun je ook nog enkele bijgerechten kiezen. Echt Japans is Gyoza, een soort gevulde vleespasteitjes. Maar ik ga meestal voor de Pork Buns. Een soort klef broodje met een zoet, gegrilde stukje varkensvlees. Dit is echt Chinees en past totaal niet bij Ramen, maar het is heerlijk! Tenslotte moet er bij ramen bier gedronken worden, en je hebt de keuze uit drie Japanse bieren (Sopporo, Asahi en Kirin) en Heineken.

Ik ben tot nu toe altijd voor de Hakata Tonkotsu Ramen Miso Deluxe gegaan. Die is echt heerlijk. Je moet wel echt van (varkens)vlees houden, en van een zwaardere bouillon. Een normale portie is een volledige maaltijd. Ik ben in Fukuoka geweest, en heb daar ramen gegeten en Ramen-Ya evenaart de noedels die ik daar heb gegeten! Het is wel een beetje prijzig voor wat eigenlijk streetfood is (16 euro), en als je aan de bijgerechten begint en het bier lopen de kosten snel op. Maar het is het waard voor een kom goede ramen. Aanrader dus!

[ afbeelding ]

Cijfer 9/10.
ik moet bekennen, dat ik in fukuoka hakata tonkotsu ramen heb gegeten (zelfs bij het tentje dat de prijs voor beste ramen van japan had gewonnen dat jaar), en ik vond hjet persoonlijk helemaal niet lekker. en dat terwijl ik best wel een ramen fan ben. dus wat je zegt klopt precies, je moet wel echt van een zware varkens boullion houden.

hebben ze daar ook nog andere soorten ramen?
pi_153660636
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 09:41 schreef pokkerdepok het volgende:
hebben ze daar ook nog andere soorten ramen?
Ja, Kip/Sesam en Vegetarische bouillon. Daarnaast hebben ze ook meer toppings. Check anders de website even. :)

[ Bericht 8% gewijzigd door Aurelius op 19-06-2015 09:54:31 ]
  vrijdag 19 juni 2015 @ 09:53:55 #196
395101 pokkerdepok
bla bla bla
pi_153660751
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2015 09:47 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Ja, Kip/Sesam en Vegetarisch.
okee, klinkt niet echt japans, die twee.
ik wil rode ramen.
pi_153661190
Tonkotsu-ramen in Nederland :o

Maar wel duur. Ik heb het wel eens zelf gemaakt, varkenspoten bij de slager kosten bijna niks. Al waren mijn huisgenoten niet altijd enthousiast als dan de hele keuken vol met zo'n sterke geur van varkensbouillon hing. Maar ik vind het heerlijk. :9~
pi_153661782
Toevallig nu onderweg naar Ramen-ya :D vind het wel lekker, maar zeker geen 9/10.
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 19 juni 2015 @ 10:45:39 #199
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153661791
Ik sprak een tijdje geleden een backpacker die super-ultra-budget door japan had gereisd. Die zette dan s'avonds gewoon een tentje op midden in een park in Tokyo :D. Hij zei dat ze daar zo beleefd zijn dat een politie-agent je dan vriendelijk komt vertellen dat je niet meteen hoeft op te breken midden in de nacht maar s'morgens meteen moet vertrekken. Dan deed hij dat ook en zette het tentje op in een ander park. Rinse, repeat >:)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 19 juni 2015 @ 10:47:52 #200
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153661834
Mijn laatste keer in Japan was in 2000 trouwens -O-
Ik moet echt weer eens terug. Wat een bazenland is dat toch.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 19 juni 2015 @ 10:53:14 #201
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153661936
Je had vroeger (waarschijnlijk nog steeds) een keten waar "Enjoy!" op de gevel stond. Bestaat dat nog? Daar kon je goedkoop eten (pizza, noodles, sushi, sashimi, bier, etc) en sommige van die tenten waren perfect om Jappen (m/v) te ontmoeten. Ik heb daar echt leuke ontmoetingen gehad, soms midden in de nacht eindigend in een Karaoke of een bar. Daarmee veel geleerd over hoe dingen werken in Japan ( :D )
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 23 juni 2015 @ 22:58:53 #202
222292 MacorgaZ
Computer says no.
pi_153790599
quote:
Ik neem aan dat deze tickets allang uitverkocht zijn, kan ze zelf ook niet meer selecteren, of mis ik iets?
Zijn er geregeld van zulke aanbiedingen (elke paar maanden bijvoorbeeld) of is dit echt heel uniek en een uitzondering?
Op zondag 2 augustus 2015 22:19 schreef Qwea het volgende:
Mijn kut smaakt minder zuur dan dit bier.
  woensdag 24 juni 2015 @ 11:02:07 #203
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_153798875
Tickets geboekt en 23 september weer naar Tokio. _O_

Derde jaar op een rij. :')
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_153801961
quote:
14s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:02 schreef boem-dikkie het volgende:
Tickets geboekt en 23 september weer naar Tokio. _O_

Derde jaar op een rij. :')
pff 4de jaar op rij :{w

;)
  woensdag 24 juni 2015 @ 13:21:59 #205
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_153802405
Hier ook 4 op een rij, 6 keer totaal nu sinds 2009 :)
Verslavend land.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_153802604
8 keer sinds 2008. Jaarlijks. 8-)

Maar dit jaar niet -O-
pi_153802694
4 keer in totaal.
maar wel 2 keer daarvan 2 maanden, 1 keer rondreizen, 1 keer in tokyo.
pi_153803501
Hoi :* Wat is de beste maand om de bloesems te zien in Japan? Maart, begin april of eind april?
Ben me nog aan het oriënteren :@ Twee weken volgend jaar.
Tap tap tap
pi_153804086
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:03 schreef CherryLips het volgende:
Hoi :* Wat is de beste maand om de bloesems te zien in Japan? Maart, begin april of eind april?
Ben me nog aan het oriënteren :@ Twee weken volgend jaar.
Hangt er vanaf waar, hij trekt van zuid naar noord.
Tokyo is eind maart/begin april geloof ik.
pi_153804354
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:03 schreef CherryLips het volgende:
Hoi :* Wat is de beste maand om de bloesems te zien in Japan? Maart, begin april of eind april?
Ben me nog aan het oriënteren :@ Twee weken volgend jaar.
Halverwege/eind maart in de Kansai area, april voor Tokyo zo ongeveer.
pi_153804523
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:03 schreef CherryLips het volgende:
Hoi :* Wat is de beste maand om de bloesems te zien in Japan? Maart, begin april of eind april?
Ben me nog aan het oriënteren :@ Twee weken volgend jaar.
Hier is wel een handig plaatje daarvoor: https://www.jnto.go.jp/sakura/eng/index.php

Maar dat zegt nog niet alles, ik ben nu drie keer rond Golden Week (26 april- 4 mei) in de Kansai regio geweest en twee van de drie keer was er nog veel bloesem te zien, maar dit jaar bijvoorbeeld helemaal niet meer. Maar voor de betere bloesemervaring in Uji, Nara en Kyoto zou ik wel op eind maart gokken. En anders de trein pakken en een stukje noordelijker of zuidelijker gaan.
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 24 juni 2015 @ 19:24:03 #212
78918 SeLang
Black swans matter
pi_153811180
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_153811257
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:25 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Hangt er vanaf waar, hij trekt van zuid naar noord.
Tokyo is eind maart/begin april geloof ik.
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:35 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Halverwege/eind maart in de Kansai area, april voor Tokyo zo ongeveer.
quote:
2s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:43 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Hier is wel een handig plaatje daarvoor: https://www.jnto.go.jp/sakura/eng/index.php

Maar dat zegt nog niet alles, ik ben nu drie keer rond Golden Week (26 april- 4 mei) in de Kansai regio geweest en twee van de drie keer was er nog veel bloesem te zien, maar dit jaar bijvoorbeeld helemaal niet meer. Maar voor de betere bloesemervaring in Uji, Nara en Kyoto zou ik wel op eind maart gokken. En anders de trein pakken en een stukje noordelijker of zuidelijker gaan.
Dank jullie wel ^O^ Het wordt een groepsreis, maar dan weet ik dat ik de eerste of tweede reis van het jaar moet nemen.
Tap tap tap
pi_153813968
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 19:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

[..]

[..]

Dank jullie wel ^O^ Het wordt een groepsreis, maar dan weet ik dat ik de eerste of tweede reis van het jaar moet nemen.
Leuk, veel plezier. Waar gaat de reis heen, binnen Japan?
  woensdag 24 juni 2015 @ 22:19:19 #215
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_153816234
Ik heb zin in Japanse curry, fried shrimp en sushi belts. Ga wel maar 5 dagen, dat is wel jammer. Maar goed, fully in bierdrink, karaoke en eetmodus.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_153816769
quote:
10s.gif Op woensdag 24 juni 2015 22:19 schreef boem-dikkie het volgende:
Ik heb zin in Japanse curry, fried shrimp en sushi belts. Ga wel maar 5 dagen, dat is wel jammer. Maar goed, fully in bierdrink, karaoke en eetmodus.
5 dagen vanuit Nederland?

Men verklaarde me voor gek toen ik dat ooit deed :D
  woensdag 24 juni 2015 @ 22:47:41 #217
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_153817049
quote:
1s.gif Op woensdag 24 juni 2015 22:38 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

5 dagen vanuit Nederland?

Men verklaarde me voor gek toen ik dat ooit deed :D
Nja 5 nachten ben ik volwaardig in Tokio.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_153818657
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 21:07 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Leuk, veel plezier. Waar gaat de reis heen, binnen Japan?
Dit zou hem dan worden https://shoestring.nl/gro(...)-van-de-rijzende-zon
Moet nog even zien hoe of wat, aangezien de cv-ketel voor die tijd nog vervangen moet worden :') Maar het zal voor 2016 nog geen storm lopen met boeken.
Tap tap tap
pi_153819014
quote:
14s.gif Op woensdag 24 juni 2015 22:47 schreef boem-dikkie het volgende:

[..]

Nja 5 nachten ben ik volwaardig in Tokio.
Jij en ik gaan dan een nachtje voor een konbini of in een izakaya zuipen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Erasmus op 24-06-2015 23:35:03 ]
  donderdag 25 juni 2015 @ 00:43:46 #220
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153821257
even mijn eigen reis weer eens doorgeven :P
21 augustus kom ik aan en 21 sept ben ik weer weg :+
pi_153825101
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:27 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dit zou hem dan worden https://shoestring.nl/gro(...)-van-de-rijzende-zon
Moet nog even zien hoe of wat, aangezien de cv-ketel voor die tijd nog vervangen moet worden :') Maar het zal voor 2016 nog geen storm lopen met boeken.
leuke reis, dit.
pi_153825123
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:27 schreef CherryLips het volgende:
Dit zou hem dan worden https://shoestring.nl/gro(...)-van-de-rijzende-zon
Moet nog even zien hoe of wat, aangezien de cv-ketel voor die tijd nog vervangen moet worden :') Maar het zal voor 2016 nog geen storm lopen met boeken.
Waarom een groepsreis? Zelf reizen is hartstikke makkelijk in Japan, en een stuk goedkoper!
pi_153825290
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:07 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Waarom een groepsreis? Zelf reizen is hartstikke makkelijk in Japan, en een stuk goedkoper!
Het zou wel een stuk goedkoper zijn, maar ik zie het niet zitten in m'n uppie in zo'n vreemd land. Zo zit ik niet in elkaar :)
Tap tap tap
pi_153825303
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:17 schreef CherryLips het volgende:
Het zou wel een stuk goedkoper zijn, maar ik zie het niet zitten in m'n uppie in zo'n vreemd land. Zo zit ik niet in elkaar :)
Als er één land is om (veilig) uit je comfortbox te stappen, dan is het Japan. Trust me, I know. ;)
pi_153825492
quote:
14s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:02 schreef boem-dikkie het volgende:
Tickets geboekt en 23 september weer naar Tokio. _O_

Derde jaar op een rij. :')
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 13:07 schreef Simmertje het volgende:

[..]

pff 4de jaar op rij :{w

;)
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 13:21 schreef matthijst het volgende:
Hier ook 4 op een rij, 6 keer totaal nu sinds 2009 :)
Verslavend land.
Pfff...amateurs... :D zes keer achtereenvolgend, en de zevende keer gaan we eerdaags boeken :)

quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 13:29 schreef Aurelius het volgende:
8 keer sinds 2008. Jaarlijks. 8-)

Maar dit jaar niet -O-
Fuck, jij wint... :) Jammer dat je dit jaar niet kunt ... De Japantrip is voor ons altijd het hoogtepunt van het jaar.
pi_153825557
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:29 schreef IntensiveGary het volgende:
Fuck, jij wint... :) Jammer dat je dit jaar niet kunt ... De Japantrip is voor ons altijd het hoogtepunt van het jaar.
Japanse vrouw, dus 1x per jaar familie bezoeken is een verplichting geworden. Maar we gaan in maart weer. :) Dit jaar zit er niet in omdat we een kleine krijgen, en de eerste 6 maanden vlieg ik liever geen lange afstanden.
pi_153825622
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:18 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Als er één land is om (veilig) uit je comfortbox te stappen, dan is het Japan. Trust me, I know. ;)
Het is gewoon niet mijn ding :) Ik ben een stresskip en zie er niet de lol van in. Met z'n tweetjes, prima. Maar alleen liever niet. Dan zou ik het eerder in Australië oid proberen, maar het zou voor mij geen leuke vakantie worden.
Tap tap tap
pi_153826888
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:17 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Het zou wel een stuk goedkoper zijn, maar ik zie het niet zitten in m'n uppie in zo'n vreemd land. Zo zit ik niet in elkaar :)
Niks mis mee, toch? Begrijp best dat dat spannend is zo'n eerste keer.

quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:32 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Japanse vrouw, dus 1x per jaar familie bezoeken is een verplichting geworden. Maar we gaan in maart weer. :) Dit jaar zit er niet in omdat we een kleine krijgen, en de eerste 6 maanden vlieg ik liever geen lange afstanden.
Gefeliciteerd!

Ik wil ook gaan boeken voor het einde van het jaar. Ben hélemaal klaar met kerstverplichtingen hier en al dat vuurwerk rond oud en nieuw vind ik geen hol aan. Dus op naar Japan. Twijfel alleen of ik moet wachten op een aanbieding of niet.. Planning is ongeveer 19 december tot 4 januari.
  donderdag 25 juni 2015 @ 11:52:43 #229
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_153827081
quote:
14s.gif Op woensdag 24 juni 2015 23:34 schreef o.us2.0 het volgende:

[..]

Jij en ik gaan dan een nachtje voor een konbini of in een izakaya zuipen.
Kom naar m'n optreden dan broeder.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  zondag 28 juni 2015 @ 11:45:12 #230
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153899129
iemand die me kan vertellen hoe de transfer op Frankfurt gaat ?
zou moeten aankomen op gate A series en connecting flight is op gate Z series.
Volgens de kaart zou ik in hetzelfde gebouw moeten blijven maar kan niet echt vinden waar evt roltrappen/liften te vinden zijn.
Iemand die toevallig ervaring heeft met deze connectie :) ?
pi_153899160
Ik hoop dat de euro weer wat sterker wordt, kan ik meer yen krijgen voor me geld :P
  zondag 28 juni 2015 @ 11:51:38 #232
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153899219
mag je die dude uit griekenland voor afknallen }:|
  zondag 28 juni 2015 @ 12:44:32 #233
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_153900134
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:51 schreef Kabuto_Raiger het volgende:
mag je die dude uit griekenland voor afknallen }:|
Ja, het begon allemaal met die 'dude uit Griekenland', en natuurlijk niet al jaren eerder, met politici als Zalm die iedereen gerust stelden wat betreft de financiele gezondheid van Griekenland, zodat het land bij de EU getrokken kon worden, middels allemaal vuile truukjes ....

http://tegenlicht.vpro.nl(...)van-Griekenland.html
pi_153907364
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2015 10:32 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Japanse vrouw, dus 1x per jaar familie bezoeken is een verplichting geworden. Maar we gaan in maart weer. :) Dit jaar zit er niet in omdat we een kleine krijgen, en de eerste 6 maanden vlieg ik liever geen lange afstanden.
Wat leuk, gefeliciteerd! Komen je schoonouders dan dit jaar deze kant op?
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_153911636
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 18:38 schreef koei het volgende:

[..]

Wat leuk, gefeliciteerd! Komen je schoonouders dan dit jaar deze kant op?
Thanks!

Ik hoop het. Maar ze zijn een beetje huiverig om te vliegen. Misschien volgend jaar mei, als de bloemenvelden in bloei zijn. :)
pi_153927675
Zo lang de Yen boven de 130 blijft vind ik het allemaal nog wel prima. Ik heb in 2012 (jawel ook door Griekenland) 97 Yen meegemaakt, dat was minder leuk.
pi_153932743
quote:
0s.gif Op zondag 28 juni 2015 11:45 schreef Kabuto_Raiger het volgende:
iemand die me kan vertellen hoe de transfer op Frankfurt gaat ?
zou moeten aankomen op gate A series en connecting flight is op gate Z series.
Volgens de kaart zou ik in hetzelfde gebouw moeten blijven maar kan niet echt vinden waar evt roltrappen/liften te vinden zijn.
Iemand die toevallig ervaring heeft met deze connectie :) ?
Je zal in Frankfurt ergens door de paspoortcontrole moeten. Als je met Lifthansa vliegt is het allemaal wel mooi en ok, zo niet, dan heel goed de bordjes blijven volgens naar connecting flights en een half uurtje lopen en wachten later ben je dan wel bij je gate.
  maandag 29 juni 2015 @ 19:49:34 #238
48858 Kabuto_Raiger
remember 2011-03-11
pi_153933850
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 19:05 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Je zal in Frankfurt ergens door de paspoortcontrole moeten. Als je met Lifthansa vliegt is het allemaal wel mooi en ok, zo niet, dan heel goed de bordjes blijven volgens naar connecting flights en een half uurtje lopen en wachten later ben je dan wel bij je gate.
scheelt dat me vluchtnummer LH 989 is als ik naar Frankfurt ga :+
  maandag 29 juni 2015 @ 21:44:13 #239
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153937133
Het was even een drukke periode, maar het is dan eindelijk gelukt om een route in elkaar te zetten! Tokyo/Kamakura ben ik al geweest; Tokyo vond ik erg leuk, dus daar wil ik wel even relaxen.

Verder reis ik alleen en vind het ook niet erg om wat km's te maken (2 week JRPass). Daar waar ik overnacht staat een * achter. Behalve de vluchten heb ik nog niets geboekt.

Hotel Tokyo wordt: http://booking.com/577313c316b3d (voordeel van deze: public spa, waarvan ik hoop gebruik te kunnen maken, daar ik al vroeg aankom en pas later in kan checken).

Ofwel, dit zou ''m moeten gaan worden:

Za. 18.07 14.40 uur Schiphol -) Tokyo*
Zo. 19.07 08.30 uur aankomst Tokyo Narita
Ma. 20.07 Tokyo
Di. 21.07 Tokyo: dagtocht Nikko
Wo. 22.07 -) Hakone/ Mt. Fuji*
Do. 23.07 -) Nagoya (Sumo)*
Vr. 24.07 -) Kanazawa*
Za. 25.07 -) Kyoto*
Zo. 26.07 Kyoto
Ma. 27.07 -) Nara : Osaka*
Di. 28.07 Osaka: dagtocht Kobe
Wo. 29.07 Osaka -) Hiroshima/ Miyajima*
Do. 30.07 -) Yamaguchi (Akiyoshido Cave)*
Vr. 31.07 -) Fukuoka*
Za. 01.08 Fukuoka -) Nagasaki
Zo. 02.08 Fukuoka
Ma. 03.08 -) Busan, Zuid Korea (boot)

Di. 04.08 Busan
Wo. 05.08 Busan
Do. 06.08 -) Seoul*
Vr. 07.08 Seoul
Za. 08.08 Seoul
Zo. 09.08 Seoul
Ma. 10.08 0.55 uur -) Schiphol

Tips/adviezen/enz. zijn meer dan welkom ^O^ Het begint nu wel te kriebelen!!

[ Bericht 2% gewijzigd door travelman op 29-06-2015 22:29:40 ]
pi_153937508
Van Osaka naar Hiroshima/Miyajima en beide bezoeken lijkt me wat krap :o
  maandag 29 juni 2015 @ 22:10:33 #241
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153938017
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 21:54 schreef Negentiendertig het volgende:
Van Osaka naar Hiroshima/Miyajima en beide bezoeken lijkt me wat krap :o
Hiroshima schijnt niet zo de moeite waard te zijn, klopt dat? Die wilde ik nl. evt. al overslaan.
pi_153938148
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 22:10 schreef travelman het volgende:

[..]

Hiroshima schijnt niet zo de moeite waard te zijn, klopt dat? Die wilde ik nl. evt. al overslaan.
Die Peace Memorial is wmb het enige interessante daar. Als je vroeg uit Osaka vertrekt kun je in principe langs die memorial, trein naar Miyajima station, ferry, rondje aldaar, terug naar het vasteland en dan in Hiroshima de lokale variant van okonomiyaki eten. :)
pi_153938465
Nagasaki vond ik veel meer de moeite waard dan Hiroshima i.i.g.
  maandag 29 juni 2015 @ 22:27:43 #244
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153938601
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 22:24 schreef Igen het volgende:
Nagasaki vond ik veel meer de moeite waard dan Hiroshima i.i.g.
Misschien dat ik 1 nacht daarbij ipv een dagtrip, lijkt me ook een leuke stad nl.!
pi_153941285
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 21:44 schreef travelman het volgende:

Tips/adviezen/enz. zijn meer dan welkom ^O^ Het begint nu wel te kriebelen!!
De locatie van je hotel is wat onhandig gekozen als je aankomt op Narita, je een dagtocht naar Nikko wilt maken en verder reist naar Kanazawa. Rondom Tokyo station of Ueno is dan een logischer keuze, dat scheelt je reistijd en reiskosten.

Ik vind zelf Hiroshima indrukwekkender dan Nagasaki. In Hiroshima is nu weer de betere helft van het museum open, zeker een aanrader, alhoewel op het einde wel veel van hetzelfde. Nagasaki is zeker een stad om gezien te hebben, ook omdat er een hele andere sfeer hangt dan in de rest van het land, maar om vanuit Fukuoka in één dag zowel Dejima als de Peace Memorials te zien zal lastig worden. Ik weet niet of de trein inmiddels al wat sneller rijdt daar dan 7 jaar terug, overnachten in het JR hotel op het station kan ik aanbevelen.
De trein naar Kagoshima heb ik dit jaar nog uitgeprobeerd en die gaat lekker snel, maar die stad kan ik dan weer niet aanraden; de vulkaan op het eiland en de natuur is leuk, maar je bent er wel veel tijd mee kwijt.

Ook zou ik helemaal niet naar Miyajima en Kyoto gaan, als je toch al naar Nara én Nikko gaat; genoeg tempeltjes daar en daar heb je snel genoeg van, maar dat is mijn mening :P

Kobe ben je geen hele dag mee kwijt, in het centrum is niets te zien (nou ja, een uilencafé in de winkelstraat). Dat kan je eventueel combineren met Nara, als je daar niet echt alles wilt zien en vooral de hertjes wilt voeren en voor de grote pagode komt. De klim de heuvel op is wel aardig, maar geen must-see en de botanische tuin zal niet echt meer in bloei staan in deze tijd van het jaar.
Als je wel een hele dag in Kobe wilt zijn, kan je naar het aardbeving museum (disaster prevention museum) en het Maritiem museum / Kawasaki museum (Kawasaki Good Times World), beide aardig als het regent. Wil je liever wandelen, dan is er een wandeling die begint achter het Shin-Kobe station naar wat watervallen en een redelijk uitzicht over de stad. Uiteraard kan je Kobe ook nog combineren met een halve dag Osaka, daar is ook genoeg te zien, van noodle-museum, stadsmuseum, bierbrouwerij tot en met de expo 1970 en vele maidcafé's en mangashops. :s)
pi_153941928
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 22:10 schreef travelman het volgende:

[..]

Hiroshima schijnt niet zo de moeite waard te zijn, klopt dat? Die wilde ik nl. evt. al overslaan.
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 22:14 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Die Peace Memorial is wmb het enige interessante daar. Als je vroeg uit Osaka vertrekt kun je in principe langs die memorial, trein naar Miyajima station, ferry, rondje aldaar, terug naar het vasteland en dan in Hiroshima de lokale variant van okonomiyaki eten. :)
Dit is inderdaad wat ik vorig jaar ook heb gedaan. Al was ik zelf 2 dagen in Hiroshima, 1 dag naar Miyajima en 1 dag in Hiroshima, moet wel zeggen dat ik echt rillingen over me heen kreeg bij de memorial. Als je ook ziet wat een verwoesting het was op die foto's.

Miyajima is sowieso de moeite waard :D
Of anders Kyoto.

Even mijn foto's terug gekeken en damn wat heb ik heimwee naar Japan.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 29-06-2015 23:55:18 ]
  FOK!fotograaf dinsdag 30 juni 2015 @ 00:04:23 #247
145146 Andyy
pi_153942219
Maandag naar Tokyo *O*
  dinsdag 30 juni 2015 @ 09:37:42 #248
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_153946945
Ik vond Hiroshima wel een toffe stad. Was er maar twee dagen en inderdaad niet perse langer hoeven blijven maar in die twee dagen was het prima te doen. Musea bekeken, beetje gegeten, voelt allemaal wat minder 'groots' aan of zo, vond ik wel tof.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_153947636
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 21:44 schreef travelman het volgende:
Tips/adviezen/enz. zijn meer dan welkom ^O^ Het begint nu wel te kriebelen!!
Hiroshima en Nagasaki zijn leuke steden vind ik. Vooral Hiroshima heeft een erg relaxe sfeer, en het Peace Park is prachtig. Beide steden hebben leuke bezienswaardigheden in de buurt: Miyajima en Gunkanjima. Fukuoka is niet zoveel aan, maar leuk voor een avond.

Ik ben twee jaar geleden in Kyushu geweest, en heb wat individuele blogs over een aantal van die steden geschreven.

http://strolie.blogspot.n(...)ring-2013-index.html
  dinsdag 30 juni 2015 @ 12:56:01 #250
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_153950925
Kijk dat zijn antwoorden waar ik wat mee kan, thanks! Shinjuku als locatie voor mijn hotel, omdat er altijd wel wat te doen is. Heerlijk om 's avonds te lopen met een koude Highball van de 7-Eleven!! ;)

Ik wil ook niet alles vastleggen, de eerste paar dagen wel uiteraard en de laatste 8 dagen (Fukuoka en Zuid Korea).
pi_153955493
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2015 23:54 schreef totalvamp het volgende:

[..]

[..]

Dit is inderdaad wat ik vorig jaar ook heb gedaan. Al was ik zelf 2 dagen in Hiroshima, 1 dag naar Miyajima en 1 dag in Hiroshima, moet wel zeggen dat ik echt rillingen over me heen kreeg bij de memorial. Als je ook ziet wat een verwoesting het was op die foto's.

Miyajima is sowieso de moeite waard :D
Of anders Kyoto.

Even mijn foto's terug gekeken en damn wat heb ik heimwee naar Japan.
Vorig jaar hadden we een overnachting ingeplanned in Hiroshima omdat we zo graag wat van de stad wilden zien, maar uiteindelijk zijn we twee dagen naar Miyajima gegaan omdat Hiroshima verder niet zo boeiend was. Snel naar die dome en memorial geweest (was ik al eerder geweest, maar vriend nog niet), en toen door naar Miyajima. Lekker geslenterd, een relaxed dagje.
  dinsdag 30 juni 2015 @ 20:52:32 #252
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_153961490
Hiroshima als stad is niet veel aan, maar de dome en het museum zijn zeer indrukwekkend.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_154018836
Hoeveel zijn jullie gemiddeld per dag kwijt in Japan? En waar gaat het meeste geld dan naar toe? De afgelopen jaren kwam het uit op zo'n 100 euro per dag, al was het qua valuta vorig jaar gunstiger. Mijn vrienden en ik houden nogal van het Tokyo uitgaansleven, dus dat is toch wel de grootste uitgaven post. Maar ben benieuwd hoe dit bij de rest zit!
pi_154023150
afgelopen keer best veel :') was op zoek naar een hoop dingen. Ook veel geld aan vervoer uitgegeven. Ook al de yakiniku tabehodai >.<

gemiddeld 100 per dag (had ook dure dingen gekocht).

normaal als ik op me geld zou letten ben ik misschien 20 a 30 euro per dag kwijt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-07-2015 06:37:10 ]
  vrijdag 3 juli 2015 @ 08:02:48 #255
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_154023502
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 20:52 schreef Tanin het volgende:
Hiroshima als stad is niet veel aan, maar de dome en het museum zijn zeer indrukwekkend.
Ik vond het vooral snikheet en erg benauwd. Die ondergrondse tunnels overal waren erg handig.

Trouwens wel lekker okonomiyaki eten daar.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_154023701
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 23:08 schreef Simmertje het volgende:
Hoeveel zijn jullie gemiddeld per dag kwijt in Japan? En waar gaat het meeste geld dan naar toe? De afgelopen jaren kwam het uit op zo'n 100 euro per dag, al was het qua valuta vorig jaar gunstiger. Mijn vrienden en ik houden nogal van het Tokyo uitgaansleven, dus dat is toch wel de grootste uitgaven post. Maar ben benieuwd hoe dit bij de rest zit!
Ik ben niet zo'n big spender. Als het 50 per dag is, is het veel. Maar nergens waar ik heen ga, geef ik bizar veel geld uit.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 08:41:50 #257
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_154023856
2p, 10.000 yen per dag (6500 ex treinen zo'n beetje) voor eten en attracties.

Goedkoop land, Japan :)
Haters everywhere but I don't really care.
pi_154024199
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 23:08 schreef Simmertje het volgende:
Hoeveel zijn jullie gemiddeld per dag kwijt in Japan? En waar gaat het meeste geld dan naar toe? De afgelopen jaren kwam het uit op zo'n 100 euro per dag, al was het qua valuta vorig jaar gunstiger. Mijn vrienden en ik houden nogal van het Tokyo uitgaansleven, dus dat is toch wel de grootste uitgaven post. Maar ben benieuwd hoe dit bij de rest zit!
We zijn meestal zo'n 15.000 yen per persoon per dag kwijt (exclusief overnachting en openbaar vervoer). Verreweg het meeste geld gaat op aan eten en drinken, met name 's avonds! Al moet ik er wel bij zeggen dat eten een van de redenen is dat we naar Japan gaan, en daar zijn we niet zuinig mee. :Y)

Over het algemeen vind ik Japan niet duur. Eten, ov-prijzen, toegangsprijzen, benzine, tol, etc. zijn een stuk lager dan bijvoorbeeld in Nederland. Kijk, al je chique wilt eten en flink wilt uitgaan is het duur. Maar dat is in elke wereldstad het geval.
pi_154024638
Ik heb ook nooit begrepen waarom mensen Japan duur noemen. Ik bespaar nergens op, maar ben ik andere landen frequent duurder uit.
pi_154025476
Voor de reis dit jaar in totaal 80.000 Yen (ca 600 euro) gepind voor 2 personen 13 dagen eten, drinken, entreeprijzen, regionale treinen en metro en toch elke dag wel uit eten geweest, een enkele keer een bak sushi uit de supermarkt of een bentobox in de trein.
Overnachtingen (airbnb) waren iets van 40 euro per nacht, railpass 400 euro en vliegtickets 850, dus totaal nog geen 100 euro per dag per persoon uitgegeven inclusief vlucht, vervoer ter plekke, eten en drinken, entreegelden en souvenirs. Dat is ook zo'n beetje het gemiddelde wat ik uitgeef aan andere reizen en weekendtrips.
pi_154025823
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 09:47 schreef Mystikvm het volgende:
Ik heb ook nooit begrepen waarom mensen Japan duur noemen. Ik bespaar nergens op, maar ben ik andere landen frequent duurder uit.
Eens. Daarnaast is de prijs-kwaliteit verhouding in Japan (zeker van het eten) ongeëvenaard. Ik heb me in Japan nog nooit "bekocht" gevoeld.
  FOK!fotograaf vrijdag 3 juli 2015 @ 12:07:02 #262
145146 Andyy
pi_154027611
Ik ga op bezoek bij een Japanse familie die banden heeft met mijn familie (bezetting vroeger) en wil wat Nederlandse dingen meenemen, iemand aanraders? Ik ken ze niet zo goed en heb ze maar 1 keer eerder gezien
pi_154027841
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:07 schreef Andyy het volgende:
Ik ga op bezoek bij een Japanse familie die banden heeft met mijn familie (bezetting vroeger) en wil wat Nederlandse dingen meenemen, iemand aanraders? Ik ken ze niet zo goed en heb ze maar 1 keer eerder gezien
Stroopwaffels, kaas (vaccum laten inpakken), bitterkoekjes, chocola, Willemina peppermunt.

In elk geval GEEN drop meenemen. :D
pi_154027915
Kaas zijn Japanners in ieder geval dol op. Als ik ga moet ik altijd zo'n 50 euro aan Old Amsterdam voor mijn Japanse vrienden meenemen haha.
pi_154028333
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:21 schreef Simmertje het volgende:
Kaas zijn Japanners in ieder geval dol op. Als ik ga moet ik altijd zo'n 50 euro aan Old Amsterdam voor mijn Japanse vrienden meenemen haha.
Wij nemen altijd Belegen mee van de lokale kaasboer. Belgische bonbons van Leonidas of Lindt zijn ook altijd een succes. Die kun je in Japan ook kopen, maar daar kosten ze een vermogen. Op Schiphol zit een winkeltje van Leonidas, altijd handig als je wat vergeten bent voor iemand te kopen.
  FOK!fotograaf vrijdag 3 juli 2015 @ 12:52:28 #266
145146 Andyy
pi_154028611
Blijft dat wel goed in de hitte? :@
pi_154028645
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef Andyy het volgende:
Blijft dat wel goed in de hitte? :@
In de zomer is het misschien een wat minder goed idee om chocolat mee te nemen. :X
pi_154028686
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:52 schreef Andyy het volgende:
Blijft dat wel goed in de hitte? :@
In het ruim van het vliegtuig is het koel, en zodra je in Japan bent gewoon in een koelkast bewaren totdat je die mensen ziet? Desnoods verpakken in een koeltasje?

Wat betreft kosten per dag.. Zal zo even kijken wat de laatste keer kostte. Op vakantie bespaar ik werkelijk waar nergens op, dus her zal flink hoog zijn. We zijn niet van fancy dinners, dus het meeste geld zal niet aan eten op zijn gegaan, maar waarschijnlijk aan crap bij de Tokyu Hands en Loft :')
pi_154029091
Enige wat ik echt duur vind is een drankje in een mooie (hotel)bar. Bijvoorbeeld een 18 jaar oude Yamazaki whiskey in het Park Hyatt of champagne boven in de Mori Tower. Maar de sfeer en het uitzicht maken het wel waard.

Deze is fantastisch voor cocktails, maar neem voldoende cash mee: http://www.worldsbestbars.com/bar/tokyo/city-center/high-five

Al is deze voor fokkers misschien leuker, en goedkoper. ;)

http://8bitcafe.net/index.html

[ Bericht 22% gewijzigd door Aurelius op 03-07-2015 13:17:58 ]
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:41:45 #270
64875 Cid
Kupo!
pi_154029969
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 13:11 schreef Aurelius het volgende:
Enige wat ik echt duur vind is een drankje in een mooie (hotel)bar. Bijvoorbeeld een 18 jaar oude Yamazaki whiskey in het Park Hyatt of champagne boven in de Mori Tower. Maar de sfeer en het uitzicht maken het wel waard.

Deze is fantastisch voor cocktails, maar neem voldoende cash mee: http://www.worldsbestbars.com/bar/tokyo/city-center/high-five

Al is deze voor fokkers misschien leuker, en goedkoper. ;)

http://8bitcafe.net/index.html
Yamazaki 18 O+
PSN: Cidolfas - FFXIV: Cidolfas Windu
  vrijdag 3 juli 2015 @ 13:51:00 #271
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_154030231
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 23:08 schreef Simmertje het volgende:
Hoeveel zijn jullie gemiddeld per dag kwijt in Japan? En waar gaat het meeste geld dan naar toe? De afgelopen jaren kwam het uit op zo'n 100 euro per dag, al was het qua valuta vorig jaar gunstiger. Mijn vrienden en ik houden nogal van het Tokyo uitgaansleven, dus dat is toch wel de grootste uitgaven post. Maar ben benieuwd hoe dit bij de rest zit!
Er even vanuit gaande dat ik ergens ben waar ik geld moet uitgeven (heb gratis adresjes...):

3500 pp pn hostel kosten
1000 pp avondeten
1000 pp lunch + ontbijt

Reiskosten en toegangskosten van wat je van plan bent. Zeg:
1000 pp toegang
1000 pp vervoer.

7500 yen pp per dag.

quote:
7s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 08:02 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Ik vond het vooral snikheet en erg benauwd. Die ondergrondse tunnels overal waren erg handig.

Trouwens wel lekker okonomiyaki eten daar.
Vorige keer in najaar geweest geloof ik, dus had ik geen last van. Snap wel wat je bedoeld.

quote:
6s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 12:07 schreef Andyy het volgende:
Ik ga op bezoek bij een Japanse familie die banden heeft met mijn familie (bezetting vroeger) en wil wat Nederlandse dingen meenemen, iemand aanraders? Ik ken ze niet zo goed en heb ze maar 1 keer eerder gezien
Stroopwafels kan twee kanten op gaan: sommigen vinden het te zoet, de andere heerlijk.

Verder vinden ze ontbijtkoek vaak heel lekker, net als speculaas.
Mosterd (voor vaders), Nederlandse likeur (berenburg ofzo), Nederlands/Belgs bier is ook allemaal vaak in trek.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_154192752
Geboekt *O* In april pas, maar toch.
Tap tap tap
  donderdag 9 juli 2015 @ 10:50:43 #273
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_154193202
Ik vlieg morgen naar Japan, en ik blijf er een maand *O*
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
pi_154193531
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:18 schreef CherryLips het volgende:
Geboekt *O* In april pas, maar toch.
Dat is 9 maanden voorpret ^O^
  donderdag 9 juli 2015 @ 17:52:21 #275
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_154202010
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:50 schreef hornage het volgende:
Ik vlieg morgen naar Japan, en ik blijf er een maand *O*
Goed vlucht! Wat ga je er allemaal doen!? Ik vertrek over 9 dagen! Hotel Tokyo geboekt, bootje naar Busan ook, de rest laat ik nog FF open.
pi_154202357
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:52 schreef travelman het volgende:

[..]

Goed vlucht! Wat ga je er allemaal doen!? Ik vertrek over 9 dagen! Hotel Tokyo geboekt, bootje naar Busan ook, de rest laat ik nog FF open.
Tof! Zal wel stukje drukker zijn in Busan nu. Zat er eind april, toen was het nog te rustig haha.
Oh god, pas anderhalve maand weer in Nederland maar mis Japan (en Korea en HK) alweer enorm. :'(
I'm the dude playin' the dude, disguised as another dude!
  vrijdag 10 juli 2015 @ 09:09:30 #277
18008 hornage
FOK! Movie Trivia-Prijsmeester
pi_154215223
quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:52 schreef travelman het volgende:

[..]

Goed vlucht! Wat ga je er allemaal doen!? Ik vertrek over 9 dagen! Hotel Tokyo geboekt, bootje naar Busan ook, de rest laat ik nog FF open.
Ik ga 2 weken reizen over het eiland Kyushu en daarna help ik mee met de Wereld Jamboree wat gehouden wordt in Kirarahama bij het Yamaguchi district. Superveel zin in!
Test je filmkennis! Speel mee met FOK! Movie Trivia en win prijzen!
pi_154215645
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:18 schreef CherryLips het volgende:
Geboekt *O* In april pas, maar toch.
Ik wil ook eind maart/begin april gaan, maar ben voorlopig echt nog niet van plan te boeken! Waarom zo vroeg? Goede deal gevonden? :)
pi_154216430
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 09:42 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Ik wil ook eind maart/begin april gaan, maar ben voorlopig echt nog niet van plan te boeken! Waarom zo vroeg? Goede deal gevonden? :)
Nee dat niet, maar ik wilde het gewoon al vastleggen. Dan heb ik het ook al betaald en hoef ik me daar niet meer druk om te maken :P En anders blijf ik nog een half jaar twijfelen en zie ik mezelf ervoor aan om toch maar niet te gaan, of er komt weer iets tussen.
Tap tap tap
pi_154259030
Over een week vanuit Kuala Lumpur naar Tokyo voor 5 dagen (voor 110 euro met Air Asia _O_). Daarna door naar Hong Kong. Dagje op en neer naar Kyoto met de Shinkansen waard denken jullie? Of gewoon lekker fulltime chillen in Tokyo? Ben nog helemaal maagd op Japan gebied, wordt m'n eerste keer :@
pi_154260193
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 23:37 schreef boekenplank. het volgende:
Over een week vanuit Kuala Lumpur naar Tokyo voor 5 dagen (voor 110 euro met Air Asia _O_). Daarna door naar Hong Kong. Dagje op en neer naar Kyoto met de Shinkansen waard denken jullie? Of gewoon lekker fulltime chillen in Tokyo? Ben nog helemaal maagd op Japan gebied, wordt m'n eerste keer :@
Nee, zes uur in de trein zitten op een dag is wat zonde en ook heel prijzig. Als je toch wat tempeltjes wilt zien, ga dan een dagje naar Nikko. Maar in Tokyo vermaak je je ook makkelijk vijf dagen.
pi_154261914
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 23:37 schreef boekenplank. het volgende:
Over een week vanuit Kuala Lumpur naar Tokyo voor 5 dagen (voor 110 euro met Air Asia _O_). Daarna door naar Hong Kong. Dagje op en neer naar Kyoto met de Shinkansen waard denken jullie? Of gewoon lekker fulltime chillen in Tokyo? Ben nog helemaal maagd op Japan gebied, wordt m'n eerste keer :@
Gewoon lekker in Tokyo blijven joh ;). Genoeg te zien.
pi_154262231
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2015 23:37 schreef boekenplank. het volgende:
Over een week vanuit Kuala Lumpur naar Tokyo voor 5 dagen (voor 110 euro met Air Asia _O_). Daarna door naar Hong Kong. Dagje op en neer naar Kyoto met de Shinkansen waard denken jullie? Of gewoon lekker fulltime chillen in Tokyo? Ben nog helemaal maagd op Japan gebied, wordt m'n eerste keer :@
Als je het geld ervoor over hebt gewoon doen ^O^
pi_154262505
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 01:50 schreef rosalinde93 het volgende:

[..]

