Ging om soepkippenquote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:43 schreef Southern het volgende:
Bij de Lidl hebben ze ook kippen in de diepvries.
Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Ik doe altijd paprika en spitskool in mijn noodlesoep.quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Atjar inmaken?quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Heb je dat ook bij andere paprikaachtigen zoals chilipepers? Want dan kun je niks pittigs eten, wat naar zeg !quote:Op dinsdag 24 februari 2015 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.
Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?quote:Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?quote:Op woensdag 25 februari 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
Maak je meer en wat dunnere bechamel.quote:Op woensdag 25 februari 2015 17:54 schreef NutKees het volgende:
[..]
Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?
Hoe ik het doe, dag ervoor saus maken, in koelkast zetten. Dan de betreffende avond tijdens het voorverwarmen van de oven een bechamel maken, en dan pas opbouwen. Kost 10-20 minutenquote:Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Eerste keer bakken hoeft hij niet geheel gaar te worden btwquote:Op woensdag 25 februari 2015 18:02 schreef NutKees het volgende:
Dusss.... vrijdag voorbakken met genoeg saus & bechamel, direct naar buiten afkoelen.
Zaterdag-avond kaas erover en afbakken. Beide keren op ongeveer 220 graden of kan/mag/moet dat anders?
Bedankt iedereen voor goede tips, ik neem ze mee voor volgende keer. Uiteindelijk vond ik alsnog een recept voor een pastei (geloof ik) met spitskool en paprika die best wel lekker was.quote:Op woensdag 25 februari 2015 11:05 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.
Als je het tegelijk wil verwerken zou ik gewoon een random roerbak/wok maken, op heet vuur wokken, chinese smaakmakers erbij (gember, knoflook, 'doubanjiang' (soort chili pasta kun je bij de toko kopen), soya saus, evt shaoxing rijstwijn (toko)).
Goed idee, ik ga couscous halen ! En dan taboulleh !quote:Op donderdag 26 februari 2015 11:46 schreef Karstman het volgende:
Couscous hoef je alleen te wellen in heet water en kunnen allemaal rauwe groenten door, paprika, tomaat, spinazie, bosui, rozijnen, feta etc. etc. Noodles vaak ook alleen wellen. Schnitzels enzo uit de supermarkt kunnen vaak prima in de oven.
Dan maar zonder bechamelsaus toch, is wel lekker bij de lasagne maar ook weer niet verplicht vind ik. Kun je overigens ook kant en klaar kopen desnoods.quote:Op donderdag 26 februari 2015 11:50 schreef derLudolf het volgende:
Water koker met een spiraal? Dan kun je daar aardappels in koken misschien Kun je stamppot rauwe andijvie maken. Volgens mij kun je al uitgebakken spek kopen. Niet zo lekker als vers gebakken maar goed...
Hoe wil je bechamel saus maken zonder een pitje?
Ga naar de kringloop en bezorg je een tweedehands goedkoop kooktoestel, kijk op kleine advertenties bij supermarkten, een tweedehands gasfornuis kan je vaak voor niets afhalenquote:Op donderdag 26 februari 2015 11:42 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ben net verhuisd en heb momenteel alleen een studenten-oventje met niet heel erg exacte temperatuur en een vetpan. Daarnaast ook nog een waterkoker maar dus nog geen kookplaat.
Iemand nog ideeën behalve pizza en friet? Denk dat ik wel lasagne kan maken, bijvoorbeeld (duurt dan wel een paar uur ofzo met dat oventje )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |