abonnement Unibet Coolblue
pi_149665422


Noten Rogge desem broodjes en een norwich sourdough :9
pi_149665494
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

Noten Rogge desem broodjes en een norwich sourdough :9
Mooi zeg!!

Ben net even bij de molen in Ijsselstein geweest, volkorenmeel, maisbloem, roggemeel, tarwebloem, pompoenpitten (en 4 biertjes oO< ) gehaald :). Aanrader als je er in de buurt woont, ze hebben ontzettend veel
pi_149666872
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 15:54 schreef Trusten het volgende:

[..]

Mooi zeg!!

Ben net even bij de molen in Ijsselstein geweest, volkorenmeel, maisbloem, roggemeel, tarwebloem, pompoenpitten (en 4 biertjes oO< ) gehaald :). Aanrader als je er in de buurt woont, ze hebben ontzettend veel
staat voor volgende week in de planning. De voorraden gaan hard met iedere week brood bakken.
pi_149687490


Tweede poging no knead broodjes, erg lekker maar iets minder luchtig dan vorige poging. Kan het door het maïsbloem komen (100g vervangen)?

[ Bericht 1% gewijzigd door Trusten op 15-02-2015 11:18:40 ]
  zondag 15 februari 2015 @ 11:09:06 #180
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149687530
Maïs kan geen gluten vormen, dus klopt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149695014
Vanochtend brood gebakken met speltmeel, volkorenmeel, tarwemeel en een schep chiazaad. Erg lekker geworden. Manlief vond het zelfs een van de lekkerste die ik heb gemaakt. Heb er helaas geen foto van.
pi_149700812
Ik dacht laat ik eens het alom bejubelde recept gebruiken: http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/

Prima eerste en tweede rijs, met een schraper op gedeeld. Allereerst mijn elektrische oventje op 250 graden laten opwarmen, daarna de mini-broodjes op een bakpapier gelegd en voor 15min gebakken. Daarna temperatuur terug naar 210 graden en weer 15min in de oven. Bovenkant zijn mooi bruin geworden (heb wat water gesprayed) maar ik heb het idee dat ze nog niet gaar zijn.

edit: bakwijze herhaald door de broodjes op de kop te leggen, opnieuw in te sprayen en weer 15min op 250, 15min op 210 graden. Nu waren ze inmiddels wel gaar, lekker knapperig van buiten en vast lekker van binnen :)

[ Bericht 21% gewijzigd door Joosie200 op 15-02-2015 21:12:30 ]
mag het weten
pi_149719345


Dit weekend maar weer eens een no-knead brood gemaakt :)
pi_149719642
Gebruiken jullie een temperatuurmeter om de temperatuur in de oven te meten? Ik ben net een beetje begonnen met brood bakken, maar ik twijfel of m'n oven de juiste temperatuur aangeeft. Welke gebruiken jullie, als jullie deze al gebruiken?
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_149720027
quote:
5s.gif Op maandag 16 februari 2015 09:52 schreef Five_Horizons het volgende:
Gebruiken jullie een temperatuurmeter om de temperatuur in de oven te meten? Ik ben net een beetje begonnen met brood bakken, maar ik twijfel of m'n oven de juiste temperatuur aangeeft. Welke gebruiken jullie, als jullie deze al gebruiken?
http://www.kookwinkel.nl/(...)ometerrond6cmrvs.asp
Goed leesbaar , gaat tot 300C
pi_149720279
Mooi brood, Questular :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149720286
quote:
Dank je :)
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_149813530
Net een no-knead-kaneel brood uit de oven gehaald. Boh wat ruikt dat toch heerlijk :9~
mag het weten
pi_149854404
Vanochtend voor t eerst no knead bread gebakken.
goed gelukt.
Morgen wil ik t a la ciabatta vorm doen voor een etentje.
als ik t morgenmiddag bak en morgenavond wil gebruiken hoe kan ik het brood dan het beste bewaren?

Plaatje bij t praatje ;)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 12% gewijzigd door het-is-mij op 20-02-2015 12:55:36 ]
pi_149855784
Ik heb deeg voor de eerste rijs staan voor krentenbolletjes en chocolade broodjes :) voor onderweg naar Oostenrijk dir weekend! *O*
pi_149866132




Even snel geschoten plaatjes
pi_149880250
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 februari 2015 19:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Even snel geschoten plaatjes
Wat maak jij fraaie broden en broodjes zeg! O+ Een paar posts hierboven dat stoere brood al en nu deze voortreffelijk glanzende zoete broodjes.. Applaus! En veel plezier in Oostenrijk. :)

Heb je ook foto's van de binnenkant, toevallig? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149880264
Ik besloot vanmorgen om 05:20 om de één of andere reden dat ik wel een pain d'epi kon maken met het no-knead deeg dat ik klaar had staan.. Maar je kunt deeg met zo'n hoge hydratatie natuurlijk voor geen meter op die manier vormen! :')

Naja. :+



Er zit nigellazaad op, da's echt een heel lekkere topping voor brood! :9
Zie http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/nigella-zaad/

Als er vanmiddag nog wat van het brood over is (ik moest nu eerst een poosje naar mijn werk, dus ik ontbeet er zelf niet mee) dan maak ik nog wel een kruimshot.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 21 februari 2015 @ 07:55:50 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149880278
Minilot the Great, she can shape no knead dough! Yes, she can. *O*
pi_149880280
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 07:55 schreef RobinOok het volgende:
Minilot the Great, she can shape no knead dough! Yes, she can. *O*
}:|
Weet jij wel hoe een pain d'epi eruit hoort te zien, dame?
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 21 februari 2015 @ 07:59:55 #196
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149880287
Ja, zo ongeveer. Maar dan niet net alsof je erop bent gaan zitten. :P
pi_149880292
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 07:48 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat maak jij fraaie broden en broodjes zeg! O+ Een paar posts hierboven dat stoere brood al en nu deze voortreffelijk glanzende zoete broodjes.. Applaus! En veel plezier in Oostenrijk. :)

Heb je ook foto's van de binnenkant, toevallig? :)
Geen crum shot, ze zitten in de vriezer tot zondag ochtend

Maar stiekem wel één chocolade broodje gedeeld met z'n tweeën die rook echter te lekker (en was t ook!) om eerst een foto te maken :9 was erg tevreden over de binnenkant, precies zoals brioche deeg er uit hoort te zien. En ze zijn zo licht als een veertje O+


Knap dat je überhaupt nog zoveel vorm in je no knead deeg hebt gekregen!
:D en nigella zaad lijkt me erg lekker ja, tof idee!
  zaterdag 21 februari 2015 @ 11:08:04 #198
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_149882239
Net mijn nieuwe Kenwood aan het werk gezet op dit deeg http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2012/08/wit-brood-5.html
Ziet er zeer veelbelovend uit, hij staat nu voor de eerste rijs.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_149887987
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 februari 2015 07:51 schreef minilot het volgende:
Als er vanmiddag nog wat van het brood over is (ik moest nu eerst een poosje naar mijn werk, dus ik ontbeet er zelf niet mee) dan maak ik nog wel een kruimshot.
Aldus:
Let me see you stripped down to the bone
pi_149888093
(Het is heel fijn zacht kruim, en iets minder open van structuur dan normaal no knead-brood omdat ik 100 ml koffiemelk + 200 ml water heb gebruikt bij het maken van het deeg in plaats van alleen water. :))
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')