abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 16 juni 2015 @ 14:44:36 #251
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_153583126
Oei bij ons in de flat mocht je op zondag niet klussen en dat was toen ik verlof had best prettig om 1 dag wat rust te hebben :@

Ik snap jouw kant heel goed maar andersom ook wel een beetje. Vooral als het weken achter elkaar is.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_153583407
Als je het netjes aankondigt heb je meestal al heel wat pluspunten bij de meeste mensen inderdaad.

Zelf heb ik aan half jaar last gehad van mijn bovenburen die een soortgelijk project hadden (lees: ALLES werd verbouwd) en ze zijn van de 1 op andere dag begonnen zonder zich ook maar even voor te stellen. Opeens hoorde we op zaterdagochtend 07:30 de kangoo op de muur gezet worden. Het gruis kwam van ons plafond af en we zaten rechtop in bed.
vanaf dat moment was dat IEDERE avond en IEDERE zaterdag en zondag.
We sliepen dus nooit meer uit. :(

Toen ik er na 3 weken eens heen ging om me voor te stellen en voorzichtig naar de planning te vragen kreeg ik ook nog een grote bek... "Wen er maar aan jongen, dit gaat nog wel ff duren", dat soort opmerkingen.
De beste man is trouwens vlak na de klus overleden (gun je natuurlijk niemand, maar toch kon ik een bepaalde gezichtsuitdrukking niet tegenhouden toen ik het hoorde...).

Als ie het nou gewoon even had overlegd en normale tijden had aangehouden, had ik er heel wat minder moeite mee gehad.
pi_153585592
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 14:44 schreef laziness het volgende:
Oei bij ons in de flat mocht je op zondag niet klussen en dat was toen ik verlof had best prettig om 1 dag wat rust te hebben :@

Ik snap jouw kant heel goed maar andersom ook wel een beetje. Vooral als het weken achter elkaar is.
Ja ik snap hun kant ook heel goed! Ik zou als huurder ook niet gelukkig worden van zo'n vervelende koper die het huis opknapt, zij hebben er geen belang bij :) (de overige kopers iets meer, want als iedereen zijn/haar appartement opknapt dan wordt het gehele complex populairder). De zondagen doen we daarom vooral klussen die minder overlast veroorzaken zoals afsmeren van dozen in de muur, stucen, deuren/kozijnen schuren (met de hand), primer op de muren smeren etc. We weten in elk geval van de onderburen dat ze daar nooit iets van horen, het is best goed geïsoleerd gelukkig. De meeste buren lijken vooral blij dat we doordeweeks weinig klussen. Ik weet niet of ik snel weer een appartement zou verbouwen, ik weet dat overlast erbij hoort, maar ik ben liever niet degene die het veroorzaakt :P. Ik ben blij dat we de grootste herrie gehad hebben ondertussen.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 18:21:03 #254
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_153588272
Klinkt alsof je goed rekening houdt met de tijden en je soort klussen en je in gesprek blijft met de buren. Lijkt me prima zo :Y

Wij woonden in een flat van 7 hoog met 7 appartementen per laag en als iemand dan zich niet aan de tijden hield was erg gewoon geen peil op te trekken wie het was. Dat geluid gaat een hele flat door. Dat was altijd wat jammer :P want je kon niemand aanspreken er op.
Ik heb je lief mijn hele leven
pi_153590423
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 14:01 schreef Chicolade het volgende:
Hoe heet dat en waar koop ik het? :P
Trekdoos deksel of zoiets, te koop bij elke DHZ-zaak. Misschien hebben ze het niet los, maar zo'n trekdoos kost hooguit een euro met deksel en al.
  dinsdag 16 juni 2015 @ 20:19:56 #256
432925 cvboer2
Heeft de leiding
pi_153592181
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 19:18 schreef Chicolade het volgende:

[..]

Hand was met een paar dagen weer ok genoeg om mee te werken, is gelukkig niet gaan ontsteken ofzo. Op het moment ben ik helaas geveld door een stomme verkoudheid, maar we hebben afgelopen weekend weer wat meters kunnen maken!

Elektra in de keuken ligt erin (op de draden en schakelmateriaal na natuurlijk), en is in de vloer naar de meterkast getrokken. We hebben besloten om het hele huis te voorzien van nieuwe bedrading en een nieuwe groepenkast, er is teveel geknutseld en "wie dit heeft aangelegd mogen ze ophangen aan z'n eigen korte draadjes" :+. Kwamen situaties tegen waar de draden van 2 groepen uitkwamen in een doos etc.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Na flink stoeien met de tegels van de toiletombouw toch eindelijk geschikt gereedschap gevonden. De slijptol was mij wat te zwaar en kon ik geen rechte lijnen mee trekken. Schoonpa heeft 'even' wat geknutseld en kwam een dag later aanzetten met een constructie waardoor we een soort zaagtafel hebben. Toen gingen we van rafelig naar zeer acceptabel, en nu zitten alle tegels dus op de ombouw *O*. Ik had vandaag willen voegen, maar ben ziek naar huis gegaan dus dat komt hopelijk morgen weer. Ondertussen is vriendlief de afvoer van het fonteintje op maat aan het maken, zodat de gipsplaat er tegenaan kan voordat de pot hangt :P.

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

(onder = voor, boven = na)
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En in de badkamer bezig geweest met stucen. Twee muurtjes zijn glad, waterpas en op gelijke hoogte met de tegels. Twee stukjes zijn dat nog niet, daar is de stuclaag net een mm te dik :/. En even een balkje getimmerd in de deuropening als lat om te reien.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Afvoer van de oude wastafel weggehaald. Ik dacht dat er plastic/pvc in de vloer zou zitten, maar het lijkt gewoon een gat in het beton te zijn? Buitendiameter van de plastic buis die erin zat is een fractie kleiner dan de binnendiameter van deze buis, en zat met vage zwarte meuk vastgeplakt. Dus toen ik dacht een klein stukje buis te pakken en daar een kap op te zetten, als een soort alternatief voor een speciedeksel direct op het gat, viel dat ding een 20cm naar beneden en heb ik het eruit moeten vissen met een stuk koperdraad :').

[ afbeelding ]

Zaterdagochtend ook nog de deur van de badkamer opgehaald. Hij is grooot :o (211x83cm) en mooi O+. Inclusief sleuf aan de onderkant, en schuifdeursysteem.

[ afbeelding ]

Als het goed is komt komende woensdag een bedrijfje om het rookkanaal te slopen. We hadden dat zelf willen doen, maar niemand in onze omgeving heeft ervaring met stempelen en bekistingen maken voor beton, en het gemetselde deel loopt wel door bij onze onder- en bovenburen, dus dat nu toch maar wel uit handen gegeven.

[ afbeelding ]

Dus ja, er zit weer een beetje schot in, dat was ook wel nodig :). Nu even gezond worden en dan kan ik het stucwerk in de badkamer afmaken zodat we over een week of 2 kunnen gaan tegelen in de badkamer. De badkamervloer wordt nog een uitdaging, de huidige douchebak is lager dan de rest van de vloer en ik weet niet goed hoe ik daar mooi overheen kan tegelen. Misschien een profieltje oid gebruiken, of met dikbedlijm in het douchedeel. Heb wel al een 'legplan' verzonnen omdat we met vrij grote tegels toch een afschot moeten creëren.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Degene die de afvoer in de keuken heeft aangelegd verdient mijn schoen op een plek waar de zon niet schijnt.. :P te veel haakse bochten
Share your talent, move the world.
pi_153602854
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 20:19 schreef cvboer2 het volgende:

[..]

Degene die de afvoer in de keuken heeft aangelegd verdient mijn schoen op een plek waar de zon niet schijnt.. :P te veel haakse bochten
Ik hoop dat we daar geen last van gaan krijgen met verstoppingen ofzo :X. Er is/was vrij weinig ruimte achter de nieuwe keuken, en de leidingen konden niet lager op de grond (aansluiting op riolering zit op 40cm vanaf de vloer, met mooie asbest pijpen, dus die kon ook niet verplaatst worden).

quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juni 2015 19:24 schreef usernaamvergeten het volgende:

[..]

Trekdoos deksel of zoiets, te koop bij elke DHZ-zaak. Misschien hebben ze het niet los, maar zo'n trekdoos kost hooguit een euro met deksel en al.
Gelukt! :+



Projectje van deze week: hier zat ooit een deuropening :o (foto van de oude natuurstenen? drempel in de badkamer, die moet nog ingefreesd worden of de tegels moeten ingefreesd worden want dat ding ligt net iets hoger dan de rest van de vloer)

pi_153603328
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 08:38 schreef Chicolade het volgende:
Ik hoop dat we daar geen last van gaan krijgen met verstoppingen ofzo . Er is/was vrij weinig ruimte achter de nieuwe keuken, en de leidingen konden niet lager op de grond (aansluiting op riolering zit op 40cm vanaf de vloer, met mooie asbest pijpen, dus die kon ook niet verplaatst worden).
Heb je het zelf aangelegd dan? :P
pi_153604917
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 09:17 schreef BeeJee78 het volgende:

[..]

Heb je het zelf aangelegd dan? :P
Nope, dit is een van de weinige dingen die we uitbesteed hebben :+.
  woensdag 17 juni 2015 @ 17:46:46 #260
432925 cvboer2
Heeft de leiding
pi_153616172
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juni 2015 10:46 schreef Chicolade het volgende:

[..]

Nope, dit is een van de weinige dingen die we uitbesteed hebben :+.
Ik zie een aantal haakse bochten zitten. Haakse bochten moet je zoveel mogelijk vermijden, een 45 graden bocht is beter.
Share your talent, move the world.
  zondag 21 juni 2015 @ 21:19:37 #261
440325 Chicolade
Chocolade
pi_153728694
Ennn dat was het weekend alweer. Het gipswandje in het toilet zit erin (met gat zodat de kraan ook nog dicht kan). En meteen een blunder: vriendlief wilde de gipsplaat op een hoek laten draaien (op de grond) en ik tilde hem toen iets te snel op om dat te voorkomen, waardoor de andere hoek afbrak :'). Dat smeren we wel weer dicht met wat roodband.





En het eerste strakke muurtje is een feit! Fix&finish over een al vlakke muur is een stuk makkelijker dan een golvende muur herstellen (met goudband). Dat laatste moet ik nog een beetje oefenen :+, ga morgen kijken of je met stucgeleiderprofielen wél een rechte muur krijgt (in de keuken).

  maandag 22 juni 2015 @ 11:27:49 #262
221112 Nijns
soms een beetje stout
pi_153741366
Ben zo benieuwd naar het eindresultaat! Kunnen jullie niet nog een beetje doorklussen? :P
Op donderdag 25 juni 2009 14:37 schreef Pheno het volgende:
Een KSC zonder Nijns is als thee zonder suiker: minder zoet.
pi_153741708
quote:
12s.gif Op maandag 22 juni 2015 11:27 schreef Nijns het volgende:
Ben zo benieuwd naar het eindresultaat! Kunnen jullie niet nog een beetje doorklussen? :P
Noem je ons nou langzaam? }:| Misschien moet ik gewoon geen updates meer geven van ruimtes totdat ze af zijn :+
pi_153755528
Hey Chiko,

je hebt wel wat meer schroeven in de gipsplaten gedraaid toch ?
dit lijkt een behoorlijke overspanning, afgaand op de foto.

Die hoekjes kun je dichtsmeren, eventueel een gipsplaatschroef erin, voordat je hem dichtzet...
dit voor de hechting :)

Gaat wel lekker door daar bij jullie :)
pi_153757757
quote:
12s.gif Op maandag 22 juni 2015 11:43 schreef Chicolade het volgende:

[..]

Noem je ons nou langzaam? }:| Misschien moet ik gewoon geen updates meer geven van ruimtes totdat ze af zijn :+
Nee nee gewoon blijven posten
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 22 juni 2015 @ 22:27:37 #266
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_153759602
Het is juist super leuk om te volgen. Lekker veel foto's plaatsen want ik vind het super stoer zoals jullie bijna alles zelf doen!
Ik heb je lief mijn hele leven
  maandag 22 juni 2015 @ 22:57:23 #267
382904 Gieliovd
Klustijger
pi_153760811
Haha, inderdaad wel erg karig die schroeven! Hup, jas die plaat vol om de 20-30 cm.

Verder inderdaad gewoon door blijven posten, super leuk!
Laat die handjes wapperen!
pi_153762885
Ok duidelijk, vooral updates blijven posten en morgen wat extra schroeven in dat wandje jassen :+. Ze zitten nu alleen in het 'afgeronde' stuk (zodat het makkelijk is met smeren van de gisplaat), maar er moeten er dus ook nog halverwege een paar extra bij? Ik dacht dat je er gewoon genoeg moest doen zodat het bleef hangen :P.

