Goed zeg!quote:Op dinsdag 3 februari 2015 13:30 schreef Waterdrinker het volgende:
M'n eerste veel te zoute brood maar weggekiept zonder af te bakken maar dit is mijn tweede probeersel:
[ afbeelding ]
Alleen was de korst wat te zacht in plaats van lekker krokant, dus ik denk dat 'ie nog wat langer moet bakken dan? Al had ik 'm al 45 minuten in de oven gedaan in plaats van 30.
Verder smaakt 'ie prima wat saai, maar wat wil je met alleen tarwemeel, maar een goed begin al zeg ik het zelf.
Thanksquote:
Ah. Heteluchtovens zijn minder geschikt voor het bakken van brood. Oplossing: de gietijzeren-pan-methode!quote:Op woensdag 4 februari 2015 12:18 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
Thanks
240 graden, warmer dan dat kon 'ie niet, maar het kan best zijn dat hij die temperatuur niet haalt. Het is een hetelucht oven in ieder geval.
Waarom werkt dat beter dan, omdat ze de warmte beter vasthouden ofzo?quote:Op woensdag 4 februari 2015 12:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ah. Heteluchtovens zijn minder geschikt voor het bakken van brood. Oplossing: de gietijzeren-pan-methode!
Je wilt stralingswarmte. Daarom komen de mooiste broden uit een steenoven.quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:00 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
Waarom werkt dat beter dan, omdat ze de warmte beter vasthouden ofzo?
Ook, maar zeker ook een mooiere korst. Je kruim ziet er al erg goed uit hoor!quote:En wat is dan het resultaat, een hogere oven spring?
Aah oké.quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je wilt stralingswarmte. Daarom komen de mooiste broden uit een steenoven.
[..]
Ook, maar zeker ook een mooiere korst. Je kruim ziet er al erg goed uit hoor!
En als je in een heeluchtoven gewoon de hete lucht niet aanzet maar alleen gewone boven- en onderwarmte?quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:05 schreef Isegrim het volgende:
Tip: kringloopwinkel.
Een Römertopf werkt ook uitstekend.
Dat is al wel beter denk ik.quote:Op woensdag 4 februari 2015 13:06 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
En als je in een heeluchtoven gewoon de hete lucht niet aanzet maar alleen gewone boven- en onderwarmte?
Ik zou gewoon een recept pakken waar wat reacties onder staan van mensen die 'm succesvol hebben uitgevoerd. Er zijn zoveel manieren om brood te bakken.quote:Op zaterdag 7 februari 2015 13:04 schreef Molo het volgende:
Ik zal wel een oerkneus zijn maar ok...
Ik heb desem gekocht op weekendbakery, deze gevoed van de week en die is nu klaar. Ruikt goed zuur en bubbelt.
En nu?
Ik wil graag tarwebrood mee bakken maar ik zie allemaal verschillende recepten met verschillende verhoudingen en weet dus niet hoe verder
Help
Waarnaar? Soms ruikt het lekker, soms ruikt het gek, soms ruikt het vies. Ons volkoren desem ruikt nogal eens naar tenenkaas. Kan verder geen kwaad naar het schijnt. Brood smaakt niet naar tenenkaas.quote:Op zondag 8 februari 2015 21:49 schreef Waterdrinker het volgende:
M'n desem is nu 48 uur oud maar jemig wat meurt dat zeg
Geen idee waarnaar, in ieder geval is het niet lekker om er met je neus boven te hangen.quote:Op zondag 8 februari 2015 22:34 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Waarnaar? Soms ruikt het lekker, soms ruikt het gek, soms ruikt het vies. Ons volkoren desem ruikt nogal eens naar tenenkaas. Kan verder geen kwaad naar het schijnt. Brood smaakt niet naar tenenkaas.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |