abonnement Unibet Coolblue
pi_149241014
Meer winkelketens die in de binnensteden actief zijn zullen in de problemen komen door concurrentie van webwinkels. Waarom zal ik veel parkeergeld betalen en dure spullen kopen als ik dezelfde spullen voor minder geld vanuit mijn luie stoel kan bestellen? Als de winkels in de binnenstad de concurrentie aan willen gaan, dan zullen ze omlaag moeten met de prijzen. Dat betekent dat de parkeerkosten en de huurkosten flink omlaag moeten.

quote:
Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
pi_149241023
quote:
Kapitaalinjectie bij V&D, banken aan zet

Aandeelhouder Sun Capital gaat door de knieën en stort ¤40 miljoen bij in de kas van V&D. Dat werd zaterdagmiddag bekend. Gesprekken met banken over de voortzetting van kredieten zijn echter altijd nog niet afgerond.

Sun Capital stelde dinsdagavond nog voor om ¤20 miljoen bij te storten. De private investeringsmaatschappij stelde zich verder op het standpunt dat iedereen moet inleveren, om het iconische warenhuis te redden.

Zo moet een loonoffer van 5,8% van de 10.000 werknemers ¤10 miljoen opleveren. Verder eist V&D forse kortingen van zijn huurbazen.

De banken Rabobank, ABN Amro en ING, van wie de laatste de onderhandelingen met Sun Capital leidt, gingen niet akkoord. Zij eisten dat Sun ¤40 miljoen zou bijstorten, zo blijkt uit correspondentie van de afgelopen dagen tussen de partijen, die is ingezien door De Telegraaf.

Dat heeft Sun dus nu gedaan.
Banken

Daarmee wordt de vraag opgeworpen, of de banken ook een stap zetten, om tot een compromis te komen. Sinds 12 december heeft het trio de kredietlijn van V&D beperkt van ¤42,5 miljoen, naar ¤22,5 miljoen, en vorige week vrijdag zelfs naar ¤9 miljoen.

Verder weigerden de banken tot gisteren om bankgaranties te verstrekken, waardoor V&D vanaf 1 februari - zondag dus - in een lastig parket zit in relatie tot zijn leveranciers.
Reactie

V&D zelf reageerde vanochtend met een verklaring waarin het stelde dat het verhaal gebaseerd op de correspondentie tussen banken en V&D-topman Don Roach dat in de zaterdageditie van De Telegraaf staat onjuistheden bevatte. Zo zegt V&D ook na 31 januari nog over een kredietlijn bij de banken te beschikken. Dat klopt, en nergens in ons verhaal staat ook dat dit niet het geval is.

Zoals gezegd, de banken verschaffen momenteel een kredietlijn van ¤9 miljoen, over voortzetting daarvan wordt momenteel hard onderhandeld. Ook hier zit een einddatum op, die is alleen niet bekend, ook niet bij deze krant.

Verder stelt V&D dat alle werknemers, ook de parttimers van La Place, hun salaris over januari hebben ontvangen. In een email van afgelopen woensdagavond, wrijft Roach de banken echter aan dat hij deze mensen niet heeft kunnen betalen, vanwege het gebrek aan medewerking van de banken.

Op 11 verdere, gedetailleerde vragen gebaseerd op de correspondentie tussen Sun Capital, Don Roach en de banken wil V&D niet ingaan, net als afgelopen vrijdag overigens.
Blootstelling

Ook geen van de drie leden van het bankentrio wil dat. Wel is duidelijk dat de blootstelling van de banken naast de kredietfaciliteit van ¤9 miljoen, louter nog bestaat uit een serie leningen die op ruim ¤8 miljoen uitkomen.

Omdat de bank na de Belastingdienst als een van de eerste schuldeisers aan de beurt komt bij een eventueel faillissement, stelde accountant Deloitte eerder deze maand in een vertrouwelijk rapport dat de banken geen risico's meer lopen.

De pr-firma die is ingehuurd door Sun Capital heeft inmiddels laten weten dat Sun geen commentaar op wat dan ook wil leveren.
Belastingdienst

V&D-topman Don Roach, tevens cfo van Sun Capital, rept in zijn gesprekken met bankiers ook over een deal met de Belastingdienst. Waarschijnlijk wordt hiermee bedoeld, dat er een akkoord is om de btw-afdracht over het vierde kwartaal later te voldoen. Dat zou anders in dit weekend moeten.
bron
pi_149241093
Het enige voordeel van een fysieke winkel ten opzichte van een webwinkel is dat je iets direct kan bekijken en meenemen. Nu bijna alle winkels binnen één dag leveren en de verzendkosten vaak nihil zijn, wordt dat voordeel steeds minder groot.
pi_149241107
Het was er druk vanmiddag. Ze hadden ook nog flinke sales. Denkelijk waren een heleboel mensen nog even snel spullen aan het scoren in aanloop van het verwachte faillissement.

En verderop vele lege winkelpanden en natuurlijk de Schoenenreus, de ramen nog volgeplakt met acties en aanbiedingen, met dichte deuren....

Dit gaat niet goed zo.
pi_149241148
Moet ik mijn mening geven?
A society of sheep must in time beget a government of wolves.
- Henry de Jouvenel
  zaterdag 31 januari 2015 @ 18:17:29 #6
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_149241163
Jammer voor de mensen die er iets om geven, maar mijn mening is: laat maar omvallen. Voegt helemaal niks toe aan het huidige winkelaanbod.
Tics van je petten.
pi_149241170
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:12 schreef Childofthe90s het volgende:
Het enige voordeel van een fysieke winkel ten opzichte van een webwinkel is dat je iets direct kan bekijken en meenemen. Nu bijna alle winkels binnen één dag leveren en de verzendkosten vaak nihil zijn, wordt dat voordeel steeds minder groot.
Toch is online winkelen niet altijd handig: pakketten die niet in de brievenbus passen bijvoorbeeld. Overdag zijn we aan het werk en dus of de buren worden lastig gevallen door de bezorger, of het pakket moet afgehaald bij zo'n distributiedepot... Nou dan kan ik het net zo goed in de stad gaan halen.

[ Bericht 0% gewijzigd door gebrokenglas op 31-01-2015 18:27:11 ]
  Donald Duck held zaterdag 31 januari 2015 @ 18:21:16 #8
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_149241228
Voor kleinere steden met weinig aansprekende stadscentra zal het toch een groot verlies zijn
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_149241269
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:12 schreef Childofthe90s het volgende:
Het enige voordeel van een fysieke winkel ten opzichte van een webwinkel is dat je iets direct kan bekijken en meenemen. Nu bijna alle winkels binnen één dag leveren en de verzendkosten vaak nihil zijn, wordt dat voordeel steeds minder groot.
Het is voor mij een heel groot eb vaak bepalend voordeel. Dat gehannes met die postzendingen en halve mongolen die het moeten bezorgen.. Ik betaal er graag meer voor om dat spelletje niet te hoeven spelen. Bovendien zou naar de stad gaan een beleving moeten zijn, meer dan alleen een product kopen. Ook een voordeel van een fysieke winkel, wat mij betreft
pi_149241315
quote:
Tem de roofdieren van de financiële sector

Nederland kan van Duitsland leren hoe misbruik door investeringsmaatschappijen ten koste van bedrijven en de fiscus kan worden tegengegaan.
Henk Nijboer is financieel woordvoerder, Ed Groot is fiscaal woordvoerder van de Tweede Kamerfractie van de Partij van de Arbeid 29 januari 2015, 02:01
127

De Partij van de Arbeid wil de excessen van private equity, het opkopen van aandelen van bedrijven door investeringsmaatschappijen om op korte termijn maximaal rendement te halen, uitbannen. Natuurlijk, durfkapitaal blijft nodig. Maar we hebben te veel voorbeelden gezien die met echte investeringen en innovatie weinig te maken hebben en des te meer met financiële en fiscale acrobatiek.

Zelfs een oer-Hollands bedrijf als de HEMA zucht onder de schuldenlast die het kreeg opgedrongen. Met de belangen van medewerkers, de belastingbetaler en de consument wordt door deze partijen op geen enkele wijze rekening gehouden. Betere bescherming van het eigen vermogen van ondernemingen, aanscherping van bestuurdersaansprakelijkheid en fiscale maatregelen moeten dit gedrag onmogelijk maken.

Private equity is nuttig als het echt gaat om durfkapitaal gericht op groei op lange termijn. Start-ups zijn er vaak afhankelijk van om hun onderneming uit te bouwen. Ook voor het MKB of voor familiebedrijven zonder opvolger kan private equity een uitkomst zijn die banken niet kunnen bieden.

Helaas zijn er ook excessen. Die doen zich typisch voor bij gevestigde bedrijven die betrekkelijk veel eigen vermogen hebben, maar die toch goedkoop zijn omdat hun winstgevendheid onder druk staat. Met name Angelsaksische private-equitypartijen zijn bedreven in het leegtrekken van deze bedrijven met ingenieuze juridische en fiscale constructies. De voorbeelden van de afgelopen jaren zijn bekend: NRC Media, kinderopvanginstelling Estro, HEMA, Van Gansewinkel. Deze week bleek dat ook V&D vecht voor zijn voortbestaan.
Hoezo 'durfkapitaal'?

In 2007 is een begin gemaakt met het bestrijden van de kwalijke kant van private equity. Een welkome stap, maar deze blijkt helaas nog niet voldoende.

Hoewel iedere casus verschilt, valt er een lijn te ontdekken in de handelwijze van deze roofdieren van de financiële sector. Het overgenomen bedrijf wordt volgeladen met schulden, waardoor het bedrijf effectief zijn eigen overname betaalt. De investeerder kan volstaan met een zeer kleine eigen bijdrage in het eigen vermogen van de overgenomen partij. Hoezo 'durfkapitaal'? Bijkomend en soms doorslaggevend voordeel voor de 'investeerder' is dat de belastingbetaler meebetaalt. De rente is immers aftrekbaar, eigen vermogen is dat niet. Ondanks een onderliggende winst van 119 miljoen euro in 2013 rapporteerde HEMA bijvoorbeeld in dat jaar een verlies aan de fiscus.

Het leegzuigen van de bedrijfsreserves kan verschillende vormen aannemen. Na de overname van NRC Media door Egeria en Derk Sauer kenden de nieuwe aandeelhouders zichzelf een superdividend van 12,5 miljoen euro toe, een veelvoud van de winst over dat jaar. Dividend uit geleend geld dus. Een andere truc is het verpatsen van vastgoed en de opbrengst uitkeren aan aandeelhouders. Dat ditzelfde vastgoed duur moet worden terug gehuurd, is dan van latere zorg.

Deze week werd bekend dat V&D de overeengekomen huur van zijn winkelpanden niet meer wil betalen. Dezelfde panden waren verkocht toen V&D nog eigendom van KKR, een Amerikaans private-equityfonds dat goed verdiende aan de transactie.

In 2007 is een begin gemaakt met het bestrijden van de kwalijke kant van private equity. Een welkome stap, maar deze blijkt helaas nog niet voldoende. De fiscale maatregelen die destijds zijn genomen, hebben niet kunnen voorkomen dat HEMA, NRC Media en Van Gansewinkel blijven kampen met grote schulden. Daarom moet het kunstmatig volpompen met schulden effectiever worden ontmoedigd. Het uitkeren van superdividenden is onverantwoord en vermindert de investeringskracht en het vermogen om moeilijke tijden te doorstaan. Hetzelfde geldt voor het aantrekken van leningen om dividenden te financieren. Deze vormen van financiële kamikaze moeten wettelijk aan banden worden gelegd.

Duitsland als voorbeeld

Bestuurders en aandeelhouders moeten harder worden aangepakt.

De Duitse wetgeving kan hierbij als voorbeeld dienen. In Duitsland geldt een strenge earnings stripping-bepaling. De aftrek van de rente is beperkt tot 30 procent van de 'ebitda', de winst voordat deze is gecorrigeerd voor belastingen, renteaftrek en afschrijvingen. Hierdoor is het onaantrekkelijk om een bedrijf vol te pompen met schulden om de belasting te ontwijken. Door aan te sluiten bij de ebitda kan bovendien worden voorkomen dat de winst wordt gemanipuleerd door bijvoorbeeld afschrijvingen uit te stellen of naar voren te halen. Daarnaast heeft deze Duitse regeling als voordeel dat zij zeer eenvoudig is.

Ten tweede zijn in Duitsland bepaalde dividenduitkeringen aan private-equity-aandeelhouders gelimiteerd in de eerste twee jaren na aankoop van een vennootschap. Ook mogen door private equity aangekochte bedrijven maar beperkt eigen aandelen inkopen. Dat ontmoedigt op korte termijn gerichte roofkapitalisten.

Daarnaast moeten bestuurders en aandeelhouders harder worden aangepakt. Een bestuurder die een overdadig superdividend uitkeert, is een slecht bestuurder. In de praktijk worden dit soort bestuurders vrijwel nooit aansprakelijk gesteld. Dat moet anders. Bestuurders moeten het voelen als zij een onderneming op onverantwoorde wijze in de problemen brengen.

De PvdA wil op deze manier het kaf van het koren scheiden. Zodat de goeden niet hebben te lijden onder de kwaden. Voor het mkb blijft private equity van groot belang voor de financiering van groei. Maar we kunnen niet accepteren dat bedrijven te gronde worden gericht door de winsthonger van een enkeling.
Uit de Volkskrant
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149241488
Ze hebben zelf ook een webwinkel.
Hebben ze meegedaan aan hun eigen ondergang?
  zaterdag 31 januari 2015 @ 18:35:02 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149241514
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:17 schreef nattermann het volgende:
Jammer voor de mensen die er iets om geven, maar mijn mening is: laat maar omvallen. Voegt helemaal niks toe aan het huidige winkelaanbod.
Dit dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149241554
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:18 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Toch is online winkelen niet altijd handig: pakketten die niet in de brievenbus passen bijvoorbeeld. Overdag zijn we aan het werk en dus of de buren worden lastig gevallen door de bezorger, of het pakket moet afgehaald bij zo'n distributiedepot... Nou dan kan ik het net zo goed in de stad gaan halen.
Dit.
pi_149241588
En de rijker worden rijker, nu kun je dus zien waarom! Rendementen van 10%+ zijn niet vreemd
Ten koste van? Alles dus, only het rendement telt.
pi_149241731
Was die loonoffer van 5.8% eenmalig of permanent?
En nu vliegen al die mensen de WW in met 70% van dat met 5.8% gekorte loon?

Ook heel bijzonder vind ik het dat die topman van V&D, Roach, toevallig ook nog de CFO van die Sun Capital Partners is.
pi_149242306
Kan mij niet echt voorstellen de V&D in de grotere steden uit het straatbeeld zal verdwijnen. Niet dat het mijn winkel is, maar het is wel een beeldbepalende winkel waar ze ook zitten.

Maar heb wel gelezen dat er toch extra financiele steun is betaald door een groot aandeelhouder uit de US om de ergste leed te verzachten,
Kappers knippen met metaal in je haar en halen zo het goud van je hoofd.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 19:08:48 #17
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149242350
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:42 schreef gebrokenglas het volgende:
Was die loonoffer van 5.8% eenmalig of permanent?
En nu vliegen al die mensen de WW in met 70% van dat met 5.8% gekorte loon?

Ook heel bijzonder vind ik het dat die topman van V&D, Roach, toevallig ook nog de CFO van die Sun Capital Partners is.
Hoezo? Als investeerder wil je toch direct invloed op je target?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149242466
Lol, ik heb vandaag een cadeaubon gekregen van de V&D....
Even kijken of de V&D open is in grote stad in de buurt.
I´m back.
pi_149242512
yep...
quote:
Zondag 1 februari: 12:00 - 17:00
Niet te veel grappen maken maar...
I´m back.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 19:57:02 #20
231633 Xummon
of toch niet?
pi_149243707
volgens mij heeft de familie dreesman nog wel paar honderd miljoen op de rekening staan, zo erg het allemaal niet zijn......

beetje inverteren in een nieuwe look
Vreuger toen de kratte beer nog van hout ware moste wae nog zoepe um de kachel aan te hoije
pi_149247431
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 19:57 schreef Xummon het volgende:
volgens mij heeft de familie dreesman nog wel paar honderd miljoen op de rekening staan, zo erg het allemaal niet zijn......

beetje inverteren in een nieuwe look
Waarom zou de familie Dreesman een paar honderd miljoen aan een of ander vaag investeringsbedrijf geven?
pi_149247573
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 11:21 schreef Toga het volgende:

[..]

Dit soort panden is een walhalla voor kringloopwinkels; verdiepingen vol met afgedankte, muffe kleren, meubels en andere troep. Ruim opstellen en het lijkt nog wat.
Dat is onzin, om twee redenen:
- de V&D verkoopt ook zat goed spul
- kringloopwinkels verkopen echt niet alleen maar afgedankt spul. Ga er eens een keer kijken, daar zitten ook hele goede spullen tussen.

Waarom krijgen ze ook goede spullen? Denk bijv. aan iemand die een meubelstuk niet meer wil gebruiken omdat hij/zij gaat verhuizen of omdat het niet past in het interieur wat hij in gedachte heeft. Gezien de regenwouden die worden gekapt vind ik het een goede zaak dat je dan dat spul aan een kringloopwinkel verkoopt/geeft in plaats van dat je het weggooit. Voor wie dit niet begrijpt, kijk eventjes naar deze docu van de BBC: http://www.npo.nl/natuur-(...)01-2015/POW_00992340
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247637
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 21:39 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Waarom zou de familie Dreesman een paar honderd miljoen aan een of ander vaag investeringsbedrijf geven?
Dus het ging mis toen het investeringsbedrijf de boel overnam? En dat investeringsbedrijf heeft het familiebedrijf V&D kapot gemaakt?
pi_149247650
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 11:22 schreef Nia het volgende:
Voor veel warenhuizen elders in de wereld geldt hetzelfde. Te dure panden, te duur personeel en teruglopende omzet.
Er zijn diverse redenen te noemen die bijdragen aan die omzetafname in fysieke winkels: door alsmaar verder oplopende werkloosheid hebben steeds meer consumenten minder te besteden, consumenten kiezen minder voor de dure merken, het gemak van internetaankopen trekt consumenten weg uit de winkels, hoge parkeertarieven, door de vergrijzing komen er ook minder consumenten in de winkelstraten, de tv houdt consumenten in huis op de koopavond, en wat me ook opvalt is dat het op een koopzondag met name de horeca is die goede zaken doet. De consument geeft eerder 20 euro uit aan eten en drinken, in plaats van het te besteden aan een artikel met een langere levensduur. Misschien hebben we nu te veel spullen en treedt er een verzadiging op.
Ik denk dat het grootste deel hiervan klopt.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247683
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 21:46 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Dus het ging mis toen het investeringsbedrijf de boel overnam? En dat investeringsbedrijf heeft het familiebedrijf V&D kapot gemaakt?
Ik zou het niet weten maar het zou niet de eerste keer zijn dat het gebeurt. Vraag me niet naar de details van de schimmige praktijken die dit soort parasitaire investeringsbedrijven gebruikt (ik weet niet of dat dit specifieke bedrijf zo'n bedrijf is) maar mensen die er wel heel erg veel over weten geven dit aan en onderbouwen het prima.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247740
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 10:32 schreef CrashO het volgende:

[..]

Eind jaren 80 zijn ze begonnen :Y
Nog net. :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149247757
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 21:46 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Dus het ging mis toen het investeringsbedrijf de boel overnam? En dat investeringsbedrijf heeft het familiebedrijf V&D kapot gemaakt?
Als we een van de bovenstaande stukjes van de PvdA moeten geloven wel. Ik heb niet genoeg kennis hierover, maar het zal niet zo zwart wit zijn. Al die sukkels die inkopen op het internet zullen ook niet geholpen hebben.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 22:02:02 #28
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_149248131
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:18 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Toch is online winkelen niet altijd handig: pakketten die niet in de brievenbus passen bijvoorbeeld. Overdag zijn we aan het werk en dus of de buren worden lastig gevallen door de bezorger, of het pakket moet afgehaald bij zo'n distributiedepot... Nou dan kan ik het net zo goed in de stad gaan halen.
Bol.com (fok maakt er automatisch een link van :') )brengt het naar je lokale Albert Heijn waar je het dan kan ophalen. Is nog niet overal mogelijk maar dat gaat wel komen. En op meer plekken dan alleen AH waarschijnlijk. Als mensen echt massaal online gaan bestelen krijg je wellicht ook losse kleine afhaalcentra her en der.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_149254544
Dit is een heftige ontwikkeling om even kort te zijn zo.
pi_149254724
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 22:02 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Bol.com (fok maakt er automatisch een link van :') )brengt het naar je lokale Albert Heijn waar je het dan kan ophalen. Is nog niet overal mogelijk maar dat gaat wel komen. En op meer plekken dan alleen AH waarschijnlijk. Als mensen echt massaal online gaan bestelen krijg je wellicht ook losse kleine afhaalcentra her en der.
2147483647 angels can dance on the point of a needle.
Add one and they will all turn into devils.
pi_149254737
Al die toplocaties komen vrij snel.
pi_149255054
Mijn hobby is winkelen nooit geweest. Ik was een zg. gerichte shopper: ik wist wat ik wilde hebben en wist ongeveer in welke winkels ik moest wezen. Maar alles in de stad verandert steeds. Winkels veranderen hun totale assortiment of gaan weg/verhuizen.
Dan zoek je je blauw in de stad. En zoals vroeger dat je veel kennissen in de stad tegenkwam, wat dan nog een pleister op de wonde was, dat gebeurt ook niet meer, want de gemeente heeft in al haar wijsheid beslist dat onze stad zich op de (shoppende) toerist moest richten.
Als ik V&D als voorbeeld neem: vroeger kon je daar uitstekend terecht voor allerlei handwerkmaterialen, daar stonden ze bekend om (25 jaar geleden ofzo) en voor goede schrijfwaren.
Maar dat is nu niet meer zo. Voeger kocht ik een enkele keer wel eens kleding, maar nu hangt alles zeer onoverzichtelijk op kleur of thema of merk. Eén keer per jaar kom ik nog in de V&D, maar dat komt omdat ik dan met mijn middelbare-school-vriendinnen bijeenkomst heb en daar hoort nu eenmaal hoedjes passen bij V&D bij. Dat is de enige reden dat ik hoop dat V&D blijft voortbestaan, want die traditie willen we minstens tot ons tachtigste erin houden.

Ik heb geen last van parkeergelden, dat is voor mij geen punt, want ik heb geen auto. Kwartiertje fietsen en mevroi is in de stad. Fietsen geen probleem, want met koude weer heb ik heerlijk warme kleding voor de fiets, die voor weinig geld in de bewaakte stalling kan. Maar dan toch een probleem, want in vele winkels is het bloedjewarm. Neem bijvoorbeeld de winkels met de open pui. In veel winkels is het warmer dan 20 graden, en daar loop ik dan met mijn dikke winterjas en andere lappen die mij op de fiets voor de kou moeten behoeden. Je word bijna misselijk van de warmte. En dan maar zoeken waar de winkel die je moet hebben nou weer zit.

Daarom ben ik een enorme internetshopper. Meestal wordt een dag na bestelling al geleverd, en vaak vervallen de verzendkosten boven bepaald bedrag. Als het kan, dan laat ik bij AH-klantenservice afleveren.
Wat daar ook zo makkelijk aan is: ik heb een tweede huisje op het platteland, en spullen die ik voor daar nodig heb, laat ik in het dorp bij AH bezorgen.
pi_149255588


Misschien kunnen ze woonruimte maken van de vele filialen en het logo in klassieke vorm op 't gebouw houden want het past inmiddels wel bij de geschiedenis van modern Nederland.
pi_149255623
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 08:46 schreef Beathoven het volgende:
[ afbeelding ]

Misschien kunnen ze woonruimte maken van de vele filialen en het logo in klassieke vorm op 't gebouw houden want het past inmiddels wel bij de geschiedenis van modern Nederland.
Dat ze zoveel logo's gehad hebben. Je zou bijna vermoeden dat men met logo's al niet wist wat men precies wou uitdragen en dus verkopen, dat dit dan ook tot uiting komt in de winkelformule.
pi_149255656
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 08:53 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat ze zoveel logo's gehad hebben. Je zou bijna vermoeden dat men met logo's al niet wist wat men precies wou uitdragen en dus verkopen, dat dit dan ook tot uiting komt in de winkelformule.
Voor een onderneming die het van 't midden van de 19e eeuw tm nu heeft kunnen volhouden met zoveel filialen kan ik niet bepaald denken dat het allemaal zo twijfelachtig was wat ze deden. Leken me toch goede keuzes.

of deze logo's allemaal ook gebruikt zijn weet ik niet, een paar zeker.
pi_149255722
Het lijkt me dat de verhuurders van die panden minstens net zoveel schuld hebben aan dit soort faillissementen als de opkomst van het webshoppen. Die absurd hoge huren maken een gezonde bedrijfsvoering bijzonder moeilijk.
pi_149255725
Het ging goed totdat ze van eigenaar naar eigenaar gingen hoppen. Ze waren zelfs beursgenoteerd?

Vooral zo'n 15 jaar terug toen het zo goed ging, kreeg ik vaak het gevoel dat we blij moesten zijn in het warenhuis te mogen rondlopen.

Hier een mooi artikel van de NOS over de geschiedenis van V&D.
pi_149256007
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:23 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Het is voor mij een heel groot eb vaak bepalend voordeel. Dat gehannes met die postzendingen en halve mongolen die het moeten bezorgen.. Ik betaal er graag meer voor om dat spelletje niet te hoeven spelen. Bovendien zou naar de stad gaan een beleving moeten zijn, meer dan alleen een product kopen. Ook een voordeel van een fysieke winkel, wat mij betreft
Ik ( en dat als man zijnde ) vind naar de stad gaan samen met de vrouw altijd wel leuk. Rustig de spullen uitzoeken die men nodig heeft, passen of het goed en lekker zit. Ergens een hapje eten. Dat vind ik leuk, dat mis ik toch met online kopen.

En meubels koop ik al helemaal niet online, ik moet eerst bv op 10 verschillende banken gaan zitten om te beslissen welke het lekkerste zit.
  zondag 1 februari 2015 @ 09:54:22 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256126
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:44 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Ik ( en dat als man zijnde ) vind naar de stad gaan samen met de vrouw altijd wel leuk. Rustig de spullen uitzoeken die men nodig heeft, passen of het goed en lekker zit. Ergens een hapje eten. Dat vind ik leuk, dat mis ik toch met online kopen.

En meubels koop ik al helemaal niet online, ik moet eerst bv op 10 verschillende banken gaan zitten om te beslissen welke het lekkerste zit.
Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256177
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
Als we de berichten zo lezen zou een volle binnenstad zo goed als nooit meer voor komen, dit door de hoge parkeertarieven en toegenomen online aankopen.
  zondag 1 februari 2015 @ 09:59:49 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256208
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:57 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Als we de berichten zo lezen zou een volle binnenstad zo goed als nooit meer voor komen, dit door de hoge parkeertarieven en toegenomen online aankopen.
Als je de toekomst wilt zien, ga eens naar Emmerich op een zaterdag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256238
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:25 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Uit de Volkskrant
Vinger op de zere plek ja. Ik zou hier volledig achter staan. Blijkbaar werkt het ook in Duitsland.
beter een knipoog dan een blauw oog
  zondag 1 februari 2015 @ 10:05:55 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256309
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:01 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Vinger op de zere plek ja. Ik zou hier volledig achter staan. Blijkbaar werkt het ook in Duitsland.
Begin eens een bedrijf in Duitsland, dan piep je wel anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256461
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
Inderdaad, dat je met de vrouw of vriendin gaat voor iets kleins en praktisch en met 5 volle tassen troep terugkomt.

Been there done that
pi_149256494
Ach joh, dat Amerikaanse investeringsfonds heeft iedereen genaaid.

Ook de mensen die nu de panden bezitten.
pi_149256527
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:18 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Inderdaad, dat je met de vrouw of vriendin gaat voor iets kleins en praktisch en met 5 volle tassen troep terugkomt.

Been there done that
Moet je niet doen. Gewoon met z'n tweeën gaan, vervolgens afspreken in een cafeetje. Kan zij lekker eindeloos winkels in- en uitlopen en kan jij een boekje lezen in een café. Mooi glas bier erbij, klaar. Iedereen blij.
pi_149256536
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moet er niet aan denken, hele zaterdag aan het sjokken in een volle binnenstad.
Naar Ikea of naar een meubelboulevard, the horror, the horror.
Ik ook niet, pfff. Heb daar geen tijd voor.

Toch koop ik kleding eigenlijk nooit online, omdat ik vaak ff wil passen en dat stiekem toch wel leuk vind. Meestal ben ik met een halfuurtje wel klaar omdat ik doelgericht shop ;)

Het probleem van de V&D is dat ze niet specialistisch genoeg zijn. Ik denk dat speciaalzaken altijd blijven bestaan.

Denk bv aan een fietsenwinkel, als je een racefiets wil kopen, maar er de ballen verstand van hebt ga je toch naar een fietsenwinkel.
pi_149256621
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:23 schreef Tommeke het volgende:

[..]

Ik ook niet, pfff. Heb daar geen tijd voor.

Toch koop ik kleding eigenlijk nooit online, omdat ik vaak ff wil passen en dat stiekem toch wel leuk vind. Meestal ben ik met een halfuurtje wel klaar omdat ik doelgericht shop ;)

Het probleem van de V&D is dat ze niet specialistisch genoeg zijn. Ik denk dat speciaalzaken altijd blijven bestaan.

Denk bv aan een fietsenwinkel, als je een racefiets wil kopen, maar er de ballen verstand van hebt ga je toch naar een fietsenwinkel.
Ik verdiep me meestal online. Meerdere bronnen en ervaringen van verschillende mensen geeft een veel beter beeld dan de mening en kennis van 1 specialist.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  zondag 1 februari 2015 @ 10:44:55 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149256840
Als ik zo eens om mij heenkijk in de woonkamer is het enige wat niet online gekocht is twee antieke perzische tapijten (erfstukken), de TV (was een bonus van een grote leverancier van mijn man), wat drank in de kast en wat glazen, en de verlichting.
Voor de rest, de eettafel, kasten, bank, stoelen, electronica, content, boeken, laptop, ipad, snuisterijen etc etc is alles online gekocht.
De keuken is niet online gekocht, maar bij een goede vriend van mij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149256865
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Als ik zo eens om mij heenkijk in de woonkamer is het enige wat niet online gekocht is twee antieke perzische tapijten (erfstukken), de TV (was een bonus van een grote leverancier van mijn man), wat drank in de kast en wat glazen, en de verlichting.
Voor de rest, de eettafel, kasten, bank, stoelen, electronica, content, boeken, laptop, ipad, snuisterijen etc etc is alles online gekocht.
De keuken is niet online gekocht, maar bij een goede vriend van mij.
Hier ook... Hell, zelfs de grote wekelijkse boodschappen doe ik online.
'And I called your name,
like an addicted to cocaine calls for the stuff he'd rather blame'
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 10:57:44 #51
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257047
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  zondag 1 februari 2015 @ 11:18:03 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149257343
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:57 schreef Paul het volgende:
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
Mja, kostuums/pakken ja, jeans/shirts/sokken/ondergoed niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 11:18:23 #53
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257351
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kostuums/pakken ja, jeans/shirts/sokken/ondergoed niet
Wel :o
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_149257367
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:16 schreef thom_05 het volgende:
Moet ik mijn mening geven?
Nee want reaguren over al dat slechte (of goede) nieuws is niet goed voor je vrijheid (onderlinge verspreiding emotie kan je vrijheid nekken)
  zondag 1 februari 2015 @ 11:23:31 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149257439
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:18 schreef Paul het volgende:

[..]

Wel :o
Jij wilt ondergoed en sokken perse in een winkel kopen en passen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 11:24:02 #56
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257444
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij wilt ondergoed en sokken perse in een winkel kopen en passen?
Ja :o ?
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_149257466
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:11 schreef gebrokenglas het volgende:
Het ging goed totdat ze van eigenaar naar eigenaar gingen hoppen. Ze waren zelfs beursgenoteerd?

Vooral zo'n 15 jaar terug toen het zo goed ging, kreeg ik vaak het gevoel dat we blij moesten zijn in het warenhuis te mogen rondlopen.

Hier een mooi artikel van de NOS over de geschiedenis van V&D.
Ik hoorde van de week op RADIO 1 een item hierover, het schijnt dat V & D langlopende contracten heeft die niet hoog zijn soms zelfs onder de huidige marktprijzen.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149257537
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij wilt ondergoed en sokken perse in een winkel kopen en passen?
Zeker

Kleding koop ik NOOIT online
lekker faxen heel de dag echt genot
  zondag 1 februari 2015 @ 11:30:47 #59
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_149257559
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:57 schreef Paul het volgende:
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
  zondag 1 februari 2015 @ 11:36:43 #60
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_149257647
Koop altijd schoenen online: betere voorwaarden dan in de winkel en gratis terugsturen.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_149257655
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:29 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Zeker

Daarom koop ik vanaf nu ondergoed liever online.
  zondag 1 februari 2015 @ 11:42:14 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149257741
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:29 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Zeker

Kleding koop ik NOOIT online
Wat koop je wel online?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 1 februari 2015 @ 11:49:07 #63
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_149257868
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat koop je wel online?
Ik koop bijna nooit wat online, maar als het zo zou zijn een boek ofzo
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_149258284
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:44 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Ik ( en dat als man zijnde ) vind naar de stad gaan samen met de vrouw altijd wel leuk. Rustig de spullen uitzoeken die men nodig heeft, passen of het goed en lekker zit. Ergens een hapje eten. Dat vind ik leuk, dat mis ik toch met online kopen.

En meubels koop ik al helemaal niet online, ik moet eerst bv op 10 verschillende banken gaan zitten om te beslissen welke het lekkerste zit.
Dat bedoel ik. En zo zijn er meer. Sterker nog: de (aantrekkelijke) steden barsten uit de voegen op de traditionele koopdagen. Tuurlijk zal er wat van de onlineverkopen ten koste gaan van de V&D. Maar om daar de oorzaak van een evt.faillissement te leggen is echt veel te makkelijk. Sowieso heeft v&d ook een online strategie en anders kunnen ze die ontwikkelen. Daarnaast hebben ze een uitgebreid distributienetwerk om die online business te faciliteren. Bovendien komen daarnaast nog meer dan genoeg mensen in de stad, alleen misschien niet in de v&d. Ze zijn (bewust of onbewust) vergeten te adapteren en dat is dodelijk voor elke onderneming.

Persoonlijk denk ik dat dit een bewuste strategie is van de durfkapitalisten. Bv-ploffen maar dan in t groot
  zondag 1 februari 2015 @ 12:12:34 #65
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_149258369
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:57 schreef Paul het volgende:
Kleding zou ik ook nooit online kopen, ik wil gewoon altijd passen
Ken mensen die van elk kledingstuk 3 maten bestellen en dan thuis passen en de rest weer (gratis) terugsturen, zijn veel kledingwinkels die dat doen. Sommige halen zelfs weer de kleding op.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_149258376
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:08 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Persoonlijk denk ik dat dit een bewuste strategie is van de durfkapitalisten. Bv-ploffen maar dan in t groot
Geen durfkapitalist laat geen goed renderend bedrijf ploffen.
Buiten dat maken ze al jaren verlies / daalt de omzet dat zijn geen zaken die door een investerings
maatschappij worden veroorzaakt.

Vorig jaar mei werd al alarm geslagen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)an_verdubbeld__.html
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
  zondag 1 februari 2015 @ 12:14:01 #67
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149258403
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:12 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ken mensen die van elk kledingstuk 3 maten bestellen en dan thuis passen en de rest weer (gratis) terugsturen, zijn veel kledingwinkels die dat doen. Sommige halen zelfs weer de kleding op.
Opzich wel logisch, drie kledingstukken versturen kost slechts marginaal meer dan één.
pi_149258446
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kostuums/pakken ja, jeans/shirts/sokken/ondergoed niet
De stad ingaan is hier niet zo'n onderneming, een half uurtje met de fiets.
Ik ken mijn maten en dus haal zo die sokken en shirts en broeken op.
Ik kijk wat mooi is en als maat XXL heeft en dat gaat dan zo mee, zonder passen.
In de winkel heb je een veel betere indruk hoe het lijkt dan met die jpg op de website.
pi_149258634
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:15 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

De stad ingaan is hier niet zo'n onderneming
Net of hier in Nederland naar de stad gaan zo'n verschrikkelijke onderneming is. Het is eerder gemakzucht en luiheid.
pi_149258661
Gisteren wel nog een paar fraaie overhemden in de uitverkoop gekocht daar. Maar het viel ook op dat de normale prijs wel 3x de prijs van de primark was. En het kwaliteitsverschil is volgens mij nihil.

evenals het feit dat ze allebei toch wel door kinderhandjes in elkaar gezet zijn :{
pi_149258730
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat koop je wel online?
blurays

Games

Scheermesjes
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149258761
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:27 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

blurays

Games

Scheermesjes
Faxpapier?
pi_149258775
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:23 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Net of hier in Nederland naar de stad gaan zo'n verschrikkelijke onderneming is. Het is eerder gemakzucht en luiheid.
Het kan een onderneming zijn, vooral in de grotere steden (met de auto).
pi_149258834
Huurbaas V&D in Deventer en Apeldoorn eist volledige huur

V&D
DEVENTER/APELDOORN - Als Elizen Vastgoed de huurpenningen van V&D niet zoals afgesproken op 1 februari aanstaande heeft ontvangen, dan zal het Twellose bedrijf het warenhuis in gebreke stellen.

De vastgoedonderneming, eigenaar van de panden in<EN>Deventer en Apeldoorn, en V&D zijn niet langer in gesprek. Deze week werd bekend dat V&D verhuurders om huurverlaging en een huurvrije periode van vier maanden vraagt. Elizen-eigenaar Maré Elizen noemt die eis belachelijk. ,,In de bijna halve eeuw die we bestaan is dit de meest absurde vraag die we kregen.’’

Afgelopen maandag gaf een directeur van Elizen Vastgoed nog aan over de eis in onderhandeling te gaan met V&D. Volgens Elizen is inderdaad gesproken over de eisen van V&D, maar bleek het warenhuis geenszins bereid water bij de wijn te doen.
pi_149258851
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:29 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Faxpapier?
nee wel waterfilterkanfilters
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149258871
met de vastgoedmaffia valt niet te spotten
pi_149258890
mmm, zou jammer zijn als dat bedrijf zou vallen. Op zich wel een leuk warenhuis.
pi_149258941
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:23 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Net of hier in Nederland naar de stad gaan zo'n verschrikkelijke onderneming is. Het is eerder gemakzucht en luiheid.
Dat klopt, stel ik lees een boekrecensie met daaronder een link naar BOL.COM
Met 4 muisklikken (echt waar) heb ik het boek de dag erna op mijn werk afgeleverd.

Stel ik ga naar de stad, jas aan, ik moet rekening houden met de openingstijden, een minuut of 10 fietsen, boek is er misschien niet, terug fietsen, jas weer uit enz.

Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149258957
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:33 schreef hans1985 het volgende:
mmm, zou jammer zijn als dat bedrijf zou vallen. Op zich wel een leuk warenhuis.
Tegenwoordig wel, vroeger (paar jaar terug) was dat een stuk minder.

En de Bijenkorf: hebben die dezelfde problematiek?
pi_149258978
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef Buster24 het volgende:
Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
Nou als je toch al in de stad moest wezen voor iets kun je het gewoon gelijk meepakken.
pi_149258985
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Tegenwoordig wel, vroeger (paar jaar terug) was dat een stuk minder.

En de Bijenkorf: hebben die dezelfde problematiek?
die hebben toch ook al twee vestigingen gesloten?
Bijenkorf was wel mooi warenhuis. kocht er alleen met die kortingsacties anders was het gewoon te duur :p
  zondag 1 februari 2015 @ 12:37:57 #82
435923 Bittere_Ernst.
Ik ben verbitterd!
pi_149258992
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Dat klopt, stel ik lees een boekrecensie met daaronder een link naar BOL.COM
Met 4 muisklikken (echt waar) heb ik het boek de dag erna op mijn werk afgeleverd.

Stel ik ga naar de stad, jas aan, ik moet rekening houden met de openingstijden, een minuut of 10 fietsen, boek is er misschien niet, terug fietsen, jas weer uit enz.

Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
In de stad lopen een hoop lekkere wijven.
Maar diep van binnen lach ik.
pi_149259003
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:37 schreef Bittere_Ernst. het volgende:

[..]

In de stad lopen een hoop lekkere wijven.
En je komt nog eens onder de mensen inderdaad.
pi_149259013
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:33 schreef Evertjan het volgende:
met de vastgoedmaffia valt niet te spotten
http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html

Personeel eist ook salaris, is dit ook mafia ;)
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149259032
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef Buster24 het volgende:


Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
Dat je wat beweging gehad hebt en hierdoor niet te dik wordt van het alleen nog maar binnen hangen. ;)
pi_149259059
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:38 schreef Buster24 het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html

Personeel eist ook salaris, is dit ook mafia ;)
Personeel zijn de loonslaven van de V&D , en de V&D is op zijn beurt weer de loonslaaf van de vastgoedmaffia
pi_149259080
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:38 schreef Buster24 het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html

Personeel eist ook salaris, is dit ook mafia ;)
Mijn ervaring met dit soort dingen is dat het sowieso te laat is om het bedrijf nog te redden.
Als de baas loonsverlaging vraagt/oplegt om 'het bedrijf te redden' zitten ze toch al aan de rand van de afgrond, en het personeel is de lul met de WW.
Beter direct omvallen ipv een maand later, zodat de mensen er beter afkomen.
pi_149259099
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Tegenwoordig wel, vroeger (paar jaar terug) was dat een stuk minder.

En de Bijenkorf: hebben die dezelfde problematiek?
Bijenkorf is al drastisch ingekrompen http://www.nrc.nl/nieuws/(...)-jaren-vijf-winkels/ twee van de twaalf winkels al dicht en volgend jaar sluiten er nog drie.

Niet helemaal dezelfde problematiek maar het is wel vergelijkbaar.
  zondag 1 februari 2015 @ 12:41:51 #89
435923 Bittere_Ernst.
Ik ben verbitterd!
pi_149259100
Maar vind persoonlijk de V&D geen prettige winkel. Prijs/kwaliteit verhouding is voor alle afdelingen die ze hebben elders gunstiger te vinden. Ik kwam er zelden, en zal ze absoluut niet missen.

Ik denk wel dat we mensen die over een jaar of 10 geboren worden mogen uitleggen wat winkelen is. Benieuwd hoe de stad er uit gaat zien als de winkels weg zijn. Het biedt ook veel nieuwe kansen.
Maar diep van binnen lach ik.
pi_149259122
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:41 schreef Bittere_Ernst. het volgende:
Maar vind persoonlijk de V&D geen prettige winkel. Prijs/kwaliteit verhouding is voor alle afdelingen die ze hebben elders gunstiger te vinden. Ik kwam er zelden, en zal ze absoluut niet missen.

Ik denk wel dat we mensen die over een jaar of 10 geboren worden mogen uitleggen wat winkelen is. Benieuwd hoe de stad er uit gaat zien als de winkels weg zijn. Het biedt ook veel nieuwe kansen.
Welke kansen?
pi_149259170
Ik was gisteren bij V&D omdat iemand hier postte dat hij nog een cadeaucard had liggen, toen bedacht ik me dat ik er ook een had. Stond zelfs nog een kleine 40 euro op en die wilde ik snel uitgeven. Heb er een cadeautje voor een verjaardag en wat servies van gekocht en dat bracht me op afdelingen die ik eigenlijk nog nooit had gezien. Vond het er best goed uitzien allemaal, lang niet zo erg als wat iedereen roept. Personeel was ook erg vriendelijk, terwijl ik dacht, die staan hier met zware tegenzin omdat ze minder betaald krijgen en volgende week failliet zijn. Er zit blijkbaar veel meer in die winkel dan ik dacht, maar misschien is het hun probleem wel dat ik dat niet wist en met mij velen.
  zondag 1 februari 2015 @ 12:44:06 #92
435923 Bittere_Ernst.
Ik ben verbitterd!
pi_149259188
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:42 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Welke kansen?
Meer ruimte voor groen, voor kunst / cultuur. Dat soort dingen. Er zal best iets leuks komen in plaats van de winkels :)
Maar diep van binnen lach ik.
  Moderator zondag 1 februari 2015 @ 12:44:51 #93
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_149259213
Ik heb ook het gevoel dat er een tweedeling ontstaat. Aan de ene kant winkels waar alles zo goedkoop mogelijk moet zijn zoals Action en Primark. Aan de andere kant winkels waar alles zo luxe mogelijk moet zijn en mensen een redelijk groot budget te besteden hebben en niet zo op de prijs letten als het artikel van goede kwaliteit is. Winkels als V&D, Hema, Miss Etam enz. zitten hier net tussen in en krijgen problemen.
pi_149259239
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:19 schreef Synthercell het volgende:

[..]

Nee want reaguren over al dat slechte (of goede) nieuws is niet goed voor je vrijheid (onderlinge verspreiding emotie kan je vrijheid nekken)
Precies.
A society of sheep must in time beget a government of wolves.
- Henry de Jouvenel
pi_149259310
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:38 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

En je komt nog eens onder de mensen inderdaad.
Dat is een punt inderdaad waarom ik nog wel eens in de stad kom.

Ik heb onlangs (ik meen in het FD) een artikel over boekwinkels in de VS gelezen daar speelde dit dus ook, concurrentie met online winkels, alle grote boekzaken zijn omgeklapt en daar zijn een soort huiskamer boekwinkels voor terug gekomen, er staan banken, leestafels, er is koffie enz.

Schijnt succesvol te zijn omdat de "gun factor" het weer wint van de "prijs factor"
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149259470
Alsof kopen bij die web-winkels zonder problemen is, als je Kassa hebt gezien weet je wel beter
van BCC waren er allen al 270 namaak websites, en het is bijna niet te zien. Dus een makkelijke truc om mensen hun geld afhandig te maken.
Persoonlijk ga ik liever naar de winkels, bij kleren kopen wil ik de stof effe voelen en de kwaliteit, en het gedoe met pakjes afhalen bij de kruidenier staat me ook tegen.
Ik denk dan ook dat het meer te maken heft met de crises en het feit dat mensen gewoonweg minder geld te besteden hebben, dan dat ze echt meer kopen bij de web-winkels.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_149259543
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:12 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Geen durfkapitalist laat geen goed renderend bedrijf ploffen.
Buiten dat maken ze al jaren verlies / daalt de omzet dat zijn geen zaken die door een investerings
maatschappij worden veroorzaakt.

Vorig jaar mei werd al alarm geslagen.
http://www.telegraaf.nl/d(...)an_verdubbeld__.html
Waarom hangen ze dan achterover en wijzen ze naar 'online aankopen'? hebben ze als investeerders geen invloed op de strategie denk je?
pi_149259649
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:40 schreef Evertjan het volgende:

[..]

Personeel zijn de loonslaven van de V&D , en de V&D is op zijn beurt weer de loonslaaf van de vastgoedmaffia
Niet van die domme dingen zeggen. V&D heeft eerst al het vastgoed verkocht aan vastgoedboeren voor een hele berg cash om het vervolgens terug te huren. Vervolgens zetten ze de verhuurders het mes op de keel. Als je mij zo'n kunstje flikt ben ik ook niet genegen je te helpen.. ;)
  zondag 1 februari 2015 @ 13:01:16 #99
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_149259736
Je kunt de webwinkels sowieso niet de schuld geven van de problemen bij V&D, want ze hebben zelf ook gewoon een webwinkel.

De reden dat de winkel het moeilijk heeft is omdat het aanbod niet aantrekkelijk is. Simple as that.
pi_149259865
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:55 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

Waarom hangen ze dan achterover en wijzen ze naar 'online aankopen'? hebben ze als investeerders geen invloed op de strategie denk je?
Dat is voer voor economen, ik weet niet wat de invloed van zo'n maatschappij is op de strategie en misschien hebben ze dat wel maar is ook die strategie niet aangeslagen.

Alleen vind ik het een beetje kort door de bocht om zonder fatsoenlijke onderbouwing naar de investeerders te wijzen, voor alle duidelijkheid, het kan maar hoeft niet.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
  zondag 1 februari 2015 @ 13:16:02 #101
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_149260172
quote:
2s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:33 schreef Evertjan het volgende:
met de vastgoedmaffia valt niet te spotten
"Maxeda, waarachter onder meer de beruchte risicobelegger KKR school, verdiende op de verkoop van het vastgoed al 1,5 miljard euro - 150 miljoen meer dan voor het hele winkelconcern was betaald."

En nu willen ze die vastgoedboeren nog een keer laten betalen?
Haters everywhere but I don't really care.
  zondag 1 februari 2015 @ 13:17:16 #102
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_149260213
Vanmiddag gaat mijn vriendin ook maar even naar de V&D met een bon die ze nog heeft liggen.
  zondag 1 februari 2015 @ 13:18:10 #103
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_149260240
Ga zo ook ff naar V&D om m'n V&D bon in te wisselen voor een boekenbon :)
Haters everywhere but I don't really care.
pi_149260376
Ik koop regelmatig op de webwinkel van de V&D. Komt omdat ze me elke dag 3 mails sturen ofzo. Jammer dat het zo slecht met ze gaat.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_149260463
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 13:05 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Dat is voer voor economen, ik weet niet wat de invloed van zo'n maatschappij is op de strategie en misschien hebben ze dat wel maar is ook die strategie niet aangeslagen.

Alleen vind ik het een beetje kort door de bocht om zonder fatsoenlijke onderbouwing naar de investeerders te wijzen, voor alle duidelijkheid, het kan maar hoeft niet.
De onderbouwing die ik geef is dat ze aantoonbaar al 1,5 jaar achterover leunen, wachtend tot de boel klapt. Een veel voorkomende strategie is dat de BV met alle schulden klapt en in het faillisement de schulden met een schijntje worden afgedaan. In dit geval is met de verkoop van het vastgoed een prima rendement behaald. Rest enkel nog het faillissement van de toko en de investeerders hebben het doel gehaald.
pi_149260464
Ik lees overigens al jaren dat er bij V&D genoeg mensen over de vloer komen, maar dat ze per persoon veel te weinig besteden. Blijkbaar krijgen ze het maar niet voor elkaar om daar iets aan te doen.
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_149260772
Vind trouwens de chocolade verkoop bar wel erg fijn bij V&D :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_149261091
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:36 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Dat klopt, stel ik lees een boekrecensie met daaronder een link naar BOL.COM
Met 4 muisklikken (echt waar) heb ik het boek de dag erna op mijn werk afgeleverd.

Stel ik ga naar de stad, jas aan, ik moet rekening houden met de openingstijden, een minuut of 10 fietsen, boek is er misschien niet, terug fietsen, jas weer uit enz.

Eerlijk is eerlijk, wat is voor mij de meerwaarde om hem in de stad (dorp) te kopen :?
Dan kom je weer lekker de deur uit. Stukje fietsen, heerlijk. Snuffelen in de boekenwinkel.
pi_149261125
quote:
10s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:29 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Het kan een onderneming zijn, vooral in de grotere steden (met de auto).
Nou, wat een onderneming. Men rijdt naar een parkeergarage en parkeert daar de auto.
  zondag 1 februari 2015 @ 13:53:39 #110
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_149261245
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 13:49 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Nou, wat een onderneming. Men rijdt naar een parkeergarage en parkeert daar de auto.
á 10 euro per uur

Dat is een duur boek, bij bol.com zijn de verzendkosten ¤1,95
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_149261617
quote:
10s.gif Op zondag 1 februari 2015 13:53 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

á 10 euro per uur

Dat is een duur boek, bij bol.com zijn de verzendkosten ¤1,95
¤2 per 19 minuten is niet ongebruikelijk idd.
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149261798
quote:
10s.gif Op zondag 1 februari 2015 13:53 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

á 10 euro per uur

Dat is een duur boek, bij bol.com zijn de verzendkosten ¤1,95
Dan ga je met de fiets.
pi_149261858
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:15 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Dan ga je met de fiets.
door de regen en de storm
lekker faxen heel de dag echt genot
  zondag 1 februari 2015 @ 14:19:48 #114
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_149261942
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:15 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Dan ga je met de fiets.
Tijd is ook geld. Ik kan een halfuur naar het centrum fietsen om er vervolgens achter te komen dat het boek niet verkrijgbaar is of ik kan het binnen 5 minuten bestellen via internet.
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_149261952
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:15 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Dan ga je met de fiets.
in de zomer ja maar winter. en als je veel wilt shoppen...alles mee op de fiets?
door dat dure parkeerbeleid jagen ze ook de mensen weg.
pi_149261966
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:19 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

Tijd is ook geld. Ik kan een halfuur naar het centrum fietsen om er vervolgens achter te komen dat het boek niet verkrijgbaar is of ik kan het binnen 5 minuten bestellen via internet.
de stad in winkelen is toch gezellig?
  zondag 1 februari 2015 @ 14:20:50 #117
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_149261980
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:20 schreef hans1985 het volgende:

[..]

de stad in winkelen is toch gezellig?
Daar verschillen de meningen over :+
  zondag 1 februari 2015 @ 14:29:50 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149262310
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:20 schreef hans1985 het volgende:

[..]

de stad in winkelen is toch gezellig?
Als je een wijf bent
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 februari 2015 @ 14:32:40 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149262432
Ik moet zeggen, een keten als V&D die failliet gaat kan me niet boeien, een zelfstandig ondernemer met een geheel eigen aanbod en leuke dingen die ermee op houd vind ik veel ergerlijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149262636
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:43 schreef El_Liberaliste het volgende:
.. en dat bracht me op afdelingen die ik eigenlijk nog nooit had gezien.
Anderen ook niet :)
  zondag 1 februari 2015 @ 14:37:32 #121
12221 Tijn
Powered by MS Paint
pi_149262645
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet zeggen, een keten als V&D die failliet gaat kan me niet boeien, een zelfstandig ondernemer met een geheel eigen aanbod en leuke dingen die ermee op houd vind ik veel ergerlijker.
De voornaamste reden dat het nieuws is dat V&D op omvallen staat, is het grote aantal mensen dat ze in dienst hebben.
pi_149262685
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 18:21 schreef __Saviour__ het volgende:
Voor kleinere steden met weinig aansprekende stadscentra zal het toch een groot verlies zijn
bedoel je dat v en d daar verdwijnt, of het afnemende winkel gelegenheid?

In het geval van het laatste, dan komt er wel een zelfstandige schoenenzaak oid. En als het echt zo door gaat, dan zullen de huurprijzen van winkelpanden ook wel omlaag gaan. Want anders verhuren ze het al helemaal niet.
-Er valt elke dag wel wat te klagen. :)
pi_149262769
Ik stond laatst in de V&D vestiging in Naaldwijk, viel allemaal best mee..

  zondag 1 februari 2015 @ 14:59:38 #124
16715 Mylene
*schatje*
pi_149264170
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet zeggen, een keten als V&D die failliet gaat kan me niet boeien, een zelfstandig ondernemer met een geheel eigen aanbod en leuke dingen die ermee op houd vind ik veel ergerlijker.
En ondertussen pochen dat je bijna alles online bestelt. Dat helpt die leuke zelfstandige ondernemer ook niet echt...
pi_149265605
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:40 schreef Beathoven het volgende:
Ik stond laatst in de V&D vestiging in Naaldwijk, viel allemaal best mee..

[ afbeelding ]
:')

Waar is dit?
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149265826
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:38 schreef spierbal het volgende:

[..]

bedoel je dat v en d daar verdwijnt, of het afnemende winkel gelegenheid?

In het geval van het laatste, dan komt er wel een zelfstandige schoenenzaak oid. En als het echt zo door gaat, dan zullen de huurprijzen van winkelpanden ook wel omlaag gaan. Want anders verhuren ze het al helemaal niet.
Hier moest een supermarkt een keer het betreffende pand uit omdat het pand officieel een ander bestemmingsplan had en ze er niet meer langer mochten blijven zitten, van de gemeente of de verhuurbaas of whatever.
Vervolgens stond het gewoon meer dan 6 of 7 jaar leeg. Tsja.

[ Bericht 0% gewijzigd door gebrokenglas op 01-02-2015 19:32:19 ]
  zondag 1 februari 2015 @ 16:16:55 #128
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_149266371
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:57 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

:')

Waar is dit?
Bangkok
http://www.telegraph.co.u(...)rium-in-Bangkok.html
pi_149267854
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 10:01 schreef Knipoogje het volgende:

[..]

Vinger op de zere plek ja. Ik zou hier volledig achter staan. Blijkbaar werkt het ook in Duitsland.
Het is ook een beetje de vinger op de zere plek van de PvdA zelf. Ze gaan mee in die neoliberale logica dat dit soort sprinkhanenplagen van speculanten goed zouden zijn voor de economie en de werkgelegenheid, wat natuurlijk nonsens is, om dan vervolgens na een aantal verdronken kalveren eens wat waarschuwingsbordjes bij de put te plaatsen.

quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:11 schreef Jigzoz het volgende:
Het lijkt me dat de verhuurders van die panden minstens net zoveel schuld hebben aan dit soort faillissementen als de opkomst van het webshoppen. Die absurd hoge huren maken een gezonde bedrijfsvoering bijzonder moeilijk.
De panden waren van V&D, maar zijn verkocht ten bate van de 'durfkapitalisten'.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149267863
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 13:25 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

De onderbouwing die ik geef is dat ze aantoonbaar al 1,5 jaar achterover leunen, wachtend tot de boel klapt. Een veel voorkomende strategie is dat de BV met alle schulden klapt en in het faillisement de schulden met een schijntje worden afgedaan. In dit geval is met de verkoop van het vastgoed een prima rendement behaald. Rest enkel nog het faillissement van de toko en de investeerders hebben het doel gehaald.
Wat je doet is speculeren op basis van krantenartikelen.
Mag maar ik neem het niet serieus.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149268144
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:02 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Wat je doet is speculeren op basis van krantenartikelen.
Mag maar ik neem het niet serieus.
Nou, kom er maar in. Wat heeft Nostradamus over 't zware weer van de V&D geschreven?
  zondag 1 februari 2015 @ 17:18:53 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149268338
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:01 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het is ook een beetje de vinger op de zere plek van de PvdA zelf. Ze gaan mee in die neoliberale logica dat dit soort sprinkhanenplagen van speculanten goed zouden zijn voor de economie en de werkgelegenheid, wat natuurlijk nonsens is, om dan vervolgens na een aantal verdronken kalveren eens wat waarschuwingsbordjes bij de put te plaatsen.

[..]

De panden waren van V&D, maar zijn verkocht ten bate van de 'durfkapitalisten'.
Ik snap niet zo goed wat je probleem is hiermee, een eigenaar van een bedrijf mag doen met zijn bedrijf wat hij wil. Het vastgoed verkopen, het bedrijf omstructureren. Wat jij schijnbaar wilt is dat je als eigenaar van een bedrijf het geld er niet uit mag halen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149268613
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snap niet zo goed wat je probleem is hiermee, een eigenaar van een bedrijf mag doen met zijn bedrijf wat hij wil. Het vastgoed verkopen, het bedrijf omstructureren. Wat jij schijnbaar wilt is dat je als eigenaar van een bedrijf het geld er niet uit mag halen.
Daarbij zijn "durfinvesteerders" (het woord zegt het al) vaak ook investeerders die in actie komen als een bedrijf in zwaar weer is gekomen.
Ze proberen dan door de boel te splitsen nog takken rendabel te maken en deze met winst te verkopen.

Het alternatief is vaak faillissement en een gang naar de curator.
Overigens doet een curator vaak niet anders, de boel in stukken verkopen om er zo veel mogelijk uit te halen voor de schuldeisers.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149268648
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snap niet zo goed wat je probleem is hiermee, een eigenaar van een bedrijf mag doen met zijn bedrijf wat hij wil. Het vastgoed verkopen, het bedrijf omstructureren. Wat jij schijnbaar wilt is dat je als eigenaar van een bedrijf het geld er niet uit mag halen.
Ik heb op school geleerd van een als economieleraar bijklussende VVD-er en ondernemer dat continuiteit de hoofddoelstelling van een bedrijf is, en dat winst in de eerste plaats daartoe dient. Blijkbaar zijn de bakens verzet.

Ik vind niet dat je als eigenaar van een bedrijf ermee mag doen wat je wil. Tenminste, wel met je eigen bedrijf, indien dat volledig tot je vermogen behoort en je ook uit dat vermogen de schulden voldoet. Maar voor vennootschappen heeft de regelzuchtige overheid ingegrepen op de vrije markt en geoordeeld dat daarbij de eigenaren niet met hun vermogen aansprakelijk zijn voor de schulden. Dan moet je ook regelen dat dat goed gaat en er geen misbruik van wordt gemaakt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149268720
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb op school geleerd van een als economieleraar bijklussende VVD-er en ondernemer dat continuiteit de hoofddoelstelling van een bedrijf is, en dat winst in de eerste plaats daartoe dient. Blijkbaar zijn de bakens verzet.

Ik vind niet dat je als eigenaar van een bedrijf ermee mag doen wat je wil. Tenminste, wel met je eigen bedrijf, indien dat volledig tot je vermogen behoort en je ook uit dat vermogen de schulden voldoet. Maar voor vennootschappen heeft de regelzuchtige overheid ingegrepen op de vrije markt en geoordeeld dat daarbij de eigenaren niet met hun vermogen aansprakelijk zijn voor de schulden. Dan moet je ook regelen dat dat goed gaat en er geen misbruik van wordt gemaakt.
WS weer met newspeak...

Het blijft grappig.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149268885
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149268901
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb op school geleerd van een als economieleraar bijklussende VVD-er en ondernemer dat continuiteit de hoofddoelstelling van een bedrijf is, en dat winst in de eerste plaats daartoe dient. Blijkbaar zijn de bakens verzet.

Ik vind niet dat je als eigenaar van een bedrijf ermee mag doen wat je wil. Tenminste, wel met je eigen bedrijf, indien dat volledig tot je vermogen behoort en je ook uit dat vermogen de schulden voldoet. Maar voor vennootschappen heeft de regelzuchtige overheid ingegrepen op de vrije markt en geoordeeld dat daarbij de eigenaren niet met hun vermogen aansprakelijk zijn voor de schulden. Dan moet je ook regelen dat dat goed gaat en er geen misbruik van wordt gemaakt.
Maar wie zou dan wel moeten bepalen wat er met het bedrijf gebeurd?
En volgens mij heeft de wet al geregeld dat bij wanbestuur eigenaren aansprakelijk zijn.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149268930
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snap niet zo goed wat je probleem is hiermee, een eigenaar van een bedrijf mag doen met zijn bedrijf wat hij wil. Het vastgoed verkopen, het bedrijf omstructureren. Wat jij schijnbaar wilt is dat je als eigenaar van een bedrijf het geld er niet uit mag halen.
Dat is natuurlijk veel te kort door de bocht. Ken je het begrip paulianeus handelen?
pi_149269173
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:38 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Maar wie zou dan wel moeten bepalen wat er met het bedrijf gebeurd?
En volgens mij heeft de wet al geregeld dat bij wanbestuur eigenaren aansprakelijk zijn.
Dat is dus niet effectief. O.a. omdat het bedrijf eerst daadwerkelijk failliet moet gaan, terwijl er vaak sprake is van een doorstart of opknippen. Ten tweede omdat er bij de bestuurders maar een fractie van de schade te halen is, het zijn de aandeelhouders die het meeste profiteren en dat geld krijg je niet terug.

Dan moet je op een andere manier zorgen dat er tegenover de perverse prikkels corrigerende prikkels staan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149269229
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:47 schreef Weltschmerz het volgende:

Dat is dus niet effectief. O.a. omdat het bedrijf eerst daadwerkelijk failliet moet gaan, terwijl er vaak sprake is van een doorstart of opknippen. Ten tweede omdat er bij de bestuurders maar een fractie van de schade te halen is, het zijn de aandeelhouders die het meeste profiteren en dat geld krijg je niet terug.

Dan moet je op een andere manier zorgen dat er tegenover de perverse prikkels corrigerende prikkels staan.
Het probleem van V&D is veranderde marktomstandigheden.

Dat jij kennelijk meent dat de eigenaren hun rendement op hun ingelegde vermogen maar op moeten offeren om uit te stellen wat ooit gaat gebeuren...

Vrij idioot.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149269338
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:47 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is dus niet effectief. O.a. omdat het bedrijf eerst daadwerkelijk failliet moet gaan, terwijl er vaak sprake is van een doorstart of opknippen. Ten tweede omdat er bij de bestuurders maar een fractie van de schade te halen is, het zijn de aandeelhouders die het meeste profiteren en dat geld krijg je niet terug.

Dan moet je op een andere manier zorgen dat er tegenover de perverse prikkels corrigerende prikkels staan.
Maar wat is jouw voorstel dan?
Om een bedrijf te besturen moet een CO / bestuur/ eigenaar toch handelingsvrijheid hebben.

Daarbij komt dat bij een doorstart aandeelhouders net zo goed hun geld kwijt zijn, kijk bijvoorbeeld naar SNS de aandelen waren niets meer waard.

Normaal gesproken heeft iedereen er belang bij dat een bedrijf goed draait, winst maakt enz.
Ik zeg niet dat ze er niet zijn maar ik ken geen gevallen dat een investeerder een prima renderend bedrijf opzettelijk failliet laat gaan.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149269690
quote:
10s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:32 schreef DS4 het volgende:

[..]

WS weer met newspeak...

Het blijft grappig.
Op mijn school was de leerstof terzake ongetwijfeld wat uitgebreider dan op de jouwe, maar jij moet je ook realiseren dat het kapitalisme decennia prima gefunctioneerd heeft met de conituiteit als streven en zonder die neoliberale gekkigheid.

quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:49 schreef DS4 het volgende:

[..]

Het probleem van V&D is veranderde marktomstandigheden.
Kennelijk hebben ze ook een probleem met de huren, dus als ze die panden niet verkocht hadden ze in ieder geval een kleiner probleem gehad. Marktomstandigheden veranderen wel vaker, voor kaalgevreten bedrijven is dat vaak meteen de nekslag.Veranderende marktomstandigheden bieden ook nieuwe kansen, je moet alleen wel de tijd hebben om om te schakelen.Het is ook niet alleen V&D, meer bedrijven worden zo ten gronde gericht.

quote:
Dat jij kennelijk meent dat de eigenaren hun rendement op hun ingelegde vermogen maar op moeten offeren om uit te stellen wat ooit gaat gebeuren...

Vrij idioot.
Als dat binnen enkele jaren gaat gebeuren hebben ze in het verkeerde bedrijf belegd. Alleen durven deze durfkapitalisten dat risico niet te dragen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149269963
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:02 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Wat je doet is speculeren op basis van krantenartikelen.
Mag maar ik neem het niet serieus.
Mja klopt ook. Terecht, maar je moet natuurlijk iets. Kranteninfo is lang niet alles maar natuurlijk wel iets. Anyway waar ik genoegzaam vanuit ga is dat wie het geld meeneemt, vaak ook wat te zeggen heeft. En die mensen geven aan dat de problemen van de v&d te maken heeft met online aankopen. Dat waag ik te betwijfelen, is all
pi_149270009
Vorig jaar mei waren de cijfers al slecht, de laatste jaren eigenlijk al.
De investeringsmaatschappij heeft vorig jaar nog een kapitaalinjectie gegeven om een
koerswijziging te financieren.

http://www.telegraaf.nl/d(...)an_verdubbeld__.html
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149270075
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:54 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Maar wat is jouw voorstel dan?
Om een bedrijf te besturen moet een CO / bestuur/ eigenaar toch handelingsvrijheid hebben.
Ik hoef natuurlijk niet met een oplossing te komen om vast te stellen dat er een probleem is. Maar V&D en de Hema zijn groot geworden zonder ze vol te laden met schulden (aan de 'investeerder') of het onroerend goed te verpatsen.

quote:
Daarbij komt dat bij een doorstart aandeelhouders net zo goed hun geld kwijt zijn, kijk bijvoorbeeld naar SNS de aandelen waren niets meer waard.

Normaal gesproken heeft iedereen er belang bij dat een bedrijf goed draait, winst maakt enz.
Ik zeg niet dat ze er niet zijn maar ik ken geen gevallen dat een investeerder een prima renderend bedrijf opzettelijk failliet laat gaan.
Nee, maar als je 13% rente trekt van een lening aan je eigen bedrijf heb je een uitstekend rendement, ook zonder continuiteit. Dan ga je met verschillende bedrijven langs het randje, en de een redt het net dankzij saneringsrondes enzo, en de ander net niet. Kennelijk loont het alles bij elkaar om bedrijven op te kopen en die in gevaar te brengen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 1 februari 2015 @ 18:25:46 #146
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_149270265
Plus dat ze al winst hadden toen ze het vastgoed verkochten.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_149270348
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:07 schreef Weltschmerz het volgende:

Op mijn school was de leerstof terzake ongetwijfeld wat uitgebreider dan op de jouwe, maar jij moet je ook realiseren dat het kapitalisme decennia prima gefunctioneerd heeft met de conituiteit als streven en zonder die neoliberale gekkigheid.
Als je dan wat van die uitgebreide lesstof wat begrepen had, dan had je geweten dat hier iets compleet anders speelt en zou je jezelf niet belachelijk maken door weer met nietszeggende flauwekul te komen zoals 'neoliberaal'.

quote:
Kennelijk hebben ze ook een probleem met de huren, dus als ze die panden niet verkocht hadden ze in ieder geval een kleiner probleem gehad. Marktomstandigheden veranderen wel vaker, voor kaalgevreten bedrijven is dat vaak meteen de nekslag.Veranderende marktomstandigheden bieden ook nieuwe kansen, je moet alleen wel de tijd hebben om om te schakelen.Het is ook niet alleen V&D, meer bedrijven worden zo ten gronde gericht.
Het is gewoon onzin dat eigenaren hun vermogen moeten besteden aan uitstel van executie.

quote:
Als dat binnen enkele jaren gaat gebeuren hebben ze in het verkeerde bedrijf belegd. Alleen durven deze durfkapitalisten dat risico niet te dragen.
Ik snap dat jij liever ziet dat de eigenaren hun geld weggeven aan anderen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal niet.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149270492
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:25 schreef matthijst het volgende:
Plus dat ze al winst hadden toen ze het vastgoed verkochten.
Winst die vooral kwam vanuit het tot op dat moment door de eigenaren genoegen nemen met een zeer beperkt redement op het vermogen dat in die panden zat.

V&D heeft gewoon al 25 jaar problemen als je kijkt naar de core business.

Tegen beter weten in doorgaan met verlieslatende activiteiten is ook geen kenmerk van behoorlijk bestuur.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  zondag 1 februari 2015 @ 18:40:41 #149
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149270781
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:07 schreef Weltschmerz het volgende:
Kennelijk hebben ze ook een probleem met de huren, dus als ze die panden niet verkocht hadden ze in ieder geval een kleiner probleem gehad. Marktomstandigheden veranderen wel vaker, voor kaalgevreten bedrijven is dat vaak meteen de nekslag.Veranderende marktomstandigheden bieden ook nieuwe kansen, je moet alleen wel de tijd hebben om om te schakelen.Het is ook niet alleen V&D, meer bedrijven worden zo ten gronde gericht.
Kaalgevreten nog wel. Er is niemand die V&D in den beginne dwong om zichzelf te verkopen.
En markten veranderen, als je daar denkt dat je als groot bedrijf daar immuun voor bent heb je alleen maar jezelf, neem als voorbeeld Kodak dat in 1999 nog 200 miljard waard was en nu nog slechts een schijntje daarvan.
  zondag 1 februari 2015 @ 18:43:09 #150
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_149270870
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:27 schreef DS4 het volgende:

[..]

Als je dan wat van die uitgebreide lesstof wat begrepen had, dan had je geweten dat hier iets compleet anders speelt en zou je jezelf niet belachelijk maken door weer met nietszeggende flauwekul te komen zoals 'neoliberaal'.

[..]

Het is gewoon onzin dat eigenaren hun vermogen moeten besteden aan uitstel van executie.

[..]

Ik snap dat jij liever ziet dat de eigenaren hun geld weggeven aan anderen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal niet.
In dit geval heb ik eerder het idee dat de eigenaar wil dat werknemers en huurders hun geld weggeven zonder dat er iets (in de zin van zekerheid) tegenover staat. Zo werkt het volgens mij ook niet.
  zondag 1 februari 2015 @ 18:47:40 #151
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_149271038
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:40 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Kaalgevreten nog wel. Er is niemand die V&D in den beginne dwong om zichzelf te verkopen.
Da's de discussie ook niet. Wat o.a. de discussie is is wat de eigenaren vervolgens met het bedrijf gedaan hebben.

quote:
En markten veranderen, als je daar denkt dat je als groot bedrijf daar immuun voor bent heb je alleen maar jezelf, neem als voorbeeld Kodak dat in 1999 nog 200 miljard waard was en nu nog slechts een schijntje daarvan.
Bij V&D mag je je afvragen wat de eigenaren aan dat proces hebben bijgedragen. Als het onroerend goed destijds niet was verkocht (en de eigenaren daarmee een lekkere winst hadden behaald) dan had het bedrijf nu in ieder geval een leuke onderpand gehad voor een lening.
  zondag 1 februari 2015 @ 18:49:58 #152
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_149271111
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:47 schreef beantherio het volgende:

[..]

Da's de discussie ook niet. Wat o.a. de discussie is is wat de eigenaren vervolgens met het bedrijf gedaan hebben.

[..]

Bij V&D mag je je afvragen wat de eigenaren aan dat proces hebben bijgedragen. Als het onroerend goed destijds niet was verkocht (en de eigenaren daarmee een lekkere winst hadden behaald) dan had het bedrijf nu in ieder geval een leuke onderpand gehad voor een lening.
Nou geweldig kun je het dode paard nog een paar jaar langer voort trekken.
En het is mijn ziens wel een onderdeel van de discussie, ze hebben zelf besloten zich te hoereren aan een investeringsmaatschappij die alleen om winst geeft/
pi_149272084
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:43 schreef beantherio het volgende:

In dit geval heb ik eerder het idee dat de eigenaar wil dat werknemers en huurders hun geld weggeven zonder dat er iets (in de zin van zekerheid) tegenover staat. Zo werkt het volgens mij ook niet.
Het is natuurlijk nooit zwart of wit, maar het vervreemden van het vastgoed was geen beslissing waar je bij moet spreken van misbruik.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149272510
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:47 schreef beantherio het volgende:

[..]

Da's de discussie ook niet. Wat o.a. de discussie is is wat de eigenaren vervolgens met het bedrijf gedaan hebben.

[..]

Bij V&D mag je je afvragen wat de eigenaren aan dat proces hebben bijgedragen. Als het onroerend goed destijds niet was verkocht (en de eigenaren daarmee een lekkere winst hadden behaald) dan had het bedrijf nu in ieder geval een leuke onderpand gehad voor een lening.
Wat is dat nou voor dom gelul, als een bedrijf voor 100 miljoen te koop staat, en het heeft voor 300 miljoen aan vastgoed, dan koop ik het morgen, verpats het vastgoed en kijk wel wat ik met de rest van de rommel doe, dan lig ik echt niet wakker van de rest van de meuk.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 1 februari 2015 @ 19:27:19 #155
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_149272752
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Wat is dat nou voor dom gelul, als een bedrijf voor 100 miljoen te koop staat, en het heeft voor 300 miljoen aan vastgoed, dan koop ik het morgen, verpats het vastgoed en kijk wel wat ik met de rest van de rommel doe, dan lig ik echt niet wakker van de rest van de meuk.
Dat kan maar dan moet je ook niet gaan lopen zeiken bij werknemers en verhuurders als dat een paar jaar later toch niet zo lekker uitpakt. Als je aan je eigen poten gaat zagen dan moet je niet vreemd opkijken als je op je neus valt.
pi_149272765
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:31 schreef DS4 het volgende:

[..]

Winst die vooral kwam vanuit het tot op dat moment door de eigenaren genoegen nemen met een zeer beperkt redement op het vermogen dat in die panden zat.

V&D heeft gewoon al 25 jaar problemen als je kijkt naar de core business.

Tegen beter weten in doorgaan met verlieslatende activiteiten is ook geen kenmerk van behoorlijk bestuur.
klopt, zo rond 2001 hadden ze nog kleine opleving, ze hebben toen hun winkels opnieuw herzien, en zijn beetje opgeschoven naar betere segment en een aantal structureel verliesgevende afdelingen er uit gedaan (zoals wit/zwartgoed), ook hebben ze toen iets meer ingezet op health & lifestyle. Echter ook op dat laatste gebied zijn ze door gespecialiseerde zaken zoals rituals voorbij gelopen. Ik vind de V&D een inconsistente winkel, eigenlijk is het van alles niets. De HEMA gaat zelfde kant op, hun laatste restyling is veel te voorzichtig, als je in deze tijd wilt overleven dan moet je echt met een eigen lijn komen die kwalitatief goed is. Ik was gister nog in de HEMA, en ik vind het een zooitje, veel te veel loze rommel die niet logisch opgestelt is. Dan zie je bijvoorbeeld stukje kantoorartikelen, met daarnaast weer fietsmeuk, en schap later weer sokken.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149272868
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:27 schreef beantherio het volgende:

[..]

Dat kan maar dan moet je ook niet gaan lopen zeiken bij werknemers en verhuurders als dat een paar jaar later toch niet zo lekker uitpakt. Als je aan je eigen poten gaat zagen dan moet je niet vreemd opkijken als je op je neus valt.
Ja klopt, maar dat is nu eenmaal hoe een bedrijf werkt, ik denk dat V&D haar positie zwaar overschat, doorgaans zijn dit soort panden eigendom van rijke investeerders, en die laten zich niet even piepelen voor een paar maanden huur, durven het poker spelletje wel te spelen. Daarnaast zitten er vaak interessante objecten bij omdat er maar weinig hele grote panden op A-Lokaties zitten.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149272931
Het was druk in de V&D.
Heb voor de cadeaubon een colbertje gekocht, 70% afgeprijsd. Wat me opviel: veel stagiaires aan het werk, toch understaffed, geen oudere verkopers gezien. Bijna alles afgeprijsd tussen de 50 en 70%.
I´m back.
pi_149273005
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:31 schreef Ryan3 het volgende:
Het was druk in de V&D.
Heb voor de cadeaubon een colbertje gekocht, 70% afgeprijsd. Wat me opviel veel stagiaires aan het werk, toch understaffed, geen oudere verkopers gezien. Bijna alles afgeprijsd tussen de 50 en 70%.
Is al langer zo, rond de kerst was ik even snel aan het kijken voor iets voor bij kersdiner, omdat ik niet zo vaak een pak draag koop ik meestal voor iets eenmalig, compleet pak was daar rond de 60 euro inclusief hemd. Uiteindelijk voor 30 euro een jasje en overhemd verderop gekocht en 40 complimenten voor mijn kleding ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149273042
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:27 schreef beantherio het volgende:

Dat kan maar dan moet je ook niet gaan lopen zeiken bij werknemers en verhuurders als dat een paar jaar later toch niet zo lekker uitpakt. Als je aan je eigen poten gaat zagen dan moet je niet vreemd opkijken als je op je neus valt.
Je moet gewoon inzien dat die huurpenningen ook destijds kosten waren. Het verschil is dat het toen geen uitgaven waren.

Wat je dus eigenlijk eist is dat de eigenaren structureel geld opofferen om een activiteit waar de rek uit is overeind te houden.

Dat soort beslissingen zie je nog wel bij familiebedrijven en in het mkb, maar bij dit soort grote bedrijven is men zakelijker.

Hoe leuk het ook zou zijn voor de werknemers... het is iets waar ze wettelijk noch moreel recht op hebben.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149273093
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:33 schreef raptorix het volgende:

[..]

Is al langer zo, rond de kerst was ik even snel aan het kijken voor iets voor bij kersdiner, omdat ik niet zo vaak een pak draag koop ik meestal voor iets eenmalig, compleet pak was daar rond de 60 euro inclusief hemd. Uiteindelijk voor 30 euro een jasje en overhemd verderop gekocht en 40 complimenten voor mijn kleding ;)
Heb ik ook nog even bij staan kijken, de pakken, vond ze een beetje oubollig... maar waren idd met die korting ook niet echt duur...
I´m back.
pi_149273140
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:34 schreef DS4 het volgende:

[..]

Je moet gewoon inzien dat die huurpenningen ook destijds kosten waren. Het verschil is dat het toen geen uitgaven waren.

Wat je dus eigenlijk eist is dat de eigenaren structureel geld opofferen om een activiteit waar de rek uit is overeind te houden.

Dat soort beslissingen zie je nog wel bij familiebedrijven en in het mkb, maar bij dit soort grote bedrijven is men zakelijker.

Hoe leuk het ook zou zijn voor de werknemers... het is iets waar ze wettelijk noch moreel recht op hebben.
Bij de familiebedrijven zie je vaak dat het pand al eigendom is, dat men fijn breakeven draait, en veel plezier erin heeft, het pand is vaak het pensioen maar de business ansich is vaak aflopend.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  Donald Duck held zondag 1 februari 2015 @ 19:37:28 #163
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_149273177
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:31 schreef Ryan3 het volgende:
Het was druk in de V&D.
Heb voor de cadeaubon een colbertje gekocht, 70% afgeprijsd. Wat me opviel: veel stagiaires aan het werk, toch understaffed, geen oudere verkopers gezien. Bijna alles afgeprijsd tussen de 50 en 70%.
Aanhoudende grote kortingen zijn echt de laatste stuiptrekking. De Free Record Shop had het ook. Op het laatst zelfs 1+1 gratis op zowat alles. Dan weet je wel hoe laat het is.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_149273189
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:35 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Heb ik ook nog even bij staan kijken, de pakken, vond ze een beetje oubollig... maar waren idd met die korting ook niet echt duur...
Ja klopt, maar voor die prijs verwacht ik ook niet veel, heb vroeger wel veel dure pakken gehad, maar voor mijn werk hoef ik slechts een shirtje aan, en prive ben ik een trainingspak tokkie :+
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149273228
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:37 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Aanhoudende grote kortingen zijn echt de laatste stuiptrekking. De Free Record Shop had het ook. Op het laatst zelfs 1+1 gratis op zowat alles. Dan weet je wel hoe laat het is.
Jup Cashpositie he, volgens mij was het bij schoenenreus ook zo in December, dat er ten kosten van alles verkocht moest worden, maakte niet eens uit voor hoeveel.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 1 februari 2015 @ 19:40:30 #166
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_149273312
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:34 schreef DS4 het volgende:

[..]

Je moet gewoon inzien dat die huurpenningen ook destijds kosten waren. Het verschil is dat het toen geen uitgaven waren.

Wat je dus eigenlijk eist is dat de eigenaren structureel geld opofferen om een activiteit waar de rek uit is overeind te houden.

Dat soort beslissingen zie je nog wel bij familiebedrijven en in het mkb, maar bij dit soort grote bedrijven is men zakelijker.

Hoe leuk het ook zou zijn voor de werknemers... het is iets waar ze wettelijk noch moreel recht op hebben.
Ze kunnen zelf een faillissement aanvragen maar dat doen ze ook niet. Ik eis trouwens helemaal niets: ik ben absoluut geen belanghebbende in dit geheel. Ik constateer alleen zaken. ;)
pi_149273324
Overigens doet bedrijf waar ik werk veel online voor V&D benieuwd of dat nog invloed heeft, opzich staat dat technisch best goedm qua omzet heb ik eigenlijk geen enkel idee.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149273335
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Wat is dat nou voor dom gelul, als een bedrijf voor 100 miljoen te koop staat, en het heeft voor 300 miljoen aan vastgoed, dan koop ik het morgen, verpats het vastgoed en kijk wel wat ik met de rest van de rommel doe, dan lig ik echt niet wakker van de rest van de meuk.
Je koopt daarmee ook alle verplichtingen aangaan de het personeel, de rekeningen aan leveranciers, de huurcontracten waar je als bedrijf zijnde aan vast zit. Oh en even laten springen is niet zo éénvoudig want dan heb jij ook nog niets.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_149273422
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:40 schreef hottentot het volgende:

[..]

Je koopt daarmee ook alle verplichtingen aangaan de het personeel, de rekeningen aan leveranciers, de huurcontracten waar je als bedrijf zijnde aan vast zit. Oh en even laten springen is niet zo éénvoudig want dan heb jij ook nog niets.
Uiteraard, maar ik stelde gewoon dat men niet moet doen alsof dit soort overnames een onlogische actie zijn als de assets veel meer waard zijn dan de koopprijs.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149273438
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:43 schreef raptorix het volgende:

[..]

Uiteraard, maar ik stelde gewoon dat men niet moet doen alsof dit soort overnames een onlogische actie zijn als de assets veel meer waard zijn dan de koopprijs.
Assets zijn maar één van de vele dingen die een prijs bepalen :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_149273497
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:36 schreef raptorix het volgende:

Bij de familiebedrijven zie je vaak dat het pand al eigendom is, dat men fijn breakeven draait, en veel plezier erin heeft, het pand is vaak het pensioen maar de business ansich is vaak aflopend.
Maar ook een familie doet er verstandig aan als de onderneming zelf alleen maar geld kost om daar dan maar mee te stoppen en te cashen.

Emotioneel is dat vaak lastig. En dan komt het soms zo ver dat in jaar 1 men uit kon stappen met 25 mio in de achterzak en dat in jaar 10 het er om hangt of er ook nog een persoonlijk faillissement achter het complete verlies van het bedrijf aan zal hobbelen.

Durfinvesteerders kijken puur zakelijk en die stappen uit zodra ze denken daar beter van te worden.

Ik kan ze geen ongelijk geven, ook al ben ik zelf ook bereid om veel persoonlijk risico te lopen ten gunste van het bedrijf. Je voelt je toch verantwoordelijk voor je personeel, zeker als je ze allemaal persoonlijk kent. ;)
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149273635
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:45 schreef DS4 het volgende:

[..]

Maar ook een familie doet er verstandig aan als de onderneming zelf alleen maar geld kost om daar dan maar mee te stoppen en te cashen.

Emotioneel is dat vaak lastig. En dan komt het soms zo ver dat in jaar 1 men uit kon stappen met 25 mio in de achterzak en dat in jaar 10 het er om hangt of er ook nog een persoonlijk faillissement achter het complete verlies van het bedrijf aan zal hobbelen.

Durfinvesteerders kijken puur zakelijk en die stappen uit zodra ze denken daar beter van te worden.

Ik kan ze geen ongelijk geven, ook al ben ik zelf ook bereid om veel persoonlijk risico te lopen ten gunste van het bedrijf. Je voelt je toch verantwoordelijk voor je personeel, zeker als je ze allemaal persoonlijk kent. ;)
Ik doelde meer op de wat kleinere bedrijfjes met maar 1 of enkele vestigingen, ze vinden de zaak vaak gewoon te leuk om weg te doen, bij dat soort winkels kom ik ook graag, overigens zijn er nog steeds prima leuke nieuwe winkels, ik kom bijvoorbeeld heel graag in een nieuwe winkel in Zaandam om wol en dat soort dingen te kopen, ook prima advies (handig als je de ballen verstand hebt van wol :+ ).
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149273699
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:20 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik hoef natuurlijk niet met een oplossing te komen om vast te stellen dat er een probleem is. Maar V&D en de Hema zijn groot geworden zonder ze vol te laden met schulden (aan de 'investeerder') of het onroerend goed te verpatsen.

[..]

Nee, maar als je 13% rente trekt van een lening aan je eigen bedrijf heb je een uitstekend rendement, ook zonder continuiteit. Dan ga je met verschillende bedrijven langs het randje, en de een redt het net dankzij saneringsrondes enzo, en de ander net niet. Kennelijk loont het alles bij elkaar om bedrijven op te kopen en die in gevaar te brengen.
Het is in deze draad al geschreven, buiten een kleine opleving draait V& D al vanaf 2001 verlies
misschien kan je stellen dat ze zonder investeringsmaatschappij Sun European Partners al veel eerder failliet waren gegaan.
De investeringsmaatschappij is er september 2010 in gestapt.

De verkoop van het ontroerend goed heeft misschien nog wat lucht gegeven.
Overigens is het ontroerend goed verkocht toen V & D nog onderdeel was van KBB
in 1994 20 jaar geleden dus.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-Vendex-omhoog.dhtml
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149273856
Was het trouwens niet V&D waarbij de top short ging op het eigen aandeel? Staat me zoiets bij ;)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 1 februari 2015 @ 19:55:49 #175
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_149273883
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:50 schreef Buster24 het volgende:

[..]

Het is in deze draad al geschreven, buiten een kleine opleving draait V& D al vanaf 2001 verlies
misschien kan je stellen dat ze zonder investeringsmaatschappij Sun European Partners al veel eerder failliet waren gegaan.
De investeringsmaatschappij is er september 2010 in gestapt.

De verkoop van het ontroerend goed heeft misschien nog wat lucht gegeven.
Overigens is het ontroerend goed verkocht toen V & D nog onderdeel was van KBB
in 1994 20 jaar geleden dus.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)-Vendex-omhoog.dhtml
Dat laatste klopt niet: het onroerend goed is pas in 2005 verkocht toen het al Maxeda heette en verkocht was aan buitenlandse investeerders. Zie o.a. http://www.propertynl.com(...)ndex-kbb-618-mln-op/

Het artikel waar je naar verwijst maakt er ook geen melding van trouwens.
pi_149273981
Het zou me trouwens niet verbazen als de winkels straks voor een prikkie overgenomen worden door een partij als Ahold, het past best in de huidige internetstrategie om ook fysieke winkels te starten.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149274129
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 18:27 schreef DS4 het volgende:

[..]

Als je dan wat van die uitgebreide lesstof wat begrepen had, dan had je geweten dat hier iets compleet anders speelt en zou je jezelf niet belachelijk maken door weer met nietszeggende flauwekul te komen zoals 'neoliberaal'.
Het is gewoon een fenomeen wat nog niet op deze manier voorkwam toen jij nog op de mavo in onbegrip met je oren zat te klapperen bij de lessen economie en ik leerde dat een bedrijf naar continuiteit streeft. Dat hoor je de laatste jaren niet veel meer. Maar het is heel logisch natuurlijk, vanuit de aandeelhouder geredeneerd is het altijd beter wanneer het bedrijf blijft bestaan. Alleen het houden van een aandeel is wat anders dan het speculeren met behulp van fiscale en juridische constrcuties.

quote:
Het is gewoon onzin dat eigenaren hun vermogen moeten besteden aan uitstel van executie.
Dat klopt, dus dan moet je je vermogen niet in een bedrijf steken dat geexecuteerd gaat worden. Als je dat toch doet omdat je het anders inschat, moet je ook zorgen dat het bedrijf zo gezond mogelijk is en het niet leegtrekken en belasten met schulden voor de snelle winst.

quote:
Ik snap dat jij liever ziet dat de eigenaren hun geld weggeven aan anderen, maar zo werkt de wereld nu eenmaal niet.
Als je iets voor mij wil doen kan dat beter geen denken zijn, want daar ben je niet zo goed in. Er is niks mis mee als eigenaren gewoon een bedrijf kopen om tot in het einde der tijden winstuitkering te trekken. Dat ze op een andere manier snellere winst proberen te maken en daarbij een spoor van vernieling trekken is een gegeven, ze spelen gewoon het spel, en ze spelen vals maar dat mag. Dan deugen de regels dus niet en moet je die aanpassen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149274259
Overal hoor je dat het aan de webwinkels ligt en aan verkeerde strategie van v&d, nergens hoor je (zeker niet op het staats journaal) dat het misschien weleens aan de dalende koopkracht ligt. mede mogelijk gemaakt door de overheid.
  zondag 1 februari 2015 @ 20:11:32 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149274448
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 17:29 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb op school geleerd van een als economieleraar bijklussende VVD-er en ondernemer dat continuiteit de hoofddoelstelling van een bedrijf is, en dat winst in de eerste plaats daartoe dient. Blijkbaar zijn de bakens verzet.

Ik vind niet dat je als eigenaar van een bedrijf ermee mag doen wat je wil. Tenminste, wel met je eigen bedrijf, indien dat volledig tot je vermogen behoort en je ook uit dat vermogen de schulden voldoet. Maar voor vennootschappen heeft de regelzuchtige overheid ingegrepen op de vrije markt en geoordeeld dat daarbij de eigenaren niet met hun vermogen aansprakelijk zijn voor de schulden. Dan moet je ook regelen dat dat goed gaat en er geen misbruik van wordt gemaakt.
Je schijnt vooral moeite te hebben met het veel geld verdienen, als je het over bewust mismanagement en bedrog hebt is het wat anders. Die heks van world online bijvoorbeeld. Maar het kopen van een bedrijf en dan er delen van verkopen of het in delen te verkopen zie ik niet als verkeerd.
De doelstelling van een bedrijf is winst maken. Continuiteit als doelstelling kan, dat is vrij ondernemerschap. Als bedrijf bewust verlies maken is verdacht.
Continuiteit als dé doelstelling is onzin, je kan heel goed een bedrijf oprichten dat zeer bewust tijdelijk is (daar ook gewoon eerlijk over zijn is wel zo netjes).
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149274456
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:06 schreef Bitcoin_klo0n het volgende:
Overal hoor je dat het aan de webwinkels ligt en aan verkeerde strategie van v&d, nergens hoor je (zeker niet op het staats journaal) dat het misschien weleens aan de dalende koopkracht ligt. mede mogelijk gemaakt door de overheid.
Oh ja, en alle internetwinkels zijn immuun voor dalende koopkracht? Wat een bullshit.
pi_149274652
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:11 schreef havanagila het volgende:

[..]

Oh ja, en alle internetwinkels zijn immuun voor dalende koopkracht? Wat een bullshit.
Dalende koopkracht heeft denk ik zeker wel invloed op failliete winkels, ook webwinkels hebben er invloed op maar is zeker niet de enige oorzaak.
pi_149275362
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:55 schreef beantherio het volgende:

[..]

Dat laatste klopt niet: het onroerend goed is pas in 2005 verkocht toen het al Maxeda heette en verkocht was aan buitenlandse investeerders. Zie o.a. http://www.propertynl.com(...)ndex-kbb-618-mln-op/

Het artikel waar je naar verwijst maakt er ook geen melding van trouwens.
Oke, ik baseerde me op de zin "Maar dankzij winsten op verkocht onroerend goed" maar dat zal dan ander onroerend goed zijn geweest.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
pi_149276693
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je schijnt vooral moeite te hebben met het veel geld verdienen,
Met veel geld verdienen heb ik geen moeite. Prachtig vind ik het als mensen een miljardenbedrijf uit de grond stampen. Waar ik wel wat tegen heb is niks doen of maken wat voor een ander een waarde vertegenwoordigt, maar dankzij een verworven machtspositie geld bij elkaar harken over de rug van anderen. Die mensen neem ik het niet eens kwalijk, alleen moeten dan de regels bijgesteld worden.

quote:
als je het over bewust mismanagement en bedrog hebt is het wat anders. Die heks van world online bijvoorbeeld. Maar het kopen van een bedrijf en dan er delen van verkopen of het in delen te verkopen zie ik niet als verkeerd.
Ik vond world online eigenlijk wel heel grappig, al die mensen die daar ingetrapt zijn omdat hen niets meer kon schelen hoe geld verdienen nou eigenlijk werkt.

quote:
De doelstelling van een bedrijf is winst maken. Continuiteit als doelstelling kan, dat is vrij ondernemerschap. Als bedrijf bewust verlies maken is verdacht.
Continuiteit als dé doelstelling is onzin, je kan heel goed een bedrijf oprichten dat zeer bewust tijdelijk is (daar ook gewoon eerlijk over zijn is wel zo netjes).
Dat zijn grote uitzonderingen, als je met een noodzakelijkerwijs tijdelijk bedrijfsactiviteit verdient dan zal dat meestal gebruikt worden voor een volgende bedrijfsactiviteit, maar dat hoeft inderdaad niet per se.

De meeste bedrijven zijn er echter om te blijven draaien. Dat is voor de aandeelhouder ook heel prettig, uiteindelijk heb je namelijk veel meer opbrengst van een bedrijf dat voorzichtig is met winst naar de aandeelhouders overmaken maar daardoor wel 40 van de 50 jaar uitkeert dan een bedrijf dat 10 jaar lang een hoog rendement uitbetaalt, maar bij de eerste de beste crisis of marktverandering failleert. Vraag maar aan mensen die Apple of Microsoft van zijn eerste kapitaal hebben voorzien door een aandeel te kopen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149278095
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:06 schreef Bitcoin_klo0n het volgende:
Overal hoor je dat het aan de webwinkels ligt en aan verkeerde strategie van v&d, nergens hoor je (zeker niet op het staats journaal) dat het misschien weleens aan de dalende koopkracht ligt. mede mogelijk gemaakt door de overheid.
Indirect hooguit, je ziet dat op de centen letten geen vervelend iets meer is, niet voor niets floreren zaken als de Action en Primark, echter men wil gerust wel voor kwaliteit betalen, maar dan wel bewust. Ik kocht laatst 2 tassen vol met truien en trainingsbroeken bij de Primark, kostte me geloof ik 70 euro waar ik in verleden dat bedrag voor een sweater en een broek betaalde. Uiteraard weet ik dat het iets minder van kwaliteit is dan bijvoorbeeld een Adidas broek, maar voor deze prijzen denk ik niet eens meer na wat ik aan moet als ik ga klussen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149278166
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je schijnt vooral moeite te hebben met het veel geld verdienen, als je het over bewust mismanagement en bedrog hebt is het wat anders. Die heks van world online bijvoorbeeld. Maar het kopen van een bedrijf en dan er delen van verkopen of het in delen te verkopen zie ik niet als verkeerd.
De doelstelling van een bedrijf is winst maken. Continuiteit als doelstelling kan, dat is vrij ondernemerschap. Als bedrijf bewust verlies maken is verdacht.
Continuiteit als dé doelstelling is onzin, je kan heel goed een bedrijf oprichten dat zeer bewust tijdelijk is (daar ook gewoon eerlijk over zijn is wel zo netjes).
Jup, vooral ondernemers als Joep van den Nieuwenhuizen zocht daarbij de grenzen vaak op, propte de schulden in 1 deel, liet dat klappen en verkocht de juwelen met winst, je kan discussieren of dat eerlijk is, maar dat soort bedrijven gingen anders toch wel kapot.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 1 februari 2015 @ 21:45:06 #186
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_149278957
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 12:38 schreef Buster24 het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html

Personeel eist ook salaris, is dit ook mafia ;)
Gelijk hebben ze, mijn baas kon me ook mooi mijn kloten kussen.
Tics van je petten.
pi_149280978
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:02 schreef Weltschmerz het volgende:

Het is gewoon een fenomeen wat nog niet op deze manier voorkwam toen jij nog op de mavo in onbegrip met je oren zat te klapperen bij de lessen economie en ik leerde dat een bedrijf naar continuiteit streeft. Dat hoor je de laatste jaren niet veel meer. Maar het is heel logisch natuurlijk, vanuit de aandeelhouder geredeneerd is het altijd beter wanneer het bedrijf blijft bestaan. Alleen het houden van een aandeel is wat anders dan het speculeren met behulp van fiscale en juridische constrcuties.

Wat ben jij toch ook een ontzettende loser dat je alleen maar met ad hominems blijft strooien. Zorg eens voor wat inhoud.

Dat een bedrijf naar continuïteit streeft is gewoon omdat een bedrijf bestaat uit de verzameling werknemers.

Daarnaast heb je de onderneming en die streeft primair naar winst. En daarbinnen past het gewoon dat je verlieslatende activiteiten los koppelt van winstgevende.

quote:
Dat klopt, dus dan moet je je vermogen niet in een bedrijf steken dat geexecuteerd gaat worden. Als je dat toch doet omdat je het anders inschat, moet je ook zorgen dat het bedrijf zo gezond mogelijk is en het niet leegtrekken en belasten met schulden voor de snelle winst.
Waar haal je het vandaan dat men het anders in heeft geschat? Ik acht het zeer waarschijnlijk dat men bij de aankoop vooral oog heeft gehad voor dat vastgoed en een plan had ter zake.

quote:
Als je iets voor mij wil doen kan dat beter geen denken zijn, want daar ben je niet zo goed in.
Hier had ook iets inhoudelijks kunnen staan. Het is maar een idee.

quote:
Er is niks mis mee als eigenaren gewoon een bedrijf kopen om tot in het einde der tijden winstuitkering te trekken. Dat ze op een andere manier snellere winst proberen te maken en daarbij een spoor van vernieling trekken is een gegeven, ze spelen gewoon het spel, en ze spelen vals maar dat mag. Dan deugen de regels dus niet en moet je die aanpassen.
Ze spelen niet vals. Ze hebben gezien dat er een activiteit is die het waarschijnlijk niet gaat redden. De core business nog wel. Nou, dan zorg je dat die ellende zo min mogelijk besmet van het totaal.

Jij zou wellicht kiezen om V&D 10 jaar langer open te houden en dan eindigen op 0.

In het casino zie je ook wel van die malloten. Nooit winst pakken staat daar net als met ondernemen gelijk aan zeker eindigen met niets.

Ieder bedrijf zal ooit ophouden te bestaan. De tijd van V&D is gekomen en staat los van het vastgoed. Die transactie heeft alleen de timing beïnvloed.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  zondag 1 februari 2015 @ 22:35:23 #188
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149281121
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:57 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Met veel geld verdienen heb ik geen moeite. Prachtig vind ik het als mensen een miljardenbedrijf uit de grond stampen. Waar ik wel wat tegen heb is niks doen of maken wat voor een ander een waarde vertegenwoordigt, maar dankzij een verworven machtspositie geld bij elkaar harken over de rug van anderen. Die mensen neem ik het niet eens kwalijk, alleen moeten dan de regels bijgesteld worden.

[..]

Ik vond world online eigenlijk wel heel grappig, al die mensen die daar ingetrapt zijn omdat hen niets meer kon schelen hoe geld verdienen nou eigenlijk werkt.

[..]

Dat zijn grote uitzonderingen, als je met een noodzakelijkerwijs tijdelijk bedrijfsactiviteit verdient dan zal dat meestal gebruikt worden voor een volgende bedrijfsactiviteit, maar dat hoeft inderdaad niet per se.

De meeste bedrijven zijn er echter om te blijven draaien. Dat is voor de aandeelhouder ook heel prettig, uiteindelijk heb je namelijk veel meer opbrengst van een bedrijf dat voorzichtig is met winst naar de aandeelhouders overmaken maar daardoor wel 40 van de 50 jaar uitkeert dan een bedrijf dat 10 jaar lang een hoog rendement uitbetaalt, maar bij de eerste de beste crisis of marktverandering failleert. Vraag maar aan mensen die Apple of Microsoft van zijn eerste kapitaal hebben voorzien door een aandeel te kopen.
Kan jij nog even uitleggen hoe een schuld van de koper een schuld van de overgenomen partij wordt? Je hebt dat nog niet gedaan namelijk.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149282982
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 22:32 schreef DS4 het volgende:

[..]

Waar haal je het vandaan dat men het anders in heeft geschat? Ik acht het zeer waarschijnlijk dat men bij de aankoop vooral oog heeft gehad voor dat vastgoed en een plan had ter zake.

[..]

Klopt dat wel?
De huidige eigenaar is Sun European Partners en die bezitten V & D vanaf 2010

Het vastgoed is in 2005 verkocht onder KBB dus S.E.P. heeft nooit de opbrengst van het vastgoed
gehad of zie ik iets over het hoofd?
http://www.propertynl.com(...)ndex-kbb-618-mln-op/
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
  zondag 1 februari 2015 @ 23:48:05 #190
436165 Inolvidable
Onvergetelijk
pi_149284038
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:06 schreef Bitcoin_klo0n het volgende:
Overal hoor je dat het aan de webwinkels ligt en aan verkeerde strategie van v&d, nergens hoor je (zeker niet op het staats journaal) dat het misschien weleens aan de dalende koopkracht ligt. mede mogelijk gemaakt door de overheid.
Bij het NOS journaal afgelopen week wel hoor. Daar werd zelfs gezegd dat de keten niet mee kan in de nieuwe trends die budgetwinkels bijvoorbeeld wel aanhouden. Wanneer je iets 'specifieks' zoekt ga je naar een speciaalzaak, zoek je iets goedkoops dan ga je naar een van de budgetwinkels. V&D past gewoon niet meer binnen deze markt en ik denk niet dat dit alleen aan de webwinkels ligt. V&D heeft zelf heel veel kansen laten liggen en er niet slim aan gedaan door haar panden te verkopen.
Op donderdag 9 juli 2015 14:53 schreef Yvie_lu: Gelukkig. Paniek om niks :)
Op donderdag 9 juli 2015 14:57 schreef HeatWave: Deze post is universeel toepasbaar bij haar B-).
Op woensdag 8 juli 2015 15:09 schreef El_Thijs:"Inolvidable. Staat voor duidelijkheid en directheid."
pi_149284805
quote:
10s.gif Op zondag 1 februari 2015 13:53 schreef MichaelScott het volgende:

[..]

á 10 euro per uur

Dat is een duur boek, bij bol.com zijn de verzendkosten ¤1,95
10 euro per uur?
pi_149285048
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 21:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Indirect hooguit, je ziet dat op de centen letten geen vervelend iets meer is, niet voor niets floreren zaken als de Action en Primark, echter men wil gerust wel voor kwaliteit betalen, maar dan wel bewust. Ik kocht laatst 2 tassen vol met truien en trainingsbroeken bij de Primark, kostte me geloof ik 70 euro waar ik in verleden dat bedrag voor een sweater en een broek betaalde. Uiteraard weet ik dat het iets minder van kwaliteit is dan bijvoorbeeld een Adidas broek, maar voor deze prijzen denk ik niet eens meer na wat ik aan moet als ik ga klussen.
Precies. Soms maakt het geen donder uit dat de kwaliteit minder is. soms wel. In het eerste geval kies ik ook voor de mindere kwaliteit. In mijn geval gaat het dan bijv. om schroevendraaiers. Die gebruik ik maar een paar keer per jaar en dan raak ik ze ook nog wel eens kwijt (te weinig opbergruimte om het netjes op te bergen), dan ga ik niet hele goede magnetische schroevendraaiers kopen die niet stuk te krijgen zijn.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149285179
quote:
2s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 22:02 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Bol.com (fok maakt er automatisch een link van :') )brengt het naar je lokale Albert Heijn waar je het dan kan ophalen. Is nog niet overal mogelijk maar dat gaat wel komen.
Dat is beter. Al dat getrut met 3 keer aanbellen en meer dan 50% van de keren toch het pakket naar de AH moeten brengen, doe dat dan meteen en val de buren niet lastig. Van mijn part mag dat ook rustig 1 of 2 Euro meer kosten, dat hoort er bij als je kiest voor online bestellen. Gratis kan distributie nu eenmaal niet zijn. Als online bestellen goedkoper is, prima. Het is echter niet het belangrijkste, het belangrijkste is dat je direct datgene kan kopen wat je graag wil hebben en dat je niet afhankelijk bent van wat de lokale winkels op voorraad hebben liggen en dat er geen bedrijf tussen zit wat ook kosten maakt, in vergelijking daarmee zijn de kosten voor de lokale AH die als tussenstation fungeert laag dus daar moet dan maar niet over gezeikt worden.

quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 21:49 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Als we een van de bovenstaande stukjes van de PvdA moeten geloven wel. Ik heb niet genoeg kennis hierover, maar het zal niet zo zwart wit zijn. Al die sukkels die inkopen op het internet zullen ook niet geholpen hebben.
Zo werkt het niet. De een zijn dood is de ander zijn brood, al met al blijft de werkgelegenheid wel op peil maar verschuift het. Al dat geld wat mensen minder uitgeven aan winkels geven ze meer uit aan iets anders. Bovendien zie ik nog steeds heel erg veel winkels overeind blijven, in mijn stadje zelfs in meerdere centra.

[ Bericht 11% gewijzigd door Bram_van_Loon op 02-02-2015 00:40:11 ]
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149285335
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 09:44 schreef zweefbij het volgende:

[..]

Ik ( en dat als man zijnde ) vind naar de stad gaan samen met de vrouw altijd wel leuk. Rustig de spullen uitzoeken die men nodig heeft, passen of het goed en lekker zit. Ergens een hapje eten. Dat vind ik leuk, dat mis ik toch met online kopen.

En meubels koop ik al helemaal niet online, ik moet eerst bv op 10 verschillende banken gaan zitten om te beslissen welke het lekkerste zit.
Natuurlijk, sommige spullen moet je juist niet online kopen. Of je probeert ze eerst IRL uit en koopt ze vervolgens online, ook dat is vaak mogelijk. Als je echter een bepaalde grafische kaart of speakers wil kopen en je betaalt 30 Euro meer in de winkel dan online waarom zou je het dan in de winkel kopen terwijl het toch overal hetzelfde is?
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149285801
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:
De doelstelling van een bedrijf is winst maken. Continuiteit als doelstelling kan, dat is vrij ondernemerschap. Als bedrijf bewust verlies maken is verdacht.
Verdacht valt wel mee. Het is bijv in de aannemerij niet ongebruikelijk om in tijden van crisis werk aan te nemen onder de kostprijs. Die 'kopen' dan de opdracht. Interen op je reserves en hopen dat je het uit kunt zingen tot er betere tijden aanbreken. Het is immers nog altijd aantrekkelijker om iets aan inkomsten binnen te krijgen, dan om helemaal geen inkomsten te hebben, maar wel je vaste lasten te moeten voldoen.

Wel verdacht in de zin dat je die aannemer als opdrachtgever wellicht niet wilt. Ja, hij is lekker goedkoop, maar als-ie tijdens het werk onverhoopt failliet gaat is de ellende niet te overzien. Maakt het dus wel lastiger om aanbestedingen te organiseren, want je moet de laagste inschrijver dus gaan uitsluiten.
pi_149285835
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 21:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

Indirect hooguit, je ziet dat op de centen letten geen vervelend iets meer is, niet voor niets floreren zaken als de Action en Primark, echter men wil gerust wel voor kwaliteit betalen, maar dan wel bewust. Ik kocht laatst 2 tassen vol met truien en trainingsbroeken bij de Primark, kostte me geloof ik 70 euro waar ik in verleden dat bedrag voor een sweater en een broek betaalde. Uiteraard weet ik dat het iets minder van kwaliteit is dan bijvoorbeeld een Adidas broek, maar voor deze prijzen denk ik niet eens meer na wat ik aan moet als ik ga klussen.
De kinderen in Bangladesh zullen je dankbaar zijn - die hebben zo ook weer werk. Alleen maar winnaars...
pi_149285886
quote:
6s.gif Op maandag 2 februari 2015 01:10 schreef k_man het volgende:

[..]

De kinderen in Bangladesh zullen je dankbaar zijn - die hebben zo ook weer werk. Alleen maar winnaars...
Anders hangen ze maar langs de straat.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149287269
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 19:31 schreef Ryan3 het volgende:
Het was druk in de V&D.
Heb voor de cadeaubon een colbertje gekocht, 70% afgeprijsd. Wat me opviel: veel stagiaires aan het werk, toch understaffed, geen oudere verkopers gezien. Bijna alles afgeprijsd tussen de 50 en 70%.
Tis wel januari, uitverkoop tijd he ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_149287538
Dixons, MyCom gaan ook omvallen 100%. MyCom is al winkels aan het sluiten en er werken amper nog vaste mensen, veel stagaires voor een paar maanden en iedereen met een contract wordt eruit gesodemieterd ;)
pi_149288164
quote:
11s.gif Op maandag 2 februari 2015 00:16 schreef skrn het volgende:

[..]

10 euro per uur?
Zo ongeveer wel.

Ik ken genoeg garages die ¤2 per 19 minuten rekenen. Je betaalt dan elk blok van 19 minuten zodra je eraan begint en dan is het dus na 60 minuten ¤8.

Kassa voor de oplichters van QPark.
lekker faxen heel de dag echt genot
pi_149288192
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 07:15 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Zo ongeveer wel.

Ik ken genoeg garages die ¤2 per 19 minuten rekenen. Je betaalt dan elk blok van 19 minuten zodra je eraan begint en dan is het dus na 60 minuten ¤8.

Kassa voor de oplichters van QPark.
QPark zal zelf ook niet lang bestaan als alle winkelcentrums leeg en verlaten zijn met al die winkels die dicht gaan
pi_149288254
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 07:15 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Zo ongeveer wel.

Ik ken genoeg garages die ¤2 per 19 minuten rekenen. Je betaalt dan elk blok van 19 minuten zodra je eraan begint en dan is het dus na 60 minuten ¤8.

Kassa voor de oplichters van QPark.
Voor drie uurtjes naar het centrum ben je al snel 20 euro kwijt. Ze mogen oprotten van mij.
pi_149288612
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 07:36 schreef polderturk het volgende:

[..]

Voor drie uurtjes naar het centrum ben je al snel 20 euro kwijt. Ze mogen oprotten van mij.
'ze'?
pi_149288737
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 07:24 schreef Evertjan het volgende:

[..]

QPark zal zelf ook niet lang bestaan als alle winkelcentrums leeg en verlaten zijn met al die winkels die dicht gaan
Zij zullen vast nog wel effe tegenstrubbelen door de parkeertarieven te verhogen naar 2 euro per 14 minuten.

Er was ooit zelfs een idee geweest om een supermarkt bij de lokale qpark te plempen. Dat gaat dus ook niet meer door nu ze zoveel vragen.
pi_149288752
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 08:31 schreef Dingflofbips het volgende:

[..]

'ze'?
Ik neem aan: parkeerbeheerders. Dat zijn dus Qpark,maar ook de gemeente die met hoge parkeertarieven hun tekort aan inkomen vanwege verminderde bezoekersaantalen proberen te compenseren.
pi_149288860
6x per uur een bus naar het centrum op zaterdag, P&R vlakbij de snelweg (2,50 voor de hele dag plus 4 kaartjes.) en busbanen.
Enschede. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_149288875
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 22:35 schreef eriksd het volgende:

[..]

Kan jij nog even uitleggen hoe een schuld van de koper een schuld van de overgenomen partij wordt? Je hebt dat nog niet gedaan namelijk.
Ik had ook moeite om het te geloven, maar het is bij dit soort fondsen heel gebruikelijk om de overname te financieren door het bedrijf met schulden te overladen. Hoe die constructies precies in elkaar zitten weet ik niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 2 februari 2015 @ 08:54:58 #208
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149288886
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 08:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik had ook moeite om het te geloven, maar het is bij dit soort fondsen heel gebruikelijk om de overname te financieren door het bedrijf met schulden te overladen. Hoe die constructies precies in elkaar zitten weet ik niet.
Leg het nou eens uit?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149288889
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 22:32 schreef DS4 het volgende:

[..]

Wat ben jij toch ook een ontzettende loser dat je alleen maar met ad hominems blijft strooien. Zorg eens voor wat inhoud.
Zegt de man die mij in dit topic komt opzoeken om mij te bestoken met zijn inhoudsloze oneliners.

quote:
Waar haal je het vandaan dat men het anders in heeft geschat? Ik acht het zeer waarschijnlijk dat men bij de aankoop vooral oog heeft gehad voor dat vastgoed en een plan had ter zake.
Dat vrees ik ook ja.

quote:
Hier had ook iets inhoudelijks kunnen staan. Het is maar een idee.
Dan had jij daar een inhoudsloze oneliner onder kunnen zetten.

quote:
Ze spelen niet vals. Ze hebben gezien dat er een activiteit is die het waarschijnlijk niet gaat redden. De core business nog wel. Nou, dan zorg je dat die ellende zo min mogelijk besmet van het totaal.
Een bedrijf gaat om activiteit, een bedrijf bezit om te kunnen doen en daarmee geld te verdienen, hebben is geen ondernemen. Dus als je een bedrijf koopt dan doe je dat om de vruchten te trekken van de bedrijfsactiviteiten. Indien het lucratiever is om een bedrijf te kopen om de activiteiten te stoppen dan om geld te verdienen met de bedrijfsactiviteiten dan deugen de regels niet.

quote:
Jij zou wellicht kiezen om V&D 10 jaar langer open te houden en dan eindigen op 0.

In het casino zie je ook wel van die malloten. Nooit winst pakken staat daar net als met ondernemen gelijk aan zeker eindigen met niets.
The house always wins, alleen zie ik niet in waarom private equity juridisch in zo'n positie moet worden gezet als een casino.

quote:
Ieder bedrijf zal ooit ophouden te bestaan. De tijd van V&D is gekomen en staat los van het vastgoed. Die transactie heeft alleen de timing beïnvloed.
Heel veel bedrijven halen de 50 of de 100 jaar, die overleven roerige periodes en gaan daarna gewoon weer geld verdienen en winst uitkeren. Je aanpassen aan een veranderende markt hoort bij het ondernemen, nieuwe omstandigheden zijn ook nieuwe kansen. Als je niet zo'n doener bent dan moet je dat aan anderen overlaten en je geld op een spaarrekening zetten of zo.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149288901
quote:
7s.gif Op maandag 2 februari 2015 08:54 schreef eriksd het volgende:

[..]

Leg het nou eens uit?
Wil je ontkennen dat PE's de overnames van bedrijven financieren door deze in de schulden te steken?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 2 februari 2015 @ 09:00:50 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149288947
Belangrijkste les, als je een bedrijf bent wat overgenomen kan worden en je wilt dat niet, dan doe je er goed aan niet veel kapitaal in bv (afbetaald) vastgoed te hebben. Dit kan je dan beter onderbrengen in een andere BV.
Als je totaal aan aandelen minder waard is dan je bedrijfsmiddelen dan ben je een overname kandidaat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149288967
quote:
7s.gif Op maandag 2 februari 2015 08:52 schreef DJKoster het volgende:
6x per uur een bus naar het centrum op zaterdag, P&R vlakbij de snelweg (2,50 voor de hele dag plus 4 kaartjes.) en busbanen.
Enschede. O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De parkeerkosten worden in dit topic wel heel vaak als argument gehaald maar :

- Inderdaad, P+R, in Rotterdam betaal je 2 euro om op Kralingse zoom te staan. Kun je daarna met de metro. In Utrecht betaal je 5 euro maar dat is inclusief openbaar vervoer naar het centrum.
- Centrum Rotterdam is naar mijn weten nog steeds onder de 3 euro per uur. Delft (waar ik woon) heeft zelfs een maximaal dagtarief ingesteld van 8 euro.

Natuurlijk, het kost geld, maar is dat niet zo vreemd als je per se in een binnenstad wil parkeren?
pi_149288987
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik moet zeggen, een keten als V&D die failliet gaat kan me niet boeien, een zelfstandig ondernemer met een geheel eigen aanbod en leuke dingen die ermee op houd vind ik veel ergerlijker.
ik vind het opzich wel jammer omdat het inmiddels een deel nederlandse geschiendenis is. Ze bestaan al zo lang. Bedrijven die zo lang bestaan met hun historie.

Maargoed, ik kwam er zelf ook nooit dus ik zal er niet wakker van liggen hoor, maar toch zoiets van "hm jammer"
There are only 151 Pokémon.
  maandag 2 februari 2015 @ 09:07:21 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149289030
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:04 schreef Eenskijken het volgende:

[..]

ik vind het opzich wel jammer omdat het inmiddels een deel nederlandse geschiendenis is. Ze bestaan al zo lang. Bedrijven die zo lang bestaan met hun historie.

Maargoed, ik kwam er zelf ook nooit dus ik zal er niet wakker van liggen hoor, maar toch zoiets van "hm jammer"
Zo zijn er wel meer bedrijven verdwenen die achter de feiten aanliepen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149289150
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:03 schreef skrn het volgende:

[..]

De parkeerkosten worden in dit topic wel heel vaak als argument gehaald maar :

- Inderdaad, P+R, in Rotterdam betaal je 2 euro om op Kralingse zoom te staan. Kun je daarna met de metro. In Utrecht betaal je 5 euro maar dat is inclusief openbaar vervoer naar het centrum.
- Centrum Rotterdam is naar mijn weten nog steeds onder de 3 euro per uur. Delft (waar ik woon) heeft zelfs een maximaal dagtarief ingesteld van 8 euro.

Natuurlijk, het kost geld, maar is dat niet zo vreemd als je per se in een binnenstad wil parkeren?
Is het niet vreemd dat je geld uitgeeft en/of moeite moet doen om geld uit te mogen geven in winkels? Willen de gemeentes nou wel of geen spenderende klanten?

Als ik moet betalen om te shoppen, dan is de keuze snel gemaakt hoor.

Willen de winkels dat ik iets koop? Prima, sponsor mijn parkeergeld zoals supermarkten dat ook doen. Bij aankoop van meer dan x bedrag krijg ik een uur parkeren gratis.
pi_149289296
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:15 schreef athlonkmf het volgende:

[..]

Is het niet vreemd dat je geld uitgeeft en/of moeite moet doen om geld uit te mogen geven in winkels? Willen de gemeentes nou wel of geen spenderende klanten?

Als ik moet betalen om te shoppen, dan is de keuze snel gemaakt hoor.

Willen de winkels dat ik iets koop? Prima, sponsor mijn parkeergeld zoals supermarkten dat ook doen. Bij aankoop van meer dan x bedrag krijg ik een uur parkeren gratis.
Ik denk dat heel mensen in dit topic de kracht van een traditioneel winkelgebied in een gezellig oud stadscentrum onderschatten. Geloof het of niet, die parkeergarages hier in Delft staan zaterdag bijna nokkie-vol. En ik zeg dat heel veel gemeentes gunstige P+R-regelingen hebben.

Ik vind het wel veel meer storend dat heel veel 'B-gemeentes' betaald parkeren hebben. Het kost dan maar 2 euro per uur, maar dat vind ik minder makkelijk te verdedigen dan in hartje Amsterdam te staan voor vijf euro per uur.
pi_149289375
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:25 schreef skrn het volgende:

[..]

Ik denk dat heel mensen in dit topic de kracht van een traditioneel winkelgebied in een gezellig oud stadscentrum onderschatten. Geloof het of niet, die parkeergarages hier in Delft staan zaterdag bijna nokkie-vol. En ik zeg dat heel veel gemeentes gunstige P+R-regelingen hebben.

Ik vind het wel veel meer storend dat heel veel 'B-gemeentes' betaald parkeren hebben. Het kost dan maar 2 euro per uur, maar dat vind ik minder makkelijk te verdedigen dan in hartje Amsterdam te staan voor vijf euro per uur.
Ja, hier in Den Haag ook. Alleen helpt het blijkbaar niet tegen de teloorgang van winkels. En de vraag is natuurlijk heel leuk: blijven die parkeergarages ook zo vol staan als de halve stad leeg staat?

De P+R regelingen zijn ook heel leuk voor toeristen. De bewoners weten wel beter dan hun auto daar te parkeren. Ik denk zelf ook wel 2x na voordat ik bij een P+R bij een andere stad parkeer. Lekker stille afgelegen buurt. Laat je je auto graag achter, of kom je graag terug in de donkere uren na een dagje "shoppen"


Puntje bij paaltje: als het winkelen niet aantrekkelijk gemaakt wordt voor mij, dan ga ik er niet heen.
Mijn pakketbezorger is wel heel blij met mij, zie ik ook gewoon dagelijks. Winkels buiten NL ook.
  maandag 2 februari 2015 @ 09:34:28 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149289438
In Oberhausen zit het Centro, een grote shoppingmall met alleen maar ketenwinkels. Mensen komen van ver daar naartoe. Waarom? GRATIS PARKEREN!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149289511
Wat mensen vergeten is dat het exploiteren van een parkeergarage geld kost. Het is niet een kwestie van bouwen en klaar. Zeker als je een schone en veilige garage verwacht. En daarnaast blijf ik me erover verbazen dat mensen klagen over 10 euro parkeerkosten terwijl ze tijdens hun bezoek 300 euro aan kleding kopen. Daarvoor moet je ook gewoon betalen.
  maandag 2 februari 2015 @ 09:40:55 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149289544
quote:
99s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:39 schreef Roel_Jewel het volgende:
Wat mensen vergeten is dat het exploiteren van een parkeergarage geld kost. Het is niet een kwestie van bouwen en klaar. Zeker als je een schone en veilige garage verwacht. En daarnaast blijf ik me erover verbazen dat mensen klagen over 10 euro parkeerkosten terwijl ze tijdens hun bezoek 300 euro aan kleding kopen. Daarvoor moet je ook gewoon betalen.
Dat kan je vinden, maar het is nu eenmaal zo dat mensen niet graag betalen voor parkeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149289586
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 23:18 schreef Buster24 het volgende:

Klopt dat wel?
De huidige eigenaar is Sun European Partners en die bezitten V & D vanaf 2010

Het vastgoed is in 2005 verkocht onder KBB dus S.E.P. heeft nooit de opbrengst van het vastgoed
gehad of zie ik iets over het hoofd?
http://www.propertynl.com(...)ndex-kbb-618-mln-op/
Ik heb het dan ook over de aankoop door KKB destijds. Die hebben het voor zover ik dat in moet schatten gekocht met het doel de hele flikkerse bende in delen te verkopen. Daarmee hebben ze ook een veelvoud gekregen voor die delen dan ze voor het geheel betaald hebben.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149289616
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan je vinden, maar het is nu eenmaal zo dat mensen niet graag betalen voor parkeren.
Allicht, maar je moet realistisch zijn. Je kan niet verwachten dat je in een binnenstad gratis kan parkeren heden ten dage. En: mensen komen in een binnenstad, zoals die van Delft, waar ik woon, niet alleen om kleding te bunkeren. Ze komen voor een beleving van de stad, oude gebouwen, haringhappen bij de visboer, koffie, je weet wel. 's Zomers is het ook minder druk in de garages want dan komen mensen vanuit de omgeving lekker met de fiets.

Ook dat is winkelen. Niet alleen voor het resultaat, maar ook om de beleving. Maar dat is wat hier niet wordt gesnapt.
  maandag 2 februari 2015 @ 09:47:57 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149289669
quote:
10s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:44 schreef skrn het volgende:

[..]

Allicht, maar je moet realistisch zijn.
Realiteit is dat mensen dus steeds meer online kopen en steden hun best zullen moeten doen publiek te trekken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149290089
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Realiteit is dat mensen dus steeds meer online kopen en steden hun best zullen moeten doen publiek te trekken.
Dat denk ik ook, maar ik zeg ook dat oude, gezellige binnensteden bepaalde tarieven kunnen veroorloven omdat ze een beleving bieden. Gewone winkelcentra, met standaard-winkels, maar met parkeertarieven, ja, daar verwacht ik dus de klappen.
pi_149290216
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 08:55 schreef Weltschmerz het volgende:

Een bedrijf gaat om activiteit, een bedrijf bezit om te kunnen doen en daarmee geld te verdienen, hebben is geen ondernemen. Dus als je een bedrijf koopt dan doe je dat om de vruchten te trekken van de bedrijfsactiviteiten. Indien het lucratiever is om een bedrijf te kopen om de activiteiten te stoppen dan om geld te verdienen met de bedrijfsactiviteiten dan deugen de regels niet.

Wat een volstrekt idiote redenering. Het probleem is dan niet de regelgeving, maar dat de activiteiten niet meer renderen.

Met alle respect, maar als je een beetje had opgelet bij economie (jij hebt toch zulke geweldige lesstof voorgeschoteld gekregen schreef je eerder, dus daar kan het kennelijk niet aan liggen), dan had je geweten dat regelgeving waarbij een bedrijf tot in lengte van dagen door moet blijven modderen killing is voor de economie.

Het enige wat je bereikt is dat de aandeelhouders dan hun inleg verplicht moeten laten verdampen teneinde mensen aan het werk te houden. Werk waar geen vraag naar is.

quote:
The house always wins, alleen zie ik niet in waarom private equity juridisch in zo'n positie moet worden gezet als een casino.
Het is helemaal niet relevant welke groep van investeerders de aandelen bezit en de regels zijn ook exact gelijk, nog afgezien van het feit dat ook deze groep wel eens in het stof moet bijten, dus de vergelijking die jij er nu uit draait is feitelijk onjuist.

quote:
Heel veel bedrijven halen de 50 of de 100 jaar, die overleven roerige periodes en gaan daarna gewoon weer geld verdienen en winst uitkeren. Je aanpassen aan een veranderende markt hoort bij het ondernemen, nieuwe omstandigheden zijn ook nieuwe kansen.
Het huidige V&D is een bedrijfsonderdeel en is dus niet het bedrijf wat ontbonden is. Het bedrijf (laatstelijk bekend als Maxeda, toen het nog de combi van Vendex en KBB was) bestond uit vele delen en is deels gesplitst om doe-het-zelf en fashion te scheiden en van de onderdelen die bij fashion horen draait b.v. Bijenkorf prima (voorziet in een behoefte) en V&D niet (voorziet niet meer in een behoefte). De doe-het-zelf tak is volgens mij nog redelijk compleet.

V&D is gewoon een formule. Eentje die niet meer werkt. En zo zijn er meer formules die niet meer bleken te werken in deze branche. B.v. Free Record Shop. Maar belangrijker: een groot deel van de branche blijkt het zeer zwaar te hebben en het is de verwachting dat er veel fysieke winkels zullen verdwijnen.

En Maxeda? Die heeft zich gewoon aangepast. Eigenlijk dus precies wat jij voorstelt, alleen dan zonder wat jij eigenlijk wil: geld van de aandeelhouders volledig inzetten om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen in stand te houden.

Met als klap op de vuurpijl: de winkelpanden zijn verkocht toen ze nog veel geld waard waren. Lijkt mij een kwestie van slim ondernemen, in plaats van aan zien komen dat die waarde fors zal gaan dalen en dan maar met de armen over elkaar blijven zitten.

quote:
Als je niet zo'n doener bent dan moet je dat aan anderen overlaten en je geld op een spaarrekening zetten of zo.
Als je geen verstand hebt van economie en alleen maar op de middelbare school wat economie hebt gehad (en daar nog trots op bent ook!!!), kun je de discussie ook beter aan anderen overlaten (b.v. diegenen die op universitair niveau economie gedaan hebben), maar daar laat jij je ook niet door tegenhouden... dus leg die steen maar weer snel terug.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149290388
quote:
99s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:39 schreef Roel_Jewel het volgende:
Wat mensen vergeten is dat het exploiteren van een parkeergarage geld kost. Het is niet een kwestie van bouwen en klaar. Zeker als je een schone en veilige garage verwacht. En daarnaast blijf ik me erover verbazen dat mensen klagen over 10 euro parkeerkosten terwijl ze tijdens hun bezoek 300 euro aan kleding kopen. Daarvoor moet je ook gewoon betalen.
Klopt, maar dat is niet het probleem van de klant/bezoekers.

Die 300 euro kunnen ze ook uitgeven aan webwinkels en besparen ze die 10 euro parkeerkosten. EN ook nog eens voordeliger qua producten ook nog.

De winkels willen klanten hebben? Tijd om te sponsoren zoals ze ook bij de malls doen in het buitenland. X bedrag gekocht: Y bedrag korting op je parkeerkosten.

quote:
10s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:44 schreef skrn het volgende:

[..]

Allicht, maar je moet realistisch zijn. Je kan niet verwachten dat je in een binnenstad gratis kan parkeren heden ten dage. En: mensen komen in een binnenstad, zoals die van Delft, waar ik woon, niet alleen om kleding te bunkeren. Ze komen voor een beleving van de stad, oude gebouwen, haringhappen bij de visboer, koffie, je weet wel. 's Zomers is het ook minder druk in de garages want dan komen mensen vanuit de omgeving lekker met de fiets.

Ook dat is winkelen. Niet alleen voor het resultaat, maar ook om de beleving. Maar dat is wat hier niet wordt gesnapt.
Prima om dat te denken. Als de stad zelf "belevenis" genoeg bevat om parkeerkosten te verantwoorden. De bezoekers vertellen met hun portemonnee wel of zij er ook zo over zullen blijven denken.
  maandag 2 februari 2015 @ 10:56:35 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149291022
Er zijn nogal wat steden die parkeren als inkomstenbron zien, en dat geld hebben ze hard nodig voor een binnenstad coordinator en adviesbureaus die in worden geroepen om de teloorgang van de winkels aan te pakken, de kosten van de parkeermeters en de parkeerwachters niet te vergeten.
(Dit is politieke logica)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149291375
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 10:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Er zijn nogal wat steden die parkeren als inkomstenbron zien, en dat geld hebben ze hard nodig voor een binnenstad coordinator en adviesbureaus die in worden geroepen om de teloorgang van de winkels aan te pakken, de kosten van de parkeermeters en de parkeerwachters niet te vergeten.
(Dit is politieke logica)
Ook aandoenlijk dat elke "stad" denkt een fijne winkelstad te zijn, hun plannetjes zijn allemaal hetzelfde, met een "kloppend stadshart", wat dat betreft mis ik Koot en Bie wel die hier altijd perfecte items over konden maken.

Zelf kom ik regelmatig in Zaandam, typisch voorbeeld van zo een treurige stad, wat ze er ook aan doen, het blijft 3 keer niets.

Neem nu het rozenhof, een opzich mooi overdekt stukje winkelcentrum gelegen aan de koopgoot (Zaandam heeft een relatief klein centrum voor zo een grote stad), het is typisch bedacht door mensen vanaf het tekenbord, daarnaast zijn de prijzen dermate hoog dat je daar nooit een fatsoenlijke winkel kunt runnen, gevolg van de ongeveer 20 winkelruimtes staan er nu 7 leeg, je snapt wel wat dit doet voor de rest van de winkels, er zit geen loopt meer in (zat er nooit in), en het is gedoemd om te mislukken.

Maar nu komt er weer een mongool met het idee: laten we er een foodmarkt in doen!!!

Ja joh, laten we de hype die alweer bijna voorbij is ook in Zaandam opstarten |:( |:( |:(
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_149291427
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:12 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ook aandoenlijk dat elke "stad" denkt een fijne winkelstad te zijn, hun plannetjes zijn allemaal hetzelfde, met een "kloppend stadshart", wat dat betreft mis ik Koot en Bie wel die hier altijd perfecte items over konden maken.

Zelf kom ik regelmatig in Zaandam, typisch voorbeeld van zo een treurige stad, wat ze er ook aan doen, het blijft 3 keer niets.

Neem nu het rozenhof, een opzich mooi overdekt stukje winkelcentrum gelegen aan de koopgoot (Zaandam heeft een relatief klein centrum voor zo een grote stad), het is typisch bedacht door mensen vanaf het tekenbord, daarnaast zijn de prijzen dermate hoog dat je daar nooit een fatsoenlijke winkel kunt runnen, gevolg van de ongeveer 20 winkelruimtes staan er nu 7 leeg, je snapt wel wat dit doet voor de rest van de winkels, er zit geen loopt meer in (zat er nooit in), en het is gedoemd om te mislukken.

Maar nu komt er weer een mongool met het idee: laten we er een foodmarkt in doen!!!

Ja joh, laten we de hype die alweer bijna voorbij is ook in Zaandam opstarten |:( |:( |:(
Zaandam terechte klacht idd. En met zaandam nog heel veel treurige b-gemeenten.
  maandag 2 februari 2015 @ 11:23:50 #230
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149291637
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 08:56 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wil je ontkennen dat PE's de overnames van bedrijven financieren door deze in de schulden te steken?
Als niemand het mij uit kan leggen kan het net zo goed een ronkend verhaal zijn. Moet toch wel ergens uitgelegd zijn? Je presenteert het zo stellig.

[ Bericht 2% gewijzigd door eriksd op 02-02-2015 11:33:16 ]
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149292427
Het lastige is dat als er gratis parkeren word ingevoerd in de binnensteden dan staat elke parkeerplek al vol voordat de winkels opengaan. De forens heeft voor 8 uur elke plek dan al ingepikt.

Ik zie zelf meer in een parkeerkaart zoals je die vaak in het buitenland ziet. 1 of 2 uur gratis parkeren en je tijd aangeven met een parkeerschijf.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_149292485
quote:
15s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:23 schreef eriksd het volgende:

[..]

Als niemand het mij uit kan leggen kan het net zo goed een ronkend verhaal zijn. Moet toch wel ergens uitgelegd zijn? Je presenteert het zo stellig.
Een overname kost geld en vaak word deze lening op het bedrijf zelf gezet, waardoor het bedrijf een doorstart maakt met een grotere schuld. Of men financiert de overname door een goedlopend deel van het bedrijf van de hand te doen, waardoor de jaarcijfers per onmiddellijk kelderen.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  maandag 2 februari 2015 @ 12:04:07 #233
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149292788
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:55 schreef hottentot het volgende:

[..]

Een overname kost geld en vaak word deze lening op het bedrijf zelf gezet, waardoor het bedrijf een doorstart maakt met een grotere schuld.
Ja, dat wordt dus beweerd. Maar hoe kan dat juridisch? Wat is de tegenprestatie?

quote:
Of men financiert de overname door een goedlopend deel van het bedrijf van de hand te doen, waardoor de jaarcijfers per onmiddellijk kelderen.
En dat is slecht omdat? Onderliggende activiteit blijft dan toch gewoon bestaan?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  maandag 2 februari 2015 @ 12:08:12 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149292918
Veel meer dan een aversie tegen er geld mee verdienen en een angst voor verandering zie ik er niet in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149293034
quote:
5s.gif Op maandag 2 februari 2015 12:04 schreef eriksd het volgende:

[..]

Ja, dat wordt dus beweerd. Maar hoe kan dat juridisch? Wat is de tegenprestatie?

[..]

En dat is slecht omdat? Onderliggende activiteit blijft dan toch gewoon bestaan?
Sorry, maar hier heb ik geen tijd voor. Als je er nog helemaal niets van weet moet je misschien zelf even rond zoeken en je eerst inlezen.
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_149293494
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:55 schreef hottentot het volgende:

Een overname kost geld en vaak word deze lening op het bedrijf zelf gezet, waardoor het bedrijf een doorstart maakt met een grotere schuld.
Het is wat genuanceerder. Een overname gebeurt meestal met een (aanzienlijk) gedeelte vreemd vermogen. Logischerwijs wenst de bank een onderpand en dat is dan weer datzelfde bedrijf wat overgenomen is. Hoe je dat dan onder de streep boekhoudkundig gaat verwerken is niet zo van belang voor de stabiliteit. Als het namelijk mis gaat, dan heeft de financierende partij gewoon het recht om de bezittingen van de overgenomen partij uit te ponden.

Het is inherent aan een overname dat er waarde uit het bedrijf naar de aandeelhouder gaat. De voormalig aandeelhouder uiteraard. Want die wil gewoon geld zien voor alle stille reserves en goodwill.

Dat WS het allemaal kennelijk heel kwalijk vindt zegt meer over zijn begrip van overnames, dan over deze gang van zaken.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149295028
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:53 schreef hottentot het volgende:
Het lastige is dat als er gratis parkeren word ingevoerd in de binnensteden dan staat elke parkeerplek al vol voordat de winkels opengaan. De forens heeft voor 8 uur elke plek dan al ingepikt.

Ik zie zelf meer in een parkeerkaart zoals je die vaak in het buitenland ziet. 1 of 2 uur gratis parkeren en je tijd aangeven met een parkeerschijf.
Daarom "bij aankoop van x bedrag => parkeerkortingsbon" zoals je nu ook met supermarkten heb in een winkelcentrum.
  maandag 2 februari 2015 @ 13:26:50 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149295111
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 13:23 schreef athlonkmf het volgende:

[..]

Daarom "bij aankoop van x bedrag => parkeerkortingsbon" zoals je nu ook met supermarkten heb in een winkelcentrum.
Ga naar de stad, zoek een boek, nee, die hebben we niet, maar kan ik wel bestellen.
Je baalt dan dubbel, voor niets naar de stad en parkeren betalen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 februari 2015 @ 13:58:09 #239
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149296014
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 12:26 schreef DS4 het volgende:

[..]

Dat WS het allemaal kennelijk heel kwalijk vindt zegt meer over zijn begrip van overnames, dan over deze gang van zaken.
Ik wil dit toch een klein beetje nuanceren. In de retailtak waar ik iets van weet, zie je dat bedrijven die over hun eigen vastgoed beschikken, vaak familieketens met vaak al afgeloste winkelpanden in bezit, makkelijker door de huidige crisis komen dan bedrijven die commercieel vastgoed huren en maandelijks veel geld moeten neertellen. De problemen bij V&D zijn zeer divers van aard en we moeten dit ook niet overdrijven, maar door het moeten betalen van een forse huur per vierkante meter is de exploitatie van een V&D duidelijk lastiger dan het was voordat het vastgoed werd verkocht aan beleggers.

Op zich is er niets tegen een sale and lease back constructie. Het is een heel goede manier om voordelig geld vrij te maken voor modernisering van de formule of expansie naar nieuwe marktgebieden. Maar als de opbrengsten feitelijk louter worden gebruikt om onder de aandeelhouders te verdelen, betekent het een duidelijke verzwaring van de exploitatie van een winkel zonder dat hier iets tegenover staat voor de onderneming. En als omzetten dan gaan tegenvallen, wordt de huur al snel een molensteen om de nek.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  maandag 2 februari 2015 @ 14:02:55 #240
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149296212
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga naar de stad, zoek een boek, nee, die hebben we niet, maar kan ik wel bestellen.
Je baalt dan dubbel, voor niets naar de stad en parkeren betalen
Mijn boekhandel brengt dat boek dan gewoon thuis langs in de regio of stuurt het op als je verder weg woont.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149296577
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 13:58 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Ik wil dit toch een klein beetje nuanceren. In de retailtak waar ik iets van weet, zie je dat bedrijven die over hun eigen vastgoed beschikken, vaak familieketens met vaak al afgeloste winkelpanden in bezit, makkelijker door de huidige crisis komen dan bedrijven die commercieel vastgoed huren en maandelijks veel geld moeten neertellen. De problemen bij V&D zijn zeer divers van aard en we moeten dit ook niet overdrijven, maar door het moeten betalen van een forse huur per vierkante meter is de exploitatie van een V&D duidelijk lastiger dan het was voordat het vastgoed werd verkocht aan beleggers.

Op zich is er niets tegen een sale and lease back constructie. Het is een heel goede manier om voordelig geld vrij te maken voor modernisering van de formule of expansie naar nieuwe marktgebieden. Maar als de opbrengsten feitelijk louter worden gebruikt om onder de aandeelhouders te verdelen, betekent het een duidelijke verzwaring van de exploitatie van een winkel zonder dat hier iets tegenover staat voor de onderneming. En als omzetten dan gaan tegenvallen, wordt de huur al snel een molensteen om de nek.
Dat is natuurlijk allemaal waar, maar wat je dan hebt is dat aandeelhouders de boel aan het sponsoren zijn. Immers, als je break even speelt met een V&D waar voor 500 mio aan vastgoed in zit, dan vloeit er feitelijk geld van de aandeelhouders (die onder de streep dat vastgoed om niet te beschikking stellen aan de onderneming) naar de onderneming en worden daarmee de verliezen gecompenseerd.

Dat is geen probleem als het gaat om een tijdelijk probleem, zoals b.v. de crisis. Maar bij de V&D is er m.i. sprake van een structureel probleem, welke in de loop van de tijd zich zal verdiepen.

Op zo'n moment doe je er verstandig aan om reeds voordat je in deze shit zit je panden van de hand te doen. Tuurlijk ben je dan kwetsbaar, maar het is dan niet een kwestie van "zal het eindigen", maar meer "wanneer zal het eindigen".

Feitelijk zit je dan op de beslissing van de DGA die 1.000 aan privévermogen heeft en wiens bedrijf 100 verlies maakt op jaarbasis en die ook 100 op jaarbasis tekort komt in de cashflow. Als dat een structureel probleem betreft doet deze er verstandig aan om het te laten ploffen. Als het een tijdelijk probleem is en er op termijn weer per jaar 50 uit te halen valt kun je best overwegen om er een paar jaar 100 in te storten.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  maandag 2 februari 2015 @ 14:26:14 #242
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149296952
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:15 schreef DS4 het volgende:

[..]

Dat is natuurlijk allemaal waar, maar wat je dan hebt is dat aandeelhouders de boel aan het sponsoren zijn. Immers, als je break even speelt met een V&D waar voor 500 mio aan vastgoed in zit, dan vloeit er feitelijk geld van de aandeelhouders (die onder de streep dat vastgoed om niet te beschikking stellen aan de onderneming) naar de onderneming en worden daarmee de verliezen gecompenseerd.

Dat is geen probleem als het gaat om een tijdelijk probleem, zoals b.v. de crisis. Maar bij de V&D is er m.i. sprake van een structureel probleem, welke in de loop van de tijd zich zal verdiepen.

Op zo'n moment doe je er verstandig aan om reeds voordat je in deze shit zit je panden van de hand te doen. Tuurlijk ben je dan kwetsbaar, maar het is dan niet een kwestie van "zal het eindigen", maar meer "wanneer zal het eindigen".

Feitelijk zit je dan op de beslissing van de DGA die 1.000 aan privévermogen heeft en wiens bedrijf 100 verlies maakt op jaarbasis en die ook 100 op jaarbasis tekort komt in de cashflow. Als dat een structureel probleem betreft doet deze er verstandig aan om het te laten ploffen. Als het een tijdelijk probleem is en er op termijn weer per jaar 50 uit te halen valt kun je best overwegen om er een paar jaar 100 in te storten.
Ik ben het helemaal met je eens dat het hooguit een oplossing is voor formules die in de basis gezond zijn en slechts door omstandigheden buiten hun macht (crisis) in de problemen zitten. V&D is al bijna twintig jaar een formule in verval, ver voor de crisis.

Veel moeilijker om te beoordelen is wat er was gebeurd als de opbrengst van de vastgoedverkoop in het opknappen van de winkels was gestopt in plaats van in de zakken van de aandeelhouders. Internationaal zijn er wel degelijk voorbeelden van moderne, succesvolle warenhuisketens. Maar dat is achteraf natuurlijk allemaal moeilijk te beoordelen.

Wel kun je concluderen dat KKR en zijn aandeelhouders de enige partij is die beter is geworden van de vastgoedtransactie.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  maandag 2 februari 2015 @ 14:30:34 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149297093
Ik ken een paar particulieren die ook sell&lease back hebben gedaan, hun riante huis verkocht aan een investeerder beneden de marktprijs in ruil voor een zeer voordelig huurcontract.
Je kan op deze manier je pensioen goed aanvullen als je levenskwaliteit verkiest boven je kinderen een erfenis geven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 februari 2015 @ 14:31:47 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149297139
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:02 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Mijn boekhandel brengt dat boek dan gewoon thuis langs in de regio of stuurt het op als je verder weg woont.
Doet de mijne ook, amazon heet ie, hoef ik geeneens naartoe en parkeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 februari 2015 @ 14:43:00 #245
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149297458
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doet de mijne ook, amazon heet ie, hoef ik geeneens naartoe en parkeren.
Hoe lang duurt het dan voordat je het boek in huis hebt? Ik vind het grote voordeel van de fysieke boekhandel dat je een boek vaak wel direct kunt meenemen. Ik vind het ook gewoon leuk om door een boekhandel te lopen en een leuk boek uit te zoeken. Als ik een bijzonder boek nodig heb, zeker als het al een tijdje uit is, kies ik overigens ook vaak voor online boekhandels. Vindt Amazon dan eigenlijk overigens voor Nederland maar een matige keuze. Duurt vaak erg lang als het uit Engeland of de VS moet komen.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149297474
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:26 schreef Dwersdriever het volgende:

Veel moeilijker om te beoordelen is wat er was gebeurd als de opbrengst van de vastgoedverkoop in het opknappen van de winkels was gestopt in plaats van in de zakken van de aandeelhouders. Internationaal zijn er wel degelijk voorbeelden van moderne, succesvolle warenhuisketens. Maar dat is achteraf natuurlijk allemaal moeilijk te beoordelen.
Je moet denk ik onderscheidend zijn. Binnen de groep destijds was en is Bijenkorf het meest onderscheidend (aan de bovenzijde) en de Hema heeft in potentie de meeste kansen in het lage segment (lukt nog niet echt).

V&D zat daar ergens tussenin en het is dan misschien ook wel een formule teveel. Of je moet je niche elders zoeken, maar ik ben bang dat NL veel te veel een land is waar prijs zeer doorslaggevend is. Ik constateer al heel erg lang dat het middensegment steeds meer verdwijnt. Er is meer spotgoedkope rommel bij gekomen en (nog veel vreemder eigenlijk) aan de bovenzijde van de markt is er echt enorm veel groei geweest.

Ik vind het dus niet zo gek dat een formule die vooral grijs en gemiddeld uitstraalt het niet red en binnen de formules die er waren zat deze formule een beetje klem.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  maandag 2 februari 2015 @ 14:58:43 #247
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149297899
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:43 schreef DS4 het volgende:

[..]
Ik vind het dus niet zo gek dat een formule die vooral grijs en gemiddeld uitstraalt het niet red en binnen de formules die er waren zat deze formule een beetje klem.
Je ziet over het algemeen in de retail dat de middenklasse onder druk staat, niet alleen bij de warenhuizen. Overigens heb ik ook wel vraagtekens bij de houdbaarheid van Hema hoor. Die heeft ook erg veel last van de opkomst van budgetketens als Action/Primark.

Dit is wel een aardig artikel over hoe er zes jaar geleden naar V&D werd gekeken. Tony DeNunzio, natuurlijk een belanghebbende, zegt daar ook iets over de kritiek op de verkoop van het vastgoed.

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)rfkapitalisten.dhtml
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
  maandag 2 februari 2015 @ 15:05:16 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149298058
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:43 schreef Dwersdriever het volgende:

[..]

Hoe lang duurt het dan voordat je het boek in huis hebt? Ik vind het grote voordeel van de fysieke boekhandel dat je een boek vaak wel direct kunt meenemen. Ik vind het ook gewoon leuk om door een boekhandel te lopen en een leuk boek uit te zoeken. Als ik een bijzonder boek nodig heb, zeker als het al een tijdje uit is, kies ik overigens ook vaak voor online boekhandels. Vindt Amazon dan eigenlijk overigens voor Nederland maar een matige keuze. Duurt vaak erg lang als het uit Engeland of de VS moet komen.
Het fysieke boek? Ik heb prime en daarmee levering op de volgende dag ( ik woon niet in NL )
Enige voordeel van een boekwinkel is dat je daar (mits voorzien van een ruime keuze) soms boeken vind waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 februari 2015 @ 15:07:29 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149298135
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:43 schreef DS4 het volgende:

[..]

Je moet denk ik onderscheidend zijn. Binnen de groep destijds was en is Bijenkorf het meest onderscheidend (aan de bovenzijde) en de Hema heeft in potentie de meeste kansen in het lage segment (lukt nog niet echt).

V&D zat daar ergens tussenin en het is dan misschien ook wel een formule teveel. Of je moet je niche elders zoeken, maar ik ben bang dat NL veel te veel een land is waar prijs zeer doorslaggevend is. Ik constateer al heel erg lang dat het middensegment steeds meer verdwijnt. Er is meer spotgoedkope rommel bij gekomen en (nog veel vreemder eigenlijk) aan de bovenzijde van de markt is er echt enorm veel groei geweest.

Ik vind het dus niet zo gek dat een formule die vooral grijs en gemiddeld uitstraalt het niet red en binnen de formules die er waren zat deze formule een beetje klem.
Dat de Bijenkorf in NL wordt gezien als top van de markt en exclusief zegt al heel erg veel over waar het winkelaanbod ligt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149298298
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat de Bijenkorf in NL wordt gezien als top van de markt en exclusief zegt al heel erg veel over waar het winkelaanbod ligt.
Ah meneer internationaal doet ook weer eens uit de hoogte.
  maandag 2 februari 2015 @ 15:15:30 #251
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149298341
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het fysieke boek? Ik heb prime en daarmee levering op de volgende dag ( ik woon niet in NL )
Enige voordeel van een boekwinkel is dat je daar (mits voorzien van een ruime keuze) soms boeken vind waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben
Ik had rond Sinterklaas een aantal producten besteld bij Amazon UK (wel in Nederland) en het duurde negen dagen voor het laatste pakje binnen was. Kon ook wel sneller, maar dat was een erg forse meerprijs.

Het struinen langs tafels met door deskundige medewerkers geselecteerde boeken is inderdaad de moeite waard. Ik heb het geluk dat er hier in het centrum twee van dat soort boekwinkels actief zijn in het algemene en het culturele segment.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149298516
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 14:58 schreef Dwersdriever het volgende:

Je ziet over het algemeen in de retail dat de middenklasse onder druk staat, niet alleen bij de warenhuizen. Overigens heb ik ook wel vraagtekens bij de houdbaarheid van Hema hoor. Die heeft ook erg veel last van de opkomst van budgetketens als Action/Primark.
Ik wil alleen maar aangeven dat Hema een kant op kan en V&D niet. Of Hema het gaat halen is een tweede. Ik hoop het wel, maar dat dat geen uitgemaakte zaak is, is een feit.

quote:
Dit is wel een aardig artikel over hoe er zes jaar geleden naar V&D werd gekeken. Tony DeNunzio, natuurlijk een belanghebbende, zegt daar ook iets over de kritiek op de verkoop van het vastgoed.

http://www.trouw.nl/tr/nl(...)rfkapitalisten.dhtml
Het geeft iig aan dat de problemen bij V&D wel wat anders liggen dan "durfinvesteerders hebben het leeggeroofd en verder is V&D een geweldig concept met een grote toekomst". ;)
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149298621
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

Dat de Bijenkorf in NL wordt gezien als top van de markt en exclusief zegt al heel erg veel over waar het winkelaanbod ligt.
Voor de goede orde: ik schreef dat ze aan de bovenzijde zitten en binnen de groep warenhuizen lijkt mij dat een feitelijke constatering.

Dat het aanbod in NL vooral "goedkoop" is en erg weinig "bijzonder" is een tweede, maar dat heeft te maken met de vraag aan de ene kant en ook aan de andere kant dat de Randstad prima geholpen wordt met Amsterdam en Zeeland/Brabant/Gelderland/Limburg prima geholpen wordt met Antwerpen/Düsseldorf.

Er is in Eindhoven en Maastricht wel wat te krijgen, maar gewoon minder en dat is ook wel te begrijpen. Ik ben zowel in Antwerpen als Düsseldorf binnen een uurtje, dus ik vind het prima.

[ Bericht 0% gewijzigd door DS4 op 02-02-2015 15:34:28 ]
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
pi_149298627
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga naar de stad, zoek een boek, nee, die hebben we niet, maar kan ik wel bestellen.
Je baalt dan dubbel, voor niets naar de stad en parkeren betalen
En om toch je parkeergeld terug te winnen ga je even langs Van Haren om toch maar die inlegzolen te kopen die je al een tijdje wilt kopen. En met de aankoopbon van Van Haren krijg je toch je parkeergeld terug.

Het sponsoren van parkeergeld is een manier voor de winkeliers om TOCH nog wat te verkopen.
pi_149298682
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat de Bijenkorf in NL wordt gezien als top van de markt en exclusief zegt al heel erg veel over waar het winkelaanbod ligt.
Waar lees jij dat? Dat staat er nl niet. Er staat dat qua warenhuizen de Bijenkorf aan de bovenkant van de markt opereert en dat klopt momenteel helemaal. Wanneer ben jij voor het laatst op de Dam geweest? De laatste tijd is daar een enorme upgrade gaande. Bij de cosmetica zijn er grote stands van Dior, Chanel en MAC. Bij de accessoires store-in-stores van o.a. Gucci, Hermès en Louis Vuitton en bij de kleding zie je de duurdere en vooral exclusievere merken flink hangen. Ook de champagnebar met uitzicht op de Dam doet het goed. Hell, ik zit daar zelf minimaal twee keer per week.. en ik heb de schurft aan winkels (maar niet aan drank :P ) Kortom, de Bijenkorf is hard bezig de weg omhoog te vinden en slaagt daar erg goed in...

Voor echte exclusiviteit moet je natuurlijk naar de PC, maar dat is geen nieuws...
  maandag 2 februari 2015 @ 15:35:51 #256
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149298814
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:23 schreef DS4 het volgende:

[..]

Het geeft iig aan dat de problemen bij V&D wel wat anders liggen dan "durfinvesteerders hebben het leeggeroofd en verder is V&D een geweldig concept met een grote toekomst". ;)
Ik gaf eerder inderdaad al aan dat het een formule is die al twintig jaar in verval is. Dat de overname door durfinvesteerders niet geholpen heeft de formule uit het slop te trekken, iets wat DeNunzio wel beweert, is denk ik ook wel een feit.

De basis van de problemen bij V&D ligt bij mensen als Jan Michiel Hessels. Rekenaars zonder retailhart die de managers onder zich niet de investeringen liet doen die nodig waren. Niet alleen V&D was verouderd, dat gold voor wel meer ketens binnen VendexKBB. Anton Dreesman had het bedrijf achtergelaten als een zeer prominente Nederlandse onderneming.

Onder leiding van Hessing ontstond ook de situatie waarin VendexKBB zo'n aantrekkelijke overnamepartij was voor private equity, al vond de overname zelf plaats onder zijn opvolger Ed Hamming. Hessing speelde later nog rollen bij Fortis en Philips en was betrokken bij Blackstone, ook zo'n investeerder. Niet bepaald een glorieuze loopbaan.

Niet alle ex-KBB-ketens doen het trouwens slecht of matig onder hun nieuwe eigenaren. Ondergoedketen Hunkemöller en juweliersketen Schaap & Citroen doen het een stuk beter dan V&D en Hema.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149298851
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:35 schreef Dwersdriever het volgende:

Ik gaf eerder inderdaad al aan dat het een formule is die al twintig jaar in verval is. Dat de overname door durfinvesteerders niet geholpen heeft de formule uit het slop te trekken, iets wat DeNunzio wel beweert, is denk ik ook wel een feit.

De basis van de problemen bij V&D ligt bij mensen als Jan Michiel Hessels. Rekenaars zonder retailhart die de managers onder zich niet de investeringen liet doen die nodig waren. Niet alleen V&D was verouderd, dat gold voor wel meer ketens binnen VendexKBB. Anton Dreesman had het bedrijf achtergelaten als een zeer prominente Nederlandse onderneming.

Onder leiding van Hessing ontstond ook de situatie waarin VendexKBB zo'n aantrekkelijke overnamepartij was voor private equity, al vond de overname zelf plaats onder zijn opvolger Ed Hamming. Hessing speelde later nog rollen bij Fortis en Philips en was betrokken bij Blackstone, ook zo'n investeerder. Niet bepaald een glorieuze loopbaan.

Niet alle ex-KBB-ketens doen het trouwens slecht of matig onder hun nieuwe eigenaren. Ondergoedketen Hunkemöller en juweliersketen Schaap & Citroen doen het een stuk beter dan V&D en Hema.
Wij zijn het ruim meer eens dan oneens constateer ik. ;)
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  maandag 2 februari 2015 @ 15:43:53 #258
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149299001
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:30 schreef IntensiveGary het volgende:

[..]
Er staat dat qua warenhuizen de Bijenkorf aan de bovenkant van de markt opereert en dat klopt momenteel helemaal.
Selfridges is een interessante eigenaar voor Bijenkorf. Eigenlijk bijna perfect. Een onderneming waar Bijenkorf de 'best practices' van kan leren en waar veel overlap in leveranciers en concepten zit. Een bedrijf dat volop inzet op 'luxury retailing' en daar zowel de investeringen als de desinvesteringen in Nederland (sluiting winkels) voor financiert. Selfridges is eigendom van een Canadese miljardair.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149299352
Gister de pas gekregen cadeaubonnen maar vast omgezet in goederen. :)
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_149299419
Ik zou het jammer vinden als V&D verdwijnt, maar dat is meer een kwestie van gewenning ofzo. Je zoekt iets, je gaat V&D in en je komt uiteindelijk zonder iets naar buiten. Het is het allemaal net niet, maar toch een leuke zaak om doorheen te wandelen.

Afgelopen zaterdag trouwens wel wat gekocht; een afgeprijsde maillot. Thuis kwam ik erachter waarom ie afgeprijsd was, er zat een lange haal in. Godzijdank viel mijn laars erover, anders had ik niks om aan te trekken 's avonds bij een feestje. Wel erg slecht om vooral nu zulke dingen te gaan verkopen.
  maandag 2 februari 2015 @ 16:06:57 #261
79262 Dwersdriever
Justified Ancient of MuMu
pi_149299619
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:37 schreef DS4 het volgende:

[..]

Wij zijn het ruim meer eens dan oneens constateer ik. ;)
Daar is ook geen lol aan :-(

Het is ook allemaal niet zo ingewikkeld. Je kunt wel een discussie voeren op ethisch vlak over wat de overname van VendexKBB door private equity voor V&D heeft betekend, maar de economische realiteit is vaak hard. Topmanagers als DeNunzio, Mark McKeon en Jacob de Jonge hebben de formule niet op gang gekregen en ik zou niet weten wie daar de zaak wel op de rit zou kunnen krijgen.

Ik ben benieuwd wat Anton Dreesmann van de huidige situatie zou maken.

De oorspronkelijke stelling is overigens dat het aan de opkomst van webwinkels ligt. En daar zit denk ik meer een kern van waarheid in.
We Came A Long Time Ago
Nine Nine Two - But You Did Not Know
pi_149299929
quote:
V&D denkt zelf ook aan faillissement

Het wordt een spannende week voor warenhuis V&D. Dit weekend werd er nog bericht dat V&D’s toekomst ‘aan een zijden draad hing’ en vandaag blijkt dat het warenhuis zelf ook ernstig rekening houdt met een einde van V&D. Dat blijkt uit een brief die het warenhuis dit weekend naar zijn verhuurders stuurde.

In de brief vraagt de V&D opnieuw om lagere huurprijzen en de vier maanden vrijstelling van huur, die al eerder waren aangevraagd. V&D geeft de verhuurders tot woensdag 4 februari 12.00 uur om akkoord te gaan met de huurvrije periode van vier maanden en de permanente huurverlaging. De toestemming is voorwaardelijk, laat het warenhuis weten.

"Mocht V&D in staat van faillissement worden verklaard of zelf een faillissementsverzoek indienen," laat de V&D in de brief weten, dan is de toestemming van tafel. Daaruit blijkt dat V&D ‘voor het eerst zelf serieus rekening houdt met een scenario waarin het uitstel van betaling krijgt of failliet gaat’, stelt RTL Nieuws. Als het aan het warenhuis ligt, komt er later deze week een gesprek met de verhuurders. "De brief is dezelfde als die van 19 januari," laat Nechemja de Bruijn van IEF Capital in een reactie weten . "V&D voegt nu alleen toe dat Sun bereid is om tientallen miljoenen te investeren, mits de pandeigenaren akkoord gaan met de eisen van V&D."
bron
pi_149300003
Ik zie een doorstart aankomen, beetje afgeslankte vorm...

Glazen bolletje. ;)
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  maandag 2 februari 2015 @ 16:28:57 #264
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149300232
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 12:11 schreef hottentot het volgende:

[..]

Sorry, maar hier heb ik geen tijd voor. Als je er nog helemaal niets van weet moet je misschien zelf even rond zoeken en je eerst inlezen.
Nee, je kan het niet uitleggen. Dat is wat anders. Allerhande ronkende verhalen doen hier de ronde over private equity, ik ben wel benieuwd wat men er nu daadwerkelijk van weet. Onderstaand in ieder geval al wat korte duiding vanuit fiscaal perspectief omdat het adviseren van private equity ongeveer 80% van mijn tijd beslaat.

quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 12:26 schreef DS4 het volgende:

[..]

Het is wat genuanceerder. Een overname gebeurt meestal met een (aanzienlijk) gedeelte vreemd vermogen. Logischerwijs wenst de bank een onderpand en dat is dan weer datzelfde bedrijf wat overgenomen is. Hoe je dat dan onder de streep boekhoudkundig gaat verwerken is niet zo van belang voor de stabiliteit. Als het namelijk mis gaat, dan heeft de financierende partij gewoon het recht om de bezittingen van de overgenomen partij uit te ponden.

Het is inherent aan een overname dat er waarde uit het bedrijf naar de aandeelhouder gaat. De voormalig aandeelhouder uiteraard. Want die wil gewoon geld zien voor alle stille reserves en goodwill.

Dat WS het allemaal kennelijk heel kwalijk vindt zegt meer over zijn begrip van overnames, dan over deze gang van zaken.
Dit lijkt mij al een aardige nuancering vanuit civiele optiek.

Fiscaal was de oude handigheid dat je een BV'tje oprichtte om de aandelen te kopen, deze BV een enorme schuld aan liet trekken en tenslotte het overgenomen Nederlandse bedrijf en de BV in een fiscale eenheid stopte waardoor je 1 belastingplichtige had en de winsten van het Nederlands bedrijf afgezet konden worden tegen de kosten (rente) van de schuldenlast van de BV. Hoefde je geen belasting te betalen. Dit is vanaf 1 januari 2012 fiscaal niet meer toegestaan waardoor dit voordeel nagenoeg geheel weg is. Valt uiteraard nog wel wat te knutselen maar een HEMA-zaak zal niet meer zo snel voorkomen.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
  maandag 2 februari 2015 @ 16:31:16 #265
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149300313
Edit: dubbel
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149300350
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 16:21 schreef DS4 het volgende:
Ik zie een doorstart aankomen, beetje afgeslankte vorm...

Glazen bolletje. ;)
Idd... lekker makkelijk van schuldeisers af en over twee jaar weer exact dezelfde problemen. Het zou verboden moeten worden.
pi_149300833
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Belangrijkste les, als je een bedrijf bent wat overgenomen kan worden en je wilt dat niet, dan doe je er goed aan niet veel kapitaal in bv (afbetaald) vastgoed te hebben. Dit kan je dan beter onderbrengen in een andere BV.
Als je totaal aan aandelen minder waard is dan je bedrijfsmiddelen dan ben je een overname kandidaat.
En is het niet een overname partij dan is het wel een bank die met "bijzonder beheer" zit te azen op het vermogen.
pi_149301645
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 09:34 schreef Pietverdriet het volgende:
In Oberhausen zit het Centro, een grote shoppingmall met alleen maar ketenwinkels. Mensen komen van ver daar naartoe. Waarom? GRATIS PARKEREN!
ben er nog nooit geweest maar zit dan ook niet in het randgebied van Oberhausen dus niet midden in het centrum? Zelf verbaas ik mij ook over het feit waarom er in NL niet meer grote supermarkten zich vestigen aan de rand van een stad of dorp op bijvoorbeeld op industrieterreinen
pi_149301812
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:14 schreef Evertjan het volgende:

ben er nog nooit geweest maar zit dan ook niet in het randgebied van Oberhausen dus niet midden in het centrum? Zelf verbaas ik mij ook over het feit waarom er in NL niet meer grote supermarkten zich vestigen aan de rand van een stad of dorp op bijvoorbeeld op industrieterreinen
Omdat dat niet zomaar mag.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  maandag 2 februari 2015 @ 17:22:06 #270
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_149301848
quote:
waarom er in NL niet meer grote supermarkten zich vestigen aan de rand van een stad of dorp op bijvoorbeeld op industrieterreinen
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:14 schreef Evertjan het volgende:

[..]

ben er nog nooit geweest maar zit dan ook niet in het randgebied van Oberhausen dus niet midden in het centrum? Zelf verbaas ik mij ook over het feit waarom er in NL niet meer grote supermarkten zich vestigen aan de rand van een stad of dorp op bijvoorbeeld op industrieterreinen
gemeenten willen wel eens dwars gaan liggen omdat ze bang zijn dat de binnenstad dan leeg loopt, zoals ook in Oberhausen gebeurde.

quote:
Help! De binnenstad wordt opgevreten

Overal in Europa verschijnen megawinkels. Ook Nederland ontkomt niet aan die schaalvergroting, verwachten deskundigen. Met grote gevolgen voor de detailhandel, bewijst het Duitse Ruhrgebied, waar de grootste shoppingmall van Europa staat.
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)rdt-opgevreten.dhtml
pi_149302318
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 07:15 schreef wolfrolf het volgende:

[..]

Zo ongeveer wel.

Ik ken genoeg garages die ¤2 per 19 minuten rekenen. Je betaalt dan elk blok van 19 minuten zodra je eraan begint en dan is het dus na 60 minuten ¤8.

Kassa voor de oplichters van QPark.
Tsja maarja, een parkeergarage bouwen kost miljoenen, die kosten moeten wel terugverdiend worden.
En zeker als die P ergens vlakbij het centrum is kost het veel geld.

En ze zitten alleen op zaterdagen vol.
pi_149302588
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 16:28 schreef eriksd het volgende:

[..]

Nee, je kan het niet uitleggen. Dat is wat anders. Allerhande ronkende verhalen doen hier de ronde over private equity, ik ben wel benieuwd wat men er nu daadwerkelijk van weet. Onderstaand in ieder geval al wat korte duiding vanuit fiscaal perspectief omdat het adviseren van private equity ongeveer 80% van mijn tijd beslaat.

[..]

Dit lijkt mij al een aardige nuancering vanuit civiele optiek.

Fiscaal was de oude handigheid dat je een BV'tje oprichtte om de aandelen te kopen, deze BV een enorme schuld aan liet trekken en tenslotte het overgenomen Nederlandse bedrijf en de BV in een fiscale eenheid stopte waardoor je 1 belastingplichtige had en de winsten van het Nederlands bedrijf afgezet konden worden tegen de kosten (rente) van de schuldenlast van de BV. Hoefde je geen belasting te betalen. Dit is vanaf 1 januari 2012 fiscaal niet meer toegestaan waardoor dit voordeel nagenoeg geheel weg is. Valt uiteraard nog wel wat te knutselen maar een HEMA-zaak zal niet meer zo snel voorkomen.
Ik ben verre van een kenner m.b.t. deze materie, dat gaf ik eerder in deze draad ook al aan. Dit begrijp ik echter wel nog. Wat vindt zo'n Hedgefund belangrijker? Een grotere opbrengst of continuïteit van het bedrijf. Daarom alleen al kan een familiebedrijf beter een familiebedrijf blijven. Dat geld vloeit nu naar buitenlandse handen, weg uit Nederland. Dat familiebedrijf had Nederland nog lang veel plezier kunnen geven.
Anderzijds hoort het misschien wel bij de ontwikkelingen in de economie dat het format van winkels zoals de V&D niet meer werkt, dan moet je er niet moeilijk over doen dat ze uit het straatbeeld verdwijnen. De een zijn dood...
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149302928
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het fysieke boek? Ik heb prime en daarmee levering op de volgende dag ( ik woon niet in NL )
Enige voordeel van een boekwinkel is dat je daar (mits voorzien van een ruime keuze) soms boeken vind waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben
Dat gaat digitaal ook prima alleen zal het digitaal bijna altijd een boek zijn in hetzelfde hokje of een aanverwant hokje, bij een winkel komt sneller een totaal ander boek onder je aandacht.
Boekenwinkels zijn echter toch al niets voor mij, ik wil als ik de vreemde taal beheers altijd het boek in die vreemde taal hebben, geen vertaalde meuk.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_149306540
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:53 schreef Bram_van_Loon het volgende:

Dat familiebedrijf had Nederland nog lang veel plezier kunnen geven.

Maar primair hoort het die familie plezier te geven.

En dat staat wat haaks op break even.
Doe maar gewoon, dan doe je al dom genoeg
[quote]Op donderdag 15 januari 2009 11:22 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik blijf vinden dat het werk van een CEO zwaar wordt ondergewaardeerd.
  maandag 2 februari 2015 @ 20:15:04 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149307049
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:53 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik ben verre van een kenner m.b.t. deze materie, dat gaf ik eerder in deze draad ook al aan. Dit begrijp ik echter wel nog. Wat vindt zo'n Hedgefund belangrijker? Een grotere opbrengst of continuïteit van het bedrijf. Daarom alleen al kan een familiebedrijf beter een familiebedrijf blijven. Dat geld vloeit nu naar buitenlandse handen, weg uit Nederland. Dat familiebedrijf had Nederland nog lang veel plezier kunnen geven.
Anderzijds hoort het misschien wel bij de ontwikkelingen in de economie dat het format van winkels zoals de V&D niet meer werkt, dan moet je er niet moeilijk over doen dat ze uit het straatbeeld verdwijnen. De een zijn dood...
Begin een familiebedrijf met traditie, dat louter mooie dingen doet en het straatbeeld mooi maakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149307475
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het fysieke boek? Ik heb prime en daarmee levering op de volgende dag ( ik woon niet in NL )
Enige voordeel van een boekwinkel is dat je daar (mits voorzien van een ruime keuze) soms boeken vind waarvan je niet wist dat je ze wilde hebben
Bol levert boeken ook gewoon de volgende dag.

Verder eens met je post.
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
  maandag 2 februari 2015 @ 21:27:51 #277
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149310191
Hier in de V&D Groningen waren mensen met T-shirts van Inventarisatiedienst Tilburg producten aan het tellen. Dat lijkt me geen goed teken...
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149310437
Mijn schoonvader komt net van een info-avond medewerkers van een VenD vestiging in Drenthe. Weinig nieuws daar, loon inleveren, seniorendagen gaan er voor hem af en de huur van het pand moet ook daar omlaag. De vestiging sluit vooralsnog niet.
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_149310524
MyCom Groningen en Amsterdam ook dicht. Andere keten maar toch
pi_149312384
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 21:27 schreef Pandaplint het volgende:
Hier in de V&D Groningen waren mensen met T-shirts van Inventarisatiedienst Tilburg producten aan het tellen. Dat lijkt me geen goed teken...
Misschien alvast uit voorzorg zodat ze een idee hebben wat er zoal aan waarde aanwezig is als de hamerklap klinkt. Hoewel: als het goed is, staat in 'de computer' precies wat de magazijnvoorraad is.
  maandag 2 februari 2015 @ 22:18:04 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149312525
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 22:14 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Misschien alvast uit voorzorg zodat ze een idee hebben wat er zoal aan waarde aanwezig is als de hamerklap klinkt. Hoewel: als het goed is, staat in 'de computer' precies wat de magazijnvoorraad is.
In de echte wereld is dat zelden tot nooit het geval.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149312588
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de echte wereld is dat zelden tot nooit het geval.
Waarom zouden ze dan misschien tellen?
  maandag 2 februari 2015 @ 22:21:26 #283
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149312688
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 22:14 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Misschien alvast uit voorzorg zodat ze een idee hebben wat er zoal aan waarde aanwezig is als de hamerklap klinkt. Hoewel: als het goed is, staat in 'de computer' precies wat de magazijnvoorraad is.
Balansen doet een winkel normaalgesproken met eigen personeel. Ben toch bang dat het wat met de schuldeisers te maken heeft
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  maandag 2 februari 2015 @ 22:29:37 #284
165633 eriksd
The grand facade...
pi_149313094
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 22:21 schreef Pandaplint het volgende:

[..]

Balansen doet een winkel normaalgesproken met eigen personeel.
Werkelijk?
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_149313231
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:20 schreef DS4 het volgende:

[..]

Omdat dat niet zomaar mag.
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 17:22 schreef Gnittoo het volgende:

[..]

[..]

gemeenten willen wel eens dwars gaan liggen omdat ze bang zijn dat de binnenstad dan leeg loopt, zoals ook in Oberhausen gebeurde.

[..]

Gemeente wil soms zelf wel. Maar dan bestaat er nog iets als de provincie....
pi_149313763
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 21:27 schreef Pandaplint het volgende:
Hier in de V&D Groningen waren mensen met T-shirts van Inventarisatiedienst Tilburg producten aan het tellen. Dat lijkt me geen goed teken...
En een paar weken terug deden ze dat hier. Is gewoon standaardprocedure bij winkels.
pi_149313813
quote:
1s.gif Op maandag 2 februari 2015 22:29 schreef eriksd het volgende:

[..]

Werkelijk?
Bedrijven als V&D niet hoor. Zijn zat bureautjes die hierin gespecialiseerd zijn.
  maandag 2 februari 2015 @ 23:57:53 #288
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_149315615
Morgen weten we meer , zijn ze failliet of nog niet?
There is only one religion
pi_149315630
ik heb nog een V&D cadeaubon van 50 euro, snel maar uitgeven.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 00:01:55 #290
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_149315686
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 23:58 schreef no1uknow het volgende:
ik heb nog een V&D cadeaubon van 50 euro, snel maar uitgeven.
zou ik zeker snel doen, de verhuurders gaan niet akkoord met die 4 maanden geen huur en daarna een huurverlaging, dat betekent betalen of binnen een week uit het pand met A lokatie
There is only one religion
  Donald Duck held dinsdag 3 februari 2015 @ 00:06:38 #291
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_149315793
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 23:58 schreef no1uknow het volgende:
ik heb nog een V&D cadeaubon van 50 euro, snel maar uitgeven.
Heel snel dan. Best kans dat ze stoppen met aannemen van die kaarten, dat is makkelijk verdienen. De FRS flikte dat smerige kunstje ook. Het personeel tijdens de laatste stuiptrekkingen nog instrueren om vooral veel kaarten te verkopen, om ze vervolgens niet meer inwisselbaar te maken.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_149315874
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 16:28 schreef eriksd het volgende:

[..]

Nee, je kan het niet uitleggen. Dat is wat anders.
Nee lullo, ik moest naar mijn werk en ben net weer thuis.

Precies zoals ik dus al zei. "Hier heb ik geen tijd voor"
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_149315892
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 15:43 schreef Dwersdriever het volgende:

Selfridges is een interessante eigenaar voor Bijenkorf. Eigenlijk bijna perfect. Een onderneming waar Bijenkorf de 'best practices' van kan leren en waar veel overlap in leveranciers en concepten zit. Een bedrijf dat volop inzet op 'luxury retailing' en daar zowel de investeringen als de desinvesteringen in Nederland (sluiting winkels) voor financiert. Selfridges is eigendom van een Canadese miljardair.
Klopt helemaal. Selfridges was het beste dat De Bijenkorf kon overkomen. Nog niet lang geleden hing het er bij hen ook om. Ook aan de bovenkant van de markt is het niet altijd even makkelijk. Maison de Bonneterie, anyone?
pi_149317378
je ziet steeds meer lege winkelpanden of panden waar huurder na paar maanden rouleert.
Ik bestel ook veel via inet maar ook veel in de fysieke winkel. En ik vind een dagje door de stad lopen gezellig. kijken, soms wat kopen (meestal wist je niet dat je het nodig had) en dan wat eten en drinken.

Geld uitgeven vind ik niet zo'n probleem maar als ik 4 euro of meer pu moet betalen voor parkeren dan vind ik dat principieel oplichterij en dat beinvloed wel mijn motivatie om naar de stad te gaan.

Ook gezelligheid ontbreekt vaak in NL steden. Met kerst hebben winkels de saaie uniforme versiering.
Nu kom ik vaak in DLD en in ons buurstadje pakken ze het heel anders aan. gewoon 2 a 3 weken met kerst is alles bont. overal bratwurst karren, gluhwein.oliebollen, houtvuurtjes, etc. Gewoon ouderwetse gezelligheid. en parkeren kost iets van een euro per uur of je loopt 200 meter extra en pakt een gratis plekje. Of zoals ik vaak doe: ik koop geen kaartje en af en toe krijg ik een parkeerboete....15 euro :')
pi_149318416
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 22:21 schreef Pandaplint het volgende:

[..]

Balansen doet een winkel normaalgesproken met eigen personeel. Ben toch bang dat het wat met de schuldeisers te maken heeft
Het balansen gebeurt in elke vestiging één keer per jaar. Sinds een jaar of vijf wordt dit bij V&D uitbesteed aan Inventarisatie Bureau Tilburg.
pi_149318741
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 06:06 schreef hans1985 het volgende:
je ziet steeds meer lege winkelpanden of panden waar huurder na paar maanden rouleert.
Ik bestel ook veel via inet maar ook veel in de fysieke winkel. En ik vind een dagje door de stad lopen gezellig. kijken, soms wat kopen (meestal wist je niet dat je het nodig had) en dan wat eten en drinken.

Geld uitgeven vind ik niet zo'n probleem maar als ik 4 euro of meer pu moet betalen voor parkeren dan vind ik dat principieel oplichterij en dat beinvloed wel mijn motivatie om naar de stad te gaan.

Ook gezelligheid ontbreekt vaak in NL steden. Met kerst hebben winkels de saaie uniforme versiering.
Nu kom ik vaak in DLD en in ons buurstadje pakken ze het heel anders aan. gewoon 2 a 3 weken met kerst is alles bont. overal bratwurst karren, gluhwein.oliebollen, houtvuurtjes, etc. Gewoon ouderwetse gezelligheid. en parkeren kost iets van een euro per uur of je loopt 200 meter extra en pakt een gratis plekje. Of zoals ik vaak doe: ik koop geen kaartje en af en toe krijg ik een parkeerboete....15 euro :')
Mee eens, steden kunnen veel meer doen. Ik vind trouwens toiletten ook vaak ontbreken in binnensteden, terwijl winkelcentra tegenwoordig wel er mee zijn uitgerust.
pi_149318802
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 09:33 schreef skrn het volgende:

[..]

Mee eens, steden kunnen veel meer doen. Ik vind trouwens toiletten ook vaak ontbreken in binnensteden, terwijl winkelcentra tegenwoordig wel er mee zijn uitgerust.
Die toiletten vind je juist in de plaatselijke V&D (die er overigens ook alles aan doen om het plaatsen van openbare toiletten door de gemeente tegen te houden).
De Sahara is zonder meer erg droog.
pi_149318814
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 09:38 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Die toiletten vind je juist in de plaatselijke V&D (die er overigens ook alles aan doen om het plaatsen van openbare toiletten door de gemeente tegen te houden).
Ja, waar ook.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 09:52:16 #299
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149319035
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 09:05 schreef Soho het volgende:

[..]

Het balansen gebeurt in elke vestiging één keer per jaar. Sinds een jaar of vijf wordt dit bij V&D uitbesteed aan Inventarisatie Bureau Tilburg.
Ah dat zou het eea verklaren. Al kan het wel een verkeerde indruk geven in deze tijd :P
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  dinsdag 3 februari 2015 @ 09:53:38 #300
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_149319052
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 23:58 schreef no1uknow het volgende:
ik heb nog een V&D cadeaubon van 50 euro, snel maar uitgeven.
Daarom was ik gisteren ook naar de V&D gegaan :') 14.gif
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
pi_149319059
Op zoek naar die documentaire over winkelcentra en vastgoed in de binnensteden.

Het kwam er op neer dat bij elk project een cirkel werd getrokken "Kijk, er wonen x potentiële klanten in de buurt" en dat er een gigantische overlap van deze cirkels is.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')