SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
Wat resultaten van uit het vorige topic
Rorsach
Zo-is-dat
_Xbox_master_
Bleie
Ferdii
[ Bericht 1% gewijzigd door qltel op 26-03-2015 10:22:23 ]Waterdrinker
DecepterendNice! Heb je een foto van de binnenkant?quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:16 schreef qltel het volgende:
Laatste post:
Niet geknede broodjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En een recept?minilot
Nancy boyWat ziet de korst er leuk en bijzonder uit! Had je er iets op gedaan vóór het bakken?quote:Op donderdag 26 maart 2015 10:16 schreef qltel het volgende:
Laatste post:
Niet geknede broodjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Let me see you stripped down to the boneqltel
Meneer RewimoNou zeg, wat een belangstelling voor mijn simpele broodjes..
Eerst even een crumbshot:
Recept is gewoon dat van Vincent, maar dan met de halve hoeveelheden (dus 500 gram bloem, beetje gist en verse zout en water). Water wat minder dan normaal, zo'n 600 ml, zodat ik een wat steviger deeg zou krijgen waar broodjes van te vormen zijn. Dit met de hand kort door elkaar gekneed (omdat ik met de normale lepel-methode meer water nodig zou hebben).
Dit een nachtje laten rijzen, vanmorgen er een lange worst van gerold, deze met een deegschraper in broodjes verdeeld, 2 uur laten rijzen, en een half uurtje in de oven. Eerst 20 minuten met een bakje water erbij en een stuk karton eroverheen en toen dat karton bijna de fik in ging nog 10 minuten zonder het karton.
@Minilot. Niets meer dan dat bakje water. Ik heb laatst een brood gebakken met 3% boter er doorheen, dat gaf wel een prachtige korst (was een experiment om te kijken of het langer vers zou blijven).minilot
Nancy boyBrood blijft zeker langer goed met zaken als boter of volle melk erdoor. Paradox is echter: hoe 'verrijkter' het brood, hoe minder de kans dat er bij ons thuis iets van overblijft.Let me see you stripped down to the boneIsegrim
Rotterdam *O*Experiment: Rofco op 280 en direct na het inschieten helemaal uit:
Experiment geslaagd!Isegrim
Rotterdam *O*Vooral tof dat de kleur van de korst ook helemaal mooi is geworden terwijl de elementen dus uit waren. Die stralingswarmte is kennelijk genoeg.Heb nu 2 broden in de oven staan, lekker bakken op deze regenachtige zondag. Ben erg benieuwd naar het resultaat, dit is de eerste keer dat ik brood bak. Verder wel pizza en rolade klaargemaakt in mijn oven, maar dat reizen... geen idee of dat goed verlopen is.zondag 29 maart 2015 @ 17:33:29 #14Molo
Völlig losgelöstWaar wilde je dat het brood heen ging dan?
Foto's als ze klaar zijn?Oh how you'd have a happy life, if you did the things you likezondag 29 maart 2015 @ 20:23:54 #17Isegrim
Rotterdam *O*De kleinste is voor 2 broodjes! Moet ik eens vragen wat die kost?quote:zondag 29 maart 2015 @ 21:09:31 #19Zo-is-dat
of nie dan?Dat zou ik ook leuk vinden om te horen!quote:Op zondag 29 maart 2015 20:23 schreef Isegrim het volgende:
[..]
De kleinste is voor 2 broodjes! Moet ik eens vragen wat die kost?
Edit: Hmm dat gaat er voorlopig niet komenIk had de prijzen al een keer opgezocht, ik had al niet ingepland in de nieuwe keuken....
De warmhoudlade die komt er wel.zondag 29 maart 2015 @ 22:19:04 #21Isegrim
Rotterdam *O*Oh joh, de prijzen staan gewoon online tegenwoordig.quote:Op zondag 29 maart 2015 21:09 schreef Rorsach het volgende:
http://www.rofco.be/files/prijslijst.pdf
Dat krijg ik er nooit door bij m'n vrouw.Zo, bijna pasen, dus tijd voor een paasstol!
Ik heb er ééntje in de oven zitten, maar helaas is die een beetje mislukt - de stol is open gegaan in de oven en het spijs is nu eruit komen zetten Maar volgens mijn man gaat het om de smaak
Ik zal zo even een fotootje plaatsen van dit hopelijk lekkere misbakselfreedom is just another word for nothing left to losePietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.Heb een chamotte steen in mijn oven gedaan en sindsdien bakken pizza en brood een stuk beterIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.vrij nat deeg?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 08:32 schreef Isegrim het volgende:
Experiment: Rofco op 280 en direct na het inschieten helemaal uit:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Experiment geslaagd!In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: