quote:Op zondag 1 februari 2015 15:30 schreef minilot het volgende:
Knead-indeed-knoflooknaanbrood:
[ afbeelding ]
Net gemaakt en onder een theedoek alvast op tafel gezet voor de vindaloo + raita die er strakjes nog bij komen.
Vlak voor het eten druip ik nog gesmolten ghee over de naans.
Ja, ik heb dus ook gekneed. Naanbrood kneed ik tussen de 10 en 15 minuten met de hand.quote:Op zondag 1 februari 2015 15:36 schreef Bleie het volgende:
[..]
Ik heb wel gekneed vanochtend. Tenminste, ik heb mijn machine voor me laten kneden .
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wit brood met chiazaadjes. Er zijn nog twee bammetjes over, de rest is bij de lunch meteen opgegaan.
Dit is mijn vaste naanbroodrecept:quote:Op zondag 1 februari 2015 15:37 schreef Molo het volgende:
Mini, recept graag
Past ook prima bij mijn stoofpot van vanavond vind ik (is super Frans, maar kan prima vind ik )
Oh, sorry, niet helemaal opgelet. Moet ik ook eens proberen, naan.quote:Op zondag 1 februari 2015 15:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Ja, ik heb dus ook gekneed. Naanbrood kneed ik tussen de 10 en 15 minuten met de hand.
Mooi chiabroodje. Knusse insneden aan de bovenkant! Doe jij het met een scherp mes of heb je er een lame voor?
Ik lees overal dat jij er al honderden, zo niet duizenden hebt gemaakt . Heb je toevallig een paar leuke variatietips?quote:Op zondag 1 februari 2015 15:28 schreef minilot het volgende:
Mooie no-kneads weer op deze pagina luitjes!
Een gram of een klein lepeltje. Iets teveel is ook niet erg, het komt allemaal niet zo precies.quote:Op maandag 2 februari 2015 10:59 schreef Waterdrinker het volgende:
Oke, ik wil ook brood gaan bakken.
Zojuist heb ik biologische tarwebloem van Koopmans gehaald en het filmpje van Vincent uit de OP bekeken.
Zijn recept:
1000g flour
700g water
20g salt
Tiny bit active dry yeast
Lijkt me duidelijk, maar hoeveel gist (ik heb van die groene zakjes) moet ik er bij doen? Hoeveel is "tiny bit"?
oke, dankquote:Op maandag 2 februari 2015 11:03 schreef qltel het volgende:
[..]
Een gram of een klein lepeltje. Iets teveel is ook niet erg, het komt allemaal niet zo precies.
Welk recept heb je hiervoor gebruikt?quote:Op zondag 1 februari 2015 15:30 schreef minilot het volgende:
Knead-indeed-knoflooknaanbrood:
[ afbeelding ]
Net gemaakt en onder een theedoek alvast op tafel gezet voor de vindaloo + raita die er strakjes nog bij komen.
Vlak voor het eten druip ik nog gesmolten ghee over de naans.
Ja hoor, geen probleem. Ik doe ook wel eens 3/4 van de hoeveelheid. Als de verhouding maar ongeveer hetzelfde is.quote:Op maandag 2 februari 2015 11:04 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
oke, dank
en ik kan zonder moeite die hoeveelheden halveren toch? ik heb niet zo'n grote pan volgens mij
Dank, ik ga het maar proberen danquote:Op maandag 2 februari 2015 11:06 schreef qltel het volgende:
[..]
Ja hoor, geen probleem. Ik doe ook wel eens 3/4 van de hoeveelheid. Als de verhouding maar ongeveer hetzelfde is.
Succes! Laat je wel even weten of het gelukt is?quote:Op maandag 2 februari 2015 11:07 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
Dank, ik ga het maar proberen dan
Gaat rap he, met acht broodjes per keer.quote:Op zondag 1 februari 2015 16:31 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik lees overal dat jij er al honderden, zo niet duizenden hebt gemaakt . Heb je toevallig een paar leuke variatietips?
Uiteraard.quote:Op maandag 2 februari 2015 11:07 schreef qltel het volgende:
[..]
Succes! Laat je wel even weten of het gelukt is?
Vandaag ook gemaakt,in de grillpan.quote:Op zondag 1 februari 2015 15:44 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit is mijn vaste naanbroodrecept:
http://www.seasaltwithfoo(...)oven-brean-naan.html
(Opgelet, er hoort nog 1 tl zout in de ingredientenlijst te staan)
Dit is de goede link: http://www.seasaltwithfoo(...)oven-brean-naan.htmlquote:Op maandag 2 februari 2015 18:35 schreef Isegrim het volgende:
Als ik op die link klik krijg ik een melding dat de pagina niet bestaat...
quote:Op maandag 2 februari 2015 18:42 schreef Waterdrinker het volgende:
[..]
Dit is de goede link: http://www.seasaltwithfoo(...)oven-brean-naan.html
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |