Of van gevogeltequote:Op zondag 22 maart 2015 18:46 schreef RobinOok het volgende:
Botten van vlees? Dus niet van botten van groenten?
Nee? Ik trek vrijwel overal soep van.quote:Op zondag 22 maart 2015 19:44 schreef RobinOok het volgende:
Oja, sommige mensen vinden gevogelte geen vlees.
En daar wil je op zeker geen bouillon van trekken.....
Nou nou, iemand zegt 'botten van vlees' maar had ook gewoon alleen 'botten' kunnen zeggen. Jij bent zo ongelooflijk slim dat je dat ziet. Ik ben trots op je.quote:
Tabouleh maken? Bijvoorbeeld zo: http://www.okokorecepten.(...)tabouleh-basisrecept maar er zijn een miljoen variaties mogelijk.quote:Op woensdag 25 maart 2015 12:49 schreef fespo het volgende:
iemand een tip wat ik met een (hele grote) bos platte peterselie kan doen?
binnen een paar dagen zal de bos wel helemaal verlept zijn.
Fijnhakken, en in ijsblokjes invriezen?quote:Op woensdag 25 maart 2015 12:49 schreef fespo het volgende:
iemand een tip wat ik met een (hele grote) bos platte peterselie kan doen?
binnen een paar dagen zal de bos wel helemaal verlept zijn.
Na 1 a 2 week kan het nog prima over de champignons in de pan.quote:Op woensdag 25 maart 2015 12:49 schreef fespo het volgende:
iemand een tip wat ik met een (hele grote) bos platte peterselie kan doen?
binnen een paar dagen zal de bos wel helemaal verlept zijn.
Wel hoorquote:
Zonde? Als je hem goed bakt niet. Ik ben fan van een klassieke bereiding, bakken in boter, amandelen, peterselie en citroensap en schil.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 12:58 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb 4 deense forellen gekocht bij de visboer. Wat zal ik er eens mee doen? Gewoon met citroensap en olie en zout en dan in de oven? Maar ik weet dan niet hoe lang het moet, omdat ik zo een studentenoventje heb dus exacte temperatuur gaat hem niet worden (heb ook geen thermometer). Hoe kan ik dan zien of het gaar is?
Bakken lijkt me zonde of kan dat wel?
Ok, goeie tip, maar dan dus wel heel langzaam bakken neem ik aan? En hoe lang ongeveer? Het zijn niet zo grote forelletjes.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Zonde? Als je hem goed bakt niet. Ik ben fan van een klassieke bereiding, bakken in boter, amandelen, peterselie en citroensap en schil.
Boter lichtbruin laten worden, vuur hoog maar zonder dat de boter donkerbruin wordt, dus naar beneden bijstellen als de vissen er al een tijdje inliggen, en dan 3 a 4 minuten per kant als het kleintjes zijn. Dan wordt het velletje een beetje knapperig en de vis net aan gaar. Omdraaien zonder het vel te beschadigen is hetgene wat het moeilijkst is. Zoek even een pan uit waar ze goed in liggen, het geeft niet als ze met kop en staart tegen de rand liggen want daar zit toch minder vlees dus dat heeft ook niet zoveel hitte nodig om gaar te worden. De amandelsnippers kun je beter in een apart pannetje roosteren, op heel laag vuur, anders kunnen ze een rommeltje van het vel maken.quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:14 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ok, goeie tip, maar dan dus wel heel langzaam bakken neem ik aan? En hoe lang ongeveer? Het zijn niet zo grote forelletjes.
Ja, het wangvlees is het lekkerst. Als je soep van vissenkoppen wil maken lijkt me dat je beter een zak vissenkoppen kunt halen, daarvoor liggen ze op de markt. Er worden immers genoeg filets verkocht.quote:En gewoon met kop en al toch? Dat vind ik er leuker uitzien. Ik heb er 4 dus een soep van de koppen maken gaat niet werken denk ik lijkt me wat te weinig?
Dat wist ik dan weer niet. Ik ging ervan uit dat je eerste keer maar wat over of ondergaring moet accepteren omdat je het eerst gedaan moet hebben om het te leren zien. Maar het klinkt heel logisch. Geklaarde boter is dat omdat je ze hard bakt of omdat je de botersmaak niet wil?quote:Op zaterdag 28 maart 2015 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben het eens met weltschmerz, bakken is lekker, in geklaarde boter. Je bakt je niet te heet en als je boven op de rug drukt en voelt dat het vlees los laat van de graat is hij gaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |