abonnement Unibet Coolblue
pi_150457953


World of Tanks
World of Tanks (WoT) is een spel waarbij het de bedoeling is om, hoe gek het ook lijkt, met tanks tegen elkaar te vechten. Iedereen begint met een tank van het laagste level (=tier), en door gevechten (battles) te spelen verdien je experience en credits.

Met de experience kun je nieuwe onderdelen ontwikkelen, te weten:
- Gun (Kanon)
- Suspension (Onderstel)
- Turret (geschutskoepel)
- Engine (Motor)
- Radio

Als je tank aan de voorwaarden voldoet, kun je een nieuwe tank ontwikkelen.

Met de credits koop je nieuwe onderdelen, en kun je later ook nieuwe tanks kopen.

Tech Tree
Het leukste van World of Tanks, is in mijn mening, dat het is opgedeeld in tech trees. Er zijn 7 landen, de Verenigde Staten, Sovjet-Unie, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Japan en China.

Iedere tank heeft zijn goede en slechte eigenschappen. Ik ga natuurlijk niet alle 140+ ( :Y ) tanks benoemen, maar om het kort samen te vatten:

- Russische tanks hebben goede bepantsering, en sterke kanonnen, maar de kanonnen zijn niet accuraat dus kan je niet vanaf grote afstand schieten (snipen)
- Duitse tanks hebben meestal alleen goede bepantsering aan de voorkant van de tanks en de kannonen zijn minder sterk maar accurater. Duitse tanks zijn meestal de sniper tanks.
- Amerikaanse tanks hebben geen specialiteit. Deze tanks hebben vaak slechtere bepantsering op de tank zelf, maar de geschutskoepel is vaak erg goed bepantserd.
- Britse tanks hebben vaak een goede bepantsering met een snel herladend geweer. Nadeel is dat ze vaak wel enorm traag, zeker de heavy tanks.
- Franse tanks zijn in de hoogste tiers voorzien van autoloaders, dit betekend dat de laadtijd tussen het vuren van shells korter is. Vaak heb je 4 tot 6 shells ter beschikking, hierna heb je een langere laadtijd dan normaal (BC 55 heeft bv een laadtijd van +/- 70 seconde!). Voordeel is dat je een vrij dodelijke verrassingsaanval uit kunt voeren doordat je je tegenstander in 10 seconde 5 keer kan raken terwijl hij na 1 schot dikwijls 10 seconde nodig heeft om te kunnen reloaden. Nadeel is dat het loaden van het magazijn veel tijd in beslag kan nemen en dan ben je dus ook weerloos.
- Japanse tanks hebben veelal een goede bepantsering en een fatsoenlijke gun.
- Chinese tanks zijn vergelijkbaar met de Japanse tanks. De lagere tiers zijn veelal verkregen via de Russische of Amerikaanse tanks, dit zijn tanks met een bijna zelfde aanduiding zoals de Type-34 tov de russische variant T-34. Ze zijn vaak wel iets beter dan hun oorspronkelijke tegenhanger.

Verder zijn de tanks ook weer opgedeeld in klassen:
- Light Tanks (Als verkenningsvoertuigen)
- Medium Tanks (Heavy tank support)
- Heavy Tanks
- Self Propelled Guns (Artillerie)
- Tank Destroyers

De tanks zijn ook opgedeeld in 10 levels; tiers. Iedere nieuwe speler begint met 7 tier 1 tanks. De Duitse Leichttraktor, de Russische MS-1, Amerikaanse T1 Cunningham, de Britse Vickers Medium Mk. I, de Franse Renault FT, Japanse Renault Otsu en Chinese Renault NC-31. Deze 7 zijn allemaal lichte tanks op de Britse tank na. Het is belangrijk om in je eerste gevechten ervaring op te doen. In deze klasse (tier 1) vindt je weinig teamwork omdat bijna iedereen nieuw is. Ook kun je vanaf deze tanks al snel (binnen uurtje spelen) al de volgende tank ontwikkelen.

Grofweg elk land heeft verschillende "wegen" die je kunt nemen, om de hoogste tier daaruit te nemen. Lichte tanks (tier 8) Medium tanks (tier 10), Heavy Tanks (tier 10), Artillerie (tier 10), tank Destroyers (tier 10).

Ik weet niet waarmee ik verder zal gaan :'(
Het is mogelijk dat je helemaal niet weet welke tank je wilt. Ik raad nieuwe mensen aan om voor de Russische tanks te gaan, simpelweg omdat snipen moeilijker is om te leren en Amerikaanse tanks alleen goed zijn als je goed weet hoe je je dekking moet gebruiken. Maar de keus ligt helemaal bij jou natuurlijk :Y

Dan moet je ook nog kiezen wat voor tank. Het zal je misschien wel een maand of 3-4 kosten voordat je het einde hebt bereikt van je lijn, dus heb geduld. Ik raad het ten zeerste af om voor lichte tanks te gaan. Je hebt deze wel snel, maar je kunt er alleen mee verkennen, omdat ze in één schot kapot worden geschoten, en de zachte kanonnen doen zelf bijna geen schade.

Kost het geld?
Het spelen van World of Tanks kan zonder er ook maar één cent aan uit te geven. Toch zijn er mogelijkheden om geld uit te geven. Je betaald voor zogenaamde "Gold", deze kun je uitgeven aan:

Premium Account
Een premium account kost ongeveer 10 euro per maand (als je elke maand verlengt). Met een premium account krijg je een andere garage (zonder extra voordelen) en krijg je 50% meer experience en credits per battle ( :9~ ). Dit is helemaal niet nodig, maar als je ongeveer tier 6 bereikt krijg je minder winst per battle, en rond tier 8 kun je zelfs verlies maken. Je kunt natuurlijk ook zonder premium account dat verlies opvullen door een tier 5 tank te nemen voor "erbij".

Crew training
Je kunt je crew met maximale ervaring kopen. In mijn ogen best kansloos, je kunt beter vanaf 50% beginnen, of 20.000 credits in-game betalen voor elk crewlid voor 75% ervaring.

Consumables
Geven je crew een bonus van 10%. Dit betekend ruwweg een betere detectie afstand tot vijandelijke tanks (wanneer je ze kan zien), hogere acceleratie, snellere laadtijd, sneller kunnen mikken en het bereik van je radio wordt vergroot. Spelers die alles willen maxen neem vaak food mee. Food gaat 1 gevecht mee en moet je dus constant aanvullen. Dit wordt een vrij dure onderneming want food kost 20.000 credits (of 50 goud) per keer. Het is niet aan te raden food te gebruiken als je net met het spel begint. De meeste spelers gebruiken helemaal geen food vanwege de kosten.

Premium Tank
Premium tanks zijn tanks die je met gold koopt (tussen de 750 en 12500 gold). Met deze tanks kun je direct in een hogere tier beginnen. Dit is, als je net begint met het spel, af te raden. Het is een teamspel en wanneer je het spel nog moet leren is het leuker om op de lagere tiers te beginnen. Op hogere tiers wordt serieuzer gespeeld en het is dan ook moeilijker. Men gebruikt het terrein effectiever en ook de armor van de tank. Premium tanks worden veelal gebruikt om extra credits te verdienen en om crewleden sneller te trainen. Premium tanks geven daar namelijk een extra bonus in weg.

Experience omzetten
Voor 1 gold kun je 25 experience omzetten. Dit betekent dat je experience van een elite tank (tank met alles geresearched of een premium tank) kunt omzetten naar free experience, deze kun je voor elke tank gebruiken. Kan wel handig zijn.

Screenshots
Zie spoiler
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Systeemeisen
Processor (CPU): Intel from 2.2 GHz or equivalent AMD Family
RAM: minimum of 1.5 GB for Windows 2000/XP, 2 GB for Windows Vista / 7
Free hard disk space: At least 3.5 GB
Video Card: Shader Model 3.0 GeForce 6800GT with 256 MB of RAM / ATI X800 with 256 MB RAM, DirectX 9.0c
Sound Card: DirectX 9.0c compatible Internet connection speed: at least 128 Kbps.
Connection rate: 1024 Kbps or higher (for faster downloads)

Spelen!!!!
www.worldoftanks.eu

Speel op de EU server, en niet op de .com (Noord-Amerikaanse) server.

Handige links:
http://www.vbaddict.net/ Geweldige tool om al je battles/stats bij te houden.
http://www.noobmeter.com/ Die kennen we allemaal
http://en.wot-life.com/ Zie boven
http://tank-compare.com/en/ Vergelijk tanks
http://www.maptactic.com/ Ideaal voor Clan Wars
http://www.wotinfo.net/en/camo-calculator Camo calculator
http://www.wotreplays.org/ Replays
  maandag 9 maart 2015 @ 14:05:13 #2
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_150458897
1200WN8 (='good') coming up.

http://www.noobmeter.com/player/eu/mrj_/517178685/

Nu ook nog eens wat beter op tier 8 en tier 9 spelen. :')
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_150461644
Ik kijk nu ook op wowstats.org, zie je wat meer informatie per tank. :)
pi_150461983
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 15:50 schreef muhahaha het volgende:
Ik kijk nu ook op wowstats.org, zie je wat meer informatie per tank. :)
wotstats.org ;)
  maandag 9 maart 2015 @ 15:59:52 #5
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_150462016
http://www.woTstats.org/ ;)
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_150462349
:W
Ik zwaai naar dieren.
pi_150463269
van het weekend de Pz IV H gekocht en de 10,5cm er op gezet, best een leuk dingetje :)
In een weekendje tijd van stock naar 1 van de 2 T6 heavies vrijgespeeld en de 2e aan begonnen, zonder premium account, niet verkeerd
pi_150464749
Haha wowstats, jaa ooit gespeeld :')

Moet wot zijn ja
pi_150569691
Lol voor de Kv 2 152mm M10 gekocht jonge wat lomp _O- _O- _O-
Ik zwaai naar dieren.
pi_150584644
Och, het kan leuker, T49, tier 8 USA light tank met potentieel een 152mm howitzer, leuk om die vervelende AMX tankjes mee te plagen. 16.gif
trotse eigenaar van post nr. 52m
Op zaterdag 22 december 2007 00:29 schreef Alexxxxx het volgende:
Mods met een x zijn tof.
pi_150590872
Ik geniet toch meer van de KV-2 dan van de T49. De T49 ga ik waarschijnlijk weer verkopen als ik de tier 9 unlocked heb.
  vrijdag 13 maart 2015 @ 10:37:27 #12
164371 Flatacer
No nuts, no glory!
pi_150591913
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 09:55 schreef Arnold_Braunschweiger het volgende:
Ik geniet toch meer van de KV-2 dan van de T49. De T49 ga ik waarschijnlijk weer verkopen als ik de tier 9 unlocked heb.
De T49 is ongeëvenaard als het gaat om hit and run. Zo vaak heb ik reacties gehad als: "WTF.. wat was dat??" Met de KV2 merk ik dat ie nog verrassend nauwkeurig is op afstand. Maar ja, Russian stronk tenk..
"A good plan, violently executed now, is better than a perfect plan next week."
pi_150592234
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 10:37 schreef Flatacer het volgende:

[..]

De T49 is ongeëvenaard als het gaat om hit and run. Zo vaak heb ik reacties gehad als: "WTF.. wat was dat??" Met de KV2 merk ik dat ie nog verrassend nauwkeurig is op afstand. Maar ja, Russian stronk tenk..
Ik vind de walker bulldog iets beter voor hit and run. De gun van de t49 vind ik iets minder betrouwbaar. Maar soms kan die wel erg leuk zijn. :)
pi_150594186
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 10:51 schreef Arnold_Braunschweiger het volgende:

[..]

Ik vind de walker bulldog iets beter voor hit and run. De gun van de t49 vind ik iets minder betrouwbaar. Maar soms kan die wel erg leuk zijn. :)
Schei toch uit man, M41 WB heeft een ruk alpha, en geloof me als ik zeg dat niemand graag te grazen wordt genomen door een T49, verlies je niet 40-50% van je HP, zijn waarschijnlijk wel een paar modules naar de knoppen. En als ik zonodig een T7 light wil spelen, mijn WZ-131 en LTTB doen hun werk prima. en T49 is ook een prima anti-light tank. Of een anti wafeldrager Pz IV/E-100 :')
trotse eigenaar van post nr. 52m
Op zaterdag 22 december 2007 00:29 schreef Alexxxxx het volgende:
Mods met een x zijn tof.
pi_150596536
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 11:59 schreef Deoxyribonucleic het volgende:

[..]

Schei toch uit man, M41 WB heeft een ruk alpha, en geloof me als ik zeg dat niemand graag te grazen wordt genomen door een T49, verlies je niet 40-50% van je HP, zijn waarschijnlijk wel een paar modules naar de knoppen. En als ik zonodig een T7 light wil spelen, mijn WZ-131 en LTTB doen hun werk prima. en T49 is ook een prima anti-light tank. Of een anti wafeldrager Pz IV/E-100 :')
Wist niet dat je boos werd. :')
Ik zeg niet dat de T49 slecht is, maar als de tank fatsoenlijke armor heeft dan flank ik m liever met een met een bulldog dan een T49.
pi_150607887
Ik was niet boos, vond het gewoon een beetje een rare statement ;) De T49 is een hilarisch leuke light tank, maar absoluut geen goede ( weet niet of dat ergens op slaat :'P ), als je zonodig heavies wil pesten, is de M41 idd een beter alternatief, omdat ie veel beter uit de voetne kan komen dan zn grote broeri n T8.
trotse eigenaar van post nr. 52m
Op zaterdag 22 december 2007 00:29 schreef Alexxxxx het volgende:
Mods met een x zijn tof.
  zondag 15 maart 2015 @ 23:09:30 #17
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_150682635
Wow, mijn eerste Pool's medal. Pot zelf was niet direct super, had een aantal lucky shots, maar wel 10 kills. :7

Thanks @ mijn team welke gehoor gaf aan mijn smeekbede voor #10. _O_



http://wotreplays.com/site/1711261#erlenberg-mrj-is-3
Godfather Bodybuilding topic reeks
pi_150688476
quote:
11s.gif Op zondag 15 maart 2015 23:09 schreef Mr.J het volgende:
Wow, mijn eerste Pool's medal. Pot zelf was niet direct super, had een aantal lucky shots, maar wel 10 kills. :7

Thanks @ mijn team welke gehoor gaf aan mijn smeekbede voor #10. _O_

[ afbeelding ]

http://wotreplays.com/site/1711261#erlenberg-mrj-is-3
Netjes.
Qua damage valt het inderdaad wel mee, maar 10 kills is altijd lekker. Pools medal haal je niet zo vaak. ^O^
pi_150689141
Heb dit weekend eindelijk mijn T28 Concept (en 9e female crewmember) gehaald.
Mijn excuses aan alle mensen wiens games ik heb verneukt in een poging om de missies te halen. :D
pi_150694116
T28 al? Ik heb de stug niet eens ;(.

Wel netjes :)
pi_150695202
quote:
10s.gif Op vrijdag 13 maart 2015 11:59 schreef Deoxyribonucleic het volgende:

[..]

Schei toch uit man, M41 WB heeft een ruk alpha, en geloof me als ik zeg dat niemand graag te grazen wordt genomen door een T49, verlies je niet 40-50% van je HP, zijn waarschijnlijk wel een paar modules naar de knoppen. En als ik zonodig een T7 light wil spelen, mijn WZ-131 en LTTB doen hun werk prima. en T49 is ook een prima anti-light tank. Of een anti wafeldrager Pz IV/E-100 :')
Leuk en aardig, maar als je een andere light niet one-shot ben je wel de sjaak. Die 20 seconden reload is lang genoeg om van 100-0 geschoten te worden en dat is me vaak genoeg overkomen. :'( Naast dat nadeel is het echt een geweldig tankje, lekker trollen en verzekerd damage doen op t10 heavies. :)

Bulldog heeft nog altijd m'n voorkeur als light, maar de T49 is wel een close 2nd.
  maandag 16 maart 2015 @ 16:02:11 #22
164371 Flatacer
No nuts, no glory!
pi_150700945
quote:
0s.gif Op maandag 16 maart 2015 13:46 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Leuk en aardig, maar als je een andere light niet one-shot ben je wel de sjaak.
Vandaar ook hit and RUN!😄
"A good plan, violently executed now, is better than a perfect plan next week."
pi_150701508
quote:
1s.gif Op maandag 16 maart 2015 16:02 schreef Flatacer het volgende:

[..]

Vandaar ook hit and RUN!😄
Haha, probeer jij maar een andere light eruit te rijden in die baksteen. :P
  dinsdag 17 maart 2015 @ 08:41:57 #24
164371 Flatacer
No nuts, no glory!
pi_150725329
quote:
1s.gif Op maandag 16 maart 2015 16:16 schreef ElDinosaur het volgende:

[..]

Haha, probeer jij maar een andere light eruit te rijden in die baksteen. :P
Baksteen!? Verre van! Maar het is natuurlijk niet slim om de andere lights op te gaan zoeken en een duel aan te gaan. Wat wel lonend is om arty's te verrassen en ook veel td's die niet veel terug kunnen doen. Arty's wordt tegenwoordig ook slecht beschermd en dat biedt perspectief!😋
"A good plan, violently executed now, is better than a perfect plan next week."
pi_150725850
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 08:41 schreef Flatacer het volgende:

[..]

Baksteen!? Verre van! Maar het is natuurlijk niet slim om de andere lights op te gaan zoeken en een duel aan te gaan. Wat wel lonend is om arty's te verrassen en ook veel td's die niet veel terug kunnen doen. Arty's wordt tegenwoordig ook slecht beschermd en dat biedt perspectief!😋
Mwoah, voor een light is het geen lichtvoetig tankje. Ik snap ook wel dat je niet actief het duel aan moet gaan, maar soms kan je niet anders. In mijn bulldog ook vaak genoeg T49's af kunnen slachten nadat ik net geen one shot was. De frustratie is dan gewoon voelbaar. :P

Inmiddels zo'n 250 potjes in m'n T49 gespeeld, gemiddeld 1700 wn8. Ik kan er dus wel wat mee. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')