abonnement Unibet Coolblue
pi_149319138


quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page


[ Bericht 46% gewijzigd door DJKoster op 03-02-2015 11:20:35 ]
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:05:19 #2
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319263
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 06:06 schreef hans1985 het volgende:
Nu kom ik vaak in DLD en in ons buurstadje pakken ze het heel anders aan.
De fysieke detailhandel in Duitsland doet het niet of nauwelijks beter dan die in Nederland en het onderscheidend vermogen van veel winkelcentra en winkelstraten is daar ook niet groot. Overal dezelfde ketens, onderdeel van retailkolossen. Duitsland is bovendien het thuisland in Europa van de harddiscount, iets wat zijn sporen in het hele retaillandschap achterlaat. Steden als Düsseldorf, Frankfurt en München vormen een uitzondering. Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.

Een keten als Kaufhof staat er nauwelijks beter voor dan V&D. Eigenaar Metro heeft daar heel veel geld op verloren en slaagt er zelfs niet in om private equity te interesseren in een overname. Hertie is daadwerkelijk failliet gegaan en Karstadt is met behulp van een sterfhuisconstructie overeind gehouden. Zoals ik eerder in het topic al schreef, de middenklasse in de retail zit in de problemen en dat probleem stopt zeker niet aan de Nederlandse grens.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:11:01 #3
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319357
quote:
UTRECHT - V&D heeft op de valreep een deel van de verschuldigde winkelhuur, onder meer van het filiaal in Utrecht, overgemaakt aan verhuurder IEF Capital. Maar het vastgoedbedrijf ziet hierin geen aanleiding om het kort geding tegen de warenhuisketen af te breken, meldde een woordvoerder van IEF dinsdag.

De betalingen betreffen de volledige huurfactuur voor het V&D-pand in Amsterdam en een beperkt deel van de huur voor de gebouwen in Den Haag, Maastricht en Utrecht. Dat zijn uitgerekend de panden die het hoofdonderwerp vormen van de rechtsgang van IEF.

De pandbaas verhuurt nog acht andere winkels aan de warenhuisketen en wil pas van zijn vordering tot ontruiming afzien wanneer V&D belooft de volledige betalingsachterstand per direct te voldoen en ook in de toekomst huur blijft betalen. Het kort geding dient vanmiddag.

V&D moet later op de dag voor de rechter verschijnen vanwege de huurvrije periode van vier maanden die het bedrijf onlangs aan zijn vastgoedeigenaren oplegde. IEF Capital wil nu dat V&D de panden ontruimd, zodat een nieuwe huurder gevonden kan worden.

De V&D zit in financieel zwaar weer en de Amerikaanse moedermaatschappij Sun Capital Partners wil alleen investeren in de winkelketen als leveranciers, werknemers en verhuurders ook een flinke duit in het zakje doen. Die voelen daar niets voor en hebben de gang naar de rechter ingezet.
http://www.rtvutrecht.nl/(...)capital-maar-he.html
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319428
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:05 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

De fysieke detailhandel in Duitsland doet het niet of nauwelijks beter dan die in Nederland en het onderscheidend vermogen van veel winkelcentra en winkelstraten is daar ook niet groot. Overal dezelfde ketens, onderdeel van retailkolossen. Duitsland is bovendien het thuisland in Europa van de harddiscount, iets wat zijn sporen in het hele retaillandschap achterlaat. Steden als Düsseldorf, Frankfurt en München vormen een uitzondering. Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.

Een keten als Kaufhof staat er nauwelijks beter voor dan V&D. Eigenaar Metro heeft daar heel veel geld op verloren en slaagt er zelfs niet in om private equity te interesseren in een overname. Hertie is daadwerkelijk failliet gegaan en Karstadt is met behulp van een sterfhuisconstructie overeind gehouden. Zoals ik eerder in het topic al schreef, de middenklasse in de retail zit in de problemen en dat probleem stopt zeker niet aan de Nederlandse grens.
Als je in Duitse steden loopt zie je inderdaad misschien nog wel meer eenheidsworst dan in de Nederlandse.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-02-2015 10:21:06 ]
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:16:56 #5
262 Re
Kiss & Swallow
pi_149319478
beetje catch 22 voor de werknemers zo
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_149319499
Morgenochtend maar snel naar de V&D om m'n cadeaubon uit te geven
pi_149319564
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:05 schreef Dwersdriever het volgende:

Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.
De Kö heeft wel meer winkels die zich richten op de kleinere beurs. Maar daar staat gelukkig een zeer ruim aanbod van mooie winkels tegenover. Al zijn er ook daar enkelen die al af hebben moeten haken en met name de winkels die zich niet gespecialiseerd hebben.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:21:02 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149319567
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:05 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

De fysieke detailhandel in Duitsland doet het niet of nauwelijks beter dan die in Nederland en het onderscheidend vermogen van veel winkelcentra en winkelstraten is daar ook niet groot. Overal dezelfde ketens, onderdeel van retailkolossen. Duitsland is bovendien het thuisland in Europa van de harddiscount, iets wat zijn sporen in het hele retaillandschap achterlaat. Steden als Düsseldorf, Frankfurt en München vormen een uitzondering. Al zit Aldi tegenwoordig aan de Königsallee in Düsseldorf.

Een keten als Kaufhof staat er nauwelijks beter voor dan V&D. Eigenaar Metro heeft daar heel veel geld op verloren en slaagt er zelfs niet in om private equity te interesseren in een overname. Hertie is daadwerkelijk failliet gegaan en Karstadt is met behulp van een sterfhuisconstructie overeind gehouden. Zoals ik eerder in het topic al schreef, de middenklasse in de retail zit in de problemen en dat probleem stopt zeker niet aan de Nederlandse grens.
Amazon.de had in 2013 7,7 Miljard omzet. In 2014 waarschijnlijk ergens rond de 8,5 miljard (mijn inschatting op basis van groei online omzet)
De omzet van Galleria Kaufhof was 2,9, daar staat het al een jaar of drie. Tien jaar geleden was het nog 3.3
Karstadt doet 2,6 tendens dalende (was in 2008 4,1)
Het grote warenhuis is geen groeimarkt meer, een achterhaald en kostbaar concept
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:22:59 #9
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319602
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:14 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als je in Duitse steden loopt zie je inderdaad misschien nog wel meer eenheidsworst als in de Nederlandse.
Voor Nederlandse beleidsmakers gold Duitsland ook jarenlang als voorbeeld van hoe het niet moet. Het in het vorige topic geprezen CentrO in Oberhausen, wat overigens ook al lang niet meer de allure heeft van de eerste jaren na de opening, heeft van de binnenstad daar een spookstad gemaakt. Het is geen Detroit, maar heeft er wel elementen van.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319615
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:18 schreef no1uknow het volgende:
Morgenochtend maar snel naar de V&D om m'n cadeaubon uit te geven
Volgens mij kun je daar het beste niet te lang mee wachten. Morgen kan het al te laat zijn. Stel je voor dat ze besluiten wat extra middelen te genereren door in één keer die kaarten niet meer inwisselbaar te maken. :')
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_149319632
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:23 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Volgens mij kun je daar het beste niet te lang mee wachten. Morgen kan het al te laat zijn. Stel je voor dat ze besluiten wat extra middelen te genereren door in één keer die kaarten niet meer inwisselbaar te maken. :')
Ik weet het, maar vandaag lukt echt niet :')
pi_149319641
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:22 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Voor Nederlandse beleidsmakers gold Duitsland ook jarenlang als voorbeeld van hoe het niet moet. Het in het vorige topic geprezen CentrO in Oberhausen, wat overigens ook al lang niet meer de allure heeft van de eerste jaren na de opening, heeft van de binnenstad daar een spookstad gemaakt. Het is geen Detroit, maar heeft er wel elementen van.
Wat dat betreft doet Nederland het zo slecht nog niet inderdaad. En België of Frankrijk zou ik ook niet als voorbeelden willen nemen.
Maar of het beleid blijft werken gezien de snelle veranderingen in de sector weet ik nog niet. Lastige maar boeiende materie.
pi_149319653
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:23 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Volgens mij kun je daar het beste niet te lang mee wachten. Morgen kan het al te laat zijn. Stel je voor dat ze besluiten wat extra middelen te genereren door in één keer die kaarten niet meer inwisselbaar te maken. :')
Dramaqueen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:25:09 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149319657
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:22 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Voor Nederlandse beleidsmakers gold Duitsland ook jarenlang als voorbeeld van hoe het niet moet. Het in het vorige topic geprezen CentrO in Oberhausen, wat overigens ook al lang niet meer de allure heeft van de eerste jaren na de opening, heeft van de binnenstad daar een spookstad gemaakt. Het is geen Detroit, maar heeft er wel elementen van.
oberhausen was voor de komst van het Centro geen pretje, het Centro vind ik trouwens vreselijk, maar het is redelijk succesvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149319734
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:24 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dramaqueen.
Want? De FRS paste dit toch níet ook toe? :?
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:28:14 #16
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319751
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Het grote warenhuis is geen groeimarkt meer, een achterhaald en kostbaar concept
Datzelfde geldt een beetje voor hypermarkten. In het Verenigd Koninkrijk hebben Tesco, Asda en Sainsbury's jarenlang geïnvesteerd in enorme panden aan de randen van de steden met veel parkeerplaatsen gericht op consumenten met auto's die de weekboodschappen komen doen.

Daar komen ze nu als gekken op terug. Bestaande plannen worden geschrapt en in rap tempo wordt gebouwd aan ketens van convenience stores die weer dichterbij de klant zitten. Daarmee hopen ze onder meer de opmars van Aldi en Lidl te stoppen.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319789
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:28 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Datzelfde geldt een beetje voor hypermarkten. In het Verenigd Koninkrijk hebben Tesco, Asda en Sainsbury's jarenlang geïnvesteerd in enorme panden aan de randen van de steden met veel parkeerplaatsen gericht op consumenten met auto's die de weekboodschappen komen doen.
In Nederland is ook geprobeerd hypermarkten te introduceren, in de jaren 60 en 70. Uiteindelijk verdwenen ze of ze werden omgebouwd tot gewone winkelcentra.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_149319802
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:27 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Want? De FRS paste dit toch níet ook toe? :?
Morgen kan het te laat zijn!

Net als die pipo in het vorige topic die in de aanwezigheid van een balansteam het definitieve einde van V&D zag.
pi_149319819
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:30 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Morgen kan het te laat zijn!

Net als die pipo in het vorige topic die in de aanwezigheid van een balansteam het definitieve einde van V&D zag.
Ik zeg ook níet dat ze morgen failliet zijn, is het wel? Ik doelde enkel op de geldigheid van die cadeaukaarten.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:32:19 #20
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319844
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:24 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Wat dat betreft doet Nederland het zo slecht nog niet inderdaad. En België of Frankrijk zou ik ook niet als voorbeelden willen nemen.
Maar of het beleid blijft werken gezien de snelle veranderingen in de sector weet ik nog niet. Lastige maar boeiende materie.
Op de langere termijn kan het denk ik haast niet anders dan dat winkelhuren over de brede linie omlaag gaan om de exploitatie van winkels te vergemakkelijken. Op die manier moet vooral in de ringstraten een netwerk gaan ontstaan van winkels met meerwaarde die mensen weer naar de stadscentra trekken. Unieke speciaalzaken in food en non-food. Heel voorzichtig zie je hier en daar die trend al opkomen. De tijd dat beleggers met winkelpanden enorme rendementen konden draaien is aan het eindigen. Na de afschrijvingen op kantoorpanden, kunnen de rekenaars daar opnieuw aan de slag met de boeken.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:33:53 #21
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319880
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:30 schreef Ferdo het volgende:

[..]

In Nederland is ook geprobeerd hypermarkten te introduceren, in de jaren 60 en 70. Uiteindelijk verdwenen ze of ze werden omgebouwd tot gewone winkelcentra.
Miro en Maxis waren de belangrijkste formules op dit vlak. Het hielp overigens niet dat gemeenten en provincies beleidsmatig zeer scheutig waren met vestigingslocaties.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319889
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:32 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Op de langere termijn kan het denk ik haast niet anders dan dat winkelhuren over de brede linie omlaag gaan om de exploitatie van winkels te vergemakkelijken. Op die manier moet vooral in de ringstraten een netwerk gaan ontstaan van winkels met meerwaarde die mensen weer naar de stadscentra trekken. Unieke speciaalzaken in food en non-food. Heel voorzichtig zie je hier en daar die trend al opkomen. De tijd dat beleggers met winkelpanden enorme rendementen konden draaien is aan het eindigen. Na de afschrijvingen op kantoorpanden, kunnen de rekenaars daar opnieuw aan de slag met de boeken.
Klopt, er zal zeer stevig afgeschreven moeten gaan worden. En vrij veel winkelcentra in wat kleinere steden zullen de klappen eigenlijk niet meer te boven komen. Vrij trieste constatering.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:37:39 #23
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149319963
quote:
9s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:34 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Klopt, er zal zeer stevig afgeschreven moeten gaan worden. En vrij veel winkelcentra in wat kleinere steden zullen de klappen eigenlijk niet meer te boven komen. Vrij trieste constatering.
De problemen zijn het grootst in relatief oude winkelstraten in de wijken en in de ringstraten. Ik verwacht dat dit op A-locaties voorlopig minder gaat spelen.

Ik was hier in de stad recent in een 'Vogelaarwijk' waar op korte afstand van elkaar twee van die kleine winkelstraten zitten. Die bestaan nu uit leegstand, vage allochtonenwinkels, een Chinees, een shoarmazaak en een snackbar.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149319997
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:27 schreef Ferdo het volgende:

Want? De FRS paste dit toch níet ook toe? :?
Bij mij niet iig. Ik heb de dag voordat het mis ging gewoon de bonnen uit kunnen geven.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 10:52:24 #25
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149320374
Retailprofessor Cor Molenaar is vanmorgen in De Telegraaf glashelder.

quote:
Ik zie geen ander scenario dan een faillissement. V&D heeft geen vermorgen meer, wel een schuld. Dan kun je wel gaan besparen, maar er komt gewoon minder binnen. Tegelijkertijd komen er minder klanten. Wat is dan de oplossing? Juist, een faillissement. Zijn er nog alternatieven? Nee. Ze moeten van die schuld af.'
Hij denkt dat V&D uiteindelijk met tien tot vijftien warenhuizen een doorstart maakt.

Rupert Parker Brady is ook hard over Sun Capital, dat in bijna vijf jaar niets heeft gedaan om het tij te keren.

quote:
'Het enige wat ze deden was er merken in te pompen. Maar dat is geen retailen.'
Hij stelt dat het logisch is dat vastgoedeigenaren en personeel niet akkoord gaan met de maatregelen, gezien de afwezigheid van een échte strategie voor herstel.

quote:
Wie gaat er nou akkoord met het mes op de keel? V&D heeft geen plan. Het bedrijf saneert nu over de rug van personeel en vastgoedeigenaren.'
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149320675
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 10:27 schreef Ferdo het volgende:

[..]

Want? De FRS paste dit toch níet ook toe? :?
FRS deed dit ook. En op bepaald weer even niet, volgens mij. Feit blijft dat cadeaubonnen geen cash opleveren (dus voor de situatie waarin V&D nu zit niet interessant).
  dinsdag 3 februari 2015 @ 11:08:06 #27
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_149320786
quote:
V&D huurt in totaal twaalf panden van IEF. Voor de acht panden waarbij geen ontruiming dreigde, heeft het winkelbedrijf geen huur overgemaakt.

Alleen voor het pand in de Amsterdamse Kalverstraat heeft V&D de volledige huur betaald. Bij de andere drie panden in Den Haag, Maastricht en Utrecht gaat het om minder dan de helft van de huur. http://nos.nl/artikel/2017003-v-d-betaalt-deels-toch-huur.html
het geld is op.
pi_149321072
quote:
15s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:23 schreef eriksd het volgende:

[..]

Als niemand het mij uit kan leggen kan het net zo goed een ronkend verhaal zijn. Moet toch wel ergens uitgelegd zijn? Je presenteert het zo stellig.
De eerste keer dat ik hoorde dat zoiets überhaupt mogelijk was ging het om Manchester United, hier staat er iets meer over. Hoe het precies ook mag zitten, een gezond bedrijf zonder schulden wordt overgenomen, en na herfinanciering die op zich helemaal niet nodig was en zonder die overname ook niet was gebeurd, heeft het een schuld van 600 miljoen en enorme rentelasten.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dan denk je dat is Engeland, waar ze bijna niks meer maken en de geldschuivers ruim baan krijgen om een kwart van de 'economie' te vormen. Maar dan blijkt de inmiddels failliete kinderopvang Estro in Nederland ook een enorme schuldenlast te hebben opgedaan met de overname, en gaat failliet.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van Gansewinkel een kennelijk vergelijkbaar verhaal.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij de Hema is er ook iets dergelijks aan de hand, maar het fok topic ter zake met meer bronnen blijft hangen in die brakke fok zoekmachine.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bij V&D zit het wellicht anders, ook hier komt een huurschuld in de plaats van een bezitting aan de andere kant van de balans. De vermogenspositie wordt verslechterd met de kennelijke bedoeling de eigen overname te financieren.

Ik sta dus niet alleen in mijn stelligheid, schrijvers van serieuze artikeltjes en de specialist van een kamerfractie zijn dat ook.

Het lijkt mij niet zo'n heel raar dat je een bedrijf koopt met geld dat je hebt, of desnoods op eigen kracht met eigen onderpand of betalingszekerheid leent, en dat je dan vervolgens zorgt dat je winst gaat maken met dat bedrijf, en als die winst eenmaal daar is, je een winstuitkering krijgt , zodat als je het bedrijf overeind weet te houden, er een mooie vermogensaanwas staat tegenover het risico dat je met je geld loopt. Hoe langer je het aandeel van het gezonde bedrijf houdt, des te meer profijt je trekt van je aankoop. Ik zie niet in waarom de wetgever met allerlei regeltjes mensen in de gelegenheid stelt om geld te verdienen aan het verzwakken van de vermogenspositie van een bedrijf.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149321259
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:08 schreef Gnittoo het volgende:

[..]

het geld is op.
Slim, ze tonen dus de wil om wel te betalen. Juridische truucjes.
pi_149321304
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:18 schreef Weltschmerz het volgende:

Het lijkt mij niet zo'n heel raar dat je een bedrijf koopt met geld dat je hebt, of desnoods op eigen kracht met eigen onderpand of betalingszekerheid leent, en dat je dan vervolgens zorgt dat je winst gaat maken met dat bedrijf, en als die winst eenmaal daar is, je een winstuitkering krijgt , zodat als je het bedrijf overeind weet te houden, er een mooie vermogensaanwas staat tegenover het risico dat je met je geld loopt. Hoe langer je het aandeel van het gezonde bedrijf houdt, des te meer profijt je trekt van je aankoop. Ik zie niet in waarom de wetgever met allerlei regeltjes mensen in de gelegenheid stelt om geld te verdienen aan het verzwakken van de vermogenspositie van een bedrijf.
Dat heeft vooral met jouw onbegrip te maken. Als je alleen maar bedrijven over kan nemen met geld wat je in kas hebt, dan zal het aantal overnames drastisch dalen. En zonder enige goede reden, want het is dus EN zeer gebruikelijk dat er geleend wordt bij een overname EN het gaat veel vaker goed dan het starten van een bedrijf.

Overnames lastig maken is ook niet goed voor de continuïteit van bedrijven.

Nog afgezien daarvan: ook zonder de overname kan de eigenaar panden vervreemden. Of anderszins winst uitkeren. Hoe meer winst je reserveert in de vennootschap, hoe stabieler, maar als dat een doel op zich wordt, dan heeft ondernemen geen zin meer.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 11:53:01 #31
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149322001
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:27 schreef DS4 het volgende:

[..]

Dat heeft vooral met jouw onbegrip te maken. Als je alleen maar bedrijven over kan nemen met geld wat je in kas hebt, dan zal het aantal overnames drastisch dalen. En zonder enige goede reden, want het is dus EN zeer gebruikelijk dat er geleend wordt bij een overname EN het gaat veel vaker goed dan het starten van een bedrijf.

Overnames lastig maken is ook niet goed voor de continuïteit van bedrijven.

Nog afgezien daarvan: ook zonder de overname kan de eigenaar panden vervreemden. Of anderszins winst uitkeren. Hoe meer winst je reserveert in de vennootschap, hoe stabieler, maar als dat een doel op zich wordt, dan heeft ondernemen geen zin meer.
Dit dus. Het is een beetje vergelijkbaar met stellen dat je geen hypotheek zou mogen gebruiken voor een koopwoning. Daarnaast is het geen gekke move om je winkelpanden te verkopen, aangezien een beetje retailer op een hogere IRR mikt dan 5-7%.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 12:33:16 #32
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149323008
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:53 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Dit dus. Het is een beetje vergelijkbaar met stellen dat je geen hypotheek zou mogen gebruiken voor een koopwoning. Daarnaast is het geen gekke move om je winkelpanden te verkopen, aangezien een beetje retailer op een hogere IRR mikt dan 5-7%.
In zoverre. Als je een huis koopt met een hypotheek dan leen je geld van de bank en krijg je in ruil daarvoor een huis om in te wonen. In het geval van Hema is er een schuld van 1 miljard aan Lion Capital tegen een rentepercentage van 13 procent. In ruil daarvoor kreeg Hema een nieuwe eigenaar.

De keten zelf schoot niets op met de overname, behalve dat het ineens verlieslatend werd door de rentelasten waarmee de onderneming probeert onder de winstbelasting uit te komen (Hema is operationeel gewoon winstgevend).

Lion Capital heeft sindsdien Hema al twee keer in de etalage gezet, maar heeft geen koper kunnen vinden. De laatste jaren is daarom ingezet op een strategie van internationale groei (Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk) om de keten rijp te maken voor een beursgang.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 12:41:56 #33
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149323248
Ik lees net in cijfers van de Kamers van Koophandel dat van alle faillissementen in de maand januari inmiddels 30 procent in de branche detailhandel valt. Terwijl het totale aantal faillissementen door de verbetering van de economie aan het verminderen is, blijft het aantal in de retail stijgen. Daar gingen 148 bedrijven op de fles, tegen 112 een jaar eerder.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149323373
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:27 schreef DS4 het volgende:

[..]

Dat heeft vooral met jouw onbegrip te maken. Als je alleen maar bedrijven over kan nemen met geld wat je in kas hebt, dan zal het aantal overnames drastisch dalen.
Waarom is dat erg eigenlijk? Ik snap dat er een hele industrie is van geldschuivers, juristen en boekhouders die zichzelf graag aan het werk houdt, maar uiteindelijk is dat een kostenpost die betaald moet worden uit het geld wat met de bedrijfsactiviteit verdiend moet worden. Ik geloof dat Manchester United 52 man voor 20 miljoen per jaar aan het werk heeft om Maar voor de economie lijkt mij totaal niet van belang wie waar met geld in zit, of het nou om overnames of om reguliere aandelenhandel gaat, dat is in hoofdzaak slechts interessant voor koper en verkoper. Voor de economie is interessant of er in bedrijven geinvesteerd wordt, of juist kapitaal wordt onttrokken, onroerend goed of zo.

quote:
En zonder enige goede reden, want het is dus EN zeer gebruikelijk dat er geleend wordt bij een overname
Dat doet er verder niet toe, het gaat erom dat die schuld dan bij de koper blijft, en het bedrijf niet belast wordt met de kosten van de overname, ten bate van de koper.

quote:
EN het gaat veel vaker goed dan het starten van een bedrijf.
Wil je hiermee suggeren dat de mogelijkheid van deze constructies ten koste gaat van het investeren in start-ups? En dat is positief? Ik altijd maar denken dat het nut van een aandeelhouder is dat hij kapitaal inbrengt om ondernemen mogelijk te maken.

quote:
Overnames lastig maken is ook niet goed voor de continuïteit van bedrijven.
Kun je dat ook onderbouwen, in het bijzonder in relatie tot overnames waarbij het overgenomen bedrijf wordt opgezadeld met een enorme schuldenlast en/of er wordt gedesinvesteerd?

quote:
Nog afgezien daarvan: ook zonder de overname kan de eigenaar panden vervreemden. Of anderszins winst uitkeren. Hoe meer winst je reserveert in de vennootschap, hoe stabieler, maar als dat een doel op zich wordt, dan heeft ondernemen geen zin meer.
Het idee van ondernemen is nou juist dat je winst maakt met de bedrijfsactiviteiten, en dat je daartoe investeert. Het doel is uiteraard om daar geld aan over te houden, maar hoe langer je winst maakt met die bedrijfsactiviteiten, hoe meer je daar aan overhoudt, dus is het zaak om de continuiteit te bewaken.

Het probleem met die fondsen is natuurlijk dat ze doen waar ze goed in zijn. De hersens bij zo'n fonds vind je bij de juristen, boekhouders en mensen die 'finance' o.i.d. hebben gestudeerd. Geld heen en weer schuiven en constructies verzinnen is hun vak, van ondernemen hebben ze geen verstand. De bedrijfsactiviteit zelf, waar het geld uiteindelijk mee verdiend moet worden, hebben ze geen flauw benul van.

In die zin heb je gelijk dat de V&D ten dode opgeschreven is, verder dan het assortiment veranderen en de personeels- en huurkosten drukken komen ze namelijk niet. Dergelijke tunnelvisie verdraagt zich slecht met veranderende marktomstandigheden. Verander de juridische en fiscale omstandigheden, en die figuren kunnen aan de slag met iets waar ze zich wel in hebben bekwaamd. Finance is geen ondernemen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149323734
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:

Waarom is dat erg eigenlijk? Ik snap dat er een hele industrie is van geldschuivers, juristen en boekhouders die zichzelf graag aan het werk houdt, maar uiteindelijk is dat een kostenpost die betaald moet worden uit het geld wat met de bedrijfsactiviteit verdiend moet worden. Ik geloof dat Manchester United 52 man voor 20 miljoen per jaar aan het werk heeft om Maar voor de economie lijkt mij totaal niet van belang wie waar met geld in zit, of het nou om overnames of om reguliere aandelenhandel gaat, dat is in hoofdzaak slechts interessant voor koper en verkoper. Voor de economie is interessant of er in bedrijven geinvesteerd wordt, of juist kapitaal wordt onttrokken, onroerend goed of zo.

Het voorbeeld van Man Utd is niet zo best, want voetbalclubs zijn geen normale ondernemingen. Daar draait het om hele andere dingen dan geld verdienen.

En waarom het erg is dat er veel minder overnames zijn? Nou, dan daalt het aantal overnames ten gunste van het aantal start-ups en die laatsten zijn veel kwetsbaarder.

quote:
Dat doet er verder niet toe, het gaat erom dat die schuld dan bij de koper blijft, en het bedrijf niet belast wordt met de kosten van de overname, ten bate van de koper.
Het is niet ten bate van de koper. Lees anders nog even terug wat ik hier eerder over schreef. Ik heb het duidelijk genoeg uitgelegd.

quote:
Wil je hiermee suggeren dat de mogelijkheid van deze constructies ten koste gaat van het investeren in start-ups? En dat is positief? Ik altijd maar denken dat het nut van een aandeelhouder is dat hij kapitaal inbrengt om ondernemen mogelijk te maken.
Nee, een start-up zelf.

quote:
Kun je dat ook onderbouwen, in het bijzonder in relatie tot overnames waarbij het overgenomen bedrijf wordt opgezadeld met een enorme schuldenlast en/of er wordt gedesinvesteerd?
Het is een feit van algemene bekendheid, maar even google en ik vond dit:

Onderzoek (ING) heeft aangetoond dat de overnemende starter ongeveer 30% meer succesvoller is. Even los van hoe je in hemelsnaam meet, is de strekking wel interessant te noemen. Gegeven dat je beter een substantiële financiële last kunt hebben met een bestaand klantenbestand en een gevestigde bedrijfsnaam.

quote:
Het idee van ondernemen is nou juist dat je winst maakt met de bedrijfsactiviteiten, en dat je daartoe investeert. Het doel is uiteraard om daar geld aan over te houden, maar hoe langer je winst maakt met die bedrijfsactiviteiten, hoe meer je daar aan overhoudt, dus is het zaak om de continuiteit te bewaken.

Het probleem met die fondsen is natuurlijk dat ze doen waar ze goed in zijn. De hersens bij zo'n fonds vind je bij de juristen, boekhouders en mensen die 'finance' o.i.d. hebben gestudeerd. Geld heen en weer schuiven en constructies verzinnen is hun vak, van ondernemen hebben ze geen verstand. De bedrijfsactiviteit zelf, waar het geld uiteindelijk mee verdiend moet worden, hebben ze geen flauw benul van.

In die zin heb je gelijk dat de V&D ten dode opgeschreven is, verder dan het assortiment veranderen en de personeels- en huurkosten drukken komen ze namelijk niet. Dergelijke tunnelvisie verdraagt zich slecht met veranderende marktomstandigheden. Verander de juridische en fiscale omstandigheden, en die figuren kunnen aan de slag met iets waar ze zich wel in hebben bekwaamd. Finance is geen ondernemen.
Jouw betoog doet mij een beetje denken aan het volgende fragment:


Jij WIL dat het aan de durfinvesteerder ligt, maar feitelijk is V&D al ruim voordat die door de voordeur binnen kwamen in de problemen en blijkt uit alles dat het met name een brancheprobleem is.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 13:07:11 #36
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149323838
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 12:33 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

In zoverre. Als je een huis koopt met een hypotheek dan leen je geld van de bank en krijg je in ruil daarvoor een huis om in te wonen. In het geval van Hema is er een schuld van 1 miljard aan Lion Capital tegen een rentepercentage van 13 procent. In ruil daarvoor kreeg Hema een nieuwe eigenaar.

De keten zelf schoot niets op met de overname, behalve dat het ineens verlieslatend werd door de rentelasten waarmee de onderneming probeert onder de winstbelasting uit te komen (Hema is operationeel gewoon winstgevend).

Lion Capital heeft sindsdien Hema al twee keer in de etalage gezet, maar heeft geen koper kunnen vinden. De laatste jaren is daarom ingezet op een strategie van internationale groei (Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk) om de keten rijp te maken voor een beursgang.
De keten schoot wel iets 'op' met de overname, want het heeft nu een nieuwe eigenaar. Indien de V&D zelfstandig verder moest, dus zonder kapitaalkrachtige partij, dan zou het geen bankgaranties meer kunnen verstrekken, geen geld meer kunnen investeren in verbouwingen en geen zekerheden meer kunnen bieden aan leveranciers en personeel. Is er nu veel geïnvesteerd? Nee, dat niet, maar V&D heeft nog wel 5 jaar kunnen doorwinkelen. Het aansturen van Sun Capital op een eventueel faillissement en een doorstart, is natuurlijk ook een strategie, iets waardoor de V&D sneller van haar contractuele (huur)verplichtingen af kan en waardoor te duur personeel gemakkelijk afgestoten kan worden. We kunnen daar allemaal bezwaren tegen hebben, maar bedrijfsmatig is dit (mogelijk) een betere oplossing dan 200 miljoen investeren en alsnog failliet gaan, zonder doorstartmogelijkheid.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 13:12:36 #37
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149323990
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

De keten schoot wel iets 'op' met de overname, want het heeft nu een nieuwe eigenaar. Indien de V&D zelfstandig verder moest, dus zonder kapitaalkrachtige partij, dan zou het geen bankgaranties meer kunnen verstrekken, geen geld meer kunnen investeren in verbouwingen en geen zekerheden meer kunnen bieden aan leveranciers en personeel. Is er nu veel geïnvesteerd? Nee, dat niet, maar V&D heeft nog wel 5 jaar kunnen doorwinkelen. Het aansturen van Sun Capital op een eventueel faillissement en een doorstart, is natuurlijk ook een strategie, iets waardoor de V&D sneller van haar contractuele (huur)verplichtingen af kan en waardoor te duur personeel gemakkelijk afgestoten kan worden. We kunnen daar allemaal bezwaren tegen hebben, maar bedrijfsmatig is dit (mogelijk) een betere oplossing dan 200 miljoen investeren en alsnog failliet gaan, zonder doorstartmogelijkheid.
In mijn voorbeeld heb ik het over Hema, niet over V&D. Het grote verschil is dat V&D al doodziek was toen het door achter elkaar twee financiële partijen werd overgenomen, terwijl Hema een erg gezonde exploitatie had en nu 10 procent van zijn omzet aan rente betaald aan de overnemende partij. Daarom vind ik Hema een interessanter voorbeeld in de discussie over de pro's en cons van private equity dan V&D.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 13:13:35 #38
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149324010
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 12:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het idee van ondernemen is nou juist dat je winst maakt met de bedrijfsactiviteiten, en dat je daartoe investeert. Het doel is uiteraard om daar geld aan over te houden, maar hoe langer je winst maakt met die bedrijfsactiviteiten, hoe meer je daar aan overhoudt, dus is het zaak om de continuïteit te bewaken.

Het probleem met die fondsen is natuurlijk dat ze doen waar ze goed in zijn. De hersens bij zo'n fonds vind je bij de juristen, boekhouders en mensen die 'finance' o.i.d. hebben gestudeerd. Geld heen en weer schuiven en constructies verzinnen is hun vak, van ondernemen hebben ze geen verstand. De bedrijfsactiviteit zelf, waar het geld uiteindelijk mee verdiend moet worden, hebben ze geen flauw benul van.

In die zin heb je gelijk dat de V&D ten dode opgeschreven is, verder dan het assortiment veranderen en de personeels- en huurkosten drukken komen ze namelijk niet. Dergelijke tunnelvisie verdraagt zich slecht met veranderende marktomstandigheden. Verander de juridische en fiscale omstandigheden, en die figuren kunnen aan de slag met iets waar ze zich wel in hebben bekwaamd. Finance is geen ondernemen.
In de jaren '80 had je - ook in Nederland - al diverse bedrijfsdokters die als 'kille' saneerders te werk gingen om alle overbodige ballast van een bedrijf weg te snijden. Zie bekende succesverhalen zoals Telfort en ArcelorMittal, waar er na forse renovaties van managers een gezonder bedrijf terug kwam. Met de komst van de hedge funds / private equity is dit saneerwerk geprofessionaliseerd en geïnstitutionaliseerd. Dan kun je zeggen dat het geen ondernemen is, omdat er geen geld wordt geinvesteerd, maar als je doel met een bedrijf is de kosten terug te brengen zonder je exposure te vergroten kan ik me prima voorstellen dat je er geen miljoenen meer instopt.

[ Bericht 0% gewijzigd door GSbrder op 03-02-2015 13:18:46 ]
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 13:15:12 #39
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149324053
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:12 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

In mijn voorbeeld heb ik het over Hema, niet over V&D. Het grote verschil is dat V&D al doodziek was toen het door achter elkaar twee financiële partijen werd overgenomen, terwijl Hema een erg gezonde exploitatie had en nu 10 procent van zijn omzet aan rente betaald aan de overnemende partij. Daarom vind ik Hema een interessanter voorbeeld in de discussie over de pro's en cons van private equity dan V&D.
Leuk artikel:
NRC: Private Equity, controversieel en geliefd tegelijk
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149324695
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:02 schreef DS4 het volgende:

[..]

Het voorbeeld van Man Utd is niet zo best, want voetbalclubs zijn geen normale ondernemingen. Daar draait het om hele andere dingen dan geld verdienen.
Dat is ook mijn particuliere opvatting. Maar feitelijk is het gewoon een bedrijf dat je kunt kopen om geld te verdienen aan de bedrijfsactiviteit voetbal en zo een rendement op je vermogen te halen. Waarom het dan mogelijk is dat de koper het bedrijf de koopsom laat betalen blijft een raadsel.

quote:
En waarom het erg is dat er veel minder overnames zijn? Nou, dan daalt het aantal overnames ten gunste van het aantal start-ups en die laatsten zijn veel kwetsbaarder.
Los van de 'durfkapitalisten' die overnames doen en bedrijven ten gronde richten, het uitblijven van een overname is helemaal niet erg. Het bedrijf draait immers gewoon door. Bij een start up komt er nieuwe bedrijvigheid bij.

quote:
Het is niet ten bate van de koper. Lees anders nog even terug wat ik hier eerder over schreef. Ik heb het duidelijk genoeg uitgelegd.
Jawel, de schulden van het bedrijf nemen dramatisch toe, en daarmee neemt de schuld van de koper ivm de overname dramatisch af. Dan lijkt mij duidelijk wie de baat trekt.

quote:
Nee, een start-up zelf.
Dat zeg ik, de aandeelhouder verschaft kapitaal zodat een bedrijfsactiviteit een aanvang kan nemen, een start up dus.

quote:
Het is een feit van algemene bekendheid, maar even google en ik vond dit:

Onderzoek (ING) heeft aangetoond dat de overnemende starter ongeveer 30% meer succesvoller is. Even los van hoe je in hemelsnaam meet, is de strekking wel interessant te noemen. Gegeven dat je beter een substantiële financiële last kunt hebben met een bestaand klantenbestand en een gevestigde bedrijfsnaam.
Dat een individuele ondernemer/belegger beter een bedrijf kan overnemen zodat de vorige eigenaar op zijn lauweren kan gaan rusten en er netto geen bedrijvigheid bijkomt in plaats van nieuwe bedrijvigheid te creeeren dan maakt dat natuurlijk niet dat dat beter is voor de economie. Jij hebt zeker geen algemene economie op school gehad?

Als je beter een bedrijf kunt kopen (en leegtrekken) dan iets nieuws beginnen dan lijkt me dat het investeringsklimaat aangenaam is voor mensen met veel geld die niet teveel willen doen en niets beters kunnen bedenken dan assortimenten aanpassen en op personeelskosten bezuinigen, en behoorlijk guur voor ondernemers.

quote:
Jouw betoog doet mij een beetje denken aan het volgende fragment:


Jij WIL dat het aan de durfinvesteerder ligt, maar feitelijk is V&D al ruim voordat die door de voordeur binnen kwamen in de problemen en blijkt uit alles dat het met name een brancheprobleem is.
De laffe durfinvesteerders in deze zijn degenen die de boten verkopen en een dweil klaarleggen en wachten tot het goed komt, niet degenen die daadwerkelijk reageren op de veranderende omstandigheden. Want dat kunnen ze niet, boten verkopen en dweilen neerleggen is hun vak.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149325017
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:39 schreef Weltschmerz het volgende:

Dat is ook mijn particuliere opvatting. Maar feitelijk is het gewoon een bedrijf dat je kunt kopen om geld te verdienen aan de bedrijfsactiviteit voetbal en zo een rendement op je vermogen te halen. Waarom het dan mogelijk is dat de koper het bedrijf de koopsom laat betalen blijft een raadsel.

Het is volstrekt logisch dat je de koopsom wil halen uit de toekomstige winsten... En nog meer dan die koopsom ook graag.

quote:
Los van de 'durfkapitalisten' die overnames doen en bedrijven ten gronde richten,
Daar ga je al... bedrijven ten gronde richten. Lees de link die net boven jouw post staat eens aandachtig.

quote:
het uitblijven van een overname is helemaal niet erg. Het bedrijf draait immers gewoon door. Bij een start up komt er nieuwe bedrijvigheid bij.
Overgrote deel van de bedrijven die niet overgenomen wordt sluit de deuren. Er is veel meer dan de V&D's van de wereld.

quote:
Jawel, de schulden van het bedrijf nemen dramatisch toe, en daarmee neemt de schuld van de koper ivm de overname dramatisch af. Dan lijkt mij duidelijk wie de baat trekt.
Of het nou in de holding zit, of in de werkmaatschappij... is dat nu werkelijk zo relevant? Uiteindelijk kan de werkmaatschappij gewoon uitgepond worden.

quote:
Dat zeg ik, de aandeelhouder verschaft kapitaal zodat een bedrijfsactiviteit een aanvang kan nemen, een start up dus.
Alsof opvolgende aandeelhouders niet nuttig zijn zijn en/of kunnen zijn. 8)7

quote:
Dat een individuele ondernemer/belegger beter een bedrijf kan overnemen zodat de vorige eigenaar op zijn lauweren kan gaan rusten en er netto geen bedrijvigheid bijkomt in plaats van nieuwe bedrijvigheid te creeeren dan maakt dat natuurlijk niet dat dat beter is voor de economie. Jij hebt zeker geen algemene economie op school gehad?
Ik ben econoom (Erasmus Universiteit Rotterdam), naast jurist. Al eerder heb ik je uitgelachen dat je zo trots bent op jouw middelbare schoolopleiding, dat had een waarschuwing kunnen zijn... Maar goed.

Die DGA van jou kan moeilijk door gaan totdat hij 969 jaar oud is. In de bijbel lees je daar nog wel eens over, maar zullen we het gewoon houden bij de realiteit?

quote:
Als je beter een bedrijf kunt kopen (en leegtrekken) dan iets nieuws beginnen dan lijkt me dat het investeringsklimaat aangenaam is voor mensen met veel geld die niet teveel willen doen en niets beters kunnen bedenken dan assortimenten aanpassen en op personeelskosten bezuinigen, en behoorlijk guur voor ondernemers.
En dat ligt dus aan jouw onbegrip.

quote:
De laffe durfinvesteerders in deze zijn degenen die de boten verkopen en een dweil klaarleggen en wachten tot het goed komt, niet degenen die daadwerkelijk reageren op de veranderende omstandigheden. Want dat kunnen ze niet, boten verkopen en dweilen neerleggen is hun vak.
Laffe durfinvesteerders... *zucht* :')
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 13:56:29 #42
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149325197
Interessant kijkje in de geschiedenisboeken vond ik hier:

quote:
V&D wordt verkocht aan private-equityfirma

Vakbond FNV Bondgenoten is gematigd positief over Sun Europan Partners. „Er zo veel gesneden dat er niet meer bezuinigd kan worden. Sun European Partners is een vermogende eigenaar die hopelijk gaat investeren in V&D”, zegt een woordvoerder.

Bron: nrc
Geeft aardig aan hoe verschillend een vakbond en een private equity-firm kijken naar de V&D.
In 2010 dacht de FNV klaarblijkelijk dat het "zuur" geweest was en nu het zoet zou komen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149325439
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:56 schreef GSbrder het volgende:
Interessant kijkje in de geschiedenisboeken vond ik hier:

[..]

Geeft aardig aan hoe verschillend een vakbond en een private equity-firm kijken naar de V&D.
In 2010 dacht de FNV klaarblijkelijk dat het "zuur" geweest was en nu het zoet zou komen.
Ze geven aan dat ze hopen op investeringen. De beloftes of suggesties van Sun in die richting bleken niet waargemaakt te worden. Altijd op voorhand alles negatief zien kunnen de bonden al veel te goed. Aardig dat ze eens een andere blik hadden.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:05:35 #44
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149325471
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:56 schreef GSbrder het volgende:
Interessant kijkje in de geschiedenisboeken vond ik hier:

[..]

Geeft aardig aan hoe verschillend een vakbond en een private equity-firm kijken naar de V&D.
In 2010 dacht de FNV klaarblijkelijk dat het "zuur" geweest was en nu het zoet zou komen.
Het is honderd procent zeker zo dat noch KKR noch Sun Capital V&D aan het draaien hebben gekregen en ook amper hebben geïnvesteerd in pogingen dit voor elkaar te krijgen. Nog altijd wordt het geld verdiend met La Place en is het zwalkende warenhuisconcern inmiddels toe aan zijn vierde topman in een paar jaar. In het vorige deel haalde ik een quote aan van Tony DeNunzio die vertelde dat private equity veel beter in staat was om de formule uit het slop te krijgen, maar dat bleek grootspraak.

Maxeda gaf de formule een klein, nieuw likje verf en duwde hem meteen door naar de volgende partij. Ook onder Sun Capital is er geen sprake van een visie en strategie die V&D verder kan helpen. Er ligt geen route naar winstgevendheid.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:11:59 #45
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149325665
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:04 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ze geven aan dat ze hopen op investeringen. De beloftes of suggesties van Sun in die richting bleken niet waargemaakt te worden. Altijd op voorhand alles negatief zien kunnen de bonden al veel te goed. Aardig dat ze eens een andere blik hadden.
Zeker, maar het was in 2010 ook een andere tijd. Het middeldure segment voor textiel werd nog niet zo agressief van onderaf aangevallen (o.a. Primark) en bij de overige warenhuizen (HEMA, Bijenkorf) hadden nog niet zo'n voorsprong op online gebied. V&D was ook toen geen spannende partij, maar de verhoudingen zijn toch wel danig opgeschud in de laatste twee jaar.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149325731
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:11 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Zeker, maar het was in 2010 ook een andere tijd. Het middeldure segment voor textiel werd nog niet zo agressief van onderaf aangevallen (o.a. Primark) en bij de overige warenhuizen (HEMA, Bijenkorf) hadden nog niet zo'n voorsprong op online gebied. V&D was ook toen geen spannende partij, maar de verhoudingen zijn toch wel danig opgeschud in de laatste twee jaar.
En wanneer de eigenaren al jaren weinig meer doen dan pappen en nathouden dan komt het einde van een instituut snel in zicht.
pi_149325811
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:05 schreef Dwersdriever het volgende:
Nog altijd wordt het geld verdiend met La Place
Begin jaren 90 vernam ik al dat het restaurant de verliezen op de vloer goed aan het maken was.

Je hoort mij niet zeggen dat KKR en/of Sun het goed gedaan hebben, maar feitelijk denk ik dat het voor eenieder goed geld naar kwaad geld gooien is.

Misschien... heel misschien als doorstart levensvatbaar. Tsja.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:30:54 #48
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149326266
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:14 schreef 99.999 het volgende:

[..]

En wanneer de eigenaren al jaren weinig meer doen dan pappen en nathouden dan komt het einde van een instituut snel in zicht.
Als de strategie in 2010 is dat je met het reduceren van de kosten snel winstgevend kan worden, terwijl je met de kennis in 2014 moet concluderen dat je had moeten investeren om de concurrentie bij te blijven, is het makkelijk oordelen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:42:54 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149326654
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:30 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Als de strategie in 2010 is dat je met het reduceren van de kosten snel winstgevend kan worden, terwijl je met de kennis in 2014 moet concluderen dat je had moeten investeren om de concurrentie bij te blijven, is het makkelijk oordelen.
In 2000 was iedereen met enige visie al duidelijk dat de toekomst van retail niet in winkels zat, mensen met echte visie wisten dat al begin jaren 90
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:46:43 #50
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149326756
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In 2000 was iedereen met enige visie al duidelijk dat de toekomst van retail niet in winkels zat, mensen met echte visie wisten dat al begin jaren 90
En in de jaren '90 zijn er diverse scripties en onderzoeken geschreven over "het nieuwe werken", terwijl er momenteel nog steeds kantoren gerealiseerd worden die niet klaar zijn voor die formule.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149326792
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:46 schreef GSbrder het volgende:

[..]

En in de jaren '90 zijn er diverse scripties en onderzoeken geschreven over "het nieuwe werken", terwijl er momenteel nog steeds kantoren gerealiseerd worden die niet klaar zijn voor die formule.
En de afgelopen decennia hebben laten zien dat er nog steeds een prima boterham is te verdienen in retail. Wat dat betreft zijn toekomstvoorspellingen ook wat overrated :P
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:48:56 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149326823
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:46 schreef GSbrder het volgende:

[..]

En in de jaren '90 zijn er diverse scripties en onderzoeken geschreven over "het nieuwe werken", terwijl er momenteel nog steeds kantoren gerealiseerd worden die niet klaar zijn voor die formule.
Klopt. Ik werk trouwens nieuw en dat bevalt erg goed
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:52:37 #53
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149326919
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:47 schreef 99.999 het volgende:

[..]

En de afgelopen decennia hebben laten zien dat er nog steeds een prima boterham is te verdienen in retail. Wat dat betreft zijn toekomstvoorspellingen ook wat overrated :P
Sterker nog, winkelbeleggingen leverden een hoger rendement én een lager risico op dan beleggingen in andere vastgoedsectoren. Geeft te denken ;).
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:53:39 #54
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149326956
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:30 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Als de strategie in 2010 is dat je met het reduceren van de kosten snel winstgevend kan worden, terwijl je met de kennis in 2014 moet concluderen dat je had moeten investeren om de concurrentie bij te blijven, is het makkelijk oordelen.
Welnee, het was iedereen glashelder dat V&D drastisch moest veranderen om weer succesvol te worden. Daarvoor waren investeringen nodig. Zowel Maxeda als Sun beloofden die, maar kwamen niet over de brug. Sun Capital had geen antwoord op de vraag, hoe nu verder en dat hebben ze nog steeds niet.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:54:53 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149327001
quote:
3s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:52 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Sterker nog, winkelbeleggingen leverden een hoger rendement én een lager risico op dan beleggingen in andere vastgoedsectoren. Geeft te denken ;).
Resultaten uit het verleden...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:55:37 #56
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149327022
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In 2000 was iedereen met enige visie al duidelijk dat de toekomst van retail niet in winkels zat, mensen met echte visie wisten dat al begin jaren 90
Dit vindt ik wel een erg vergaande conclusie. Een deel van de retail zal ook de komende twintig jaar nog in winkels zitten. De vraag naar vastgoed op A-locaties is nog altijd uitstekend. Alleen zal je als keten of je echt moeten onderscheiden of online uit de markt moeten prijzen. Het wordt moeilijker om geld te verdienen in de winkelstraat, dat wel.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:56:52 #57
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149327051
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Resultaten uit het verleden...
Oh zeker, maar de betrokken beleggers zal het dus worst zijn wat die wijze heren in de jaren '90 al meenden te weten over de toekomst, zolang ze hun rendementen maar halen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 14:59:20 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149327134
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:55 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Dit vindt ik wel een erg vergaande conclusie. Een deel van de retail zal ook de komende twintig jaar nog in winkels zitten. De vraag naar vastgoed op A-locaties is nog altijd uitstekend. Alleen zal je als keten of je echt moeten onderscheiden of online uit de markt moeten prijzen. Het wordt moeilijker om geld te verdienen in de winkelstraat, dat wel.
Het verschilt per sector, maar reisbureaus, cd winkels, boekwinkels, ketens als V&D, fotozaken verdwijnen steeds meer en die handel verschuift naar het internet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149327211
Ik hoop echt dat V&D dit overleeft. Ik zie liever de HEMA kapot gaan dan de V&D.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 15:02:33 #60
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149327238
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het verschilt per sector, maar reisbureaus, cd winkels, boekwinkels, ketens als V&D, fotozaken verdwijnen steeds meer en die handel verschuift naar het internet.
Ja, helemaal mee eens, beperkt aantal per grotere stad en sterk gespecialiseerde spelers overleven. Maar voor die verdwijnende concepten komen weer andere dingen terug, de oprukkende mix van foodretail en foodservice bijvoorbeeld.

Als de vastgoedprijzen gaan dalen, wordt het voor kleinschalige formules weer makkelijker om te ondernemen en onderscheid te maken met online. In de ringstraten rond de stadscentra zie je dit soort bedrijvigheid al wel verschijnen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Dwersdriever op 03-02-2015 15:15:31 ]
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 15:15:12 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149327604
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:02 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Ja, helemaal mee eens, behalve met die boekwinkel. Daar blijft in iedere grotere stad wel ruimte voor. Maar voor die verdwijnende concepten komen weer andere dingen terug, de oprukkende mix van foodretail en foodservice bijvoorbeeld.

Als de vastgoedprijzen gaan dalen, wordt het voor kleinschalige formules weer makkelijker om te ondernemen en onderscheid te maken met online. In de ringstraten rond de stadscentra zie je dit soort bedrijvigheid al wel verschijnen.
Helemaal verdwijnen zal het idd niet, zo zijn er ook nog steeds zadelmakers en koetsverkopers. Indien de binnensteden weer gevuld worden met zelfstandige winkels met kleinschalige formules zal ik dat alleen maar toejuichen, maar dan zal het idd betaalbaar moeten zijn voor ze.
Er is een toekomst voor een ander soort concepten, zoals mensen die maatwerk leveren, unieke producten al dan niet geautomatiseerd gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 15:22:40 #62
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149327813
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Helemaal verdwijnen zal het idd niet, zo zijn er ook nog steeds zadelmakers en koetsverkopers. Indien de binnensteden weer gevuld worden met zelfstandige winkels met kleinschalige formules zal ik dat alleen maar toejuichen, maar dan zal het idd betaalbaar moeten zijn voor ze.
Er is een toekomst voor een ander soort concepten, zoals mensen die maatwerk leveren, unieke producten al dan niet geautomatiseerd gemaakt.
Het sociale gaat ook een grotere rol spelen denk ik. Dat is toch een rol die winkels spelen, winkelen als uitje. Maar dan moet het ook écht leuk zijn.

Veel webwinkels kiezen bovendien ook voor eigen winkels vanwege het contact met de klant. Bloomberg meldt vandaag bijvoorbeeld dat Amazon een deel van de winkels van RadioShack in de VS wil overnemen.

Maar ik hoop en reken zelf ook wel op de nieuwe specialist. Eigenlijk precies wat jij beschrijft.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  dinsdag 3 februari 2015 @ 15:22:58 #63
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149327824
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:01 schreef Elfletterig het volgende:
Ik hoop echt dat V&D dit overleeft. Ik zie liever de HEMA kapot gaan dan de V&D.
Ik niet. Heb de Hema veel hoger zitten dan de V&D. De Hema heeft tenminste een eigen identiteit.
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Helemaal verdwijnen zal het idd niet, zo zijn er ook nog steeds zadelmakers en koetsverkopers. Indien de binnensteden weer gevuld worden met zelfstandige winkels met kleinschalige formules zal ik dat alleen maar toejuichen, maar dan zal het idd betaalbaar moeten zijn voor ze.
Er is een toekomst voor een ander soort concepten, zoals mensen die maatwerk leveren, unieke producten al dan niet geautomatiseerd gemaakt.
Helemaal mee eens ^O^
Een fysieke winkel moet weer een toegevoegde waarde krijgen. Sfeer/beleving/service/kwaliteit etc.
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149327863
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:22 schreef Pandaplint het volgende:
Ik niet. Heb de Hema veel hoger zitten dan de V&D. De Hema heeft tenminste een eigen identiteit.
De HEMA heeft voor mij blijvend afgedaan na hun laffe opstelling in de Zwarte Piet-discussie. Ik koop daar niks meer. Dingen die ik eerder bij de HEMA zou hebben gekocht, haal ik nu bij V&D.

Voor kleding kwam ik sowieso al graag bij de V&D.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 15:26:23 #65
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149327916
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:24 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De HEMA heeft voor mij blijvend afgedaan na hun laffe opstelling in de Zwarte Piet-discussie. Ik koop daar niks meer. Dingen die ik eerder bij de HEMA zou hebben gekocht, haal ik nu bij V&D.

Voor kleding kwam ik sowieso al graag bij de V&D.
Oh, ze bestaan echt _O- _O-
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149328152
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:26 schreef Pandaplint het volgende:

[..]

Oh, ze bestaan echt _O- _O-
Klopt. En nu?
pi_149328161
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:24 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De HEMA heeft voor mij blijvend afgedaan na hun laffe opstelling in de Zwarte Piet-discussie. Ik koop daar niks meer. Dingen die ik eerder bij de HEMA zou hebben gekocht, haal ik nu bij V&D.

Voor kleding kwam ik sowieso al graag bij de V&D.
Serieus. Ga huilen ofzo.
pi_149328197
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:34 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Serieus. Ga huilen ofzo.
Waarom? Ik licht gewoon toe waarom ik liever de HEMA dan de V&D zie sneuvelen.
pi_149328198
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:24 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De HEMA heeft voor mij blijvend afgedaan na hun laffe opstelling in de Zwarte Piet-discussie. Ik koop daar niks meer. Dingen die ik eerder bij de HEMA zou hebben gekocht, haal ik nu bij V&D.

Voor kleding kwam ik sowieso al graag bij de V&D.
:')
  dinsdag 3 februari 2015 @ 15:36:24 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149328214
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:24 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De HEMA heeft voor mij blijvend afgedaan na hun laffe opstelling in de Zwarte Piet-discussie. Ik koop daar niks meer. Dingen die ik eerder bij de HEMA zou hebben gekocht, haal ik nu bij V&D.

Voor kleding kwam ik sowieso al graag bij de V&D.
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149328699
V&D kwakkelt al zo lang, het was in de jaren 90 en begin 2000 al pet.

Toch mijn langste werkgever, met 8 jaar bakken bij Le Marche/La Place. O+
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_149328828
La place ja. Lekker eten, klantvriendelijk nee. Om je gasten toiletkosten te laten betalen is niet kies.
pi_149328846
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:01 schreef Elfletterig het volgende:
Ik hoop echt dat V&D dit overleeft. Ik zie liever de HEMA kapot gaan dan de V&D.
Wat is dat nu voor een redenatie?
pi_149328902
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:54 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]

Wat is dat nu voor een redenatie?
Zwartepieten-gejengel
pi_149328947
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:56 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Zwartepieten-gejengel
Oh een emo bedoel je?
pi_149328954
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:01 schreef Elfletterig het volgende:
Ik hoop echt dat V&D dit overleeft. Ik zie liever de HEMA kapot gaan dan de V&D.
Voor de medewerkers hoop ik het ook maar eerlijk gezegd verdienen ze geen bestaansrecht.
Het is allemaal van bijzonder matig kwaliteit wat ze daar verkopen met hun kledinglijn als absoluut dieptepunt.
De gemiddelde Pool haalt hier zijn neus nog voor op.
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
pi_149329012
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:57 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]

Oh een emo bedoel je?
Noem het zoals je het noemen wil :)

Er worden aan de andere kant van de wereld onschuldige mensen onthoofd, zwangere vrouwen tijdens de bevalling vermoord en zulks. En wij zitten hier nog steeds te janken om zwarte piet.

:') :') :') :')
  dinsdag 3 februari 2015 @ 16:00:44 #78
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149329033
quote:
'Verhuurder was bereid V&D tegemoet te komen'

AMSTERDAM (ANP) -Verhuurder IEF was bereid V&D vergaand tegemoet te komen om de noodlijdende warenhuisketen uit de financiële problemen te helpen. Dat zei de raadsman van het vastgoedfonds dinsdag bij de rechtbank in Amsterdam.

Het vastgoedfonds, eigenaar van twaalf V&D-panden, wilde instemmen met een huurvrije periode van vier maanden en een huurverlaging van 30 procent daarna. In ruil moest het warenhuisconcern een groot aantal vierkante meters winkeloppervlakte inleveren en de onderverhuurders overdragen.

IEF was verder bereid de miljoeneninvesteringen op te hoesten die nodig zouden zijn om de panden geschikt te maken voor andere huurders.

Het voorstel leek een goede kans te maken, maar werd eind januari door V&D alsnog afgeschoten.

IEF eist in kort geding tegen V&D nu ontruiming van de panden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149329347
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:00 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Noem het zoals je het noemen wil :)

Er worden aan de andere kant van de wereld onschuldige mensen onthoofd, zwangere vrouwen tijdens de bevalling vermoord en zulks. En wij zitten hier nog steeds te janken om zwarte piet.

:') :') :') :')
Ik jank nergens om, dat maak jij ervan. Ik geef slechts aan waarom ik niks meer koop bij de HEMA. En dat ik die opmerking maak, zegt evenmin iets over de vraag of ik begaan ben met wat elders in de wereld gebeurt.

Kortom: je ziet spoken.
pi_149329476
Je koopt niets meer bij hema vanwege dat zwartepietengebeuren. Heb je zelf gezegd.
Is je goed recht hoor, er zullen er vast nog meer zijn.
pi_149329579
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:14 schreef Sunshine1982 het volgende:
Je koopt niets meer bij hema vanwege dat zwartepietengebeuren. Heb je zelf gezegd.
Is je goed recht hoor, er zullen er vast nog meer zijn.
Klopt, maar dat is wat anders dan janken. En het is ook wat anders dan de ogen sluiten voor wat er elders in de wereld gebeurt.

Het lijkt me trouwens goed om dit blokje HEMA nu af te sluiten en weer on-topic verder te gaan over de V&D.
pi_149329621
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:11 schreef Elfletterig het volgende:

Ik jank nergens om
Pardon?
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 16:20:00 #83
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_149329661
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:58 schreef eight het volgende:

[..]

Voor de medewerkers hoop ik het ook maar eerlijk gezegd verdienen ze geen bestaansrecht.
Het is allemaal van bijzonder matig kwaliteit wat ze daar verkopen met hun kledinglijn als absoluut dieptepunt.
De gemiddelde Pool haalt hier zijn neus nog voor op.
Vind het merendeel van de kleding ook waardeloos inderdaad...

Enkele uitzonderingen zijn er wel maar 80% is pure bagger :X
pi_149329822
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:58 schreef eight het volgende:

[..]

Het is allemaal van bijzonder matig kwaliteit wat ze daar verkopen met hun kledinglijn als absoluut dieptepunt.
De gemiddelde Pool haalt hier zijn neus nog voor op.
Bedoel je de V&D of HEMA?
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_149331064
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:13 schreef GSbrder het volgende:

[..]

In de jaren '80 had je - ook in Nederland - al diverse bedrijfsdokters die als 'kille' saneerders te werk gingen om alle overbodige ballast van een bedrijf weg te snijden. Zie bekende succesverhalen zoals Telfort en ArcelorMittal, waar er na forse renovaties van managers een gezonder bedrijf terug kwam. Met de komst van de hedge funds / private equity is dit saneerwerk geprofessionaliseerd en geïnstitutionaliseerd. Dan kun je zeggen dat het geen ondernemen is, omdat er geen geld wordt geinvesteerd, maar als je doel met een bedrijf is de kosten terug te brengen zonder je exposure te vergroten kan ik me prima voorstellen dat je er geen miljoenen meer instopt.
Dat zeg ik dan ook niet. Wat ik zeg dat als je antwoord op veranderende marktomstandigheden niet verder komt dan het drukken van personeelskosten en huurkosten, je niet uit het juiste ondernemershout gesneden bent. Dat kan iedereen verzinnen en de uitvoering is ook geen rocket science. In veranderende marktomstandigheden heb je visie nodig en moeten er nieuwe iniatieven worden ontplooid, dat zal vaak investeringen kosten inderdaad.

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 15:22 schreef Pandaplint het volgende:

Ik niet. Heb de Hema veel hoger zitten dan de V&D. De Hema heeft tenminste een eigen identiteit.

Helemaal mee eens ^O^
Een fysieke winkel moet weer een toegevoegde waarde krijgen. Sfeer/beleving/service/kwaliteit etc.
Ik geef de Hema ook weinig kans, aangezien daar ook een sprinkhanenplaag van PE op neer is gedaald. Die eigen identiteit wordt gebruikt om spullen te verkopen die de onderliggende waarde niet hebben. Ook een trucje uit de jaren 80, de goodwill snel opmaken. Plak je reputatie op inferieur goed en je haalt een veel grotere marge, maar die reputatie gaat er ook aan.

Ik ken toevallig één hema vestiging vrij goed, maar de sfeer, beleving, service en kwaliteit hollen achteruit. Dat kan aan het betreffende filiaal liggen, maar als je de personeelskosten gaat drukken door de oude klantvriendelijke krachen eruit te werken en te vervangen door onbeschofte figuren die meer met elkaar bezig zijn dan met de klant wordt het er niet prettiger winkelen op. De Hema zat altijd al in het lagere segment, maar ze verkochten er geen troep. Als het van de Hema was kon je erop rekenen dat het deugdelijk was, dat kan al niet meer.

quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:50 schreef DS4 het volgende:

[..]

Het is volstrekt logisch dat je de koopsom wil halen uit de toekomstige winsten... En nog meer dan die koopsom ook graag.
Precies ja, dan ga je dus winst maken met de bedrijfsactiviteit, prima. Blijkbaar kun je er ook een legertje juristen en fiscalisten op los laten die het aankoopbedrag ten laste van het bedrijf weten te brengen en het vastgoed verkopen voor snelle winst. De regels zouden dat niet toe moeten laten.

quote:
Daar ga je al... bedrijven ten gronde richten. Lees de link die net boven jouw post staat eens aandachtig.
Na vluchtige lezing moest ik vaststellen dat het bij de kop al mis ging.

quote:
Overgrote deel van de bedrijven die niet overgenomen wordt sluit de deuren. Er is veel meer dan de V&D's van de wereld.
MKB's met een DGA en weinig personeel, maar daar hebben die zgn durfkapitalisten niks mee te stellen. Continuiteit kan ook zonder overname.

quote:
Of het nou in de holding zit, of in de werkmaatschappij... is dat nu werkelijk zo relevant? Uiteindelijk kan de werkmaatschappij gewoon uitgepond worden.
Nee, wat relevant is dat je het aankoopbedrag terug gaat verdienen met de bedrijfsactiviteit (al dan niet een nieuwe), en als je de investering hebt terugverdiend begint de vermogensaanwas.

quote:
Alsof opvolgende aandeelhouders niet nuttig zijn zijn en/of kunnen zijn. 8)7
Ze kunnen nuttig zijn, en ze kunnen schadelijk zijn. Maar de hoedanigheid van aandeelhouder op zich is niet nuttig meer voor het bedrijf. Het nut zat hem in de kapitaalinjectie in ruil waarvoor het aandeel is verkregen.

quote:
Ik ben econoom (Erasmus Universiteit Rotterdam), naast jurist. Al eerder heb ik je uitgelachen dat je zo trots bent op jouw middelbare schoolopleiding, dat had een waarschuwing kunnen zijn... Maar goed.
Dat was vast ook niet in de algemene economie, je hebt de oogkleppen van een typische bedrijfseconoom. Dat je uit een onderzoekje waaruit zou blijken dat je beter een bedrijf kunt overnemen dan er eentje opstarten afleidt dat overnames beter zijn voor de economie getuigt ook niet van academische vaardigheden. Je kunt het joch wel van de mavo halen, maar hoe krijg je de mavo uit het joch?

quote:
Die DGA van jou kan moeilijk door gaan totdat hij 969 jaar oud is. In de bijbel lees je daar nog wel eens over, maar zullen we het gewoon houden bij de realiteit?
De DGA kan ook voor opvolging zorgen zonder zijn hele bedrijf te verkopen. Ondernemers kunnen ook iets opstarten, maar ja, dan moet je wel ondernemend zijn.

quote:
En dat ligt dus aan jouw onbegrip.

[..]

Laffe durfinvesteerders... *zucht* :')
Ik zie dat je vraag om inhoud van een paar posts geleden weer niet meer dan een oprisping van huichelachtigheid was.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149331417
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:24 schreef DroogDok het volgende:

[..]

Bedoel je de V&D of HEMA?
V&D. Dus ze hebben bij de Hema ook kleding :?
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 17:16:44 #87
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149331553
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat zeg ik dan ook niet. Wat ik zeg dat als je antwoord op veranderende marktomstandigheden niet verder komt dan het drukken van personeelskosten en huurkosten, je niet uit het juiste ondernemershout gesneden bent. Dat kan iedereen verzinnen en de uitvoering is ook geen rocket science. In veranderende marktomstandigheden heb je visie nodig en moeten er nieuwe iniatieven worden ontplooid, dat zal vaak investeringen kosten inderdaad.
Gelukkig is ondernemershout geen vereiste om eigenaar te worden van een retailketen of om directeur te worden van een kapitaalverstrekker. De gemiddelde director's board zit niet gevuld met ondernemers.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 17:17:00 #88
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149331567
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:12 schreef eight het volgende:

[..]

V&D. Dus ze hebben bij de Hema ook kleding :?
Zeker, rompertjes enzovoorts.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149331980
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:16 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Gelukkig is ondernemershout geen vereiste om eigenaar te worden van een retailketen of om directeur te worden van een kapitaalverstrekker.
Kapitaalverstrekker? We hebben het hier over kapitaalonttrekkers.

quote:
De gemiddelde director's board zit niet gevuld met ondernemers.
Ik weet niet of dat zo gelukkig is. Uiteindelijk moet er toch een keer echt geld verdiend worden en dat is niet de kwaliteit van financieel specialsten, fiscalisten en juristen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 17:32:44 #90
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149332022
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Kapitaalverstrekker? We hebben het hier over kapitaalonttrekkers.

[..]

Ik weet niet of dat zo gelukkig is. Uiteindelijk moet er toch een keer echt geld verdiend worden en dat is niet de kwaliteit van financieel specialsten, fiscalisten en juristen.
Tsja, die arbeidersverheerlijking doet het altijd goed, maar feit is dat 80% van Nederland op de dienstensector draait.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149332080
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat zeg ik dan ook niet. Wat ik zeg dat als je antwoord op veranderende marktomstandigheden niet verder komt dan het drukken van personeelskosten en huurkosten, je niet uit het juiste ondernemershout gesneden bent. Dat kan iedereen verzinnen en de uitvoering is ook geen rocket science. In veranderende marktomstandigheden heb je visie nodig en moeten er nieuwe iniatieven worden ontplooid, dat zal vaak investeringen kosten inderdaad.

[..]

Ik geef de Hema ook weinig kans, aangezien daar ook een sprinkhanenplaag van PE op neer is gedaald. Die eigen identiteit wordt gebruikt om spullen te verkopen die de onderliggende waarde niet hebben. Ook een trucje uit de jaren 80, de goodwill snel opmaken. Plak je reputatie op inferieur goed en je haalt een veel grotere marge, maar die reputatie gaat er ook aan.

Ik ken toevallig één hema vestiging vrij goed, maar de sfeer, beleving, service en kwaliteit hollen achteruit. Dat kan aan het betreffende filiaal liggen, maar als je de personeelskosten gaat drukken door de oude klantvriendelijke krachen eruit te werken en te vervangen door onbeschofte figuren die meer met elkaar bezig zijn dan met de klant wordt het er niet prettiger winkelen op. De Hema zat altijd al in het lagere segment, maar ze verkochten er geen troep. Als het van de Hema was kon je erop rekenen dat het deugdelijk was, dat kan al niet meer.

[..]

Precies ja, dan ga je dus winst maken met de bedrijfsactiviteit, prima. Blijkbaar kun je er ook een legertje juristen en fiscalisten op los laten die het aankoopbedrag ten laste van het bedrijf weten te brengen en het vastgoed verkopen voor snelle winst. De regels zouden dat niet toe moeten laten.

[..]

Na vluchtige lezing moest ik vaststellen dat het bij de kop al mis ging.

[..]

MKB's met een DGA en weinig personeel, maar daar hebben die zgn durfkapitalisten niks mee te stellen. Continuiteit kan ook zonder overname.

[..]

Nee, wat relevant is dat je het aankoopbedrag terug gaat verdienen met de bedrijfsactiviteit (al dan niet een nieuwe), en als je de investering hebt terugverdiend begint de vermogensaanwas.

[..]

Ze kunnen nuttig zijn, en ze kunnen schadelijk zijn. Maar de hoedanigheid van aandeelhouder op zich is niet nuttig meer voor het bedrijf. Het nut zat hem in de kapitaalinjectie in ruil waarvoor het aandeel is verkregen.

[..]

Dat was vast ook niet in de algemene economie, je hebt de oogkleppen van een typische bedrijfseconoom. Dat je uit een onderzoekje waaruit zou blijken dat je beter een bedrijf kunt overnemen dan er eentje opstarten afleidt dat overnames beter zijn voor de economie getuigt ook niet van academische vaardigheden. Je kunt het joch wel van de mavo halen, maar hoe krijg je de mavo uit het joch?

[..]

De DGA kan ook voor opvolging zorgen zonder zijn hele bedrijf te verkopen. Ondernemers kunnen ook iets opstarten, maar ja, dan moet je wel ondernemend zijn.

[..]

Ik zie dat je vraag om inhoud van een paar posts geleden weer niet meer dan een oprisping van huichelachtigheid was.
Jouw vooroordelen ter zake van PE voert de boventoon en je hebt weer enorm de neiging om relevante argumenten over te slaan (zoals dat de problemen van V&D aantoonbaar van ver voor de overname door PE dateren) en op de man te spelen.

Inhoudelijk sta je precies waar je in het begin stond. Onwetend.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 17:36:17 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149332107
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:16 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Gelukkig is ondernemershout geen vereiste om eigenaar te worden van een retailketen of om directeur te worden van een kapitaalverstrekker. De gemiddelde director's board zit niet gevuld met ondernemers.
Nee, in veel bedrijven wordt niet ondernomen, maar bestuurders maken de dienst uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149332129
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:32 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Tsja, die arbeidersverheerlijking doet het altijd goed, maar feit is dat 80% van Nederland op de dienstensector draait.
Diensten zijn ook arbeid. Ondernemen is ook arbeid. Alleen zou je financiele diensten en aanverwanten in die onderverdeling van het kapitaal moeten reken. 100% van de financiele diensten draait op echte arbeid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 17:37:23 #94
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_149332136
Moeten jullie niet werken ofzo?
  dinsdag 3 februari 2015 @ 17:38:15 #95
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149332165
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Diensten zijn ook arbeid. Ondernemen is ook arbeid. Alleen zou je financiele diensten en aanverwanten in die onderverdeling van het kapitaal moeten reken. 100% van de financiele diensten draait op echte arbeid.
In dat geval ben ik de definitie kwijt. Als juridische, financiele en adviserende dienstverlening geen arbeid is, maar kapitaal, vraag ik me af waar die scheidslijn ligt.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149332405
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:37 schreef betyar het volgende:
Moeten jullie niet werken ofzo?
Nee, dat is voor het voetvolk...
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 18:06:58 #97
205222 betyar
Egyedül vagyunk
pi_149333172
quote:
16s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:46 schreef DS4 het volgende:

[..]

Nee, dat is voor het voetvolk...
Oké, duidelijk.
pi_149333286
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:00 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

This case goes forward.
Ofwel, de rechter is van mening dat de partijen er samen niet meer uitkomen. Vrijdag de uitspraak.
(NOS journaal)
pi_149333415
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:35 schreef DS4 het volgende:

[..]

Jouw vooroordelen ter zake van PE voert de boventoon en je hebt weer enorm de neiging om relevante argumenten over te slaan (zoals dat de problemen van V&D aantoonbaar van ver voor de overname door PE dateren) en op de man te spelen.
Ik heb een oordeel over de kennelijke gewoonte van sommige fondsen om de vermogenspositie van een overgenomen bedrijf te verslechteren ten bate van zichzel, ipv de bedrijfsactiviteit zo langdurig mogelijk winstgevend te maken. Dat ze het doen is logisch, maar dan moeten ze niet langer de gelegenheid krijgen.

Jouw argument had ik al weerlegd, dat is kennelijk gebaseerd op het idee dat ondernemen bestaat uit bezuinigen op de kosten en het verzinnen van juridische en fiscale constructies om de aankoopkosten ten laste van het bedrijf te brengen. Dan mis je alle kansen die de veranderende marktomstandigheden met zich meebrengen. Het artikel uit de NRC levert ook geen tegenargumenten, en niet alleen omdat het slecht is.

quote:
Inhoudelijk sta je precies waar je in het begin stond. Onwetend.
Ik weet genoeg om te begrijpen, bij jou leidt kennis niet tot begrip.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149334423
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 18:14 schreef Weltschmerz het volgende:

Ik heb een oordeel over de kennelijke gewoonte van sommige fondsen om de vermogenspositie van een overgenomen bedrijf te verslechteren ten bate van zichzel, ipv de bedrijfsactiviteit zo langdurig mogelijk winstgevend te maken. Dat ze het doen is logisch, maar dan moeten ze niet langer de gelegenheid krijgen.
Wat dan een schending is van het recht op eigendom waarmee het investeringsklimaat een dreun krijgt.

quote:
Jouw argument had ik al weerlegd, dat is kennelijk gebaseerd op het idee dat ondernemen bestaat uit bezuinigen op de kosten en het verzinnen van juridische en fiscale constructies om de aankoopkosten ten laste van het bedrijf te brengen. Dan mis je alle kansen die de veranderende marktomstandigheden met zich meebrengen. Het artikel uit de NRC levert ook geen tegenargumenten, en niet alleen omdat het slecht is.
Je lult er omheen en het zou je sieren als je mij geen woorden in de mond legt.

quote:
Ik weet genoeg om te begrijpen, bij jou leidt kennis niet tot begrip.
Dat zal de reden zijn dat jij moet pochen met de middelbare school.

Overigens, op jouw leeftijd mag je die deur ook figuurlijk achter je dicht slaan.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149334768
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 17:38 schreef GSbrder het volgende:

[..]

In dat geval ben ik de definitie kwijt. Als juridische, financiele en adviserende dienstverlening geen arbeid is, maar kapitaal, vraag ik me af waar die scheidslijn ligt.
Waar het kapitalisme in essentie om draait is dat je productiefactor kapitaal verzamelt, vaak grote hoeveelheden, en die in de vorm van productiemiddelen samenbrengt met het productiefactor arbeid om zo tot grote productiviteit te komen. Kapitaal kan immers de arbeidsproductiviteit dramatisch verhogen, en zo kun je veel geld verdienen. Arbeid kan ook de arbeidsproductiviteit verhogen, dat heet dan vruchtbare samenwerking, maar dat is niet specifiek kapitalistisch.

Die mensen in de financiele sector gaan natuurlijk wel gewoon naar hun werk, maar in die klassieke onderverdeling horen ze niet bij de arbeid, maar bij de kapitaalkant. Ze produceren dan ook niks, niks in de zin van dingen of diensten die mensen willen hebben, pas als het kapitaal waar zij mee aan het stoeien zijn met arbeid wordt verenigd, komt het tot productiviteit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 19:02:07 #102
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149335176
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 18:52 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Waar het kapitalisme in essentie om draait is dat je productiefactor kapitaal verzamelt, vaak grote hoeveelheden, en die in de vorm van productiemiddelen samenbrengt met het productiefactor arbeid om zo tot grote productiviteit te komen. Kapitaal kan immers de arbeidsproductiviteit dramatisch verhogen, en zo kun je veel geld verdienen. Arbeid kan ook de arbeidsproductiviteit verhogen, dat heet dan vruchtbare samenwerking, maar dat is niet specifiek kapitalistisch.

Die mensen in de financiele sector gaan natuurlijk wel gewoon naar hun werk, maar in die klassieke onderverdeling horen ze niet bij de arbeid, maar bij de kapitaalkant. Ze produceren dan ook niks, niks in de zin van dingen of diensten die mensen willen hebben, pas als het kapitaal waar zij mee aan het stoeien zijn met arbeid wordt verenigd, komt het tot productiviteit.
Ze voegen toch kennis toe aan de structuur van een bedrijf? Als een bedrijf inefficiënt gerund wordt en een PE-bedrijf komt met een drastische koerswijziging, het wegsnijden van bedrijfsonderdelen of het outsourcen van diensten is dat bedrijf meer "waard".

Hetzelfde geldt voor financiële adviseurs. Als ik een bedrijf run dat 10 leningen heeft met variabele rentes en ik herstructureer het naar één faciliteit, dan is dat ook positief voor de bedrijfswaardering. Als jij een bedrijf naar de beurs brengt en daarmee kapitaal ophaalt, dan is het bedrijf meer stabiel en kan het goedkoper aan nieuw geld komen.

Ten slotte kunnen juridische adviseurs bijdragen aan een verkleining van de risico's en minder risico heeft ook weer een economische waarde.

Ik zie niet in waarom zulk werk geen arbeid is en HRM, marketing, R&D of schoonmaak wel.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149335309
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 18:44 schreef DS4 het volgende:

[..]

Wat dan een schending is van het recht op eigendom waarmee het investeringsklimaat een dreun krijgt.
Ik zie de schending van het eigendomsrecht niet, maar los daarvan lijkt mij dat het investeringsklimaat beter wordt wanneer er in bedrijven wordt geinvesteerd ipv dat er kapitaal aan wordt onttrokken en naar de kopers wordt verplaatst.

quote:
Je lult er omheen en het zou je sieren als je mij geen woorden in de mond legt.
Als een konijn in de koplampen turen van een aanstormende marktverandering is natuurlijk niet de enige optie.

quote:
Dat zal de reden zijn dat jij moet pochen met de middelbare school.

Overigens, op jouw leeftijd mag je die deur ook figuurlijk achter je dicht slaan.
Vandaar dat het jou zo dwars zit? Je mag er best trots op zijn dat je toch nog een diploma van enige status bij elkaar hebt geploeterd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 19:07:04 #104
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149335397
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 19:04 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zie de schending van het eigendomsrecht niet, maar los daarvan lijkt mij dat het investeringsklimaat beter wordt wanneer er in bedrijven wordt geinvesteerd ipv dat er kapitaal aan wordt onttrokken en naar de kopers wordt verplaatst.
Dat is bij elke transactie het geval, er gaat namelijk omzet c.q. bedrijfswinst van de verkoper naar de koper.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149335644
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 19:02 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Ze voegen toch kennis toe aan de structuur van een bedrijf? Als een bedrijf inefficiënt gerund wordt en een PE-bedrijf komt met een drastische koerswijziging, het wegsnijden van bedrijfsonderdelen of het outsourcen van diensten is dat bedrijf meer "waard".
Nee, het is dan degene die het reorganiseert die arbeid levert, en zo door samenwerking de arbeidsproductiviteit verhoogt.

quote:
Hetzelfde geldt voor financiële adviseurs. Als ik een bedrijf run dat 10 leningen heeft met variabele rentes en ik herstructureer het naar één faciliteit, dan is dat ook positief voor de bedrijfswaardering. Als jij een bedrijf naar de beurs brengt en daarmee kapitaal ophaalt, dan is het bedrijf meer stabiel en kan het goedkoper aan nieuw geld komen.

Ten slotte kunnen juridische adviseurs bijdragen aan een verkleining van de risico's en minder risico heeft ook weer een economische waarde.

Ik zie niet in waarom zulk werk geen arbeid is en HRM, marketing, R&D of schoonmaak wel.
Omdat die de arbeidsproductiviteit verhogen met hun arbeid, niet met kapitaal. Dat wil niet zeggen dat alle werkzaamheden rondom het kapitaal waardeloos zijn, kapitaal heeft ook zijn waarde. Dat is alleen latente waarde die er pas uitkomt zodra het wordt verenigd met arbeid.

quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 19:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Dat is bij elke transactie het geval, er gaat namelijk omzet c.q. bedrijfswinst van de verkoper naar de koper.
Ik volg je even niet...?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149335979
Eigenaar in Roermond gaat ook naar de rechter aldus nrc
Cashback? Check <a href="http://spaarcentje.nl/?ref=10867">Spaarcentje</a> of <a href="http://www.shopbuddie.nl/?r=49a08ba692225eadf6049ca9d63f2518">Shopbuddie</a>
pi_149337267
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 16:20 schreef RedFever007 het volgende:

[..]

Vind het merendeel van de kleding ook waardeloos inderdaad...

Enkele uitzonderingen zijn er wel maar 80% is pure bagger :X
Ik vind Petrol industries toch wel van goede kwaliteit.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 20:19:19 #108
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149338183
Spannende dag morgen :)
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149338718
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 20:19 schreef Pandaplint het volgende:
Spannende dag morgen :)
Zo heet zal de soep morgen en vrijdag (dat het kort geding gediend heeft) wel niet gegeten worden. Kan mij niet voorstellen dat op korte termijn verhuiswagens voor de 4 V&D filialen staan met deurwaarders, politie en ontruiming ploegen om de winkels leeg te halen.
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
pi_149341786
quote:
15s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 19:02 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Ze voegen toch kennis toe aan de structuur van een bedrijf? Als een bedrijf inefficiënt gerund wordt en een PE-bedrijf komt met een drastische koerswijziging, het wegsnijden van bedrijfsonderdelen of het outsourcen van diensten is dat bedrijf meer "waard".
Op dat moment misschien wel, maar door bijvoorbeeld goedkoper in te kopen en slechtere producten te leveren, holt het image van dat merk (zoals HEMA) weer achteruit. Dan is het over een paar jaar alsnog afgelopen.

quote:
Hetzelfde geldt voor financiële adviseurs. Als ik een bedrijf run dat 10 leningen heeft met variabele rentes en ik herstructureer het naar één faciliteit, dan is dat ook positief voor de bedrijfswaardering. Als jij een bedrijf naar de beurs brengt en daarmee kapitaal ophaalt, dan is het bedrijf meer stabiel en kan het goedkoper aan nieuw geld komen.
Maat wat als nu die ene faciliteit gewoon de broekzak van de eigenaar is, tegen een flinke rente. Dan heeft het bedrijf zelf er vaak niet eens iets aan, maar de eigenaar wel.
quote:
Ten slotte kunnen juridische adviseurs bijdragen aan een verkleining van de risico's en minder risico heeft ook weer een economische waarde.
Risico's om niet ongezien ermee weg te komen :s)

quote:
Ik zie niet in waarom zulk werk geen arbeid is en HRM, marketing, R&D of schoonmaak wel.
Economisch gezien is het arbeid, maar soms niet ten gunste van het bedrijf.
.
pi_149345392
wesselNOS twitterde op dinsdag 03-02-2015 om 23:26:58 Bijeenkomst met eigenaren van V&D panden heeft niets opgeleverd. In persverklaring staat dat er geen nadere mededeling wordt gedaan reageer retweet
  woensdag 4 februari 2015 @ 07:37:03 #112
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149348449
IEF Capital bood huurverlaging bij het inleveren van vierkante meters. V&D ging niet akkoord.

Bron: FD (pdf)
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149348463
Vreemd, je zou toch denken dat het vrij logisch is dat je voor minder huur ook minder m2 krijgt, maar die logica ontgaat de V&D kennelijk.
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
  woensdag 4 februari 2015 @ 07:44:41 #114
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149348475
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 07:41 schreef Ferdo het volgende:
Vreemd, je zou toch denken dat het vrij logisch is dat je voor minder huur ook minder m2 krijgt, maar die logica ontgaat de V&D kennelijk.
Gaat waarschijnlijk om de duurste meters in de plint. Anders heb je een fors karwei om alles te ontsluiten.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149348570
quote:
15s.gif Op woensdag 4 februari 2015 07:44 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Gaat waarschijnlijk om de duurste meters in de plint. Anders heb je een fors karwei om alles te ontsluiten.
De verkoopafdelingen op de eerste en tweede verdieping zullen ook het meeste verlies met zich meebrengen, daarmee achterblijven als V&D of belegger schiet ook niet op. Kan me dus wel voorstellen dat de partijen het dan niet eens worden :P.
  woensdag 4 februari 2015 @ 08:13:30 #116
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149348656
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:03 schreef 99.999 het volgende:

[..]

De verkoopafdelingen op de eerste en tweede verdieping zullen ook het meeste verlies met zich meebrengen, daarmee achterblijven als V&D of belegger schiet ook niet op. Kan me dus wel voorstellen dat de partijen het dan niet eens worden :P.
Tenzij er een LaPlace op de bovenste etage zit. Overigens is het kiezen of delen natuurlijk, IEF krijgt het toch wel verhuurd.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149348677
quote:
15s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:13 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Tenzij er een LaPlace op de bovenste etage zit. Overigens is het kiezen of delen natuurlijk, IEF krijgt het toch wel verhuurd.
Verdienen ze echt nog zoveel me LaPlace?
  woensdag 4 februari 2015 @ 08:21:55 #118
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149348737
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:15 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Verdienen ze echt nog zoveel me LaPlace?
Genoeg om de slechte cijfers van de V&D enigszins op te leuken. Als ze al een doorstart maken, dan worden LaPlace en het online kanaal belangrijker.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149348851
quote:
15s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:13 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Tenzij er een LaPlace op de bovenste etage zit. Overigens is het kiezen of delen natuurlijk, IEF krijgt het toch wel verhuurd.
Ik weet niet of ze de ruimte in Utrecht bijvoorbeeld wel verhuurd krijgen. Wie moet er in gaan zitten in de 5 verdiepingen? Ken geen bedrijf die dat zou opvullen.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 februari 2015 @ 08:36:49 #120
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149348879
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:15 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Verdienen ze echt nog zoveel me LaPlace?
Laplace is 20% vd omzet en heeft een goed positief resultaat.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 4 februari 2015 @ 08:42:02 #121
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149348929
In hoeverre is Dixons trouwens een onderdeel van V&D? Mijn V&D bonnen kon ik er gisteren niet kwijt terwijl ze in Groningen wel in hetzelfde pand zitten en de folder delen. :P
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149348993
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:42 schreef Pandaplint het volgende:
In hoeverre is Dixons trouwens een onderdeel van V&D? Mijn V&D bonnen kon ik er gisteren niet kwijt terwijl ze in Groningen wel in hetzelfde pand zitten en de folder delen. :P
Shop in shop dus altijd lastig. Ik kon zaterdag bij de perry in de v&d juist wel weer mijn v&d bonnen inleveren maar niet mijn perry cadeaukaart...
Cashback? Check <a href="http://spaarcentje.nl/?ref=10867">Spaarcentje</a> of <a href="http://www.shopbuddie.nl/?r=49a08ba692225eadf6049ca9d63f2518">Shopbuddie</a>
pi_149349194
Gisteren nog maar even wat onderbroeken besteld bij V&D
  woensdag 4 februari 2015 @ 09:03:06 #124
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149349205
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:15 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Verdienen ze echt nog zoveel me LaPlace?
La Place is een zeer winstgevend concept. Probleem is echter dat de formule voor een deel van zijn vestigingen wel afhankelijk is van V&D. Een doorstart van V&D met slechts een beperkt aantal warenhuizen zou voor La Place ook erg slecht zijn.

V&D heeft in zoverre overigens nog potentie dat er redelijk veel consumenten over de vloer komen. Het probleem is de verkoop aan deze klanten.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  woensdag 4 februari 2015 @ 09:06:47 #125
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_149349259
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:34 schreef Chadi het volgende:

[..]

Ik weet niet of ze de ruimte in Utrecht bijvoorbeeld wel verhuurd krijgen. Wie moet er in gaan zitten in de 5 verdiepingen? Ken geen bedrijf die dat zou opvullen.
Misschien wil de Media Markt uitbreiden? Maar desnoods maken ze kantoren van de bovenste verdiepingen, zo zijn ook andere delen van Hoog Catherijne gevuld.
pi_149349633
Volgens Menachje de Bruin van IEF Capital vanmorgen in Trouw betaald V & D al een lage huur.
Ik citeer:

Bedongen toen het concern zijn panden allemaal verkocht, Gemiddeld betaald V & D ¤136,- per vierkante meter per maand .
In de Kalverstraat in Amsterdam is een vierkante meter op de begane grond zo'n ¤3000,- waard.


En advocaat De Groot (van V & D)

Sun Capital heeft de afgelopen drie jaar 100 miljoen in V & D gestopt, "maar geen cent winst gemaakt"
"Je kunt ze niet neerzetten als een investeerder die bezig is de kassa's leeg te schudden"
Sun Capital komt pas met een kapitaalinjectie van 40 miljoen euro als de kosten drastisch omlaag gaan.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149349818
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:42 schreef Pandaplint het volgende:
In hoeverre is Dixons trouwens een onderdeel van V&D?
Niet meer. Ze zijn jarenlang beiden onderdeel geweest van Vendex, maar de Dixons is al jaren geleden van de hand gedaan, voor het store-in-storeverhaal begon. :P
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_149349892
Een paar maximum- en minimumprijzen: http://www.rtvoost.mobi/nieuws/nieuwsItem.aspx?nid=200979

En dan nog klagen?
Sun/V&D moet wel duidelijke herstructureringsplannen hebben, een beetje in de kosten snijden en er nog een bak geld ingooien schiet natuurlijk niet op.
  woensdag 4 februari 2015 @ 09:49:16 #129
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149349954
quote:
7s.gif Op woensdag 4 februari 2015 09:45 schreef DJKoster het volgende:
Een paar maximum- en minimumprijzen: http://www.rtvoost.mobi/nieuws/nieuwsItem.aspx?nid=200979

En dan nog klagen?
Sun/V&D moet wel duidelijke herstructureringsplannen hebben, een beetje in de kosten snijden en er nog een bak geld ingooien schiet natuurlijk niet op.
Hoe snel gaat de m2 prijs trouwens naar beneden per verdieping?
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149350296
quote:
15s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:21 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Genoeg om de slechte cijfers van de V&D enigszins op te leuken. Als ze al een doorstart maken, dan worden LaPlace en het online kanaal belangrijker.
Is LaPlace niet al losgekoppeld?
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  woensdag 4 februari 2015 @ 10:08:07 #131
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_149350360
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 19:53 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]

Ik vind Petrol industries toch wel van goede kwaliteit.
ik ook, dat is één van de uitzonderingen die ik bedoel :P
pi_149350530
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:42 schreef Pandaplint het volgende:
In hoeverre is Dixons trouwens een onderdeel van V&D? Mijn V&D bonnen kon ik er gisteren niet kwijt terwijl ze in Groningen wel in hetzelfde pand zitten en de folder delen. :P
Dixons viel sinds de 70er jaren samen met V&D onder de Vendex paraplu maar beide zijn afgestoten en hebben tegenwoordig geen verbinding meer. Vendex had ook MCN, Microcomputerclub Nederland dat basic software ontwikkelde voor de verkochte systemen in Dixons. Maurice de Hond is daar groot mee geworden.

Ik heb nog ergens een 8 bit grafisch adventure spel dat zich afspeelde in en rond de V&D.

Perry Sport, de kijkshop en scapino vielen oa onder Vendex ook

[ Bericht 4% gewijzigd door Beathoven op 04-02-2015 10:22:28 ]
pi_149350556
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:04 schreef DS4 het volgende:

[..]

Is LaPlace niet al losgekoppeld?
Zal vast een aparte BV zijn, maar ze zitten nog wel binnen de V&D "groep". En La Place zit op veel plekken ook letterlijk in de V&D, wat een doorstart voor alleen La Place niet altijd praktisch zal maken.
  woensdag 4 februari 2015 @ 10:19:17 #134
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_149350578
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 09:03 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

La Place is een zeer winstgevend concept. Probleem is echter dat de formule voor een deel van zijn vestigingen wel afhankelijk is van V&D. Een doorstart van V&D met slechts een beperkt aantal warenhuizen zou voor La Place ook erg slecht zijn.
Denk dat dat meevalt: La Place heeft 250 vestigingen met ~35 miljoen klanten. V&D heeft 63 vestigingen.
pi_149350849
quote:
99s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:18 schreef Roel_Jewel het volgende:

Zal vast een aparte BV zijn, maar ze zitten nog wel binnen de V&D "groep". En La Place zit op veel plekken ook letterlijk in de V&D, wat een doorstart voor alleen La Place niet altijd praktisch zal maken.
Je wil niet weten hoeveel vestigingen van laplace los staan van de V&D.

Al zal het best hier en daar minder praktisch zijn.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  woensdag 4 februari 2015 @ 10:36:50 #137
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149350923
quote:
99s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:19 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Denk dat dat meevalt: La Place heeft 250 vestigingen met ~35 miljoen klanten. V&D heeft 63 vestigingen.
Zoals het mij verteld wordt, zijn de V&D-vestigingen een aanzienlijk deel van de omzet.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149350986
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:36 schreef Dwersdriever het volgende:

Zoals het mij verteld wordt, zijn de V&D-vestigingen een aanzienlijk deel van de omzet.
Dat mag ook wel, want laplace zit vaak op de goedkopere verdiepingen en heeft daar dan ruwweg 1/3e van de vloer. In Eindhoven heb je het dan over 1/18e van het vloeroppervlakte (als het niet minder is). Als je daarmee alsnog de helft of meer van de omzet haalt... ;)
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  woensdag 4 februari 2015 @ 10:50:06 #139
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149351256
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:39 schreef DS4 het volgende:

[..]

Dat mag ook wel, want laplace zit vaak op de goedkopere verdiepingen en heeft daar dan ruwweg 1/3e van de vloer. In Eindhoven heb je het dan over 1/18e van het vloeroppervlakte (als het niet minder is). Als je daarmee alsnog de helft of meer van de omzet haalt... ;)
Dit is best een aardig boekje over La Place:

http://www.bol.com/nl/p/m(...)en/9200000009583206/

Het bizarre is dat er volk genoeg komt in de winkels van V&D. Alleen lopen ze een beetje rond, gaan dan koffie drinken of wat eten bij La Place en gaan vervolgens weer naar buiten. Zorgen dat die bezoekers ook kopers worden, is de uitdaging voor de toekomst. Als het overigens zo is dat Sun Capital honderd miljoen euro heeft geïnvesteerd in V&D de afgelopen jaren, vraag ik me af waar dat geld dan aan is besteed.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149351277
Gouden pleepotten op het hoofdkantoor? ;)
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149352052
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:50 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Dit is best een aardig boekje over La Place:

http://www.bol.com/nl/p/m(...)en/9200000009583206/

Het bizarre is dat er volk genoeg komt in de winkels van V&D. Alleen lopen ze een beetje rond, gaan dan koffie drinken of wat eten bij La Place en gaan vervolgens weer naar buiten. Zorgen dat die bezoekers ook kopers worden, is de uitdaging voor de toekomst.
Mja, dat is een probleem dat echt al tientallen jaren speelt en blijkbaar niet op te lossen is. Mensen komen wel bij V&D, maar op het moment dat ze echt iets nodig hebben, kopen ze het ergens anders.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  woensdag 4 februari 2015 @ 13:21:50 #142
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149355269
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 08:34 schreef Chadi het volgende:

[..]

Ik weet niet of ze de ruimte in Utrecht bijvoorbeeld wel verhuurd krijgen. Wie moet er in gaan zitten in de 5 verdiepingen? Ken geen bedrijf die dat zou opvullen.
Op het moment brengen die verdiepingen aan huur zo weinig op dat zelfs (dure) transformatie naar appartementen een mogelijk alternatief is. De "pijn" bij beleggers zit hem in de plinthuur, daarom hebben ze V&D aangeboden (in ruil voor het inleveren van die meters) de huur te verlagen om zo toch nog wat te verdienen aan de verdiepingen.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 4 februari 2015 @ 13:25:58 #143
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149355377
Mooie tijdslijn:

Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149356243
Mooi overzicht. Hoe is 't eigenlijk gesteld met de gezondheid van de Bijenkorf?
pi_149356345
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 13:53 schreef Beathoven het volgende:
Mooi overzicht. Hoe is 't eigenlijk gesteld met de gezondheid van de Bijenkorf?
Sluiten in een aantal jaar 5 van de 12 vestigingen.
pi_149356494
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 11:20 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Mja, dat is een probleem dat echt al tientallen jaren speelt en blijkbaar niet op te lossen is. Mensen komen wel bij V&D, maar op het moment dat ze echt iets nodig hebben, kopen ze het ergens anders.
Dan moet je toch de oorzaak zoeken in de prijs/kwaliteits-verhouding.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149356590
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:01 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dan moet je toch de oorzaak zoeken in de prijs/kwaliteits-verhouding.
Die is niet wezenlijk anders dan bij andere winkels uit het middensegment.
pi_149356645
quote:
7s.gif Op woensdag 4 februari 2015 09:45 schreef DJKoster het volgende:
Een paar maximum- en minimumprijzen: http://www.rtvoost.mobi/nieuws/nieuwsItem.aspx?nid=200979
De huurprijzen van winkelruimte in de Diezerstraat in Zwolle is te vergelijken met die in Hoog Catharijne in Utrecht. Dat blijkt uit het vandaag verschenen rapport Winkelmarkten Grote Steden 2014 van de NVM.

Het is toch merkwaardig dat je blijkbaar voor een B-locatie net zoveel betaalt als voor een A-locatie. Ofwel is het een veel te duur ofwel is het ander veel te goedkoop, zou je dan denken. Kan iemand er een logische verklaring voor geven?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149356647
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 13:53 schreef Beathoven het volgende:
Mooi overzicht. Hoe is 't eigenlijk gesteld met de gezondheid van de Bijenkorf?
Draaide over 2013 een winst van 7,6 miljoen op een omzet van 406 miljoen. Denk dat zij het minder lastig hebben omdat ze een andere doelgroep hebben.
pi_149356662
quote:
2s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:04 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Die is niet wezenlijk anders dan bij andere winkels uit het middensegment.
Waarom doen die andere winkels het financieel gezien dan beter?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149356705
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Waarom doen die andere winkels het financieel gezien dan beter?
Beleid, visie etc. De V&D wil van alles een beetje zijn maar of dat nog wel kan in deze tijd is de vraag.
Net zoals het de vraag is of die andere winkels het echt zoveel beter doen.
pi_149356764
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

De huurprijzen van winkelruimte in de Diezerstraat in Zwolle is te vergelijken met die in Hoog Catharijne in Utrecht. Dat blijkt uit het vandaag verschenen rapport Winkelmarkten Grote Steden 2014 van de NVM.

Het is toch merkwaardig dat je blijkbaar voor een B-locatie net zoveel betaalt als voor een A-locatie. Ofwel is het een veel te duur ofwel is het ander veel te goedkoop, zou je dan denken. Kan iemand er een logische verklaring voor geven?
Locatie, locatie, locatie. De Diezerstraat in Zwolle is de voornaamste winkelstraat in een middelgrote stad met een behoorlijk verzorgingsgebied. Hoog Catharijne krijgt dagelijks een enorme reizigersstroom te verwerken waarvan de winkels ook heel wat meepikken. De ene A en de ander B noemen is niet zo logisch.
pi_149356778
quote:
2s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:07 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Beleid, visie etc. De V&D wil van alles een beetje zijn maar of dat nog wel kan in deze tijd is de vraag.
Net zoals het de vraag is of die andere winkels het echt zoveel beter doen.
Je kunt als winkelbedrijf nog best wel wat winnen als je de kansen grijpt. Zo is het mogelijk om huur te heronderhandelen, zeker als dat op een sympathieke manier gebeurt (en niet wordt geëist zoals V&D nu meent te doen). En ook tijdig sluiten van filialen i.p.v. overal maar willen blijven zitten.
pi_149356799
quote:
2s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:07 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Beleid, visie etc. De V&D wil van alles een beetje zijn maar of dat nog wel kan in deze tijd is de vraag.
Net zoals het de vraag is of die andere winkels het echt zoveel beter doen.
Oké maar als ik bepaalde kleding of een pan of zo wil kopen en ik betaal bij de V&D dezelfde prijs als bij een winkel die in dit spul is gespecialiseerd, waarom zou ik dat dan niet bij de V&D kopen als ik daar toch regelmatig zou komen? Er wordt namelijk gesteld dat de winkels wel goed worden bezocht. Zelf kom ik er niet vaak maar die paar keer per jaar dat ik die winkel bezoek valt het mij ook op dat het best wel druk is.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149356823
Ik had een tijd terug trouwens gekeken naar een dekbedovertrek, het viel me direct op dat de HEMA voor een lagere prijs leukere dekbedovertrekken verkoopt.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149356868
quote:
99s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:06 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Draaide over 2013 een winst van 7,6 miljoen op een omzet van 406 miljoen. Denk dat zij het minder lastig hebben omdat ze een andere doelgroep hebben.
Dat is wel ok, alleen staat online winkelen toch niet zozeer in verbinding met een bepaalde doelgroep maar meer met een algemene trend?
pi_149356872
quote:
2s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:09 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Locatie, locatie, locatie. De Diezerstraat in Zwolle is de voornaamste winkelstraat in een middelgrote stad met een behoorlijk verzorgingsgebied. Hoog Catharijne krijgt dagelijks een enorme reizigersstroom te verwerken waarvan de winkels ook heel wat meepikken. De ene A en de ander B noemen is niet zo logisch.
Ik begrijp jouw punt. Ondanks dat Zwolle wellicht in veel opzichten niet zo interessant is krijgt het wel veel klanten uit de wijde omgeving voor wie dat het dichtstbijzijnde winkelcentrum is en is het dientengevolge toch een A-locatie.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149356928
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:13 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik begrijp jouw punt. Ondanks dat Zwolle wellicht in veel opzichten niet zo interessant is krijgt het wel veel klanten uit de wijde omgeving voor wie dat het dichtstbijzijnde winkelcentrum is en is het dientengevolge toch een A-locatie.
Hoog Catharijne is eerder een B-locatie dan de Diezerstraat
pi_149357094
quote:
3s.gif Op woensdag 4 februari 2015 13:25 schreef GSbrder het volgende:
Mooie tijdslijn:

[ afbeelding ]
En nu voor het eerst in 128 jaar veranderende marktomstandigheden.

quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 10:50 schreef Dwersdriever het volgende:

Als het overigens zo is dat Sun Capital honderd miljoen euro heeft geïnvesteerd in V&D de afgelopen jaren, vraag ik me af waar dat geld dan aan is besteed.
Misschien aan boekhouders, finance mannetjes en juristen? Het advies om de huur niet meer te betalen en de arbeidscontracten met voeten te treden is natuurlijk niet gratis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149357187
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:13 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Dat is wel ok, alleen staat online winkelen toch niet zozeer in verbinding met een bepaalde doelgroep maar meer met een algemene trend?
De webshop van De Bijenkorf draait meer omzet dan een gemiddeld filiaal. Daarnaast zit Bijenkorf in premium segment, dus meer marge mogelijk dan bijvoorbeeld V&D.
  woensdag 4 februari 2015 @ 14:49:13 #161
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149357530
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

De huurprijzen van winkelruimte in de Diezerstraat in Zwolle is te vergelijken met die in Hoog Catharijne in Utrecht. Dat blijkt uit het vandaag verschenen rapport Winkelmarkten Grote Steden 2014 van de NVM.

Het is toch merkwaardig dat je blijkbaar voor een B-locatie net zoveel betaalt als voor een A-locatie. Ofwel is het een veel te duur ofwel is het ander veel te goedkoop, zou je dan denken. Kan iemand er een logische verklaring voor geven?
De Diezerstraat in Zwolle is geen B-locatie.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
  woensdag 4 februari 2015 @ 14:50:48 #162
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149357572
Overigens heeft de Bijenkorf ¤ 200 miljoen geinvesteerd in 7 winkels.
De V&D stopt nu de helft in ruim 60 winkels. Lijkt een hoop, is maar weinig.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149357909
Maar trekt V&D bij een faillissement nu La Place wel of niet mee de afgrond in? Of staat La Place sterk genoeg buiten V&D?
  woensdag 4 februari 2015 @ 15:07:57 #164
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_149358074
quote:
Vakbond sleept V&D voor rechter

VANDAAG, 14:25

Vakbond CNV sleept V&D voor de rechter. De warenhuisketen zit in zware financiële problemen en eist dat het personeel 6 procent van het salaris inlevert. De vakbonden CNV en FNV zijn het er niet mee eens. Zij eisen dat het loonoffer van tafel gaat en stelden een ultimatum. V&D heeft niet op het ultimatum gereageerd. Daarom heeft het CNV een kort geding aangespannen bij de kantonrechter.

Ramkoers
"V&D ligt vanaf het eerste uur op ramkoers en gedraagt zich als de spreekwoordelijk kat in het nauw’', zegt onderhandelaar Martijn den Heijer van CNV. "Je kunt als werkgever niet eenzijdig ingrijpen in zulke belangrijke primaire arbeidsvoorwaarden als het loon. Dat zien wij graag bevestigd door de rechter."

Geen cao
Bij V&D is sprake van een bijzondere situatie, omdat de cao is verlopen. Wanneer er nog een cao zou zijn, zou een loonoffer überhaupt juridisch niet mogelijk zijn, omdat de afspraken in de cao altijd voorgaan. Nu de cao wel is verlopen, is er een mogelijkheid om dit wel door te voeren. Maar daarvoor is de toestemming van alle individuele medewerkers nodig.
Say what?
pi_149360657
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 15:02 schreef Kapitein_Schavuit het volgende:
Maar trekt V&D bij een faillissement nu La Place wel of niet mee de afgrond in? Of staat La Place sterk genoeg buiten V&D?
Waarschijnlijk komt er dan gewoon een doorstart met La Place vestigingen die op een goede plek zitten. Dus niet bovenin een V&D.

Nou ja, afwachten dus.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 februari 2015 @ 16:47:57 #166
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_149361123
quote:
Het Centraal Boekhuis, dat bijna alle boeken in Nederland distribueert, levert geen boeken meer aan V&D.
Het CB staakte de levering nadat kredietverzekeraar Coface de kredietlimiet voor V&D op nul zette, blijkt uit mededelingen aan een groep kleine uitgevers. Volgens vakblad Boekblad ging de leveringsstop 23 januari al in.

De abrupte leveringsstop zorgt ervoor dat uitgevers en het CB geen schade leiden, alle rekeningen zijn gedekt. Anders dan bij Polare hoeft V&D op geen enkele coulance te rekenen. 'Het is anders dan destijds met Polare dat vrijwel alleen boeken verkocht', zegt secretaris Martijn David van Groep Algemene Uitgevers (GAU) tegen Boekblad. 'Dit is een grootwarenhuis waar boeken maar een klein onderdeel is.'
http://www.quotenet.nl/Ni(...)vering-boeken-145422
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_149361908
quote:
Sluiten die toko

Het is gewoon klaar, hoe kut dat ook is voor het personeel ;(
lekker faxen heel de dag echt genot
  woensdag 4 februari 2015 @ 17:20:24 #168
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_149362065
Laat toch klappen, dit is toch niet meer te redden. Eerder uitstel van executie.
Tics van je petten.
pi_149362872
quote:
Boekhuis kan er altijd nog voor kiezen om te leveren na ontvangst van betaling. Verkopen op krediet is een keuze.
pi_149363501
Verkoopt U ook kussentjes ?

Mwoah, we hebben ze wel maar we verkopen ze nooit.

Herman Finkers :D _O_
"You can call me Susan if it makes you happy"
  woensdag 4 februari 2015 @ 18:34:01 #171
5740 Stroekie
rimpelsauriër
pi_149363876
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 18:19 schreef TLC het volgende:
Verkoopt U ook kussentjes ?

Mwoah, we hebben ze wel maar we verkopen ze nooit.

Herman Finkers :D _O_
maar hier tegenover bij de bijenkorf en weer verlaat een tevreden klant het pand
penny wise, pound foolish
www.frisofeest.nl op 30 november 2012
Gezellig met een zachte gay
pi_149364342
quote:
15s.gif Op woensdag 4 februari 2015 14:50 schreef GSbrder het volgende:
Overigens heeft de Bijenkorf ¤ 200 miljoen geinvesteerd in 7 winkels.
De V&D stopt nu de helft in ruim 60 winkels. Lijkt een hoop, is maar weinig.
Ondertussen in Amsterdam bouwt na Den Haag aan het Rokin het Engelse warenhuis Marks and Spencer een tweede flagshipstore. Er komt een tweede internationaal warenhuis in een hoger luxe segment als buren. Eerst was er er sprake van Harvey Nichols. Nu schijnt het Harrods te worden, mikkend op de Chinese toeristen die de hoofdstad steeds meer bezoeken.

Bijenkorf aan de Dam wordt opnieuw verbouwd.

quote:
Amsterdamse Bijenkorf rigoureus op de schop in het kader van ultieme luxe''


De Bijenkorf gaat op de schop. Het warenhuis maakt in Amsterdam twee keer zo veel ruimte vrij voor dure merken als Prada en Gucci. Ook komt er een taxfree lounge waar Chinese en Russische klanten makkelijker belasting terugkrijgen.

Vorig jaar kondigde de Bijenkorf aan vijf van de twaalf filialen te sluiten en 200 miljoen euro te investeren in de zeven resterende vestigingen.

De Amsterdamse Bijenkorf verandert het meest, vooral op de parterre: luxemerken krijgen twee keer zo veel ruimte, de hoeveelheid cosmetica neemt met veertig procent toe en er komt ook meer ruimte voor duurdere horloges en juwelen. Dit ten koste van meubels, gordijnen en verlichting.

Directeur Giovanni Colauto ontkent zich hiermee verder te oriënteren op internationale consumenten, zoals rijke Russen en Chinezen. 'De grootste groep klanten is Nederlands, ook in het hoogste segment.'

Tientallen miljoenen
De verbouwing van het bijna honderd jaar oude pand sluit aan bij de vorig jaar aangekondigde focus op dure en luxe merken. Exacte bedragen over het Amsterdamse filiaal zijn niet bekend, maar de kosten van de verbouwing die in januari 2015 begint lopen naar alle waarschijnlijkheid in de tientallen miljoenen.

Aan de binnenkant zijn de twee belangrijkste veranderingen het atrium en de roltrappen aan de Damzijde. De eerste wordt zo gemaakt, dat je ook vanaf de begane grond helemaal naar boven in het gebouw kunt kijken. De roltrappen worden gedraaid om overzichtelijker te kunnen winkelen. De grootste veranderingen aan de buitenkant van het gebouw zijn dat de ramen groter worden, dat de drie entrees verbouwd worden en dat de aan de parkeergarage grenzende muur van glas wordt. 'In theorie kun je dan van de Dam naar het Beursplein kijken.'
bron

In het artikel staat ook deze quote:

quote:
De grootste groep klanten is Nederlands, ook in het hoogste segment
pi_149364491
Prada en Gucci mogen van mij ook naar iig Eindhoven komen... Maar dat zal wel weer niet.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149364587
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 17:53 schreef BlauweSporttas het volgende:

[..]

Boekhuis kan er altijd nog voor kiezen om te leveren na ontvangst van betaling. Verkopen op krediet is een keuze.
Zullen ze vast ook wel doen, maar bijna geen enkele boekverkoper kan zich dat veroorloven. Behalve dan een verkoper die zich alleen met de online markt bezighoud zoals bol.com, aangezien die een negatieve omloopsnelheid hebben.
Bovendien zal V&D eerst hun vorige krediet bij het CB af moeten lossen voordat ze überhaupt iets nieuws kunnen bestellen en dat bedrag is behoorlijk hoog.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_149365518
quote:
2s.gif Op woensdag 4 februari 2015 16:30 schreef DJKoster het volgende:

[..]

Waarschijnlijk komt er dan gewoon een doorstart met La Place vestigingen die op een goede plek zitten. Dus niet bovenin een V&D.

Nou ja, afwachten dus.
La Place is de reden dat SUN nog in V&D zal willen investeren. Zonder V&D is La Place niet veel meer waard.
  woensdag 4 februari 2015 @ 19:45:30 #176
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149366561
quote:
V&D trekt ultimatum gebouweigenaren in

V&D heeft vandaag het ultimatum voor de eigenaren van de 62 warenhuisvestigingen ingetrokken, zo heeft PropertyNL vernomen. Zij werden in een brief van 30 januari gesommeerd om deze woensdag voor 12.00 uur te tekenen voor vier maanden huurvrij en een reductie van de huursom.

In de nieuwe brief van vandaag die in bezit is van PropertyNL zegt de V&D-directie dat vastgoedadviseur Cushman & Wakefield wil bemiddelen tussen V&D en de gebouweigenaren.

CEO van Cushman & Wakefield, Jeroen Lookerse, had gisteravond een bijeenkomst belegd met vijftig beleggers (waarvan een aantal van dezelfde partij) waar later ook V&D-CEO ad interim Don Roach aanschoof.

Roach zegt in de brief aan de beleggers: ‘Inmiddels heeft Cushman & Wakefield toegezegd op te treden als bemiddelaar in de gesprekken tussen u als verhuurders en ons als onderneming om het korte termijn cash-probleem op te lossen door het terugbrengen van het structurele kosten niveau van onze huur onder meer door meer efficiënt gebruik te maken van de beschikbare vierkante meters.’

De algemene media probeerde gisteravond tevergeefs informatie over de bijeenkomst te bemachtigen.

Vandaag vertelden de beleggers dat Roach had gezegd dat V&D verwacht over vorig jaar een verlies te hebben geleden van ¤ 50 mln, tegenover ¤ 42 mln in 2013.

Veel aanwezigen vonden de onderbouwing summier.

Op de bijeenkomst werd vooral het woord gevoerd door de particuliere beleggers die ongeveer de helft van de warenhuizen in bezit hebben.

De institutionele beleggers hebben zich, op Syntrus Achmea na, niet geroerd.

Hierbij speelt ook mee dat het een informatieve vergadering betrof, want bij gezamenlijk optrekken zijn er risico’s voor een ingrijpen van de Autoriteit Consument & Markt.

De grootste bezitter IEF Capital (voor 50% Bouwfonds Investment Management) heeft in kort geding ontruiming geëist, waarna V&D deels is overgegaan tot betaling van de huur van januari. De rechter doet vrijdag uitspraak of V&D vestigingen van IEF moet ontruimen.

Cushman & Wakefield heeft vandaag afspraken gemaakt met de beleggers om de portefeuille door te nemen en om een actieplan te ontwikkelen met aanpassingen per locatie om op basis hiervan tot een snelle oplossing te komen naar ieders tevredenheid, zo schrijft Roach in zijn brief.

Bron: PropertyNL
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149370336
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 18:19 schreef TLC het volgende:
Verkoopt U ook kussentjes ?

Mwoah, we hebben ze wel maar we verkopen ze nooit.

Herman Finkers :D _O_
EN nu is dat dus actueel geworden. _O-
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_149370439
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 19:20 schreef Soho het volgende:

[..]

La Place is de reden dat SUN nog in V&D zal willen investeren. Zonder V&D is La Place niet veel meer waard.
waarom zou la place nu precies beter zijn dan een willekeurige goede lunchroom op een goede locatie?
  woensdag 4 februari 2015 @ 21:17:06 #179
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149370482
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 18:19 schreef TLC het volgende:
Verkoopt U ook kussentjes ?

Mwoah, we hebben ze wel maar we verkopen ze nooit.

Herman Finkers :D _O_
_O_
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149370861
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 21:15 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

waarom zou la place nu precies beter zijn dan een willekeurige goede lunchroom op een goede locatie?
Geen idee, maar La Place schijnt een ijzersterke formule te zijn die kan internationaliseren. Zo zijn er al vestigingen in België, Duitsland, Bali en het Google hoofdkantoor. Waarom begrijp ik ook niet, ben geen fan van hun broodjes. Maar de keten heeft in ieder geval de potentie om nog flink te groeien. Dan moeten er nu natuurlijk niet ruim 60 filialen gaan sluiten. Dan blijven er alleen nog wat stand alones en een paar wegrestaurants over.
pi_149373284
quote:
Ja, daar moest ik meteen aan denken :D _O- _O-
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_149373788
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 21:26 schreef Soho het volgende:

[..]

Geen idee, maar La Place schijnt een ijzersterke formule te zijn die kan internationaliseren. Zo zijn er al vestigingen in België, Duitsland, Bali en het Google hoofdkantoor. Waarom begrijp ik ook niet, ben geen fan van hun broodjes. Maar de keten heeft in ieder geval de potentie om nog flink te groeien. Dan moeten er nu natuurlijk niet ruim 60 filialen gaan sluiten. Dan blijven er alleen nog wat stand alones en een paar wegrestaurants over.
Dan blijven nog 190 vestigingen over...
pi_149374490
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 18:50 schreef Mylene het volgende:

[..]

Ondertussen in Amsterdam bouwt na Den Haag aan het Rokin het Engelse warenhuis Marks and Spencer een tweede flagshipstore. Er komt een tweede internationaal warenhuis in een hoger luxe segment als buren. Eerst was er er sprake van Harvey Nichols. Nu schijnt het Harrods te worden, mikkend op de Chinese toeristen die de hoofdstad steeds meer bezoeken.

Bijenkorf aan de Dam wordt opnieuw verbouwd.

[..]

bron

In het artikel staat ook deze quote:

[..]

Dat zou wel eens tijd worden. Van binnen is de Bijenkorf in Amsterdam best mooi, maar de entree is echt :X

quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 09:29 schreef Buster24 het volgende:
Volgens Menachje de Bruin van IEF Capital vanmorgen in Trouw betaald V & D al een lage huur.
Ik citeer:

Bedongen toen het concern zijn panden allemaal verkocht, Gemiddeld betaald V & D ¤136,- per vierkante meter per maand .
In de Kalverstraat in Amsterdam is een vierkante meter op de begane grond zo'n ¤3000,- waard.


En advocaat De Groot (van V & D)

Sun Capital heeft de afgelopen drie jaar 100 miljoen in V & D gestopt, "maar geen cent winst gemaakt"
"Je kunt ze niet neerzetten als een investeerder die bezig is de kassa's leeg te schudden"
Sun Capital komt pas met een kapitaalinjectie van 40 miljoen euro als de kosten drastisch omlaag gaan.

Beetje tendentieus, zag het ook al in andere media die ¤136 vs ¤3000, maar die 136 is per maand en die 3k is per jaar.
pi_149378181
Nog een probleem dus

quote:
Leverancier CB levert al bijna twee weken geen boeken meer aan het noodlijdende V&D. Het voormalig Centraal Boekhuis nam dat besluit op 23 januari nadat zijn kredietverzekeraar Coface de kredietlimiet voor V&D had ingetrokken.

Na problemen met de winkelpandeigenaren en de vakbonden, blijkt V&D nu dus ook problemen te hebben met leveranciers.

CB is gestopt met de levering om te voorkomen dat uitgeverijen de dupe worden als V&D de rekeningen niet meer betaalt. Alle rekeningen die nu nog openstaan, zijn nog wel gedekt door de kredietverzekeraar. CB benadrukt dat V&D nu nog geen betalingsachterstand heeft.
http://nos.nl/artikel/201(...)en-meer-aan-v-d.html
"Bijna niemand durft de islam te bekritiseren en te bespotten zoals dat met het christendom werd en wordt gedaan, terwijl daar gezien het totalitaire en onderdrukkende karakter van de islam toch alle reden toe is." ~ H.Heeresma
pi_149378292
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 22:58 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Dat zou wel eens tijd worden. Van binnen is de Bijenkorf in Amsterdam best mooi, maar de entree is echt :X

[..]

Beetje tendentieus, zag het ook al in andere media die ¤136 vs ¤3000, maar die 136 is per maand en die 3k is per jaar.
plus een gemiddelde van alle v&d vestigingen vergelijken met een begane vloer prijs op de Kalverstraat.
pi_149382610
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 21:26 schreef Soho het volgende:

[..]

Geen idee, maar La Place schijnt een ijzersterke formule te zijn die kan internationaliseren. Zo zijn er al vestigingen in België, Duitsland, Bali en het Google hoofdkantoor. Waarom begrijp ik ook niet, ben geen fan van hun broodjes. Maar de keten heeft in ieder geval de potentie om nog flink te groeien. Dan moeten er nu natuurlijk niet ruim 60 filialen gaan sluiten. Dan blijven er alleen nog wat stand alones en een paar wegrestaurants over.
Broodjes zijn wel tien keer lekkerder dan Subway.. Of ogen in ieder geval verser :)
pi_149383271
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:13 schreef Markeerstift het volgende:

[..]

Broodjes zijn wel tien keer lekkerder dan Subway.. Of ogen in ieder geval verser :)
Subway... Wat een droevenis is dat...
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149383362
quote:
Eergisteren al achter gekomen, veel artikelen zijn op de webshop al niet meer verkrijgbaar.
Irritante is dat we nog voor ¤80 aan bonnen hebben liggen hier. Maar dat die winkel daadwerkelijk niets verkoopt wat ik nodig heb :') .
Ben nu al 2 weken aan het kijken.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 5 februari 2015 @ 11:44:25 #189
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149383452
quote:
4s.gif Op woensdag 4 februari 2015 17:20 schreef nattermann het volgende:
Laat toch klappen, dit is toch niet meer te redden. Eerder uitstel van executie.
Stoere taal allemaal. Zeker geen werknemer van V&D?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149383555
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:13 schreef Markeerstift het volgende:

[..]

Broodjes zijn wel tien keer lekkerder dan Subway.. Of ogen in ieder geval verser :)
Vooral dat laatste, subway smaakt beter naar mijn mening.
Vooral omdat de broodjes daar wel goed warm zijn.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_149383710
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Eergisteren al achter gekomen, veel artikelen zijn op de webshop al niet meer verkrijgbaar.
Irritante is dat we nog voor ¤80 aan bonnen hebben liggen hier. Maar dat die winkel daadwerkelijk niets verkoopt wat ik nodig heb :') .
Ben nu al 2 weken aan het kijken.
Gewoon iets kopen wat je niet nodig hebt anders ben je je geld kwijt. :')
For great justice!
pi_149383835
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:53 schreef Q. het volgende:

[..]

Gewoon iets kopen wat je niet nodig hebt anders ben je je geld kwijt. :')
Dat wordt het dan maar, zal vanavond eens rondneuzen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_149383849
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:57 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dat wordt het dan maar, zal vanavond eens rondneuzen.
Ze hebben een hele brede range aan producten. Er is toch wel iets wat je kan gebruiken?
  donderdag 5 februari 2015 @ 12:00:38 #194
21467 franske19
Hit the deck!
pi_149383927
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 21:15 schreef CafeRoker het volgende:

[..]

waarom zou la place nu precies beter zijn dan een willekeurige goede lunchroom op een goede locatie?
Goede vraag. La Place hier in Maastricht zit altijd stampvol maar het is meer een volledig restaurant dan een lunchroom. Ze hebben er alles van warm tot koud.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_149383964
quote:
10s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:58 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Ze hebben een hele brede range aan producten. Er is toch wel iets wat je kan gebruiken?
Ik heb alles wat ik nodig heb.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_149384120
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 12:02 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Ik heb alles wat ik nodig heb.
Ik had hetzelfde probleem, mn bon was niet zo hoog. Heb er een pan van gekocht ^O^
pi_149384663
Ik snap dat hele la place nietm verschrikkelujk duur eten en matige kwaliteit. Er zijn toch tig plekken in elke stad waar je beter kan eten.
There are only 151 Pokémon.
pi_149385650
La place heeft gewoon lekker eten en drinken. De koude ijskoffie met slagroom die ze daar verkopen... goddelijk :9 Alleen die prijs... Was van het weekend met moeder en zus daar wezen lunchen. Ik had een bord salade (aardappel, sla, couscous en zulks) en een ijskoffie. Moeder had een kleine goulashsoep en een flute ham. Zus had een middelmaat smoothie en een focacia tonijnsalade. Bij elkaar bijna 27 euro :{ Maargoed, dat weet je dat je daar gaat eten, het is prijzig. Wel aardig lullig dat je 25 cent p.p. moet neerleggen om te pissen als je daar voor bijna 30 euro gegeten en gedronken hebt,
  donderdag 5 februari 2015 @ 13:15:58 #199
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149385785
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:10 schreef Sunshine1982 het volgende:
La place heeft gewoon lekker eten en drinken. De koude ijskoffie met slagroom die ze daar verkopen... goddelijk :9 Alleen die prijs... Was van het weekend met moeder en zus daar wezen lunchen. Ik had een bord salade (aardappel, sla, couscous en zulks) en een ijskoffie. Moeder had een kleine goulashsoep en een flute ham. Zus had een middelmaat smoothie en een focacia tonijnsalade. Bij elkaar bijna 27 euro :{ Maargoed, dat weet je dat je daar gaat eten, het is prijzig. Wel aardig lullig dat je 25 cent p.p. moet neerleggen om te pissen als je daar voor bijna 30 euro gegeten en gedronken hebt,
Met drie man eten voor minder dan 30 euro. Dat is toch niet duur?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149385871
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:15 schreef eriksd het volgende:

[..]

Met drie man eten voor minder dan 30 euro. Dat is toch niet duur?
e
Het valt idd wel mee. Maar hema is geodkoper :P Waar ik de kwaliteit eten ook wel wat minder vind.
pi_149385883
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:15 schreef eriksd het volgende:

[..]

Met drie man eten voor minder dan 30 euro. Dat is toch niet duur?
Zou ik ook zeggen idd
  Eindredactie Games donderdag 5 februari 2015 @ 13:20:30 #202
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_149385902
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:15 schreef eriksd het volgende:

[..]

Met drie man eten voor minder dan 30 euro. Dat is toch niet duur?
9 euro pp voor een lunch vind ik vrij stevig
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_149385926
Overigens is al langer bekend dat laplace aan een exitstrategie werkt. Splitsing zou een logische laatste stap zijn in het uithollen van de v&d.
pi_149386181
quote:
4s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:20 schreef donald_dick het volgende:

[..]

9 euro pp voor een lunch vind ik vrij stevig
Pardon? Dat is spotgoedkoop! En je bent ook bij laplace vaak meer kwijt.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  Eindredactie Games donderdag 5 februari 2015 @ 13:35:43 #205
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_149386273
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:32 schreef DS4 het volgende:

[..]

Pardon? Dat is spotgoedkoop! En je bent ook bij laplace vaak meer kwijt.
Ja, als je meer eet dan ben je meer kwijt. Gek...
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_149387840
quote:
4s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:35 schreef donald_dick het volgende:

Ja, als je meer eet dan ben je meer kwijt. Gek...
We zijn gewoon niet allemaal veroordeeld tot de Febo.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  donderdag 5 februari 2015 @ 14:29:40 #207
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149387944
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 12:29 schreef Eenskijken het volgende:
Ik snap dat hele la place nietm verschrikkelujk duur eten en matige kwaliteit. Er zijn toch tig plekken in elke stad waar je beter kan eten.
Moet je wel "in the know" zijn. Een groot voordeel van de LaPlace is het brede aanbod en de herkenbaarheid. Er zijn maar weinig mensen die een kwartier willen rondlopen om er achter te komen waar je een beetje oké kan lunchen in de stad.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149388021
Vind het eten daar wel lekker . Vorige week nog gewokt.
pi_149388081
Kreeg net dit in mn mail van de v&d (ooit wat op de webshop gekocht):

pi_149388106
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:34 schreef teckna het volgende:
Kreeg net dit in mn mail van de v&d (ooit wat op de webshop gekocht):

[ link | afbeelding ]
Koop je vandaag een bakkie koffie krijg je morgen weer een bakkie.
pi_149388141
Heb ze net nog gesteund met een broodje bij de La Place.
For great justice!
pi_149388187
quote:
14s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:36 schreef Q. het volgende:
Heb ze net nog gesteund met een broodje bij de La Place.
Wel goed van je dat je je eigen brood langs brengt bij ze.
pi_149388274
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:37 schreef Chadi het volgende:

[..]

Wel goed van je dat je je eigen brood langs brengt bij ze.
Ze zagen er zo uitgehonderd uit.
For great justice!
  donderdag 5 februari 2015 @ 14:44:21 #214
343860 UpsideDown
Baas Boven Baas
pi_149388349
Vandaag maar even een voorraadje kleren bij ze gehaald, dus aan mij ligt het niet.
Say what?
pi_149388441
Red de V&D, koop een paar sokken.

Aan mij ligt het ook niet in ieder geval. Ik koop er regelmatig wat. Zou het enorm zonde vinden als ze ten onder gaan. ;(
pi_149388531
quote:
7s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:47 schreef -Strawberry- het volgende:
Red de V&D, koop een paar sokken.

Aan mij ligt het ook niet in ieder geval. Ik koop er regelmatig wat. Zou het enorm zonde vinden als ze ten onder gaan. ;(
Zou er geen traan om laten.
Kocht er een tijd terug wat kleding online . Na betalen bleek de helft niet leverbaar te zijn.
pi_149388665
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:50 schreef Chadi het volgende:

[..]

Zou er geen traan om laten.
Kocht er een tijd terug wat kleding online . Na betalen bleek de helft niet leverbaar te zijn.
Ik rijd er gewoon even langs. Heb maar een keer wat online besteld. Geen klachten daarover. :)
pi_149388691
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:54 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Ik rijd er gewoon even langs. Heb maar een keer wat online besteld. Geen klachten daarover. :)
Ze hebben niet alles op locatie. Vooral als je baby kleding wil kopen.
  donderdag 5 februari 2015 @ 15:10:51 #219
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149389242
quote:
4s.gif Op donderdag 5 februari 2015 13:20 schreef donald_dick het volgende:

[..]

9 euro pp voor een lunch vind ik vrij stevig
Dan heb je geen cent te makken.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  donderdag 5 februari 2015 @ 15:51:27 #220
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_149390478
Kom enkel in de v&d als ik in de stad ben en moet poepen.
pi_149390696
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 15:51 schreef borbit het volgende:
Kom enkel in de v&d als ik in de stad ben en moet poepen.
O, ben jij dat?
  Eindredactie Games donderdag 5 februari 2015 @ 16:00:23 #222
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_149390738
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 15:10 schreef eriksd het volgende:

[..]

Dan heb je geen cent te makken.
Niet als ik daarvoor ook naar de Bagels & Beans kan in plaats van een vreetschuur. Maargoed, dat willen Nederlanders graag :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 5 februari 2015 @ 16:04:14 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149390874
quote:
4s.gif Op donderdag 5 februari 2015 16:00 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Niet als ik daarvoor ook naar de Bagels & Beans kan in plaats van een vreetschuur. Maargoed, dat willen Nederlanders graag :P
heb de indruk dat men vooral ketens wil, want dan weet je wat je krijgt en dat ken je al.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 februari 2015 @ 16:20:40 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149391412
quote:
Directies NS en V&D ruilden van bedrijf voor tv-programma
Vrijdag eerste aflevering van ‘Baat ‘t niet, dan schaadt ‘t niet’


De KRO zendt vrijdag de eerste aflevering uit van het nieuwe programma ‘Baat ‘t niet, dan schaadt ‘t niet’. In het programma ruilen directies van succesvolle ondernemingen twintig jaar lang van bedrijf. Het programma trapt af met de directieruil van NS en V&D, die in 1995 begon.

Presentator Arie Boomsma is enthousiast over het format. Hij noemt het mooi dat directies uit een andere branche echt ‘onbevangen’ het avontuur zijn aangegaan: “Een mooi voorbeeld van die frisse blik is de keuze van de voormalige NS-directie om de V&D-collectie nog maar eens per vijf jaar te vernieuwen. Bij de NS wordt het materieel immers ook niet ieder seizoen vervangen. De komende tijd kunnen we in de praktijk zien wat die kostenbesparing V&D heeft opgeleverd. Ontzettend leerzaam!”

Oud-V&D-directeur Chantal Gerritsen leerde de NS op haar beurt een lesje over publiciteit: “Toen ik bij de NS kwam, was het een in zichzelf gekeerde onderneming. Maar je moet jezelf in de kijker spelen bij de consument. Zo’n ludieke actie als vorige week op station Leiden Centraal is een typisch voorbeeld van de mentaliteitsverandering die ik heb ingezet.” De V&D-invloed bij NS was ook zichtbaar in de keuze voor fraai Italiaans design en de introductie van de ‘gezellige en warme’ winterdienstregeling.

De ruil is destijds geheim gehouden voor het grote publiek. Gerritsen: “We hebben allemaal een geheimhoudingsverklaring van de KRO getekend. Het programma zou natuurlijk veel minder interessant zijn als iedereen de ontwikkelingen zelf kon volgen. Ook ons personeel, ProRail en de opeenvolgende ministers van Verkeer wisten van niets. Dat maakte het extra spannend!”

De tweede aflevering van ‘Baat ‘t niet, dan schaadt ‘t niet’ is komen te vervallen. Aan de directieruil van vliegtuigbouwer Fokker en kapsalon Louise’s Hair Fashion kwam al na een jaar een einde door een faillissement van beide partijen.
http://www.speld.nl/2015/(...)f-voor-tv-programma/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149391683
Vanavond mijn V&D cadeaukaart inwisselen :X :W
  donderdag 5 februari 2015 @ 16:58:11 #226
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_149392548
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:44 schreef eriksd het volgende:

[..]

Stoere taal allemaal. Zeker geen werknemer van V&D?
Godzijdank niet nee, moest mijn baas eens flikken.
Tics van je petten.
  donderdag 5 februari 2015 @ 16:59:31 #227
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149392582
quote:
13s.gif Op donderdag 5 februari 2015 16:58 schreef nattermann het volgende:

[..]

Godzijdank niet nee, moest mijn baas eens flikken.
Ah, nog meer stoere praat.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  donderdag 5 februari 2015 @ 17:00:31 #228
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_149392619
quote:
15s.gif Op donderdag 5 februari 2015 16:59 schreef eriksd het volgende:

[..]

Ah, nog meer stoere praat.
OK.
Tics van je petten.
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:45:26 #229
439880 Obamamamamama
Never say never 'Justin B
pi_149395720
Het failliete Mexx is al op de kop getikt voor enkele tientallen mijoenen euro's door een Turkse familiebedrijf dat momenteel met een paar honderd zaken vooral actief is in Rusland en Oost-Europa en met Mexx haar eerste stapjes zet in West-Europa. Voor V&D moeten ze ook een koper vinden die grof wil investeren in de keten. Sun Capital heeft nooit de ambitie gehad om van V&D wat te maken (het is niet hun core-business), waardoor het nooit heeft kunnen moderniseren, en nu voor haar bestaan vecht. Investeringsmaatschappijen zijn a bitch.
pi_149395859
Ik hoorde dat iedereen op vertoon van de kassabon een gratis kop koffie krijgt.

Hoe zit dat precies? Kan ik een bonbon kopen van 50 cent en dan mijn koffie claimen?
pi_149396479
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:49 schreef icloud het volgende:
Ik hoorde dat iedereen op vertoon van de kassabon een gratis kop koffie krijgt.

Hoe zit dat precies? Kan ik een bonbon kopen van 50 cent en dan mijn koffie claimen?
Schraper :)
pi_149396782
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:49 schreef icloud het volgende:
Ik hoorde dat iedereen op vertoon van de kassabon een gratis kop koffie krijgt.

Hoe zit dat precies? Kan ik een bonbon kopen van 50 cent en dan mijn koffie claimen?
Ja. En dan nemen ze een foto van je en kom je op de site als krent van de maand.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  donderdag 5 februari 2015 @ 19:17:43 #233
66825 Reya
Fier Wallon
pi_149396866
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

heb de indruk dat men vooral ketens wil, want dan weet je wat je krijgt en dat ken je al.
Toch best een prestatie; La Place is uiteindelijk één van de zeldzame voorbeelden in Nederland van een ketenrestaurant dat relatief op het middensegment van de eetmarkt mikt. Een behoorlijk grote markt, maar eerder is het niet gelukt om hierin een keten op poten te krijgen.
pi_149397456
quote:
15s.gif Op donderdag 5 februari 2015 14:29 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Moet je wel "in the know" zijn. Een groot voordeel van de LaPlace is het brede aanbod en de herkenbaarheid. Er zijn maar weinig mensen die een kwartier willen rondlopen om er achter te komen waar je een bkeetje oké kan lunchen in de stad.
valt wel mee. Volgens mij is ieder eetcafe een beter alternatief, laat staan de vele buitenlanse eettentjes zoals de chinees, turk etcetera.
There are only 151 Pokémon.
  donderdag 5 februari 2015 @ 19:30:09 #235
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149397484
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:29 schreef Eenskijken het volgende:

[..]

valt wel mee. Volgens mij is ieder eetcafe een beter alternatief, laat staan de vele buitenlanse eettentjes zoals de chinees, turk etcetera.
Voor jou, wellicht.
Voor de massa? Niet echt.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149397859
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:49 schreef icloud het volgende:
Ik hoorde dat iedereen op vertoon van de kassabon een gratis kop koffie krijgt.

Hoe zit dat precies? Kan ik een bonbon kopen van 50 cent en dan mijn koffie claimen?
Ja. Succes.
pi_149399215
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 12:29 schreef Eenskijken het volgende:
Ik snap dat hele la place nietm verschrikkelujk duur eten en matige kwaliteit. Er zijn toch tig plekken in elke stad waar je beter kan eten.
het is niet goedkoop maar voor hun producten zijn het schappelijke prijzen. ze gebruiken goede producten,vers en de inrichting is heel uitnodigend om wat lekkers te nemen.
pi_149399386
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:21 schreef hans1985 het volgende:

[..]

het is niet goedkoop maar voor hun producten zijn het schappelijke prijzen. ze gebruiken goede producten,vers en de inrichting is heel uitnodigend om wat lekkers te nemen.
Ik vind laatste jaren minder geworden, een jaar of 8 terug vond ik het wel ok, niet heel bijzonder maar wel goede prijs kwaliteit, zaken als een steam met patat voor rond de 12 euro. Vond vooral wel handig omdat je niet hoeft te wachten en wel vers is. De laatste tijd drink ik er nog wel eens een koffie, maar vind het recentelijk beetje armoedig overkomen, tafels die niet afgeruimt worden, voorraad die niet bijgevult word, en volgens mij zie ik ook nooit meer koks staan. Ik kom er eigenlijk vooral omdat het handig afspreken is.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149399703
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:25 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik vind laatste jaren minder geworden, een jaar of 8 terug vond ik het wel ok, niet heel bijzonder maar wel goede prijs kwaliteit, zaken als een steam met patat voor rond de 12 euro. Vond vooral wel handig omdat je niet hoeft te wachten en wel vers is. De laatste tijd drink ik er nog wel eens een koffie, maar vind het recentelijk beetje armoedig overkomen, tafels die niet afgeruimt worden, voorraad die niet bijgevult word, en volgens mij zie ik ook nooit meer koks staan. Ik kom er eigenlijk vooral omdat het handig afspreken is.
in enschede was tot half jaar terug nog wel goed. maar wellicht dat dat ook versoberd is?
is mis en place, catering ook onderdeel la place?

Waar ik mij wel aan irriteer is dat ze verwachten dat je zelf je tafel af ruimt. geld ook voor fastfood ketens. de prijzen zijn relatief hoog dan verwacht ik dat ik niet zelf moet afruimen.
pi_149399787
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:49 schreef icloud het volgende:
Ik hoorde dat iedereen op vertoon van de kassabon een gratis kop koffie krijgt.

Hoe zit dat precies? Kan ik een bonbon kopen van 50 cent en dan mijn koffie claimen?
te sneu voor woorden om een dergelijke situatie te misbruiken.
  donderdag 5 februari 2015 @ 20:39:13 #241
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149399934
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:49 schreef icloud het volgende:
Ik hoorde dat iedereen op vertoon van de kassabon een gratis kop koffie krijgt.

Hoe zit dat precies? Kan ik een bonbon kopen van 50 cent en dan mijn koffie claimen?
:')

Droeftoeter.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  donderdag 5 februari 2015 @ 20:42:18 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149400073
quote:
2s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:17 schreef Reya het volgende:

[..]

Toch best een prestatie; La Place is uiteindelijk één van de zeldzame voorbeelden in Nederland van een ketenrestaurant dat relatief op het middensegment van de eetmarkt mikt. Een behoorlijk grote markt, maar eerder is het niet gelukt om hierin een keten op poten te krijgen.
Van der Valk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149400225
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:49 schreef icloud het volgende:
Ik hoorde dat iedereen op vertoon van de kassabon een gratis kop koffie krijgt.

Hoe zit dat precies? Kan ik een bonbon kopen van 50 cent en dan mijn koffie claimen?
Je kan ook een willekeurige Appie inlopen en gratis koffie pakken.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_149400291
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:35 schreef hans1985 het volgende:

[..]

te sneu voor woorden om een dergelijke situatie te misbruiken.
Het is toch hun eigen actie, een bedankje voor de vaste klanten.
pi_149400326
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je kan ook een willekeurige Appie inlopen en gratis koffie pakken.
En vervolgens gaan zeuren dat er geen koekjes in een schaaltje bij staan :')
En ja, zulke mensen die daarover vallen bestaan.
pi_149400370
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:49 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

En vervolgens gaan zeuren dat er geen koekjes in een schaaltje bij staan :')
En ja, zulke mensen die daarover vallen bestaan.
Ik werk zelf in een winkel (godzijdank geen Appie of andere supermarkt) dus ik weet er alles van.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_149401123
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:44 schreef eriksd het volgende:

[..]

Stoere taal allemaal. Zeker geen werknemer van V&D?
Ben je het in de kern niet met hem eens? Ben wel benieuwd hoe jij het je dan voorstelt. Je bent nou niet bepaald vies van stoere taal normaal gesproken.
  donderdag 5 februari 2015 @ 21:07:37 #248
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149401195
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van der Valk?
Da's upper class natuurlijk ;).
En die verkopen geen pepernoot tijdens de lunch.
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149401567
quote:
15s.gif Op donderdag 5 februari 2015 21:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Da's upper class natuurlijk ;).
En die verkopen geen pepernoot tijdens de lunch.
Daar vergis jij je in, het zit hier altijd vol tijden de lunch.
  donderdag 5 februari 2015 @ 21:15:09 #250
149454 GSbrder
Les extrêmes se touchent
pi_149401590
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 21:14 schreef icloud het volgende:

[..]

Daar vergis jij je in, het zit hier altijd vol tijden de lunch.
Hier, in de Van der Valk?
Power is a lot like real estate, it's all about location, location, location.
The closer you are to the source, the higher your property value.
pi_149401647
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:49 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

En vervolgens gaan zeuren dat er geen koekjes in een schaaltje bij staan :')
En ja, zulke mensen die daarover vallen bestaan.
Appie heijn, de laatste famlielid die albert heijn heeft geleid, heeft proefbelasting ingevoerd, sindsdien zijn de proeverijen een recht
pi_149402078
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 21:16 schreef icloud het volgende:

[..]

Appie heijn, de laatste famlielid die albert heijn heeft geleid, heeft proefbelasting ingevoerd, sindsdien zijn de proeverijen een recht
Wat proeverijen :') Je weet toch wel hoe een stroopwafel smaakt?
  donderdag 5 februari 2015 @ 22:01:15 #253
66825 Reya
Fier Wallon
pi_149403905
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van der Valk?
Oh, dat is waar. Wel een wat andere formule, maar toch.
pi_149409189
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je kan ook een willekeurige Appie inlopen en gratis koffie pakken.
Waarschijnlijk wel met 'kankerverwekkende' poederkoffie. :)
Evengoed geldverspilling, ik heb liever minder dure boodschappen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  vrijdag 6 februari 2015 @ 08:40:56 #255
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149411359
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 11:40 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Eergisteren al achter gekomen, veel artikelen zijn op de webshop al niet meer verkrijgbaar.
Irritante is dat we nog voor ¤80 aan bonnen hebben liggen hier. Maar dat die winkel daadwerkelijk niets verkoopt wat ik nodig heb :') .
Ben nu al 2 weken aan het kijken.
Iets kopen en vervolgens terugbrengen :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149412001
Als vandaag de beslissing valt, hoe lang zouden de kleinere vestigingen dan nog open blijven?
Heb nog een cadeaubon maar ik weet niet of ik er überhaupt morgen nog terecht kan. -O-
pi_149412053
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 09:23 schreef vencodark het volgende:
Als vandaag de beslissing valt, hoe lang zouden de kleinere vestigingen dan nog open blijven?
Heb nog een cadeaubon maar ik weet niet of ik er überhaupt morgen nog terecht kan. -O-
Als de tent failliet verklaard wordt, zou het me verbazen als winkels openblijven. Het kort geding dat de verhuurder van een aantal panden heeft aangespannen is aangehouden tot over een aantal weken, dus daar gaar vandaag geen uitspraak komen.
pi_149412115
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 09:26 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Als de tent failliet verklaard wordt, zou het me verbazen als winkels openblijven. Het kort geding dat de verhuurder van een aantal panden heeft aangespannen is aangehouden tot over een aantal weken, dus daar gaar vandaag geen uitspraak komen.
Maar vandaag kwam toch die beslissing of de 4 grote vestigingen ontruimd mochten worden?
pi_149412127
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 09:30 schreef vencodark het volgende:

[..]

Maar vandaag kwam toch die beslissing of de 4 grote vestigingen ontruimd mochten worden?
Die zaak is dus aangehouden: http://www.nu.nl/ondernem(...)-gesprek-met-vd.html :)

quote:
De uitspraak zou vrijdag zijn, maar op verzoek van beide partijen is het vonnis aangehouden tot 20 februari, bevestigde een woordvoerster van de rechtbank in Amsterdam.
Neemt niet weg dat het handig is om cadeaubonnen daar zo snel mogelijk in te wisselen.
pi_149412166
quote:
7s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 09:31 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Die zaak is dus aangehouden: http://www.nu.nl/ondernem(...)-gesprek-met-vd.html :)

[..]

Neemt niet weg dat het handig is om cadeaubonnen daar zo snel mogelijk in te wisselen.
Zeker. Maar ik dacht dus dat alles zou staan of vallen vandaag.
Dus gokken op morgen, zou nog wel kunnen dan...
pi_149416441
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 08:40 schreef Pandaplint het volgende:

[..]

Iets kopen en vervolgens terugbrengen :')
Krijg je ook tegoedbonnen terug.
Heb trouwens kleding gekocht. Maar ik was niet de enige die aan het hamsteren was, alle pannen waren al weg.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_149419374
quote:
3 minuten geleden
D-Day V&D: zonder 40 miljoen besparingen maandag failliet
D-Day V&D: zonder 40 miljoen besparingen maandag failliet
Het is er op of er onder voor V&D. Komende maandag is het D-day: failliet of niet. Als er dit weekend geen 40 miljoen euro aan besparingen is gevonden, is het einde oefening. Dat heeft V&D zélf gezegd tijdens overleg met alle verhuurders van de V&D panden.

Voor maandag
Meerdere bronnen bevestigen het RTL Z: Het waren de woorden van V&D-raadsman Willem Jan van Andel. Als er niet voor maandag 40 miljoen kan worden bespaard op huren en lonen, dan investeert eigenaar Sun geen extra kapitaal meer in V&D en is het einde verhaal. Ook de banken hebben eisen gesteld voor bezuinigingen. Voor de banken moet V&D een akkoord hebben met verhuurders en personeel, met harde toezeggingen.

Verhuurders
Een van de aanwezigen bij het overleg, Jos van de Mortel van Metroprop (eigenaar van 3 V&D-panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard) parafraseert de woorden van Van Andel tegenover RTL Z als volgt:

“Het ging om een bedrag van 40 miljoen dat aan kostenbesparingen rond moet zijn, voordat de banken iets willen doen en Sun er zelf ook een bedrag van 40 miljoen in zou willen stoppen. Als dat niet voor maandag rond is, gaat het bedrijf failliet.”

Uit de vergadering bleek ook dat V&D sowieso de huur over februari niet kan betalen, “omdat er dan geen geld overblijft voor leveranciers en dergelijke”, aldus Van de Mortel. V&D heeft de afgelopen jaren 100 miljoen euro verlies geleden, volgens de verhuurders door mismanagement.

Verf
De verhuurders schamperen overigens ook over de 40 miljoen euro van Sun Capital. “Daarvan kan je net de verf betalen om de panden op te knappen.”

RTL Nieuws
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_149419534
Dus morgen kun je ook nog je bonnen inwisselen.

quote:
De verhuurders schamperen overigens ook over de 40 miljoen euro van Sun Capital. “Daarvan kan je net de verf betalen om de panden op te knappen.
Dat slaat nergens op natuurlijk.
pi_149419613
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:09 schreef gebrokenglas het volgende:
Dus morgen kun je ook nog je bonnen inwisselen.

[..]

Dat slaat nergens op natuurlijk.
De eigenaar van V&D lijkt zich weinig te interesseren inderdaad.
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:16:20 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149419758
quote:
15s.gif Op donderdag 5 februari 2015 21:07 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Da's upper class natuurlijk ;).
En die verkopen geen pepernoot tijdens de lunch.
NL heeft sowieso geen lunch cultuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149419898
Als dit soort berichten naar buiten komen is het natuurlijk sowieso einde oefening voor V&D. Gelukkig zijn mijn onderbroeken die ik woensdag had besteld al binnengekomen :')
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:23:01 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149419968
Wat gaan we nu eigenlijk missen als de V&D weg is?
De HEMA heeft nog de worst, die je zou kunnen missen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149420131
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat gaan we nu eigenlijk missen als de V&D weg is?
De HEMA heeft nog de worst, die je zou kunnen missen.
Niets. Want alles wat V&D verkoopt kan je vrijwel overal aanschaffen.
pi_149420142
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat gaan we nu eigenlijk missen als de V&D weg is?
De HEMA heeft nog de worst, die je zou kunnen missen.
Weinig. Veel van de merken in de V&D hebben gewoon hun eigen winkels. Er zitten hier 3 Hunkemöllers, waarom zou je dan naar de V&D gaan voor lingerie van Hunkemöller. Een New Look winkel dan helaas niet, maar dat komt nog wel. Dat soort dingen. Om die reden hadden ze meer moeten investeren in de beleving van het warenhuis. Anders kan je net zo goed ergens anders heen.
pi_149420150
Jesus.. hopen dat ze blijven bestaan natuurlijk!
Anders weer 1000den werkloos, en wat te denken van sommige mega panden die V&D heeft.

Iemand wel eens in Zoetermeer geweest. daar is de leegstand al hoog, laat staan als dat enorme pand ook nog leeg gaat.
pi_149420164
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:28 schreef Scorensor het volgende:
Jesus.. hopen dat ze blijven bestaan natuurlijk!
Anders weer 1000den werkloos, en wat te denken van sommige mega panden die V&D heeft.

Iemand wel eens in Zoetermeer geweest. daar is de leegstand al hoog, laat staan als dat enorme pand ook nog leeg gaat.
Dan gooien ze er wel een primark in of zo.
pi_149420177
quote:
9s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:28 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Dan gooien ze er wel een primark in of zo.
zit er sinds december 2013 al
pi_149420180
Oh en bij de Hema zou ik de worst ook niet missen. M'n slager maakt betere rookworst dan de hema.
pi_149420220
quote:
9s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:28 schreef -Strawberry- het volgende:

[..]

Dan gooien ze er wel een primark in of zo.
Of een grote action.
pi_149420240
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 21:24 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Wat proeverijen :') Je weet toch wel hoe een stroopwafel smaakt?
Het ging in die tijd vooral om de kaasjes, vlees en snoepjes op de toonbank.
pi_149420258
quote:
15s.gif Op donderdag 5 februari 2015 21:15 schreef GSbrder het volgende:

[..]

Hier, in de Van der Valk?
Ja
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:36:48 #277
429573 KingRadler
A real Zionist
pi_149420388
De V&D in Roermond is sinds vrijdagmiddag gesloten.
De reden - volgens een papiertje op de deur - is een stroomstoring. Netwerkbeheerder Enexis weet daar echter niets van.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is er niets mis met het netwerk in Roermond. "Ik begreep zelfs dat het licht binnen gewoon aan was."

De V&D in Roermond en de winkeleigenaar, beleggingsmaatschappij ProWinko, hebben een conflict. De winkeleigenaar gaat er niet mee akkoord dat het warenhuis vier maanden geen huur wil betalen en vervolgens een 40 procent lagere huur wil dan nu.

Het noodlijdende V&D heeft alle eigenaren van zijn panden gevraagd met die maatregel in te stemmen om het hoofd boven water te houden. ProWinko wil daar echter niet aan meewerken en eist ontruiming van het filiaal.

ProWinko heeft V&D daarom voor de rechter gesleept. Via een kort geding wil de beleggingsmaatschappij het warenhuis uit het pand krijgen. Dat kort geding dient aanstaande woensdag volgens Dichtbij Roermond.

bron: http://www.1limburg.nl/vd(...)ing?context=topstory
  vrijdag 6 februari 2015 @ 14:39:51 #278
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_149420472
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:36 schreef KingRadler het volgende:
De V&D in Roermond is sinds vrijdagmiddag gesloten.
De reden - volgens een papiertje op de deur - is een stroomstoring. Netwerkbeheerder Enexis weet daar echter niets van.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf is er niets mis met het netwerk in Roermond. "Ik begreep zelfs dat het licht binnen gewoon aan was."

De V&D in Roermond en de winkeleigenaar, beleggingsmaatschappij ProWinko, hebben een conflict. De winkeleigenaar gaat er niet mee akkoord dat het warenhuis vier maanden geen huur wil betalen en vervolgens een 40 procent lagere huur wil dan nu.

Het noodlijdende V&D heeft alle eigenaren van zijn panden gevraagd met die maatregel in te stemmen om het hoofd boven water te houden. ProWinko wil daar echter niet aan meewerken en eist ontruiming van het filiaal.

ProWinko heeft V&D daarom voor de rechter gesleept. Via een kort geding wil de beleggingsmaatschappij het warenhuis uit het pand krijgen. Dat kort geding dient aanstaande woensdag volgens Dichtbij Roermond.

bron: http://www.1limburg.nl/vd(...)ing?context=topstory
Is inmiddels alweer open volgens die site ;)

Maar als die wegvalt, komt er wel een gat in de binnenstad, die ligt precies tussen twee gedeeltes in.
Don't let my username fool you...
pi_149420660
Blokker/Bart Smit ook in problemen:
quote:
'Ontslagronde nadert voor Blokkerpersoneel' | Binnenland

'Ontslagronde nadert voor Blokkerpersoneel'

Na V&D lijkt nu ook Blokker flink te gaan bezuinigen op het personeel. Volgens vakbond FNV worden werknemers op grote schaal onder druk gezet om ontslag te nemen. Blokker is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.
Door: Jarl van der Ploeg, Joost van der Meer 6 februari 2015, 14:30
32

Volgens FNV-woordvoerder Niels Suijker krijgen de medewerkers het aanbod voorgelegd om ontslag te nemen met een vertrekpremie, met het dreigement dat ze anders zonder premie op straat kunnen komen te staan. De problemen zouden niet alleen bij Blokkerwinkels zelf spelen, maar ook bij andere Blokkerformules zoals Bart Smit. De vakbond sprak de afgelopen tijd met 160 medewerkers van Blokker.

Blokker zou met het dreigement vooral van fulltime-medewerkers af proberen te komen, en dan met name van oudere medewerkers. Volgens de FNV wil Blokker gaan werken met een constructie waarin slechts een of twee fulltimers in de winkel staan, omringd door een 'schil' van flexwerkers.

Suijker spreekt van 'intimidatie en angst' bij werknemers. Sommige werknemers zouden al onder druk akkoord zijn gegaan met ontslag, terwijl ze daar achteraf spijt van kregen. Blokker zelf zou de praktijken tegenover de vakbond hebben ontkend. FNV gaat dinsdag met het Blokkerbestuur om tafel om de kwestie te bespreken.
[/b]
Bron: Volkskrant
I´m back.
pi_149420780
quote:
15s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:48 schreef Ryan3 het volgende:
Blokker/Bart Smit ook in problemen:

[..]

De logische kandidaten.
Overigens hoe kan blokker zoiets ontkennen :?
Er zouden toch overeenkomsten moeten zijn.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_149421521
quote:
15s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:48 schreef Ryan3 het volgende:
Blokker/Bart Smit ook in problemen:

[..]

De strontstorm is begonnen. De post-crisis schokgolf.
lekker faxen heel de dag echt genot
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:23:19 #282
35098 Metalfreak
Maar bijt niet
pi_149421684
Tja, het zijn wel allemaal winkels die ooit heel populair waren, maar nooit vernieuwd hebben... Stilstand is achteruitgang. De Blokkerfilialen zien er volgens mij al 30 jaar hetzelfde uit.
Don't let my username fool you...
pi_149421725
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:23 schreef Metalfreak het volgende:
Tja, het zijn wel allemaal winkels die ooit heel populair waren, maar nooit vernieuwd hebben... Stilstand is achteruitgang. De Blokkerfilialen zien er volgens mij al 30 jaar hetzelfde uit.
Blokker is idd een soort tijdmachine, als je daar in de zaak loopt voel je je weer jong.
I´m back.
pi_149421765
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:18 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

De strontstorm is begonnen. De post-crisis schokgolf.
Slecht nieuws voor de banenmachine van Rutte.
I´m back.
pi_149421787
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:23 schreef Metalfreak het volgende:
Tja, het zijn wel allemaal winkels die ooit heel populair waren, maar nooit vernieuwd hebben... Stilstand is achteruitgang. De Blokkerfilialen zien er volgens mij al 30 jaar hetzelfde uit.
Zijn wel met vernieuwingsslag bezig. Zie Leenbakker (ook onderdeel van Blokker).
pi_149421796
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:24 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Blokker is idd een soort tijdmachine, als je daar in de zaak loopt voel je je weer jong.
Ja, soms kom je er ook nog wel eens spullen tegen van vroeger.
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
pi_149421831
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:27 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Zijn wel met vernieuwingsslag bezig. Zie Leenbakker (ook onderdeel van Blokker).
Alle oudjes weg is een vorm van vernieuwen.
Never argue with idiots. First they will lower you to their level then beat you with experience.
pi_149421832
quote:
99s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:27 schreef Roel_Jewel het volgende:

[..]

Zijn wel met vernieuwingsslag bezig. Zie Leenbakker (ook onderdeel van Blokker).
Leen Bakker :') :r

Wat een ballentent is dat.
lekker faxen heel de dag echt genot
  roze vrijdag 6 februari 2015 @ 15:32:42 #289
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_149421892
De Hema zou ik trouwens wel missen :@. (Even dit deel bij gelezen, kwam paar keer tegen dat mensen de Hema niet zouden missen)
Your beauty never ever scared me.
  roze vrijdag 6 februari 2015 @ 15:33:01 #290
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_149421901
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:29 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Leen Bakker :') :r

Wat een ballentent is dat.
Eens. Net als Kwantum :')!
Your beauty never ever scared me.
pi_149421903
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:27 schreef eight het volgende:

[..]

Ja, soms kom je er ook nog wel eens spullen tegen van vroeger.
Een soort museum is het, van oude spullen die mijn oma had.
I´m back.
pi_149421914
quote:
2s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:32 schreef Amarantha het volgende:
De Hema zou ik trouwens wel missen :@. (Even dit deel bij gelezen, kwam paar keer tegen dat mensen de Hema niet zouden missen)
Hema & Kruidvat

Die moeten echt blijven

Anders ben ik ontroostbaar :@
lekker faxen heel de dag echt genot
  roze vrijdag 6 februari 2015 @ 15:35:36 #293
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_149421954
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:33 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Hema & Kruidvat

Die moeten echt blijven

Anders ben ik ontroostbaar :@
Hema heeft gewoon fijne basis dingen voor fijne prijsjes. Action is ook goedkoop maar zo vind ik bijvoorbeeld de opberg bakken van de Action niet echt geweldig. Daar ga ik liever voor naar de Hema net als dekbedovertrekken, BH's, pennen etc.

Wat kan er mis zijn met een opberg bak zullen sommige nu denken. De clipjes waarmee je de deksel vast maakt vallen er telkens af.
Your beauty never ever scared me.
pi_149421965
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:33 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Hema & Kruidvat

Die moeten echt blijven

Anders ben ik ontroostbaar :@
Hema zie ik echt geen brood meer in hoor.
En Kruidvat is meer een winkel van Sinkel geworden, die poot mag rap verdwijnen, maar die hebben natuurlijk nog wel hun medicijnen.
I´m back.
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:38:23 #295
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_149422008
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:33 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Hema & Kruidvat

Die moeten echt blijven

Anders ben ik ontroostbaar :@
Wat koop je daar dan zoal?
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  roze vrijdag 6 februari 2015 @ 15:40:13 #296
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_149422061
Bij de Kruidvat kom ik tegenwoordig alleen nog eens in de zoveel tijd voor een potje nagellak ofzo. Maar zou best zonder die winkel kunnen.
Your beauty never ever scared me.
  roze vrijdag 6 februari 2015 @ 15:40:39 #297
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_149422080
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:38 schreef Staal het volgende:

[..]

Wat koop je daar dan zoal?
Bij de Hema vooral goed(koop) basic spul. Noemde net 3 dingen als voorbeeld maar ik kan zo een lijstje maken. Haal er met regelmaat dingen. Hema O+
Your beauty never ever scared me.
pi_149422150
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 14:04 schreef roos85 het volgende:

[..]

Onzinverhaal :)
  vrijdag 6 februari 2015 @ 15:46:01 #299
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_149422211
quote:
2s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 15:40 schreef Amarantha het volgende:

[..]

Bij de Hema vooral goed(koop) basic spul.
Kruidvat alleen nog voor mascara.

En wij hebben hier zo'n baggerHema. Alles waar je voor naar de HEMA gaat verkopen ze staccato gewoon niet.

Denk aan normale dingen als een riem, portefeuille, horlogebandje, iPhone5kabel etc. Om over de dames(vodden)kleding nog maar te zwijgen. Het is net een outletstore.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
pi_149422612
In de Volkskrant stond een artikeltje over de nieuwe V&D in Uden. Die zou op 25 februari a.s. feestelijk geopend moeten worden...
pi_149422622
Dit topic kan wel op slot nu.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')