abonnement Unibet Coolblue
pi_149264813
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:30 schreef minilot het volgende:
Knead-indeed-knoflooknaanbrood:

[ afbeelding ]

Net gemaakt en onder een theedoek alvast op tafel gezet voor de vindaloo + raita die er strakjes nog bij komen.
*O*

Vlak voor het eten druip ik nog gesmolten ghee over de naans. :9
:9~

Ik heb wel gekneed vanochtend. Tenminste, ik heb mijn machine voor me laten kneden :+ .





Wit brood met chiazaadjes. Er zijn nog twee bammetjes over, de rest is bij de lunch meteen opgegaan.
  zondag 1 februari 2015 @ 15:37:38 #102
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149264865
:9~ Mini, recept graag O+
Past ook prima bij mijn stoofpot van vanavond vind ik (is super Frans, maar kan prima vind ik :7 )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149265108
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:36 schreef Bleie het volgende:

[..]

:9~

Ik heb wel gekneed vanochtend. Tenminste, ik heb mijn machine voor me laten kneden :+ .

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Wit brood met chiazaadjes. Er zijn nog twee bammetjes over, de rest is bij de lunch meteen opgegaan.
Ja, ik heb dus ook gekneed. Naanbrood kneed ik tussen de 10 en 15 minuten met de hand. :)

Mooi chiabroodje. Knusse insneden aan de bovenkant! Doe jij het met een scherp mes of heb je er een lame voor?
Let me see you stripped down to the bone
pi_149265128
quote:
1s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:37 schreef Molo het volgende:
:9~ Mini, recept graag O+
Past ook prima bij mijn stoofpot van vanavond vind ik (is super Frans, maar kan prima vind ik :7 )
Dit is mijn vaste naanbroodrecept:
http://www.seasaltwithfoo(...)oven-brean-naan.html
(Opgelet, er hoort nog 1 tl zout in de ingredientenlijst te staan)

Ik gooide er dit keer nog een schepje zelfgemaakt zeer fijn knoflookpoeder door (dunne plakjes jonge knoflook gedroogd en daarna verpulverd in een elektrisch koffiemolentje)

Heb de broden gebakken in een droge hete koekenpan :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 1 februari 2015 @ 15:49:27 #105
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149265296
:9~
Dat gaat goed komen hier. Ik heb nog gefruite knoflookplakjes van de toko liggen hier, die kan ik mooi malen ^O^

Multe grazie >:O
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149265357
Geen dank! Ik maakte al sinds 2009 al honderden naans naar dit recept, altijd een succes! :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_149265522
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Ja, ik heb dus ook gekneed. Naanbrood kneed ik tussen de 10 en 15 minuten met de hand. :)

Mooi chiabroodje. Knusse insneden aan de bovenkant! Doe jij het met een scherp mes of heb je er een lame voor?
Oh, sorry, niet helemaal opgelet. Moet ik ook eens proberen, naan.

Anyway, ik heb dit met een gekarteld (tomaten)mesje ingesneden. Eigenlijk zo'n beetje de eerste keer dat het insnijden (redelijk) goed is gegaan. Ik heb wel zo'n lame gehad van weekendbakery, maar daar kon ik niet mee snijden. Ligt ofwel gewoon aan mij, ofwel aan dat ik linkshandig ben, en dat ding niet geschikt is voor linkshandigen. Weet ik niet.
  zondag 1 februari 2015 @ 15:59:12 #108
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149265652
Ik heb vanmorgen ook maar een bestelling gedaan bij weekendbakery, o.a. een rijsmandje en desem ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149266960
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:28 schreef minilot het volgende:
Mooie no-kneads weer op deze pagina luitjes! O+ ^O^
Ik lees overal dat jij er al honderden, zo niet duizenden hebt gemaakt ;). Heb je toevallig een paar leuke variatietips?

[ Bericht 0% gewijzigd door Trusten op 01-02-2015 16:39:27 ]
pi_149267627
Mooi brood, Bleie! :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149291089
Oke, ik wil ook brood gaan bakken. 8-)

Zojuist heb ik biologische tarwebloem van Koopmans gehaald en het filmpje van Vincent uit de OP bekeken.
Zijn recept:
1000g flour
700g water
20g salt
Tiny bit active dry yeast

Lijkt me duidelijk, maar hoeveel gist (ik heb van die groene zakjes) moet ik er bij doen? Hoeveel is "tiny bit"? :?
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 2 februari 2015 @ 11:03:19 #112
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149291164
quote:
5s.gif Op maandag 2 februari 2015 10:59 schreef Waterdrinker het volgende:
Oke, ik wil ook brood gaan bakken. 8-)

Zojuist heb ik biologische tarwebloem van Koopmans gehaald en het filmpje van Vincent uit de OP bekeken.
Zijn recept:
1000g flour
700g water
20g salt
Tiny bit active dry yeast

Lijkt me duidelijk, maar hoeveel gist (ik heb van die groene zakjes) moet ik er bij doen? Hoeveel is "tiny bit"? :?
Een gram of een klein lepeltje. Iets teveel is ook niet erg, het komt allemaal niet zo precies.

Ik gebruik ook minder zout (en gooi er altijd maar wat in) en vaak ook minder water (en soms ook meer.. :) )
pi_149291196
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:03 schreef qltel het volgende:

[..]

Een gram of een klein lepeltje. Iets teveel is ook niet erg, het komt allemaal niet zo precies.
oke, dank :)

en ik kan zonder moeite die hoeveelheden halveren toch? ik heb niet zo'n grote pan volgens mij :7
  maandag 2 februari 2015 @ 11:06:41 #114
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_149291240
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:30 schreef minilot het volgende:
Knead-indeed-knoflooknaanbrood:

[ afbeelding ]

Net gemaakt en onder een theedoek alvast op tafel gezet voor de vindaloo + raita die er strakjes nog bij komen.
*O*

Vlak voor het eten druip ik nog gesmolten ghee over de naans. :9
Welk recept heb je hiervoor gebruikt?


Edit- zie het al :).
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 2 februari 2015 @ 11:06:54 #115
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149291247
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:04 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

oke, dank :)

en ik kan zonder moeite die hoeveelheden halveren toch? ik heb niet zo'n grote pan volgens mij :7
Ja hoor, geen probleem. Ik doe ook wel eens 3/4 van de hoeveelheid. Als de verhouding maar ongeveer hetzelfde is.
pi_149291252
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:06 schreef qltel het volgende:

[..]

Ja hoor, geen probleem. Ik doe ook wel eens 3/4 van de hoeveelheid. Als de verhouding maar ongeveer hetzelfde is.
Dank, ik ga het maar proberen dan :D
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 2 februari 2015 @ 11:07:40 #117
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149291257
quote:
2s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:07 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Dank, ik ga het maar proberen dan :D
Succes! Laat je wel even weten of het gelukt is?
pi_149292288
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 16:31 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik lees overal dat jij er al honderden, zo niet duizenden hebt gemaakt ;). Heb je toevallig een paar leuke variatietips?
Gaat rap he, met acht broodjes per keer. ;)

Ik varieer vooral met wat ik er bovenop gooi. Maandzaad, sesamzaad, pompoenpitten, of halverwege de baktijd geraspte kaas en dunne uiringen er bovenop voor kaas/uibroodjes.

Er allerlei soorten gedroogd fruit of geconfijt fruti erdoor gaat ook prima, en laatst deed ik geraspte peer en kleine stukjes chocolade door het deeg en dat was ook erg lekker. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_149293607
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 11:07 schreef qltel het volgende:

[..]

Succes! Laat je wel even weten of het gelukt is?
Uiteraard. :)

Het deeg staat nu te rijzen. :D
  maandag 2 februari 2015 @ 14:23:03 #120
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_149296845
Ik heb mijn rieten rijsmand niet voldoende bebloemd en nu bleef het deeg er dus aan plakken. Het meeste heb ik er al wel uit kunnen krijgen maar er zit nog wel wat deeg aan de onderkant. Iemand tips voor hoe ik dat het er beste uit kan krijgen? :@.
pi_149302833
Ik bedenk me nu dat ik het hele recept heb gehalveerd maar de gist en het zout vergeten ben te halveren. Hallo brood met 500 gram bloem en 20 gram zout. Oeps. :+ :'(

[ Bericht 9% gewijzigd door Waterdrinker op 02-02-2015 18:12:31 ]
pi_149303495
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 15:44 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit is mijn vaste naanbroodrecept:
http://www.seasaltwithfoo(...)oven-brean-naan.html
(Opgelet, er hoort nog 1 tl zout in de ingredientenlijst te staan)

Vandaag ook gemaakt,in de grillpan.

En wat zijn die lekkerrrrrr mmmmmmm
  maandag 2 februari 2015 @ 18:35:01 #123
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149303623
Als ik op die link klik krijg ik een melding dat de pagina niet bestaat...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149303823
quote:
0s.gif Op maandag 2 februari 2015 18:35 schreef Isegrim het volgende:
Als ik op die link klik krijg ik een melding dat de pagina niet bestaat...
Dit is de goede link: http://www.seasaltwithfoo(...)oven-brean-naan.html
  maandag 2 februari 2015 @ 19:26:33 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149305116
quote:
^O^
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')