abonnement Unibet Coolblue
pi_155854511
Ik ben best tevreden met mijn Evohome, HR92's, opentherm ketelmodule en Nefit opentherm convertor. Naar mate je de HR92 hoger zet, gaat de thermostaat verder open en wordt de watertemperatuur hoger. Daardoor wordt de desbetreffende kamer snel warmer. Bij twee graden hoger ingestelde thermostaat gaat de klep 100% open en de ketel naar 90 graden. Bij 1 graad hoger de klep naar zeg maar 60% en het water naar 60 graden, en wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is, de klep naar 10% en het water naar 35 graden. Dus als de temperatuur bereikt is, is er tóch nog een warmtevraag. Ik heb er alleen voor moeten zorgen dat bij een klepstand van 10% er water loopt door de radiator. Anders stook de ketel voor niets. Bij één radiator heb ik daarom de HR92 een slag losser gedraaid. Zachtjes doorstoken bij een bereikte kamertemperatuur is comfortabeler, want geen koudeval van de ramen en een meer constante temperatuur. Dat verklaart waarschijnlijk ook bij een aan/uit ketelmodule waarom de ketel nog steeds (minimaal) 3/6 keer per uur aanslaat, terwijl de temperatuur al bereikt is. Als de thermostaat dan bij 10% open klepstand tóch geen water doorlaat, en de radiator dus koud blijft, begin je toch even te twijfelen aan de regeling. Gewoon even je oor tegen de radiator houden om te horen of je het water hoort ruizen!
pi_155861204
Wow, WAT een hoop info in dit draadje 1 t/m nu!

Ik heb er een paar weekeinden over gedaan om alles door te nemen, maar ben al wel een stuk wijzer nu.

Ik heb zelf ook een Evohome systeem aangeschaft, deels op Marktplaats en deels nieuw. (ja, ik doe alles voor een klein budget)

In een notedop: Evohome II met 5x HR92, gateway en opentherm ketelmodule. In huis heb ik alleen radiatoren en een convectorput, dus geen 'moeilijke' dingen om rekening mee te houden.

evens heb ik een 'nieuwe' ketel aangschaft (ook op Marktplaats dus), een Remeha Calenta 40c (CW5) en deze zelf geinstalleerd.

De Ketel heb dus geinstalleerd en vrijwel ingeregeld, maar alleen laaglast CO2 moet nog een keer beter worden afgesteld.Gelukkig kan ik een gasanalyser van mijn werk lenen om dit te regelen.

De installatie is waterzijdig nog niet ingeregeld, dit ga ik doen als het buiten wat kouder is zodt ik de warmte kwijt kan. Gelukkig kan ik ook hiervoor wat leuks lenen van mijn werk: Een thermografische inspectiecamera.

Vooralsnog draait het systeem perfect en zijn er geen moeilijkheden geweest bij de installatie van het Evohome systeem. Op de userinterface na bevat het systeem prima, al heb ik nog geen lange termijn ervaringen natuurlijk.

Net als voorgaande posters houdt mij 1 vraag nog bezig: Buitentemperatuursensor plaatsen of niet?
Zoals ik het zie wordt de optimale watertemperatuur berekend door gebruik te maken van deze input, en kun je de bandbreedte begrenzen door deze te specificeren in de remeha besturing. Als dit goed is ingesteld zal de watertemperatuur omhoog gaan als het buiten kouder wordt zodat de regelkarakteristiek IN huis min of meer gelijk blijft.

Het effect van de buitentemperatuur sensor op de regeling stel je in met de stooklijn, of begrijp ik het nu verkeerd? Dus alleen de CV watertemperatuur wordt hierdoor beinvloed.

Probeert de Evohome nu ook nog de temperatuur van het CV water te beinvloeden waardoor de regelingen tegen elkaar in gaan werken, of kan ik gewoon die buitentemperatuur sensor plaatsen en een beetje experimenteren met de stooklijn?

In het kort dus: Evohome + Remeha Calenta 40c: Buitentemperatuursensor toepassen of niet?

Altijd lastig, aangezien dit allemaal tot voor (zeer) kort allemaal nieuwe materie was voor mij, dus alle hulp is welkom!


edit:
In de Remeha handleiding staat dit: "Een OpenTherm regelaar kan ook gebruik maken van
deze buitensensor. De gewenste stooklijn moet dan op de
regelaar worden ingesteld."

Doet de Evohome dat?

[ Bericht 1% gewijzigd door Hajee2 op 06-09-2015 11:49:20 ]
If you always do what you always did, you always get what you always got...
pi_155863169
Onlangs heb ik een evohome systeem geïnstalleerd. Opentherm systeem met 8 x HR92.
Mijn radiatoren waren al voorzien van Danfoss RA thermostaat kranen. Waar ik tegen aan ben gelopen is dat wanneer een HR92 op b.v. een openstand van 20 - 30 % staat dat deze in werkelijkheid nog gesloten is (laat geen water door), maar de ketel (remeha calenta) gaat wel aan. (warnte vraag).

Op dit forum heb ik dit probleem al vaker gelezen.
Wat ik nu heb gedaan is de HR92 heel los op de adapter geschroefd (maar bijna 1 schroefgang).
Ze zitten wat mij betreft veel te los op de adapter.

Heeft iemand ideeën of tips om dit beter op te lossen ?

Als ik de Danfoss RA vervang door de Honeywell aanbevolen kranen (V2000), is dan dit probleem opgelost ? Dus kan bij de Honeywell V2000 kranen de HR92 handvast gezet worden, waarbij bij b.v. 5% openstand er toch nog water door de radiator gaat.

Zijn de Danfoss en Honeywell kranen ook gezien bouwvorm (afmetingen) zo met elkaar te wisselen ?
pi_155904907
Ik had dit probleem op Honeywell-kranen (V2000) zelfs nog sterker dan op Heimeier-kranen... Elke 10 minuten werd de ketel ingeschakeld, die ging warm water rondpompen, maar de radiator in de vragende ruimte stond dicht (HR92 gaf 30-40% aan, maar ik kon horen/voelen dat er niks doorheen ging). Heb je de full-instelling voor 'kraanslag' al geprobeerd? Dat hielp bij mij, meestal.
pi_155905997
Ik heb nu de HR92 zo op de radiator kraan gedraaid dat er in de gesloten stand er net geen water door de radiator gaat. Dit gedaan door te luisteren op de kraan en hierna het zwarte gedeelte van HR92 insert rechtsom tegen de aanslag te draaien, en hierna de gehele insert te draaien totdat net geen water stroom te horen is. Dit m.b.v. een schroevendraaier tegen de kraan te houden en tegen het oor.
Nadeel hiervan is dat de HR92 erg los op de adapter zit, zit nauwelijks 1 schroefgang op de adapter.
Dit heb ik nu opgelost door tape over het schroefdraad van de adapter te wikkelen en hier dan de HR92 insert over heen draaien. Deze gaat dan weer goed vast zitten.

Voordat ik de HR92 weer op de instert heb geklikt heb ik wel eerst het zwarte wiel geheel linksom gedraaid (volgens handleiding).

Ik heb de lichthoogte instelling weer op "0" gezet. De reden is dat de Honeywell kranen een lichthoogte heeft van 2,5 mm, de lichthoogte van de Danfoss kranen is ook ongeveer 2,5 mm (gemeten). Dus m.i. heeft dan de full instelling geen nut.
pi_155976569
Maar had je het nu geprobeerd of niet?
If you always do what you always did, you always get what you always got...
pi_155977481
Ik ben er de afgelopen 6 a 7 maanden tussen uit geweest in dit topic, lees nu dat er een wifi-variant is.

Wel heb ik via mindergas.nl bijgehouden dat ik afgelopen jaar ( van sept tot sept ) 500 m3 minder gas heb verbruikt dan het jaar daarvoor. Dat terwijl afgelopen 2 winters toch redelijk dicht bij elkaar lagen volgens mij. Evohome lijkt zich dus terug te verdienen.

Begin dit jaar ben ik begonnen met een lijst met opmerkingen / problemen. Deze lijst heb ik ook naar Honeywell gestuurd per mail. Het letterlijke antwoord wat ik terug kreeg was:

Beste Bart,
Voor de vragen hebben wij een website ter beschikking waar hij al zijn vragen kan stellen of opzoeken in de FAQ's.


Leuk en aardig, maar op hun website vind ik geen antwoord op onderstaande punten:

- Evotouch blijft x aantal keer per uur een ruimte verwarmen ondanks dat de setpoint al met 1 of meerdere graden te hoog is. Om ruimte op temperatuur te houden zijn een x aantal schakelingen gewenst, maar toch niet als de setpoint al lang gepasseerd is.

- Adaptieve start werkt niet bij zone vloerverwarming, wel bij HR92 zones. Bug in software of bewust?
Indien bewust, waarom nergens uitleg / opmerking daarover?

- Evotouch rond af richting de setpoint? Als het 18 is, ik stel 21 in, spring t ie gelijk naar 18,5.
Stel je vervolgens 16 in, springt ie naar 17,5 of 18. Terwijl ie vlak daarvoor naar 18,5 sprong.
Ook als ik dit doe dmv een HR92.
Lijkt erop dat Evotouch het mooier laat lijken dan het is?

- Niet alle icoontjes worden getoond op Evotouch.
( bv handmatige aanpassing op HR92 ) ( open-raam functie wordt wel getoond )
Ik moet nu alle HR92's langs om te kijken of iemand ergens aan heeft gezeten.

- Achter de zonenaam blijft - TIJDELIJK staan ( bv Woonkamer - TIJDELIJK ) Dit is bij alle zones het geval.
Nee, is niet weg te halen in de instellingen om zone-naam te wijzigen.

- Evotouch updaten zonder Gateway? Mogelijkheid tot uitlezen van de huidige firmware?

- Informatie over de warmwater regeling??

- Waarom maakt Evohome geen gebruik van buitentemperatuur ( internet of buitenvoeler ) om adaptieve start op aan te passen? Adaptieve start is nu altijd te laat, ik moet er per ruimte verschillend (afhankelijk van buitentemperatuur) 20 tot 40 minuten tijd aan de voorkant bij toevoegen.

Weten jullie hier toevallig een oplossing voor?

Ter info mijn setup:
- Evotouch met aan/uit regeling
- 6 x HR92
- 1 x Zoneklep met relais tbv vloerverwarming beneden verdieping
- Wandconsole

Voorheen stookte ik heel de beneden verdieping warm, en liet het 's nachts afkoelen. Ik gebruikte toen de radiatoren + vloerverwarming. Nu staan de radiatoren in principe dicht en stook ik alleen met de vloerverwarming. 's Avonds 21 graden, nachtverlaging op 19,5.
De 6 x HR92 zijn voor 6 radiatoren in in 6 verschillende vertrekken.

"Adaptieve start" en "optimale stop" heb ik aan staan. Schakelingen per uur staat op 3, tijd 1 minuut.
pi_155978238
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2015 16:49 schreef Hajee2 het volgende:
Maar had je het nu geprobeerd of niet?
In het begin had ik alle HR92 op full staan, dit maakte bij mij geen verschil. Dus de 1e 20 - 30% openstelling (volgens HR92), was de kraan in werkelijkheid dicht. Terwijl de ketel wel gestart werd, deze kon dus zijn warmte niet kwijt (alleen via bypass).
Hierdoor raakt volgens mij ook de hele regeling in de war, controller denkt de ruimte op te warmen terwijl de radiatoren in werkelijkheid koud blijven.

Het zou wel handig zijn als via een menu van de HR92, deze handmatig vast op b.v. 5% gezet kan worden. Dan is het eenvoudiger deze goed in te stellen.
Weet iemand misschien of er ergens een verborgen menu is waarmee dit mogelijk is ?
pi_156007179
Okay, jammer dat dat niet werkt.
Maar heb je dan wel de correcte adapter?

Ik heb in het hele huis Danfoss kranen gemonteerd en het werkt / past perfect!
De kranen moeten wel degelijk vast op de adapter zittem, anders heb je natuurlijk geen goed gedefinieerde '0' of aanslag voor je regelaars.

iemand die me verder kan helpen met de buitentemperatuur regeling?
If you always do what you always did, you always get what you always got...
pi_156019091
Er zitten gewoon issues in Evohome die niet opgelost gaan worden en wat ook toegegeven is door Evohome-engineers bij mij thuis.

Het gedoe met de HR92's die niet weten of er wel of niet water doorheen stroomt bij een X percentage kraanslag is er één van. Er zou een soort van calibratie mogelijk moeten zijn om de HR92 te vertellen waar het omslagpunt ligt, zodat hij rond dat punt precies kan schakelen. Of er moet een soort binaire stand komen. Dat hij alleen schakelt tussen 0 en 100. Maar dat kost natuurlijk veel meer motorvermogen. De huidige situatie is en blijft dat de HR92's maar wat gokken en je dus geluk kunt hebben of pech. Als je pech hebt staat je ketel telkens te stoken terwijl de warmte niet je radiator in gaat.

Ander punt is dat het systeem telkens aan gaat terwijl de gewenste temp allang bereikt is en stijgende is. Dat is natuurlijk van den zotte. Maar ze weigeren het probleem uberhaupt te erkennen. Ookal gebeurt het voor hun neus en ze het op dat moment wel erkennen en ook terwijl er grafieken zijn die het perfect aantonen. Als je er lang genoeg over doorvraagt, krijg je je geld uiteindelijk terug en antwoorden ze nergens meer op.

Het liegen van de controller over de gemeten temperatuur is ook zoiets. Ze denken zeker dat we dom zijn? Dat het ons niet opvalt als de temperatuur ineens een helegraad verandert, puur omdat we de gewenste temperatuur aanpassen? Dit komt de betrouwbaarheid absoluut niet ten goede.

En dat de controller niet weet dat een HR92 lokaal is aangepast. Een fundamentele design-flaw, die ze blijkbaar niet goed kunnen oplossen. Bug zit te diep in het systeem waarschijnlijk.

Helaas heb ik nog geen geschikt alternatief systeem gevonden. Dus eerst maar even weer naar een simpele kamerthermostaat en handmatig thermostaatkranen bedienen in de rest van het huis. Zit tot nu toe op 400m3 gas voor dit kalenderjaar. Dat is lager dan ik ooit gehaald heb. Dus ook handmatig kun je prima besparen. Vraagt alleen meer handmatig werk.
pi_156062966
Is er al iemand met de nieuwe wifi variant die kan vertellen of de bekende bugs ( o.a. die ik een paar posts hierboven opsom ) daar verholpen zijn of er nog steeds zijn.

Een ander alternatief is er inderdaad niet met zoneregeling.

Ik heb trouwens Heimeijer kranen, en volgens mij niet het probleem dat je beschrijft Woekele. Ik gebruik niet de functie "volledige kraanslag"
pi_156126443
Honeywell heeft zelf aangegeven dat er NIKS gefixt is in de wifi-versie. Ze ontkennen immers nog steeds dat er uberhaupt problemen zijn... Ik heb zowel Heimeier als Honeywell en op beide het probleem gezien, voornamelijk met volle kraanslag uit (de default). Lijkt dus vrij willekeurig.

Bij jou stopt de waterflow dus echt pas als de kraan op 0% staat?
  maandag 21 september 2015 @ 00:51:32 #188
73683 leolinedance
Voor Rood-Wit gezongen
pi_156262027
Ik ga dit topic ook maar eens volgen. Wij krijgen volgende week de sleutel van onze nieuwe woning en ik zou ook graag wat met de thermostaatregeling per ruimte doen. Na wat zoeken bleek de Honeywell Evohome de beste oplossing te zijn.

Situatie:

Vloerverwarming in 3 zones: 2x woonkamer (dus in 1 ruimte) en 1x keuken (aparte ruimte).
Radiatoren in de woonkamer (2x), keuken (1x), gang (1x), slaapkamers (3x), badkamer (1x), zolder (1x)

Ik ben mij nu aan het oriënteren voor het beste pakket maar de mogelijkheden lijken eindeloos. Eerst na de sleuteloverdracht volgende week maar eens kijken of het een Opentherm ketel betreft. Deze komt uit 2011 maar ik heb geen idee van het merk en type helaas.

De keuken wordt overigens voorzien van een nieuwe zone met vloerverwarming en een nieuwe radiator. Ik ben nu bezig met het berekenen van deze nieuwe radiator, wat nog niet zo makkelijk is. Ik zou graag zien dat de keuken iedere morgen zo efficiënt mogelijk wordt verwarmd, vraag is alleen of je dat met vloerverwarming alleen voor elkaar krijgt.

Best lastig nog allemaal :P
pi_156272255
Ik ben inmiddels ook het systeem aan het installeren. Waar ik tegenaan loop is dat de HR92 niet voldoende uitslag hebben om mijn thermostatische radiatorkranen te sluiten. Sterker nog, als ik de zwarte ring van de adapter helemaal naar rechts draai, dat raak de metalen stift in de adapter de afsluitpin volgens mij maar net. Als ik dan de metalen stift in de adapter indruk (en dus de radiatorkraan geheel gesloten heb) nadat de zwarte ring geheel naar rechts is gedraaid, veert hij gewoon weer terug. Waarschijnlijk heb ik dus niet de goede adapter.
De radiatorkranen zijn van Plieger en al wat ouder. Ik hoopte dat ik de HR92 knoppen kon installeren zonder nieuwe kranen te monteren.

Radiatoren blijven dus openstaan en hierdoor worden vooral de slaapkamers nogal.. eh heet :-)
Weet iemand van de guru's hier welke adapter ik nodig heb? Of wordt het gewoon kranen vervangen?
  maandag 21 september 2015 @ 20:46:23 #190
448639 InnoGurdy
Wil gaan voor EvoHome 3 (WiFi)
pi_156279939
Hallo forumleden.
Ook ik ben overtuigd van het feit dat het verwarmen van alleen die kamers die warmer moeten worden besparing op gas kan opleveren :)
Nu heb ik nog wel een paar vragen; ik hoop dat die beantwoord kunnen worden zodat ik de nieuwe Evohome 3 met een gerust hart kan gaan aanschaffen.

Mijn situatie:

• Beneden: vloerverwarming (als bij-verwarming); drie kachels. Kleine berging: 1 kachel; hal: kleine kachel. Vloerverwarming ga ik (nog niet) regelen via Evohome; blijft altijd open staan op ong. 42 graden aanvoertemp.

• Boven: 3 slaapkamers + badkamer: allen 1 kachel

• Zolder: 3 kachels (2 kleintjes en 1 lange vertikale).

• Ketel: Valliant HR 24/28 3C (kan dus ook OT draaien).

Vragen:

• OpenTherm of Aan/uit systeem van Honeywell? Ik zou graag nog een buitentemperatuurmeter willen koppelen aan de ketel. Dat kan alleen indien ketel op OT staat.

• Ik lees dat er thermostaatkranen zijn HR92 én HR93; weet iemand het verschil en waar ik die HR93 kan kopen?

• Open raam melder echt nodig? Bijv. in badkamer / slaapkamer waar regelmatig wordt geventileerd.

Alvast bedankt voor het meedenken.

[ Bericht 79% gewijzigd door InnoGurdy op 21-09-2015 20:57:22 (te snel op ' Wijziging doorvoeren' geklikt) ]
pi_156293033
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 00:51 schreef leolinedance het volgende:
.....
Gezien je vloerverwarming hebt, moet je gewoon een aan/uit pakket nemen. Opentherm en vloerverwarming geeft bij de meeste opstellingen nogal wat problemen.

Verder zou ik ( omdat je nieuwbouw hebt = goed geissoleerd ) op vloerverwarming gaan stoken beneden. Dus 21 graden overdag en nacht verlaging van 1,5 graad toepassen. Boven moet je natuurlijk wel gewoon Evohomo thermostaatknoppen op de radiatoren zetten die je wil regelen.

Als je de keuken en woonkamer kwa verwarming samen wil voegen ( zelfde tijden, zelfde temp ) kun je het best een zone-klep toepassen, die komt in de aanvoer van je vloerverwarming verdeler te zitten. Scheelt een hoop kosten ten opzichten van elke een speciale zone-regelaar.

Mijn woning is minder goed geissoleerd als een nieuwbouw en zelfs hier loont het om s nachts door te stoken met nachtverlaging.
pi_156293144
quote:
14s.gif Op maandag 21 september 2015 20:46 schreef InnoGurdy het volgende:
Hallo forumleden.
Ook ik ben overtuigd van het feit dat het verwarmen van alleen die kamers die warmer moeten worden besparing op gas kan opleveren :)
Nu heb ik nog wel een paar vragen; ik hoop dat die beantwoord kunnen worden zodat ik de nieuwe Evohome 3 met een gerust hart kan gaan aanschaffen.

Mijn situatie:

• Beneden: vloerverwarming (als bij-verwarming); drie kachels. Kleine berging: 1 kachel; hal: kleine kachel. Vloerverwarming ga ik (nog niet) regelen via Evohome; blijft altijd open staan op ong. 42 graden aanvoertemp.

• Boven: 3 slaapkamers + badkamer: allen 1 kachel

• Zolder: 3 kachels (2 kleintjes en 1 lange vertikale).

• Ketel: Valliant HR 24/28 3C (kan dus ook OT draaien).

Vragen:

• OpenTherm of Aan/uit systeem van Honeywell? Ik zou graag nog een buitentemperatuurmeter willen koppelen aan de ketel. Dat kan alleen indien ketel op OT staat.
Wil je een WAR met Evohome gaan combineren? Als je vloerverwarming niet wil regelen kun je een OT nemen, mocht je op vloerverwarming willen gaan stoken.... neem dan een aan/uit variant. Opentherm icm met vloerverwarming = bij veel gebruikers problemen

• Ik lees dat er thermostaatkranen zijn HR92 én HR93; weet iemand het verschil en waar ik die HR93 kan kopen?
HR93 regelaars werd over gespeculeerd.... Sommige dachten dat die werd uitgebracht tegelijkertijd met de nieuwe Wifi Evohome. Gewoon een HR92 dus

• Open raam melder echt nodig? Bijv. in badkamer / slaapkamer waar regelmatig wordt geventileerd.
Ik vind het over the top, volgens specificaties heeft een HR92 ook in de smiezen als er een raam word opengezet.

Alvast bedankt voor het meedenken.



[ Bericht 5% gewijzigd door Crimineel87 op 22-09-2015 11:56:39 ]
  dinsdag 22 september 2015 @ 21:48:36 #193
448639 InnoGurdy
Wil gaan voor EvoHome 3 (WiFi)
pi_156307796
Thx Crimineel87; Dan ga ik voor O/T.
  woensdag 23 september 2015 @ 08:05:16 #194
448639 InnoGurdy
Wil gaan voor EvoHome 3 (WiFi)
pi_156314545
Nog aanvullende vraag: in een kamer met 3 kachels: kan ik van de drie HR92 1 zone maken?
Wanneer ik de woonkamer instel op 21 graden, dat dan alle drie de kranen op 21 graden gaan.
Zou fijn zijn....
pi_156317260
Via de controller kan dat inderdaad. Je wijst gewoon de 3 thermostaten toe aan 1 zone. De zonecontroller zal dan alle kranen hetzelfde aansturen.
pi_156530119
Even wat genummerde vraagjes van een nieuweling;

Situatie; Nieuwbouw met modulerende CV ketel en een klassieke thermostaat aangesloten via 2 draadjes. 3 Radiatoren in de leefruimte, dan telkens 1 in slaapkamer 1, 2 en 3, badkamer en hal voor een totaal van 8. Had graag een nieuwe EVOHOME Wifi geïnstalleerd met onderverdeling in 6 zones.

1. Is deze lijst in mijn situatie compleet?

ATC928G3000 (Bedieningspaneel)
HR92WE (radiatorkranen 8 stuks)
ATF800 (tafelstandaard)
Modulerende of aan/uit ketelrelais

2. Ik heb meer vertrouwen in mijn modulerende ketel + aan/uit Evohome, dan in mijn modulerende ketel + modulerende Evohome...Als ik hier zo lees lijkt het wel alsof mensen met een modulerende Evohome meer kans lopen op vreemd gedrag van het systeem...kan ik gewoon een aan/uit Evohome installeren en het moduleren overlaten aan m'n ketel?

3. Het idee is dan om 6 zones te maken, in 5 zones is de radiatorkraan ook de voeler, in de leefruimte is de EVOHOME als voeler verantwoordelijk voor in totaal 3 radiatoren. Klopt dit, of heb ik in de leefruimte nog een aparte voeler nodig?

4. Zijn er nog andere bedenkingen? Ik lees de voor- en nadelen hier, ik ga ook met open ogen in dit avontuur naar mijn gevoel...Ik verwacht nooit om de investering eruit te halen, maar het gebruiksgemak, uiterlijk én nerdgehalte zijn voor me onweerstaanbaar :) Alvast bedankt!

[ Bericht 17% gewijzigd door TooTall85 op 02-10-2015 12:43:09 ]
pi_156593916
Een modulerende ketel en een modulerende thermostaat, zijn ondanks hetzelfde woord, iets totaal anders. Modulerende ketel betekent alleen dat hij minder hard gaat branden als hij in de buurt komt van zijn max-watertemp-instelling (heeft elke moderne ketel). Of het betekent dat hij een modulerende pomp heeft (heeft ook elke moderne ketel).

