abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 6 juni 2015 @ 19:24:15 #151
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153306139
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
Wel eens 'croissants' gekocht bij een Turkse bakker? :') Slappe, kleffe dingen. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153320221
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 juni 2015 19:24 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wel eens 'croissants' gekocht bij een Turkse bakker? :') Slappe, kleffe dingen. :')
Niet per se. De ham-kaascroissants die ik als student vaak bij een Turkse bakker haalde, waren heerlijk. Maar verder vind ik croissants alleen lekker in Frankrijk.
  zondag 7 juni 2015 @ 08:12:36 #153
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153320278
Zo er staan 20 zachte zuurdesem bolletjes voor de eerste rijs, klein deel van t tarwe zuurdesem vervangen door Rogge omdat die veel mooier actief is dan mijn tarwe. Die bubbelt wel maar rijst niet erg hoog :{ bijkomend voordeel dat een beetje Rogge alleen naar meer smaak geeft.

http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1

Iemand nog tips om m'n tarwe desem wat actiever te krijgen?
  zondag 7 juni 2015 @ 13:26:28 #154
221912 minilot
Nancy boy
pi_153324714
Vanmorgen gebakken: half volkoren brioche-achtige bolletjes met zaden en pitten:



Met heel zacht kruim (dankzij gesmolten boter, melk en melkpoeder in het deeg):

Let me see you stripped down to the bone
pi_153325087
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 08:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)
De meeste croissants zijn met roomboter. Zelfs die van de afbakafdeling van de supermarkt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 7 juni 2015 @ 15:28:14 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153327238
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 13:43 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

De meeste croissants zijn met roomboter. Zelfs die van de afbakafdeling van de supermarkt.

Nope. En als er al roomboter in zit, is het vaak roomboter concentraat enzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_153328152
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 15:28 schreef Molo het volgende:

[..]

Nope. En als er al roomboter in zit, is het vaak roomboter concentraat enzo.
De Hoogvliet bakkerij smaakt echt goed naar roomboter. Staat ook op de ingrediëntenlijst. Vind ze ook lekker!
Die je zelf moet afbakken zijn vaak wel met margarine of concentraat.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 7 juni 2015 @ 16:08:59 #158
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153328252
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 16:04 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

De Hoogvliet bakkerij smaakt echt goed naar roomboter. Staat ook op de ingrediëntenlijst. Vind ze ook lekker!
Die je zelf moet afbakken zijn vaak wel met margarine of concentraat.
AH en Lidl iig zeker weten geen roomboter. En degenen met roomboter, zijn deels roomboter en deels ander vet, of roomboter concentraat

* Molo nu zin heeft om naar Parijs te rijden, naar dat toffe tentje waar je je viool kon laten fixen door een paar oude vakmannetjes en tegelijkertijd heerlijke croissants met jam en goeie koffie kon krijgen O+

Ik heb uiteraard helemaal geen viool, maar kwam er per ongeluk terecht en zal dat nooit vergeten. Wat een toffe plek was dat O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 21 juni 2015 @ 12:58:39 #159
221912 minilot
Nancy boy
pi_153714547
Stilletjes hier! Dan maar wat ik net ook in het Foodgawker-topic heb gezet, de lollige lunch van daarnet :+



Had nog verrijkt deeg voor witbrood over (met ei en melk, een beetje suiker en melkpoeder erdoor), en heb dat gevuld met een mengsel van spinazie, verse basilicum, rode ui (heel fijngesnipperd) en gorgonzola. Was lekker! :9

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 21-06-2015 13:45:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 21 juni 2015 @ 13:30:06 #160
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153715337
En wat zien ze er leuk uit! :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153715551
quote:
1s.gif Op zondag 7 juni 2015 08:12 schreef Zo-is-dat het volgende:
Zo er staan 20 zachte zuurdesem bolletjes voor de eerste rijs, klein deel van t tarwe zuurdesem vervangen door Rogge omdat die veel mooier actief is dan mijn tarwe. Die bubbelt wel maar rijst niet erg hoog :{ bijkomend voordeel dat een beetje Rogge alleen naar meer smaak geeft.

http://uitdekeukenvanarde(...)t-zuurdesem.html?m=1

Iemand nog tips om m'n tarwe desem wat actiever te krijgen?
Iets warmer zetten, tikje suiker er in, of heel iets rogge (10%) in je tarwedesem doen :)
pi_153739857
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.

No-knead van Vincent Talleu:



(Mag nog iets luchtiger, maar smaakte prima)

Gevuld focaccia van Levine



  maandag 22 juni 2015 @ 10:57:33 #163
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153740629
quote:
2s.gif Op zondag 21 juni 2015 13:38 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Iets warmer zetten, tikje suiker er in, of heel iets rogge (10%) in je tarwedesem doen :)
Thanks! Ik gebruik al steeds m'n Rogge desem lepel om de tarwe variant door te roeren, de suiker heb ik nog niet geprobeerd. T huis is vrij koud waar we nu wonen dus dat is ook wat lastig. -O-
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 juni 2015 @ 11:02:58 #164
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153740752
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 10:25 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.
Fraai resultaat!
pi_153744105
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2015 10:57 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Thanks! Ik gebruik al steeds m'n Rogge desem lepel om de tarwe variant door te roeren, de suiker heb ik nog niet geprobeerd. T huis is vrij koud waar we nu wonen dus dat is ook wat lastig. -O-
Ik vul die van mij aan met koud water. Bewaarde de desems thuis in een wijnkoelkast (daar staat nu een nood-desem :P ). In de bakkerij de koelkast ingesteld op 9 graden; dat lijkt een mooie temperatuur voor deeg & desem te zijn.

Niet te veel suiker er in hoor, gewoon een beetje. Roeren, en op kamertemperatuur laten staan. Eventueel voeren met handwarm water.
pi_153744133
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 10:25 schreef Bleie het volgende:
Dit weekend eindelijk weer eens brood gebakken.

No-knead van Vincent Talleu:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
(Mag nog iets luchtiger, maar smaakte prima)

Gevuld focaccia van Levine

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi! :)
pi_153745303
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 11:02 schreef qltel het volgende:

[..]

Fraai resultaat!
quote:
2s.gif Op maandag 22 juni 2015 13:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mooi! :)
Dank!

Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 juni 2015 @ 14:08:21 #168
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153745495
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 14:02 schreef Bleie het volgende:

[..]

[..]

Dank!

Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2015 14:02 schreef Bleie het volgende:

[..]

[..]

Dank!

Wat is broodbakken toch leuk. Gelukkig bijna zomervakantie, dan heb ik er (hopelijk) weer wat meer tijd voor.
Zeker leuk! Sinds ik een planeetmenger heb komt er hier ook meer uit de oven. Hij is ook prima voor appeltaart en koekjes, maar ik heb er ook al broodjes mee gemaakt. En zo'n 3 a 4 broden per week, niet te vergeten.
pi_153745650
Wow, 3 á 4 broden per week! Dat red ik echt niet. Ben al blij als ik in het weekend 1 keer brood kan bakken.
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 22 juni 2015 @ 15:12:40 #170
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_153747165
Wij eten niet anders. Voor brood moet ik een half uur enkele reis rijden en dan vind ik zelf bakken een veel betere optie.
pi_153747386
Ik vind zelf bakken ook veel lekkerder (en mijn man en kinderen ook), maar naast een baan en gezin blijven er gewoon geen zeeën van tijd over. En ik hoef maar een kleine 10 minuten te fietsen voor brood, dat scheelt ook.
  vrijdag 26 juni 2015 @ 10:57:29 #172
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_153850876




Twee norwich sourdough O+ Vanochtend recht uit de koelkast gebakken zie hier de "blisters"

  vrijdag 26 juni 2015 @ 10:59:07 #173
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_153850908
Prachtig!!!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_153851191
Denk dat ik me ook eens aan het zuurdesem bakken wil wagen, Als iemand een mooi beginners recept heeft dan lees ik dat graag :)
  vrijdag 26 juni 2015 @ 11:28:41 #175
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_153851514
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 10:59 schreef Isegrim het volgende:
Prachtig!!!
Dit! _O_

Krijg er spontaan trek in :9

Lik roomboter, plak ultra oude brokkelkaas, hmmmmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')