Ik heb het ook geprobeerd en vanaf drie deed het hier ook niks meer nee. Ik ben toch nog een beetje doorgegaan met voeren maar het begon te stinken en er kwamen grijze plekken op toen heb ik het maar weggegooid.quote:Op vrijdag 27 februari 2015 14:29 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand ervaring met de desemstarter (van Levine). Ik ben er nu voor de tweede keer mee bezig maar vanaf dag 3 doet deze niet wat hij moet doen (in volume verdubbelen). Hij verdubbelt al op dag twee en komt vanaf dag 3 niet meer om hoog, hooguit bubbeltjes. Waar kan dit aan liggen?
Netjes ja.quote:Op vrijdag 27 februari 2015 14:46 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
't smaakt helaas ook wat te zwart.. nouja, niets aan te doen. Zien jullie wel hoe mooi de insnedes gelukt zijn?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik heb hem een paar keer gemaakt al. Eén keer echt succesvol (heeft een paar maanden geleefd, maar is toen toch overleden wegens gebrek aan aandacht. Ik heb bij het opstarten volgens mij weleens een dag drie een paar dagen herhaald. En het gaat makkelijker in de zomer, is mijn ervaring.quote:Op vrijdag 27 februari 2015 14:29 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand ervaring met de desemstarter (van Levine). Ik ben er nu voor de tweede keer mee bezig maar vanaf dag 3 doet deze niet wat hij moet doen (in volume verdubbelen). Hij verdubbelt al op dag twee en komt vanaf dag 3 niet meer om hoog, hooguit bubbeltjes. Waar kan dit aan liggen?
Wat jammer dat het te donker is, verder wel een mooi brood!quote:Op vrijdag 27 februari 2015 14:46 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
't smaakt helaas ook wat te zwart.. nouja, niets aan te doen. Zien jullie wel hoe mooi de insnedes gelukt zijn?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Gewoon buiten de koelkast.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 21:02 schreef Razztwizzle het volgende:
Snelle vraag van een broodbakn00b
Ik ben brioche aan het maken volgens dit recept http://paulhollywood.com/recipes/brioche/
Bij stap 5, zou het deeg dan weer in de koelkast moeten of kan ik dat gewoon op kamertemperatuur doen?
Dat zal het dan zijn, bedankt!quote:Op zondag 1 maart 2015 15:14 schreef Trusten het volgende:
Dat is inderdaad verse gist (verse gist is lichtgrijs tot bruin,, vochtig en idd kneedbaar). Verse gist moet je eerst oplossen in een beetje lauwwarm water. Het is trouwens niet zo lang houdbaar (14 dagen tot 4 weken).
De verhouding is 1 op 3. Met andere woorden: 1 gram gedroogde gist staat gelijk aan 3 gram verse gist. Als in je recept 7 gram gedroogde wordt gebruikt, dan gebruik je dus 21 gram verse gist.
Maanzaad ik ben zwaar allergisch voor sesam helaas Hij is wel goed geelbruinig voor een witbroodquote:Op zondag 1 maart 2015 16:03 schreef Joosie200 het volgende:
Zelfgemaakte bolletjes, sesambrood en brioche, oh nom, nom, nom Mooi werk Rorsach, Douche-eendje en Razztwizzl
Leuk! Ik zit er ook aan te denken. Even kijken of er iemand met mij mee wil. Op de een of andere manier is er toch een drempel als ik alleen "moet" .quote:Op woensdag 4 maart 2015 18:34 schreef Trusten het volgende:
Ingeschreven voor de basisworkshop bij Levine, ben benieuwd
Wat leuk! Ben heel benieuwd hoe dat is.quote:Op woensdag 4 maart 2015 18:34 schreef Trusten het volgende:
Ingeschreven voor de basisworkshop bij Levine, ben benieuwd
Ken je dit topic?quote:Op woensdag 4 maart 2015 19:45 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Leuk! Ik zit er ook aan te denken. Even kijken of er iemand met mij mee wil. Op de een of andere manier is er toch een drempel als ik alleen "moet" .
Hmm ziet er heerlijk uit!quote:Op zondag 8 maart 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Zojuist lekkere bolletjes gemaakt voor het avondeten, het worden sliders (diverse kleine hamburgertjes)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ze zijn super fluffy en zacht geworden, ideaal voor het doel. Ik heb dit recept gebruikt: http://lisasdinnertimedis(...)s-aka-grandmas-buns/
EDIT: Resultaat
[ afbeelding ]
een zalmburgertje, een kipburgertje en een runderhamburgertje, alle met aangepaste saus en toppings.
Heerlijk. Ik stond een beetje verbaasd van mezelf dat het zo goed gelukt was.quote:Op zondag 8 maart 2015 19:56 schreef Trusten het volgende:
Mmm die sliders....broodjes zien er idd fluffy uit. Waren ze lekker?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |