abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_148802014
Komend weekend wil ik http://www.24kitchen.nl/recepten/taste-cooking-peterseliewortel maken.

Weet iemand wat ik kan gebruiken als alternatief voor peterseliewortel en knolkervel, voor het geval ik ze niet kan vinden?
  zondag 18 januari 2015 @ 12:56:00 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148802150
Peterseliewortel is vrij normaal, maar als liefhebber van vergeten groenten en exoten moet ik bekennen dat ik knolkervel nog niet ben tegengekomen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148806694
Voor een bepaalde koek had ik een combi verwarmde slagroom, honing en chocolade over. Je raadt het al.. ik heb over (net als van de amandel-banketbakkersroom).
Heb je nog een idee wat ik kan die doen met die choco-slagroom combi?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 18 januari 2015 @ 16:00:56 #129
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148808633
Extra pure chocolade langzaam door smelten en ganache van maken :)
Kun je tot balletjes maken en door de chocolade halen om bonbonnetjes van te maken, of als het nog warm je koekjes mee vullen zoals tarteletjes
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 18 januari 2015 @ 16:37:22 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_148809856
Gewoon zo bij een beker warme melk in je mond sprietsen!
  zondag 18 januari 2015 @ 17:33:33 #131
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_148811761
Ik weet niet hoeveel je ervan hebt en hoe dik het is? Maar mits genoeg en ganache-achtig: zandtaartbodem blind bakken en erover verspreiden voor een tarte au chocolat.
pi_148852690
heb al tijdje enkele winterpenen en halve knolselderij liggen. stamppot al van gehad.

Nog iets anders waar ik ze meteen samen kan opmaken? Samen in kleine blokjes stoven?
  maandag 19 januari 2015 @ 20:35:21 #133
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148853990
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148854540
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.

kleine blokjes zijn ze gaar in 15-20 minuut lijkt me?
  maandag 19 januari 2015 @ 20:46:20 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148854594
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:07 schreef trekker25 het volgende:
heb al tijdje enkele winterpenen en halve knolselderij liggen. stamppot al van gehad.

Nog iets anders waar ik ze meteen samen kan opmaken? Samen in kleine blokjes stoven?
Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijk
Een braadstuk kopen en dat langzaam garen in de oven in een braadslede met de peen en selder plus knoflook eronder in stukken en dan na het braden de slede blussen en de jus gebruiken als basis voor de saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 januari 2015 @ 20:46:41 #136
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854611
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:45 schreef trekker25 het volgende:

[..]

ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.

kleine blokjes zijn ze gaar in 15-20 minuut lijkt me?
Minuut of 10 is misschien ook wel al genoeg, oven lekker hoog zetten, dan karameliseert het lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 19 januari 2015 @ 20:47:32 #137
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854659
Oh ik dacht dat het al kleine blokjes waren. Als het nog hele stukken zijn kun je er nog veel meer mee doen. Lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148854674
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijk
Een braadstuk kopen en dat langzaam garen in de oven in een braadslede met de peen en selder plus knoflook eronder in stukken en dan na het braden de slede blussen en de jus gebruiken als basis voor de saus.
klinkt erg lekker!

friteren of frituren?? Denk dat uit oven lekkerste/eetbaarste is voor ons manneke van 18 maand gok ik
pi_148854731
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef Molo het volgende:
Oh ik dacht dat het al kleine blokjes waren. Als het nog hele stukken zijn kun je er nog veel meer mee doen. Lekker :9
ik heb nog 5 hele wortelen en halve ongeschilde knolselderij.. Moet zeggen dat ik de smaak van knolselderij wel sneller moe ben dan andere groente.
  maandag 19 januari 2015 @ 20:51:29 #140
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148854866
Wortel kun je ook nog carrot cake van maken, knolselderij lekker frituren, dat is lekker joh. Beetje zout erover en dan dippen in beetje zure mayonaise :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148855167
thanks, overmorgen wel iets van gaan maken!
  maandag 19 januari 2015 @ 21:05:51 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148855594
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef trekker25 het volgende:

[..]

klinkt erg lekker!

friteren of frituren?? Denk dat uit oven lekkerste/eetbaarste is voor ons manneke van 18 maand gok ik
frituren in neutrale olie
Probeer eens een beetje, ga je vast lekker vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_148855798
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

frituren in neutrale olie
Probeer eens een beetje, ga je vast lekker vinden.
frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?
  maandag 19 januari 2015 @ 21:16:35 #144
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148856050
Een kleine pan, laagje zonnebloemolie erin, dat is net zo veilig/eng als gewoon een kipkrokantschnitel bakken
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_148919784
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
we've got a winner...

de kleine vond het ook lekker en leerde ook meteen zelf voor het eerst met een vork te prikken.

Heb ze wel zeker 30 minuten in de oven moeten laten, denk wat te grof gesneden. Beetje provencaalse kruiden er over en ovenschaal met roseval aardappeltjes en in de roomboter gebakken kabeljauw. Senn (de kleine man) heeft allang niet meer zoveel gegeten, dus dat wordt wekelijks maken >:)
  woensdag 21 januari 2015 @ 20:11:27 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_148919916
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 21:10 schreef trekker25 het volgende:

[..]

frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?
150-160 is meer dan genoeg. Grote pan, 1/3 gevuld met olie, niet meer dan een handje vol tegelijk doen. Heeeeeel erg dun snijden, dunner dan mcDonalds friet, echt lucifers of dunner en dan frituren tot ze krokant zijn. Niet te heet, dan wordt het bruin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 21 januari 2015 @ 20:22:55 #147
414785 sirdanilot
pi_148920476
Knolselderij deden wij volgens mij in een soort beslag of zo en dan frituren. Ik weet niet meer wat er in het beslag gaat, maar mijn vader deed alles in een grote zak en schudden maar zodat alles bedekt was met een laagje.

Kan ook zijn dat hij het met meel ei en paneermeel deed maar staat vast op het internet.
En zo dik snijden als gewone friet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_148920939
Van het weekend maar eens proberen!
  woensdag 21 januari 2015 @ 20:32:55 #149
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_148920950
quote:
0s.gif Op woensdag 21 januari 2015 20:08 schreef trekker25 het volgende:

[..]

we've got a winner...

de kleine vond het ook lekker en leerde ook meteen zelf voor het eerst met een vork te prikken.

Heb ze wel zeker 30 minuten in de oven moeten laten, denk wat te grof gesneden. Beetje provencaalse kruiden er over en ovenschaal met roseval aardappeltjes en in de roomboter gebakken kabeljauw. Senn (de kleine man) heeft allang niet meer zoveel gegeten, dus dat wordt wekelijks maken >:)
^O^

Kun je eigenlijk met allerlei (winter)groentes doen. Zoete aardappels, pompoen, bieten, ui, pastinaak etc.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149022291
piet

kan ik citroen gebruiken ipv azijn voor suddervlees :P
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')