Modulerende thermostaat betekent dat hij daadwerkelijk een lagere temperatuur van de ketel kan vragen. In theorie is het beter. In praktijk werkt het volgens mij vooral goed als ketel en thermostaat bij elkaar horen (zelfde merk etc), vanwege verschillen in de standaard bij verschillende producenten.

Dus 2: ja.

3: ja. Maar aparte voeler is wellicht beter. Waarom? Omdat je Evohome misschien niet op de beste plek kunt ophangen (heeft voeding nodig) en het aanraken van Evohome de gemeten temperatuur heel erg beïnvloed.

4: mijn bedenkingen kun je teruglezen. Het systeem werkte erg slecht bij mij. En.. heb je al een by-pass?
pi_156609084
Bedankt voor je antwoorden...ondertussen zijn we al wat verder:

1. Ik ga voorlopig passen voor het multizone systeem. Gezien de geringe grondoppervlakte van de woning, de open indeling en de goede isolatie lijkt het opdelen in zones een beetje voorbarig. Ik hou van het idee, maar denk dat het verstandiger is om eerst een winter te beleven in het huis alvorens een zonesysteem te overwegen. Als het gewoon goed gaat, blijf ik er liever vanaf. Een bypass is wel aanwezig, maar de problemen met de HR92WE's die ik hier lees doen me eerder wachten op de volgende versie daarvan...

2. Dan blijft nog de thermostaat zelf over. De huidige is echt een onding met verschrikkelijke ergonomie...De Evohome spreekt me wél aan...Nest,Tado, Netatmo, Honeywell Round Connected, Thermosmart, deze heb ik ook allemaal bekeken maar er is altijd wel iets waardoor deze minder interessant ogen dan de Evohome.

Misschien een beetje een vreemde vraag, maar stel je haalt je oude thermostaat van de muur, en je hangt de Evohome WIFI ATC928G3000 in de plaats. Dus enkel de 2 draadjes aansluiten aan de thermostaat, en je plaatst GEEN opentherm of aan/uit module aan de ketel. Zou dit überhaupt werken als een gewone thermostaat? Gaat het WIFI-gedeelte werken?

[ Bericht 7% gewijzigd door TooTall85 op 04-10-2015 23:05:35 ]
pi_156613304
Evohome-bedieningspaneel zelf schakelt niet. Draadjes die je op muurbevestiging-unit kunt aansluiten zijn alleen voor voeding.

Wat miste er in Thermosmart trouwens? Wil deze zelf misschien aanschaffen.
pi_156614076
In alle eerlijkheid....uuuuren zitten lezen en zal wel op iets afgeknapt zijn, maar kan het nu zo snel niet meer vinden...

Wat ik me meen te herrinneren is dat ook de Thermosmart last had van overshoots, dat de prijs ook aan de forse kant is, en dan ik het er gewoon niet mooi (niet duidelijk) vond uitzien.

Ik bedoel, ik heb snelle ogen, maar zo snel zijn ze ook weer niet;


En bijkomend;

******************************
Als we de aangegeven pagina goed lezen staat er nu op je aansluiting voor de kamerthermostaat 230V. De ThermoSmart kan echter maximaal 24V schakelen.
Er wordt wel gewerkt aan een nieuwe versie die 230V kan schakelen, maar op dit moment is het nog niet bekend wanneer deze leverbaar wordt.

Met vriendelijke groet,
ThermoSmart
******************************

Ondertussen leun ik wat meer richting de Anna...deze kan je nu ook los kopen (zonder abbo), ziet er stijlvoller uit, en ondersteuning voor aan/uit...

Alhoewel ik nog altijd erg gecharmeerd ben van de Nest, vormgeving is heel strak, app is de leukste van ze allemaal, enkel het missen van het modulaire gedeelte is erg jammer...maar dan kan je je ook afvragen, als mijn ketel al kan moduleren, is het dan niet voldoende om een simpele aan/uit zoals de Nest te gebruiken? Ons huis zal vermoedelijk als we thuis zijn op 20 graden staan, 's nachts op 15, en bij afwezigheid ook op 15. Dus als de Nest erin zou slagen om de temperatuur gewoon rond de 20 te houden voor die paar uurtjes dat we thuis zijn, zijn we eigelijk ook geholpen...

Zucht. Het is niet eenvoudig :)

[ Bericht 11% gewijzigd door TooTall85 op 05-10-2015 20:27:23 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')