abonnement Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 februari 2015 @ 21:27:59 #201
414785 sirdanilot
pi_149340842
Vandaag had ik een restje Chinese Kool over en heb ik een beetje Kimchi gemaakt, koreaanse pittige 'zuurkool'. Heb je niet eens speciale Koreaanse ingrediënten voor nodig, het is prima mogelijk met oerhollandse ingredienten uit de supermarkt (al wordt het resultaat wel beter met b.v. Koreaans peperpoeder en zo).

- Halve chinese kool, gesneden, gewassen en gemengd met een lading zout (weet niet meer precies hoeveel)
- Na een tijdje laten liggen is de kool helemaal geslonken, het zout goed afgespoeld
- Een kruidenmengsel gemaakt van 2 uien, 4 tenen knoflook, een paar flinke theelepels chilipoeder, een theelepel gember, een eetlepel ofzo aan suiker (dit laatste is nodig voor de fermentatie). Eigenlijk had er ook nog vissaus (of trassi) en lente-ui ingemoeten, maar dat had ik helaas niet. Vooral de vissaus is wel jammer maar goed had geen zin om helemaal daarvoor naar de supermarkt te gaan en zo is het veganistisch wat ook leuk is.
- dit gemalen in de keukenmachine
- alles gemengd en in een chinese maaltijdbakje gedaan

Volgens recepten kun je het zo eten, maar het is in het begin echt véél te scherp. Dus ik laat het eerst een paar dagen buiten de koelkast staan en dan in de koelkast verder bewaren. De smaak wordt dan zurig als zuurkool en de sterke uiensmaak wordt minder scherp.

Je kunt dit ook maken met andere uisoorten en kool- en raapachtigen, zoals rettich (daikon) of Asian Chives (van die stugge, grove chinese bieslook). Zelfs komkommer is mogelijk maar dat is minder lang houdbaar. Aan de kimchi worden ook zeedieren toegevoegd zoals gefermenteerde inktvis en ook rauwe oesters (die fermenteren dan mee met de Kimchi). Maar dit laatste durf ik nog niet zo goed aan.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 4 februari 2015 @ 16:56:40 #202
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_149361382
Kan dat ook met spitskool? Want daar heb ik nog een restje van liggen..
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 4 februari 2015 @ 16:58:50 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149361448
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
Kan dat ook met spitskool? Want daar heb ik nog een restje van liggen..
Ja, dat kan ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149385457
klinkt goed, eens proberen.
pi_149399399
Als ik witte chocolade smelt en over mijn chocolade cake giet, wordt het dan gewoon weer hard? Of moet ik er wat speciaals mee doen?
pi_149399640
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:25 schreef Sjaam het volgende:
Als ik witte chocolade smelt en over mijn chocolade cake giet, wordt het dan gewoon weer hard? Of moet ik er wat speciaals mee doen?
Ben geen kenner, maar ik zou wachten totdat de chocolade niet meer heel warm is en het dan over de cake gieten/sprenkelen of whatever. Dan wordt het sneller hard.
Overigens, witte choco over cake? Mwah, niet mijn smaak.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_149399759
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:32 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Ben geen kenner, maar ik zou wachten totdat de chocolade niet meer heel warm is en het dan over de cake gieten/sprenkelen of whatever. Dan wordt het sneller hard.
Overigens, witte choco over cake? Mwah, niet mijn smaak.
Mij leek witte chocolade over een donkere chocolade cake wel een leuk contrast. Hou je gewoon niet van witte chocolade of is er een andere reden dat 't je niks lijkt?
  donderdag 5 februari 2015 @ 20:35:43 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149399793
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:25 schreef Sjaam het volgende:
Als ik witte chocolade smelt en over mijn chocolade cake giet, wordt het dan gewoon weer hard? Of moet ik er wat speciaals mee doen?
Chocolade heel voorzichtig au bain marie smelten ( couverture gebruiken) en niet heet laten worden.
Dan kan je hem gieten.
Als het mislukt, wordt niet hopeloos, chocolatier is een vak,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149399800
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:34 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Mij leek witte chocolade over een donkere chocolade cake wel een leuk contrast. Hou je gewoon niet van witte chocolade of is er een andere reden dat 't je niks lijkt?
Houd wel van witte choco maar vind het niet direct passen bij een cake.
Maar goed, dat is persoonlijk.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_149399920
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Chocolade heel voorzichtig au bain marie smelten ( couverture gebruiken) en niet heet laten worden.
Dan kan je hem gieten.
Als het mislukt, wordt niet hopeloos, chocolatier is een vak,
Smelten heb ik wel eens eerder gedaan en weet dat t erg voorzichtig moet inderdaad... 'T wordt wel gewoon weer hard daarna? Hoor altijd zulke spannende verhalen over tempereren enzo (of ik kijk teveel 24kitchen) maar dan gaat het altijd over donkere chocolade...
pi_149399967
quote:
1s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:38 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Smelten heb ik wel eens eerder gedaan en weet dat t erg voorzichtig moet inderdaad... 'T wordt wel gewoon weer hard daarna? Hoor altijd zulke spannende verhalen over tempereren enzo (of ik kijk teveel 24kitchen) maar dan gaat het altijd over donkere chocolade...
Tempereren zorgt er onder andere voor dat de chocolade daarna glanzend en knapperig is. Geen vereiste voor over een cake.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_149400235
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 20:39 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Tempereren zorgt er onder andere voor dat de chocolade daarna glanzend en knapperig is. Geen vereiste voor over een cake.
Oke top dan ga ik gewoon een poging wagen, thanx!
  vrijdag 6 februari 2015 @ 12:23:37 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149416547
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 februari 2015 11:21 schreef kaasplankje het volgende:
Hey ouwe scheepskok, ik moet een vegan meal gaan maken voor mensen die komen eten. Dacht zelf dit x een roti te maken met de kip seperate, er komen ook mensen die normaal eten, is dat een idee en hoe maak ik die potato-curry?
Oh, helemaal overheen gelezen dat Piet me opriep. :-)
Maar ik maak zelf nooit roti , ik heb wel een recept voor aardappelen:
http://www.aziatische-ingredienten.nl/garam-masala-aardappelen/

maar dat is meer Indiaans. Dat is heel anders dan wat men normaal op zo'n roti doet, toch? Ik ben niet zo thuis in de Surinaamse keuken. ;-)

(en dat je mijn currytopic niet kunt vinden klopt, want dat is er niet :+ )
  vrijdag 6 februari 2015 @ 12:55:29 #214
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_149417419
pff nou dan vraag ik het wel weer aan de buren :{w
pi_149417777
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 12:55 schreef kaasplankje het volgende:
pff nou dan vraag ik het wel weer aan de buren :{w
Ik maak het zelf regelmatig maar doe alles op gevoel inmiddels.
Ben ooit begonnen met recept uit het 'zelf roti maken-topic'. Ff de search gebruiken op de eerste pagina staat geloof ik al een prima recept.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_149417873
Nou moe, krijg het topic niet gevonden. Meest stupid topics krijg ik te zien :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_149417900
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 13:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Nou moe, krijg het topic niet gevonden. Meest stupid topics krijg ik te zien :')
Heb ff google gebruikt, deze misschien?

CUL / roti maaltijd fabriceren
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_149418102
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 13:15 schreef roos85 het volgende:

[..]

Heb ff google gebruikt, deze misschien?

CUL / roti maaltijd fabriceren
nope het is 'roti saus wat zit erin hoe te maken' en dan het recept van shmoopy en van warteltje.
Kan alleen niet linken op foon.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 6 februari 2015 @ 13:46:50 #219
414785 sirdanilot
pi_149418849
quote:
0s.gif Op woensdag 4 februari 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
Kan dat ook met spitskool? Want daar heb ik nog een restje van liggen..
Ja kan maar is wel iets harder maar is prima mogelijk.
Zou overigens maar 1 ui gebruiken ipv 2, ik heb wat te veel ui gebruikt. Of je zoekt een online recept en werkt daarvanuit ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149419243
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 13:22 schreef mascara-klodder het volgende:
roti saus wat zit erin hoe te maken
CUL / Roti saus - wat zit erin hoe te maken

Astu :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_149532922
Piet! Ik heb een stuk van 750gr rosbief liggen. Hoe bereid je dat goed in de oven?
  dinsdag 10 februari 2015 @ 10:30:16 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149532997
Aanbraden in de pan en dan garen in de oven.
Rood -> kerntemperatuur 50 graden
Rose -> kerntemperatuur 55 graden
Mooiste is trouwens niet braden, maar roosteren.
(Roast beef)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 10 februari 2015 @ 10:43:33 #223
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_149533251
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 februari 2015 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Aanbraden in de pan en dan garen in de oven.
Rood -> kerntemperatuur 50 graden
Rose -> kerntemperatuur 55 graden
Mooiste is trouwens niet braden, maar roosteren.
(Roast beef)
Is dat wezenlijk anders dan grillen in de oven? Heb ook nog n mooi stuk Schotse hooglander rosbief in de vriezer :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 10 februari 2015 @ 11:51:20 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149534645
Ik vind 50 net teveel. Ik zou 48 aanhouden.
pi_149538341
Piet, help! Ik zoek een rijpe galia / cantaloupe meloen. Ik druk en ruik me al 2 weken te pletter, maar de supermarkt en groentenboer kunnen me niet helpen blijkbaar. Zou ik meer succes hebben bij Makro/Sligro/Hanos? Of komt alles van dezelfde leverancier?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')