Ik krijg hem niet van zijn plekquote:Op zondag 31 mei 2015 14:15 schreef Postbus100 het volgende:
Oh, dat valt me dan wel weer mee. En gelukkig maar dat hij zwaar is, anders danst hij je keuken door
quote:Op zondag 31 mei 2015 13:08 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Hoe groot is dat ding ongeveer? Menshoog? Of juist formaat tafelmodel koelkast?
1,5 liter..quote:Op zondag 31 mei 2015 16:11 schreef computergirl het volgende:
Is dat een literfles? Lijkt me nou dat je bakbeest wel meter hoog is
Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo..quote:Op zondag 31 mei 2015 16:26 schreef Postbus100 het volgende:
Ik denk al: ik heb het gevoel dat ik een gesprek aan het voeren ben met twee mensen over hetzelfde onderwerp. Ik zie nu pas dat jullie een stelletje zijn
Daar let ik nooit zo op. Bovendien zit ik ook veel mobiel en daar valt dat allemaal weg. Maar leuk!quote:Op zondag 31 mei 2015 16:29 schreef qltel het volgende:
[..]
Vandaar het Meneer Rewimo en mevrouw qltel. We zijn getrouwd enzo..
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.quote:Op zondag 17 mei 2015 22:48 schreef SV-tje het volgende:
Vandaag 1e dag van de cursus Brood 1 gehad bij Robert van Beckhoven. Leerzame dag en een volle vriezer rijker. Over 2 weken het vervolg en dan vooral gevulde broden.
Die wil ik.quote:Op zondag 31 mei 2015 11:29 schreef minilot het volgende:
Oh ja, ik had ook nog broodjes . Wit, no-knead en nogal 'pungent', met gehalveerde teentjes gekarameliseerde knoflook in en flink wat Fontina-kaas op het deeg
[ afbeelding ]
Crumbshot:
[ afbeelding ]
Lekker stinken
Ziet er ook weer super uit zeg!quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Consumentenkneedmachines zijn geen kneedmachines maar planeetmengers met een deeghaak. Die maken andere bewegingen dan een kneedmachine, waardoor meel kan achterblijven (niet mengt met deeg) of deeg op kan kruipen.quote:Op zondag 31 mei 2015 12:02 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik heb een poging gedaan om een gebruikte Hobart te kopen, dat ging niet door en dus heb ik deze gekocht (voor minder geld dan een gebruikte Hobart kost ). Ik lees over consumenten-kneedmachines niet zulke goede verhalen, we hebben plek voor deze en we hebben zo iets goeds in huis staan wat hopelijk erg lang meegaat. Deze is ook van RVS en supermakkelijk schoon te maken.
Klopt, dit is ook een planeetmenger (en ik noem alles kneedmachines ). Het bevalt tot nu toe prima. We hebben dit weekend 3x brooddeeg, zandkoekdeeg en appeltaartdeeg gemaakt en dat ging allemaal prima. De kom was alle keren mooi schoon en er was nergens meel achtergebleven.quote:Op maandag 1 juni 2015 11:22 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar dit is óók een planeetmenger (en dus geen kneedmachine), dus ben benieuwd hoe dit bevalt
Wow!quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.quote:Op zondag 31 mei 2015 23:42 schreef SV-tje het volgende:
[..]
En vandaag was dus de twee dag, zoals gezegd vandaag de gevulde broden en croissants.
Worstenbroodjes, rozijnenbollen en croissantjes (van de restjes deeg)
[ afbeelding ]
Koffiekoeken
[ afbeelding ]
Kaas-uien en Kaasstokbrood
[ afbeelding ]
Het restant van de croissantjes ligt ongebakken in de vriezer voor een andere keer.
quote:
quote:
quote:
quote:Op maandag 1 juni 2015 08:19 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Croissants in 1 dag??? Kan volgens mij nooit veel zijn. Rest ziet er wel erg yummie uit!
quote:
Dank je wel allemaal!quote:Op maandag 1 juni 2015 13:03 schreef qltel het volgende:
[..]
Wauw, mooi hoor. Die koffiekoeken zouden zo in de winkel kunnen liggen.
Ook ik ken eerlijk gezegd geen croissantrecepten waarbij het deeg voorafgaand aan het vormen en bakken niet in elk geval een nacht (of in elk geval tenminste acht uur) hoort te rusten na of voor het lamineren, wat op zichzelf (met tussenpozen) ook al uren duurt.quote:Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:
@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.quote:Op maandag 1 juni 2015 20:22 schreef SV-tje het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
[..]
Dank je wel allemaal!
@Devlinmr hoezo zouden de croissants niets kunnen worden? Hoe lang zou je er volgens jou over moeten doen en waarom?
Mee eens!quote:Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.
voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Begrijp nu ook waarom croissants in NL nooit smaken (behalve dan naar margarine)quote:Op dinsdag 2 juni 2015 08:42 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Voor een echte Franse croissant (dus niet die Nederlandse rommel) trek ik zo'n 3 dagen uit. Minder kan, maar gaat ten koste van de smaak.
voorbeeld recept http://www.weekendbakery.(...)e-franse-croissants/
Kijk daar heb ik wat aan, weet ik dat ik dat voortaan thuis ook ga doen. Deze croissants hebben alles bij elkaar uur of 6 geduurd om te maken. Dus ook niet dat je denkt dat het binnen 10 minuten gebeurd is.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |