Dat denk ik wel, hete lucht moet toch altijd 10-15% lager dan conventionele oven?quote:Op maandag 9 februari 2015 21:06 schreef ekmef123 het volgende:
Heb nu twee keer niet kneden deeg geprobeerd en alles gaat goed tot het bakken.
De korst is heeeeeel dik en hard. Niet doorheen te komen.
Ik heb helaas een heteluchtoven zonder optie de hete lucht uit te zetten.
Zou een lagere temperatuur een optie zijn ??
Nice! Geen binnenkantfoto vergeten hè als 'ie klaar is.quote:Op maandag 9 februari 2015 21:01 schreef kwakz0r het volgende:
Nou, ben benieuwd, mijn eerste no-knead deegje staat klaar voor morgenochtend!
[ link | afbeelding ]
Ohja, de befaamde crumbshotsquote:Op maandag 9 februari 2015 21:30 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
Nice! Geen binnenkantfoto vergeten hè als 'ie klaar is.
Dit ja.quote:Op dinsdag 10 februari 2015 11:09 schreef Lot_1 het volgende:
Is het niet gaar zijn niet gewoon een kwestie van langer laten afkoelen?
dat zou ook kunnen. ik heb er nog eentje in de keuken liggen voor straks, als die ineens wel gaar is dan is dat dus de trucquote:
Deeg uit de schaal halen met een deegschraper!quote:Op dinsdag 10 februari 2015 14:14 schreef kwakz0r het volgende:
heb t idee dat ik veel lucht ben verloren met het deeg uit de vorm halen, ik keerde het om en ik hield een soort web van deeg over tussen plank en schaal in...
Als iemand een goed recept voor hamburgerbroodjes heeft dan hoor ik dat ook graag Edit: ik zie al een recept op de site van Levine, dus dat komt vast goedquote:Op maandag 9 februari 2015 16:39 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb roggemeel. Heeft iemand een goed recept voor een brood met roggemeel? (Ik heb ook tarwebloem en tarwemeel)
Ik heb vorig weekend dit brood gemaakt: http://allrecipes.nl/recept/3641/licht-roggebrood.aspx?o_is=LV. Was lekker, maar bij mij was het wel erg compact geworden.quote:Op woensdag 11 februari 2015 23:59 schreef Lot_1 het volgende:
Ik heb vandaag weer no-knead broodjes gebakken en ze waren geweldig goed gelukt, echt tof Variatietip : vervang 100 gram van de bloem eens met maismeel, en gooi er wat pompoenpitten overheen, dat is erg lekker en ziet er mooi uit
Ik gooi mijn vraag nog eens in de herhaling:
[..]
Als iemand een goed recept voor hamburgerbroodjes heeft dan hoor ik dat ook graag Edit: ik zie al een recept op de site van Levine, dus dat komt vast goed
Alsof ze zo bij het ontbijt geserveerd worden bij een hotel. Mooie foto en mooi resultaatquote:Op zaterdag 14 februari 2015 11:19 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
gisteren de witte zachte bollen van Levine gemaakt.
Lijkt me een lekkere variatie. Hoe zorg je ervoor dat die pitten er niet afvallen? Die no knead zitten bij mij aan de bovenkant helemaal onder het bloem meestal. Misschien met wat water sprayen...of?quote:Op woensdag 11 februari 2015 23:59 schreef Lot_1 het volgende:
Variatietip : vervang 100 gram van de bloem eens met maismeel, en gooi er wat pompoenpitten overheen, dat is erg lekker en ziet er mooi uit
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |