Wel eens 'croissants' gekocht bij een Turkse bakker? Slappe, kleffe dingen.quote:Op dinsdag 2 juni 2015 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
Niet per se. De ham-kaascroissants die ik als student vaak bij een Turkse bakker haalde, waren heerlijk. Maar verder vind ik croissants alleen lekker in Frankrijk.quote:Op zaterdag 6 juni 2015 19:24 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wel eens 'croissants' gekocht bij een Turkse bakker? Slappe, kleffe dingen.
De meeste croissants zijn met roomboter. Zelfs die van de afbakafdeling van de supermarkt.quote:Op dinsdag 2 juni 2015 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
Nope. En als er al roomboter in zit, is het vaak roomboter concentraat enzo.quote:Op zondag 7 juni 2015 13:43 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
De meeste croissants zijn met roomboter. Zelfs die van de afbakafdeling van de supermarkt.
De Hoogvliet bakkerij smaakt echt goed naar roomboter. Staat ook op de ingrediëntenlijst. Vind ze ook lekker!quote:Op zondag 7 juni 2015 15:28 schreef Molo het volgende:
[..]
Nope. En als er al roomboter in zit, is het vaak roomboter concentraat enzo.
AH en Lidl iig zeker weten geen roomboter. En degenen met roomboter, zijn deels roomboter en deels ander vet, of roomboter concentraatquote:Op zondag 7 juni 2015 16:04 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
De Hoogvliet bakkerij smaakt echt goed naar roomboter. Staat ook op de ingrediëntenlijst. Vind ze ook lekker!
Die je zelf moet afbakken zijn vaak wel met margarine of concentraat.
Iets warmer zetten, tikje suiker er in, of heel iets rogge (10%) in je tarwedesem doenquote:Op zondag 7 juni 2015 08:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo er staan 20 zachte zuurdesem bolletjes voor de eerste rijs, klein deel van t tarwe zuurdesem vervangen door Rogge omdat die veel mooier actief is dan mijn tarwe. Die bubbelt wel maar rijst niet erg hoog bijkomend voordeel dat een beetje Rogge alleen naar meer smaak geeft.
http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1
Iemand nog tips om m'n tarwe desem wat actiever te krijgen?
Thanks! Ik gebruik al steeds m'n Rogge desem lepel om de tarwe variant door te roeren, de suiker heb ik nog niet geprobeerd. T huis is vrij koud waar we nu wonen dus dat is ook wat lastig.quote:Op zondag 21 juni 2015 13:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Iets warmer zetten, tikje suiker er in, of heel iets rogge (10%) in je tarwedesem doen
Fraai resultaat!quote:Op maandag 22 juni 2015 10:25 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.
Ik vul die van mij aan met koud water. Bewaarde de desems thuis in een wijnkoelkast (daar staat nu een nood-desem ). In de bakkerij de koelkast ingesteld op 9 graden; dat lijkt een mooie temperatuur voor deeg & desem te zijn.quote:Op maandag 22 juni 2015 10:57 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Thanks! Ik gebruik al steeds m'n Rogge desem lepel om de tarwe variant door te roeren, de suiker heb ik nog niet geprobeerd. T huis is vrij koud waar we nu wonen dus dat is ook wat lastig.
Mooi!quote:Op maandag 22 juni 2015 10:25 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.
No-knead van Vincent Talleu:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Mag nog iets luchtiger, maar smaakte prima)
Gevuld focaccia van Levine
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
quote:
Dank!quote:
quote:Op maandag 22 juni 2015 14:02 schreef Bleie het volgende:
[..]
[..]
Dank!
Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
Zeker leuk! Sinds ik een planeetmenger heb komt er hier ook meer uit de oven. Hij is ook prima voor appeltaart en koekjes, maar ik heb er ook al broodjes mee gemaakt. En zo'n 3 a 4 broden per week, niet te vergeten.quote:Op maandag 22 juni 2015 14:02 schreef Bleie het volgende:
[..]
[..]
Dank!
Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
Dit!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |