abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:59:49 #176
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150748851
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
Klopt, een zakje kopen is inderdaad meestal duurder dan zelf maken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_150805262
Ontopic dan maar! Ik at net een zonnig kliekjesontbijt op een donkerbewolkte ochtend :)



- Platbrood (zelfgebakken)
- Hummus
- Shish taouk (geroosterd in loeihete oven)
- Tomaat, komkommer, rode ui
- Yoghurtsaus & gembersriracha
- Koriander

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 19-03-2015 11:52:06 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_150806244
Daar zit ik dan met m'n bammetje kaas/pindakaas...

Ziet er weer lekker uit allemaal. ^O^
pi_150806841
En nog iets gemaakt vanmorgen, want had een eiwitje over:



Zoethoutmeringues! Ze smaken awesome O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_150807219
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 20:54 schreef voederbietel het volgende:

[..]

Kweenie hoor dacht dat het hier over eten ging maar schijnbaar moet het allemaal duur zijn.
Zelf koken is niet duur. Zo een zakje van knorr is duurder.
pi_150808654
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2015 10:24 schreef minilot het volgende:
Ik gooi 'm ook nog even hier, de gumbo van gisteren:

[ afbeelding ]

Met krab, grote garnalen, okra en bourbon. :9
_O_ ziet er heerlijk uit!
Uitvinder van de biersmiley.
  donderdag 19 maart 2015 @ 13:18:41 #182
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150810137
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150810377
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Yo, waar is je foto!?
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 19 maart 2015 @ 13:33:55 #184
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150810668
die was ik vergeten..



Op kantoor, dus geen bord maar een servetje.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150810680
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 13:18 schreef MutedFaith het volgende:
Maisbrood met sucuk, daarbij ook witte druiven en zwarte olijven, allemaal van de lokale turk.
Je eet als een allochtoon ;(

Mijn moeder eet pide met druiven, witte kaas en watermeloen.
pi_150810959
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 13:34 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Je eet als een allochtoon
Lekker! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150812577
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet :D
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_150812604
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet :D
Rundvlees :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_150814748
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2015 14:34 schreef FutureFairytale het volgende:
Sucuk lijkt me heerlijk! Wat voor soort vlees is het? Dacht eerst varken maar lijkt me niet :D
Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olie :9 Of in je tosti. Of in je menemen. Of samen met je ei bakken. Of op je pizza. :9
pi_150814901
Weer wat inspiritie op gedaan... en trek. Thanx :P
  donderdag 19 maart 2015 @ 16:08:32 #191
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_150815602
quote:
1s.gif Op donderdag 19 maart 2015 15:45 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Rundvlees en een mix aan kruiden. Het lekkerst is het als je het bakt in olie :9 Of in je tosti. Of in je menemen. Of samen met je ei bakken. Of op je pizza. :9
Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.

Gewoon bakken, op een broodje mikken en er wat kaas overheen laten smelten is echt fucking divine.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_150815755
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 16:08 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ik gebruik juist geen olie bij het bakken. Er zit genoeg rundvet in de sucuk.

Gewoon bakken, op een broodje mikken en er wat kaas overheen laten smelten is echt fucking divine.
In een klontje boter is lekker! :9
  vrijdag 20 maart 2015 @ 18:30:26 #193
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_150855788
Rijstsalade met komkommer, avocado, lente-ui, norivel en het sap van driekwart limoen met kort gegrilde sesamtonijnsteak. Heel licht op smaak gebracht met een dressing van sojasaus, sesamolie, ketjap, rijstazijn, knoflook, gember en bruine suiker.

Lekker eenvoudig maar zo lekker. :9~





Alleen jammer voor de foto dat ik net iets te gretig begon met het aansnijden van de tonijn.
pi_150881855


Salade met Thaise dressing en biefstuk.. :9~
pi_150882122
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 maart 2015 15:20 schreef minilot het volgende:
Omdat Tau Pi 0wnt, maar een héél kleintje voor Pi-dag.. Chocolade en toffee:

[ afbeelding ]

http://en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doen :)

Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?

[ Bericht 4% gewijzigd door vlindertje89 op 21-03-2015 14:42:43 ]
pi_150882446
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:

[..]

Heb je hier een recept van? Of zit ik met m'n neus te kijken en heb je die al eerder gepost? Ziet er lekker uit En toffee + chocolade klinkt alsof ik mijn vriend daar een groot plezier mee kan doen :)

Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
Pie-for-pi was even heel snel in elkaar geknutseld, omdat ik 's middags ineens besloto dat er een taartje moest komen en ik geen boodschappen meer wilde doen. Chocoladedeeg was een restje uit de vriezer dat ik over had van het maken van dit recept:
http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/
(Wordt donkerder dan die op de foto op het blog wegens 'dutch processed cocoa', oftwel de cacao die heir gewoon in de supermarkt ligt., dat is wat donkerde van kleur dan de cacao die de standard is in veel andere landen.)
Als vulling gebruikte ik een restje dulce de leche, dat krijg je door een blikje gecondenseerde melk (ongeopend) drie uur land te koken in een pan water en dan laten afkoelen. Ik verwarmde verder wat bruine suiker met een klont boter en een snuf zout en dat liet ik karameliseren. Door de dulce de leche heengeroerd, damen met ngo een theelepeltje cacao.
Taartbodempje ingever, deeg erin gestopt, gevuld met wat bakbonen en 8 minuten gebakken op 170 graden en daarna zonder bakbonen nog vier minuutjes.
Taartbodempje laten afkoelen, gevuld met de vulling. Pi-symbol uit kartonnetje gesneden en daaar poedersuiker doorheen gestrooid.

Beetje een rommelig recept zo, maar ik stond vooral ter plekke te improviseren met wat restjes. :')
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882506
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:33 schreef vlindertje89 het volgende:
Oh, en je zoethout meringue ziet er ook mega lekker uit.. Hoe heb je die gemaakt?
Wete je wel hoe je gewone meringue maakt? Daar ga ik voor het gemak even vanuit..

Eén vijfde van het zoete meringuemengsel (van twee eiwitten) in een apart kommetje gedaan. Hier twee eetlepels tot zeeeeeerrrrr fijn poeder gemalen zoethoutstokjes (kan in koffiemolentje, of je koopt goedkoop kant en klaar zoethoutpoeder bij de Turkse winkel) goed doorheen gemengd tot een egale lichtbruine massa. Dit weer bij de rest van de meringue gedaan en voorzichtig een paar keer doorgespateld, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

En daarna gewoon in klodders op een bakplaat gooien en afbakken tot schuimpjes. :)

Niet zo spannend dus. Wel erg lekker. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882530
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:20 schreef deroow het volgende:
[ afbeelding ]

Salade met Thaise dressing en biefstuk.. :9~
:9

Wat zit er precies in de dressing? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882539
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 18:30 schreef vinnypassy het volgende:
Alleen jammer voor de foto dat ik net iets te gretig begon met het aansnijden van de tonijn.
Vind dit er juist leuker uitzien dan een grote bonk tonijn! :Y

De rest klinkt ook lekker zeg!
Let me see you stripped down to the bone
pi_150882697
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 14:55 schreef minilot het volgende:

[..]

:9

Wat zit er precies in de dressing? :)
vissaus, sojasaus, basterdsuiker, knoflook, limoen en een piepklein beetje saké (oke.. niet Thais maar wel lekker ;) ). Daar laat ik een rode ui in halve ringen en een versnipperd chillipepertje in marineren. Half uurtje laten staan et voila!

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')