abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 6 maart 2015 @ 12:15:30 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150347913
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 11:54 schreef Helsinki het volgende:

[..]

:9~ .
En dit is pure porno

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 14:31:39 #127
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_150352057
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 10:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh? Ik zie nul marmering hoor.
Er zit toch wat vet door? Eigenlijk heb ik een biefstuk van de slager nooit zo aandachtig bekeken. Zal ik eens doen dan :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 10:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Dit is gemarmerd


[ afbeelding ]
Maar dat is dan weer geen biefstuk volgens mij :P


Ik heb trouwens nog een stuk rosbief van die hooglander liggen. Wat niet ik daar mee aan, op eenzelfde manier bereiden als biefstuk?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 6 maart 2015 @ 14:37:01 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150352321
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 14:31 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Er zit toch wat vet door?
Nee, juist niet. Je ziet alleen de vliesjes van de vezels. Met nul vet ertussen.
Ik denk ook niet dat het erg geschikt is als biefstuk. Grote strengen, dat lijkt me echt stoofvlees.

Ik maakte laatst een vergissing bij mijn Turk. Die verkoopt vaak hele mooi entrecote, maar ik wees hem op een stuk dat ernaast lag en ik er mooier uit vond zien qua vorm. Of eigenlijk was het gewoon al de goede maat en hij zei dat het ook entrecote was. Maar ik had mijn gutfeeling moeten volgen, want thuis, na het bakken bleek het absoluut geen entrecote te zijn. Supertaaie bieflap.
En de structuur lijkt op die van op jouw foto.
  Moderator vrijdag 6 maart 2015 @ 14:54:38 #129
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_150353066
Aha. Ik dacht juist dat die van die oerrunderen juist wat meer vet hadden. Blijkbaar is door een mager stukje.

Bieflapjes zijn toch mals? Ik maak eigenlijk zelf bijna nooit dingen als entrecotes, biefstuk etc. maar de bieflappen van die hooglander waren super mals. Als het goed is, komt dat vlees van een bolletje, dus misschien dat dat sowieso allemaal wat malser is.

Helaas is bieflap het enige wat gemerkt is van dat vlees. Volgende zorg ik dat ik er bij ben als alles gevacumeerd wordt. Kun ik direct alles labelen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  vrijdag 6 maart 2015 @ 15:09:36 #130
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_150353614
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dit is pure porno

[ afbeelding ]
Ohh Piet :9~
Spoilers!
  vrijdag 6 maart 2015 @ 16:26:36 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150356666
Marmering zorgt voor smaak, sappigehid, en voor een zachte structuur, toch kan mager vlees als steak bereid wel mals of zacht zijn. Dat heeft met twee factoren te maken afaik,
1. Het moet vlees zijn wat zacht is van zichzelf, zoals de haas
2. Het moet voldoende gerijpt zijn. Door het rijpen wordt het vlees mals en smaakvol omdat het bindweefsel afgebroken wordt. Dit is een enzym inwerking.

Als je nu goed gemarmerd vlees (erg lastig aan te komen, de libellehuisvrouw wil mager) hebt wat goed gerijpt is (is duur want het duurt weken en weken) dan heb je een goddelijk lekkere en zachte steak. Het rundvet wat smelt tijdens het bakken zorgt voor een boterige smaak aan het vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 maart 2015 @ 08:24:07 #132
296595 foodlover
live and learn
pi_150378800


[ Bericht 100% gewijzigd door foodlover op 07-03-2015 08:30:11 ]
  zaterdag 7 maart 2015 @ 08:36:39 #133
296595 foodlover
live and learn
pi_150378867
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 maart 2015 09:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan ook vaak met Riblappen, mits goed bestorven. Koop soms Riblappen in de aanbieding,die dan zo mooi zijn, snij ik er een stukje van en braad het als biefstuk. Als dat stukje dan mals is heb je reuze steaks voor een prikkie.
Dit las ik al eens eerder van jou, Piet. Een week of twee geleden eens uitgeprobeerd. Heerlijke steaks gegeten met Chimmichurri en dikke frieten. Dankjewel, Piet!
  zaterdag 7 maart 2015 @ 15:41:44 #134
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150386525
Ik ben op zoek naar een goed recept om falafel te maken. Iemand?
  zaterdag 7 maart 2015 @ 16:35:38 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150387859
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 15:41 schreef Helsinki het volgende:
Ik ben op zoek naar een goed recept om falafel te maken. Iemand?
250 gram Kikkererwten laten weken, ca 12 uur, dan uit laten lekken.
Hak een ui klein, 5 tenen knoflook, half bosje peterselie, twee theelepels koriander, een theelepel komijn, een theelepel kummel, halve theelepel kaneel, theelepel zout, theelepel vers gemalen peper.

Doe dit in de keukenmachine en maak er een stevig deeg van, als het wat te dun is voeg je er wat oud brood aan toe.
Rol er balletjes van zo groot als een walnoot en haal deze eventueel even door de bloem.
Frituur ze in olie tot ze goudbruin en krokant zijn, serveer ze met versgehakte peterselie (de andere helft van de bos) en citroen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 maart 2015 @ 12:36:43 #136
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_150456141
Ik wil een stukje procureur op de Chinezenmanier wat malser maken, maar in plaats van ananas op sap staat er alleen nog een blik ananas op siroop in de kast. Lukt het aar ook mee?
  maandag 9 maart 2015 @ 13:37:35 #137
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150458022
Ja. Het wordt alleen zoeter.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 00:08:53 #138
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_150484388
Het mag toch een dagje later klaar zijn dus heb het zonder gedaan. Bij gebrek aan beter zit het in een rjijstkoker maar als die de hele nacht aanstaat moet het toch wel goed komen? Sucade lukt er altijd wel goed in :)
pi_150484794


[ Bericht 100% gewijzigd door angelfish op 10-03-2015 00:23:43 (dubbel) ]
pi_150484814


[ Bericht 100% gewijzigd door angelfish op 10-03-2015 00:25:31 (dubbel) ]
pi_150484876
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2015 13:37 schreef RobinOok het volgende:
Ja. Het wordt alleen zoeter.
Volgens mij niet. Want het enzym dat in ananas zit en vlees mals maakt, verdwijnt na verhitting. En ananas uit blik is verhit geweest. Je hebt echt verse ananas nodig.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 08:17:44 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150487274
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 00:24 schreef angelfish het volgende:

[..]

Volgens mij niet. Want het enzym dat in ananas zit en vlees mals maakt, verdwijnt na verhitting. En ananas uit blik is verhit geweest. Je hebt echt verse ananas nodig.
Ja, je marineert het vlees in vers ananassap, niet verhit, gepasteuriseerd, etc, Kiwi's en Papaja's hebben ook zulke enzymen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 09:41:33 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150488524
Ik was van mijn apropos door het woordje "ook". Blijkbaar lukt het Erasmo wel met ananas op sap?
  dinsdag 10 maart 2015 @ 11:08:02 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150490162
De vraag is of je moet/wilt marineren of de annananananananas alleen voor de smaak er in doet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150490181
Procureur langzaam garen dan wordt hij ook mals.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 14:36:21 #146
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_150495596
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 maart 2015 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

250 gram Kikkererwten laten weken, ca 12 uur, dan uit laten lekken.
Hak een ui klein, 5 tenen knoflook, half bosje peterselie, twee theelepels koriander, een theelepel komijn, een theelepel kummel, halve theelepel kaneel, theelepel zout, theelepel vers gemalen peper.

Doe dit in de keukenmachine en maak er een stevig deeg van, als het wat te dun is voeg je er wat oud brood aan toe.
Rol er balletjes van zo groot als een walnoot en haal deze eventueel even door de bloem.
Frituur ze in olie tot ze goudbruin en krokant zijn, serveer ze met versgehakte peterselie (de andere helft van de bos) en citroen.
http://www.kayotic.nl/blog/kayotic-falafel
Ik volg dit recept van Kay, en heb ook de gehaktmolen gebruikt zoals ze voorschrijft. Weet niet of het effectief uitmaakt voor het eindresultaat.
Maar wel koriander gebruiken ipv gewoon peterselie -O-
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 10 maart 2015 @ 16:36:11 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150499323
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 14:36 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

http://www.kayotic.nl/blog/kayotic-falafel
Ik volg dit recept van Kay, en heb ook de gehaktmolen gebruikt zoals ze voorschrijft. Weet niet of het effectief uitmaakt voor het eindresultaat.
Maar wel koriander gebruiken ipv gewoon peterselie -O-
Ik vind korianderblad niet zo lekker, dubro achtige smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 maart 2015 @ 20:19:57 #148
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_150507232
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind korianderblad niet zo lekker, dubro achtige smaak.
Ze zeggen ook, of je houdt er van, of je haat het. Er is geen gulden middenweg met korianderblad.
Een guacamole zonder koriander, is geen echte ;) :P
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 10 maart 2015 @ 21:34:17 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150510492
Ze zeggen zoveel.
Ik ken genoeg voorbeelden van mensen die het eerst niet lekker vonden en nu wel.
pi_150510924
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 maart 2015 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind korianderblad niet zo lekker, dubro achtige smaak.
Ik snap wat je bedoelt, maar dat valt heel erg mee als je het niet te lang meewarmt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')