abonnement Unibet Coolblue
pi_148973452
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van. :D
pi_148973878
Ik vind het ook wel wat hebben. Zolang het verschil maar niet te groot is, want dat is onhandig met bakken. Ik laat dochter ook altijd vormpjes kiezen die wel ongeveer even groot zijn ivm baktijd (we hebben nogal wat verschillende vormpjes zolangzamerhand, dus er valt wel wat te kiezen).
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:14:16 #28
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148974390
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken ;)
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.

Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:17:54 #29
114455 Frag_adder
Maar ik lieg niet
pi_148974460
quote:
10s.gif Op donderdag 22 januari 2015 16:44 schreef Skaai het volgende:
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk :P.
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk :P Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
Een piercing? Nee als ik metaal in mijn lichaam wil, dan ga ik wel in het leger
pi_148974516
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:17 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk :P Elk (mis)baksel wat over blijft nadat ik er thuis van eet neem ik dan ook mee ^^
:D
  Moderator vrijdag 23 januari 2015 @ 12:20:02 #31
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_148974518
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 12:14 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd.
Dan worden ze dus niet allemaal even lekker.

Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd.
Daar heb je gelijk in, maar met een grotere deegroller krijg je het best goed gelijk. Ik zie mezelf in elk geval niet met latjes in de weer gaan.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 23 januari 2015 @ 12:24:42 #32
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_148974620
Ik doe liever ook niet te moeilijk als dat niet hoeft. Daarom zou zo'n roller met ringetjes, of van die latjes juist een uitkomst zijn. En ik maak meestal ook veel liever zo'n rol, maar soms vind ik zandkoekjes in een strak vormpje wel mooi. En naast lekker, hou ik ook erg van mooi eten :Y
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_148976137
Deegroller met ringetjes werkt als een tiet! :Y ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † vrijdag 23 januari 2015 @ 16:37:45 #34
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_148982665
Alle koekjes zijn opgegaan, collega's vonden ze gelukkig erg lekker. Pfew :D
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_148982781
Zojuist appeltaart in de oven gezet. Mijn zoon (4) wilde graag helpen, dus ik heb de boter 'wat' zachter gemaakt in de magnetron. Dat had ik beter niet kunnen doen, het was volledig gesmolten. Dat leverde raar, vrij onhandelbaar deeg op. En nu rijst het deeg de vorm uit. :X
Professioneel gifmenger.
pi_148982857
deeg niet laten rusten in die koelkast?
pi_148983108
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 16:44 schreef Elleska het volgende:
deeg niet laten rusten in die koelkast?
Geen tijd, de spanningsboog van een kleuter is niet zo lang.
Professioneel gifmenger.
  zondag 25 januari 2015 @ 14:41:38 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149040827
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.





Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
  zondag 25 januari 2015 @ 14:49:39 #39
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149041071
Pittige rum kan ook wel denk ik, maar een te zoete likeur of drank met te weinig 'body' lijkt me minder lekker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 januari 2015 @ 14:50:57 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149041113
Rum in eten vind ik vaak ook maar zozo.
Ik ga het vanaf nu gewoon bij whiskey laten. :-)
  zondag 25 januari 2015 @ 15:02:15 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149041448
Mocht je het toch willen proberen, wat echt geen klassieke rumsmaak heeft en lekker is (ik gebruik het ook in sangria en heb het ook weleens voor iemand met notenallergie in tiramisu gebruikt) is deze. Lekker kruidig en met eikensmaak :9


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 25 januari 2015 @ 15:12:26 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149041805
Wie weet! :-)
pi_149042131
quote:
14s.gif Op vrijdag 23 januari 2015 11:36 schreef Myraela het volgende:
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van. :D
zal je vriend blij van worden op den duur -O-
  zondag 25 januari 2015 @ 15:22:40 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149042138
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149042171
quote:
0s.gif Op zondag 25 januari 2015 14:41 schreef RobinOok het volgende:
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder.
Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur....
waar woon je en zoek je nog mensen om voor te proeven ofzo? :D
  zondag 25 januari 2015 @ 15:37:17 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149042559
quote:
1s.gif Op zondag 25 januari 2015 15:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals altijd, complimenten voor de foto's
Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken.
Ja, wrijf het er nog even lekker in! :'( :'( :'( :'( :'( :'(
pi_149052538
Mijn zoon werd drie vandaag, en dat vierden we natuurlijk met taart!

Gemarmerde yoghurt-mangomoussetaart


Binnenkant:


Duplotaart (van binnen cake)


En bij het avondeten o.a. filotaart met een vulling van rijst, courgette en kikkererwten
  zondag 25 januari 2015 @ 20:20:23 #48
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_149052575
Ziet er goed uit! En gefeliciteerd. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_149052657
Ik heb een vraag over stroopwafels. Ik probeer die zelf te maken, maar ze worden heel erg bros.
In het deeg zit 500 g bloem, 250 g gesmolten boter, 150 g suiker+vanillesuiker, 1 zakje gist, 3 eetlepel melk, 1 ei, beetje zout, snufje kaneel.

Nu los ik eerst de gist op in de melk, dan klop ik ei, suiker, zout, kaneel en boter met een mixer heel goed door elkaar, dan doe ik er beetje bij beetje de bloem bij tot de mixer het niet meer trekt en ik met de hand de zaak verder kneed. Vervolgens laat ik het deeg een uurtje (of 2) met rust en dan maak ik er balletjes van, die ik op het stroopwafelijzer in 1,5 minuut tot wafels bak, stand wafelijzer op 200 graden.

Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout.
Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal.

Worden de wafels soepeler als ik meer gist of een extra ei gebruik? Of is de volgorde van mengen cruciaal, moet ik bijvoorbeeld beginnen met het bloem met gist te mengen, voor ik de rest toevoeg? Maakt het heel veel verschil of ik kristalsuiker of basterdsuiker gebruik? Moet ik het wafelijzer hoger zetten en de koeken sneller van de bakplaat wippen?

Ik heb dit stroopwafelijzer gekocht omdat ik van de zomer in Frankrijk op feesten en brocantes stroopwafels wil gaan bakken en verkopen, dus ik ben nu aan het oefenen en aan het zoeken naar het ideale recept. Ik zal ook met die stapel verbrokkelde wafels nog wel winst maken want de Fransen zijn dol op stroopwafels, maar het is toch een beetje zonde (en heel slecht voor mijn lijn) als 20 tot 30 % van de wafels niet eens aan stroop toekomt. (Ik lust zelf geen stroopwafels, maar wafels zonder stroop eet ik wel).
pi_149052723
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? :P wel vet. wat kost zo'n stroopwafel ijzer? heb je er een foto van?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')