abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † maandag 19 januari 2015 @ 00:06:43 #176
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_148827270
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 00:03 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik en de benedenbuurman hadden al het plan om aankomende zomer een nieuwe schutting te plaatsen. Kan pax boven ook wel aan bijdragen vind ik dan. VvE werkt tot nu toe maar 1 kant op daar heb ik het idee.
Je moet jaarlijks de vergadering van de VvE hebben waardoor je ook weet hoeveel in kas zit. Je kan het uiteraard proberen :Y
Buitenschilderwerk aan mijn balkon valt wel onder VvE bijvoorbeeld.
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 19 januari 2015 @ 00:10:58 #177
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_148827399
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 00:06 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Je moet jaarlijks de vergadering van de VvE hebben waardoor je ook weet hoeveel in kas zit. Je kan het uiteraard proberen :Y
Buitenschilderwerk aan mijn balkon valt wel onder VvE bijvoorbeeld.
Zal hier wel weer een rommeltje zijn uiteraard... :')
  maandag 19 januari 2015 @ 00:21:31 #178
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_148827717
quote:
Dutchbatters woedend om trap na

AMSTERDAM

door Roy Klopper -

Srebrenica-veteranen van Dutchbat 3 zijn verbijsterd over een trap na van hun oud-commandant, de omstreden en uitgerangeerde kolonel b.d. Charlef Brantz.

Twintig jaar na het drama brengt de inmiddels naar Duitsland geëmigreerde Brantz zijn indertijd opgestelde dagboeken naar buiten. Hierin veegt hij onder meer de vloer aan met het besluit van Karremans om zijn manschappen niet de wapens te laten oppakken tegen de indertijd oppermachtige Servische troepen.

De kolonel zat tijdens de inname van de moslimenclave door de Servische generaal Mladic als commandant op het veilige pluche van het VN-hoofdkwartier in Tuzla. Vanuit deze internationale commandopost was hij de baas van overste Thom Karremans, die slechts 60 kilometer verderop de onder vuur liggende Nederlandse compound in Srebrenica leidde.

Dutchbat-militairen beluisterden afgelopen weekeinde met ontzetting het relaas van Brantz in het radioprogramma Argos. De ex-kolonel beklaagde zich erover dat hij als enige hoofdrolspeler in het Srebrenica-drama geen promotie kreeg en tot zijn pensionering ‘naar alle uithoeken van de wereld’ is gestuurd.

Voorts riep hij dat “Dutchbat meer had kunnen doen”. Dat de kolonel daartoe vanuit zijn veilige hoofdkwartier zelf geen opdracht gaf, bleef onvermeld. Sowieso blijkt dat Brantz stuitend slecht op de hoogte was van de militaire opties. Pas achteraf ontdekte hij dat NAVO en VN al eind mei 1995 bepaalden dat er geen luchtsteun zou komen voor de bedreigde Nederlandse militairen. „Karremans en ik wisten hier niets van,” aldus Krantz.

Volgens Dutchbat-militairen geeft de kolonel zichzelf hiermee een brevet van onvermogen. „Hij roept twintig jaar na dato dat het allemaal anders had gemoeten, maar ontbeerde zelf belangrijke informatie.” Srebrenica-veteraan Henry van der Belt spreekt van een ‘rancuneuze man die Dutchbat met zijn boek een dolk in de rug steekt’: „Brantz is de zoveelste roeptoeter vanaf de zijlijn. Om zich heen meppend om de aandacht af te leiden van zijn eigen falen.”

Opvallend is dat de nieuwe geschiedschrijving van Krantz sterk afwijkt van eerdere uitspraken van de kolonel. Zo benadrukte hij in eerdere interviews dat hij overste Karremans op het hart had gedrukt vooral goed voor zichzelf en zijn manschappen te zorgen.
Telegraaf

20 Jaar geleden, diezelfde Brantz....:

quote:
'We waren al een jaar voorbereid'

DILLIAN HOS − 26/07/95, 00:00

DEN HAAG - Op het toppunt van de crisis rond Srebrenica had kolonel Charles Brantz (47) achter zijn bureau in Tuzla aan ieder oor een telefoon. Rechts de minister van defensie, Voorhoeve, links de commandant Dutchbat, overste Karremans. Brantz had het niet willen missen. “Als je volwassen wilt worden, moet je daar geweest zijn.”

Het was net een toneelstukje voor twee heren, maandagmiddag op Soesterberg. Voorhoeve stapte op Brantz af en prees hem uitbundig. Voorhoeve: “Het was heel fijn om contact met u te hebben.” Brantz: “U bent een integer mens.” Een dag later, op het ministerie van defensie, benadrukt Brantz hoe gemeend dat treffen was. “Een geweldige man.”

Charles Brantz belandt in januari als plaatsvervangend sectorcommandant in de veilige haven Tuzla. Zijn taken: humanitaire hulpprojecten, het bezoeken van de VN-eenheden en alle onderhandelingen met de “plaatselijke grootheden”, zoals hij ze noemt.

Dat contact met de Bosnische bestuurders en commandant is aanvankelijk niet makkelijk. Het versoepelt als Brantz een onderzoek instelt naar een granaatinslag in Tuzla-stad. Bij die aanval vallen 65 doden. Het onderzoek wijst uit dat de granaat is afgevuurd vanaf Servisch grondgebied.

“Dat onderzoek heeft veel deuren voor mij geopend. Sinds die tijd kon ik overal binnenkomen.”

Op zijn post in Tuzla krijgt Brantz steeds meer signalen dat de spanning rond Srebrenica zal toenemen. “Van zowel Bosnische als Servische zijde hoorden we dat er troepenbewegingen waren. De pesterijtjes namen toe. Er waren steeds meer beschietingen, konvooien mochten er niet door. Eigenlijk waren we er al een jaar op voorbereid, ook Ton Karremans was dat.”

In de oplopende spanning wordt het contact tussen Brantz en zijn ondergeschikte Karremans, de commandant in Srebrenica, steeds belangrijker.

Karremans had aanvankelijk veel direct contact met onder meer Den Haag. Brantz raadde zijn superieuren in Den Haag in de laatste dagen voor de val aan dat contact te verbreken. “Hij moest zich richten op wat daar gaande was. Ik heb gezegd: kappen die lijnen.”

Geen vreemden

Dat kon, omdat Brantz en Karremans bepaald geen vreemden voor elkaar waren.

“Ik ken hem al uit de tijd dat ik als kapitein in Havelte zat en hij als luitenant binnen kwam sjouwen. Dat was in 1976. Communiceren was voor ons geen enkel probleem. Aan een half woord van elkaar hadden we genoeg.”

Brantz prijst zich gelukkig dat nog meer belangrijke plaatsen werden bezet door Nederlanders.

“In Zagreb zat de Nederlandse kolonel De Jonge. Dat werkte heel goed. Als ik tegen hem zeg: Harmen, ik heb luchtsteun nodig, dan weet hij dat ik dat meen. En als Karremans tegen mij zegt dat er luchtsteun moet komen, dan weet ik dat hij het niet meer volhoudt.”

'Met mensen in je eigen taal praten, dat heb je hard nodig' Niets dan lof voor de ministers Voorhoeve en Pronk: gouwe kerels VERVOLG VAN PAGINA

“Met mensen in je eigen taal praten, van jouw nationaliteit, met dezelfde instelling, dat heb je heel hard nodig. Het was zeker minder goed gegaan als het anders was geweest.”

In de dagen voor de val zat Brantz bijna continu aan zijn telefoons. “Ik heb drie nachten niet geslapen. De witte telefoon was voor Den Haag, de grijze voor Karremans. En intussen had ik ook nog contact met De Jonge en met generaal Nicolaï van Unprofor. Uren achter elkaar heb ik zo gezeten.”

De nacht van maandag op dinsdag was zwaar. Af en toe maakte ik een grap. Ik zal niet verhullen dat Karremans en ik toen wel tegen elkaar hebben gezegd: hoe moet het nou verder? We hebben nooit een antwoord op die vraag gevonden. Wij hadden namelijk niet het hele spel kaarten in handen. We dachten dat de luchtsteun een troef zou zijn, maar die was ons niet gegeven.''

“Hectisch was het niet. Karremans was ook heel kalm. Alleen 's middags, toen de Bosniërs op de vlucht sloegen, rond een uur of drie, toen had hij het moeilijk. De Bravo-compagnie in de stad Srebrenica werd van alle kanten beschoten. Toen zei hij: Charlie, ik denk dat we het gordijn maar moeten sluiten. En ik zei: Als je maar zorgt dat je gezond blijft, met je mensen.”

Niets dan lof komt er over zijn lippen als het gaat over het handelen van de ministers Voorhoeve en Pronk. “Er zijn twee mensen voor wie ik alles zou doen. Dat zijn Voorhoeve, een zeer integere, capabele en beschaafde man. Die zou ik nou best als mijn vriend willen hebben - als hij zou vinden dat ik daartoe geëquipeerd zou zijn.”

“En Pronk. Hij heeft mij geïmponeerd toen hij naar Tuzla kwam. Hij is gedreven en eenvoudig. Twee gouwe kerels.”

Dat ook Voorhoeve zich nu ongelukkig toont met de sympathie die bij de Dutchbatters is ontstaan voor de Serviërs, deert Brantz niet. “Dat hoort er bij. Wat wel erg is, is dat mensen op tv verhalen gaan vertellen over wat die jongens hebben meegemaakt. Het Stockholm-syndroom, zeggen ze dan. Ik vind het levensgevaarlijk, ik vind het afschuwelijk dat Karremans zo wordt neergezet. Nederland moet eens ophouden met elke keer een deskundige te voorschijn te halen die verklaart wat de militairen hebben meegemaakt. Zij zijn er nooit geweest.”

Zijn verblijf in Bosnië heeft zijn kijk op de zaak veranderd, zegt hij. “Ik ben er heengegaan met ideeën zoals die hier in Nederland leven. Vrij abstract. Ik heb daar geleerd mijn opvattingen te veranderen. Eén plus één kan ook wel eens drie zijn, of nul. Er gebeuren dingen waar je je niet op kunt voorbereiden. Ik heb relatieve blijheid gekend, maar ook hele diepe dieptepunten. De vluchtelingen bijvoorbeeld. Mensen die een speelbal zijn van het politieke gesol in Bosnië.”

Een voorbeeld van de blijheid? Brantz denkt terug aan de burgemeester van Tuzla, met wie hij moest onderhandelen over de opvang van alle gevluchte bewoners van Srebrenica. “Hij zei: u bent een lichtpunt in het donker. Dat doet je toch wel wat.”

Maar ook hijzelf is niet meer helemaal de oude. “Je leert daar toch andere normen en waarden. Alleen al de verschillende levenswijzen van al die nationaliteiten. Ik oordeel nu minder snel, ben dankbaar voor hele stomme dingen. Het warme brood bijvoorbeeld dat ik daar bij de bakker haalde. Waar krijg je dat nog? En ik heb geleerd dat militairen emoties moeten kunnen tonen. Omhelzen, dat doen wij in Nederland nooit. Ik heb gisteren in Soesterberg een paar mensen omhelsd. Dat waren mijn pikkies, mensen aan wie ik veel heb gehad in die zware tijd.”

Dat hij teruggaat staat buiten kijf. “Volgende week, zijn nu de plannen.” Hij wijst op zijn semafoon. “Maar als ik gepiept wordt, ga ik morgen. Ik ga terug voor die mensen daar, voor de troepen die er zitten. De Unprofor-soldaten zitten in een hele moeilijke tijd.” Zijn troepen, ze gaan hem zeer nauw aan het hart. Daarom wil hij toch nog wel iets zeggen over de kwestie-Karremans en de Dutchbatters.

Het wordt een beeldspraak. “Het bataljon verdient het niet dat hun commandant zo wordt neergesabeld. Reken maar dat dat op die jongens afstraalt. De opmerkingen van Voorhoeve en van Couzy waren wel terecht, maar ik denk dan toch weer aan de jongen met wie ik in Bosnië, in troebel water zes dagen in een bootje heb rondgedobberd. Het was een bootje dat aan alle kanten lekgeschoten was, en we kwamen vingers te kort om ze allemaal te dichten. Toen we de motor wilden gebruiken, bleken we die niet te hebben meegekregen. Dat vind ik jammer en daar blijf ik bij.”
Trouw

Wat is dat voor lamme tak?
pi_148829786
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
pi_148830364
quote:
1s.gif Op zondag 18 januari 2015 23:54 schreef AchJa het volgende:

[..]

Aha. Ach het zal verder ook wel, ik heb er weinig last van maar ik vond het nogal geldklopperig overkomen van die vent boven.
Zo klinkt het ook als er andersom niet veel wordt meebetaald (bijv. onderhoud voordeur onderbuurman).
Leuke is wel dat bij meebetalen de onderbuurman ook wat te zeggen heeft over de kleuren en uitvoering van die trapopgang. En over de offertes en welke aannemer het uit gaat voeren. :) Kun je hele leuke discussies over krijgen binnen zo'n kleine VvE >:) (iets met eieren en geld)
  maandag 19 januari 2015 @ 08:08:11 #181
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_148830638
_O-

Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_148830656
Das prins/koning/zwarteband/oorlogsheld/chuck norris van europa khan ofzo?
  maandag 19 januari 2015 @ 08:29:12 #183
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_148830795
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 08:12 schreef Bouke-p het volgende:
Das prins/koning/zwarteband/oorlogsheld/chuck norris van europa khan ofzo?
Prins carnaval D'n díe ja 8)7
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  maandag 19 januari 2015 @ 11:08:01 #184
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_148833790
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 08:29 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Prins carnaval D'n díe ja 8)7
Over carnaval gesproken:

C&H / [WIN] Michiel de Ruyter prijzenpakket!
pi_148836618
Ben ik de enige die z'n strook nog niet heeft gehad?
Bij de korporaal komt men met persoonlijke ideeën. Met de ideeën van de korporaal gaat men weg.
  maandag 19 januari 2015 @ 12:49:39 #186
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_148839148
die komt wat later omdat de jaaropgave dr bij zit.
  Moderator maandag 19 januari 2015 @ 16:27:33 #188
257132 crew  Awsom
pi_148844551
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 12:47 schreef AdmiralGeneral_Aladeen het volgende:
Ben ik de enige die z'n strook nog niet heeft gehad?
ik wacht ook nog op m'n reiskosten vergoedingen van de afgelopen 2 maand ofzo :P
  maandag 19 januari 2015 @ 16:58:58 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_148845782
Hier ook nog niet. Wat een verrassing weer :')
  maandag 19 januari 2015 @ 17:47:32 #190
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_148847669
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 08:12 schreef Bouke-p het volgende:
Das prins/koning/zwarteband/oorlogsheld/chuck norris van europa khan ofzo?
Het gaat in dit geval ook om die gast ernaast. Hij schijnt totaal niet gerechtigd te zijn de groene baret te dragen.
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
  maandag 19 januari 2015 @ 17:54:51 #191
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_148847930
Schijnt, of weet je het zeker? Is wel handig om helder te hebben voordat je iemand met zijn kegel op internet zet.
  Moderator maandag 19 januari 2015 @ 18:17:05 #192
257132 crew  Awsom
pi_148848631
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 17:54 schreef Nibb-it het volgende:
Schijnt, of weet je het zeker? Is wel handig om helder te hebben voordat je iemand met zijn kegel op internet zet.
Het staat op facebook dus het moet wel waar zijn
pi_148849354
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 17:54 schreef Nibb-it het volgende:
Schijnt, of weet je het zeker? Is wel handig om helder te hebben voordat je iemand met zijn kegel op internet zet.
Dit. Maar dat moet toch redelijk makkelijk te controleren zijn lijkt me.

Als ie m niet verdiend heeft mag ie op de wall of shame :)
  maandag 19 januari 2015 @ 20:39:22 #194
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_148854201
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 17:54 schreef Nibb-it het volgende:
Schijnt, of weet je het zeker? Is wel handig om helder te hebben voordat je iemand met zijn kegel op internet zet.
Dutch Stolen Valor doet aan hoor en wederhoor en hij is nergens te vinden qua registratie bij de commando's.

Je kan bij ze kijken op Facebook.
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
pi_148858066
quote:
1s.gif Op zondag 18 januari 2015 12:57 schreef AchJa het volgende:

[..]

Welke militairen? Die lui die allemaal wegbezuinigd zijn? Die bedoel je?
op Het Wapen is nauwelijks bezuinigd hoor ;)

quote:
0s.gif Op zondag 18 januari 2015 12:52 schreef Erasmo het volgende

Klopt maar die zijn er niet in een kwartier. De normale popo ook niet. Een militair/pliesieman op iedere hoek staat er alleen voor de bühne.
Bewaken moet je ook vooraf al doen. Nu met deze dreiging moet je ook niet afwachten en dan gaan rijden. KMar is gespecialiseerd op bewaken en beveiligen en eventueel heb je de natres nog.
  maandag 19 januari 2015 @ 22:24:19 #196
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_148859195
Op Rtl Crime (kanaal 120 bij Ziggo) nu een promotiedocu over de KMAR (om 22:00 begonnen) .
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
  maandag 19 januari 2015 @ 22:38:04 #197
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_148859750
quote:
1s.gif Op maandag 19 januari 2015 20:39 schreef Lotusss het volgende:

[..]

Dutch Stolen Valor doet aan hoor en wederhoor en hij is nergens te vinden qua registratie bij de commando's.

Je kan bij ze kijken op Facebook.
I know en ik heb daar weer ff rondgeneusd. Een ware heksenjacht is er ontstaan op alles en iedereen die nooit op uitzending is geweest. Zelfs ouwe baasjes die gewoon oud militair zijn (echter geen veteraan) worden daar opgeplempt want een hoop blik. Maar nergens een medaille te bekennen dat ze op uitzending zijn geweest wat ze dus ook niet pretenderen. Fucking Rubje acties daar. :r

Ik had in het verleden al zo'n vermoeden dat eea gigantisch uit de klauwen ging lopen op die pagina. Misschien binnenkort die zooi maar eens aanhangig maken bij defensie en zien wat die ervan vinden.

Deze bv:



Bijbehorende tekst:

quote:
Dutch Stolen Valor

Deze foto vonden wij zojuist op Facebook, een prachtig voorbeeld waarmee iemand laat zien wat het verschil is tussen een HELD en een nepper.
De man rechts op de foto heeft geen enkele verdere uitleg nodig, dit is een held, iemand die echt iets heeft toegevoegd.

Echter de man links is een een nepper, is geen veteraan, wel een oud militair, en zelfs oud officier, maar moet zich bewijzen met een borst vol prullaria, de man is nooit uitgezonden, maar heeft wel de grootste helden verhalen van zijn parate acties aan het oostfront, door hun alertheid spreken we geen Russisch, want ze hebben de koude oorlog gewonnen en voorkomen dat de 3e wereldoorlog uitbrak.
Majoor Gijs Tuinman Ridder Militaire Willemsorde wij salueren voor u.
en meneer links ..... tja
Link

Donder toch op man, wat heb je dan voor zielige FB page.

[ Bericht 12% gewijzigd door AchJa op 19-01-2015 22:50:02 ]
  maandag 19 januari 2015 @ 22:55:18 #198
13456 AchJa
Shut up!!!
  † In Memoriam † maandag 19 januari 2015 @ 22:55:48 #199
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_148860420
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 22:55 schreef AchJa het volgende:
En wie is "Dutch Stolen Valor" zelf eigenlijk?
Rubje :P
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 19 januari 2015 @ 22:56:24 #200
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_148860443
quote:
0s.gif Op maandag 19 januari 2015 22:55 schreef MaryMouse het volgende:

[..]

Rubje :P
Je zou het bijna denken ja... Wat een trieste vertoning.
En DSV heeft er ook bar weinig verstand van, commando's worden steevast met co aangeduid, jammer joh, het is cdo... Fucking lamme tak.

Daarbij vraag ik me af hoe ze aan al die zogenaamde "bevestigingen van defensie/ KCT" komen. Ik geloof er geen snars van dat ze dat zomaar krijgen.

[ Bericht 10% gewijzigd door AchJa op 19-01-2015 23:05:08 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')