Als je het geld ervoor over hebt gewoon doen ^O^
Meh. Beetje zonde van de tijd imo.
pi_154262888
Ik zou gewoon lekker die vijf dagen in Tokyo blijven. Er zoveel te doen en te zien dat je alle tijd nodig hebt, zeker gezien het je eerste keer is.
  zondag 12 juli 2015 @ 12:46:01 #286
34481 travelman
What's goin' on?!
pi_154266529
In Tokyo blijven! Mocht je een dagtochtje willen maken: een dagje naar Kamakura (tempels, strand en op de terugweg de skyline van Yokohama checken), vond ikzelf erg tof!
pi_154268141
Dagje naar Takaosan of Mitakesan is ook leuk. :)
  zondag 12 juli 2015 @ 14:21:56 #288
62913 Blik
The one and Only!
pi_154268559
Hoe is Japan te bereizen met baby's, iemand ervaring mee?
pi_154269319
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 14:21 schreef Blik het volgende:
Hoe is Japan te bereizen met baby's, iemand ervaring mee?
Niet mijn eigen baby, maar toen ik daar met een vriendin en haar baby was viel me juist op hoe convenient alles is met een kleintje. Je kunt zowat overal je kind verschonen/voeden, mensen staan voor je op in de trein/metro. Enige wat ik zou afraden is een kinderwagen gebruiken. Over het algemeen zijn Europese modellen van die dingen veel groter en lomper dan de Japanse modellen, dus met het OV en door poortjes en manouvreren op straat is niet echt handig met zo'n ding. Een draagdoek of andersoortig drager is denk ik handiger.

Verder.. Tja, restaurants hadden altijd wel een kinderstoeltje beschikbaar, veel restaurants hebben evt kindermenu's, melk of wat anders opwarmen bleek nooit een probleem. Het hotel wist dat we met baby waren dus gaven ze ons een ruime kamer aan het einde van de hal :)

Vliegreis was ook een piece of cake, want de baby sliep in totaal ongeveer 8 van de 11 uur in zo'n mandje.
pi_154272556
Tickets geboekt *O*

5-27 sep ams - ishigaki en osaka - ams. Daartussen ook nog 2 weken kyushu en yakushima.

Zin in *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door KnutdeIJsbeer op 12-07-2015 19:30:26 ]
pi_154275285
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 16:39 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Tickets geboekt *O*

5-27 sep ams - ishigaki en osaka - ams. Daartussen ook nog 2 weken kyushu en yakusima.

Zin in *O*
Hopelijk zit het weer je een beetje mee dan ^^
Je wilt natuurlijk daar niet in zinderende hitte en luchtvochtigheid zitten :P
pi_154277136
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 18:12 schreef totalvamp het volgende:

[..]

Hopelijk zit het weer je een beetje mee dan ^^
Je wilt natuurlijk daar niet in zinderende hitte en luchtvochtigheid zitten :P
Zinderende hitte _O_
pi_154277148
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:23 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Zinderende hitte _O_
Je doet je naam geen eer aan ;)
pi_154277326
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:24 schreef totalvamp het volgende:

[..]

Je doet je naam geen eer aan ;)
Ik ben van mezelf koud dus hou het goed uit in de hitte :P

Al een keer eind juli in Kyoto 38 meegemaakt en 41 op de vlakte van Bagan. Ik verwacht niet dat het zo warm gaat worden en anders genoeg stranden in de buurt om een keer af te koelen :)
pi_154277430
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:30 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Ik ben van mezelf koud dus hou het goed uit in de hitte :P

Al een keer eind juli in Kyoto 38 meegemaakt en 41 op de vlakte van Bagan. Ik verwacht niet dat het zo warm gaat worden en anders genoeg stranden in de buurt om een keer af te koelen :)
Met die hitte kun je mij wegvegen als een hoopje ellende.

Ik was 4 jaar geleden in augustus in Tokyo en daar stapte je toen de deur uit en je was gelijk zeiknat. Vooral de reflectie van de zon op asfalt en gebouwen maakt het super vervelend.

Het zal inderdaad niet zo warm meer zijn in september, zelf ga ik het liefst in maart-april of Oktober-November :)
pi_154277442
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 14:21 schreef Blik het volgende:
Hoe is Japan te bereizen met baby's, iemand ervaring mee?
Geen persoonlijke ervaring met babys maar ik denk niet dat er veel betere opties zijn. Kwam wel andere reizigers met babys mee en viel mij op dat personeel altijd zeer vriendelijk en meelevend was om op alle manieren maar te kunnen helpen.
  zondag 12 juli 2015 @ 19:34:12 #297
62419 CherryLips
chocoholic
pi_154277453
In april is het toch wel lekker weer he? ;(
Tap tap tap
pi_154277502
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:33 schreef totalvamp het volgende:

[..]

Met die hitte kun je mij wegvegen als een hoopje ellende.

Ik was 4 jaar geleden in augustus in Tokyo en daar stapte je toen de deur uit en je was gelijk zeiknat. Vooral de reflectie van de zon op asfalt en gebouwen maakt het super vervelend.

Het zal inderdaad niet zo warm meer zijn in september, zelf ga ik het liefst in maart-april of Oktober-November :)
Ik hou daar echt van, serieus hoe warmer hoe beter :D

Was vorig jaar op oud en nieuw in Tokyo en toen was het zoooo koud :'( Had ook alleen zomerjas bij omdat ik nog naar de filipijnen ging daarna :')
pi_154277503
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:34 schreef CherryLips het volgende:
In april is het toch wel lekker weer he? ;(
Heerlijk zelfs ^^
Net genoeg om met t-shirt rond te lopen en als je geluk hebt ben je er met het sakura seizoen :D
(Meestal eind maart tot in april)
  zondag 12 juli 2015 @ 19:36:30 #300
62419 CherryLips
chocoholic
pi_154277521
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2015 19:35 schreef totalvamp het volgende:

[..]

Heerlijk zelfs ^^
Net genoeg om met t-shirt rond te lopen en als je geluk hebt ben je er met het sakura seizoen :D
(Meestal eind maart tot in april)
Dat was ook m'n bedoeling :Y Ik ben niet van de hitte (paar jaar terug in juli tijdens een hittegolf in New York geweest, sindsdien nooit weer ;( ) maar ik had gehoopt op een graad of 20 :)
Tap tap tap
pi_154277595
Vol
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')