Oh das wel een goeie voor morgen, ga ik even door whatsappen aan de collega's die het ook altijd door hebbenquote:Op woensdag 14 januari 2015 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kon ze slechts uitlachen en maakte fotos van ze, vonden ze niet leuk
Ik herken het wel hoor, ik mocht bij andere mensen thuis of op kamp of zo nooit iets zeggen en moest gewoon doen alsof ik het brood nog te vreten vond met die margarine erop, want voor velen was het luxe. Wij aten het thuis vanwege historische familiebanden met de boterindustrie en de daaruit voortvloeiende afkeer van Unilever. Dat margarine helemaal niet gezond is hoorde ik van jongs af aan al.quote:Op woensdag 14 januari 2015 17:07 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ik weet niet of je in een rijker gezin bent opgegroeid dan ik of zo maar echte boter kwam bij ons vrijwel nķķit op tafel. Inderdaad voornamelijk met de feestdagen. Of voor feestelijke dingen zoals cakes of zo (al ging ook dat meestal met margarine). Niet eens dat boter nu voor ons echt onbetaalbaar was (dat is natuurlijk onzin) maar het werd gewoon als iets bijzonders gezien.
Kom je uit bloemendaal of zo met jullie boter?
Je bent niet zo goed in lezen hč.quote:Op woensdag 14 januari 2015 19:35 schreef RobinOok het volgende:
Boter of margarine was niet betaalbaar, maar sauzen wel?
Sorry, ik zal wel uit een andere wereld komen dan.
Integendeel. Ik ben best goed in lezen. En vooral in het zien van een grote lijn: boter of margarine over je groenten, dat is toch het FUCKING zelfde principe als het gaat over de stelling dat FUCKING SAUS wel of niet de standaard was in de alledaagse Hollandse keuken? Godsodeju, dat eeuwige gezeik over margarine!!!quote:Op woensdag 14 januari 2015 19:56 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je bent niet zo goed in lezen hč.
ik heb juist het idee dat jij dat doet...quote:Op woensdag 14 januari 2015 19:56 schreef sirdanilot het volgende:
maar dan moet je niet je eigen achtergrond overal op projecteren.
Koop een tweedehands grote rvs pan bij de kringloop, of bij de sligro/hanos/macro. Koop geen design, maar het huismerk. Er zijn in iedere grote stad ook zaken waar men tweedehands horecaspul verkoopt.quote:Op woensdag 14 januari 2015 20:40 schreef SuperFood het volgende:
Piet
Ik wil een grote soeppan hebben. Groot maar wel van 'veilig' metaal (dus niet een pan van een tientje uit china). Help!
Ow ja groot als in 15 / 20 liter.
Doe ik over het algemeen ook zeker. Behalve dat zo'n enorme kool voor mij alleen vaak te groot is. Daarom koop ik liever een zakje boerenkool kant en klaar dan zo'n enorm ding voor mezelf... Heb je daar nog tips voor?quote:Op woensdag 14 januari 2015 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelf koken met goede producten zoals boter is goedkoper dan pakjes en zakje en margarine. Het is verder lekkerer en gezonder. Koop seizoensgroenten, en dan nu bv hele kolen ipv zakken gesneden kool, liefst op de markt ipv verlept uit de super.
Kool maak ik in grote hoeveelheden en vries ik portie gewijze in, rode kool met appels, zuurkool (maak ik zelf), boerenkool, gevulde koolbladeren.quote:Op woensdag 14 januari 2015 21:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Doe ik over het algemeen ook zeker. Behalve dat zo'n enorme kool voor mij alleen vaak te groot is. Daarom koop ik liever een zakje boerenkool kant en klaar dan zo'n enorm ding voor mezelf... Heb je daar nog tips voor?
pakje echte boter vd ALDI natuurlijk.quote:Op woensdag 14 januari 2015 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan moet je vooral margarine eten
LOL
Het hoeft ook niet per se rationeel te zijn natuurlijk. Wat ik mij herinner uit de vroege jaren tachtig is dat boter, ook uitdrukkelijk echte boter genoemd, bekend stond als luxeproduct, te duur voor veel mensen. Dat zal er allicht mee te maken hebben gehad dat margarine als alternatief werd gezien. Was er geen margarine geweest, dan had de aanschaf van boter niet tot een maatschappijbrede schuldenproblematiek geleid.quote:Op woensdag 14 januari 2015 19:35 schreef RobinOok het volgende:
Boter of margarine was niet betaalbaar, maar sauzen wel?
Sorry, ik zal wel uit een andere wereld komen dan.
Zoveel dat ie smeuig is,quote:Op donderdag 15 januari 2015 10:54 schreef Bzzzzt het volgende:
Nou heb ik nog +- 600 gram zelf gemaakte pasta saus. en wil ik dat gaan gebruiken voor lasagna
Hoeveel vocht moet ik dan bijvoegen?
Ik heb een kookboek uit 1927 waar reclame advertenties instaan voor margarine, niet voor boter.quote:Op donderdag 15 januari 2015 09:43 schreef Bleie het volgende:
Werd margarine niet ook als gezonder gepromoot? Wij hadden thuis 'boter' (dat was margarine) en op feestdagen 'echte boter'.
Overigens vind ik echte boter op brood helemaal niet lekker. Ik smeer dus nog steeds altijd margarine. Maar bakken met margarine zou niet in me opkomen.
Ik gebruik voor lasagne melk ipv water.quote:Op donderdag 15 januari 2015 10:54 schreef Bzzzzt het volgende:
Nou heb ik nog +- 600 gram zelf gemaakte pasta saus. en wil ik dat gaan gebruiken voor lasagna
Hoeveel vocht moet ik dan bijvoegen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |