abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 17 maart 2015 @ 23:16:12 #301
88754 Sounddragon
Dragon of sound.
pi_150756454
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 22:50 schreef Waarheidsvinder het volgende:

[..]

Grappig dat er nu een paar kenners gereageerd hebben maar geen antwoord. Die uit de OP is iig dmv een formule tot stand gekomen dus daar ga ik van uit. Wat mij betreft is subohmen haske slecht voor de gezondheid. :P
Die diagrammen/schema's zijn ws wel berekenbaar dmv de wet van Ohm, maar ik denk dat de kleurtjes nogal afhankelijk zijn van de manier waarop die weerstand tot stand is gekomen, en doel ik met name over de manier waarop de coil is gebouwd waar die weerstand van wordt gemeten. Je kunt een single coil bouwen van dunne kanthal waar je weinig vermogen op hoeft te zetten om hem warm te stoken, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een dualcoil te maken van dikkere kanthal die wel degelijk veel power nodig heeft om snel en goed warm te worden.

De stelling dat een (bijvoorbeeld) 1.2 Ohm coil niet werkt met vermogen X, is dus sowieso een foute, en dus zijn die kleurtjes niet iets wat je als feit moet aannemen.

Ik kan met 34 gauge (hele dunne kanthal) een coil maken van 1.2 Ohm, die je met (bij wijze van spreken) een brakke penlite heet krijgt, maar ik kan ook een 1.2 Ohm dualcoil maken van 20 gauge, waar je een dubbele 18650 setup voor nodig hebt om hem lauw te krijgen.

tl:dr; die kleurtjes zeggen geen hol :+


Ow, ennehh.. als subohmen slecht is, gaan er binnen afzienbare tijd heel veel mensen deaud, en ik als eerste..
De wetenschap is er nog steeds niet uit, waarom de meest gestroomlijnde vrouwen, de meeste weerstand bieden
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')