abonnement Unibet Coolblue
pi_149521345
Heb nu twee keer niet kneden deeg geprobeerd en alles gaat goed tot het bakken.
De korst is heeeeeel dik en hard. Niet doorheen te komen.
Ik heb helaas een heteluchtoven zonder optie de hete lucht uit te zetten.
Zou een lagere temperatuur een optie zijn ??
pi_149521661
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 21:06 schreef ekmef123 het volgende:
Heb nu twee keer niet kneden deeg geprobeerd en alles gaat goed tot het bakken.
De korst is heeeeeel dik en hard. Niet doorheen te komen.
Ik heb helaas een heteluchtoven zonder optie de hete lucht uit te zetten.
Zou een lagere temperatuur een optie zijn ??
Dat denk ik wel, hete lucht moet toch altijd 10-15% lager dan conventionele oven?
Kwak
pi_149521692
Oke gaan we dat van het weekend proberen
dank je wel
pi_149522642
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 21:01 schreef kwakz0r het volgende:
Nou, ben benieuwd, mijn eerste no-knead deegje staat klaar voor morgenochtend!
[ link | afbeelding ]
Nice! Geen binnenkantfoto vergeten hè als 'ie klaar is. :P
pi_149523461
quote:
1s.gif Op maandag 9 februari 2015 21:30 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Nice! Geen binnenkantfoto vergeten hè als 'ie klaar is. :P
Ohja, de befaamde crumbshots :+
Kwak
pi_149525091
jaaaa we willen crumbshots! *O*

Ik heb ook een heteluchtoven en bij mij gaat het altijd wel prima tot nog toe. Ik wil ook nog eens een brood vormen en op de bakplaat bakken, kijken of dat ook goed gaat. Ik kieper wel vaak een half glas water op de bodem van de oven als het brood er net in staat, misschien scheelt dat nog?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149526025
Hier twee maal no knead brood geprobeerd. Twee maal mislukt. Binnenkant niet gaar..

Heb de temperatuur hoger gehad en ook langer gebakken.. Mocht niet baten.

Gewoon het deeg kneden en op de steen bakken gaat hier prima. Voor mij dus (even) geen no knead brood.
pi_149533290
Broodjes uit de oven:

Crumbshot van een niet helemaal gaar broodje (klonk wel hol toen ik tikte, maar was nog wat klef):

Crumbshot van een kleiner wel gaar broodje:


Ik weet wat ik fout heb gedaan denk ik: oven stond eerste 15 min op 240 ipv 250 graden, heb op 210 de hete lucht nog even aangehad om ze bruiner te krijgen, maar ze waren nét te klef en nét niet knapperig genoeg (op de kleinste bruinste na). Volgende keer beter!

Vond ze nu ook al best lekker, maar er mag ook wel wat meer zout in dan ik had gedaan (had een klein theelepeltje gedaan omdat ik al had gelezen dat het gewicht aan zout wat er in t recept stond niet klopte met keukenzout, maar dit was wel erg flauw.
Kwak
pi_149533412
.

[ Bericht 99% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 10-02-2015 11:31:58 ]
pi_149533778
Ziet er mooi uit, kwakzor!
Is het niet gaar zijn niet gewoon een kwestie van langer laten afkoelen?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149534160
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 11:09 schreef Lot_1 het volgende:
Is het niet gaar zijn niet gewoon een kwestie van langer laten afkoelen?
Dit ja.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149534411
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 11:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit ja.
dat zou ook kunnen. ik heb er nog eentje in de keuken liggen voor straks, als die ineens wel gaar is dan is dat dus de truc :P

maar ze mochten sowieso ook wel wat harder van korst zijn, dus ga toch nog een beetje spelen...
Kwak
pi_149534450
En even je oventemperatuur controleren inderdaad. Je moest eens weten hoeveel huis- tuin en keukenovens bij nader inzien twintig graden koeler blijken te zijn dan ze aangeven. :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 10-02-2015 12:47:08 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 10 februari 2015 @ 12:46:07 #164
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149535863
Ik doe de no knead broodjes daarom nog 10 min op 210 ipv 5, anders zijn ze bij mij ook net niet gaar. De oven red hier net 250 maar nadat ik de broodjes er in heb geschoven zakt de temperatuur altijd nog iets naar 230/240 en komt daarna niet meer hoger.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149538285
goeie tips!

ik had expres de plaat al in de oven gedaan met voorverwarmen, onderin, en alleen een papier met broodjes erop geschoven om geen warmte te verliezen aan een koude plaat.

ze hadden best een goeie spring maar kan nog beter. heb t idee dat ik veel lucht ben verloren met het deeg uit de vorm halen, ik keerde het om en ik hield een soort web van deeg over tussen plank en schaal in...
Kwak
pi_149538360
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 14:14 schreef kwakz0r het volgende:
heb t idee dat ik veel lucht ben verloren met het deeg uit de vorm halen, ik keerde het om en ik hield een soort web van deeg over tussen plank en schaal in...
Deeg uit de schaal halen met een deegschraper! :Y O+

Let me see you stripped down to the bone
pi_149538708
pannenlikker werkt ook
pi_149540690
Ik gebruik inderdaad een gewone spatel daarvoor, ik kan er ook vrij goed deeg mee in stukken hakken, zoiets als dit:
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149589341
Ik heb vandaag weer no-knead broodjes gebakken en ze waren geweldig goed gelukt, echt tof *O* Variatietip :+ : vervang 100 gram van de bloem eens met maismeel, en gooi er wat pompoenpitten overheen, dat is erg lekker en ziet er mooi uit :Y

Ik gooi mijn vraag nog eens in de herhaling:
quote:
0s.gif Op maandag 9 februari 2015 16:39 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb roggemeel. Heeft iemand een goed recept voor een brood met roggemeel? (Ik heb ook tarwebloem en tarwemeel)
Als iemand een goed recept voor hamburgerbroodjes heeft dan hoor ik dat ook graag :9 Edit: ik zie al een recept op de site van Levine, dus dat komt vast goed :)

[ Bericht 6% gewijzigd door Lot_1 op 12-02-2015 00:29:32 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149598170
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 23:59 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb vandaag weer no-knead broodjes gebakken en ze waren geweldig goed gelukt, echt tof *O* Variatietip :+ : vervang 100 gram van de bloem eens met maismeel, en gooi er wat pompoenpitten overheen, dat is erg lekker en ziet er mooi uit :Y

Ik gooi mijn vraag nog eens in de herhaling:

[..]

Als iemand een goed recept voor hamburgerbroodjes heeft dan hoor ik dat ook graag :9 Edit: ik zie al een recept op de site van Levine, dus dat komt vast goed :)
Ik heb vorig weekend dit brood gemaakt: http://allrecipes.nl/recept/3641/licht-roggebrood.aspx?o_is=LV. Was lekker, maar bij mij was het wel erg compact geworden.

En dit http://natashaskitchen.co(...)-wheat-bread-recipe/ heb ik ook weleens gemaakt. Ook lekker.
pi_149598345
Ah, die van natashaskitchen lijkt me lekker! Dankjewel ^O^
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149658783


gisteren de witte zachte bollen van Levine gemaakt.
pi_149659088
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 februari 2015 11:19 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]

gisteren de witte zachte bollen van Levine gemaakt.
Alsof ze zo bij het ontbijt geserveerd worden bij een hotel. Mooie foto en mooi resultaat O+
mag het weten
pi_149659170
quote:
0s.gif Op woensdag 11 februari 2015 23:59 schreef Lot_1 het volgende:
Variatietip :+ : vervang 100 gram van de bloem eens met maismeel, en gooi er wat pompoenpitten overheen, dat is erg lekker en ziet er mooi uit :Y

Lijkt me een lekkere variatie. Hoe zorg je ervoor dat die pitten er niet afvallen? Die no knead zitten bij mij aan de bovenkant helemaal onder het bloem meestal. Misschien met wat water sprayen...of?
pi_149664034
Ja, geen bloem erop gooien (of niet te veel in ieder geval) en dan sprenkel ik met mijn handen wat water erover, gooi de pitten erover en druk ze goed aan.
freedom is just another word for nothing left to lose
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')