Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de ovenquote:
Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.quote:Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Ok, dat is dus ook echt heerlijkquote:Op zondag 25 januari 2015 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de oven
nice wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:21 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.
Ik heb wel foto's, maar ben een soort onbenul in het toevoegen van afbeeldingen.https://scontent-a-ams.xx(...)6ca600b3&oe=55547B73
Je kon de afbeelding zien? Fijn, want ik weet echt niet hoe anderen dat doen. In Frankrijk kennen ze zelfs geen stroop, dus ook geen stroopwafels, ze hebben wel iets biologisch met honing dat er qua vorm op lijkt. Maar ik neem al jaren dozen met pakken mee, en die raak ik grif kwijt. Ik heb ook op proef al eens pakken verkocht op een dorpsfeest, en dik ¤ 100 verdiend na aftrek van alle kosten. Klanten vroegen of ik ook op de markt stond, wilden mijn kaartje, vroegen naar een website. Dus ik denk dat het wel kan gaan lopen. Als het deze zomer een succes wordt, zie je me terug in "Ik vertrek".quote:Op zondag 25 januari 2015 21:23 schreef SuperFood het volgende:
[..]
nice wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.
Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.quote:Op zondag 25 januari 2015 20:23 schreef la_perle_rouge het volgende:
Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout.
Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal.
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.
Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.
Kun je gewoon een goedkoop mes voor pakken, of zo'n mes met zo'n keramische coating, die zie je overal in setjes voor 10 euro.
Kennis van me maakt en verkoopt ze in Amerika (haar ouders althans). Misschien hebben die nog tips.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
hij heeft het altijd over snoepen.quote:Op donderdag 22 januari 2015 18:13 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?
ik gebruik idd twee roerhoutjes van de gamma (die grote, niet die kleintjes )quote:Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
Het zijn gewoon RVS messen met een keramische coating. Action en dat soort winkels vind je ze voor bijna niks. Die zijn handig voor dit soort doorsnijwerk vind ik.quote:Op zondag 25 januari 2015 21:56 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.
Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=quote:Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Die hebben een anti-aanbaklaag, kan niet anders voor dat geld. Daar krijg je wel totaal andere resultaten door.quote:Op maandag 26 januari 2015 17:29 schreef la_perle_rouge het volgende:
[..]
Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=
Volgens mij kan je daar ook wel stroopwafels mee bakken.
Oh deze koekjes helemaal vergeten! Ik dacht er net opeens aan. Zien er goed uit.quote:Op woensdag 21 januari 2015 10:20 schreef minilot het volgende:
Goed, je ziet het er niet bepaald aan af..
[ afbeelding ]
...maar Momofuku's Blueberries & Cream Cookies zijn misschien wel de lekkerste koekjes die ik ooit heb gebakken!
Ik snap nu wel dat ze er bij de Milk Bar $2,50 per koekie voor durven te vragen!
Ik ga nu de rest maken, maar wel gehalveerd in grootte, want ze zijn anders enorm.
Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken.quote:Op maandag 26 januari 2015 17:44 schreef Bortecinem het volgende:
Maar jammer dat een paar ingredienten niet in de super te verkrijgen zijn.
Melkpoeder heb ik thuis maar de rest niet. Ik ga even kijken of ik een webshop kan vinden waar ik alle ingredienten tegelijk kan bestellen.quote:Op maandag 26 januari 2015 17:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken.
JOH.quote:Op maandag 26 januari 2015 19:26 schreef djkoelkast het volgende:
Melkpoeder is niet hetzelfde als completa hè, dat is een koffiecreamer.
Voor glucosestroop kun je ook honing pakken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |