abonnement Unibet Coolblue
pi_149225039
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 22:15 schreef Kopsterk het volgende:

[..]

Shit. Uhm... ik neuk jou de moeder!

Ik sta weer voor :)
Shots fired!

quote:
Bedankt!
Remember to let her into your heart
Then you can start to make it better
Was ooit triptamine, account is verneukt :(
pi_149226548
Mooi moment als die Chinees zijn waanzinnige ambities uitspreekt met een tolk naast zich.
pi_149226660
quote:
Jammer dat die smerige Valentijn er was vandaag. Boskamp werd helemaal gek.
pi_149227229
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 00:14 schreef Zipportal het volgende:

[..]

Jammer dat die smerige Valentijn er was vandaag. Boskamp werd helemaal gek.
[ afbeelding ]
Dacht precies hetzelfde, Bossie was niet meer bijgekomen _O-
pi_149227974
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 22:01 schreef Mani89 het volgende:

[..]

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Wat een lelijke UI heb jij zeg.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 01:23:29 #182
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_149228102
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:16 schreef Cavaliers het volgende:

[..]

Wat een lelijke UI heb jij zeg.
Kom je nog even je gram halen? Ik sta hier ver boven.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_149228153

quote:
’Het blad VI was mijn levenswerk; ik heb er veertig jaar met passie gewerkt. Hoeveel pijn het ook doet, ik wil er niet meer bij betrokken zijn’

Johan Derksen

Je hebt altijd geroepen dat je na je pensioen naar Amerika zou emigreren, maar je hebt onlangs een tweede huisje gekocht in het Drentse dorp Grolloo.

„Dat avontuur heb ik inderdaad afgeblazen. Ik ben dol op Amerika vanwege de geweldige muziekcultuur. Ik ben samen met mijn vrouw op huizenjacht geweest. In Maine dachten we onze droomplek te hebben gevonden: een prachtig groen landschap en schitterende stranden. Totdat we te horen kregen dat er van oktober tot maart vier meter sneeuw ligt en als je ’s ochtends de gordijnen opentrekt, sta je oog in oog met een hongerige zwarte beer van drie meter. In Boston waren de huizen niet te betalen. In het zuiden durf ik niet te wonen, want alleen al in Louisiana kruipen iets van 36 dodelijke slangensoorten in de rondte. Uiteindelijk zou het Austin worden. We hadden een leuk appartement van 80.000 euro gevonden, middenin de stad. Maar toen realiseerde ik me dat ik niet in een staat wil wonen die de doodstraf heeft. Dus werd het Grolloo: terug naar mijn roots. We hebben er een kleine oude smederij gekocht. We gaan hier nooit meer weg.”

Je kijkt vanuit je raam op het standbeeld van je drie jaar geleden overleden vriend Harry Muskee, de legendarische zanger van bluesband Cuby + Blizzards. Welke rol speelde Harry in jouw leven?

„Ik zag hem als mijn grote broer. Ik kende hem ruim vijftig jaar; langer dan ik mijn moeder heb gekend. Ik heb zoveel mooie dingen met Harry beleefd. Hij heeft mij opgevoed in de muziek. In mijn jonge jaren gingen we nachtenlang op stap. Het was mijn wilde vrijgezellentijd. Ik was profvoetballer bij Veendam, kreeg 700 gulden per maand, plus een flinke premie voor elke gewonnen wedstrijd. Het probleem was alleen dat we bijna nooit wonnen. Dus was ik na drie stapavondjes met Harry en de Blizzards meestal al door mijn salaris heen. Inclusief het beetje geld dat ik als beginnend journalist kreeg. Dan moest ik nog de hele maand zien door te komen. Maar arm maakt creatief. Ik plande mijn interviews altijd vlak voor etenstijd. Dan bleef ik net zolang zitten totdat de mensen uit beleefdheid vroegen of ik misschien een vorkje wilde meeprikken. Of ik ging ’s avonds onverwachts op bezoek bij kennissen, hopend op een koek bij de koffie.

„Het standbeeld stond er overigens al toen Harry nog leefde, pal tegenover zijn stamcafé. Als hij moest piesen, liep hij altijd naar buiten en leegde zijn blaas tegen zijn eigen beeld. Maar stiekem was hij er zo trots op als een hond met zeven piemels. Ik mis Harry enorm, vooral zijn eindeloze kletspraatjes. Ik kan er maar niet aan wennen dat de telefoon niet meer rinkelt. Harry is nu drie jaar dood, maar ik kan nog steeds niet naar z’n stem luisteren. Als ik een plaat van hem hoor, moet ik hem echt afzetten. Ik woon op steenworp afstand van het Cuby Museum, maar ik ga er met een grote boog omheen. Wel ga ik nog regelmatig naar z’n graf om bloemen neer te leggen. Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik doe het toch... Harry was dol op zijn hondje Hugo, een valse teckel. Iedere postbode in Rolde en omstreken heeft ooit moeten rennen voor z’n leven voor dat beestje. Harry was zó verzot op zijn hondje dat zijn weduwe Douwina hem stiekem naast hem heeft begraven.”

Je bent heel lang hoofdredacteur en het gezicht van het blad Voetbal International geweest. Onlangs was na ruim dertig jaar je vaste column plotseling verdwenen.

„Ik ben anderhalf jaar weg als hoofdredacteur, maar mijn opvolgers bakken er niks van. Ik heb ze nota bene zelf naar voren geschoven. Als adjunct-hoofdredacteuren waren ze goed, maar als bladenmakers hebben ze totaal geen visie. Nu dreigt het blad aan wanbeleid en mismanagement ten onder te gaan. Ik zou aanblijven als columnist, maar ik wil me niet overal mee blijven bemoeien. Het blad wordt vooralsnog op de been gehouden door een groepje uitstekende redacteuren. Maar zij konden ook niet verhinderen dat hun beste schrijver Michel van Egmond en René van der Gijp en ik zijn vertrokken. Op onze plekken in het blad zijn Kick Wilstra, een gedateerde strip uit 1949, en een sullige column van een naar status hunkerende hoofdredacteur gekomen. Het doet heel veel pijn, maar ik wil niets meer met het blad te maken hebben. VI was mijn levenswerk, ik heb veertig jaar met passie voor het weekblad gewerkt maar wil op geen enkele wijze bij de teloorgang betrokken zijn. Ik ben bovendien per direct gestopt als hoofdredacteur van de succesvolle boekenuitgeverij Voetbal International, dat met Gijp en Kieft van Michel van Egmond tweemaal op rij de NS Publieksprijs won. Met Michel en mijn dochter Marieke beginnen we voor onszelf: Derksen, Van Egmond & Derksen.”

Heeft het tv-programma VI nog iets met Voetbal International te maken?

„Helemaal niets! Het programma is van RTL, daar sta ik ook onder contract. De hoofdredactie van het weekblad heeft niks te zeggen op het Mediapark. Ik heb destijds het tv-programma aan het blad gekoppeld omdat je rechtstreeks bij je doelgroep in de huiskamer komt. Deze hoofdredactie slaagt er niet eens in om alle redacteuren naar Hilversum te krijgen. Als een redacteur geen zin heeft, komt hij gewoon niet. Maar de hoofdredactie moet niet piepen als RTL aan het eind van dit seizoen het contract niet verlengt en het programma onder een andere naam verder gaat.”

Je hebt bestsellers voortgebracht, scoort hoge kijkcijfers op tv en hebt zelfs de Televizier-Ring gewonnen. Denk je soms terug aan de avonden dat je hongerig op koekenjacht moest?

„Ik zal het je sterker vertellen. Ik heb mijn huidige vrouw Isabelle leren kennen in een eetcafé waar ze voor een bijstandsloontje als serveerster werkte. Ze was alleenstaand moeder en struinde alle supermarktaanbiedingen af. Dat is er bij haar nooit meer uitgegaan. We leven nu in weelde, maar ze knipt alle kortingsbonnen uit de krant. Ik sta regelmatig met mijn vrouw bij het Kruidvat om met vijftig cent korting een fles shampoo te kopen. Dan zie je de mensen even verbaasd opkijken.

Sinds Gijp in een interview ons salaris heeft onthuld, weet heel Nederland wat we verdienen. Terwijl Isabelle met haar kortingsbonnetje bij de kassa staat, mag ik met de hele winkel op de foto.”

Heb je nog een smakelijke anekdote uit je staptijd met Cuby en de Blizzards?

„Och, daar kun je de hele krant mee vullen. Wat nooit naar buiten is gekomen, zijn de nachtelijke pianoavonturen van hun bandlid Herman Brood. Herman was namelijk niet alleen verslaafd aan drank en drugs, maar ook aan mooie piano’s. Als hij na een nacht stappen over straat liep en ergens in een huis een vleugel zag staan, dan móest-ie erop spelen en brak hij in. Kun je het je voorstellen? Maar zodra zijn vingers over de toetsen gleden, werden de bewoners natuurlijk wakker en maakte Herman zich vliegensvlug uit de voeten. Hele stukken in de plaatselijke kranten: ’Mysterieuze pianist slaat opnieuw toe’.”

Wat is je grootste misser?

„Ooit was ik met fotograaf Guus Dubbelman in Los Angeles. Hij zei dat hij foto’s ging afgeven bij de legendarische bokser Cassius Clay. Ik geloofde daar niets van en ging met Wim Suurbier naar de kroeg van George Best. Guus bleef drie dagen weg; Cassius Clay vond het zo leuk dat hij mocht blijven logeren. Hij heeft een geweldige fotoreportage gemaakt en ik heb drie dagen bij George Best aan de bar gezeten… Wat een afgang.”

Paspoort
Geboren: 31 januari 1949, Heteren Voetbal: speelde bij SDOO Heteren, Nieuw-Buinen, Rolder Boys, Go Ahead Eagles, Cambuur, BV Veendam, Haarlem, SV Meppen en MVV Loopbaan: maakte naam als sportjournalist met voetbal als specialisme Muziek: in de jaren 90 manager van Cuby + Blizzards Eerbetoon: heeft zijn hond Cuby genoemd Huidige activiteiten: voetbalanalist VI, tv-persoonlijkheid, mede-eigenaar uitgeverij Derksen, Van Egmond en Derksen Prijs: winnaar Gouden Televizier-Ring Actueel: organiseert in 2016 in Grolloo het eerste Holland International Bluesfestival, als ode aan Harry Muskee.
pi_149228261
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:23 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Kom je nog even je gram halen? Ik sta hier ver boven.
M'n gram, haha! Ik snap hem.
pi_149228308
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:34 schreef Cavaliers het volgende:

[..]

M'n gram, haha! Ik snap hem.
Kieft vindt dit leuk
pi_149228313
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:23 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Kom je nog even je gram halen? Ik sta hier ver boven.
Ik vind 'm mooi hoor.

Boop-y, doop-y doop boop Sex!
pi_149228378

Paxcon en ik hebben hier erg om gelachen
  zaterdag 31 januari 2015 @ 01:46:04 #188
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_149228405
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:38 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik vind 'm mooi hoor.

Boop-y, doop-y doop boop Sex!
I'm a silly Christmas baby! O+
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_149228426
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:43 schreef Ties02 het volgende:

Paxcon en ik hebben hier erg om gelachen
Wat zijn jullie toch een eng gezelschap. In jullie pyjama.
  zaterdag 31 januari 2015 @ 01:53:10 #190
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_149228482
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:48 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Wat zijn jullie toch een eng gezelschap. In jullie pyjama.
Zie jij Ties als een bedreiging?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_149228502
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:53 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Zie jij Ties als een bedreiging?
Nee hoor, ontzettend lieve jongen. Als die de tandjes gepoetst heeft komt hij niet meer naar buiten.
pi_149228509
Ik heb mezelf zojuist verzekerd van een gratis La Chouffe.
pi_149228515
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:56 schreef Cavaliers het volgende:
Ik heb mezelf zojuist verzekerd van een gratis La Chouffe.
Wat een toeval. Ik ook.
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 31 januari 2015 @ 02:02:36 #194
206731 Mortaxx
Doomer
pi_149228581
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 01:48 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Wat zijn jullie toch een eng gezelschap. In jullie pyjama.
Gaat pax vreemd?
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_149228586
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 02:02 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Gaat pax vreemd?
Mijn advocaat (Etsu) adviseert mij om te zwijgen.
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 31 januari 2015 @ 02:04:13 #196
206731 Mortaxx
Doomer
pi_149228595
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 02:03 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Mijn advocaat (Etsu) adviseert mij om te zwijgen.
Spanning en sensatie daar in Groningen
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_149228624
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 02:04 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Sanning en sensatie daar in Groningen
MORTAX
pi_149228629
quote:
1s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 02:02 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Gaat pax vreemd?
Wat bedoel je hier precies mee?
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 31 januari 2015 @ 02:09:16 #199
206731 Mortaxx
Doomer
pi_149228644
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 02:08 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Wat bedoel je hier precies mee?
pyjama party met ties
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 31 januari 2015 @ 02:09:45 #200
206731 Mortaxx
Doomer
pi_149228648
Nu snap ik het. Ties02 is gek. Op Paxcon
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')