Steunbalken in de badkamer weggehaald, daar komt toch best een mooi strak beginnetje van een kozijn achter tevoorschijn O+.



En een wat minder leuke update: mijn mooie strakke wandje is vlekkerig géél aan het opdrogen :{. Google leert me dat het nicotinevlekken kunnen zijn, wat wel balen zou zijn want dan zijn de muren in het hele huis waarschijnlijk aangetast (maar dat viel niet op omdat alles vergeeld en oud is). Plan van aanpak: in de gang/toilet/keuken doorgaan met stucen alsof er niets aan de hand is, en dan voor het verven behandelen met een vlekisolerende primer. En woonkamer nog even geen idee, hangt af van de ernst.



(detailfoto van het ergste, al droge stuk)
pi_153763319
quote:
1s.gif Op maandag 22 juni 2015 22:27 schreef laziness het volgende:
Het is juist super leuk om te volgen. Lekker veel foto's plaatsen want ik vind het super stoer zoals jullie bijna alles zelf doen!
We zijn nu op het punt dat we sommige dingen wel uit willen besteden, maar er is blijkbaar 'genoeg werk' voor bedrijven waardoor ze belachelijke prijzen kunnen vragen :{ . Voor het tegelen van de badkamer was de goedkoopste offerte via werkspot ~80 euro/m2 (incl lijm en btw, excl tegels want die hebben we zelf al gekocht). Dan doen we het zelf maar...
  dinsdag 23 juni 2015 @ 07:09:34 #270
221112 Nijns
soms een beetje stout
pi_153766687
Wauw wat een prijzen! Natuurlijk lekker veel foto's blijven posten ;)
Op donderdag 25 juni 2009 14:37 schreef Pheno het volgende:
Een KSC zonder Nijns is als thee zonder suiker: minder zoet.
pi_153804320
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 juni 2015 00:10 schreef Chicolade het volgende:
We zijn nu op het punt dat we sommige dingen wel uit willen besteden, maar er is blijkbaar 'genoeg werk' voor bedrijven waardoor ze belachelijke prijzen kunnen vragen . Voor het tegelen van de badkamer was de goedkoopste offerte via werkspot ~80 euro/m2 (incl lijm en btw, excl tegels want die hebben we zelf al gekocht). Dan doen we het zelf maar...
Ze hebben de BTW verhoging per 1 juli alvast in de prijs opgenomen dus :-)

[ Bericht 0% gewijzigd door BeeJee78 op 24-06-2015 15:18:47 ]
pi_153808254
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 14:34 schreef BeeJee78 het volgende:

[..]

Ze hebben de BTW verhoging per 1 juli alvast in de prijs opgenomen dus :-)
Zelfs dan had ik verwacht dat de prijzen meer richting 40-50 euro/m2 zouden gaan :{.
pi_153811687
Kan iemand mij een schop geven? Net een stukje in de keuken gestuct met afreiprofielen, dit is zoveel makkelijker dan dat geprutst van mij in de badkamer (waar de muur op veel stukken 'golft'). Waarom heb ik het ooit zonder gedaan? :{ Hoe ik profielen ga gebruiken in de woonkamer weet ik nog niet, misschien een sleuf in de muur frezen zodat er een profiel past?
pi_153850063
Heb je er een foto van? Ben wel benieuwd hoe strak ie geworden is :-)

Sleuf in de muur frezen voor afreiprofielen lijkt me wat rigoreus. Passen ze niet gewoon op de muur?
Je haalt ze toch wel weg na het stucen?
pi_153850826
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juni 2015 10:13 schreef BeeJee78 het volgende:
Heb je er een foto van? Ben wel benieuwd hoe strak ie geworden is :-)

Sleuf in de muur frezen voor afreiprofielen lijkt me wat rigoreus. Passen ze niet gewoon op de muur?
Je haalt ze toch wel weg na het stucen?
Misschien na het weekend, eerst even wat beter oefenen met het messen en schuren O-).

Ze passen wel op de muur, maar dan zit je wel meteen vast aan een laagdikte van minstens 6mm. In de keuken kan dat niet: de keuken is opgemeten op basis van de oude stuclaag+2mm(oid) die ik er dan eerst af zou moeten bikken. Al overweeg ik dat laatste sowieso al na het vlekkendebacle in de gang :+.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')