Ja, dat kan ook.quote:Op woensdag 4 februari 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
Kan dat ook met spitskool? Want daar heb ik nog een restje van liggen..
Ben geen kenner, maar ik zou wachten totdat de chocolade niet meer heel warm is en het dan over de cake gieten/sprenkelen of whatever. Dan wordt het sneller hard.quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:25 schreef Sjaam het volgende:
Als ik witte chocolade smelt en over mijn chocolade cake giet, wordt het dan gewoon weer hard? Of moet ik er wat speciaals mee doen?
Mij leek witte chocolade over een donkere chocolade cake wel een leuk contrast. Hou je gewoon niet van witte chocolade of is er een andere reden dat 't je niks lijkt?quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:32 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Ben geen kenner, maar ik zou wachten totdat de chocolade niet meer heel warm is en het dan over de cake gieten/sprenkelen of whatever. Dan wordt het sneller hard.
Overigens, witte choco over cake? Mwah, niet mijn smaak.
Chocolade heel voorzichtig au bain marie smelten ( couverture gebruiken) en niet heet laten worden.quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:25 schreef Sjaam het volgende:
Als ik witte chocolade smelt en over mijn chocolade cake giet, wordt het dan gewoon weer hard? Of moet ik er wat speciaals mee doen?
Houd wel van witte choco maar vind het niet direct passen bij een cake.quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:34 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Mij leek witte chocolade over een donkere chocolade cake wel een leuk contrast. Hou je gewoon niet van witte chocolade of is er een andere reden dat 't je niks lijkt?
Smelten heb ik wel eens eerder gedaan en weet dat t erg voorzichtig moet inderdaad... 'T wordt wel gewoon weer hard daarna? Hoor altijd zulke spannende verhalen over tempereren enzo (of ik kijk teveel 24kitchen) maar dan gaat het altijd over donkere chocolade...quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chocolade heel voorzichtig au bain marie smelten ( couverture gebruiken) en niet heet laten worden.
Dan kan je hem gieten.
Als het mislukt, wordt niet hopeloos, chocolatier is een vak,
Tempereren zorgt er onder andere voor dat de chocolade daarna glanzend en knapperig is. Geen vereiste voor over een cake.quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:38 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Smelten heb ik wel eens eerder gedaan en weet dat t erg voorzichtig moet inderdaad... 'T wordt wel gewoon weer hard daarna? Hoor altijd zulke spannende verhalen over tempereren enzo (of ik kijk teveel 24kitchen) maar dan gaat het altijd over donkere chocolade...
Oke top dan ga ik gewoon een poging wagen, thanx!quote:Op donderdag 5 februari 2015 20:39 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Tempereren zorgt er onder andere voor dat de chocolade daarna glanzend en knapperig is. Geen vereiste voor over een cake.
Oh, helemaal overheen gelezen dat Piet me opriep. :-)quote:Op dinsdag 3 februari 2015 11:21 schreef kaasplankje het volgende:
Hey ouwe scheepskok, ik moet een vegan meal gaan maken voor mensen die komen eten. Dacht zelf dit x een roti te maken met de kip seperate, er komen ook mensen die normaal eten, is dat een idee en hoe maak ik die potato-curry?
Ik maak het zelf regelmatig maar doe alles op gevoel inmiddels.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 12:55 schreef kaasplankje het volgende:
pff nou dan vraag ik het wel weer aan de buren
Heb ff google gebruikt, deze misschien?quote:Op vrijdag 6 februari 2015 13:13 schreef mascara-klodder het volgende:
Nou moe, krijg het topic niet gevonden. Meest stupid topics krijg ik te zien
nope het is 'roti saus wat zit erin hoe te maken' en dan het recept van shmoopy en van warteltje.quote:Op vrijdag 6 februari 2015 13:15 schreef roos85 het volgende:
[..]
Heb ff google gebruikt, deze misschien?
CUL / roti maaltijd fabriceren
Ja kan maar is wel iets harder maar is prima mogelijk.quote:Op woensdag 4 februari 2015 16:56 schreef MutedFaith het volgende:
Kan dat ook met spitskool? Want daar heb ik nog een restje van liggen..
CUL / Roti saus - wat zit erin hoe te makenquote:Op vrijdag 6 februari 2015 13:22 schreef mascara-klodder het volgende:
roti saus wat zit erin hoe te maken
Is dat wezenlijk anders dan grillen in de oven? Heb ook nog n mooi stuk Schotse hooglander rosbief in de vriezerquote:Op dinsdag 10 februari 2015 10:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Aanbraden in de pan en dan garen in de oven.
Rood -> kerntemperatuur 50 graden
Rose -> kerntemperatuur 55 graden
Mooiste is trouwens niet braden, maar roosteren.
(Roast beef)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |