quote:Op vrijdag 20 maart 2015 20:51 schreef z80 het volgende:
[..]
dat jij niet met stokjes kan eten wil niet zeggen dat andere dat wel kunnen. ik eet met stokjes net zo snel of sneller dat bord leeg dan jij met een vork.
Dank voor je reactie en aanbeveling. Zal dit restaurant eens voorstellen aan mijn eega.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 17:57 schreef Kreator het volgende:
[..]
Eind vorig jaar geweest. Sommelier is uitstekend, restaurant is kaal en matig. Eten is niet spectaculair vergeleken met andere ster restaurants. Niets was 'wow'.
Als je gaat, zorg dan dat je in de keuken zit. Dat is wel leuk.
Voor mij niet voor herhaling vatbaar. Redelijk in de buurt zit 'De groene lantaarn'. Die raad ik wel aan.
In de buurt is wel 80 km verderop huh Als je tenminste het Michelinster restaurant in Zuidwolde (dr) bedoeld.quote:Op vrijdag 20 maart 2015 17:57 schreef Kreator het volgende:
Voor mij niet voor herhaling vatbaar. Redelijk in de buurt zit 'De groene lantaarn'. Die raad ik wel aan.
Als je in Twente woont en je bent op zoek naar een ster-restaurant, dan is een uur rijden voor 1 vd beste niet veel natuurlijk. .quote:Op maandag 23 maart 2015 10:22 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In de buurt is wel 80 km verderop huh Als je tenminste het Michelinster restaurant in Zuidwolde (dr) bedoeld.
Verso is ook zeer de moeite waard. Als wij uit eten gaan, gaan we meestal daarheen. Pasta als voorgerecht uit zo'n grote uitgeholde parmezaanse kaas die even is gesmolten...daar mag je me 's nachts voor wakker maken. Reken daar wel op 150 euro voor 2 personen, als je een 5 gangenmenu neemt met wijn.quote:Op maandag 23 maart 2015 10:51 schreef HenkvonAnnie het volgende:
TAO heb ik meer goede verhalen over gehoord, binnenkort maar eens een vorkje stokje gaan prikken daar. Ik noteer je aanbevelingen even
Was er toen al kleurentv? . Vind het 1 vd beste restaurants waar ik heb gegeten. In combinatie met overnachting helemaal top.quote:Op maandag 23 maart 2015 10:55 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb nog in de Groene Lantaarn gewerkt In mijn tienertijd. Tijdje terug dus.
Verder is de omgeving wel heel erg armoe troef op culinair gebied ja.
Ben al een keer bij Intenzo in Hengelo geweest, was ik ook zeker over te spreken. Zag het net op de kaart staan, inderdaad. Lijkt me ook geweldig lekker in zo'n uitgeholde kaas. Pittig geprijsd maar ach, dan maar een keer minder vaak eten in mindere tenten.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:12 schreef Kreator het volgende:
[..]
Verso is ook zeer de moeite waard. Als wij uit eten gaan, gaan we meestal daarheen. Pasta als voorgerecht uit zo'n grote uitgeholde parmezaanse kaas die even is gesmolten...daar mag je me 's nachts voor wakker maken. Reken daar wel op 150 euro voor 2 personen, als je een 5 gangenmenu neemt met wijn.
TAO is een stuk goedkoper.
Nee, maar die staat nog wel op mijn lijstje om eens naartoe te gaan. Locatie trekt me niet zo, omdat het ook een hotel is en het restaurant er een beetje ongezellig uitziet op de foto's.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:14 schreef HenkvonAnnie het volgende:
Rodenbach in Enschede krijgt ook prima recensies. Daar al eens geweest?
Ben ik met je eens. Mijn oom had laatst gegeten bij Autrement in Enschede en was erg positief. Locatie trekt me echter niet zo.quote:Op maandag 23 maart 2015 11:25 schreef Kreator het volgende:
[..]
Nee, maar die staat nog wel op mijn lijstje om eens naartoe te gaan. Locatie trekt me niet zo, omdat het ook een hotel is en het restaurant er een beetje ongezellig uitziet op de foto's.
Nou...staar je niet blind op de menukaart want de saus was voor mij extra heet gemaakt door de kokkin omdat ze weet dat ik een traditionalist ben.quote:
Echt kut is dat, die inhoudelijke discussies over restaurants waar we hebben gegeten. .quote:Op maandag 23 maart 2015 15:00 schreef Molo het volgende:
Godverdomme, flikker toch op allemaal met die nutteloze kut discussies hier jn dit topic.
Jaaaa, dit is nou echt eten dat mij blij maakt.quote:Op donderdag 26 maart 2015 19:04 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waar?
Gotisches-Haus (Xanten/Duitsland)
[ afbeelding ]
Wat at je?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Impressie & Op en aanmerkingen
Eten in Duitsland is altijd een ervaring op zich als je alleen maar in Nederland vertoeft en je bezig houdt met de 'Hollandse'smaak en bijbehorende 'Hollandse'porties. In Nederland zijn de porties bijna altijd zoals ons land is: Klein en afgemeten daar waar de Duitsers je altijd een mooi vol bord voorschotelen die voor mensen met een grote eetlust een welkome verandering is i.v.g met de Nederlandse afgemeten porties en ( vaak) te hoge prijzen.
In deze was een bezoek aan het plaatsje Xanten en het Eetablissement Gotisches-Haus een plezierige.Volgens de lokale bevolking de plek waar je een lekker traditionele hap kon krijgen. Los van dat ik hier naar uitkeek en dus enigzins bevoordeelt was, smaakte alles. Geef toe het voorgerecht, de Porree-Lauchsuppe met Speck und Croutons zag er misschien niet geweldig of bijzonder uit, maar smaakte prima.De opvolgende hoofdgerechten zagen er misschien wat doorgekookt uit maar smaakten juist het tegendeel: Gewoon lekker en smaakvol. En dat i.c.m. een lokaal biertje maakten dat ik met een tevreden gevoel dit plaatsje Xanten verliet op weg terug naar Nederland en de welbekende 'lunch'bowl
Cijfer?
8- / 10
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |