abonnement Unibet Coolblue
pi_150113128
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 14:29 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand ervaring met de desemstarter (van Levine). Ik ben er nu voor de tweede keer mee bezig maar vanaf dag 3 doet deze niet wat hij moet doen (in volume verdubbelen). Hij verdubbelt al op dag twee en komt vanaf dag 3 niet meer om hoog, hooguit bubbeltjes. Waar kan dit aan liggen?
Ik heb het ook geprobeerd en vanaf drie deed het hier ook niks meer nee. Ik ben toch nog een beetje doorgegaan met voeren maar het begon te stinken en er kwamen grijze plekken op _O- toen heb ik het maar weggegooid.

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 14:46 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

't smaakt helaas ook wat te zwart.. nouja, niets aan te doen. Zien jullie wel hoe mooi de insnedes gelukt zijn? :+

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Netjes ja. :o
pi_150115517
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 14:29 schreef Trusten het volgende:
Heeft iemand ervaring met de desemstarter (van Levine). Ik ben er nu voor de tweede keer mee bezig maar vanaf dag 3 doet deze niet wat hij moet doen (in volume verdubbelen). Hij verdubbelt al op dag twee en komt vanaf dag 3 niet meer om hoog, hooguit bubbeltjes. Waar kan dit aan liggen?
Ik heb hem een paar keer gemaakt al. Eén keer echt succesvol (heeft een paar maanden geleefd, maar is toen toch overleden wegens gebrek aan aandacht. Ik heb bij het opstarten volgens mij weleens een dag drie een paar dagen herhaald. En het gaat makkelijker in de zomer, is mijn ervaring.

quote:
0s.gif Op vrijdag 27 februari 2015 14:46 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

't smaakt helaas ook wat te zwart.. nouja, niets aan te doen. Zien jullie wel hoe mooi de insnedes gelukt zijn? :+

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wat jammer dat het te donker is, verder wel een mooi brood!
pi_150156871
Snelle vraag van een broodbakn00b :)
Ik ben brioche aan het maken volgens dit recept http://paulhollywood.com/recipes/brioche/

Bij stap 5, zou het deeg dan weer in de koelkast moeten of kan ik dat gewoon op kamertemperatuur doen?
  zaterdag 28 februari 2015 @ 21:11:38 #229
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150157266
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 21:02 schreef Razztwizzle het volgende:
Snelle vraag van een broodbakn00b :)
Ik ben brioche aan het maken volgens dit recept http://paulhollywood.com/recipes/brioche/

Bij stap 5, zou het deeg dan weer in de koelkast moeten of kan ik dat gewoon op kamertemperatuur doen?
Gewoon buiten de koelkast.
pi_150158323
Die stap buiten de koelkast doen idd :Y Wat hogere temperatuur is ook wel handig voor een rijzend deeg.

Ik heb nu de no-knead uit de OP in de vensterbank staan. (ow ja, hoi :W lang niet meer gebakken en zulks). Binnenkort maar eens kijken of mijn desem nog te reanimeren is, maar ik vrees van niet. Ruim een jaar niet meer gebakken inmiddels.
Vandaag naar de molen gefietst voor nieuw meel&bloem en fatsoenlijke gist, het was weer fijn vers spul. Productieweek 8, dus vorige week gemalen :)
pi_150173812
Vandaag eens de zuurdesembolletjes van Levine uitgeprobeerd, helaas was m'n vrouw vergeten er ei over te smeren (stond zelf op de tennisbaan). Smaak is heerlijk:




En afgelopen het no-knead brood gebakken van Vincent:
  zondag 1 maart 2015 @ 14:02:55 #232
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_150176146




pi_150176993
Ziet er heerlijk uit allemaal!

Mijn brioche was ook goed gelukt. Mijn eerste echte brood ooit O+


Heb zin om meer te gaan bakken binnenkort, dus zal dit topic goed in de gaten houden.
pi_150177829
Dag bakkers, ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met een vraag.

Gisteren was mijn gist op (ik gebruik altijd van die kleine zakjes gedroogde gist uit de supermarkt) en mijn moeder was lief genoeg om voor mij nieuwe gist mee te nemen. Alleen heeft ze die gekocht bij de bakker ipv de standaard zakjes uit de super. Nu heb ik dus een vrij grote klont van een soort klei-achtige, bruinige substantie in een plasticzakje in de koelkast liggen... Hoe gebruik ik dit?? Is dit nou verse gist, of is het nog iets anders (of bevat het een toevoeging ofzo)? Het ziet er namelijk niet uit als een blok dat je verbrokkelt oid, het is echt net klei, compleet met handafdruk van de bakker er in. Hoort dat? :@
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_150178178
Dat is inderdaad verse gist (verse gist is lichtgrijs tot bruin,, vochtig en idd kneedbaar). Verse gist moet je eerst oplossen in een beetje lauwwarm water. Het is trouwens niet zo lang houdbaar (14 dagen tot 4 weken).

De verhouding is 1 op 3. Met andere woorden: 1 gram gedroogde gist staat gelijk aan 3 gram verse gist. Als in je recept 7 gram gedroogde wordt gebruikt, dan gebruik je dus 21 gram verse gist.
pi_150179608
Zelfgemaakte bolletjes, sesambrood en brioche, oh nom, nom, nom :9~ Mooi werk Rorsach, Douche-eendje en Razztwizzl ^O^
mag het weten
pi_150180240
Wow Razztwizzle, gewoon direct beginnen met een meer-stappen-recept voor een Brioche in plaats van Vincent's easy bread _O_ Ziet er goed uit!

De no-knead-broden ook trouwens! Wat een mooi kruimshot, douche-eendje O+

Ik ben nu het recept voor My First Loaf aan het uitproberen met tarwebloem, tarwemeel en roggemeel. Nu staat het voor de eerste keer te rijzen.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_150186355
Echt prachtige broden hierboven, jaloers :@

Na mijn klacht hierboven over de desemstarter kan ik nu melden dat hij bij poging 3 (en na drie keer dag 3) eindelijk doet wat hij moet doen *O*. Heb om 4 uur ververst als dag 4 en hij is nu al verdubbeld :Y
pi_150188037
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 15:14 schreef Trusten het volgende:
Dat is inderdaad verse gist (verse gist is lichtgrijs tot bruin,, vochtig en idd kneedbaar). Verse gist moet je eerst oplossen in een beetje lauwwarm water. Het is trouwens niet zo lang houdbaar (14 dagen tot 4 weken).

De verhouding is 1 op 3. Met andere woorden: 1 gram gedroogde gist staat gelijk aan 3 gram verse gist. Als in je recept 7 gram gedroogde wordt gebruikt, dan gebruik je dus 21 gram verse gist.
Dat zal het dan zijn, bedankt!

Nou maar hard mijn best gaan doen dan om het snel op te krijgen :+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 2 maart 2015 @ 10:27:02 #240
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_150207124
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2015 16:03 schreef Joosie200 het volgende:
Zelfgemaakte bolletjes, sesambrood en brioche, oh nom, nom, nom :9~ Mooi werk Rorsach, Douche-eendje en Razztwizzl ^O^
Maanzaad ;) ik ben zwaar allergisch voor sesam helaas -O- Hij is wel goed geelbruinig voor een witbrood :+

Zit er nog verschil in gedroogde gist van dr oetker en bruggeman? Heb nu de laatste eens gebruikt en dat lijkt toch wel beter als ik mn kruim zo zie.
pi_150290831
Ingeschreven voor de basisworkshop bij Levine, ben benieuwd O+
  woensdag 4 maart 2015 @ 19:45:28 #242
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_150293643
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 18:34 schreef Trusten het volgende:
Ingeschreven voor de basisworkshop bij Levine, ben benieuwd O+
Leuk! Ik zit er ook aan te denken. Even kijken of er iemand met mij mee wil. Op de een of andere manier is er toch een drempel als ik alleen "moet" :+.
pi_150294212
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 18:34 schreef Trusten het volgende:
Ingeschreven voor de basisworkshop bij Levine, ben benieuwd O+
Wat leuk! Ben heel benieuwd hoe dat is.
pi_150294893
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2015 19:45 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Leuk! Ik zit er ook aan te denken. Even kijken of er iemand met mij mee wil. Op de een of andere manier is er toch een drempel als ik alleen "moet" :+.
Ken je dit topic?
CUL / [Volgtopic] Bakkerij beginnen! (deel 8) - nu écht met crowdfunding!
Je kan bij deze crowdfunding ook voor een workshop kiezen, zijn vast al Fok!ers die hiervoor gekozen hebben.
pi_150418662
Zojuist lekkere bolletjes gemaakt voor het avondeten, het worden sliders (diverse kleine hamburgertjes)




Ze zijn super fluffy en zacht geworden, ideaal voor het doel. Ik heb dit recept gebruikt: http://lisasdinnertimedis(...)s-aka-grandmas-buns/


EDIT: Resultaat



een zalmburgertje, een kipburgertje en een runderhamburgertje, alle met aangepaste saus en toppings.

[ Bericht 9% gewijzigd door Rorsach op 08-03-2015 18:07:10 ]
  zondag 8 maart 2015 @ 19:09:13 #246
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_150427686
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 14:38 schreef Rorsach het volgende:
Zojuist lekkere bolletjes gemaakt voor het avondeten, het worden sliders (diverse kleine hamburgertjes)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ze zijn super fluffy en zacht geworden, ideaal voor het doel. Ik heb dit recept gebruikt: http://lisasdinnertimedis(...)s-aka-grandmas-buns/


EDIT: Resultaat

[ afbeelding ]

een zalmburgertje, een kipburgertje en een runderhamburgertje, alle met aangepaste saus en toppings.
Hmm ziet er heerlijk uit!



Ik ben vandaag op de klassieke toer gegaan, m'n allereerste bus brood O+ Met pitten en zaden prachtig gerezen dus verwacht dat de structuur ook goed zal zijn
pi_150429870
Mmm die sliders....broodjes zien er idd fluffy uit. Waren ze lekker?

Busbrood is ook mooi!

Hier eindelijk (na drie pogingen en paar kg bloem) een geslaagd desem O+
pi_150430018
quote:
0s.gif Op zondag 8 maart 2015 19:56 schreef Trusten het volgende:
Mmm die sliders....broodjes zien er idd fluffy uit. Waren ze lekker?
Heerlijk. Ik stond een beetje verbaasd van mezelf dat het zo goed gelukt was.
  zondag 8 maart 2015 @ 22:18:34 #249
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_150441233
Crumb shot O+



En het is heel lekker!! Zelfs zo uit de diepvries, m'n zuurdesem broden vind ik toch het lekkerst als ze eerst nog even in de oven zijn geweest dus die neem ik doordeweeks nooit mee naar het werk.

Nu kan ik elke dag eigen gebakken brood eten!! *O*

[ Bericht 23% gewijzigd door Zo-is-dat op 09-03-2015 12:29:43 ]
  maandag 9 maart 2015 @ 20:14:20 #250
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_150471300


Stapeltje naans :9
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')