Er zit toch wat vet door? Eigenlijk heb ik een biefstuk van de slager nooit zo aandachtig bekeken. Zal ik eens doen danquote:
Maar dat is dan weer geen biefstuk volgens mijquote:
Nee, juist niet. Je ziet alleen de vliesjes van de vezels. Met nul vet ertussen.quote:
Ohh Pietquote:Op vrijdag 6 maart 2015 12:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dit is pure porno
[ afbeelding ]
Dit las ik al eens eerder van jou, Piet. Een week of twee geleden eens uitgeprobeerd. Heerlijke steaks gegeten met Chimmichurri en dikke frieten. Dankjewel, Piet!quote:Op vrijdag 6 maart 2015 09:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook vaak met Riblappen, mits goed bestorven. Koop soms Riblappen in de aanbieding,die dan zo mooi zijn, snij ik er een stukje van en braad het als biefstuk. Als dat stukje dan mals is heb je reuze steaks voor een prikkie.
250 gram Kikkererwten laten weken, ca 12 uur, dan uit laten lekken.quote:Op zaterdag 7 maart 2015 15:41 schreef Helsinki het volgende:
Ik ben op zoek naar een goed recept om falafel te maken. Iemand?
Volgens mij niet. Want het enzym dat in ananas zit en vlees mals maakt, verdwijnt na verhitting. En ananas uit blik is verhit geweest. Je hebt echt verse ananas nodig.quote:
Ja, je marineert het vlees in vers ananassap, niet verhit, gepasteuriseerd, etc, Kiwi's en Papaja's hebben ook zulke enzymenquote:Op dinsdag 10 maart 2015 00:24 schreef angelfish het volgende:
[..]
Volgens mij niet. Want het enzym dat in ananas zit en vlees mals maakt, verdwijnt na verhitting. En ananas uit blik is verhit geweest. Je hebt echt verse ananas nodig.
http://www.kayotic.nl/blog/kayotic-falafelquote:Op zaterdag 7 maart 2015 16:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
250 gram Kikkererwten laten weken, ca 12 uur, dan uit laten lekken.
Hak een ui klein, 5 tenen knoflook, half bosje peterselie, twee theelepels koriander, een theelepel komijn, een theelepel kummel, halve theelepel kaneel, theelepel zout, theelepel vers gemalen peper.
Doe dit in de keukenmachine en maak er een stevig deeg van, als het wat te dun is voeg je er wat oud brood aan toe.
Rol er balletjes van zo groot als een walnoot en haal deze eventueel even door de bloem.
Frituur ze in olie tot ze goudbruin en krokant zijn, serveer ze met versgehakte peterselie (de andere helft van de bos) en citroen.
Ik vind korianderblad niet zo lekker, dubro achtige smaak.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 14:36 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
http://www.kayotic.nl/blog/kayotic-falafel
Ik volg dit recept van Kay, en heb ook de gehaktmolen gebruikt zoals ze voorschrijft. Weet niet of het effectief uitmaakt voor het eindresultaat.
Maar wel koriander gebruiken ipv gewoon peterselie
Ze zeggen ook, of je houdt er van, of je haat het. Er is geen gulden middenweg met korianderblad.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind korianderblad niet zo lekker, dubro achtige smaak.
Ik snap wat je bedoelt, maar dat valt heel erg mee als je het niet te lang meewarmt.quote:Op dinsdag 10 maart 2015 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind korianderblad niet zo lekker, dubro achtige smaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |