abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 26 maart 2015 @ 10:15:14 #1
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_151048708
Zelf broodbakken is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het vroeger geen keuze was, wordt zelf brood bakken tegenwoordig meer een hobby. Na de hype met de broodbakmachines van een aantal jaren geleden is de populariteit wel weer wat gedaald, maar is er toch weer een hele grote groep geinteresseerd geraakt in brood bakken. Omdat het brood bakken in een broodbakmachine vrij beperkt is, gaat dit topic over brood bakken in een gewone oven.
Hieronder staan enkele tips/trucs/weetjes en een paar (basis)recepten.

Basisprincipes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tips
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poolish/Preferment :? Wasda :?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele recepten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!

http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm

De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag :+ ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Filmpje van O+ Vincent Talleu O+ :


Wat resultaten van uit het vorige topic

Rorsach


Zo-is-dat





_Xbox_master_



Bleie




Ferdii



[ Bericht 1% gewijzigd door qltel op 26-03-2015 10:22:23 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 26 maart 2015 @ 10:16:41 #2
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_151048755
Laatste post:

Niet geknede broodjes



pi_151048872
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 10:16 schreef qltel het volgende:
Laatste post:

Niet geknede broodjes

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Nice! Heb je een foto van de binnenkant?
En een recept? :P
pi_151051058
Mooi qtel! ^O^
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_151055274
quote:
0s.gif Op donderdag 26 maart 2015 10:16 schreef qltel het volgende:
Laatste post:

Niet geknede broodjes

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Wat ziet de korst er leuk en bijzonder uit! :) Had je er iets op gedaan vóór het bakken?
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 26 maart 2015 @ 14:36:11 #6
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_151056880
Nou zeg, wat een belangstelling voor mijn simpele broodjes..

Eerst even een crumbshot:





Recept is gewoon dat van Vincent, maar dan met de halve hoeveelheden (dus 500 gram bloem, beetje gist en verse zout en water). Water wat minder dan normaal, zo'n 600 ml, zodat ik een wat steviger deeg zou krijgen waar broodjes van te vormen zijn. Dit met de hand kort door elkaar gekneed (omdat ik met de normale lepel-methode meer water nodig zou hebben).

Dit een nachtje laten rijzen, vanmorgen er een lange worst van gerold, deze met een deegschraper in broodjes verdeeld, 2 uur laten rijzen, en een half uurtje in de oven. Eerst 20 minuten met een bakje water erbij en een stuk karton eroverheen en toen dat karton bijna de fik in ging nog 10 minuten zonder het karton.

@Minilot. Niets meer dan dat bakje water. Ik heb laatst een brood gebakken met 3% boter er doorheen, dat gaf wel een prachtige korst (was een experiment om te kijken of het langer vers zou blijven).
pi_151056976
Brood blijft zeker langer goed met zaken als boter of volle melk erdoor. Paradox is echter: hoe 'verrijkter' het brood, hoe minder de kans dat er bij ons thuis iets van overblijft. *)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 28 maart 2015 @ 08:32:00 #8
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151117972
Experiment: Rofco op 280 en direct na het inschieten helemaal uit:







O+ Experiment geslaagd!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 28 maart 2015 @ 08:34:45 #9
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_151117999
Wauw, spectaculaire gaten!
pi_151118742
Oehhh goed experiment!!
  zaterdag 28 maart 2015 @ 09:53:56 #11
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151118804
Vooral tof dat de kleur van de korst ook helemaal mooi is geworden terwijl de elementen dus uit waren. Die stralingswarmte is kennelijk genoeg.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_151122206
Ik wil ook een Rofco :'(
pi_151156934
Heb nu 2 broden in de oven staan, lekker bakken op deze regenachtige zondag. Ben erg benieuwd naar het resultaat, dit is de eerste keer dat ik brood bak. Verder wel pizza en rolade klaargemaakt in mijn oven, maar dat reizen... geen idee of dat goed verlopen is.
  zondag 29 maart 2015 @ 17:33:29 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_151161223
Waar wilde je dat het brood heen ging dan? ;)

Foto's als ze klaar zijn?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_151162761
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2015 17:33 schreef Molo het volgende:
Waar wilde je dat het brood heen ging dan? ;)

Heeft volkoren een ander ov tarief dan wit?
pi_151165678
Vandaag als oefening voor de pasen matzes gemaakt.
Die zijn echt goed gelukt. Ze zijn alleen niet rond en trekken wat krom, maar de smaak is prima.

  zondag 29 maart 2015 @ 20:23:54 #17
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151167158
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 12:18 schreef Rorsach het volgende:
Ik wil ook een Rofco :'(
De kleinste is voor 2 broodjes! Moet ik eens vragen wat die kost? :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_151169686
http://www.rofco.be/files/prijslijst.pdf

Dat krijg ik er nooit door bij m'n vrouw.
  zondag 29 maart 2015 @ 21:09:31 #19
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_151169702
quote:
1s.gif Op zondag 29 maart 2015 20:23 schreef Isegrim het volgende:

[..]

De kleinste is voor 2 broodjes! Moet ik eens vragen wat die kost? :)
Dat zou ik ook leuk vinden om te horen! :D

Edit: Hmm dat gaat er voorlopig niet komen :X
pi_151173036
Ik had de prijzen al een keer opgezocht, ik had al niet ingepland in de nieuwe keuken....
De warmhoudlade die komt er wel. :D
  zondag 29 maart 2015 @ 22:19:04 #21
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151173628
quote:
0s.gif Op zondag 29 maart 2015 21:09 schreef Rorsach het volgende:
http://www.rofco.be/files/prijslijst.pdf

Dat krijg ik er nooit door bij m'n vrouw.
Oh joh, de prijzen staan gewoon online tegenwoordig. ^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_151361916
Zo, bijna pasen, dus tijd voor een paasstol! *O*

Ik heb er ééntje in de oven zitten, maar helaas is die een beetje mislukt - de stol is open gegaan in de oven en het spijs is nu eruit komen zetten 8)7 Maar volgens mijn man gaat het om de smaak :+

Ik zal zo even een fotootje plaatsen van dit hopelijk lekkere misbaksel :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
  zaterdag 4 april 2015 @ 17:47:22 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151362985
Heb een chamotte steen in mijn oven gedaan en sindsdien bakken pizza en brood een stuk beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 april 2015 @ 17:48:12 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151363013
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 08:32 schreef Isegrim het volgende:
Experiment: Rofco op 280 en direct na het inschieten helemaal uit:


[ afbeelding ]


[ afbeelding ]

O+ Experiment geslaagd!
vrij nat deeg?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 april 2015 @ 17:52:17 #25
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151363111
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

vrij nat deeg?
Valt mee, ik zou LHO ff moeten vragen maar ik geloof 65%.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')