abonnement Unibet Coolblue
  zondag 22 maart 2015 @ 18:46:04 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150920307
Botten van vlees? Dus niet van botten van groenten?
  zondag 22 maart 2015 @ 19:40:38 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150922123
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 18:46 schreef RobinOok het volgende:
Botten van vlees? Dus niet van botten van groenten?
Of van gevogelte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 maart 2015 @ 19:44:00 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150922231
Oja, sommige mensen vinden gevogelte geen vlees.
En daar wil je op zeker geen bouillon van trekken.....
  zondag 22 maart 2015 @ 19:49:57 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150922422
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 19:44 schreef RobinOok het volgende:
Oja, sommige mensen vinden gevogelte geen vlees.
En daar wil je op zeker geen bouillon van trekken.....
Nee? Ik trek vrijwel overal soep van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 maart 2015 @ 19:51:18 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150922459
Sirdanilot niet, blijkbaar.
pi_150932934
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 19:51 schreef RobinOok het volgende:
Sirdanilot niet, blijkbaar.
Nou nou, iemand zegt 'botten van vlees' maar had ook gewoon alleen 'botten' kunnen zeggen. Jij bent zo ongelooflijk slim dat je dat ziet. Ik ben trots op je.
  zondag 22 maart 2015 @ 23:06:31 #232
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150934157
Mooi zo!
pi_150934390
Thanks! Heb nog wat blad overgehouden en daar ga ik met de stelen een soepje van maken.

Bij de bouillon heb ik ook aan gedacht maar ik ben bang dat de bitterheid van de spinaziestengels een beetje de overhand gaat krijgen. Zal ik misschien een andere keer nog eens proberen.
pi_150943899
- nevermind -

[ Bericht 95% gewijzigd door _Joy_ op 23-03-2015 12:48:42 ]
pi_151016447
iemand een tip wat ik met een (hele grote) bos platte peterselie kan doen?
binnen een paar dagen zal de bos wel helemaal verlept zijn. ;(
pi_151018083
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 12:49 schreef fespo het volgende:
iemand een tip wat ik met een (hele grote) bos platte peterselie kan doen?
binnen een paar dagen zal de bos wel helemaal verlept zijn. ;(
Tabouleh maken? Bijvoorbeeld zo: http://www.okokorecepten.(...)tabouleh-basisrecept maar er zijn een miljoen variaties mogelijk.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 25 maart 2015 @ 13:43:01 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151018129
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 12:49 schreef fespo het volgende:
iemand een tip wat ik met een (hele grote) bos platte peterselie kan doen?
binnen een paar dagen zal de bos wel helemaal verlept zijn. ;(
Fijnhakken, en in ijsblokjes invriezen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151018179
quote:
0s.gif Op woensdag 25 maart 2015 12:49 schreef fespo het volgende:
iemand een tip wat ik met een (hele grote) bos platte peterselie kan doen?
binnen een paar dagen zal de bos wel helemaal verlept zijn. ;(
Na 1 a 2 week kan het nog prima over de champignons in de pan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 25 maart 2015 @ 13:44:41 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_151018194
Tijgersalade van maken?


iger Salad
pi_151021626
Salsa Verde maken met de peterselie natuurlijk!
Whatever...
pi_151025171
Peterselie kun je in zowat alle salades kieperen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 28 maart 2015 @ 12:54:32 #242
414785 sirdanilot
pi_151123248
quote:
0s.gif Op zondag 22 maart 2015 19:51 schreef RobinOok het volgende:
Sirdanilot niet, blijkbaar.
Wel hoor
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 28 maart 2015 @ 12:58:06 #243
414785 sirdanilot
pi_151123350
Piet, ik heb 4 deense forellen gekocht bij de visboer. Wat zal ik er eens mee doen? Gewoon met citroensap en olie en zout en dan in de oven? Maar ik weet dan niet hoe lang het moet, omdat ik zo een studentenoventje heb dus exacte temperatuur gaat hem niet worden (heb ook geen thermometer). Hoe kan ik dan zien of het gaar is?

Bakken lijkt me zonde of kan dat wel?

Groenten heb ik spinazie (bevroren), andijvie, raapstelen, kool etc Maar daar kan ik ook wel wat anders mee doen, desnoods draai ik een soepje.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 28 maart 2015 @ 12:59:48 #244
414785 sirdanilot
pi_151123407
En aardappel voor van die mensen die vinden dat aardappel een groente is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_151124956
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 12:58 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb 4 deense forellen gekocht bij de visboer. Wat zal ik er eens mee doen? Gewoon met citroensap en olie en zout en dan in de oven? Maar ik weet dan niet hoe lang het moet, omdat ik zo een studentenoventje heb dus exacte temperatuur gaat hem niet worden (heb ook geen thermometer). Hoe kan ik dan zien of het gaar is?

Bakken lijkt me zonde of kan dat wel?
Zonde? Als je hem goed bakt niet. Ik ben fan van een klassieke bereiding, bakken in boter, amandelen, peterselie en citroensap en schil.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 28 maart 2015 @ 15:14:49 #246
414785 sirdanilot
pi_151126292
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Zonde? Als je hem goed bakt niet. Ik ben fan van een klassieke bereiding, bakken in boter, amandelen, peterselie en citroensap en schil.
Ok, goeie tip, maar dan dus wel heel langzaam bakken neem ik aan? En hoe lang ongeveer? Het zijn niet zo grote forelletjes.

En gewoon met kop en al toch? Dat vind ik er leuker uitzien. Ik heb er 4 dus een soep van de koppen maken gaat niet werken denk ik lijkt me wat te weinig?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 28 maart 2015 @ 15:15:12 #247
414785 sirdanilot
pi_151126297
Ik heb eigenlijk nog nooit forel gemaakt, ik doe normaal altijd goedkope vis zoals poon.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 28 maart 2015 @ 15:23:07 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151126487
Ben het eens met weltschmerz, bakken is lekker, in geklaarde boter. Je bakt je niet te heet en als je boven op de rug drukt en voelt dat het vlees los laat van de graat is hij gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151126628
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 15:14 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ok, goeie tip, maar dan dus wel heel langzaam bakken neem ik aan? En hoe lang ongeveer? Het zijn niet zo grote forelletjes.
Boter lichtbruin laten worden, vuur hoog maar zonder dat de boter donkerbruin wordt, dus naar beneden bijstellen als de vissen er al een tijdje inliggen, en dan 3 a 4 minuten per kant als het kleintjes zijn. Dan wordt het velletje een beetje knapperig en de vis net aan gaar. Omdraaien zonder het vel te beschadigen is hetgene wat het moeilijkst is. Zoek even een pan uit waar ze goed in liggen, het geeft niet als ze met kop en staart tegen de rand liggen want daar zit toch minder vlees dus dat heeft ook niet zoveel hitte nodig om gaar te worden. De amandelsnippers kun je beter in een apart pannetje roosteren, op heel laag vuur, anders kunnen ze een rommeltje van het vel maken.

quote:
En gewoon met kop en al toch? Dat vind ik er leuker uitzien. Ik heb er 4 dus een soep van de koppen maken gaat niet werken denk ik lijkt me wat te weinig?
Ja, het wangvlees is het lekkerst. Als je soep van vissenkoppen wil maken lijkt me dat je beter een zak vissenkoppen kunt halen, daarvoor liggen ze op de markt. Er worden immers genoeg filets verkocht.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_151126675
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 maart 2015 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben het eens met weltschmerz, bakken is lekker, in geklaarde boter. Je bakt je niet te heet en als je boven op de rug drukt en voelt dat het vlees los laat van de graat is hij gaar.
Dat wist ik dan weer niet. Ik ging ervan uit dat je eerste keer maar wat over of ondergaring moet accepteren omdat je het eerst gedaan moet hebben om het te leren zien. Maar het klinkt heel logisch. Geklaarde boter is dat omdat je ze hard bakt of omdat je de botersmaak niet wil?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')