abonnement Unibet Coolblue
pi_149051220
Ah, had ik 'm een keer uit een post van jou gehaald! Ik kon me al niet meer herinneren van welke FoKker het was :) Bedankt voor het recept!
freedom is just another word for nothing left to lose
  zondag 25 januari 2015 @ 19:56:32 #52
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_149051768
Ik wil ook heel graag beginnen met brood bakken. Heb het nog nooit gedaan. Iemand een goed recept en tips?
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_149051839
Ja, begin met het filmpje van Vincent, of met de no-knead-broodjes (zie beide de OP).

Persoonlijk vind ik de no-knead broodjes gemakkelijker. Ik vind Vincent's brood nogal groot en het deeg is daardoor minder gemakkelijk te hanteren. Maar het is wel een écht brood, dus je voelt je wel stoerder nadat je het gemaakt hebt :P
freedom is just another word for nothing left to lose
  zondag 25 januari 2015 @ 20:15:32 #54
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_149052413
Haha thnx ik ga ff kijken!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 25 januari 2015 @ 20:17:03 #55
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149052462
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:15 schreef LPFAN het volgende:
Haha thnx ik ga ff kijken!
prima te doen. Ik maak ook al mijn brood via zijn methode.
pi_149052672
Tof Lot!

Ik heb vandaag Marokkaans semolinabrood gebakken. Heerlijk zachte structuur heeft dat!

pi_149060126
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 19:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ja, begin met het filmpje van Vincent, of met de no-knead-broodjes (zie beide de OP).

Persoonlijk vind ik de no-knead broodjes gemakkelijker. Ik vind Vincent's brood nogal groot en het deeg is daardoor minder gemakkelijk te hanteren. Maar het is wel een écht brood, dus je voelt je wel stoerder nadat je het gemaakt hebt :P
Als je een kleine braadpan hebt kan dat ook minder fors hoor :P
  zondag 25 januari 2015 @ 23:57:33 #58
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149061819
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 13:16 schreef Molo het volgende:

[..]

Ben eigenlijk op zoek naar recept voor dunne, beetje taaiige (in a bood way) pannekoeken, heb ze zo weleens in Zweden gegeten met wat frambozenjam, hmmm.
Amerikaanse pannekoeken zijn niet echt mijn ding.
Dan gooi je er toch gewoon wat meer melk bij en laat je de baking soda weg? Ik heb zo ook vaak genoeg dunne pannekoeken gemaakt, crepe-achtig. Misschien met een extra ei, afhankelijk van hoeveel beslag je hebt. Ik zou gewoon wat gaan proberen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149066533
quote:
2s.gif Op zondag 25 januari 2015 23:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Als je een kleine braadpan hebt kan dat ook minder fors hoor :P
Ja, dat klopt, maar als beginnende bakker hou ik graag recepten precies aan :P
De volgende keer heb ik wel het lef om de hoeveelheden wat te minderen 8-)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149066796
Merk wel dat zelfgemaakt brood snel uitdroogt en hard wordt (zonder conserveringsmiddelen is dat natuurlijk normaal) dus vanaf nu gaat het brood na het afkoelen meteen de snijmachine door en wordt het netjes in setjes in de vriezer gelegd :)
pi_149067210
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 10:31 schreef Questular het volgende:
Merk wel dat zelfgemaakt brood snel uitdroogt en hard wordt (zonder conserveringsmiddelen is dat natuurlijk normaal) dus vanaf nu gaat het brood na het afkoelen meteen de snijmachine door en wordt het netjes in setjes in de vriezer gelegd :)
hoe kom je aan zo'n snijmachine? :o
Somebody that I used to know
pi_149142728
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:23 schreef Bleie het volgende:
Tof Lot!

Ik heb vandaag Marokkaans semolinabrood gebakken. Heerlijk zachte structuur heeft dat!
Ziet er lekker uit hoor, heb je een recept ergens?
Ik gebruik semolina wel eens door mijn brood, doe ik hooguit 1/3 er in, van die rode verpakking van de appie, volgens mij staat er ook polenta op en is vrij grof.
Bij mij wordt het dan wel vrij snel droog, maar de smaak en structuur is wel lekker.
Maar waarom ziet het er bij jou zo wit uit en niet geel dan?
Semolina is toch maisgriesmeel, of bedoel je semola, dat is toch een bepaalde bloem van harde tarwe?

Zelf heb vandaag weer eens een niet kneden broodje afgebakken waarin ik twee appeltjes doorheen heb geraspt.
Ik vond de appeltjes niet lekker, ze waren te melig, dus gingen ze door het brood.
De smaak wordt nauwelijks beinvloed maar op die manier ben je toch weer gezond bezig en verspil je niks.
Misschien een tip dus voor mensen met kinderen die niet zo van fruit of groente houden, ik heb er ook wel eens een worteltje doorheen geraspt wat weer een erg leuk effect geeft.
Ook van de wortel proef je nauwelijks iets.

Een gratis tip voor bakkers dus, reclamecampagne er omheen, ik wou echt dat ik wat ambitieuzer was, genoeg ideeen om rijk mee te worden, lol.
pi_149143068
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 16:54 schreef Knutsenaar het volgende:

[..]

Ziet er lekker uit hoor, heb je een recept ergens?
Ik gebruik semolina wel eens door mijn brood, doe ik hooguit 1/3 er in, van die rode verpakking van de appie, volgens mij staat er ook polenta op en is vrij grof.
Bij mij wordt het dan wel vrij snel droog, maar de smaak en structuur is wel lekker.
Maar waarom ziet het er bij jou zo wit uit en niet geel dan?
Semolina is toch maisgriesmeel, of bedoel je semola, dat is toch een bepaalde bloem van harde tarwe?

Zelf heb vandaag weer eens een niet kneden broodje afgebakken waarin ik twee appeltjes doorheen heb geraspt.
Ik vond de appeltjes niet lekker, ze waren te melig, dus gingen ze door het brood.
De smaak wordt nauwelijks beinvloed maar op die manier ben je toch weer gezond bezig en verspil je niks.
Misschien een tip dus voor mensen met kinderen die niet zo van fruit of groente houden, ik heb er ook wel eens een worteltje doorheen geraspt wat weer een erg leuk effect geeft.
Ook van de wortel proef je nauwelijks iets.

Een gratis tip voor bakkers dus, reclamecampagne er omheen, ik wou echt dat ik wat ambitieuzer was, genoeg ideeen om rijk mee te worden, lol.
Dit recept: http://moroccanfood.about.com/od/breadandrice/r/smida_bread.htm. Volgens mij had ik wel echt semolina, gehaald bij de turk, in een plastic zakje. Maar het is nu op, dus ik kan net met zekerheid voor je controleren. Je moet het wel echt heel goed kneden, weet ik inmiddels.
pi_149151273
Vandaag geprobeerd. Ik had alleen de fout gemaakt de gist en het zout tegelijkertijd bij de bloem te gooien daarom is het niet heel goed gerezen... Smaak is wel goed echter, maar het is een behoorlijk compact en zwaar brood geworden.. dit weekend nog eens proberen.
pi_149151781
Heb je verse gist gebruikt Gabrunal? Want ik gooi (droge) gist en zout ook altijd tegelijkertijd bij de bloem en dat gaat prima. Of zou ik ook een betere rijs krijgen als ik dat niet tegelijkertijd doe?

Wat betreft de titel: ik kneed liever wél ben ik achter! Ik denk dat ik vanavond een no-knead-spelt-brood maak, maar ik baal er stiekem van dat ik dan niet hoef te kneden :+
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149153432
quote:
1s.gif Op woensdag 28 januari 2015 17:07 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dit recept: http://moroccanfood.about.com/od/breadandrice/r/smida_bread.htm. Volgens mij had ik wel echt semolina, gehaald bij de turk, in een plastic zakje. Maar het is nu op, dus ik kan net met zekerheid voor je controleren. Je moet het wel echt heel goed kneden, weet ik inmiddels.
Ik ben het nu aan het maken. :) Semolina wel eerst even in een elektrisch koffiemolentje gegooid, want was vrij grof. Ben benieuwd. Net braaf tien minuten goed gekneed. Grappige structuur wel..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 28-01-2015 22:47:34 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_149173568
no-knead speltbrood, aan de hand van het filmpje van Vincent:



freedom is just another word for nothing left to lose
pi_149176988
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 16:07 schreef Lot_1 het volgende:
no-knead speltbrood, aan de hand van het filmpje van Vincent:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi!!! O+
  donderdag 29 januari 2015 @ 18:06:01 #69
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149177025
Lekkere dikke korst. :9 Mooie foto's!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 29 januari 2015 @ 18:16:23 #70
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149177286
waarom lukt het mij nou nooit om van die mooie gaten in zo'n brood te krijgen? Het rijst prima, maar van die mooie gaten krijg ik niet.. :(
  donderdag 29 januari 2015 @ 18:39:31 #71
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149177803
Duurde bij ons ook heel lang voordat we dat eindelijk voor elkaar hadden. Autolyse helpt wel daarbij.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 29 januari 2015 @ 18:42:19 #72
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_149177870
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 18:16 schreef qltel het volgende:
waarom lukt het mij nou nooit om van die mooie gaten in zo'n brood te krijgen? Het rijst prima, maar van die mooie gaten krijg ik niet.. :(
ik heb dat zelf eigenlijk alleen nog voor elkaar gekregen met no-knead brood
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_149177989
Moet dat dan, van die gaten? Is zo lastig pindakaas eten :9
pi_149178548
Ik heb geen idee hoe ik da voor elkaar heb gekregen. Bij het vorige Vincent-brood wat ik bakte had ik dat niet, dat was een veel compacter brood. Misschien gebeurt het bij speltbrood eerder? Bij dit brood heb ik ook slechts 500 g bloem gebruikt in plaats van de kilo die Vincent gebruikt, misschien heeft dat ook invloed.
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 29 januari 2015 @ 19:27:56 #75
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_149179217
quote:
0s.gif Op donderdag 29 januari 2015 18:42 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik heb dat zelf eigenlijk alleen nog voor elkaar gekregen met no-knead brood
Ik maak alleen maar no-knead bread. Ik kneed het trouwens wel heel even, zodat water en meel goed vermengd zijn en ik niet zoveel water hoef te gebruiken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')