abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 29 januari 2015 @ 19:40:25 #76
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149179664
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 19:27 schreef qltel het volgende:

[..]

Ik maak alleen maar no-knead bread. Ik kneed het trouwens wel heel even, zodat water en meel goed vermengd zijn en ik niet zoveel water hoef te gebruiken.
volgens mij creëert meer water juist die grote luchtbellen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 29 januari 2015 @ 19:45:35 #77
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149179833
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 19:40 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

volgens mij creëert meer water juist die grote luchtbellen
Oh echt? Het vervelende van al dat water vind ik dat het deeg zo slap is waardoor het z'n vorm niet houd. Maar toch maar eens proberen dan, in een pan maakt de vorm toch eigenlijk niet zoveel uit.
pi_149179857
Ik gooi er vaak net wat meer water bij inderdaad, zodat het goed mengbaar is zonder te kneden. Levert na rijzen wel een onhandelbaar deeg op, wat overal aan vast kleeft en als je dan wat bloem rondstrooit om het te kunnen hanteren heb een bloemwolk in je keuken ;) Daarom gebruik ik ook liever een kneed-deeg, levert wat minder bende op.
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 29 januari 2015 @ 19:51:15 #79
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149179994
Om kleven bij het bakken en in de beslagkom te voorkomen gebruik ik tegenwoordig:



Wonderbaarlijk spul.
  donderdag 29 januari 2015 @ 20:13:57 #80
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_149180856
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 16:07 schreef Lot_1 het volgende:
no-knead speltbrood, aan de hand van het filmpje van Vincent:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi! Heb ik ook voor het eerst gemaakt. Ben er niet helemaal tevreden over maar hij is wel heel erg lekker.

pi_149181820
Ziet er goed uit toch? Waarom ben je er niet tevreden over?
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 29 januari 2015 @ 21:08:35 #82
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149184349
Water maakt stoom, stoom maakt luchtbellen.

Tegen kleven gewoon flink boem strooien voor je het deeg stort. En dan voor het vormen het deeg zelf nog eens goed bestrooien.

En je kan het deeg natuurlijk ook in een blik of pan doen als het te onhandelbaar is, al vind ik dat meestal minder mooi.
.

[ Bericht 43% gewijzigd door -Mellow- op 29-01-2015 21:14:16 ]
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 30 januari 2015 @ 07:01:26 #83
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_149199622


Dit was het brood met zongedroogde tomaat en rode ui.

Had wat meer vulling in gemogen, of wat meer zout maar verder prima voor bij de soep met kruidenboter.
Verder wederom teveel bloem gepakt (700) dus volgende keer maar met 600 gaan werken.
Drop you like an ill, bad habit
  Moderator / FOK!Fotograaf vrijdag 30 januari 2015 @ 07:51:49 #84
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149199902
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 21:08 schreef -Mellow- het volgende:
Water maakt stoom, stoom maakt luchtbellen..
Goed punt, ga ik proberen. En sowieso is experimenteren leuk, zeker als er elke keer weer een eetbaar resultaat uit komt.. :)
pi_149209015
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 09:52 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit vind ik zelf een heel erg goed recept.

http://www.mynewroots.org(...)nging-loaf-of-bread/

Vooral bij dunne plakjes ervan snijden en dan even in de broodrooster, echt heel lekker. :9
Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 30 januari 2015 @ 14:51:57 #86
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149210092
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 14:15 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.
Ga naar een paardensportzaak. :')

Wordt aan paarden gevoerd. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 30 januari 2015 @ 14:53:58 #87
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149210158
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149210259
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 14:15 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Ik kan psyllium husk alleen in gemalen vorm vinden. Werkt dat ook? Ik dacht het moest in zijn originele vorm? Heb nu 2 Eko plaza's en een De Tuinen geprobeerd.
Je hebt moeite met lezen?
4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)
pi_149231636
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?

Alvast bedankt ^O^
  zaterdag 31 januari 2015 @ 11:22:58 #90
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149232083
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 11:00 schreef Trusten het volgende:
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?

Alvast bedankt ^O^
ik weet niet precies wat het verschil is. Ik kan me voorstellen dat het met de maling en/ of het glutengehalte te maken heeft. Maar het maakt geen donder uit wat voor meel je gebruikt bij de no knead broodjes. Ik heb inmiddels al ontelbare meelvariaties geprobeerd en het wordt echt áltijd lekker :)
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 31 januari 2015 @ 11:36:31 #91
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149232389
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 januari 2015 11:00 schreef Trusten het volgende:
Hi allen, even een kort vraagje...ik wil van het weekend de no knead broodjes uit de OP gaan maken maar kan nergens terugvinden wat het verschil is tussen bread flower en all purpose flower. Kan ik het broodbloem ergens (wellicht onder een andere naam) ook in de supermarkt vinden? Valt hier bijv. de biologische tarwebloem van Koopmans onder?

Alvast bedankt ^O^
Biobloem van Koopmans is prima broodbloem. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149232406
Bedankt voor de snelle reacties!
  zaterdag 31 januari 2015 @ 12:04:19 #93
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149233013
Wij hebben het een tijdlang gebruikt, toen we nog te weinig bakten om 25kg-zakken te kopen. Helemaal niks mis mee. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149243852
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 januari 2015 14:56 schreef computergirl het volgende:

[..]

Je hebt moeite met lezen?
4 Tbsp. psyllium seed husks (3 Tbsp. if using psyllium husk powder)
Je hebt gelijk. Ik heb erover heen gelezen, dat gemalen ook prima is.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_149257243
Eerste keer no knead broodjes, zijn aardig goed gelukt :). Enige probleem is dat ze aan de onderkant gingen barsten, in plaats van aan de bovenkant ;). Iemand enig idee hoe dat kan?



  zondag 1 februari 2015 @ 11:25:46 #96
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149257473
Had je ze op een pizzasteen o.i.d.?

Je kunt ze de volgende keer een beetje insnijden aan de bovenkant om het scheuren gecontroleerd te laten gebeuren.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149257484
quote:
0s.gif Op zondag 1 februari 2015 11:25 schreef Isegrim het volgende:
Had je ze op een pizzasteen o.i.d.?

Je kunt ze de volgende keer een beetje insnijden aan de bovenkant om het scheuren gecontroleerd te laten gebeuren.
Nee gewoon op een bakplaat met bakpapier :)
  zondag 1 februari 2015 @ 11:29:28 #98
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149257536
Volgende keer even een haal geven met een zeer scherp mes aan de bovenzijde. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149264506
Mooie no-kneads weer op deze pagina luitjes! O+ ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_149264605
Knead-indeed-knoflooknaanbrood:



Net gemaakt en onder een theedoek alvast op tafel gezet voor de vindaloo + raita die er strakjes nog bij komen.
*O*

Vlak voor het eten druip ik nog gesmolten ghee over de naans. :9
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')