Ik bak al het brood voor ons gezin zelf.. En graan wordt nu eenmaal maar 1x per jaar geoogst.quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:06 schreef computergirl het volgende:
250 kilo?!?!?
wel muis-proof opgeborgen?
Heb je het brood wel aan de bovenzijde ingesneden?quote:Op maandag 24 augustus 2015 17:07 schreef Martijn1P het volgende:
Als het brood van boven op verschillende plekken scheurt tijdens het bakken heeft het dan niet lang genoeg gerezen?
Wij bewaren het meel in deze:quote:Op donderdag 20 augustus 2015 22:14 schreef qltel het volgende:
[..]
Ik bak al het brood voor ons gezin zelf.. En graan wordt nu eenmaal maar 1x per jaar geoogst.
Ik hoop wel dat het muisvrij blijft. Ik heb het graan hier overigens niet staan, wel het bloem, zemelen en gries.
Goede oplossing!quote:Op maandag 24 augustus 2015 17:34 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Wij bewaren het meel in deze:
[ afbeelding ]
Gaat 120 liter in, een kilo of 80 a 85. Deksel sluit luchtdicht af.
Ja, maar ik denk diep genoeg. Niet met een scheermesje, maar met een gekarteld mes. Hoe diep moet de snee ongeveer zijn?quote:Op maandag 24 augustus 2015 17:10 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb je het brood wel aan de bovenzijde ingesneden?
Leuk! Hou ons op de hoogte van het resultaat, ja?quote:Op maandag 24 augustus 2015 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga morgen weer eens proberen een brood te maken mbv most ipv water en gist.
Oh, dat lijkt me wel een leuke voor on de bakkerij. Is het niet meer cake-achtig?quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 08:13 schreef minilot het volgende:
Ik bakte gisteren voor het ontbijt vandaag een Scandinavisch brood met karnemelk, stroop, anijs- venkel- en karwijzaad. Moest eigenlijk roggemeel in maar dat bleek op te zijn, dus heb ik volkorenmeel gebruikt.
[ afbeelding ]
Wat een zacht en lekker en aromatisch ding is dit! Eet het nu op met een lik boter en wat pure hagelslag.
Recept: http://www.davidlebovitz.com/2013/07/sour-milk-bread-recipe/
Nope. Lijkt zo door de vorm (gebakken in cakeblik), maar qua textuur is het helemaal niet zo. Zitten ook geen eieren in. Het Het lijkt vooral op een zachtere, aaibaardere versie van de Hollandse kruidkoek. Met andere specerijen. En veel minder zoet!quote:Op dinsdag 25 augustus 2015 08:23 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Oh, dat lijkt me wel een leuke voor on de bakkerij. Is het niet meer cake-achtig?
uiteraardquote:Op dinsdag 25 augustus 2015 08:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Leuk! Hou ons op de hoogte van het resultaat, ja?
met roggemeel lijkt het me erg op ontbijtkoekquote:Op dinsdag 25 augustus 2015 08:13 schreef minilot het volgende:
Ik bakte gisteren voor het ontbijt vandaag een Scandinavisch brood met karnemelk, stroop, anijs- venkel- en karwijzaad. Moest eigenlijk roggemeel in maar dat bleek op te zijn, dus heb ik volkorenmeel gebruikt.
[ afbeelding ]
Wat een zacht en lekker en aromatisch ding is dit! Eet het nu op met een lik boter en wat pure hagelslag.
Recept: http://www.davidlebovitz.com/2013/07/sour-milk-bread-recipe/
Het werd een smakelijk brood en een erg lekkere pizza. Het deeg rees erg goed, heb een deel opzij gezet als preferment voor het volgende brooddeeg. Je proeft niets van de most, het brood wordt niet zuur of zoet erdoor.quote:Op maandag 24 augustus 2015 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga morgen weer eens proberen een brood te maken mbv most ipv water en gist.
Dit recept
Poolish/preferment
200g Federweißer (most)
200g Meel van harde tarwe
voor het preferment het meel en de Federweisser vermengen en 12-16 uur laten staan
Deeg
De poolish/het preferment
300 gram roggemeel
600g meel van harde tarwe
100g Federweißer (most)
390g Water
20g Zout
Deeg
Ingredienten samenvoegen en goed kneden zodat de gluten zich vormen.
2 Uur laten rijzen
Twee broden van vormen en in rijsmandjes doen, ca zes uur laten rijzen.
De oven met chamottesteen er in bij 250 graden voorverwarmen.
Water onder in de oven doen voor de stoom.
10 minuten op 250 graden bakken en dan de oven terugdraaien op 200 graden en nog 30 minuten verder bakken.
Zit te denken om er ook een pizza mee te maken.
Mooi hoor. Voor mij zouden ze niet luchtiger hoeven (dan blijft er geen brood meer over tussen de gaten...)quote:Op zaterdag 12 september 2015 14:40 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ciabatta gebakken, ze mogen nog luchtiger maar zijn erg lekker! En wat een leuk deeg om mee te werken zo slap en nat
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Desem + gist
Type 450 waarschijnlijkquote:Op zaterdag 1 augustus 2015 17:27 schreef qltel het volgende:
[..]
geen idee, Die types zijn verschillend in verschillende landen, dacht ik. Maar ik neem aan dat het wel hetzelfde zal zijn, zoveel verschil zal er niet zitten tussen meel in supermarkten.
Ik deed het altijd met een koksmes, maar heb tegenwoordig een kunststof deegschraper, en dat gaat een stuk makkelijker.quote:Op zondag 13 september 2015 10:24 schreef computergirl het volgende:
ok, vast een suffe vraag...
Wat is de handigste manier om deeg in porties te verdelen? Met kunstof of metalen deegschraper?
Mooi!quote:Op zondag 13 september 2015 18:19 schreef Zo-is-dat het volgende:
http://uitdekeukenvanarde(...)et-sesamzaadjes.html
[ afbeelding ]
Erg lekker!
Was het stiekem niet gewoon tijd voor wat beters?quote:Op zaterdag 19 september 2015 15:35 schreef Grutsk het volgende:
Vandaag een eerste poging gedaan tot vlechtbroodjes. Resultaat goedkope mixer aan gort en een chemische lucht door de hele kamer, maar het deeg staat wel mooi te rijzen
Volgende keer maar lekker met de hand!
Haha, ironisch genoeg hadden we vanochtend het idee om voor kerst een KitchenAid aan te schaffen. Maar dit was echt niet de bedoelingquote:Op zaterdag 19 september 2015 17:31 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Was het stiekem niet gewoon tijd voor wat beters?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |