Kun je daar enkele voorbeelden van geven?quote:Op maandag 26 januari 2015 19:27 schreef sirdanilot het volgende:
Je hebt zelfs mensen in india, de Jains, die naast geen vlees en ei ook nog eens de meeste groenten niet mogen eten. Bijvoorbeeld geen knoflook en ui, geen aubergine, etc. Die mogen dus bijna niks eten (maar maken alsnog heerlijke gerechten).
Bijv. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Jain_vegetarianismquote:Op maandag 26 januari 2015 19:59 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Kun je daar enkele voorbeelden van geven?
Veel mensen zijn wel vegetariër, maar zeker niet zo maar allemaal. Zeer veel verschillende stromingen qua cultuur, gebruiken en voeding.quote:Op maandag 26 januari 2015 19:25 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Nou ja kijk, ik kende een Hindoe en die en zijn hele familie was vegetariër. Er zullen er vast ook zijn die wel alles eten behalve rundvlees maar ja... Sowieso zijn veel mensen in India te arm om vlees te eten.
Naast geen vlees at hij ook nog eens geen ei (behalve dan als het al ergens in verwerkt zat hij was er niet zo streng in). Melkproducten wel.
Week of twee, kan wel, maar niet langerquote:Op zaterdag 31 januari 2015 19:21 schreef d4v1d het volgende:
Kan je een zakje instant gist wat open is gewoon weer opbergen en later opnieuw gebruiken?
De Turk hier heeft 't wel, maar ik heb het nog nooit gekocht want ik weet niet wat je er mee kunt doen. Stoofschotel maken? Heb je misschien een recept voor me?quote:Op maandag 26 januari 2015 16:55 schreef minilot het volgende:
Geit, dat zou ik toch graag makkelijker willen kunnen krijgen.. Ik drink er de melk van, eet er de kaas van, waarom verkoopt mijn dorpsTurk niet gewoon stukkies vlees zodat ik er fijn sate en stoofschotels van kan maken?
Moet ik verdeurie helemaal naar de grote stad.
Ovens zijn niet altijd erg nauwkeurig. Je kunt dede bakjes ook au bain marie in de oven zetten. Scgenk zodra de boel de oven in gaat kokend water in de schaal.quote:Op donderdag 15 januari 2015 15:32 schreef Vjenne12345 het volgende:
[..]
Heeft er toch ruim 50 minuten ingezeten.
125 graden wellicht te koud?
Oh dear, vreselijk, als ik het ruik heb ik al geen trek meer. Tja, je kan het proberen, maar iig de kruidnagels er zsm uit halenquote:Op zondag 1 februari 2015 19:11 schreef trekker25 het volgende:
Bouillon aan het trekken. Per ongeluk teveel kruidnagels er in gekiept.
Hoe op te lossen? Aanlengen en wat bouillon blokken erbij?
Waarom heb je ze er niet meteen uitgevist toen je uitschoot?quote:Op zondag 1 februari 2015 19:11 schreef trekker25 het volgende:
Bouillon aan het trekken. Per ongeluk teveel kruidnagels er in gekiept.
Hoe op te lossen? Aanlengen en wat bouillon blokken erbij?
geen idee dat ik er zoveel in had gedaan.. en dat het kennelijk niet zo goed bij bouillon pastquote:Op zondag 1 februari 2015 23:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Waarom heb je ze er niet meteen uitgevist toen je uitschoot?
En waarom zou je kruidnagel in bouillon doen? Hooguit een laurierblaadje zou ik erin doen en/of wat tuinkruiden of zo, geen kruidnagel.
Overigens, bedenk dat Piet toevallig geen kruidnagel lust. Ik wel maar ook ik zou die dingen niet in de bouillon doen....
Het is niet dat ik ze niet "lust"quote:Op zondag 1 februari 2015 23:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Overigens, bedenk dat Piet toevallig geen kruidnagel lust. Ik wel maar ook ik zou die dingen niet in de bouillon doen....
Een bouillon houd ik zelf zo neutraal mogelijk. Dus groenten als uien, selderij (veel selderij watn dat heeft een 'umami' smaak wat belangrijk is voor bouillon), wortel. Botten. Of bij een visbouillon graten, vissekop (wel de vissekop niet te lang trekken en zorgen dat deze niet uit elkaar valt). Qua kruiden zou ik er alleen wat neutralere kruiden in doen. Bijvoorbeeld peper, laurier, tuinkruiden als peterselie.quote:Op maandag 2 februari 2015 12:06 schreef trekker25 het volgende:
zag in een bouillon recept toch echt staan er 1 a 2 in te doen.
Ik had er zeker 4 te veel
Stoofperen voorgaren en kort in de caramel, zou ik zeggen.quote:Op dinsdag 3 februari 2015 11:08 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren maakte ik 'caramel appeltjes'. Een karamel van ongeveer 150 gram suiker, en dan partjes appel erbij met schil, verder niets (hooguit snufje zout voor de smaak). De bedoeling hiervan is dat je zachte maar niet uit elkaar gevallen partjes appel krijgt. Maar ik bedacht later om er nog wat meer appels bij te doen, en de eerste partjes vielen daarom op een gegeven moment uit elkaar tot moes. Nu heb ik een lekkere moes met zachte partjes appel erin, vind ik ook erg lekker
Ik heb er wel nog kaneel bij gedaan want zonder dat vod ik het wel erg 'neutraal' van smaak.
Ik denk dat dit ook heel lekker kan zijn met allerlei andere soorten fruit, eigenlijk alles behalve hele zure dingen of citrus. Volgende keer met peer doen.
Stoofperen zou ik ook willen proberen maar dan is misschien de kooktijd niet lang genoeg? Eerst de stoofperen voorkoken of gewoon alles langer laten opstaan?
Mijn lieve vriendin Robin heeft daar vast een goed recept voor?quote:Op dinsdag 3 februari 2015 11:21 schreef kaasplankje het volgende:
Hey ouwe scheepskok, ik moet een vegan meal gaan maken voor mensen die komen eten. Dacht zelf dit x een roti te maken met de kip seperate, er komen ook mensen die normaal eten, is dat een idee en hoe maak ik die potato-curry?
Die heeft toch een currytopic? Ik kon dat ff niet vinden.quote:Op dinsdag 3 februari 2015 11:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mijn lieve vriendin Robin heeft daar vast een goed recept voor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |