abonnement Unibet Coolblue
  zondag 25 januari 2015 @ 20:40:16 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149053441
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 15:12 schreef RobinOok het volgende:
Wie weet! :-)
Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de oven :9 :@
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149055420
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? :P wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.

Ik heb wel foto's, maar ben een soort onbenul in het toevoegen van afbeeldingen.https://scontent-a-ams.xx(...)6ca600b3&oe=55547B73

Ik ben inderdaad van plan te vragen of ik een zaterdagje mee mag draaien. Maar die marktkooplui kopen hun deeg en stroopvulling voorgefabriceerd. Dat is mij ook aangeboden, maar dan moest ik het zelf wel komen halen, want naar Frankrijk vervoeren doen ze niet. (Ik heb al wel wat onderzoek gedaan, ik ben sinds ik het idee kreeg, iets na de zomer, op zoek geweest naar een ijzer en de mogelijkheden).

[ Bericht 6% gewijzigd door la_perle_rouge op 25-01-2015 21:26:54 ]
  zondag 25 januari 2015 @ 21:22:25 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149055466
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:40 schreef Molo het volgende:

[..]

Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de oven :9 :@
Ok, dat is dus ook echt heerlijk :9~

Als de drank maar goes sterk is qua alcohol en niet te zoet, dat is denk ik belangrijkste.
Peren met chocolade, hmmmmmmmmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149055503
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:21 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt.

Ik heb wel foto's, maar ben een soort onbenul in het toevoegen van afbeeldingen.https://scontent-a-ams.xx(...)6ca600b3&oe=55547B73
nice :D wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk O+ en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.
pi_149055832
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:23 schreef SuperFood het volgende:

[..]

nice :D wel groot 2 van die dingen. maar ontzettend leuk O+ en stroopwafels lijken weer hip te zijn ik zie ze tegenwoordig vaak staan bij supermarkten.
Je kon de afbeelding zien? Fijn, want ik weet echt niet hoe anderen dat doen. In Frankrijk kennen ze zelfs geen stroop, dus ook geen stroopwafels, ze hebben wel iets biologisch met honing dat er qua vorm op lijkt. Maar ik neem al jaren dozen met pakken mee, en die raak ik grif kwijt. Ik heb ook op proef al eens pakken verkocht op een dorpsfeest, en dik ¤ 100 verdiend na aftrek van alle kosten. Klanten vroegen of ik ook op de markt stond, wilden mijn kaartje, vroegen naar een website. Dus ik denk dat het wel kan gaan lopen. Als het deze zomer een succes wordt, zie je me terug in "Ik vertrek".

Wedden dat die wel geïnteresseerd zijn: ik ben 57, alleenstaand en ik begin géén camping en géén bed&Breakfast
  zondag 25 januari 2015 @ 21:32:04 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149055837
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:23 schreef la_perle_rouge het volgende:

Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout.
Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal.
Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.
pi_149055925
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt.
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
  Moderator zondag 25 januari 2015 @ 21:47:45 #58
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149056410
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.
Kun je gewoon een goedkoop mes voor pakken, of zo'n mes met zo'n keramische coating, die zie je overal in setjes voor 10 euro.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149056758
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:47 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels.
Kun je gewoon een goedkoop mes voor pakken, of zo'n mes met zo'n keramische coating, die zie je overal in setjes voor 10 euro.
overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.
pi_149056812
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:34 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in.
Kennis van me maakt en verkoopt ze in Amerika (haar ouders althans). Misschien hebben die nog tips.

Ze hebben in elk geval een Facebook pagina... Even zoeken op world's best cookie / besties. Misschien kun je ze zo contacten.
Kwak
pi_149057157
Ik zal er ook eens naar zoeken. Maar nu toch even op zoek naar tips om dat koekje soepeler te krijgen:

In het deeg zit 500 g bloem, 250 g gesmolten boter, 150 g suiker+vanillesuiker, 1 zakje gist, 3 eetlepel melk, 1 ei, beetje zout, snufje kaneel.

Nu los ik eerst de gist op in de melk, dan klop ik ei, suiker, zout, kaneel en boter met een mixer heel goed door elkaar, dan doe ik er beetje bij beetje de bloem bij tot de mixer het niet meer trekt en ik met de hand de zaak verder kneed. Vervolgens laat ik het deeg een uurtje (of 2) met rust en dan maak ik er balletjes van, die ik op het stroopwafelijzer in 1,5 minuut tot wafels bak, stand wafelijzer op 200 graden.

1. Worden de wafels soepeler als ik meer gist of een extra ei gebruik?
2. Of is de volgorde van mengen cruciaal, moet ik bijvoorbeeld beginnen met het bloem met gist te mengen, voor ik de rest toevoeg?
3. Maakt het heel veel verschil of ik kristalsuiker of basterdsuiker gebruik?
4. Moet ik het wafelijzer hoger zetten en de koeken sneller van de bakplaat wippen?
  † In Memoriam † zondag 25 januari 2015 @ 22:11:27 #62
37843 lady-wrb
kortaf
pi_149057272
quote:
1s.gif Op donderdag 22 januari 2015 18:13 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem?
hij heeft het altijd over snoepen.
dat vind ik zo rete-irritant
ik snoep mijn koekjes niet. die eet ik gewoon
  † In Memoriam † zondag 25 januari 2015 @ 22:13:17 #63
37843 lady-wrb
kortaf
pi_149057348
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 10:18 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim!
ik gebruik idd twee roerhoutjes van de gamma (die grote, niet die kleintjes :) )
precies de goede dikte voor mijn stempelkoekjes
  Moderator zondag 25 januari 2015 @ 22:20:46 #64
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149057666
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 21:56 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker.
Het zijn gewoon RVS messen met een keramische coating. Action en dat soort winkels vind je ze voor bijna niks. Die zijn handig voor dit soort doorsnijwerk vind ik.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149078752
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 20:25 schreef SuperFood het volgende:
:P wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=
Volgens mij kan je daar ook wel stroopwafels mee bakken.
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 17:40:29 #66
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149079084
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 17:29 schreef la_perle_rouge het volgende:

[..]

Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,=
Volgens mij kan je daar ook wel stroopwafels mee bakken.
Die hebben een anti-aanbaklaag, kan niet anders voor dat geld. Daar krijg je wel totaal andere resultaten door.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149079181
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 10:20 schreef minilot het volgende:
Goed, je ziet het er niet bepaald aan af..

[ afbeelding ]

...maar Momofuku's Blueberries & Cream Cookies zijn misschien wel de lekkerste koekjes die ik ooit heb gebakken! :o

Ik snap nu wel dat ze er bij de Milk Bar $2,50 per koekie voor durven te vragen! *)

Ik ga nu de rest maken, maar wel gehalveerd in grootte, want ze zijn anders enorm. :)
Oh deze koekjes helemaal vergeten! Ik dacht er net opeens aan. Zien er goed uit. :9

Maar jammer dat een paar ingredienten niet in de super te verkrijgen zijn. ;(
pi_149079255
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 17:44 schreef Bortecinem het volgende:

Maar jammer dat een paar ingredienten niet in de super te verkrijgen zijn. ;(
Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_149079333
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 17:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken. :Y
Melkpoeder heb ik thuis maar de rest niet. Ik ga even kijken of ik een webshop kan vinden waar ik alle ingredienten tegelijk kan bestellen.
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 19:26:14 #70
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149082348
Melkpoeder is niet hetzelfde als completa hè, dat is een koffiecreamer.
Voor glucosestroop kun je ook honing pakken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_149084191
Honing kun je niet zomaar in elk recept in plaats van glucose of corn syrup gebruiken, het gedraagt zich anders in specifieke bereidingen.
Let me see you stripped down to the bone
pi_149084316
Nog afgezien van het feit dat honing nogal sterk naar honing smaakt :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator maandag 26 januari 2015 @ 22:08:00 #73
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_149089236
Glucosestroop vind ik zo'n vies goedje. Plakkerig en alleen maar zoet. Beetje creatief zijn dan kun je het best vervangen voor honing. Als het stevig moet zijn gewoon wat arrowroot erdoor ofzo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 26 januari 2015 @ 22:46:09 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149090920
Glucosestroop voeg je dus ook vrijwel nooit enkel voor de smaak toe. Het gaat om andere eigenschappen en dan voldoet honing gewoon echt niet. Recipe for disaster om dan eigenwijs te zijn. Dus ik sluit me bij Minilot aan.
pi_149091098
quote:
0s.gif Op maandag 26 januari 2015 19:26 schreef djkoelkast het volgende:
Melkpoeder is niet hetzelfde als completa hè, dat is een koffiecreamer.
Voor glucosestroop kun je ook honing pakken.
JOH. :')

Zo'n kook n00b ik nou ook weer niet. Nee, ik heb het over melkpoeder en geen koffiecreamer. Melkpoeder is gewoon bij de supermarkt te verkrijgen.

En ik houd mij liever aan het recept.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')