Hij lag ook in de koelkast. Nadat de box was bezorgd heb ik alles meteen netjes ingeruimd, dus dat kan het ook niet zijn. Maar mailtje is de deur uit, ben benieuwd.quote:Op maandag 26 januari 2015 09:19 schreef Isabeau het volgende:
Moest je de peper niet in de koelkast bewaren?
Ik miste een keer rijst in de box en kreeg de volgende keer een potje mosterd en een beetje korting.
Ik heb je ene pm gestuurdquote:Op dinsdag 27 januari 2015 09:16 schreef applemoose het volgende:
ik wil heel graag de vega versie uitproberen dus kom hier bietsen om een gratis box dan kunnen we twee weken uitproberen, dat klinkt wel heel fijn.
Ik lees al veel mee hier, en heb besloten dat met die aanbieding, het voor mij wel erg aantrekkelijk word.
Mijn nichtje had ook de mogelijkheid, maar die had ze al weggegeven aan vriendinnen.
Over 9 boxen )weken krijg ik weer 3 gratis boxen om weg te geven.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 09:16 schreef applemoose het volgende:
ik wil heel graag de vega versie uitproberen dus kom hier bietsen om een gratis box dan kunnen we twee weken uitproberen, dat klinkt wel heel fijn.
Ik lees al veel mee hier, en heb besloten dat met die aanbieding, het voor mij wel erg aantrekkelijk word.
Mijn nichtje had ook de mogelijkheid, maar die had ze al weggegeven aan vriendinnen.
Hier komt die ook weer na een week pauzequote:Op dinsdag 27 januari 2015 14:11 schreef het-is-mij het volgende:
Hier net ook de box besteld.
Zondag komt ie.
Ze lijken mij ook erg lekker, ik heb er nou al zin in.quote:
Hoe weet je dat? Ik heb nu een jaar HF en 1 keer zo'n bon mogen weggevenquote:Op dinsdag 27 januari 2015 12:14 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Over 9 boxen )weken krijg ik weer 3 gratis boxen om weg te geven.
Maar ja , dat duurt dan nog effe
in mijn account staat het aangegeven, bij 3 boxen, bij 10 boxen, bij 20 boxen mag je iedere keer 3 boxen weggeven. Nu denk ik dat het nog wel eens heel lang gaat duren voordat ik ooit aan 10 boxen ga komen, want ik heb het uiteraard weer opgezegd.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 16:02 schreef CountingStars het volgende:
[..]
Hoe weet je dat? Ik heb nu een jaar HF en 1 keer zo'n bon mogen weggeven
Ook hier zondag weer HF na een week pauze, zin in weer
Dan is dat nieuw? Ik heb het eenmaal gehad na 20 boxen maar daarna houdt het dus op begrijp ik, okquote:Op dinsdag 27 januari 2015 16:16 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
in mijn account staat het aangegeven, bij 3 boxen, bij 10 boxen, bij 20 boxen mag je iedere keer 3 boxen weggeven. Nu denk ik dat het nog wel eens heel lang gaat duren voordat ik ooit aan 10 boxen ga komen, want ik heb het uiteraard weer opgezegd.
Volgende week kun je toch nog pauzeren?quote:Op dinsdag 27 januari 2015 17:41 schreef Lot_1 het volgende:
Ik wilde de box even pauzeren (ik hou teveel groente over) maar was net te laat. Ik krijg de box op dinsdag en het zit nog niet zo in mijn systeem dat ik dan direct, voor woensdag, de box voor de week erop op pauze moet zetten. De gerechten van volgende week lijken me erg lekker, vooral de chili met yoghurt en naanbrood. Dus we gaan nog maar twee weken er van eten
Ik ga hem morgen maken voor de lunch. Soepquote:Op dinsdag 27 januari 2015 18:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb net als tussendoortje een kom courgettesoep van gisteren op. Ik heb ontdekt wat ik gisteren miste: grove mosterd erdoor
Haha! Daar was ik ook achter.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 19:00 schreef Trusten het volgende:
Zo zeg....klopte echt geen hol van die baktijd (7 min) van de worst maar de maaltijd was wel lekker
Nee hoor. Duurde bij mij ook wat langer dan aangegeven. Maar je krijgt er wel meer handigheid in.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 19:38 schreef benkruk het volgende:
Vandaag de courgette soep op. Was erg verrassend en lekker! Zeker met dat lekkere brood erbij een goede combi.
Waren bang dat het niet genoeg zou zijn, maar wij zitten bommetje!
Overigens de 35 minuten bereiding is wel erg krap. Ligt dat aan ons?
Ik vind een knoflookpers van die ondingen, het meeste blijft erin zitten en wat je eruit perst is maar een klein beetje.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 18:59 schreef Cat22 het volgende:
Vandaag toch maar eens een rasp en knoflookpers gekocht. Want dat superklein snijden was ik na twee weken best wel ernstig zat.
Heb ik wat gemist waarom heb je uiteraard weer opgezegd? uhhh wil ik heel nieuwsgierig wetenquote:Op dinsdag 27 januari 2015 16:16 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
in mijn account staat het aangegeven, bij 3 boxen, bij 10 boxen, bij 20 boxen mag je iedere keer 3 boxen weggeven. Nu denk ik dat het nog wel eens heel lang gaat duren voordat ik ooit aan 10 boxen ga komen, want ik heb het uiteraard weer opgezegd.
Deze is echt handigquote:Op dinsdag 27 januari 2015 19:48 schreef TimeJumper het volgende:
Ik vind een knoflookpers van die ondingen, het meeste blijft erin zitten en wat je eruit perst is maar een klein beetje.
Ik eet er zowat drie keer van (box voor 2 personen). Ik heb wel de hele paksoi erin gesneden, omdat ik die de rest van de week niet meer ging gebruiken.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb tegenwoordig een knoflookpers van ikea, is verreweg de beste die ik ooit gehad heb. Schoonmaken is wel irritant, maar er komt een hoop knoflook uit. Ik zou alleen iets willen hebben om die verse gember elke keer mee klein te krijgen. Iemand tips voor een goede gadget daarvoor?
Wij hebben vandaag de viskoekjes gegeten. Ik vond ze lekker, en met natte handen goed te vormen. De hele maaltijd was niet erg veel.
Ja, best wel.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:24 schreef AnneX het volgende:
Gebruiken van éen rode peper ben ik best wel gewend in gerechten voor twee personen.
Vandaag maakte ik alsnog de curry - pandanrijst van vorige week.
( ja, wij lopen wat achter door omstandigheden).
En ook deze keer heb ik de hele rode peper gebruikt, en het was eigenlijk maar net te doen qua heet.
Vraag: bestaan er verschillende soorten, die heter uitvallen dan andere.
Als ik zelf rode peper koop, is het bij de Jumbo.
Anders volgend keer bij voorbaat maar een halve rode HF peper.
quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:32 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ja, best wel.
Lees hier maar eens http://allesoversambal.nl(...)is-een-spaans-peper/
Oh, zo'n hakselaar heb ik ook. Ga ik volgende keer proberen. Thanks!quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:28 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik eet er zowat drie keer van (box voor 2 personen). Ik heb wel de hele paksoi erin gesneden, omdat ik die de rest van de week niet meer ging gebruiken.
En ik heb de rasp en knoflookpers van de IKEA. Voor die 2,99 wil ik het wel eens proberen, want ik heb een hekel aan grote stukken knoflook in mijn eten.
De gember werd bij mij prima klein in de hakselaar (zo noem ik het, dat bakje met mesjes wat je aan je staafmixer kunt hangen ).
Als je voor vier man (ook al zitten er wellicht twee kleine mannen bij) kookt zul je er inderdaad niet genoeg aan hebben.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:38 schreef Bleie het volgende:
[..]
Oh, zo'n hakselaar heb ik ook. Ga ik volgende keer proberen. Thanks!
Weinig zat vooral in de noedels. Ik had het hele pak (200 gram) gemaakt voor ons + twee kinderen, en dat was niet enorm veel. Had ook de hele paksoi, en nog een halve courgette die ik nog had liggen erdoor gedaan. De hoeveelheid groente die de kinderen hiervan hebben gegeten, is verwaarloosbaar.
Gember kun je raspen met een gewone fijne rasp. Dat is de enige manier waarop ik het een lekkere structuur vind anders vind ik het te hard. Als je heel veel hebt zou het in de keukenmachine kunnen maar da's geen optie voor één maaltijd meestal.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 20:24 schreef Bleie het volgende:
Ik heb tegenwoordig een knoflookpers van ikea, is verreweg de beste die ik ooit gehad heb. Schoonmaken is wel irritant, maar er komt een hoop knoflook uit. Ik zou alleen iets willen hebben om die verse gember elke keer mee klein te krijgen. Iemand tips voor een goede gadget daarvoor?
Wij hebben vandaag de viskoekjes gegeten. Ik vond ze lekker, en met natte handen goed te vormen. De hele maaltijd was niet erg veel.
verse gember kun je prima invriezen, er ligt hier standaard een voorraadje in de diepvries.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Gember kun je raspen met een gewone fijne rasp. Dat is de enige manier waarop ik het een lekkere structuur vind anders vind ik het te hard. Als je heel veel hebt zou het in de keukenmachine kunnen maar da's geen optie voor één maaltijd meestal.
Ik koop nooit meer verse gember omdat ik het één keer gebruik en dan ligt dat stukje alleen maar te verpieteren, ik koop het nu uit zo'n piepklein potje. Wat minder lekker maar een prima alternatief vind ik.
Maar dan moet je er weer aan denken om het te ontdooien..quote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:05 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
verse gember kun je prima invriezen, er ligt hier standaard een voorraadje in de diepvries.
nee hoor, gewoon bevroren snijden/ raspen en in de pan mikkenquote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Maar dan moet je er weer aan denken om het te ontdooien..
Oh da's misschien wel een goede tip. Zal ik eens proberen dan. Al ben ik nog steeds sceptisc over of je het wel kan raspen als het bevroren is.quote:Op dinsdag 27 januari 2015 23:07 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
nee hoor, gewoon bevroren snijden/ raspen en in de pan mikken
Ja, dat brood is echt zo lekker!quote:Op woensdag 28 januari 2015 19:23 schreef Maraca het volgende:
Zit er lekker uit! Heb wel de 3 dagen box, maar mis niks zo te zien. En libanees platbrood
En je krijgt altijd meer dan je nodig hebt, dus dat is smullen tijdens de lunchquote:
Ja, wij vonden het ook echt heerlijk. Vond deze hele week geweldig.quote:Op woensdag 28 januari 2015 19:26 schreef Cat22 het volgende:
Courgettesoep is trouwens lekker. En dat brood is briljant.
Ik heb het als lunch gegeten, dan haal ik er makkelijk drie koppen soep uit.
Hoe doe je dat dan, vries je alles in?quote:Op woensdag 28 januari 2015 19:58 schreef AnneX het volgende:
Nog steeds lopen wij achter kipshoarma van de keurslager en verder was de salade , de rettich etc en de pita broodjes prima te eten én smakelijk.
Als ik morgen duidelijkheid heb over hoe de volgende week eruit gaat zien, kan ik altijd nog bestellen i.p.v.
de zaterdag. Tóch !?
Je kan uiterlijk tot woensdagavond de box van de week erop bestellen.quote:Op woensdag 28 januari 2015 19:58 schreef AnneX het volgende:
Nog steeds lopen wij achter kipshoarma van de keurslager en verder was de salade , de rettich etc en de pita broodjes prima te eten én smakelijk.
Als ik morgen duidelijkheid heb over hoe de volgende week eruit gaat zien, kan ik altijd nog bestellen i.p.v.
de zaterdag. Tóch !?
Nou, dan nog maar op pauze houden.quote:Op woensdag 28 januari 2015 20:24 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Je kan uiterlijk tot woensdagavond de box van de week erop bestellen.
Nou, inderdaad zeg. Ik wil binnenkort een week stopzetten om zelf weer eens wat gerechten waar ik behoefte aan heb te koken. Ik vind week 6 niet zo boeiend maar dat is volgende week al Dus misschien week 8 dan.quote:Op donderdag 29 januari 2015 10:59 schreef Trusten het volgende:
Nieuwe week ziet er lekker uit
https://www.hellofresh.nl(...)c-box/?week=2015-W07
Meestal doe ik gewoon alles er in, bijv. als ik 1,5 courgette moet gebruiken gebruik ik er gewoon 2 (en dan evt. wat meer bouillion)quote:Op vrijdag 30 januari 2015 11:38 schreef Lot_1 het volgende:
Wat doen jullie met het eten wat je over houdt?
*soeprecept kopieert*quote:Op vrijdag 30 januari 2015 11:38 schreef Lot_1 het volgende:
Wat doen jullie met het eten wat je over houdt? Ik heb nu een halve krop sla en bijna driekwart rettich in de koelkast liggen. Vorige weken had ik een derde aubergine, een halve spitskool en een halve pompoen over.
Het lukt me over het algemeen wel om het in een ander gerecht te verwerken, maar als je de 5-dagen box hebt hou je toch helemaal veel over en heb je slechts 2 dagen over om de restjes op te eten.
De rettich gaat in elk geval in deze soep zondag
Kidney?quote:Op vrijdag 30 januari 2015 17:36 schreef agter het volgende:
Maar hoe vervangen ze de zwarte bonen? Lijkt me wel een essentieel onderdeel.
Wat bedoel je met pauze?quote:Op vrijdag 30 januari 2015 19:59 schreef AnneX het volgende:
Krijg een mail en sms van Maaike, dat de box morgen wordt geleverd en rekening houdend met weersomstandigheden.
Dus...pauze gold voor één week en gaat automatisch weer op Aan, de week na de pauze.
OK.
Buurman (70+) de info meegegeven. Die vindt ( bijzonder) koken leuk het laatste jaar.
Vandaag de orzo en tomaten en paprika etc. gegeten. Prima te doen en vullend
Eerlijk gezegd wel een zachtgekookt eitje erbij gedaan.
Alles staat automatisch op "aan", tenzij jij het groene vakje rood maakt, dus pauze.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 19:59 schreef AnneX het volgende:
Krijg een mail en sms van Maaike, dat de box morgen wordt geleverd en rekening houdend met weersomstandigheden.
Dus...pauze gold voor één week en gaat automatisch weer op Aan, de week na de pauze.
Lekker juist!quote:Op vrijdag 30 januari 2015 18:26 schreef computergirl het volgende:
[..]
Kidney?
Of moeten jullie allemaal chili maken met kapucijners
Ja, moet even wennen.quote:Op vrijdag 30 januari 2015 20:11 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Alles staat automatisch op "aan", tenzij jij het groene vakje rood maakt, dus pauze.
Dus je hebt zelf maar een week gepauzeerd
Je kan ook alle vakjes van de weken rood maken, dan heb je maanden pauze
quote:
quote:Op vrijdag 30 januari 2015 21:42 schreef TimeJumper het volgende:
[..]
Onbewust had je gewoon al een keus gemaakt, je wilde maar 1 week pauzeren
Heb je nog een idee voor een toevoeging?quote:
Het hele zakje kruiden gebruiken.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 00:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Heb je nog een idee voor een toevoeging?
Zou een winterpeen en wat rozijntjes het ook beter maken?quote:
Ipv een kwart (obv 2 personen) bouillionblokje minimaal een halve gebruiken. En extra kerriepoeder gebruiken.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 00:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Heb je nog een idee voor een toevoeging?
Rozijnen passen er prima in, wortel lijkt me niet veel toevoegen aangezien er ook al blokjes bataat in zittenquote:Op zaterdag 31 januari 2015 09:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zou een winterpeen en wat rozijntjes het ook beter maken?
Ik dacht standaard een 3 dagen box voor 2 personen. Zelf heb ik de 5 dagen box voor 2 personen.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:23 schreef Cat22 het volgende:
Hoe zit dat met die gratis boxen die je weg mag geven? Moet de ontvanger dan ook precies dezelfde box kiezen als ik heb of kun je het aantal personen en maaltijden aanpassen?
Had zelf de gratis box bij 5 dagen voor 2 personenquote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:29 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik dacht standaard een 3 dagen box voor 2 personen. Zelf heb ik de 5 dagen box voor 2 personen.
Je had een gratis 5 dagen box?quote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:42 schreef Maraca het volgende:
Had zelf de gratis box bij 5 dagen voor 2 personen
Ik had een gratis 5 dagen box jaquote:Op zaterdag 31 januari 2015 11:46 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je had een gratis 5 dagen box?
Wat ik bedoelde is dat de gratis box een 3 dagen box is en ik zelf een 5 dagen box koop.
Oh, wat vaag, dan is dat ook steeds anders dus.quote:
Nope, degene die een gratis box neemt kan ook de 5 dagen box gratis nemen. Ik weet alleen niet in hoeverre dat afhangt van het abo van de geverquote:Ik dacht standaard een 3 dagen box voor 2 personen. Zelf heb ik de 5 dagen box voor 2 personen.
Maar hoe werkt dat dan? Jij krijgt een mail van HF met de box die zij voor je uitgezocht hebben (qua hoeveelheid) en jij geeft de bezorgdatum op? Of kun je vrijelijk kiezen uit de combos van boxen en aantal personen en voer je bij je bestellling een code in waardoor je de eerste box gratis krijgt?quote:
De gratis box voor 3 dagen die ik weg kon geven had dus géén 'minimaal 2 boxen' restrictie. Gewoon echt een gratis box. En dat mocht ook zonder lid te worden zijn.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 13:07 schreef p_iglet het volgende:
wij hebben zo'n gratis code via hier gekregen. En ik kon zonder problemen een 6 persoons box voor 5 dagen bestellen. Het is alleen net als bij de andere kortingscodes, minimale afname is 2 boxen. Dus het is dan soort van 2e gratis.
Bij de bestelling moest je wel 1 euro 'betalen' via iDeal, maar die kreeg je dus gewoon weer terug.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 13:25 schreef p_iglet het volgende:
Ah leuk! Wist niet dat die optie ook bestond.
Die is tof!quote:Op zaterdag 31 januari 2015 13:24 schreef Isabeau het volgende:
[..]
De gratis box voor 3 dagen die ik weg kon geven had dus géén 'minimaal 2 boxen' restrictie. Gewoon echt een gratis box. En dat mocht ook zonder lid te worden zijn.
als je ruimte hebt in de vriezer, dan zou ik de broodjes invriezen. Doe ik ook, want meestal zijn juist de ingrediënten voor de bijbehorende soep lang houdbaar. Vaak vries ik ook het vlees direct in.quote:Op zaterdag 31 januari 2015 13:07 schreef p_iglet het volgende:
wij hebben zo'n gratis code via hier gekregen. En ik kon zonder problemen een 6 persoons box voor 5 dagen bestellen. Het is alleen net als bij de andere kortingscodes, minimale afname is 2 boxen. Dus het is dan soort van 2e gratis.
Vandaag voor de eerste keer bezorgd. Wat leuk! 6 personen is gewoon 2x een 3 persoonsbox. Maar jemig, 2x verse spinazie in een week betekend dat mijn koelkast nu vol ligt met verse spinazie.
Hebben jullie het vaker dat de aangegeven volgorde aanhouden juist niet lukt ivm de houdbaarheid?? De broodjes die erbij zitten voor maaltijd 5 zijn maar 4 dagen houdbaar vanaf levering.
Zo dus maar even puzzelen met de volgorde.
Wat is een honig lasagne? Een shake&bake lasagne?quote:Op zaterdag 31 januari 2015 20:35 schreef Trusten het volgende:
Net Honig Lasagne gegeten (want box twee weken op pauze ivm vakantie). Hebben dit echt redelijk vaak gegeten voor HelloFresh, maar het smaakte ons allebei niet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |