abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:00:10 #1
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_149420969
Denk dat velen hier de film Pearl Harbor wel hebben gezien.

En de meesten hier wel weten hoe de VS betrokken was geraakt in WW2.

Maar wat als ze er inderdaad al van op de hoogte waren?

Nadat ik mijn pol even bekeken had zag ik dat hier wel beetje animo voor was, plus ik vind het zelf een erg boeiend onderwerp.



Ik heb even een aantal dingen op een rijtje gezet waardoor het inderdaad tot een mogelijkheid kan behoren.

Aantal belangrijke feiten voor dat de aanval uberhaupt plaats vond.

Op 27 september 1940 tekenden Duitsland, Japan en Italië een pact: het driemogendhedenpact. Hierin stond beschreven dat ze elkaars leidende positie in de nieuwe orde, de nieuwe wereld zoals zij die zagen, zouden erkennen. Ook beloofden ze elkaar militaire steun in het geval dat één van hen zou worden aangevallen.

Japan handelde met de VS in op sloopijzer, staal en vliegtuigbrandstof door het embargo had japan een erstig te kort terwijl ze al bezig waren met een grote oorlog in China.

De VS leverde militair materieel aan Engeland (voor de strijd tegen Duitsland) en dus indirect (via het pact) aan een Japanse vijand.

Als je deze simpele dingen al op een rijtje zet, is het al duidelijk dat de VS ondanks tegenstand in eigen land al partij had gekozen en dus in feite een aanval vanuit Japan niet zozeer een verassing hoefde te zijn.
Door de handels embargo verklaarde je in feite al indirect de oorlog aan japan.


De Amerikaanse defensie, die uiteraard de dreiging van de Japanners voelde, maakte veel vluchten vanaf Pearl Harbor. Vooral ten noorden en noordwesten werd veel gepatrouilleerd. Er werd gevlogen tot een straal van ongeveer 560 km vanaf de haven.

Japan en Amerika waren nog steeds in onderhandeling met elkaar, maar deze wilden niet vlotten. Op 5 november werden zes boodschappen onderschept waarin stond dat de onderhandelingen met Amerika voor 25 november afgerond zouden moeten zijn.
Wel of niet met positieve uitkomst zou je verwachten dat ze zeer gealarmeerd zouden zijn.

Enkele mensen binnen de Amerikaanse overheid wensten dat er nieuwe waarschuwingen voor een oorlogsdreiging werden uitgezonden, maar de legerleiding weigerde dit, omdat die bang was voor vals alarm. Toch waren er vanaf toen steeds vaker stille aanwijzingen voor een aanval te vinden. Zo onderschepte de FBI bijvoorbeeld een bericht over een ophanden zijnde oorlog, maar negeerde deze boodschap, omdat men geen paniek wilde zaaien onder de bevolking.

Op 6 december ontcijferde een Amerikaanse telegrafist enkele Japanse boodschappen die al enkele dagen geleden waren onderschept. De ontcijfering maakte hem duidelijk dat er opnieuw aanwijzingen voor oorlog waren, maar zijn chef wilde er niets van weten. Integendeel: hij eiste dat de telegrafist deze boodschap zou laten rusten.

Een nederlandse onderzeeer zou de vloot hebben gespot en gevolgd hebben.
Op 28 november 1941, om vijf minuten na twaalf uur 's middags, nadert de Nederlandse onderzeeër K-XVII, onder bevel van luitenant-ter-zee Besançon, een positie in de Stille Oceaan, op 43.30 NB en 155.20 OL, ongeveer 280 mijl ten noordoosten van de Japanse Takan-baai.
Daar ontdekt men een vloot van Japanse oorlogschepen, die een zigzagkoers volgt. Besançon constateert terecht dat deze koers in rechte lijn 88 graden bedraagt en de oorlogsvloot zal voeren naar Hawaii en Pearl Harbor, achthonderd zeemijl verderop.
( Ik betwijfel of dit verhaal waar is maar het is wel zeer gedetaileerd)
https://sites.google.com/(...)ritse-geheime-dienst

Er zijn nog schijnen wat andere Meldingen geweest dat er een vloot van japanse Schepen die richting de VS voeren, deze zijn niet allemaal even duidelijk.
Ook is niet volledig duidelijk waar deze medleingen gedaan zijn.
De japanse vloot werd goed beschermd het is voor mij ook onduidelijk of er schepen tot zinken zijn gebracht onderweg naar pearl harbor om de positie niet te veraden.


Was het dan wel een verassings aanval?
Om 3:42 spotte een mijneveger een mini onderzeeer die vermoedelijk pearl harbor in voer, En om 06:37 werd een andere onderzeeer door de mijneveger tot zinken gebracht.
Er werd geen groot alarm geslagen

Om 08:43 beschoot een mini onderzeeer een water vliegtuig maar werd ook deze mini onderzeeer werd tot zinken gebracht door een destroyer na een torpedo gevuurd te hebben op de destroyer
Er werd geen groot alarm geslagen

Om 12:02 werd de eerste aanvalsgolf van Japanse vliegtuigen opgemerkt door een Amerikaans radarstation. Dit waren de vliegtuigen die om 11:00 waren opgestegen vanaf de Japanse vliegdekschepen. er werd geen alarm geslagen

Om 12:20 merkte een andere radar opnieuw deze golf vliegtuigen op, nu dichter bij de haven. De dienstdoende officier echter, legde dit angstwekkende beeld naast zich neer en waarschuwde niemand, waarschijnlijk omdat er op die dag een aantal B-17's uit de VS gepland stond om te arriveren. er werd geen alarm geslagen

12:25 werd Kimmel bericht over het eerdere voorval met een onderzeeër, maar nog altijd werd er geen actie ondernomen. Alle schepen lagen in de haven voor anker en vormden zo een uitermate kwetsbaar doelwit voor de naderende vliegtuigen.
Niet duidelijk is of hij maar van 1 of meerdere onderzeers op de hoogte was gebracht, erg vreemd, aangezien er een paar uur voor de vliegtuigen hun bombardement uitvoerden de comandant ter plaatse pas op de hoogte werd gebracht van deze schermutselingen wat voor zijn haven plaats vond. Hij sloeg na dit bericht ook geen alarm

Om 12:49 ontvingen de Japanse piloten officieel toestemming voor de aanval; hierop viel de eerste Japanse aanvalsgolf om 12:55 Pearl Harbor daadwerkelijk aan vanuit het noordwesten. De tweede golf volgde ruim een uur later, om 14:00. Zij vielen de haven aan vanuit het noordoosten.

Bij de eerste aanval werden enkel Amerikaanse Vliegtuigen neergeschoten die rond het eiland vlogen en de eerste aanvals golf tegen kwamen, ze maakten gelijk melding van de aankomende aanval en werden vervolgens uit de lucht geschoten.
Om hoeveel vliegtuigen van de VS het betrof is ook onbekend.
( wat met deze meldingen is gedaan is niet bekend aangezien de aanval vlak er na begon)


Waar ik beetje moeite mee heb om te begrijpen
Kimmel deed niks, werd hij wel goed geinformeerd door het pentagon wat de gang van zaken was rond deze periode.
Waarom sloeg hij geen alarm na er berichten waren geweest van gezonken onderzee boten
Wat is de reden waarom de informatie van gezonken onderzeeers en aankomende vliegtuigen niet overkwamen bij Kimmel?

Als het inderdaad zo is dat het al redelijk duidelijk was dat de aanval voor handen was waarom werden wel de Vliegdekschepen op pad gestuurd maar werden de andere boten zo kwetsbaar opgesteld?

Waarom werd er niet na de eerste berichten niet meer vliegtuigen de lucht in gestuurd er waren 390 vliegtuigen in en rond Pearl Harbor, de meeste werden gewoon op de grond vernietigd.
Over hoeveel vliegtuigen er in de lucht waren op dat moment is ook erg onduidelijk er word gesproken over enkele, dus vermoed dat er niet meer dan 5 waren wat redelijk normaal is voor reguliere dag, maar in dit geval was er al veel meer aan de hand dus waarom niet meer vliegtuigen de lucht in sturen.

Op de schepen was het niet veel beter, aangezien er geen alarm was geslagen gebeurde ook niet veel munitie lag gewoon achter slot en grendel en er was geen extra alarm geslagen over de voorgaande gebeurtenissen ( terwijl dat vele uren ervoor plaats vond)

Ook een Nederland koopvaardij schip de SS Jagersfontein, was net de haven aan het invoeren, een Engels Schip wat vlak in de buurt lag was wel gelijk aan het terug schieten lange tijd werd vermoed dat het Nederlandse schip ook mee vocht dit klopt niet het Engelse Schip waar ik niet exact van kan achterhalen hoe deze heet was de eneige die gelijk terug schoot in tegenstelling tot veel Amerikaanse Schepen die erg slecht voorbereid waren.
interview met een van de opvarende.
http://www.npogeschiedenis.nl/speler.POMS_VPRO_195324.html
http://gerard45.bloggertj(...)ontein%27-waren.html
Conclusie
de VS shot first .. ze brachten al enkele Duikboten tot zinken maar dit werd schijnbaar niet goed aan het opperbevel doorgegeven.

Ondanks dat er veel dreiging was werd er geen actie onderonomen op de schepen, ze lagen zeer kwetsbaar en waren niet goed voorbereid op een verassings aanval.


Dit zelfde geld voor de Vliegtuigen, er waren er enkele uit de lucht geschoten maar de meesten werden op de grond vernietigd, doordat deze dichtbij elkaar stonden omdat ivm mogelijke sabbotage.
Er waren 7 vliegvelden Hickam Field, Wheeler Field, Bellows Field, Ewa Field, Schoefield Barracks, en Kaneohe Naval Air Station.

Duidelijk is ook dat Roosvelt En zijn regering GB steunden, Dit was geen geheim, GB had natuurlijk graag dat de VS bij de oorlog tegen Duitsland.
Aangezien er al een Packt was tussen Japan en Duitsland is het zomaar mogelijk dat ook GB van te voren wist van de aankomende aanval.

Ook waren Japanse codes al ontcijferd en kan het maar zo zijn dat de opgang gezete aanval op Pearl harbor al verwacht werd.
http://www.historynet.com(...)werent-we-warned.htm

Video

http://rationalwiki.org/wiki/Pearl_Harbor_conspiracy_theory
http://www.apfn.org/apfn/pearl_harbor.htm
http://en.wikipedia.org/w(...)rst_wave_composition
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_149421097
Maak je je niet schuldig aan revisionisme op deze manier ? Volgens mij was dat echt tegen de regels van fok
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:06:56 #3
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_149421179
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:04 schreef Ali_boo het volgende:
Maak je je niet schuldig aan revisionisme op deze manier ? Volgens mij was dat echt tegen de regels van fok
Nee waarom?
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_149421208
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:04 schreef Ali_boo het volgende:
Maak je je niet schuldig aan revisionisme op deze manier ? Volgens mij was dat echt tegen de regels van fok
is of was? want als het was dan is het geen probleem toch :P
pi_149421508
Er was wel wat vuur, maar een totale verassing was het niet.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_149421791
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:06 schreef theguyver het volgende:

[..]

Nee waarom?
"Revisionist" history is history writing that challenges official or orthodox portrayals of the past. All productive and worthwhile historical writing is "revisionist" in the sense that it takes into account newly available historical evidence and new insights and perspectives.

Om misverstanden te voorkomen en voor eens en altijd duidelijk te maken waar de grenzen liggen:
Het ontkennen en/of bagatelliseren van de holocaust is wettelijk verboden en dus ook op FOK! niet toegestaan.

Ook het zogenaamde negationisme en historisch revisionisme vallen onder bovengenoemde verboden
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 6 februari 2015 @ 15:31:12 #7
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_149421859
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:04 schreef Ali_boo het volgende:
revisionisme
Waarom zou dat tegen de regels van Fok zijn? Het is geen holocaust-ontkenning ofzo.
  Official ESF Kreviewer vrijdag 6 februari 2015 @ 15:32:16 #8
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_149421884
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:27 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

"Revisionist" history is history writing that challenges official or orthodox portrayals of the past. All productive and worthwhile historical writing is "revisionist" in the sense that it takes into account newly available historical evidence and new insights and perspectives.

Om misverstanden te voorkomen en voor eens en altijd duidelijk te maken waar de grenzen liggen:
Het ontkennen en/of bagatelliseren van de holocaust is wettelijk verboden en dus ook op FOK! niet toegestaan.

Ook het zogenaamde negationisme en historisch revisionisme vallen onder bovengenoemde verboden
Historici gebruiken de academische term 'historisch revisionisme' voor het onderzoek naar de verhalen die als geschiedenis worden verteld; dit onderzoek wordt gedaan om de geschiedschrijving te herzien met nieuw ontdekte feiten, met informatie die minder bias bevat, of met preciezere informatie. Ook gevestigde geschiedkundigen staan open voor de mogelijkheid dat geschiedenis, zoals die traditioneel wordt verteld, misschien niet helemaal accuraat is en dus onderworpen kan worden aan een herziening. Historisch revisionisme is in deze zin een algemeen geaccepteerd deel van geschiedkundige studies.

De term historisch revisionisme werd recentelijk echter ook vaak gebruikt door veel Holocaustontkenners. Critici stellen dat Holocaustontkenners historisch revisionisme op een onjuiste wijze toepassen. Gordon McFee schreef bijvoorbeeld in zijn essay Why Revisionism isn't dat revisionisten uitgaan van de conclusie dat de Holocaust niet heeft plaatsgevonden en vervolgens de feiten daaraan aanpassen. Volgens hem zetten ze zo de historische methode van onderzoek en analyse op z'n kop.[1]
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:32:27 #9
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_149421888
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:27 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

"Revisionist" history is history writing that challenges official or orthodox portrayals of the past. All productive and worthwhile historical writing is "revisionist" in the sense that it takes into account newly available historical evidence and new insights and perspectives.

Om misverstanden te voorkomen en voor eens en altijd duidelijk te maken waar de grenzen liggen:
Het ontkennen en/of bagatelliseren van de holocaust is wettelijk verboden en dus ook op FOK! niet toegestaan.

Ook het zogenaamde negationisme en historisch revisionisme vallen onder bovengenoemde verboden
BNW dan maar opheffen?
9/11, Charly Habdo, Boston, SH, Maanlanding, JFK, etc..

Ik zeg niet dat de hele aanval heeft plaats gevonden, ik leg juist uit dat er misschien voorkennis was op de aanval, en dat ze het gewoon hebben laten gebeuren..
Het is een mogelijkheid!

Is zelfs nog anders dan een False flag! bij false flags is het compleet in scene gezet..
Zelfs dat zeg ik niet!
Er staat nog een vraag voor u open!!
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:34:45 #10
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_149421941
Lavje, Fogel?
Ik zie hier het probleem niet?
Anders sluit topic maar ofzo hoor..
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_149421964
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:27 schreef Ali_boo het volgende:
Ook het zogenaamde negationisme en historisch revisionisme vallen onder bovengenoemde verboden
Absolute onzin lol.
pi_149422033
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:34 schreef theguyver het volgende:
Lavje, Fogel?
Ik zie hier het probleem niet?
Anders sluit topic maar ofzo hoor..
Ik vraag het even.
Is goed hoor.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lavenderr op 06-02-2015 16:14:24 ]
pi_149422049
Het was vooral "geen verassing" in de zin van dat het een vrij logisch eerste doelwit was voor de Jappen. Embargo's, politieke provocaties en grootspraak (van beide kanten trouwens) waren in de eerste instantie al de motivatie om Pearl Harbor relatief zwaar te verdedigen.

Oorlog zat er al lang aan te komen een PH was een strategisch gezien een vrij cruciaal punt voor zowel Japan als Amerika. In die zin kon je het 'verwachten'.

Anderzijds zou je kunnen stellen dat een spontane aanval, hoe goed de intelligence ook is, altijd een verrassing blijft. Zeker in oorlogstijden is het heel moeilijk om met zoveel informatie om te gaan en goed daarop te reageren. Als ze precies wisten welke informatie bruikbaar zou zijn en welke zou WO2 natuurlijk binnen een paar weken over geweest zijn.

Verder lijkt de discussie over of dit topic mag of niet een beetje kinderachtig. Dan kan je heel BNW wel dichtgooien want er gebeurt niet anders.
Conscience do cost.
pi_149422178
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:32 schreef theguyver het volgende:

[..]

BNW dan maar opheffen?
9/11, Charly Habdo, Boston, SH, Maanlanding, JFK, etc..

Ik zeg niet dat de hele aanval heeft plaats gevonden, ik leg juist uit dat er misschien voorkennis was op de aanval, en dat ze het gewoon hebben laten gebeuren..
Het is een mogelijkheid!

Is zelfs nog anders dan een False flag! bij false flags is het compleet in scene gezet..
Zelfs dat zeg ik niet!
Het zijn de regels die onduidelijk worden omschreven . Ik denk dan ook dat het revisionisme verbod alleen geld voor het Duitse perspectief op WW2.

Van mij hoef de topic echt niet dicht ^O^
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 6 februari 2015 @ 16:07:10 #15
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_149422753
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:39 schreef ems. het volgende:
Het was vooral "geen verassing" in de zin van dat het een vrij logisch eerste doelwit was voor de Jappen. Embargo's, politieke provocaties en grootspraak (van beide kanten trouwens) waren in de eerste instantie al de motivatie om Pearl Harbor relatief zwaar te verdedigen.

Oorlog zat er al lang aan te komen een PH was een strategisch gezien een vrij cruciaal punt voor zowel Japan als Amerika. In die zin kon je het 'verwachten'.

Anderzijds zou je kunnen stellen dat een spontane aanval, hoe goed de intelligence ook is, altijd een verrassing blijft. Zeker in oorlogstijden is het heel moeilijk om met zoveel informatie om te gaan en goed daarop te reageren. Als ze precies wisten welke informatie bruikbaar zou zijn en welke zou WO2 natuurlijk binnen een paar weken over geweest zijn.

Verder lijkt de discussie over of dit topic mag of niet een beetje kinderachtig. Dan kan je heel BNW wel dichtgooien want er gebeurt niet anders.
Klopt, De grootste basis aan de west kant, Het gross van de amerikaanse schepen lag er..
Dat dit Alsnog als een verassing Kwam verbaasd mij nog steeds, In het verleden heb ik al veel informatie over deze gebeurtenis vergaard.

Een van de opzienbarende stukken vind ik alsnog dat snachts al een onderzeeer werd gespot en later zelfs een aantal tot zinken werd gebracht.
Als zoiets gebeurt zou je toch zeggen dat dit gelijk doorgemeld moet worden aan de commandanten?
Er zat erg veel tijd tussen!

Bij de inval op Nederland in 1940 was Nederland ook niet volledig verrast, terwijl dat ook al snachts begon!
Nederland ondanks een klein leger was al in de opperste staat van parraatheid gebracht.
Ondanks dat Nederland veel pogingen deed om neutraal te blijven.
Er staat nog een vraag voor u open!!
pi_149424828
quote:
5s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:31 schreef Kreator het volgende:

[..]

Waarom zou dat tegen de regels van Fok zijn? Het is geen holocaust-ontkenning ofzo.
Bestaat het?
Ik heb nooit iemand horen zeggen dat 't heeft helemaal niet gebeuren.
Ik snap ook niet hoe ze komen bij de getal.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_149424924
Gelukkig heb ik de film niet gezien - alleen de trailer en publiciteit daarover was pijnlijk genoeg....net als de meeste 'Hollywood blockbusters'.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
Why do some people not credit the origin of the quotes they use under their posts?- Tingo
pi_149425163
Goed dat je even vertelt wat je mening over de film is. Is echt relevant voor dit verhaal.
Conscience do cost.
pi_149425468
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 17:17 schreef Tingo het volgende:

[..]

Bestaat het?
Ik heb nooit iemand horen zeggen dat 't heeft helemaal niet gebeuren.
Ik snap ook niet hoe ze komen bij de getal.
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 17:21 schreef Tingo het volgende:
Gelukkig heb ik de film niet gezien - alleen de trailer en publiciteit daarover was pijnlijk genoeg....net als de meeste 'Hollywood blockbusters'.
Over welke film heb je het?
  vrijdag 6 februari 2015 @ 18:55:51 #20
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_149427548
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 17:30 schreef ems. het volgende:
Goed dat je even vertelt wat je mening over de film is. Is echt relevant voor dit verhaal.
Nou in de film, komt wel klein stukje hierover voor..
Dan aykroyd speelt een intellegence officier die een vermoedelijk aanval door geeft aan zijn meerdere.
Als je de vele puzzel stukjes bij elkaar legt is het zo gek nog niet..
Zie docu.
Allee Japanse codes waren immers gekraakt en er is wat bewijs dat de Radio stilte van de Japnners onderweg naar Hawai verbroken werd.

Ook zou het zo zijn, dat tijdens vele gekraakte codes en gesprekken tussen spionnen en gewonne Jappaners op het eiland veel informatie over vliegtuigen ligging van de schepen door gespeeld werd.. deze informatie werd ook onderschept door de americanen. ook dit zie je in de film..
Alleen bij vele berichten werd veel specifieke informatie gevraagd over Pearl harbor.. meer dan andere amerikaanse basis .
Er staat nog een vraag voor u open!!
  vrijdag 6 februari 2015 @ 20:30:07 #21
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_149430667
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 17:42 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

[..]

Over welke film heb je het?
Pearl Harbor gok ik.
Pearl Harbor (2001) - IMDb

Slechtste quote uit een film ever!
Danny: I think World War II just started.

tora tora tora is beter!
Tora! Tora! Tora! (1970) - IMDb
Er staat nog een vraag voor u open!!
  vrijdag 6 februari 2015 @ 20:32:21 #22
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_149430740
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 17:17 schreef Tingo het volgende:

[..]

Bestaat het?
Ik heb nooit iemand horen zeggen dat 't heeft helemaal niet gebeuren.
Ik snap ook niet hoe ze komen bij de getal.
Waarschijnlijk begrijp je dat niet omdat je de relevante literatuur links hebt laten liggen.
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_149431822
Het zou mij nauwelijks verbazen. Net als het Tonkin-incident waar ook al niks van klopt.
Gino ♥
  vrijdag 6 februari 2015 @ 21:17:15 #24
235357 TitusPullo
Sehr feierlich, aber schlicht
pi_149432269
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 21:03 schreef Tjacka het volgende:
Het zou mij nauwelijks verbazen. Net als het Tonkin-incident waar ook al niks van klopt.
Waarom zou je die met elkaar vergelijken?
The crowning attainment of historical study is a historical sense - an intuitive understanding of how things do not happen. - Lewis Namier
pi_149432312
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 21:17 schreef TitusPullo het volgende:

[..]

Waarom zou je die met elkaar vergelijken?
zorgt allebei voor een nieuwe oorlog
Gino ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')