ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.quote:Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijkquote:Op maandag 19 januari 2015 20:07 schreef trekker25 het volgende:
heb al tijdje enkele winterpenen en halve knolselderij liggen. stamppot al van gehad.
Nog iets anders waar ik ze meteen samen kan opmaken? Samen in kleine blokjes stoven?
Minuut of 10 is misschien ook wel al genoeg, oven lekker hoog zetten, dan karameliseert het lekkerquote:Op maandag 19 januari 2015 20:45 schreef trekker25 het volgende:
[..]
ff genoeg soep gemaakt laatste tijd, in de over klinkt ook wel lekker.
kleine blokjes zijn ze gaar in 15-20 minuut lijkt me?
klinkt erg lekker!quote:Op maandag 19 januari 2015 20:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heel dunne julienne van snijden en friteren tot ze droog en krokant zijn, heerlijk
Een braadstuk kopen en dat langzaam garen in de oven in een braadslede met de peen en selder plus knoflook eronder in stukken en dan na het braden de slede blussen en de jus gebruiken als basis voor de saus.
ik heb nog 5 hele wortelen en halve ongeschilde knolselderij.. Moet zeggen dat ik de smaak van knolselderij wel sneller moe ben dan andere groente.quote:Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef Molo het volgende:
Oh ik dacht dat het al kleine blokjes waren. Als het nog hele stukken zijn kun je er nog veel meer mee doen. Lekker
frituren in neutrale oliequote:Op maandag 19 januari 2015 20:47 schreef trekker25 het volgende:
[..]
klinkt erg lekker!
friteren of frituren?? Denk dat uit oven lekkerste/eetbaarste is voor ons manneke van 18 maand gok ik
frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?quote:Op maandag 19 januari 2015 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
frituren in neutrale olie
Probeer eens een beetje, ga je vast lekker vinden.
we've got a winner...quote:Op maandag 19 januari 2015 20:35 schreef Molo het volgende:
Das beetje saai, je kunt het door soep verwerken. Maar je kunt ze ook even met beetje olijfolie om schudden, op bakplaat storten, specerijen zoals peper erover (ik hou zelf niet van al te bijzondere smaken bij de knolselderij), zout en als je ze hebt een paar tenen knoflook ertussen stoppen.
Dat roosteren in de oven tot gaar en knapperig.
150-160 is meer dan genoeg. Grote pan, 1/3 gevuld met olie, niet meer dan een handje vol tegelijk doen. Heeeeeel erg dun snijden, dunner dan mcDonalds friet, echt lucifers of dunner en dan frituren tot ze krokant zijn. Niet te heet, dan wordt het bruin.quote:Op maandag 19 januari 2015 21:10 schreef trekker25 het volgende:
[..]
frituren in een gewone pan en niet in de frituur; nooit gedaan eigenlijk leek me altijd zo link 180 graden olie op me fornuis. welke olie / welke pan?
quote:Op woensdag 21 januari 2015 20:08 schreef trekker25 het volgende:
[..]
we've got a winner...
de kleine vond het ook lekker en leerde ook meteen zelf voor het eerst met een vork te prikken.
Heb ze wel zeker 30 minuten in de oven moeten laten, denk wat te grof gesneden. Beetje provencaalse kruiden er over en ovenschaal met roseval aardappeltjes en in de roomboter gebakken kabeljauw. Senn (de kleine man) heeft allang niet meer zoveel gegeten, dus dat wordt wekelijks maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |