abonnement Unibet Coolblue
pi_149324445
M'n eerste veel te zoute brood maar weggekiept zonder af te bakken :@ maar dit is mijn tweede probeersel:


Alleen was de korst wat te zacht in plaats van lekker krokant, dus ik denk dat 'ie nog wat langer moet bakken dan? Al had ik 'm al 45 minuten in de oven gedaan in plaats van 30. :?

Verder smaakt 'ie prima _O_ wat saai, maar wat wil je met alleen tarwemeel, maar een goed begin al zeg ik het zelf.
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 3 februari 2015 @ 13:42:17 #127
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149324757
Ik bak ze meestal 45 minuten. En soms nog wel even wat langer.
  dinsdag 3 februari 2015 @ 23:09:40 #128
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149344786
http://www.davidlebovitz.com/2015/02/french-bread-on-the-table/

Leuk artikeltje over brood bij het eten in Frankrijk :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 3 februari 2015 @ 23:16:44 #129
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149344984
quote:
6s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 13:30 schreef Waterdrinker het volgende:
M'n eerste veel te zoute brood maar weggekiept zonder af te bakken :@ maar dit is mijn tweede probeersel:
[ afbeelding ]

Alleen was de korst wat te zacht in plaats van lekker krokant, dus ik denk dat 'ie nog wat langer moet bakken dan? Al had ik 'm al 45 minuten in de oven gedaan in plaats van 30. :?

Verder smaakt 'ie prima _O_ wat saai, maar wat wil je met alleen tarwemeel, maar een goed begin al zeg ik het zelf.
Goed zeg!

Temperatuur?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149353676
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 23:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Goed zeg!

Temperatuur?
Thanks :)
240 graden, warmer dan dat kon 'ie niet, maar het kan best zijn dat hij die temperatuur niet haalt. Het is een hetelucht oven in ieder geval.
  woensdag 4 februari 2015 @ 12:52:00 #131
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149354531
quote:
2s.gif Op woensdag 4 februari 2015 12:18 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Thanks :)
240 graden, warmer dan dat kon 'ie niet, maar het kan best zijn dat hij die temperatuur niet haalt. Het is een hetelucht oven in ieder geval.
Ah. Heteluchtovens zijn minder geschikt voor het bakken van brood. Oplossing: de gietijzeren-pan-methode! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149354722
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 12:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ah. Heteluchtovens zijn minder geschikt voor het bakken van brood. Oplossing: de gietijzeren-pan-methode! :)
Waarom werkt dat beter dan, omdat ze de warmte beter vasthouden ofzo?

En wat is dan het resultaat, een hogere oven spring?
  woensdag 4 februari 2015 @ 13:02:21 #133
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149354760
quote:
2s.gif Op woensdag 4 februari 2015 13:00 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Waarom werkt dat beter dan, omdat ze de warmte beter vasthouden ofzo?
Je wilt stralingswarmte. Daarom komen de mooiste broden uit een steenoven. :Y

quote:
En wat is dan het resultaat, een hogere oven spring?
Ook, maar zeker ook een mooiere korst. Je kruim ziet er al erg goed uit hoor!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149354803
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 13:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je wilt stralingswarmte. Daarom komen de mooiste broden uit een steenoven. :Y

[..]

Ook, maar zeker ook een mooiere korst. Je kruim ziet er al erg goed uit hoor!
Aah oké. :)

Ik zet het op m'n lijstje voor als ik geld over heb en wat vaardiger ben met het bakken van brood :+ dank voor de tip!
  woensdag 4 februari 2015 @ 13:05:02 #135
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149354822
Tip: kringloopwinkel. :Y

Een Römertopf werkt ook uitstekend.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149354846
Zeker mooi kruim, Waterdrinker! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_149354857
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 13:05 schreef Isegrim het volgende:
Tip: kringloopwinkel. :Y

Een Römertopf werkt ook uitstekend.
En als je in een heeluchtoven gewoon de hete lucht niet aanzet maar alleen gewone boven- en onderwarmte?
Kwak
  woensdag 4 februari 2015 @ 13:07:09 #138
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149354874
quote:
1s.gif Op woensdag 4 februari 2015 13:06 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

En als je in een heeluchtoven gewoon de hete lucht niet aanzet maar alleen gewone boven- en onderwarmte?
Dat is al wel beter denk ik.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149357201
dan is het ook geen heteluchtstand meer maar gewoon conventioneel
pi_149433938
Ik heb alleen hetelucht, heteluchtgrill en circulatiegrill volgens mij. :'(

Nu ga ik een desem maken volgens de site van Levine, het prutje van dag 1 staat nu klaar. :P
pi_149434923
Ik maak morgen erwtensoep voor een groep vinden. Daar past wel een zelfgebakken brood bij (is iets origineler dan roggebrood), maar wat voor? Iemand suggesties?
  zaterdag 7 februari 2015 @ 13:04:00 #142
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149444521
Ik zal wel een oerkneus zijn maar ok...

Ik heb desem gekocht op weekendbakery, deze gevoed van de week en die is nu klaar. Ruikt goed zuur en bubbelt.

En nu? :D
Ik wil graag tarwebrood mee bakken maar ik zie allemaal verschillende recepten met verschillende verhoudingen en weet dus niet hoe verder :')

Help :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149489629
M'n desem is nu 48 uur oud maar jemig wat meurt dat zeg :X
pi_149490140
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 februari 2015 13:04 schreef Molo het volgende:
Ik zal wel een oerkneus zijn maar ok...

Ik heb desem gekocht op weekendbakery, deze gevoed van de week en die is nu klaar. Ruikt goed zuur en bubbelt.

En nu? :D
Ik wil graag tarwebrood mee bakken maar ik zie allemaal verschillende recepten met verschillende verhoudingen en weet dus niet hoe verder :')

Help :D
Ik zou gewoon een recept pakken waar wat reacties onder staan van mensen die 'm succesvol hebben uitgevoerd. Er zijn zoveel manieren om brood te bakken. 8-)

Succes, maak wel even een foto als je brood klaar is hč!
  zondag 8 februari 2015 @ 22:34:40 #145
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149492116
quote:
1s.gif Op zondag 8 februari 2015 21:49 schreef Waterdrinker het volgende:
M'n desem is nu 48 uur oud maar jemig wat meurt dat zeg :X
Waarnaar? Soms ruikt het lekker, soms ruikt het gek, soms ruikt het vies. Ons volkoren desem ruikt nogal eens naar tenenkaas. Kan verder geen kwaad naar het schijnt. :') Brood smaakt niet naar tenenkaas. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 8 februari 2015 @ 22:55:47 #146
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149493385
Heb hulp gekregen van LHO vanuit de SC, maar broodnis niet helemaal goed gelukt. Deeg te nat, niet goed gerezen, dus erg compact. Het smaakt wel lekker, maar heb er geen foto's van gemaakt.
Maybe next time ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 8 februari 2015 @ 22:56:16 #147
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149493418
Hier ruikt de roggedesem echt heel azijnig. Niet bedorven ofzo, grappig spul wel
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149500440
quote:
0s.gif Op zondag 8 februari 2015 22:34 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Waarnaar? Soms ruikt het lekker, soms ruikt het gek, soms ruikt het vies. Ons volkoren desem ruikt nogal eens naar tenenkaas. Kan verder geen kwaad naar het schijnt. :') Brood smaakt niet naar tenenkaas. :P
Geen idee waarnaar, in ieder geval is het niet lekker om er met je neus boven te hangen. :D
pi_149511832
Dapper hoor, met desems beginnen.. daar durf ik nog niet aan. Ik heb gisteren het suikerbrood van Levine gebakken, dat is erg lekker! Wel een wat raar recept en het deeg is ook best onhandelbaar, maar er kwam een prima suikerbroodje uit :)

Ik heb roggemeel. Heeft iemand een goed recept voor een brood met roggemeel? (Ik heb ook tarwebloem en tarwemeel)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149521075
Nou, ben benieuwd, mijn eerste no-knead deegje staat klaar voor morgenochtend!
Kwak
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')