abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_148329725
registreer om deze reclame te verbergen
125px-Flag_of_Vietnam.svg.png

LocationVietnam.png

Basisgegevens
OfficiŽle landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km≤ [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km≤ (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-AziŽ. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hŗ Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thŗnh Phố Hồ ChŪ Minh), het vroegere Saigon.

270px-Vm-map.png

Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling

a1e874ed4bcfe574519ef6bec761c7db.png

Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse JezuÔet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ NŰm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeŽn van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieŽn. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieŽn. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciŽle bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriŽle ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriŽle ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieŽn zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan ťťn miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeŽist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie

Vorig deel
TRV / Vietnam #4: Chķc Mừng Năm Mới (voor ons dan...)
TRV / Vietnam #5 ba ba ba

En het stuk van Godtje:

Reizen door Vietnam.

De vragen: Ik heb 4 weken is dat genoeg en waar moet ik heen zijn legio. Om mensen een helpende hand te bieden dit overzicht. Dit is uiteraard in bepaalde mate subjectief en smaken verschillen. Wij als FOK'ers zullen dit proberen te doen met een mening en zonder veroordeling want iedereen zoekt iets anders op zijn reis.

Vietnam is goed te doen ergens tussen de 3 weken (krap) en 5 weken. 5 weken hoef je logisch gezien dan niet op te schieten en in 3 weken en je wilt de 'basis' plaatsen zien dan zal je vast een beetje op moeten schieten. Dit stukje over reizen zullen we opbouwen van noord naar zuid. Of je van zuid naar noord gaat of andersom zal voor je reis plezier geen verschil maken en ook praktische nadelen zijn er niet echt te bedenken. Het voordeel van Vietnam is dat het langgerekt en je dus een rechte lijn kan volgen. Zowel aan het begin en aan het einde is een super grote stad met een groot internationaal vliegveld.

De steden van noord naar zuid zullen we met een 1tm 5 sterren beoordelen. Ook daar kan je genoeg discussie over voeren maar dat geeft iets makkelijker en sneller de verhoudingen tussen must see en nice to see aan.

Om te beginnen het kaartje met de besproken hoogtepunten:

map_of_vietnam.jpg

1: Hanoi: *****
Hanoi als startpunt gepakt vanwege logische reden. Veel mensen komen daar aan of eindigen. Vanaf daar zijn goede dagtrips te maken die ik zal benoemen in 2 & 3.
De hoofdstad met in de stedelijke gebieden ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Scooters en hectiek overal maar toch heel vriendelijk en fascinerend. Deze stad heeft mij bijzonder aangenaam verrast. Het noorden heeft de naam van kouder, afstandelijker en killer maar niks van dit alles wat mij betreft. Een absoluut hoogtepunt op een reis door Vietnam.

De stad zelf: *****

Must Sees

• Old Quarter en Ho Hoan Kiem Lake.
Om het meer kan je bijna niet heen midden in het oude gedeelte van de stad. Je hoeft niks te doen of te plannen maar ga gewoon lopen. Met een kaartje loop je zo overal heen en het is een lekkere wandeling afwisselend tussen goten en kleine straatjes. Probeer de kerk ook te vinden.
Toan_cnh_h_Hoan_Kim.jpg

• Hanoi Hilton (Hoa Lan gevangenis)
Een beruchte gevangenis. De amerikanen worden hier opgesloten. De propaganda vliegt je om de oren zoals wel vaker in de stad op historische plekken. Zeker in het noorden zijn ze nog steeds trots op hun overwinning.
Zeer interessant om de andere kant van het verhaal te zien.

• Vietnam Military History Museum
Voor mij een aangename verrassing. Misschien hou ik erg van wapentuig? Maar mijn vrouwelijke gezelschap van de dag vond het ook zeer boeiend. Gaat dicht voor de lunch en is niet elke dag open dus kijk wanneer je kan en zeker gaan.

• Ho Chi Minh Mausoleum
Een mausoleum…. een opgebaarde oude dictator en dan kan je er ook nog alleen in de ochtend heen en ook niet elke dag (pas ook op 3 maanden per jaar gaat hij naar Rusland voor een opfrissertje). Moet je dat wel zien?
Van mijn kant een volmondig ja. Met communistische discipline in de rij twee naast elkaar, handen uit de zakken, geen zonnebrillen, geen petten, niet lachen, niet praten en elke paar meter bewakers en ja ze duwen je door als je niet doorloopt. Voor me een oud mannetje met een communistische pet met zijn kleindochter beide tot tranen geroerd als ze uncle Ho zien liggen.

Het is een attractie ik ben twee keer gegaan!

Op het zelfde terrein ook zijn woning en het Ho Chi Minh museum voor meer propaganda;.. nice to see maar als je er toch bent een must see.

Nice to see:

• puppet theatre

• meer meren door de stad verspreid

2: Sapa ****

Een idyllisch bergdorp of een plaag van verkoopsters. 14 uur met de trein vanaf Hanoi en nog een uur met de bus de bergen in. Soms zo mistig dat je niks ziet en soms zo koud dat je echt winterkleding nodig hebt. Je komt op ongeveer op 100 meter van China als je een beetje oplet.

Populair zijn de wandelingen inclusief homestay. Als je niet van wandelen houdt dan heb je hier weinig te zoeken denk ik. De meeste mensen doen trips vanuit Hanoi (overal te boeken in Hanoi) met de nachttrein naar Sapa waar je in de ochtend aan zal komen. Rond een uurtje of 10 met je gids de bergen in voor een stevige wandeling inclusief lunch. Water wel zelf meenemen of altijd bij je hebben. Maar dat raad ik bijna in elk dorp aan om gewoon water bij je te hebben. Rond een uur of 4 zal je bij je gezin voor die avond aankomen.

De meeste mensen die ik heb gesproken waren allemaal enthousiast. De families uitermate vriendelijk en zeer royaal met Happy Water (rijstewijn). In de avond bij vader en zijn vrienden en eventueel zoons aan tafel en daarna op de zolder in de slaapzak (hoef je niet zelf mee te nemen).

De volgende dag wederom een wandeling inclusief lunch om rond 3 uur weer in Sapa aan te komen. Daar heb je nog een paar uur om het dorp te verkennen voor je weer die avond terug gaat in de nachttrein. Je bent dan 3 nachten weg uit Hanoi.

Dit is een typische standaard trip die het meeste geboekt wordt. Sommige mensen gaan 1 dag en als je gek bent op bergen en wandelingen kan je het nog veel pittiger maken en een week blijven met zeer zware trekkingen van meerdere dagen.

De omgeving vond ik prachtig met alle rijstvelden en de mist in de ochtend. 1 van mijn favorieten en persoonlijk voor mij 5 sterren. Objectief heb ik hem op 4 gezet voor nu.

3: Ha Long Bay *****

Iedereen kent de beelden. Prachtig werkelijk waar. Je Vietnam trip is denk ik niet compleet zonder te kijken. Een uurtje of 5 tot 6 met de bus vanuit Hanoi en zo doen ook de meeste mensen dat weer. Overal te boeken in Hanoi je dag rugzak mee met schoon ondergoed en de bus in.

De meeste mensen boeken de trip met de bus naar Ha Long Bay, daar de boot op om flink de bay in te varen voor enkele uren. Daar een overnachting, de volgende dag wat meer varen, een kajak, waterfiets of een drijvend dorp bezoeken. Sommige hebben extreme dingen zoals Jet Ski's en de tweede avond slapen op een eiland.

Je hebt extreem goedkope boten, je hebt extreem dure boten, je hebt feestbooten of karaoke boten. Er is keuze voor iedereen. Ik zat op een een meer partyboot en heb me eigenlijk wel vermaakt. Karaoke is niet mijn ding en een luxe romantische boot in mijn eentje was ook niks. Maar er is echt voor elk wat wils. Het is niet goedkoop in vergelijking met andere dingen in Vietnam.

1.jpeg.jpg

4: Ninh Binh *
The poor mans Ha Long Bay ooh wel gehoord. Wederom een dagtrip vanuit Hanoi of een stop op weg van of naar het zuiden. Ik was niet onder de indruk. Het was ook koud en regenachtig en zo een leuke groep had ik niet dus mijn mening is misschien iets wat negatief gekleurd. Zonde van mijn tijd niet maar ik zou ook zeker niet terug gaan. Leuk als je heel ruim de tijd (misschien) maar als je 3 weken hebt zou ik het lekker laten voor wat het is.

Wat is het? Het komt er op neer dat je 4 uur in een roeiboot zit wederom langs rotsen en door grotten vandaar de Ha Long bay vergelijking. Voor de rest vrij veel bedelaars in andere bootjes en verkopende roeiers die van geen ophouden weten.

ninh%20binh.jpg

5: Hue ***
De eerste echte zelfstandige stop na Hanoi. Een uurtje of 16 met de bus vanaf Hanoi dus een nachtbus rit. Wat is er te zien… met name de Citidel en een aardige stad om ook weer lekker door heen te lopen. De citadel kan je je zeker een halve tot hele dag vermaken.
Leuke stad voor pak hem beet 2 nachten. Zeker voor of na zo een lange busreis. Het is een stad die je eventueel kan overslaan als je krap zit ik geef het voor nu 3 sterren.

hue-citadel.jpg

6: Hoi An (Da Nang) ****
Voor het eerst de mogelijkheid tot strand. Beperkt en klein strand maar een mogelijkheid. De temperatuur loopt vanaf Hue ook flink op ten opzichte van het noorden.
Da Nang is een moderne en lelijke rotstad wat mij betreft. Hoi An is prachtig met zijn haven en het werkelijk waar heerlijke dorp. In ongeveer 45 min zit je op de scooter langs de strand weg in Da Nang vanaf Hoi An.

Aanraders:

• Haven
• Markt
• Kleren laten maken
• Volle maan lichtjes
• Marmeren Tempel (tussen Da Nang en Hoi An in).


7: Nha Trang ***
Een badplaats niets minder of meer. Kan je je er vermaken? Als je een beetje wil stappen en feesten en op het strand liggen zeker. Je kan er duiken en snorkelen maar dat vond ik er erg tegenvallen in vergelijking met bijvoorbeeld Maleisie. Het strand is goed en schoon. Geen strand mens dan kan ik me 1 of 2 sterren voorstellen en kan je het rustig overslaan. Hou je wel van strand en een feestje voor een paar dagen kan ik me voorstellen dat je zeker even wilt liggen voor een paar dagen.

Ik was er wel aan toe na het koude noorden en met een gezellige groep. Ik ben er zelfs 4 dagen gebleven. Het waterpark op een eiland waar je met kabelbaan heen gaat vond ik ook erg geestig. Wat is er te doen eventueel:

• Strand
• Waterpark Vin Pearl
• Snorkelen/duiken
• Modderbaden (heerijk relaxt met een kater)

nha-trang-1.jpg

8: Da Lat ***
De meningen zijn er over verdeeld. Wederom een bergdorp waar je een hoop buiten activiteiten kan ondernemen. Als dat je ding is is er hier zat te doen. Paardrijden, fietsen, wandelen, etc etc.
Ik vond het dorp zelf afzichtelijk en ongezellig ik vond de bergen prachtig en ik heb er heerlijk gefietst en genoten van de aardbeien plantages.

Buiten activiteiten. Als je moet kiezen tussen twee bergdorpen zou ik Sapa aanraden want dat vond ik veel mooier en kan je Da Lat overslaan als je krap zit of niet sportief in de bergen wil zijn.
Het ligt een uurtje of 6 vanaf Nha Trang met de bus.

Dit is trouwens wel de plaats voor de Easy Riders! Achterop voor 1 of meerdere dagen bij een motorrijder. Geweldig leuk! Echt heel erg leuk en de oorsprong in Da Lat dus en je kan meerdere richtingen op. Vraag mede reizigers of ze het al hebben gedaan voor een leuke kerel. Ze laten je leuke dingen zien en ontzettend gezellig. Ik ben zo van Da Lat naar Mui Ne gegaan. Aanrader!

9: Mui Ne *
Een badplaats wederom. Ik kan er erg kort over zijn. Je hebt hier eigenlijk alleen iets te zoeken als je wil windsurfen of kitesurfen en ook dan alleen in het seizoen.
Het strand is 1 meter breed en je kop gaat er af door alle kitesurfers dus om te liggen heb je hier niks te zoeken.

5 sterren als je wilt kiten (1 van de beste plekken van de wereld) 1 ster voor de rest. Heel misschien 2 sterren voor de zandduinen maar die vond ik ook maar druk en overschat.


10: Ho Chi Minh / Saigon ****
Want Saigon zo is hoe de zuiderlingen het gewoon nog noemen. Plek 10 die ik beschrijf en voor mij de laatste. Misschien wil iemand nog de Mekong Delta als 11e doen want daar had ik helaas geen tijd meer voor. Had ik wel graag gedaan. Ik was na bijna 5 weken ook wel Vietnam moe en wilde verder. Daarom heb ik Ho Chi Min niet gedaan zoals ik het misschien anders had gedaan. Ik heb teveel dure wijken en clubs gezien.

Absolute must om te zien Cu Chi tunnels. Ik zou zeggen ga met het openbaar vervoer en niet georganiseerd. De organisaties gaan bijna uitsluitend vroeg in de ochtend. Dus op eigen gelegenheid in de middag is het veeleer rustiger.

Te doen:

• War Remnants Museum


Dit was Vietnam te bereizen ergens tussen de 3 en 5 weken.

Persoonlijke schatting hoe lang wat leuk is:

1: Hanoi 5 nachten
2: Sapa 1 homestay nacht 2 nachttrein nachten
3: Ha Long Bay 2 nachten in de bay
4: Nimh Binh 1 nacht
5: Hue 2 nachten
6: Hoi An 3 tot 4 nachten
7: Nha trang 2 tot 4 nachten
8: Dalat 2 nachten
9: Mui Ne 7 Nachten als je gaat Kiten anders 1 of 0
10: Saigon 4 nachten
11: Mekong Delta 4 nachten

[ Bericht 1% gewijzigd door liesje1979 op 26-03-2016 00:46:32 ]
"Isaac Newton invented gravity because some asshole hit him with an apple"
pi_148329753
Ok de vorige zat vol, dus ff nieuwe aangemaakt.
Laatste post uit het vorige deel:

quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 20:21 schreef Maarten1 het volgende:
Hoi, vraag:
Ik ga met m'n broer twee weken naar Vietnam en we vliegen op Ho Chi Minh, we willen twee a drie dagen blijven. Wat is een goede plek om te verblijven, wat is centraal? In Bangkok heb je bv Kao San Road, wat is de plek in Ho Chi Minh?
"Isaac Newton invented gravity because some asshole hit him with an apple"
pi_148330428
quote:
0s.gif Op zondag 4 januari 2015 20:22 schreef Maarten1 het volgende:
Ok de vorige zat vol, dus ff nieuwe aangemaakt.
Laatste post uit het vorige deel:

[..]

Backpackers gedeelte daar ligt erg goed, aan dit "park"

http://goo.gl/maps/Si88j
pi_148424640
registreer om deze reclame te verbergen
Dai Huy Hoang Hotel
283 Phạm Ngũ L„o
Ho Chi Minh City
Vietnam
*let op: 283 is het nummer van de steeg. het hotel zit daar weer op nummer 22.

Hier sliep ik een paar weken geleden, perfecte locatie! Een gezellige steeg, precies in het gezellige gedeelte.

Wij moesten 300.000 dong betalen voor een 4 persoons kamer. Wel even bellen van tevoren en reserveren anders sturen ze je naar het hotel er naast en die is iets duurder, maar ook iets netter!
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_148630516
Thx, goedkoop hotelletje geboekt in de buurt van dat park.

Nog een vraag, ik weet niet of iemand het toevallig weet maar:
Visumaanvraag moeten we voor 2 personen doen, als de een het formulier/paspoort/pasfoto's meegeeft aan de ander, kan die dan daarmee het visum voor de andere persoon ook ophalen bij de ambassade, of moet ieder dat persoonlijk voor zichzelf doen?
"Isaac Newton invented gravity because some asshole hit him with an apple"
pi_148644836
Bij de Vietnamese ambassade in Den Haag hoef je niet persoonlijk er bij te zijn om een visum te kopen.

Als je een rondreis maakt, is het wel aanzienlijk goedkoper om je visum in Cambodja te kopen. Daar kost hij 60 dollar
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
  dinsdag 13 januari 2015 @ 19:48:10 #7
62913 Blik
The one and Only!
pi_148651562
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 16:37 schreef Marvelous het volgende:
Bij de Vietnamese ambassade in Den Haag hoef je niet persoonlijk er bij te zijn om een visum te kopen.

Als je een rondreis maakt, is het wel aanzienlijk goedkoper om je visum in Cambodja te kopen. Daar kost hij 60 dollar
Dat is fors omhoog gegaan dan in de tussentijd, ik kan me herinneren dat ik in 2007 25 of 30 dollar betaalde per visum in Cambodja. Daar hoef je er dan ook niet bij te zijn, paspoort afgeven bij je hostel en een dag later zat er een visum in geplakt :)
pi_149032278
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 19:48 schreef Blik het volgende:

[..]

Dat is fors omhoog gegaan dan in de tussentijd, ik kan me herinneren dat ik in 2007 25 of 30 dollar betaalde per visum in Cambodja. Daar hoef je er dan ook niet bij te zijn, paspoort afgeven bij je hostel en een dag later zat er een visum in geplakt :)
Nu rekenen de hostels en hotels 65 dollar voor die service
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_149176276
Beetje OT maar afgelopen juni in Cambodia 30 dollar zoiets betaald voor het visum gewoon op het vliegveld kon er op wachten
lets get lost, i know the way.
pi_149240369
Cambodja,

Visum voor Cambodja is inderdaad on arrival en kost 30 dollar (was 20).

Als je over land binnen komt zal je waarschijnlijk iets meer moeten afrekenen ivm corruptie toeslag. Aangezien je dan toch niet meer terug kan kunnen ze vragen wat ze willen...

Verder is het land wel een aanrader!
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_150736190
Ik heb het plan om in Hanoi een motor/scooter te kopen, en dan in 4 weken af te zakken richting Saigon.

Las hier op div. fora goede verhalen over.

Meer ervaringsdeskundigen hier? :)
  dinsdag 17 maart 2015 @ 15:23:50 #12
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_150736443
Prachtig land, krijg weer kippenvel als ik de foto's terug zie. Iedereen die Vietnam overweegt, gaan!
pi_150737729
Ik ga in september weer O+
  dinsdag 17 maart 2015 @ 20:23:27 #14
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_150746966
Visum voor Vietnam? Laatste keer, heel wat jaarjes geleden moesten we in Bangkok 2 dagen op een visum wachten. Nu is dat toch on arrival. Hoop het wel want we vertrekken al over 2 weken. Wie weet?
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  dinsdag 17 maart 2015 @ 23:18:09 #15
410299 MartijnUK
Nu MartijnNZ...
pi_150756572
Nee on arrival is het niet, maar dat kan wel als je via bepaalde websites een uitnodigingsbrief aanvraagt
Je moet van te voren een visum hebben :)
Ik heb onlangs http://www.cheapvietnamvisa.net/ gebruikt
pi_150761795
Als je al in AziŽ bent kun je dit goedkoper aanvragen in de omringende landen.
Pain is temporary, pride is forever
  woensdag 18 maart 2015 @ 21:07:45 #17
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_150788854
quote:
0s.gif Op woensdag 18 maart 2015 05:13 schreef FreeShooter het volgende:
Als je al in AziŽ bent kun je dit goedkoper aanvragen in de omringende landen.
Ja, dan wel. Ooit wel eens in Bangkok naar de Vietnamese ambassade geweest en, ik dacht, 2 dagen later paspoort weer opgehaald. Maar deze keer slechts een korte stopover in Kuala Lumpur en dan doorvliegen naar Saigon. Dus dat gaat 'm helaas niet worden deze keer.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_150798701
Hoeveel weken zouden jullie voor deze trip uittrekken?

Vervoer: motor

Het moet geen haast reis worden, dus reken het ruim :)

11043338_10204064326824793_229242677557251860_o.jpg
pi_150800305
67 uur.

Ligt er aan in welke steden je stopt en wat je wil gaan doen, ga je niet naar ha long bay? Sommige mensen vinden 1 dag genoeg om ankor wat te bezoeken, anderen trekken er een week voor uit.
Ik zou kijken in welke steden je wil stoppen en wat je er wil doen, geeft een beter idee van je plannen.
Voor vietnam zou ik zeggen zn week of 4~5 en cambodia 2~3, de route die je van thailand naar laos, en het noorden van laos neemt weet ik niet echt iets van.
Tevens, als je met de motor gaat, ik heb vernomen dat dat thakaek loop(spelling ontgaat me nu) een van de mooiste is, maar goed, volledig uit de route maar gewoon een tip.
pi_150860486
Dit jaar na 12 jaar weer eens een keertje terug naar Vietnam. Ben erg benieuwd wat er allemaal veranderd is! We willen een paar steden aandoen. Als we bijvoorbeeld van HCM naar Nha trang willen is dan de trein de beste optie? En wat zou dat kosten?
Moo
pi_150865968
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 20:28 schreef Zuivelkoe het volgende:
Dit jaar na 12 jaar weer eens een keertje terug naar Vietnam. Ben erg benieuwd wat er allemaal veranderd is! We willen een paar steden aandoen. Als we bijvoorbeeld van HCM naar Nha trang willen is dan de trein de beste optie? En wat zou dat kosten?
Ik zou gewoon vliegen denk ik...wij vlogen van Hanoi naar Danang echt voor $40 ofzo
pi_150869773
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 maart 2015 20:28 schreef Zuivelkoe het volgende:
Dit jaar na 12 jaar weer eens een keertje terug naar Vietnam. Ben erg benieuwd wat er allemaal veranderd is! We willen een paar steden aandoen. Als we bijvoorbeeld van HCM naar Nha trang willen is dan de trein de beste optie? En wat zou dat kosten?
Zou eerst naar Dalat gaan als ik jou was. Met de bus binnen 7 uurtjes voor nog geen 10 dollar
pi_150885925
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 00:07 schreef opabrutus het volgende:
Hoeveel weken zouden jullie voor deze trip uittrekken?

Vervoer: motor

Het moet geen haast reis worden, dus reken het ruim :)

[ afbeelding ]
Denk dat je dan meer in maanden moet gaan praten.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  vrijdag 17 juli 2015 @ 06:30:06 #24
437273 Kenzi
Living in China
pi_154407055
Ik ga in Oktober naar Vietnam, waarschijnlijk Da Nang. Naast de gebruikelijke uitstapjes (Hoi An, Hue) zijn er nog bepaalde dingen die je gedaan moet hebben in Da Nang?

Zit in ieder geval te denken om een scooter te huren en beetje rond te rijden. Is zo'n ding huren een beetje makkelijk daar?
  vrijdag 17 juli 2015 @ 08:38:42 #25
62913 Blik
The one and Only!
pi_154407737
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 maart 2015 17:14 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Denk dat je dan meer in maanden moet gaan praten.
Ja, zeker 3 maanden. Minimum.
pi_154408232
Nog 51 dagen O+
Ik blijf vooral in HCMC, mijn vriend komt daar vandaan en heeft daar nog veel familie. Ik wilde eigenlijk een paar dagen ergens anders heen, maar daar hebben we misschien geen tijd voor. We gaan namelijk een traditioneel verloving/trouwfeest geven daar :P. Moeten nog veel regelen.
Mijn moeder komt ook en gaat tussendoor wel naar Da Nang/Hoi An/Hue. Misschien kan ik toch nog een paar dagen met haar meepakken, we will see :P
  vrijdag 17 juli 2015 @ 10:17:23 #27
62913 Blik
The one and Only!
pi_154408967
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 09:28 schreef Miezziej het volgende:
Nog 51 dagen O+
Ik blijf vooral in HCMC, mijn vriend komt daar vandaan en heeft daar nog veel familie. Ik wilde eigenlijk een paar dagen ergens anders heen, maar daar hebben we misschien geen tijd voor. We gaan namelijk een traditioneel verloving/trouwfeest geven daar :P. Moeten nog veel regelen.
Mijn moeder komt ook en gaat tussendoor wel naar Da Nang/Hoi An/Hue. Misschien kan ik toch nog een paar dagen met haar meepakken, we will see :P
Gaaf zeg. Zou zonde zijn als je in een voor jou vreemd land gaat trouwen en dan alleen HCMC gaat zien. Zou zeker nog wel even weggaan, al is het maar naar Da Lat...
  vrijdag 17 juli 2015 @ 10:21:00 #28
62913 Blik
The one and Only!
pi_154409031
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 00:07 schreef opabrutus het volgende:
Hoeveel weken zouden jullie voor deze trip uittrekken?

Vervoer: motor

Het moet geen haast reis worden, dus reken het ruim :)

[ afbeelding ]
Gave roadtrip

Zoals ik al hierboven zei, denk dat je zeker 3 maanden nodig gaat hebben als je tenminste ook gewoon rustig aan doen en bepaalde dingen wilt zien. Ik zou zeker nog een aantal zaken toevoegen aan je rit, die er nu niet opstaan.

Sapa (rit ernaartoe Hanoi moet fantastisch zijn, hoog de bergen in)
Halong Bay (must-do)
Mekong-rivier.
pi_154409059
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2015 00:07 schreef opabrutus het volgende:
Hoeveel weken zouden jullie voor deze trip uittrekken?

3 maanden. Meer als kan.
Is het niet leuker om via Laos naar beneden/boven te gaan?
pi_154409489
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 10:17 schreef Blik het volgende:

[..]

Gaaf zeg. Zou zonde zijn als je in een voor jou vreemd land gaat trouwen en dan alleen HCMC gaat zien. Zou zeker nog wel even weggaan, al is het maar naar Da Lat...
In 2013 ook geweest, dus niet 100% vreemd :9 Toen ook niet veel weggeweest, alleen naar Can Tho en Vung Tau.
Mijn schoonmoeder wil graag nog langs Ben Tre deze keer, omdat dat de geboorteplaats is van haar moeder.

Maarja, Vietnamezen zijn niet zo van het plannen in mijn ervaring, dus ik zie wel wat we gaan doen :+ Mijn vriend is vroeger vaak naar Da Lat geweest, dus als we zouden moeten kiezen tussen bijv. Da Nang of Da Lat, zou hij liever naar Da Nang gaan.
  vrijdag 17 juli 2015 @ 10:54:27 #31
62913 Blik
The one and Only!
pi_154409670
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 10:45 schreef Miezziej het volgende:

[..]

In 2013 ook geweest, dus niet 100% vreemd :9 Toen ook niet veel weggeweest, alleen naar Can Tho en Vung Tau.
Mijn schoonmoeder wil graag nog langs Ben Tre deze keer, omdat dat de geboorteplaats is van haar moeder.

Maarja, Vietnamezen zijn niet zo van het plannen in mijn ervaring, dus ik zie wel wat we gaan doen :+ Mijn vriend is vroeger vaak naar Da Lat geweest, dus als we zouden moeten kiezen tussen bijv. Da Nang of Da Lat, zou hij liever naar Da Nang gaan.
Da Nang is wel ongeveer de minst interessante plek waar je naartoe kan gaan. Dan zou ik veel eerder een taxi of bus pakken naar Hoi An.
pi_154409883
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 10:54 schreef Blik het volgende:

[..]

Da Nang is wel ongeveer de minst interessante plek waar je naartoe kan gaan. Dan zou ik veel eerder een taxi of bus pakken naar Hoi An.
Okee, bedankt voor de tip!
Ik denk dat ik mij gewoon ga aansluiten bij mijn moeder, waar ze op dat moment ook is :P Dus 33% kans op Da Nang, Hoi An of Hue :+
  vrijdag 17 juli 2015 @ 11:08:31 #33
62913 Blik
The one and Only!
pi_154409939
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 11:05 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Okee, bedankt voor de tip!
Ik denk dat ik mij gewoon ga aansluiten bij mijn moeder, waar ze op dat moment ook is :P Dus 33% kans op Da Nang, Hoi An of Hue :+
Da Nang zou ik niet eens de moeite voor nemen. Google maar eens afzonderlijk op foto's voor Da Nang, Hoi An en Hue. Bij de laatste 2 krijg je allemaal mooie foto's van oude gebouwen. Bij Da Nang krijg je alleen maar foto's van een middelmatige brug... Zegt genoeg denk ik.
pi_154409969
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 11:08 schreef Blik het volgende:

[..]

Da Nang zou ik niet eens de moeite voor nemen. Google maar eens afzonderlijk op foto's voor Da Nang, Hoi An en Hue. Bij de laatste 2 krijg je allemaal mooie foto's van oude gebouwen. Bij Da Nang krijg je alleen maar foto's van een middelmatige brug... Zegt genoeg denk ik.
En Lady Buddha niet te vergeten :+
Maar ik zal toegeven, stiekem heeft Hoi An mijn voorkeur :P
pi_154410488
HCMC - Nha Thrang zou ik gewoon vliegen, met Jetstar oid.

Verder weet ik niet wat de ervaringen zijn van eerdere bezoeken jaren geleden, maar Nha Thrang is nu een Russisch Benidorm geworden :P Volgestampt met betonnen hotelkolossen, en het is er continu een bouwput.
Je kan de Russen er ook zo uit pikken, vanwege hun curieuze kledingsmaak :P En de mannen zijn vrijwel allemaal ex-militair, incl. dito lomp gedrag. Heeft te maken met de voormalige Russische marinebasis/vliegbasis denk ik. Het oude militaire vliegveld wordt nu gebruikt door oud-militaire hobbypiloten. Antieke Russische propellervliegtuigjes en een enkele straaljager die af en toe boven de stad cirkelt :)
Opzich wel grappig om mee te maken verder, als de menukaarten niet deels in het engels zijn maar in het Russich/Vietnamees incl. alle uithangborden en gevelreclame; Maar ik vond Nha Thrang zelf persoonlijk geen reet aan en alle tripjes en tours hebben we buiten en om Nha Thrang gedaan.

Hoi An zelfde, dat was gewoon het Vietnamese equivalent voor Volendam. Iig het centrum.

Hue vond ik wel erg tof :)
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_154413018
Ik ga in November 3,5 week alleen backpacken in Vietnam, nu heb nog geen ticket gekocht, aangezien ik nog twijfel of ik rechtstreeks naar Vietnam vlieg (ik heb nog geen visum)

Of ga ik via Bangkok, regel ik daar een visum en vlieg ik naar Vietnam (of rij met de bus via Cambodja)

Ik heb het idee dat de vliegtickets behoorlijk schelen in prijs (ik zie voor Bangkok tickets regelmatig voor §450 maar naar Hanoi gaan de prijsen vaak al richting de §600 en ik twijfel nog erg of ik via Angkor Wat ga reizen.

Zijn hier mensen die mij hier in kunnen adviseren, ik ben vorig jaar 3 weken in Thailand geweest dus weet wel een beetje hoe het er daar aan toe gaat :)
pi_154413109
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 13:33 schreef rufus666 het volgende:
Ik ga in November 3,5 week alleen backpacken in Vietnam, nu heb nog geen ticket gekocht, aangezien ik nog twijfel of ik rechtstreeks naar Vietnam vlieg (ik heb nog geen visum)

Of ga ik via Bangkok, regel ik daar een visum en vlieg ik naar Vietnam (of rij met de bus via Cambodja)

Ik heb het idee dat de vliegtickets behoorlijk schelen in prijs (ik zie voor Bangkok tickets regelmatig voor §450 maar naar Hanoi gaan de prijsen vaak al richting de §600 en ik twijfel nog erg of ik via Angkor Wat ga reizen.

Zijn hier mensen die mij hier in kunnen adviseren, ik ben vorig jaar 3 weken in Thailand geweest dus weet wel een beetje hoe het er daar aan toe gaat :)
Voor het visum hoef je het niet te doen. Visum kan je in NL regelen of kan je on arrival doen. Dus dat lijkt mij geen motivatie om via bangkok te gaan.
  vrijdag 17 juli 2015 @ 14:11:27 #38
62913 Blik
The one and Only!
pi_154414214
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 13:33 schreef rufus666 het volgende:
Ik ga in November 3,5 week alleen backpacken in Vietnam, nu heb nog geen ticket gekocht, aangezien ik nog twijfel of ik rechtstreeks naar Vietnam vlieg (ik heb nog geen visum)

Of ga ik via Bangkok, regel ik daar een visum en vlieg ik naar Vietnam (of rij met de bus via Cambodja)

Ik heb het idee dat de vliegtickets behoorlijk schelen in prijs (ik zie voor Bangkok tickets regelmatig voor §450 maar naar Hanoi gaan de prijsen vaak al richting de §600 en ik twijfel nog erg of ik via Angkor Wat ga reizen.

Zijn hier mensen die mij hier in kunnen adviseren, ik ben vorig jaar 3 weken in Thailand geweest dus weet wel een beetje hoe het er daar aan toe gaat :)
Angkor Wat is wel zonde als je dat mist. Aan de andere kant slokt het wel veel tijd op. Ik heb toendertijd wel de route via Bangkok gedaan en vervolgens via Cambodja naar Vietnam gegaan. 5 weken weggeweest en had ook niet minder moeten zijn.
pi_154548281
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 06:30 schreef Kenzi het volgende:
Ik ga in Oktober naar Vietnam, waarschijnlijk Da Nang. Naast de gebruikelijke uitstapjes (Hoi An, Hue) zijn er nog bepaalde dingen die je gedaan moet hebben in Da Nang?

Zit in ieder geval te denken om een scooter te huren en beetje rond te rijden. Is zo'n ding huren een beetje makkelijk daar?
Ik woon nu ruim een jaar in Da Nang en ben in oktober ook nog hier. Als je wilt kan ik je wel wat leuke plekken laten zien. En een scooter huren is erg makkelijk ja. Elk hostel/hotel verhuurd ze of weet waar je ze kan huren.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_154548871
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 10:54 schreef Blik het volgende:

[..]

Da Nang is wel ongeveer de minst interessante plek waar je naartoe kan gaan. Dan zou ik veel eerder een taxi of bus pakken naar Hoi An.
Totaal niet mee eens. In mijn beleving is Hoi An vrij klein, erg toeristisch en ben je er in 2 dagen wel uitgekeken. Da Nang is pas de laatste jaren echt toeristen aan gaan trekken en daardoor is de stad best modern. De boulevard is prachtig verlicht bij nacht en de bruggen die de twee stukken stad aan elkaar verbinden zijn allemaal relatief nieuw. Daarnaast heeft het een hoop prachtige plekken binnen een paar uur rijden zoals "Son Tra mountain, Marble mountains, Hai Van pass" en nog genoeg andere wat beter verborgen plekken. Verder zijn de stranden in Da Nang een stuk mooier.

Dit alles is slechts mijn mening.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  woensdag 22 juli 2015 @ 19:06:39 #41
62913 Blik
The one and Only!
pi_154549025
quote:
2s.gif Op woensdag 22 juli 2015 19:01 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Totaal niet mee eens. In mijn beleving is Hoi An vrij klein, erg toeristisch en ben je er in 2 dagen wel uitgekeken. Da Nang is pas de laatste jaren echt toeristen aan gaan trekken en daardoor is de stad best modern. De boulevard is prachtig verlicht bij nacht en de bruggen die de twee stukken stad aan elkaar verbinden zijn allemaal relatief nieuw. Daarnaast heeft het een hoop prachtige plekken binnen een paar uur rijden zoals "Son Tra mountain, Marble mountains, Hai Van pass" en nog genoeg andere wat beter verborgen plekken. Verder zijn de stranden in Da Nang een stuk mooier.

Dit alles is slechts mijn mening.
Dan is het misschien een aardige uitvalsbasis, maar je gaat mij niet zeggen dat Da Nang zelf interessanter is dan Hoi An vanwege een mooi verlichte boulevard en een paar bruggen.
pi_154549298
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 19:06 schreef Blik het volgende:

[..]

Dan is het misschien een aardige uitvalsbasis, maar je gaat mij niet zeggen dat Da Nang zelf interessanter is dan Hoi An vanwege een mooi verlichte boulevard en een paar bruggen.
Niet vanwege die redenen nee. Maar het verbaasd mij dat mensen 5 dagen ofzo in Hoi An blijven en Da Nang overslaan. Ik probeer niet te zeggen dat Hoi An niet de moeite waard is, maar het is vrij klein. Als je dan toch vijf dagen hebt heeft Da Nang ook zeker genoeg te bieden.

Verder vind ik wel dat Da Nang en haar omgeving meer te bieden heeft. Minder bekend maar daarom niet minder leuk. Maar uiteindelijk is het van het centrum van Da Nang naar het centrum van Hoi An slechts 45 min. met de scooter. Maar Da Nang is beter gelegen voor al het moois dat de omgeving te bieden heeft.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  woensdag 22 juli 2015 @ 23:21:29 #43
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_154556278
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 19:06 schreef Blik het volgende:

[..]

Dan is het misschien een aardige uitvalsbasis, maar je gaat mij niet zeggen dat Da Nang zelf interessanter is dan Hoi An vanwege een mooi verlichte boulevard en een paar bruggen.
Niet blijven teren op +/- 10 jaar oude info Blik. Da Nang heeft nu een hele mooie boulevard met schitterende stranden en veel strandtenten. Hotels aan de boulevard en het blok daar vlak achter zijn uitstekend. Restaurants allemaal perfect eten voor een habbekrats. Ook voldoende bars nu die tot in de late uurtjes open blijven.

In Hoi An vind je ook wel goede restaurants, maar dan moet je wel een paar km richting Cua Dai rijden/lopen, buiten het toeristische centrum dus. Daarnaast zijn alle hotels in Hoi An redelijk gedateerd en stevig aan de prijs. Stranden van Cua Dai zijn in ťťn woord RUK. Mogelijk dat er in de loop der jaren behoorlijk wat zand is verdwenen want je ziet buiten de enkele strandtent daar bijna geen badgasten meer. (April 2015)

Met een hotel in Da Nang en een daagje per scooter naar Hoi An ben je beter uit, heb je meer comfort en bespaar je aanzienlijk wat geld uit. En het vliegveld is ook nog eens op 5 minuten rijden van de boulevard.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  donderdag 23 juli 2015 @ 03:24:09 #44
437273 Kenzi
Living in China
pi_154558885
quote:
2s.gif Op woensdag 22 juli 2015 19:17 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Niet vanwege die redenen nee. Maar het verbaasd mij dat mensen 5 dagen ofzo in Hoi An blijven en Da Nang overslaan. Ik probeer niet te zeggen dat Hoi An niet de moeite waard is, maar het is vrij klein. Als je dan toch vijf dagen hebt heeft Da Nang ook zeker genoeg te bieden.

Verder vind ik wel dat Da Nang en haar omgeving meer te bieden heeft. Minder bekend maar daarom niet minder leuk. Maar uiteindelijk is het van het centrum van Da Nang naar het centrum van Hoi An slechts 45 min. met de scooter. Maar Da Nang is beter gelegen voor al het moois dat de omgeving te bieden heeft.
Dat was voor ons ook de bedoeling. Hotel in Da Nang, scooter huren en dan de omgeving verkennen. Hoi An, misschien Hue en/of My Son.

Is rijden daar een beetje te doen op scooter? Ben China gewend dus zou op zich wel moeten lukken denk ik.
pi_154559124
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 03:24 schreef Kenzi het volgende:

[..]

Dat was voor ons ook de bedoeling. Hotel in Da Nang, scooter huren en dan de omgeving verkennen. Hoi An, misschien Hue en/of My Son.

Is rijden daar een beetje te doen op scooter? Ben China gewend dus zou op zich wel moeten lukken denk ik.
Prima te doen hoor, helemaal als je al ervaring hebt in China. Alleen de weg kan soms wat te wensen overlaten dus altijd even kijken voor gaten in het wegdek.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  donderdag 23 juli 2015 @ 09:13:16 #46
62913 Blik
The one and Only!
pi_154560019
quote:
1s.gif Op woensdag 22 juli 2015 23:21 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Niet blijven teren op +/- 10 jaar oude info Blik. Da Nang heeft nu een hele mooie boulevard met schitterende stranden en veel strandtenten. Hotels aan de boulevard en het blok daar vlak achter zijn uitstekend. Restaurants allemaal perfect eten voor een habbekrats. Ook voldoende bars nu die tot in de late uurtjes open blijven.

In Hoi An vind je ook wel goede restaurants, maar dan moet je wel een paar km richting Cua Dai rijden/lopen, buiten het toeristische centrum dus. Daarnaast zijn alle hotels in Hoi An redelijk gedateerd en stevig aan de prijs. Stranden van Cua Dai zijn in ťťn woord RUK. Mogelijk dat er in de loop der jaren behoorlijk wat zand is verdwenen want je ziet buiten de enkele strandtent daar bijna geen badgasten meer. (April 2015)

Met een hotel in Da Nang en een daagje per scooter naar Hoi An ben je beter uit, heb je meer comfort en bespaar je aanzienlijk wat geld uit. En het vliegveld is ook nog eens op 5 minuten rijden van de boulevard.
Zolang geleden is het nog niet hoor :)

Maar afgaande op de plaatjes wordt ik nog steeds niet warm van Da Nang, en ik zou Da Nang al helemaal niet gebruiken als uitvalsbasis om van daaruit Hoi An te bezoeken in ieder geval.
pi_154561696
Ik ben op de motor door Da Nang gereden en even gestopt voor een kop koffie, maar mijn eerst indruk was niet top. Hoi An was een welkome afwisseling na 4 dagen kleine dorpjes gezien te hebben.

Hoi An heeft voor elk wat wilt. Ik heb genoten van het voedsel in Vietnam, en in Hoi An is er een leuk aanbod aan goede restaurantjes/straatvoedsel. Ook hangt er een relaxte sfeer en heb je er weinig last van drukte op straat met verveer enzo
pi_154570304
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 14:11 schreef Blik het volgende:

[..]

Angkor Wat is wel zonde als je dat mist. Aan de andere kant slokt het wel veel tijd op. Ik heb toendertijd wel de route via Bangkok gedaan en vervolgens via Cambodja naar Vietnam gegaan. 5 weken weggeweest en had ook niet minder moeten zijn.
Tja aangezien ik "maar " 3,5 week kan is het handiger om Cambodja toch maar te skippen, maybe next time...

Als ik dan direct wil vliegen, zijn er dan nog budget contructies ? (net als Bangkok Open Jaw)
Als ik nu naar tickets kijk +/- 1 nov vertrekken dan kosten tickets ruim §800 euro als ik een beetje normale reistijd wil (rond 16 uur)

Of dan toch via Bangkok ? |:(
pi_154570484
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 09:13 schreef Blik het volgende:

[..]

Zolang geleden is het nog niet hoor :)

Maar afgaande op de plaatjes wordt ik nog steeds niet warm van Da Nang, en ik zou Da Nang al helemaal niet gebruiken als uitvalsbasis om van daaruit Hoi An te bezoeken in ieder geval.
Dan google eens wat plaatjes van Suoi Voi elephant springs, Marble Mountains, Son Tra peninsula of Lang Co. Allemaal plekken rondom Da Nang.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_154570646
quote:
1s.gif Op donderdag 23 juli 2015 11:00 schreef Retarded het volgende:
Ik ben op de motor door Da Nang gereden en even gestopt voor een kop koffie, maar mijn eerst indruk was niet top. Hoi An was een welkome afwisseling na 4 dagen kleine dorpjes gezien te hebben.

Hoi An heeft voor elk wat wilt. Ik heb genoten van het voedsel in Vietnam, en in Hoi An is er een leuk aanbod aan goede restaurantjes/straatvoedsel. Ook hangt er een relaxte sfeer en heb je er weinig last van drukte op straat met verveer enzo
Hoi An vond ik echt fantastisch, mis het :'(
pi_154573933
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:09 schreef rufus666 het volgende:

[..]

Tja aangezien ik "maar " 3,5 week kan is het handiger om Cambodja toch maar te skippen, maybe next time...

Als ik dan direct wil vliegen, zijn er dan nog budget contructies ? (net als Bangkok Open Jaw)
Als ik nu naar tickets kijk +/- 1 nov vertrekken dan kosten tickets ruim §800 euro als ik een beetje normale reistijd wil (rond 16 uur)

Of dan toch via Bangkok ? |:(
Welke vliegroute wil je precies? 800 vind ik best veel voor vietnam
pi_154589583
quote:
0s.gif Op donderdag 23 juli 2015 18:17 schreef opreis het volgende:

[..]

Welke vliegroute wil je precies? 800 vind ik best veel voor vietnam
Plaatst in Vietnam maakt niet uit, vliegroute maakt me niet uit, tussenstop ook geen probleem, opstappen in Dusseldorf of ergens in Belgie, ook allemaal goed :)

Maar ik hoop toch echt niet meer dan 16-18 uur te vliegen
  woensdag 29 juli 2015 @ 09:38:32 #53
206877 Queens
Hero Savior Psycho Slayer
pi_154725270
quote:
14s.gif Op donderdag 23 juli 2015 16:19 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Hoi An vond ik echt fantastisch, mis het :'(
Ik ook ;(

Ondanks het nieteens zo groot is, is er genoeg te doen (eten :P ).
Blood for breakfast, blood for lunch
  woensdag 29 juli 2015 @ 10:01:48 #54
82546 Apekoek
terrorhenk
pi_154725621
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 09:38 schreef Queens het volgende:

[..]

Ik ook ;(

Ondanks het nieteens zo groot is, is er genoeg te doen (eten :P ).
Eten en sfeer inderdaad, lampionnetjes all over the place, beetje in een gaar bootje dorpje rond varen etc. Fantastisch
  woensdag 29 juli 2015 @ 12:15:47 #55
437273 Kenzi
Living in China
pi_154728232
Hoe hebben jullie je visa geregeld voor Vietnam? On arrival (en dus eerst zo'n approval letter aanvragen) of gewoon bij de ambassade?
  woensdag 29 juli 2015 @ 12:49:44 #56
62913 Blik
The one and Only!
pi_154728971
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 12:15 schreef Kenzi het volgende:
Hoe hebben jullie je visa geregeld voor Vietnam? On arrival (en dus eerst zo'n approval letter aanvragen) of gewoon bij de ambassade?
Ik was er nog in de "oude tijd", heb toen via de ambassade in Cambodja een visum geregeld
pi_154729021
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 12:15 schreef Kenzi het volgende:
Hoe hebben jullie je visa geregeld voor Vietnam? On arrival (en dus eerst zo'n approval letter aanvragen) of gewoon bij de ambassade?
On arrival
pi_155218655
Ik ben van plan om in oktober naar Vietnam te gaan. Ik ga alleen met mn rugtas. Ik vroeg mij af of het vervoer er goed georganiseerd is of dat het behoorlijk wat uitzoekwerk daar ter plekke vergt ?Wat zijn jullie ervaringen met Vietnam ?
pi_155218981
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 19:20 schreef Tinus_dus het volgende:
Ik ben van plan om in oktober naar Vietnam te gaan. Ik ga alleen met mn rugtas. Ik vroeg mij af of het vervoer er goed georganiseerd is of dat het behoorlijk wat uitzoekwerk daar ter plekke vergt ?Wat zijn jullie ervaringen met Vietnam ?
Makkelijk, je loopt een van de tientallen reisbureautjes binnen en je zegt waar je heen wilt. Meestal hangt er al een groot bord aan de muur met de mogelijke bestemmingen, vertrek- en aankomsttijden.
Doet wat dat betreft niet onder voor landen als thailand, laos en cambodja als je daar al enig ervaring mee hebt
pi_155219051
Ja heb ervaring in Thailand opgedaan en daar kun je beter niet intrappen :) Is er een reisbeureau wat je aan kan raden ? Vind wel prettig als ik niet zelf teveel uit hoef te zoeken. Is immers vakantie :)
  vrijdag 14 augustus 2015 @ 19:38:06 #61
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_155219106
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2015 19:20 schreef Tinus_dus het volgende:
Ik ben van plan om in oktober naar Vietnam te gaan. Ik ga alleen met mn rugtas. Ik vroeg mij af of het vervoer er goed georganiseerd is of dat het behoorlijk wat uitzoekwerk daar ter plekke vergt ?Wat zijn jullie ervaringen met Vietnam ?
De afstanden zijn zo groot, en het verkeer en trein rijden met een dusdanige slakkengang, dat iedere verplaatsing een verzoeking is. Binnenlandse vluchten zijn heel goedkoop. Ik zou lekker gaan vliegen. Ik vloog in april jl HCM-Dalat-Da Nang en Hue-Hanoi voor werkelijk een habbekrats.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_155220233
Hangt er vanaf wat je precies wil gaan doen en zien ook denk ik. De langere stukken zou ik ook vliegen, maar je kan ook een stuk boeken achterop de harley bij de easy riders als je wat avontuurlijker bent ingesteld :)
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
  maandag 24 augustus 2015 @ 09:13:09 #63
437273 Kenzi
Living in China
pi_155489777
Heb mijn on arrival brief binnen, nu maar eens vervoer gaan uitzoeken.
Hotel in Da Nang, en dagtripjes naar Hue / Hoi An. Wilde zelf een scooter huren, helaas wil de vriendin niet achterop :'(

Zijn taxi's een beetje te vertrouwen in Da Nang / Hue omgeving? Lees hele wisselende ervaringen.
  maandag 24 augustus 2015 @ 09:39:47 #64
62913 Blik
The one and Only!
pi_155490098
Toen ik naar Vietnam ging moest echt alles zo goedkoop mogelijk. Busvervoer van HCMC naar Hanoi met stops tussendoor op bepaalde plekken was volgens mij nog heen 30 dollar pp. :D
  maandag 24 augustus 2015 @ 10:24:14 #65
301827 Two
Addergebroed dat ist!
pi_155490710
Reizen in Vietnam is een eitje. Treintickets gewoon een dag van tevoren boeken op het station. En bustickets op het busstation. Als je je een beetje verdiept in de busmaatschappijen kun je bustickets ook door je hotel laten boeken (vaak is het een kwestie van een telefoontje). Als je je hotel laat boeken zit er nagenoeg altijd een pick up vanaf je hotel bij je ticket inbegrepen. Iets wat ideaal is, aangezien busstations nogal eens buiten het centrum of buiten de stad liggen.

In zuid Vietnam zijn de Phuong Trang bussen (de knal oranje bussen) erg aan te raden. Bij Phuong Trang zit er naast een pick up, ook een transfer naar het stadscentrum of je hotel bij inbegrepen (verschilt per stad volgens mij). Dit staat nergens aangegeven, maar als je op het busstation van je bestemming uitstapt en naar een minivan van Phuong Trang loopt, brengt deze je gratis naar het centrum/hotel.
"Of God de mens schiep, staat te bezien. Dat de mens God schiep, staat vast." - Adriaan Roland Holst
  zondag 30 augustus 2015 @ 14:36:58 #66
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_155675409
Zo, tickets geboekt! :) 2 november vlieg ik naar Hanoi, en 30 november weer terug vanuit Ho Chi Minh...de route daartussen? nog geen flauw idee.

Ik denk Sapa en Ha Long bay doen in het noorden...en dan rustig aan afzakken en blijven hangen waar het leuk is.
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_155708909
Ik heb 2 weken toch maar geboekt voor de december maand 8 t/m 30 dec :)

Iemand nog leuk advies betreft onderstaand schema ?

Ho Chi Minh (5dagen) ik "moet" hier blijven tot een vriend arriveerd
Hanoi (1 dag)
SAPA (2dagen)
Halong Bay (2 dagen)
Ninh Binh (1dag)
Hoi Ann (3dagen)
Dalat (1dag)
Phu Quoc (laatste +/-week aan het strand)
  maandag 31 augustus 2015 @ 16:55:10 #68
42322 MCH
Choose disappointment
pi_155708948
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 16:54 schreef rufus666 het volgende:
Ik heb 2 weken(toch maar in december) geleden geboekt, 8december tm 30 dec :)

Iemand nog leuk advies betreft onderstaand schema ?

Ho Chi Minh (5dagen) ik "moet" hier blijven tot een vriend arriveerd
Hanoi (1 dag)
SAPA (2dagen)
Halong Bay (2 dagen)
Ninh Binh (1dag)
Hoi Ann (3dagen)
Dalat (1dag)
Phu Quoc (laatste +/-week aan het strand)
Dit doet iedereen, kan je geen buil aan vallen.
I Wanna Waste My Time On You
  maandag 31 augustus 2015 @ 17:01:41 #69
62913 Blik
The one and Only!
pi_155709118
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 16:54 schreef rufus666 het volgende:
Ik heb 2 weken toch maar geboekt voor de december maand 8 t/m 30 dec :)

Iemand nog leuk advies betreft onderstaand schema ?

Ho Chi Minh (5dagen) ik "moet" hier blijven tot een vriend arriveerd
Hanoi (1 dag)
SAPA (2dagen)
Halong Bay (2 dagen)
Ninh Binh (1dag)
Hoi Ann (3dagen)
Dalat (1dag)
Phu Quoc (laatste +/-week aan het strand)
Ik zou ongeveer overal een dag langer blijven
pi_155709282
Ik vind 3 dagen voor Hoi An best lang eigenlijk, zou dan liever een extra dag in dalat doen, 1 dag je watervallen/tempels/etc bezoeken en andere dag canyoning
  maandag 31 augustus 2015 @ 17:08:49 #71
62913 Blik
The one and Only!
pi_155709320
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 17:07 schreef opreis het volgende:
Ik vind 3 dagen voor Hoi An best lang eigenlijk, zou dan liever een extra dag in dalat doen, 1 dag je watervallen/tempels/etc bezoeken en andere dag canyoning
In ieder geval extra dagen in hanoi, sapa, halongbay en dalat ja
pi_155709529
quote:
1s.gif Op maandag 31 augustus 2015 17:08 schreef Blik het volgende:

[..]

In ieder geval extra dagen in hanoi, sapa, halongbay en dalat ja
Ja, ook wel mee eens, al denk ik dat het bij sapa en halong bay dan echt meer van hetzelfde wordt, maar dan wel een betere ervaring. Bij Hanoi heb je ook wel wat langer nodig voor diverse dingen.
  maandag 31 augustus 2015 @ 18:15:55 #73
62913 Blik
The one and Only!
pi_155710926
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 17:15 schreef opreis het volgende:

[..]

Ja, ook wel mee eens, al denk ik dat het bij sapa en halong bay dan echt meer van hetzelfde wordt, maar dan wel een betere ervaring. Bij Hanoi heb je ook wel wat langer nodig voor diverse dingen.
Halong bay is effectief maar 24 uur op de boot bij 2 dagen en zie je alleen het begin van het gebied, Sapa zit je eerst lang in de trein en kun je niet eens een fatsoenlijke trekking doen.

Ik zou in ieder geval wat minder strand doen
pi_155710950
Ben net terug en ben er 2,5 week geweest. Van hanoi naar het zuiden, maar niet verder dan hoi an gekomen. Ik wilde niet overal supersnel doorheen jagen.
Ik vind plannen in nachten handiger omdat je soms reisdag hebt.
Hanoi 2 nachten,
Sapa 2 nachten, met homestay. Speedbus ofzo doet er 4,5 uur over. Is sneller dan trein en normale bus. Betekent vooral dat bestuurder nog meer als idioot rijdt. Gewoon ogen dicht doen en niet nadenken. ;)
Hanoi 1 nacht
Cat ba 3 nachten, of was het nou 4..
Nimh binh, nachttrein
Dong Hoi 1 nacht
Hue 2 nachten
Hoi An 4 nachten

Ik vond Halong bay echt te toeristisch, Cat Ba island is ietsje minder toeristisch. Vind ik leuker.
Verder veel motor gereden, paar trekkings gedaan, lekker gegeten en laatste paar dagen beetje op strand gelegen. Buiten hoi an, in een soort hostel / homestay op het strand. Was wel relaxte afsluiting :)
pi_155711033
Dubbel
pi_155711061
quote:
0s.gif Op maandag 31 augustus 2015 16:54 schreef rufus666 het volgende:
Ik heb 2 weken toch maar geboekt voor de december maand 8 t/m 30 dec :)

Iemand nog leuk advies betreft onderstaand schema ?

Ho Chi Minh (5dagen) ik "moet" hier blijven tot een vriend arriveerd
Hanoi (1 dag)
SAPA (2dagen)
Halong Bay (2 dagen)
Ninh Binh (1dag)
Hoi Ann (3dagen)
Dalat (1dag)
Phu Quoc (laatste +/-week aan het strand)
5 dagen op de minst leuke plek in Vietnam (naar mijn mening dan). Hanoi vond ik echt velen malen leuker. Ik zou persoonlijk Halong Bay of Sapa schrappen en dan 2 dagen langer in Hanoi blijven en 1 dag Hoi An schrappen voor Dalat. Een week aan het strand vind ik persoonlijk ook doodzonde, maargoed dat is een persoonlijke keuze natuurlijk ;)

Dit zou ik doen:

5 dagen HCMC (omdat het "moet")
3 dagen Dalat
3 dagen Hoi An
1 dag Ninh Binh
3 dagen Hanoi
2 dagen Halong Bay
2 dagen Sapa

Dagen die je overhoud kan je onderverdelen, maar vergeet niet je met reizen ook tijd kwijt bent. Nachtbussen zijn ideaal, maar vreten soms toch een groot dagdeel op. 2 dagen Ha Long Bay is eigenlijk maar 24 uur, want je bent ook nog heen en weer aan het reizen. Zelfde geldt voor Sapa
  maandag 31 augustus 2015 @ 21:52:42 #77
62913 Blik
The one and Only!
pi_155719357
Ik zou Sapa of Halong Bay echt nooit schrappen. Behoorde toch echt wel tot de hoogtepunten van mijn reis.

Voor wat ik vooral niet zou doen is teveel plannen vantevoren. Laat het over je heen komen. Maar wel met dien verstande dat 5 dagen uittrekken voor Hanoi, Sapa en Halongbay echt te weinig is.
  dinsdag 1 september 2015 @ 08:44:47 #78
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_155726917
Vraagje: In hoeverre is Ninh Binh de moeite waard? Ik ben nl geneigd om na het noorden vanuit Hanoi een vliegtuig naar Da Nang te nemen...niet zo'n zin in een lange (nacht)trein...
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_155727135
Nog 6 dagen *)
pi_155727310
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 08:44 schreef Abbadon het volgende:
Vraagje: In hoeverre is Ninh Binh de moeite waard? Ik ben nl geneigd om na het noorden vanuit Hanoi een vliegtuig naar Da Nang te nemen...niet zo'n zin in een lange (nacht)trein...
Ninh Binh kan in een dagtrip vanuit Hanoi. En de moeite waard....
Afhankelijk van tijd zou ik zeggen.

Ik heb er een leuke dag gehad. Langer van mij hoefde niet.
  dinsdag 1 september 2015 @ 09:18:13 #81
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_155727349
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:15 schreef Godtje het volgende:

[..]

Ninh Binh kan in een dagtrip vanuit Hanoi. En de moeite waard....
Afhankelijk van tijd zou ik zeggen.

Ik heb er een leuke dag gehad. Langer van mij hoefde niet.
Ja, het is niet heel ver weg inderdaad...dus erheen en dan weer terug en dan vliegen is natuurlijk ook een optie. Ik heb 4 weken in totaal, dus op zich wel tijd genoeg...de plaatjes zien er wel mooi uit, maar doen me erg aan Laos denken...
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_155727519
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 09:18 schreef Abbadon het volgende:

[..]

Ja, het is niet heel ver weg inderdaad...dus erheen en dan weer terug en dan vliegen is natuurlijk ook een optie. Ik heb 4 weken in totaal, dus op zich wel tijd genoeg...de plaatjes zien er wel mooi uit, maar doen me erg aan Laos denken...
Als op een bootje op een rivier je aan Laos doet denken... kan dat kloppen.
Het is Halong Bay op het land. En toch vaar je er met bootjes door heen.
Weet nog dat ik redelijk gek werd van de bedel/verkoop bootjes.
Maar het was wel leuk om te zien.
pi_155731280
Bedankt voor de tips allemaal !
Ik zal het schema zeker iets aanpassen met de tips die we nu gekregen hebben.

Ik wil nu iets meer tijd nemen in omgeving Hanoi. Dat betekend alleen wel dat ik of Dalat of Ninh Binh moet laten varen aangezien ik geen idee of ik problemen krijg met het reizen rond de kerst periode naar Phu Quoc ( we willen wel een paar dagen relaxen op het einde, aangezien we dit vorig jaar in Thailand totaal niet gedaan hebben en kapot waren toen we terug kwamen:P)
En ik begreep Phu Quoc de meeste kans heeft op mooi weer eind december :)

Ik denk nu :

Ho Chi Minh (2 dagen)
Phu Quoc (3dagen totdat beste vriend arriveerd)
(vliegen naar Hanoi)
3 dagen Halong Bay/Cat Ba Islands Tour
2 dagen SAPA
1 dag Hanoi
(2 dagen Dalat of Ninh Binh) wat raden jullie mij aan ?
3 dagen Hoi Ann
Ho Chi Minh
Phu Quoc (laatste dagen totdat we terug moeten)
  dinsdag 1 september 2015 @ 15:16:27 #84
62913 Blik
The one and Only!
pi_155733960
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 september 2015 12:57 schreef rufus666 het volgende:
Bedankt voor de tips allemaal !
Ik zal het schema zeker iets aanpassen met de tips die we nu gekregen hebben.

Ik wil nu iets meer tijd nemen in omgeving Hanoi. Dat betekend alleen wel dat ik of Dalat of Ninh Binh moet laten varen aangezien ik geen idee of ik problemen krijg met het reizen rond de kerst periode naar Phu Quoc ( we willen wel een paar dagen relaxen op het einde, aangezien we dit vorig jaar in Thailand totaal niet gedaan hebben en kapot waren toen we terug kwamen:P)
En ik begreep Phu Quoc de meeste kans heeft op mooi weer eind december :)

Ik denk nu :

Ho Chi Minh (2 dagen)
Phu Quoc (3dagen totdat beste vriend arriveerd)
(vliegen naar Hanoi)
3 dagen Halong Bay/Cat Ba Islands Tour
2 dagen SAPA
1 dag Hanoi
(2 dagen Dalat of Ninh Binh) wat raden jullie mij aan ?
3 dagen Hoi Ann
Ho Chi Minh
Phu Quoc (laatste dagen totdat we terug moeten)
Wel een beetje een vreemde route zo, doe dan een Mekong tour ofzo terwijl je wacht op je vriend. Of ga alvast naar Dalat en weer terug, of zelfs alvast naar Hanoi toe. Zoals hierboven gezegd kun je NInh Binh prima met een dagtour doen vanuit Hanoi. Verder vind ik het echt heel erg zonde als je maar 1 dag in Hanoi bent. Als je 2 dagen hebt voor Sapa, effectief heb je dan echt maar anderhalve dag dus maar 1 nacht daar. Dat is echt hťťl kort en daarbij ook nog eens vermoeiend

Weet niet precies de beweegredenen om 2x naar Phu Quoc te gaan,maar ik zou het zo doen als ik jou was:

HCMC 2 dagen
Hanoi 3 dagen (incl. trip naar Ninh Binh, en wacht je hier op je vriend)
Sapa 3 dagen
Ha Long Bay 3 dagen
Hoi An 3 dagen
Dalat 2 dagen
Phu Quoc overig
pi_155811649
Nogmaals bedankt voor de tips, ik was nog erg zoekende maar je hebt helemaal gelijk...waarom ga ik niet alvast naar Hanoi !?!

Ik denk dat ik het schema nu zo goed als af heb :

Ho Chi Minh aankomst
Mekong Delta tour - 2dagen
Hanoi - Ninh Binh - 3 dagen
Halong Bay + Cat Ba Islands Tour - 3dagen
SAPA - 2 dagen
Hoi Ann - 3 dagen
Phu Quoc - 6 dagen
Ho Chi Minh (Cu Chi Tunnels) 1 dag - terugvlucht in de avond

Ik weet dat SAPA misschien een beetje kort is maar we willen graag snorkelen/duiken/rustdagen in Phu Quoc en het lijkt me wel lekker om daar de te zitten met Kerst (ivm eventuele drukte van binnenlandse vluchten)
pi_155811763
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:28 schreef rufus666 het volgende:
Nogmaals bedankt voor de tips, ik was nog erg zoekende maar je hebt helemaal gelijk...waarom ga ik niet alvast naar Hanoi !?!

Ik denk dat ik het schema nu zo goed als af heb :

Ho Chi Minh aankomst
Mekong Delta tour - 2dagen
Hanoi - Ninh Binh - 3 dagen
Halong Bay + Cat Ba Islands Tour - 3dagen
SAPA - 2 dagen
Hoi Ann - 3 dagen
Phu Quoc - 6 dagen
Ho Chi Minh (Cu Chi Tunnels) 1 dag - terugvlucht in de avond

Ik weet dat SAPA misschien een beetje kort is maar we willen graag snorkelen/duiken/rustdagen in Phu Quoc en het lijkt me wel lekker om daar de te zitten met Kerst (ivm eventuele drukte van binnenlandse vluchten)
Sape is te doen in twee dagen.
Je vertrekt dag 0 in de avond op de nachttrein. Bij aankomst ga je een trail doen met vermoedelijk een homestay in de avond en dan dag twee trail verder en in de avond/nacht weer terug.

Als je die dag weer door wil naar Hoi ann lijkt me entousiast. 14 uur met de trein is Hanoi - Sapa uit mijn hoofd gezegd. Als je dan in 1 keer weer door wil...
pi_155812022
Wij hebben bij onze trip naar Vietnam Halong Bay en Sapa geskipped, omdat het echt klote weer was (hele dag regen, en 50 meter zicht door de mist). Maar 5 dagen voor dat alles is idd echt te weinig. Dan heb je net Hanoi gezien :)
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_155812827
We zullen bij terugkomst uit SAPA waarschijnlijk de dag doorbrengen in Hanoi, s'avonds vliegen we naar Da Nang en dan met de Bus naar Hoi Ann (dat is de planning)

Tja ik zal keuzes moeten maken, of 5/6 dagen rondlopen in Hanoi of die dagen gebruiken voor Halong Bay en SAPA, en het is voor ons ook maar afwachten hoe het weer is (half december)
(Maar ik ben dus al 3 dagen in Hanoi voordat me beste vriend arriveerd)

Uiteindelijk zullen we daar toch pas de knoop doorhakken, welke dag doen we wat en hoe lang etc.
  vrijdag 4 september 2015 @ 13:41:02 #89
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_155814600
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:33 schreef Godtje het volgende:

[..]

Sape is te doen in twee dagen.
Je vertrekt dag 0 in de avond op de nachttrein. Bij aankomst ga je een trail doen met vermoedelijk een homestay in de avond en dan dag twee trail verder en in de avond/nacht weer terug.

Als je die dag weer door wil naar Hoi ann lijkt me entousiast. 14 uur met de trein is Hanoi - Sapa uit mijn hoofd gezegd. Als je dan in 1 keer weer door wil...
Nachttrein is rond de 7 uur. 22:00 vertrek, aankomst 05:00 uur oid. Of bedoelde je 14 uur retour? Wanneer je een tientje meer uitgeeft voor een goede trein, Fanxipan Express iod, heb je een keurige slaapcabine voor 2 personen en kom je uitgerust aan. Maar mijn god, de hele dag dan door Hanoi sjouwen met je bagage lijkt me echt helemaal niks.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  vrijdag 4 september 2015 @ 20:47:07 #90
62913 Blik
The one and Only!
pi_155825197
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 september 2015 11:33 schreef Godtje het volgende:

[..]

Sape is te doen in twee dagen.
Je vertrekt dag 0 in de avond op de nachttrein. Bij aankomst ga je een trail doen met vermoedelijk een homestay in de avond en dan dag twee trail verder en in de avond/nacht weer terug.

Als je die dag weer door wil naar Hoi ann lijkt me entousiast. 14 uur met de trein is Hanoi - Sapa uit mijn hoofd gezegd. Als je dan in 1 keer weer door wil...
Ja, in theorie kan het idd wel. Al denk ik wel dat je gesloopt bent na 2 nachttreinen en direct hiken. Ik kan trouwens iedereen aanraden om na aankomst in Hanoi vanuit Sapa direct door te gaan naar het meer. Ik was me helemaa, niet bewust van het feit dat die Vietnamezen gewoon om 6 uur al wakker zijn en dan een uurtje ochtendbeweging gaan doen. Fantastisch om te zien, helemaal als je het niet verwacht en jij daar met je gare kop op een bankje zit te wachten tot je hostel open gaat
  vrijdag 4 september 2015 @ 21:00:24 #91
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_155825713
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 20:47 schreef Blik het volgende:

[..]

Ja, in theorie kan het idd wel. Al denk ik wel dat je gesloopt bent na 2 nachttreinen en direct hiken. Ik kan trouwens iedereen aanraden om na aankomst in Hanoi vanuit Sapa direct door te gaan naar het meer. Ik was me helemaa, niet bewust van het feit dat die Vietnamezen gewoon om 6 uur al wakker zijn en dan een uurtje ochtendbeweging gaan doen. Fantastisch om te zien, helemaal als je het niet verwacht en jij daar met je gare kop op een bankje zit te wachten tot je hostel open gaat
Zo herkenbaar! Aankomen en buiten de paar rip-off taxi's bij het station, geen hond op straat te bekennen. Half uurtje lopen of zo naar het meer en dan zien dat alle hotels in die wijk de rolluiken nog toe hebben of een slaperige nachtportier die van toeten nog blazen weet, maar zoveel trimmende Viets op dat tijdstip. Uiteindelijk rond 8 uur wel in een 3 sterren hotel ingecheckt en maar gelijk op het ontbijtbuffet aangevallen, al was dat niet geheel de bedoeling en werd ons toch vriendelijk verzocht om 3 dollar pp te betalen voor het extra ontbijt. _O-
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  zaterdag 5 september 2015 @ 08:31:34 #92
62913 Blik
The one and Only!
pi_155834572
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 september 2015 21:00 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Zo herkenbaar! Aankomen en buiten de paar rip-off taxi's bij het station, geen hond op straat te bekennen. Half uurtje lopen of zo naar het meer en dan zien dat alle hotels in die wijk de rolluiken nog toe hebben of een slaperige nachtportier die van toeten nog blazen weet, maar zoveel trimmende Viets op dat tijdstip. Uiteindelijk rond 8 uur wel in een 3 sterren hotel ingecheckt en maar gelijk op het ontbijtbuffet aangevallen, al was dat niet geheel de bedoeling en werd ons toch vriendelijk verzocht om 3 dollar pp te betalen voor het extra ontbijt. _O-
Op het ontbijt na ging het bij ons precies zo :D
  maandag 14 september 2015 @ 03:38:24 #93
437273 Kenzi
Living in China
pi_156069350
Nog 10 dagen voor ik naar Vietnam ga.
Is Google Maps een beetje te vertrouwen daar?
Wilde eerste HERE Maps downloaden maar gaat tergend langzaam vanuit China (zag dat China & Hong Kong ook verdwenen waren van de kaart bij HERE).
pi_156069944
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 03:38 schreef Kenzi het volgende:
Nog 10 dagen voor ik naar Vietnam ga.
Is Google Maps een beetje te vertrouwen daar?
Wilde eerste HERE Maps downloaden maar gaat tergend langzaam vanuit China (zag dat China & Hong Kong ook verdwenen waren van de kaart bij HERE).
Ja, werkt prima. Ik had Vietnamees simcardje gekocht bij een viettel shop, 1.2 Gb data voor 6 euro ofzo. inclusief instellingen wijzigen en dat soort dingen.
  maandag 14 september 2015 @ 09:54:18 #95
48870 Abbadon
Gevallen Engel
pi_156071579
quote:
1s.gif Op maandag 14 september 2015 07:34 schreef the85mc het volgende:

[..]

Ja, werkt prima. Ik had Vietnamees simcardje gekocht bij een viettel shop, 1.2 Gb data voor 6 euro ofzo. inclusief instellingen wijzigen en dat soort dingen.
Klinkt goed!

mental note: oude telefoon meenemen! :)
Give a man a fire and he'll be warm for a day. Set a man on fire and he'll be warm for the rest of his life.
pi_156071734
Ik heb toen een simkaart gekocht met onbeperkte data voor 1 maand. Koste me 10 dollar
  maandag 14 september 2015 @ 10:08:23 #97
437273 Kenzi
Living in China
pi_156071847
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 10:01 schreef Retarded het volgende:
Ik heb toen een simkaart gekocht met onbeperkte data voor 1 maand. Koste me 10 dollar
kan je die gewoon los kopen daar?
in sommige Aziatische landen waar ik geweest ben gaat dat lastig.
pi_156071921
quote:
0s.gif Op maandag 14 september 2015 10:08 schreef Kenzi het volgende:

[..]

kan je die gewoon los kopen daar?
in sommige Aziatische landen waar ik geweest ben gaat dat lastig.
Ja, vaak zijn die dingen te halen bij van die boekingskantoren waar je ook bussen en excursies kan boeken. Je ziet dan vaak een bord voor de deur met naam van mobiele provider erop. Heb ik de mijne ook gehaald.
pi_156083993
Met het prepaid kaartje wat ik heb kun je ook gewoon op internet. In ieder geval bij elk buurtwinkeltje op te waarderen. Google maps werkt prima ja.

Flinke storm in Danang vandaag :D
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  woensdag 16 september 2015 @ 10:26:35 #100
437273 Kenzi
Living in China
pi_156135605
Zag dat ik een dag voor het Mid-Autumn festival aan kom. Wordt dat nog een beetje groots gevierd daar? (in Da Nang specifiek)
pi_156141524
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 10:26 schreef Kenzi het volgende:
Zag dat ik een dag voor het Mid-Autumn festival aan kom. Wordt dat nog een beetje groots gevierd daar? (in Da Nang specifiek)
Wordt wel gevierd ja. Je ziet overal langs de weg de kraampjes die de traditionele "mooncakes" verkopen, die bij het festival horen. Verder zie je groepen jongeren de draken dans doen. Vooral bij hotels of winkels. Soms best indrukwekkend en soms wat minder, maar altijd erg luid. Ook wel een beetje een festival dat voornamelijk door/met kinderen gevierd wordt. Waarschijnlijk ook nog wel wat andere activiteiten verspreid over de stad, maar daar weet ik ook niks van.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_156141553
Maar het is geen Koningsdag ofzo :P Krijg er ook geen vrije dag voor als ik het me goed herinner.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_156159783
Mis de pho voor 50.000 dong wel een beetje. Als je hier op zoek bent naar pho ben je zo'n 15 euro kwijt (ipv 2) en dan is het misschien niet eens zo lekker.
Moo
pi_156851458
In januari wil ik het donker en de kou in Nederland ontvluchten dus heb ik een retourtje HCMC geboekt (23 dagen) om te gaan backpacken. Ik heb nog geen idee van een globale route en hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen. Misschien is het ook aardig om een stukje Cambodja of Laos mee te pakken? Ik houd van wandelen, natuur en cultuur en ben geen fan van veel op het strand liggen. Ik wil het massatoerisme en zuipende jongeren een beetje ontlopen. Ik heb redelijk wat reiservaring. Hebben jullie ideeŽn?
  donderdag 15 oktober 2015 @ 15:15:13 #105
42322 MCH
Choose disappointment
pi_156852539
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2015 14:19 schreef announcement het volgende:
In januari wil ik het donker en de kou in Nederland ontvluchten dus heb ik een retourtje HCMC geboekt (23 dagen) om te gaan backpacken. Ik heb nog geen idee van een globale route en hoop dat jullie me een beetje op weg kunnen helpen. Misschien is het ook aardig om een stukje Cambodja of Laos mee te pakken? Ik houd van wandelen, natuur en cultuur en ben geen fan van veel op het strand liggen. Ik wil het massatoerisme en zuipende jongeren een beetje ontlopen. Ik heb redelijk wat reiservaring. Hebben jullie ideeŽn?
:')

Koop een reisgids en pak een landkaart. Ga naar alle plekken die niet in de reisgids staan en je hebt wat je wil. In Vietnam ontkom je lastig aan de backpack trail. En met 23 dagen houd je het beter bij 1 land.
I Wanna Waste My Time On You
pi_156853310
quote:
0s.gif Op donderdag 15 oktober 2015 15:15 schreef MCH het volgende:

[..]

:')

Koop een reisgids en pak een landkaart. Ga naar alle plekken die niet in de reisgids staan en je hebt wat je wil. In Vietnam ontkom je lastig aan de backpack trail. En met 23 dagen houd je het beter bij 1 land.
Dat dus.
Al is het niet allemaal strand en zuip
pi_157830069
Zo... alles geregeld, 8 december vliegen op Ho Chi Minh en 30 dec terug

1 dag HCM (stad bekijken)
4 dagen Hoi Ann (Da Nang en omgeving)
7 dagen Hanoi (Halong Bay en Mai Chau en mischien Ninh Binh)
7 dagen Phu Quoc(Duiken, national park)
1 dag HCM (Chu Chi Tunnels)

Heeft iemand nog handige tips het omrekenen van de valuta ?
Ik ben vorig jaar naar Thailand geweest, daar leek het omrekenen naar Baht veel simpeler of lijkt dat maar zo ?
  donderdag 26 november 2015 @ 10:35:09 #108
62913 Blik
The one and Only!
pi_157830108
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 10:32 schreef rufus666 het volgende:

Heeft iemand nog handige tips het omrekenen van de valuta ?
Ik ben vorig jaar naar Thailand geweest, daar leek het omrekenen naar Baht veel simpeler of lijkt dat maar zo ?

neem 25000 dong per euro en je hebt het. Dus 100.000 dong is 4 euro
pi_157830313
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 10:32 schreef rufus666 het volgende:
Zo... alles geregeld, 8 december vliegen op Ho Chi Minh en 30 dec terug

1 dag HCM (stad bekijken)
4 dagen Hoi Ann (Da Nang en omgeving)
7 dagen Hanoi (Halong Bay en Mai Chau en mischien Ninh Binh)
7 dagen Phu Quoc(Duiken, national park)
1 dag HCM (Chu Chi Tunnels)

Heeft iemand nog handige tips het omrekenen van de valuta ?
Ik ben vorig jaar naar Thailand geweest, daar leek het omrekenen naar Baht veel simpeler of lijkt dat maar zo ?

Redelijk krap schema, hoe ga je van stad naar stad?
pi_157830595
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2015 10:46 schreef Retarded het volgende:

[..]

Redelijk krap schema, hoe ga je van stad naar stad?
Dat ja! Zit er nog ergens een vlucht tussenin? Van Hanoi terug naar HCMC bijvoorbeeld? Volgens mij ben je vooral bezig met reizen zo.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_157830735
Bedankt voor het meedenken betreft de valuta Blik !

Betreft het schema, ik ga alles met binnenlandse vluchten doen,

8 dec naar HCM
10 dec vliegen naar Hoi Ann
14 dec vliegen naar Hanoi
22 dec vliegen naar HCM - doorvliegen/boot naar Phu Quoc
29 dec Phu Quoc terug naar HCM
30 dec terug naar Amsterdam

Ik ben het met je eens dat het krap is...ik zou liever een week langer gegaan zijn, dat zat er helaas niet in :/
Ik heb wel expres de laatste 7 dgn aan het strand gepland, dan kunnen we bijkomen van het drukke schema de eerste 2 weken :)
pi_157830847
Oh, maar het vliegen maakt het een stuk meer doable. Je hebt wel mooie bestemmingen uitgezocht denk ik :Y
freedom is just another word for nothing left to lose
  donderdag 26 november 2015 @ 11:18:20 #113
42322 MCH
Choose disappointment
pi_157830887
Ik mis een extra dagje HCM voor de tunnels en/of een stop in Hue.
I Wanna Waste My Time On You
pi_157831006
Het dagje tunnels ga ik doen op de 29ste of de 30ste (wil dag voor de terugreis alweer in HCM zijn)

Hue is even afhankelijk hoe ik Hoi Ann vindt, ik lees een beetje wisselde verhalen over Hue en ik zit met de reistijd...

[ Bericht 6% gewijzigd door rufus666 op 26-11-2015 11:46:03 ]
  donderdag 26 november 2015 @ 11:54:23 #115
62913 Blik
The one and Only!
pi_157831474
Hue doe je niet even tussendoor, te ver weg
pi_157832982
Hoi An naar Hue ben je met de bus een paar uurtjes kwijt, op motor/scooter ben je sowieso een halve dag kwijt. Hue zelf vond ik niet heel spannend,

Hoi An is een leuke plek met veel backpackers en een hoop leuke winkeltjes en restaurantjes. Zou er niet een week willen blijven, maar voor mij was het een welkome afwisseling na 2 weken op de motor door het binnenland te rijden. Ik was echt toe aan een cheeseburger, die vind je niet zo snel in kleine dorpjes ;)
  donderdag 26 november 2015 @ 14:22:45 #117
62913 Blik
The one and Only!
pi_157834036
quote:
0s.gif Op donderdag 26 november 2015 13:20 schreef Retarded het volgende:
Hoi An naar Hue ben je met de bus een paar uurtjes kwijt, op motor/scooter ben je sowieso een halve dag kwijt. Hue zelf vond ik niet heel spannend,

Tis idd 3-4 uur met de bus. Als je tijd genoeg zou hebben zou ik het wel doen, maar zou niet op en neer gaan vanuit Hoi An.

Ik vond Hoi An een lekker afwisseling en prima voor 3-4 dagen. Heerlijk eten, leuke sfeer 's avonds, leuk om 1-2 daagjes rond te lopen, prima strand toen ik er was, dagtripje My Son (ik vond het afschuwelijk, maar meningen verschillen). etc.
pi_157838874
ik vond Hue te gek, fietstochtje gedaan daar, tripje naar het keizerlijk paleis (grooooot), het boeddhistisch klooster waar een bekende monnik vandaan kwam die zichzelf in brand stak in de jaren 60, kookcursus, en er zitten wat lokale bierbrouwerijtjes :)

Hoi An daarentegen vond ik weer compleet niks, iig het extreem toeristische centrum, helemaal gepimpt en volgestouwd met kitscherige prulariawinkels en barretjes/restaurantjes. Leuk voor een avondje, meer niet.

Wat wel leuk was om naar het strand te fietsen op gammele huurfietsjes :)
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
  vrijdag 27 november 2015 @ 02:07:33 #119
437273 Kenzi
Living in China
pi_157853640
quote:
1s.gif Op donderdag 26 november 2015 18:00 schreef Ener-G het volgende:
ik vond Hue te gek, fietstochtje gedaan daar, tripje naar het keizerlijk paleis (grooooot), het boeddhistisch klooster waar een bekende monnik vandaan kwam die zichzelf in brand stak in de jaren 60, kookcursus, en er zitten wat lokale bierbrouwerijtjes :)

Hoi An daarentegen vond ik weer compleet niks, iig het extreem toeristische centrum, helemaal gepimpt en volgestouwd met kitscherige prulariawinkels en barretjes/restaurantjes. Leuk voor een avondje, meer niet.

Wat wel leuk was om naar het strand te fietsen op gammele huurfietsjes :)
Dit inderdaad. Zat in Da Nang, paar daagjes daar (super stranden), Hoi An dagje gedaan, meer was echt niet nodig. En inderdaad teveel van die toeristenwinkeltjes.

Hue was stuk leuker met de oude binnenstad / paleis maar ook de enorme berg tempels verspreid over de hele stad. niks voor niks de oude keizerlijke hoofdstad.

(met de trein van da nang naar hoi an was trouwens ook tof, mooi uitzicht als je aan de goede kant van de trein zit)
pi_157853701
Precies, Da Nang is top als uitvalbasis naar Hoi An (dagtocht per scooter) en Hue (per trein).
Hoi An viel ons zooo tegen!
pi_157853705
Wij hadden heel decadent een auto met chauffeur voor Hue naar Hoi An, onderweg bovenop een bergpas nog gestopt bij een oude militaire post/uitkijktoren.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_158461550
:W Ik denk dat wij in februari/maart naar Vietnam gaan op vakantie *O*

In 2005 heb ik een aantal maanden door Zuid Oost Azie gereisd en daarbij ook de 'standaard' route door Vietnam gedaan. Nu wil ik dus terug, maar met vriend en kind (dan bijna 2).

Wat zijn de opties qua vervoer? Nachtbussen zie ik niet zitten met kind maar zijn er andere, betere opties tegenwoordig? Kun je zelf een auto huren?

Ook tips voor leuke dingen voor/met kinderen zijn welkom :)

Volgens mij is het land de afgelopen 10 jaar enorm veranderd dus ik ben benieuwd hoe het gaat zijn! :s)
  woensdag 23 december 2015 @ 09:30:01 #123
62913 Blik
The one and Only!
pi_158461979
quote:
7s.gif Op woensdag 23 december 2015 08:53 schreef Fazzoletti het volgende:
:W Ik denk dat wij in februari/maart naar Vietnam gaan op vakantie *O*

In 2005 heb ik een aantal maanden door Zuid Oost Azie gereisd en daarbij ook de 'standaard' route door Vietnam gedaan. Nu wil ik dus terug, maar met vriend en kind (dan bijna 2).

Wat zijn de opties qua vervoer? Nachtbussen zie ik niet zitten met kind maar zijn er andere, betere opties tegenwoordig? Kun je zelf een auto huren?

Ook tips voor leuke dingen voor/met kinderen zijn welkom :)

Volgens mij is het land de afgelopen 10 jaar enorm veranderd dus ik ben benieuwd hoe het gaat zijn! :s)
Ik weet niet of je het jezelf aan moet doen om een auto te huren. Het is daar toch redelijk een chaos qua verkeer (in ieder geval 7 jaar geleden nog wel). Maar de trein of vliegtuig kan prima, of eventueel een chauffeur zal ook niet al teveel geld kosten
pi_158462354
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:30 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik weet niet of je het jezelf aan moet doen om een auto te huren. Het is daar toch redelijk een chaos qua verkeer (in ieder geval 7 jaar geleden nog wel). Maar de trein of vliegtuig kan prima, of eventueel een chauffeur zal ook niet al teveel geld kosten
Ah, dat is dus niet veranderd :7
Een chauffeur is ook nog een idee :) Hoe zijn de bussen tegenwoordig? Beetje comfortabel? Kan me herinneren dat ik toen de nachtbussen doorkwam met de valium die ik in Sapa had gekocht :')
pi_158462358
Eens met Blik, ik zou geen auto huren. De trein ook een prima optie. Wij hadden een gedeelte van de reis een cabine met vier bedden voor ons zelf, dat lijkt me perfect wanneer je met een kind op stap bent.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158462377
Ben je er wel mentaal op voorbereid dat iedereen aan je kind zal zitten, het vast wil houden en het snoep en koekjes voert? :P
freedom is just another word for nothing left to lose
  woensdag 23 december 2015 @ 09:58:34 #127
62913 Blik
The one and Only!
pi_158462443
quote:
7s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:53 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Ah, dat is dus niet veranderd :7
Een chauffeur is ook nog een idee :) Hoe zijn de bussen tegenwoordig? Beetje comfortabel? Kan me herinneren dat ik toen de nachtbussen doorkwam met de valium die ik in Sapa had gekocht :')
Tsja, wij gingen toen voor supercheap, dus dan krijg je ook bussen met weinig beenruimte e.d. Maar combinatie trein/vliegtuig en voor een kort tripje de bus lijkt me prima alternatief met een kind
pi_158462518
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:54 schreef Lot_1 het volgende:
Ben je er wel mentaal op voorbereid dat iedereen aan je kind zal zitten, het vast wil houden en het snoep en koekjes voert? :P
:o the horror ;)
Ja dat is idd wel goed om te beseffen, zo'n schattig blond jongetje kunnen ze natuurlijk niet weerstaan O+ :+

quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 09:58 schreef Blik het volgende:

[..]

Tsja, wij gingen toen voor supercheap, dus dan krijg je ook bussen met weinig beenruimte e.d. Maar combinatie trein/vliegtuig en voor een kort tripje de bus lijkt me prima alternatief met een kind
Binnenlandse vluchten kan natuurlijk ook ja, had ik nog niet overwogen. Ik reisde eerder ook cheap maar nu kan ga ik mezelf wel wat meer luxe gunnen :)
pi_158462755
quote:
7s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:03 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

:o the horror ;)
Ja dat is idd wel goed om te beseffen, zo'n schattig blond jongetje kunnen ze natuurlijk niet weerstaan O+ :+

[..]

Binnenlandse vluchten kan natuurlijk ook ja, had ik nog niet overwogen. Ik reisde eerder ook cheap maar nu kan ga ik mezelf wel wat meer luxe gunnen :)
Wij hebben een stukje samen gereisd met een frans stel met een meisje van ongeveer 1 jaar oud. Dat ging prima :Y Ik vond het wel grappig om te zien hoe enthousiast iedereen over dat meiske was. Dat er echt van vier rijen verderop nog eten werd doorgegeven en dergelijke :D Als je zoontje blond is zal dat helemaal wel publiek aantrekken ;) Zij hadden overigens een afgeragde buggy mee. Hoe zijn jullie van plan om dat te doen?
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158462889
quote:
0s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:18 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Wij hebben een stukje samen gereisd met een frans stel met een meisje van ongeveer 1 jaar oud. Dat ging prima :Y Ik vond het wel grappig om te zien hoe enthousiast iedereen over dat meiske was. Dat er echt van vier rijen verderop nog eten werd doorgegeven en dergelijke :D Als je zoontje blond is zal dat helemaal wel publiek aantrekken ;) Zij hadden overigens een afgeragde buggy mee. Hoe zijn jullie van plan om dat te doen?
:D

Nee, geen buggy denk ik. We nemen wel een drager mee, dat is een stuk praktischer (past in je tas) en scheelt ook een hoop gezeul van je bagage. Hij kan ook al zelf lopen natuurlijk, en doet dat ook graag.

Hebben jullie ook malaria pillen geslikt?
pi_158462929
Oh, een drager lijkt me inderdaad veel handiger. Een buggy is best veel gezeul. Als je snel een bus in of uit wil is het onhandig dat je nog een extra bagagestuk hebt als je ook al eigen tassen en kind moet dragen.

Nee, we hebben geen malariapillen geslikt. Wel een aantal vaccinaties gehaald.
freedom is just another word for nothing left to lose
  woensdag 23 december 2015 @ 13:45:19 #132
62913 Blik
The one and Only!
pi_158467191
quote:
7s.gif Op woensdag 23 december 2015 10:27 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

:D

Nee, geen buggy denk ik. We nemen wel een drager mee, dat is een stuk praktischer (past in je tas) en scheelt ook een hoop gezeul van je bagage. Hij kan ook al zelf lopen natuurlijk, en doet dat ook graag.

Hebben jullie ook malaria pillen geslikt?
malaria hoeft volgens mij ook niet in Vietnam, alleen langs de grens met Cambodja/Laos en Mekong-gebied(?)
pi_158570344
Ik heb morgen een afspraak voor vaccinatie advies :) Gelukkig vond ik m'n gele boekje nog ergens terug, ik ben wel benieuwd of ik nog veel opnieuw moet laten prikken. De meeste dateren uit 2004/2005 en met geldigheid rond de 10 jaar zal ik vast wel wat nodig hebben.

We willen ook naar Phong Nha, wat in de buurt van de grens met Laos ligt volgens mij. Zal morgen meteen vragen of daar ook malaria pillen voor nodig zijn.

Over de route heb ik nog niet heel veel nagedacht. Ja, beginnen in Hanoi. Maar of we gaan afzakken tot HCM of misschien wel Laos in gaan, geen idee nog :)

Hoe hebben jullie het visum geregeld?
pi_158571780
quote:
7s.gif Op zondag 27 december 2015 15:45 schreef Fazzoletti het volgende:
Ik heb morgen een afspraak voor vaccinatie advies :) Gelukkig vond ik m'n gele boekje nog ergens terug, ik ben wel benieuwd of ik nog veel opnieuw moet laten prikken. De meeste dateren uit 2004/2005 en met geldigheid rond de 10 jaar zal ik vast wel wat nodig hebben.

We willen ook naar Phong Nha, wat in de buurt van de grens met Laos ligt volgens mij. Zal morgen meteen vragen of daar ook malaria pillen voor nodig zijn.

Over de route heb ik nog niet heel veel nagedacht. Ja, beginnen in Hanoi. Maar of we gaan afzakken tot HCM of misschien wel Laos in gaan, geen idee nog :)

Hoe hebben jullie het visum geregeld?
ik ben in augustus in Phong Nha geweest, nam geen malariapillen. Wel Deet gebruikt.

Het verschilt sowieso, engelsen gebruiken voor heel Vietnam malariapillen terwijl het voor ons niet zou hoeven. Ik blijf het vreemd vinden dat het advies wat gegeven wordt per land kan verschillen blijkbaar.
pi_158581237
Malariapillen zijn niet mijn beste vriend. Heb een week lang geslikt, maar kreeg er echt bizarre nachtmerries van. Uiteindelijk maar gestopt met slikken, grotendeel van Vietnam is sowieso veilig.
pi_158627256
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 21:06 schreef Retarded het volgende:
Malariapillen zijn niet mijn beste vriend. Heb een week lang geslikt, maar kreeg er echt bizarre nachtmerries van. Uiteindelijk maar gestopt met slikken, grotendeel van Vietnam is sowieso veilig.
Ja, dat werd me gisteren ook verteld :) Dit plaatje hadden ze:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus aan de kust sws geen issues, wel overdag smeren ivm dengue zei ze.

Ik heb een DTP en Buiktyfus vaccinatie gekregen. Vriend heeft alles al en kind hoeft alleen nog hep A, de rest heeft hij al :)

Vandaag een LP geleend van een collega, het plannen kan beginnen *O*
pi_158628306
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:43 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Ja, dat werd me gisteren ook verteld :) Dit plaatje hadden ze:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus aan de kust sws geen issues, wel overdag smeren ivm dengue zei ze.

Ik heb een DTP en Buiktyfus vaccinatie gekregen. Vriend heeft alles al en kind hoeft alleen nog hep A, de rest heeft hij al :)

Vandaag een LP geleend van een collega, het plannen kan beginnen *O*
Veel plezier! ik weet je reisbestemmingen niet maar ik vond Sapa in de zomer erg fijn. Even weg van die drukte en hitte in Hanoi :) zal nu wel minder warm zijn dan in de zomer denk ik.
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:49:01 #138
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_158628411
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:43 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Ja, dat werd me gisteren ook verteld :) Dit plaatje hadden ze:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mooi kaartje. Goed om te zien dat die muggen netjes tot de grens vliegen op veel plekken.
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
pi_158628456
Wij zijn in februari/maart in Vietnam geweest, en toen was het echt dusdanig slecht weer dat we niet heel lang in het noorden zijn gebleven. Sapa en Ha Long bay hebben we geskipped, in Sapa was er continu 15 meter zicht vanwege mist, dus er viel weinig te zien. (En je wil juist naar Sapa vanwege het fantastische landschap en uitzichten)

Hanoi was 'koud' (graadje of 10-15) en extreem vochtig, elke dag (mot) regen. In het eerste hostel waar we sliepen zat de schimmel tegen de muren. Met ons reisgezelschap hadden we na 2 dagen al een raar hoestje te pakken. Weet niet of het heel verstandig is om met een klein kind daar heel lang te blijven.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_158628559
quote:
12s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:49 schreef De_Hertog het volgende:

[..]

Mooi kaartje. Goed om te zien dat die muggen netjes tot de grens vliegen op veel plekken.
Echt superslim die muggen 8-)

quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 10:50 schreef Ener-G het volgende:
Wij zijn in februari/maart in Vietnam geweest, en toen was het echt dusdanig slecht weer dat we niet heel lang in het noorden zijn gebleven. Sapa en Ha Long bay hebben we geskipped, in Sapa was er continu 15 meter zicht vanwege mist, dus er viel weinig te zien. (En je wil juist naar Sapa vanwege het fantastische landschap en uitzichten)

Hanoi was 'koud' (graadje of 10-15) en extreem vochtig, in het eerste hostel waar we sliepen zat de schimmel tegen de muren. Met ons reisgezelschap hadden we na 2 dagen al een raar hoestje te pakken. Weet niet of het heel verstandig is om met een klein kind daar heel lang te blijven.
Oh -O- Ik had juist m'n foto's teruggekeken van september 2005 en toen was het ook mistig in Sapa...

Een hostel met schimmel op de muren gaat het niet worden, tegenwoordig slaap ik op fatsoenlijke plekken oO< ;) 15 graden is wel wat koud ja, 30 graden hoeft ook niet maar rond de 20-25 is wel zo fijn :+
pi_159169773
*kick*

De eerste 3 weken van maart gaan we *O*

Ik ben me aan't inlezen om een route te bedenken die we kunnen gaan maken. In het noorden zag ik dit: Dong Van Karst Plateau Geopark, is hier iemand bekend mee? De foto's zien er heel indrukwekkend uit :)
  zondag 17 januari 2016 @ 12:27:48 #142
42322 MCH
Choose disappointment
pi_159170504
quote:
7s.gif Op zondag 17 januari 2016 11:54 schreef Fazzoletti het volgende:
Dong Van Karst Plateau Geopark
Hey wat leuk naast een Ha Long Bay in de rivier (Ninh Binh) hebben ze nu ook een Ha Long Bay in de bergen gemaakt.
I Wanna Waste My Time On You
pi_159176023
Ja, ik ben daar geweest, het is er prachtig! Ik vond het de mooiste plek van Vietnam. Hoe wil je er heen Fazzoletti? Het is er niet erg toeristisch.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159176509
IMGP7465.jpg
IMGP7596.jpg
IMGP7125.jpg
IMGP7431.jpg

Met een kind op je rug zul je daar niet uit de toon vallen:
IMGP7600.jpg
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159177124
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 15:48 schreef Lot_1 het volgende:
Ja, ik ben daar geweest, het is er prachtig! Ik vond het de mooiste plek van Vietnam. Hoe wil je er heen Fazzoletti? Het is er niet erg toeristisch.
Het ziet er echt heel mooi uit ja O+

Hoe we er komen, geen idee! Hoe ben jij er gekomen? Privť busje vanuit Hanoi oid?
pi_159177329
Achterop de motor :P
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159195266
quote:
0s.gif Op zondag 17 januari 2016 16:27 schreef Lot_1 het volgende:
Achterop de motor :P
En je bagage dan?

Andere tips voor national parks en/of mooie wandelgebieden zijn ook welkom :)
pi_159200331
Wij hebben die trip gedaan (5 dagen) met Hanoi Easy Rider, en we mochten een koffer meenemen en de rest van onze bagage hebben we in hun kantoortje gelaten in Hanoi.
Misschien is het wel te regelen om er met een busje/auto rond te rijden? Alhoewel ik die maar heel weinig ben tegen gekomen; de wegen zijn smal en kronkelig, dus is het veel gemakkelijker per scooter/motor.

Ik vond Ba Be lake ook mooi, daar reden we op de terugweg langs. Dat is minder ver van Hanoi en ook wat toeristischer. Om dat meer zijn er veel 'homestays' (wat ik bar veel vond lijken op een luxe b&b).
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_159240803
quote:
0s.gif Op maandag 18 januari 2016 13:29 schreef Lot_1 het volgende:
Wij hebben die trip gedaan (5 dagen) met Hanoi Easy Rider, en we mochten een koffer meenemen en de rest van onze bagage hebben we in hun kantoortje gelaten in Hanoi.
Misschien is het wel te regelen om er met een busje/auto rond te rijden? Alhoewel ik die maar heel weinig ben tegen gekomen; de wegen zijn smal en kronkelig, dus is het veel gemakkelijker per scooter/motor.

Ik vond Ba Be lake ook mooi, daar reden we op de terugweg langs. Dat is minder ver van Hanoi en ook wat toeristischer. Om dat meer zijn er veel 'homestays' (wat ik bar veel vond lijken op een luxe b&b).
Lot, ik ben de oude topics aan't terug lezen; wat een toffe trip heb jij gemaakt zeg! Qua interesses zoeken wij zo ongeveer hetzelfde. :s)

Easyriders klinkt echt tof. Ik dacht met kind geen optie maar ik las dit op hun website
quote:
Note #1: We are now having the support vehicle (7 seats), very comfortable for a long trip, with women and children. If you want this included in your trip, the additional price would be $100/ day. (Gas, Tour guide and Driver included)
Misschien dus toch een optie, om en om rijden terwijl de ander in het busje met kind is :P

Zijn die tours allemaal met gids trouwens? Als in, de gids rijdt en jij zit achterop?

[ Bericht 1% gewijzigd door Fazzoletti op 19-01-2016 22:09:40 ]
pi_159245063
Nee, als je dat kunt mag je ook zelf rijden. Maar wij hadden beiden geen motorrijbewijs en ook geen ervaring met scooters/brommers voor Vietnam.

Wij waren met Thuy en Long op pad gegaan (tevens de eigenaars) en ze rijden over het algemeen op een heel verantwoord tempo, houden rekening met wat je aankunt. Ze hebben zelf ook kinderen (al gaan ze daar natuurlijk wel iets anders mee om dan wij Nederlands gewend zijn ;)). Wij wilden niet zo lang gaan (4 dagen, zijn er uiteindelijk 5 geworden) en daardoor zaten we wel heel veel uren per dag op de motor, ik zou dus aangeven dat je ruim de tijd wilt nemen. Dat is ook prettiger als er wat mis gaat. Bij ons ging ťťn van de motoren kapot in the middle of nowhere. Toen hebben we daar een dag vast gezeten in een klein dorpje, en dat was wel een amusante belevenis. Maar daardoor hadden we erge haast om vervolgens weg te gaan, dus hebben we ongeveer 8 uur aaneengesloten achterop de motor gezeten in de stromende regen, en we kwamen in het donker aan wat ook niet zo prettig was. Thuy en Long deden er alles aan om er voor te zorgen dat het zo goed mogelijk opgelost werd, alleen grotendeels zonder dit heel duidelijk met ons te communiceren dus dat maakt dat je niet goed weet waar je aan toe bent. Dit soort dingen kunnen natuurlijk gebeuren en bij ons gaf dit niets (mooi verhaal voor achteraf) maar ik kan me voorstellen dat je daar met kind echt niet op zit te wachten. Als je ruim de tijd neemt is het risico op dit soort dingen nihil.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_160200326
Morgen vertrekken we *O*

Pickup in Hanoi geregeld + de eerste 4 nachten hotel.

Daarna zien we het wel 8-)

Verwachte route:
Hanoi - Ha Long - misschien Sapa/iets anders in het noorden - ?? - Phong nha np - Hue - Hoi An

De laatste nachten in Hoi An zijn ook al geboekt. We vliegen dan vanaf Da Nang terug.

Iemand nog goede tips voor leuke stops tussen Hanoi en Dong Hoi?
En zijn er ervaringen met het Phong Nha farmhouse, is dit oke voor reizen met kind?
pi_160201339
Cat ba island is leuker dan halong. wat relaxter.
En tussen catba naar dong hoi kun je stoppen bij ninh binh, vlakbij ligt een grote pagode en tam cock. Het is erg mooi daar :) ook makkelijk te reizen. Vanaf catba pak je eerst een boot richting hai phong en dan een bus naar ninh binh. Vanaf daar een (nacht) trein naar dong hoi. Je hoeft dus niet vanaf catba / halong terug naar Hanoi.

Foto's die ik poste op vorige pagina waren bij ninh binh :)
Edit: zie de foto's niet meer. Raar had er een paar gepost dacht ik.
pi_160201896
quote:
1s.gif Op donderdag 25 februari 2016 13:23 schreef the85mc het volgende:
Cat ba island is leuker dan halong. wat relaxter.
En tussen catba naar dong hoi kun je stoppen bij ninh binh, vlakbij ligt een grote pagode en tam cock. Het is erg mooi daar :) ook makkelijk te reizen. Vanaf catba pak je eerst een boot richting hai phong en dan een bus naar ninh binh. Vanaf daar een (nacht) trein naar dong hoi. Je hoeft dus niet vanaf catba / halong terug naar Hanoi.

Foto's die ik poste op vorige pagina waren bij ninh binh :)
Edit: zie de foto's niet meer. Raar had er een paar gepost dacht ik.
Ah, dat is wel een goede, je hoeft dus niet perse via Hanoi terug :)

Dus Ninh Binh is wel de moeite waard om te bezoeken? De term 'poor mans Halong bay' schrikt
me dan toch een beetje af. Ik las hier ook ergens dat je er heel erg lastig gevallen wordt door verkopers e.d. :@

De nachttrein moet ik even overdenken, mits ik een hele coupe kan huren is dat een optie. Lukt dat nog kort voor vertrek of is vooruit plannen wel zo handig? Anders dacht ik te gaan vliegen van Hanoi naar Dong Hoi.
  donderdag 25 februari 2016 @ 14:27:23 #154
42322 MCH
Choose disappointment
pi_160203172
quote:
7s.gif Op donderdag 25 februari 2016 13:43 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Ah, dat is wel een goede, je hoeft dus niet perse via Hanoi terug :)

Dus Ninh Binh is wel de moeite waard om te bezoeken? De term 'poor mans Halong bay' schrikt
me dan toch een beetje af. Ik las hier ook ergens dat je er heel erg lastig gevallen wordt door verkopers e.d. :@

De nachttrein moet ik even overdenken, mits ik een hele coupe kan huren is dat een optie. Lukt dat nog kort voor vertrek of is vooruit plannen wel zo handig? Anders dacht ik te gaan vliegen van Hanoi naar Dong Hoi.
Gewoon wapperen met de flappen dan fixen ze wel ergens een coupeetje. Ninh Binh is wel chill hoor, lekker ontspannen na de chaos van Hanoi.
I Wanna Waste My Time On You
pi_160208928
quote:
7s.gif Op donderdag 25 februari 2016 12:44 schreef Fazzoletti het volgende:
Morgen vertrekken we *O*
Heel veel plezier! *O*
freedom is just another word for nothing left to lose
  dinsdag 1 maart 2016 @ 10:41:36 #156
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160335013
Morgen vanuit noord Laos de grens over naar Vietnam (Dien Bien Phu), dan in 1 keer door naar Hanoi (vader van het vliegveld halen).

Beginnen dus in Hanoi, maar zsm weg daar (wel old quarter zien). Dan naar Sapa, eventueel een trekking doen. Dan Bac ha (eventueel trekking, noord highlands), dan Ba be national park (denken dat dit moeilijk is om te bereiken en teveel tijd kost), dan Halong bay (moeten waarschijnlijk wel via Hanoi daarheen?), onder Hanoi heb je Hao binh en Mai chau.

Vanaf dan wordt het makkelijker reizen naar beneden denken we. Dan is daar nog Cic phutong (national park), dan met de trein verder naar Phong nah ke bang (world heritage en national park), dan naar Hue, dan Bac ma (national park), dan Da nang en Hoi an.

Dan heb je de regio kon tum, dan Na trang, da lat, en dan ho cho minh
Eventueel kunnen we nog onder ho chi min
Hier gaan we zeker moeten of.kunnen schrappen. Maar dit is een beetje wat we kunnen doen/ willen doen.

Mijn vader heeft 3 weken, wij langer (misschien visum verlengen). Er lijkt zoveel te zien en te doen!

Iemand Halong bay tips?? Ben benieuwd naar een goede tour, mag meerdaags zijn. Tevens tipa voor welk nationaal park de moeite waard is. Phong na ke bang, grotten, lijkt me wel vet.

Verder zien we het wel. In het Zuiden wilde n we een van de twee eiland opties doen, ben de namen even kwijt.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
  dinsdag 8 maart 2016 @ 14:12:14 #157
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160516424
Iemand ervaring met Phong Nha-Ke Bang National Park?? En dan vooral hoe er te komen??

Inmiddels Hanoi gedaan,van daaruit een tour naar halong bay (Scorpion cruise, was leuk) en nu in Sapa. We moeten sowieso weer langs Hanoi en willen zowel Phong Nha-Ke Bang National Park doen evenals de perfume pagoda. Mits dit goed te doen is en we niet telkens terug moeten naar Hanoi. Het park is hier wel belangrijker dan de pagoda.

Het gaat er wel om dat we er niet teveel geld aan kwijt zijn om er te komen, liefst zonder tour vanuit Hanoi.

Thanks in advance
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_160548484
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 14:12 schreef EDMAN- het volgende:
Iemand ervaring met Phong Nha-Ke Bang National Park?? En dan vooral hoe er te komen??

Inmiddels Hanoi gedaan,van daaruit een tour naar halong bay (Scorpion cruise, was leuk) en nu in Sapa. We moeten sowieso weer langs Hanoi en willen zowel Phong Nha-Ke Bang National Park doen evenals de perfume pagoda. Mits dit goed te doen is en we niet telkens terug moeten naar Hanoi. Het park is hier wel belangrijker dan de pagoda.

Het gaat er wel om dat we er niet teveel geld aan kwijt zijn om er te komen, liefst zonder tour vanuit Hanoi.

Thanks in advance
Taxi / busje vanaf dong hoi dacht ik. Was maar een uurtje en via het hostel geregeld.
pi_160570925
(Normaal gesproken lurk ik alleen.. maar dit wilde ik even met jullie delen) Voor mensen die nog van plan zijn om te gaan... Ik kwam dit tegen: http://www.vakantiedetect(...)ar-e-57-enkele-reis/
  donderdag 10 maart 2016 @ 23:03:24 #160
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160580413
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2016 19:28 schreef the85mc het volgende:

[..]

Taxi / busje vanaf dong hoi dacht ik. Was maar een uurtje en via het hostel geregeld.
Voor het park denk ik he? Okť. Zitten nu in Hanoi te wachten tot de bus naar Nong Binh vertrekt. Pagode doen, 1 nachtje slapen en dan direct door. Thanks voor je antwoord.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
  vrijdag 11 maart 2016 @ 07:01:39 #161
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_160583772
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 maart 2016 14:12 schreef EDMAN- het volgende:
Iemand ervaring met Phong Nha-Ke Bang National Park?? En dan vooral hoe er te komen??

Inmiddels Hanoi gedaan,van daaruit een tour naar halong bay (Scorpion cruise, was leuk) en nu in Sapa. We moeten sowieso weer langs Hanoi en willen zowel Phong Nha-Ke Bang National Park doen evenals de perfume pagoda. Mits dit goed te doen is en we niet telkens terug moeten naar Hanoi. Het park is hier wel belangrijker dan de pagoda.

Het gaat er wel om dat we er niet teveel geld aan kwijt zijn om er te komen, liefst zonder tour vanuit Hanoi.

Thanks in advance
Phong Nha-Ke Bang is best een end vanaf Hanoi. Wij hebben een nachtje in de trein gedaan naar Dong Hoi, en dan vanuit de homestay een auto laten komen. Op de terugweg zijn we in een lijndienst teruggegaan, maar dat is niet echt optie als je efficient wil zijn.
  vrijdag 11 maart 2016 @ 16:47:05 #162
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160593675
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 07:01 schreef SlamD het volgende:

[..]

Phong Nha-Ke Bang is best een end vanaf Hanoi. Wij hebben een nachtje in de trein gedaan naar Dong Hoi, en dan vanuit de homestay een auto laten komen. Op de terugweg zijn we in een lijndienst teruggegaan, maar dat is niet echt optie als je efficient wil zijn.
Wij zijn nu in Ninh Binh en pakken morgen de sleeperbus naar Phong nha, vlak naast het park. Donh hoi was de eerste optie, maar die sleeperbus kwam om half 4 snachts aan. Dit hebben we vanochtend in Hanoi ook gehad en is gewoon kut.

Schrik trouwens wel van de prijzen van de tours. 5,5 miljoen dong voor 2 dagen trekking! Of 2,5 voor de 7 kilometer amazing cave (ofzo). Ik denk dat we zoveel mogelijk zelf gaan doen.

Wat heb jij er gedaan?
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
  zaterdag 12 maart 2016 @ 07:49:49 #163
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_160607052
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2016 16:47 schreef EDMAN- het volgende:

[..]

Wij zijn nu in Ninh Binh en pakken morgen de sleeperbus naar Phong nha, vlak naast het park. Donh hoi was de eerste optie, maar die sleeperbus kwam om half 4 snachts aan. Dit hebben we vanochtend in Hanoi ook gehad en is gewoon kut.

Schrik trouwens wel van de prijzen van de tours. 5,5 miljoen dong voor 2 dagen trekking! Of 2,5 voor de 7 kilometer amazing cave (ofzo). Ik denk dat we zoveel mogelijk zelf gaan doen.

Wat heb jij er gedaan?
Wij deden Hang En, en dat vond ik persoonlijk het geld waard. De overnachting in de grot was speciaal, en ik zal andere tours ook overwegen de volgende keer dat ik in Vietnam ben. Ik weet niet of ze op korte termijn te boeken zijn, onze tour was tenminste uitverkocht.

Daarnaast een scooter gehuurd, en een mooie loop door het nationale park gedaan. Paradise Cave is mooi, maar we hebben Dark Cave overgeslagen (want scooter rijden over zijweggetjes was genoeg voor ons). Schijnt wel leuk te zijn.

[ Bericht 2% gewijzigd door SlamD op 12-03-2016 07:58:35 ]
  donderdag 17 maart 2016 @ 11:57:25 #164
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160734634
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 07:49 schreef SlamD het volgende:

[..]

Wij deden Hang En, en dat vond ik persoonlijk het geld waard. De overnachting in de grot was speciaal, en ik zal andere tours ook overwegen de volgende keer dat ik in Vietnam ben. Ik weet niet of ze op korte termijn te boeken zijn, onze tour was tenminste uitverkocht.

Daarnaast een scooter gehuurd, en een mooie loop door het nationale park gedaan. Paradise Cave is mooi, maar we hebben Dark Cave overgeslagen (want scooter rijden over zijweggetjes was genoeg voor ons). Schijnt wel leuk te zijn.
Wij hebben uiteindelijk 2 dagen een scooter gehuurd en alles zelf proberen te doen. Paradise cave, dark Cave en Phong Nha Cave gedaan. Was idd erg mooi! Dark was leuk, modderbad, ziplinen, kayakken. Paradise cave was vooral indrukwekkend idd. Enige nadeel van alles zelf doen is dat je niet dieper de grotten in gaat. De botanical garden was gewoon een wandeling door 'jungle' zonder dat je maar een dier hoort of ziet.

Nu in Hoi An, wat een prachtig stadje!! We hebben het geluk dat er een international food festival is en dat echt de hele stad verlicht is savonds en je overal lekker kunt eten voor een prikkie.

Hierna Nha trang, dagje strand. Dan HCMC. Dan gaan we nog 5 dagen of Con Dao islands of Phu Qoc island. We weten even niet welke we moeten kiezen. Liefst een beetje Low budget.

Duiken nabij Hoi An is niet echt een aanrader. Was goed geregeld hoor, maar nauwelijks vissen of koraal gezien.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_160949108
:W zo, alweer een week thuis :{
Ik zal morgen even een (foto) verslagje doen. We hebben het zo tof gehad!! O+
pi_160950727
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 23:27 schreef Fazzoletti het volgende:
:W zo, alweer een week thuis :{
Ik zal morgen even een (foto) verslagje doen. We hebben het zo tof gehad!! O+
Leuk, ben benieuwd. Je mag natuurlijk ook altijd een reisverslagtopic openen en een linkje in dit topic zetten. :D (dan kan ik je reisverslag in dit topic zetten: TRV / Reisverslagen van FOK!kers.

Heb wat dode plaatjes uit de OP gesloopt.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 03:41:44 #167
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_160952455
Oooh een Vietnam topic :) Zit nu in Hue, morgen naar Hoi An
  zaterdag 26 maart 2016 @ 06:24:52 #168
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160952829
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 03:41 schreef Gnittoo het volgende:
Oooh een Vietnam topic :) Zit nu in Hue, morgen naar Hoi An
Hoe vind je Hue?? Wij vinden het matig, Hoi An daarentegen!! Ga ergens Bun Thit Nuong eten in Hoi An, dikke aanrader.

Wij nu op Phu Quoc, laatste dagen, vooral aan het bijkomen aan het zwembad. Daarna door naar Cambodja.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
  zaterdag 26 maart 2016 @ 07:02:06 #169
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_160952875
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 06:24 schreef EDMAN- het volgende:

[..]

Hoe vind je Hue?? Wij vinden het matig, Hoi An daarentegen!! Ga ergens Bun Thit Nuong eten in Hoi An, dikke aanrader.

Vond 2 dagen meer dan genoeg, Hue is wel erg toeristisch.
  zaterdag 26 maart 2016 @ 07:44:46 #170
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160952976
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 07:02 schreef Gnittoo het volgende:

[..]

Vond 2 dagen meer dan genoeg, Hue is wel erg toeristisch.
Hmm, in dat geval: succes in Hoi An :)
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_160969314
Hier het beloofde verslag :s)

18 Feb vertrok ik met vriend en kind naar Vietnam! 10 jaar geleden ben ik ook al eens door Vietnam getrokken met backpack dus ik was heel benieuwd naar hoe het land zich ontwikkeld zou hebben in die tijd :)

Via Hong Kong vlogen we naar Hanoi O+ Nog steeds een heerlijke, typisch Aziatische stad. Afgezien van een KFC heb ik geen westerse ketens gezien, houden zo :+
We sliepen in een hotel in een straatje naast de kathedraal. Prima locatie om de stad te verkennen.
Uiteindelijk zijn we 5 dagen in Hanoi gebleven, met uitstapjes naar de Franse wijk, de Old Quarter, het Mausoleum, het museum van Ethnology en vooral slenteren door de stad en ons laten verwonderen door het straatbeeld O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerder was ik in Sapa geweest en nu had ik m'n zinnen gezet op Don Van. Ik had hier al eerder om ervaringen gevraagd over dat gebied en Lot had wat foto's gepost. Genoeg om me nog meer te overtuigen hierheen te gaan ;)

Met de motor was geen optie, met kind gaat dat gewoon even niet. (over 10 jaar misschien weer >:) ) We hebben daarom een tour geboekt van 8 dagen met gids & chauffeur. Een privť tour dus; met z'n vijven gingen we op pad!

De route die we afgelegd hebben is: Hanoi - Ha Giang - Don Van - Meo Vac -Bao Lac - Ban Gioc - Lan Song - Bay tu long bay - Hanoi. Het was onze eerste keer ooit met een gids maar het beviel eigenlijk best :) Zelf rijden met auto is niet aan te raden gezien de staat van de wegen plus dat we door de gids op plekken kwamen die we zelf nooit hadden gevonden. We maakten elke dag 1 of 2 wandelingen waarbij de chauffeur ons dan aan het eindpunt weer stond op te wachten. Wat een luxe :+

Hanoi - Ha Giang
Lange dag rijden... we hebben er wel een uur of 7 over gedaan... onderweg wel nog een 1e wandeling gemaakt door een dorp van de White Tai. Veel rijstvelden, buffels en locals die met ons op de foto wilden :P
We sliepen in Ha Giang in een homestay. Mooi om te zien hoe zelfvoorzienend iedereen is; vijver voor het huis met vis en moestuin achter het huis met groente/fruit.

Ha Giang - Don Van - Na een goed ontbijt, tijd voor wandelen tussen de rijstvelden :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In het hotel in Don Van hebben we onze 1e kennismaking met keiharde matrassen :X echt, wie verzint er dat slapen op een plank comfortabel is oO<

Don Van - Mao Vec Wat een fantastisch mooi gebied is dit. We wandelen 's ochtends vanuit Don Van en in de middag onderweg naar Mao Vec ook weer.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mao Vec - Bao Lac
Zondagmarkt in Mao Vec. We keken onze ogen uit :s)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Na aankomst in Bao Lac bezoeken we nog een Lolo dorp in de buurt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bao Lac - Ban Gioc (nouja, miniscuul dorpje van 1 straat op 10 min rijden hier vandaan ;) )
We stoppen onderweg bij een dorpje met smeden. Ze maken hier messen en bijlen. Overal hoor je het getik van metaal :) We kopen een klein bijltje voor thuis, leuk souvenir om houtjes voor de open haard mee te hakken :7
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het dorpje waar we slapen biedt genoeg bekijks :)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ban Gioc - Lan Song
Op naar de waterval! We bezoeken ook nog de grot, leuk omdat we in de buurt zijn maar dat is het dan ook. De waterval was echt indrukwekkend, in het regenseizoen moet het helemaal mooi zijn!
Het ligt precies op de grens van Vietnam met China. Aan de ene kant van het water liggen Chinese bootjes, de Vietnamese liggen aan de andere kant. Het is een geliefde picknick plek voor de Vietnamezen die in grote getale aanwezig waren :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lang Song - Bai tu long bay
Na de kleine dorpjes is Lang Song weer erg groot & druk! We komen er laat aan en vertrekken de volgende dag weer op tijd. Het is echt een lange rit naar Cam Pha, over een waardeloze weg }:| We komen gelukkig nog net op tijd aan om onze boot te halen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We kajakken wat en varen door naar Quan Lan island. Het is helaas niet zo warm en de zon zien we ook niet.

Ik had de hoop dat Bai tu long bay een mooi alternatief voor Ha long bay zou zijn maar ik weet het eigenlijk niet. Toen ik 10 jaar terug in Ha long was, was het stralend zonnig. Kayakte ik naar verlaten strandjes en was het heerlijk om te zwemmen. Nu hoorden we dat het water er vol met afval is en dat het ontzettend druk is met boten. Maar goed, mooi weer had onze trip heel anders gemaakt denk ik.

Bai tu long bay - Hanoi
Op het eiland stoppen we nog bij een mooi strand! Nu grijs en koud maar met zon waarschijnlijk prachtig O-)

En zo waren we weer terug in Hanoi! We besluiten om naar Da Nang te vliegen en het laatste gedeelte van onze reis in Hoi An door te brengen. Helaas voor Phong Nha en Hue; na de tour voelde het niet relaxed om de laatste week van onze vakantie weer zo veel te moeten reizen. Op zich ging het met de kleine prima maar 8 dagen onderweg eist wel z'n tol :+

Onderweg vanaf de luchthaven naar Hoi An (35 min?) verbazen we ons over de vele resorts aan de kust. Volgens mij was dat er eerst echt allemaal niet :?

We overnachten in een bungalow tussen Hoi An en Cua Dai. Uit de drukte maar met de fiets ben je zo in het dorp. We hebben een zwembad en gaan eindelijk eens luieren :9
Wat een verandering heeft Hoi An ondergaan sinds mijn laatste bezoek! Zoveel toeristen hebben we nog niet eerder bij elkaar gezien. Een 'lokaal' leven zie je eigenlijk niet, het is eigenlijk zo goed als alleen maar toeristen winkeltjes & restaurants. Na 2 weken pho & rijst is het wel heerlijk om weer even wat westers te eten :D

We zijn bij de opening van het food festival dat Edman hierboven ook al noemde. Was wel leuk. Na een middag/avond rondkijken hebben we het wel gehad. We komen er daarna alleen nog maar voor de kleermaker :') Wel huren we een scooter en gaan naar de Marble Mountains, Cua Dai, An Bang beach en relaxen bij de Dingo Deli die een speeltuin hebben aan het restaurant. Kind (en moeder :+ ) op de trampoline, goede koffie/broodjes/sapjes, goed vertoeven :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan! We hebben 3 fantastische weken vakantie gehad. Deze reis was echt totaal anders dan mijn backpacker-trip eerder. Niet heel gek natuurlijk nu ik 10 jaar ouder ben en met vriend+kind op stap ben :+ Het is mooi om te zien dat het land zich ontwikkeld heeft en dat veel mensen hebben kunnen profiteren van de economische vooruitgang.
Onze tour door het noorden was echt de highlight van onze trip. Het reizen met ons kind bracht ons steeds in contact met de mensen daar, dat was heel mooi om te zien. Er leek soms wel een buzz door het dorp te gaan dat er een 'blonde baby' was waardoor allerlei mensen uit hun huizen kwamen met hun kleine kinderen :D

Hanoi was zoals verwacht, nog steeds een heerlijke stad! Volgens mij kun je hier weken rondlopen en elke dag weer iets nieuws ontdekken :) Hoi An is, vind ik, veel van z'n charme verloren door het toerisme. Nog steeds leuk om te zien, maar voor mij geen plek om dagen door te brengen. Met mooi weer zijn de stranden wel goed om te vertoeven.

Misschien moeten we over 10 jaar maar nog eens kijken hoe het dan is in Vietnam :s)
pi_160970911
Super verslag!
  zondag 27 maart 2016 @ 05:39:27 #173
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_160971701
Mooi verslag! Ik snap dat jullie een privť chauffeur hebben gepakt, zeker met een kleine. Wij zijn een Amerikaanse vader tegengekomen die met de brommer door het land ging, met zn zoontje van 11 voorop. Waren in 2 weken 3 keer onderuit gegaan en talloze keren door het oog van de naald gekropen. Geen aanrader :).

Wij vragen ons nu ook al af hoe het 10 jaar geleden was, en zeker hoe het over 10 jaar gaat zijn. Phu Quoc hier bijvoorbeeld is ook ťťn grote bouwput (en wij hebben gelukkig net het ene resortje met bungalow waar je er niets van meekrijgt :) )
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_160993992
quote:
[Wij vragen ons nu ook al af hoe het 10 jaar geleden was, en zeker hoe het over 10 jaar gaat zijn. Phu Quoc hier bijvoorbeeld is ook ťťn grote bouwput (en wij hebben gelukkig net het ene resortje met bungalow waar je er niets van meekrijgt :) )
Ik ben in 2007 in Phu Quoc geweest, toen was er nauwelijks toerisme zover ik mij kan herinneren. In de boot naar het eiland toe waren wij (gezamenlijk met twee Noren) de enige "buitenlanders". Ook op het eiland zelf was het heel kleinschalig en de wegen waren allemaal van gravel.
We zaten in een hutje op 5 meter van de zee, normaal $ 12 per nacht, maar wij kregen $ 2 korting omdat het dak lek was :+
Terug gevlogen op Rach Gia, dat vliegveld was net open, ze waren buiten nog bezig met de bestrating en binnen waren er 2 personeelsleden in de grote hal, die zowel security, in check als begeleiding naar het vliegtuig deden.
  maandag 28 maart 2016 @ 15:56:37 #175
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_161000128
quote:
0s.gif Op maandag 28 maart 2016 10:16 schreef blaatblaatforum het volgende:

[..]

Ik ben in 2007 in Phu Quoc geweest, toen was er nauwelijks toerisme zover ik mij kan herinneren. In de boot naar het eiland toe waren wij (gezamenlijk met twee Noren) de enige "buitenlanders". Ook op het eiland zelf was het heel kleinschalig en de wegen waren allemaal van gravel.
We zaten in een hutje op 5 meter van de zee, normaal $ 12 per nacht, maar wij kregen $ 2 korting omdat het dak lek was :+
Terug gevlogen op Rach Gia, dat vliegveld was net open, ze waren buiten nog bezig met de bestrating en binnen waren er 2 personeelsleden in de grote hal, die zowel security, in check als begeleiding naar het vliegtuig deden.
Dan is er erg veel veranderd ja :). Vandaag met de scooter over het eiland, alleen maar asfalt gehad (op wat kleine stukken na). Long beach is bijna niet te bereiken dankzij de hotels en Sao beach was erg vuil, ondanks de hotels. Het zit nu vol met toeristen. De twee uur dat we op Long Beach zaten kwamen er 4 vliegtuigen aan, zegt genoeg.

Zou het eiland zelf niet meer aanraden, ons hotel daarentegen wel. Zouden 3 dagen blijven, het worden er 7 :).
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_161002361
Ik weet nog dat we in http://thanhkieuresort.com/thong-tin-tham-khao/ zaten.
Nu $ 104 dollar in het hoogseizoen.
Ben blij dat wij er nog geweest zijn voordat het echte toerisme zijn intrede deed.
Wij zijn ook op Sao beach geweest, toen waren er alleen nog locals.
Toen wij er zijn geweest, waren er geloof ik 1 of 2 vluchten per dag, vandaar ook de boot op de heenweg.
pi_161007551
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 05:39 schreef EDMAN- het volgende:
Mooi verslag! Ik snap dat jullie een privť chauffeur hebben gepakt, zeker met een kleine. Wij zijn een Amerikaanse vader tegengekomen die met de brommer door het land ging, met zn zoontje van 11 voorop. Waren in 2 weken 3 keer onderuit gegaan en talloze keren door het oog van de naald gekropen. Geen aanrader :).
:X Dat klinkt niet zo veilig nee!

quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 05:39 schreef EDMAN- het volgende:
Wij vragen ons nu ook al af hoe het 10 jaar geleden was, en zeker hoe het over 10 jaar gaat zijn. Phu Quoc hier bijvoorbeeld is ook ťťn grote bouwput (en wij hebben gelukkig net het ene resortje met bungalow waar je er niets van meekrijgt :) )
Phu Quoc ben ik niet geweest maar het zou we niets verbazen dat het er over 10 jaar heel anders uitziet.

Hetzelfde met Muine, toen ik daar was was er eigenlijk niks. Je kon naar de zandduinen en verder stonk het er vooral naar visolie. Het strand was leeg en vol rotzooi. Een collega van me was er een paar maanden terug en herkende weinig van mijn omschrijving :+
pi_161010229
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 23:39 schreef Fazzoletti het volgende:

Eerder was ik in Sapa geweest en nu had ik m'n zinnen gezet op Don Van. Ik had hier al eerder om ervaringen gevraagd over dat gebied en Lot had wat foto's gepost. Genoeg om me nog meer te overtuigen hierheen te gaan ;)
Ik krijg heimwee van je foto's! Heel erg herkenbaar :Y Wat een toffe trip hebben jullie gemaakt zeg!
quote:
Onze tour door het noorden was echt de highlight van onze trip. Het reizen met ons kind bracht ons steeds in contact met de mensen daar, dat was heel mooi om te zien. Er leek soms wel een buzz door het dorp te gaan dat er een 'blonde baby' was waardoor allerlei mensen uit hun huizen kwamen met hun kleine kinderen :D
Dat lijkt me een groot voordeel van het reizen met een (blond) kind, naast dat het vast ook allerlei nadelen heeft ;) Ik vond al dat wij behoorlijk werden aangestaard maar niemand durfde dichtbij te komen of contact te zoeken met ons. Een kind is een ideaal sociaal smeermiddel in dit geval, dat zorgt ervoor dat mensen al snel dichterbij komen :)

Wat slim dat je wandelen hebt afgewisseld met de auto. Wij zaten eigenlijk alleen maar op de motor, waardoor je wel veel ziet, maar ook minder contact maakt met de locals.

De harde matrassen zijn ook heel herkenbaar. Ik heb die hele trip verlangd naar mijn eigen zachte bed, om bij thuiskomst zo gewend geraakt te zijn aan harde matrassen dat ik de eerste nacht helemaal niet lekker sliep :D
freedom is just another word for nothing left to lose
  maandag 25 april 2016 @ 11:40:26 #179
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_161697417
Iemand die recent nog een visa heeft gehaald in Vietnam? Vraag me af wat de stamp prijs is voor een 1 month single entry visa. Lees namelijk tegenstrijdige berichten.
pi_161697848
ik moet hem binnenkort aanvragen dat doe ik via de reisorgansiatie waar ik mijn reis heb geboekt (hun visum bureau) en dat kost me 90 euro

maar ik durf niet te zeggen hoeveel daarvan de vergoeding voor het visum bureau is.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  maandag 25 april 2016 @ 12:19:40 #181
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_161698422
was paar maanden geleden $16 kwijt voor 2 personen via zo'n cheap online visa bedrijf. +nog wat dollars voor het afstempelen op het vliegveld in vietnam.
pi_161733146
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2016 11:40 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:
Iemand die recent nog een visa heeft gehaald in Vietnam? Vraag me af wat de stamp prijs is voor een 1 month single entry visa. Lees namelijk tegenstrijdige berichten.
Ga je eerst nog naar een ander land? Als je eerst naar Cambodja of Laos gaat dan kan je hem daar halen voor 45 euro ongeveer, als ik me goed herinner
  dinsdag 26 april 2016 @ 20:22:15 #183
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_161734980
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 april 2016 19:08 schreef Retarded het volgende:

[..]

Ga je eerst nog naar een ander land? Als je eerst naar Cambodja of Laos gaat dan kan je hem daar halen voor 45 euro ongeveer, als ik me goed herinner
Nee ben in de omringende landen al geweest. Dit keer alleen naar Vietnam. Heb 8 dollar betaald voor de approval letter en als het goed is 25 dollar op het vliegveld. Maar hier heb ik ook wel eens 35 dollar over gelezen..
  dinsdag 26 april 2016 @ 20:29:11 #184
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_161735188
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 april 2016 20:22 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:

[..]

Nee ben in de omringende landen al geweest. Dit keer alleen naar Vietnam. Heb 8 dollar betaald voor de approval letter en als het goed is 25 dollar op het vliegveld. Maar hier heb ik ook wel eens 35 dollar over gelezen..
Pasfoto niet vergeten ;)
pi_161736871
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 april 2016 20:22 schreef AlsJeAllesWeet het volgende:

[..]

Nee ben in de omringende landen al geweest. Dit keer alleen naar Vietnam. Heb 8 dollar betaald voor de approval letter en als het goed is 25 dollar op het vliegveld. Maar hier heb ik ook wel eens 35 dollar over gelezen..
Het is pas verlaagd naar 25$. Eind feb betaalde ik dat ook :)
  donderdag 28 april 2016 @ 20:04:48 #186
352588 AlsJeAllesWeet
En je denkt niet na...
pi_161783319
quote:
7s.gif Op dinsdag 26 april 2016 21:13 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Het is pas verlaagd naar 25$. Eind feb betaalde ik dat ook :)
Ah, vandaar! Top bedankt.

@Gnittoo bedankt, ga ik nog even laten maken ;)
pi_161899935
Ok, heb dus nog geen reis gepland en wil wel weg.. Liefst in augustus/september naar Vietnam, 3 weekjes lekker alleen.

Qua seizoen niet best, maar moet lukken toch? Zijn er nog mensen die ervaring hebben met een motor kopen en rondreizen?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 3 mei 2016 @ 18:13:01 #188
10910 Retarded
quack...
pi_161901037
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 17:13 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ok, heb dus nog geen reis gepland en wil wel weg.. Liefst in augustus/september naar Vietnam, 3 weekjes lekker alleen.

Qua seizoen niet best, maar moet lukken toch? Zijn er nog mensen die ervaring hebben met een motor kopen en rondreizen?
Yep ene maand gedaan in december 2014 van zuid naar noord. Wat wil je weten?
pi_161912248
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2016 17:13 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ok, heb dus nog geen reis gepland en wil wel weg.. Liefst in augustus/september naar Vietnam, 3 weekjes lekker alleen.

Qua seizoen niet best, maar moet lukken toch? Zijn er nog mensen die ervaring hebben met een motor kopen en rondreizen?
Voor motoren:
https://vietnam.craigslist.org/i/motorcycles

Er is nog steeds onduidelijkheid of je mag rijden met je nl motorrijbewijs, er is september afgelopen jaar wel een verandering geweest dat je internationaal rijbewijs geldig is. Alleen is de lokale politie het daar niet altijd mee eens.
Je hoeft je geen zorgen te maken, toeristen laten ze meestal ongemoeid in tegenstelling tot Cambodja.
Anti corruptie is al aardig goed op gang bij de verkeerspolitie, dus een beetje koffiegeld bieden is ook niet meer een goede optie!

Mijn mening, gewoon doen! Ook zonder rijbewijs.. Als je hem toch in je bezit hebt zou ik wel het internationale rijbewijs bij de ANWB halen.

IMG_20160120_144653.jpg
Op foto de Yamaha van Marvelous op VN kenteken in Phnom Penh Cambodja
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_161915390
Tof man. Ja over dat rijbewijs maak ik me niet heel druk, neem gewoon wat kleingeld mee voor de lokale blauwhemden en het komt wel goed.

Qua tijd is het wat lastiger. In principe moet je denk een maandje er voor uittrekken? 3 weken is wat te krap denk ik. En liefst wil ik in september, is dat do-able?

Oja en is het beter om een retourtje Ho Chi - Amsterdam te kopen en dan binnenlands weer terug te vliegen vanuit Hanoi? ik kan weinig geschikte enkele vluchten vinden tbh.

thanks voor de antwoorden! Die site is idd chill, ga eens kijken.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_161915858
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 08:47 schreef ThePlaneteer het volgende:

Oja en is het beter om een retourtje Ho Chi - Amsterdam te kopen en dan binnenlands weer terug te vliegen vanuit Hanoi? ik kan weinig geschikte enkele vluchten vinden tbh.
Even kijken wat het qua kosten zal zijn. Zelf heb ik inderdaad weer een terugvlucht van Hanoi naar Saigon gepakt, kostte destijds 80 euro ofzo maar een stuk minder gedoe dan weer een trein / bus moeten pakken voor tig uur.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
pi_161937774
Motorrijden is echt fantastisch daar. Heb zelf HCm-Hanoi in 15 dagen gedaan en dat was eigenlijk vrij rap, ivm doorreizen naar China. In 3 wekem zou je best een eind moeten komen.
Het is...kiezen of delen, spelen winnen verliezen of vervelen en helemaal niets ondernemen
pi_161938148
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2016 08:47 schreef ThePlaneteer het volgende:
Tof man. Ja over dat rijbewijs maak ik me niet heel druk, neem gewoon wat kleingeld mee voor de lokale blauwhemden en het komt wel goed.

Uniformen, daar zijn de Vietnamezen gek op.. Iedere sloeber kan hem aantrekken en hard gillen. Dit zegt dan ook niks over functie en of hij echt iets te zeggen heeft!

De blauwhemden zijn de mensen die zorgen dat je motor juist geparkeerd worden. Dit zijn mensen die niets met overheid te maken hebben. Parkeerbeheer voor de winkel of bar waar je op bezoek gaat.

De groene zijn wel politie alleen bemoeien zich niet met verkeer. (ook voor douaniers)

De zandkleurige zijn de mannen van de verkeerspolitie met lasergun en de grote wens om ieders motor achterin de vrachtwagen te gooien!

Geld accepteren gebeurt naar mijn weten niet meer, de straat heeft ogen daar.

Gewoon vriendelijk lachen en ja knikken. Beste manier om er zonder problemen weer op de motor weg te mogen rijden
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_161958864
Ok thanks voor het advies!
Heb mezelf weer wat meer ingelezen. Denk dat ik toch liever in november ga.

Wordt vanuit HCMC naar Hanoi. Noorden lijkt me het leukst maar is lastig plannen, dus als ik tijd over heb zit ik liever in Noorden zodat ik nog naar Sapa en Ha Long kan. Ho Chi gewoon 'zsm' weg.

Nu nog beetje route uitstippelen met een soort van planning, en verde denk gewoon maar doen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_162630436
Na o.a. hier wat rond gekeken te hebben besloten eind dit jaar vier weken naar Vietnam te gaan. In het Zuiden beginnen en dan door naar het Noorden.

Eigenlijk wil ik aan het einde van de reis nog een aantal dagen Hong Kong meepakken. Het goedkoopste om naar Vietnam te gaan is echter om een retourtje Hanoi of Ho Chi Minh te pakken vanuit AMS. Kan ik met het visum binnen de 30 dagen Vietnam uit en dan weer in? In dat geval kan ik gewoon een losse vlucht van Hanoi naar HK en een paar dagen later van HK naar HCM boeken.

Als ik via b.v. skyscanner een losse vlucht naar HCM wil boeken en vervolgens een losse vlucht terug vanuit HK naar AMS ben ik een fortuin kwijt.

Iemand misschien tips?
^ To je nesmysl ^
  maandag 30 mei 2016 @ 21:41:43 #196
42322 MCH
Choose disappointment
pi_162630671
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2016 21:34 schreef TyVole het volgende:
Na o.a. hier wat rond gekeken te hebben besloten eind dit jaar vier weken naar Vietnam te gaan. In het Zuiden beginnen en dan door naar het Noorden.

Eigenlijk wil ik aan het einde van de reis nog een aantal dagen Hong Kong meepakken. Het goedkoopste om naar Vietnam te gaan is echter om een retourtje Hanoi of Ho Chi Minh te pakken vanuit AMS. Kan ik met het visum binnen de 30 dagen Vietnam uit en dan weer in? In dat geval kan ik gewoon een losse vlucht van Hanoi naar HK en een paar dagen later van HK naar HCM boeken.

Als ik via b.v. skyscanner een losse vlucht naar HCM wil boeken en vervolgens een losse vlucht terug vanuit HK naar AMS ben ik een fortuin kwijt.

Iemand misschien tips?
Zoek gewoon op Kayak met als bestemming Vietnam en terug vanaf Hong Kong. Boek je zelf nog een enkeltje daartussen.
I Wanna Waste My Time On You
pi_162664333
Er is wel het een en ander veranderd met Visa, maar volgens mij heb je nog een multiple entry visum nodig om uit en weer in te reizen!

Vier weken is al niet lang om Vietnam te zien! Knap als je daar ook een trip HK in weet te persen 😉
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
pi_162733252
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2016 11:20 schreef Marvelous het volgende:
Er is wel het een en ander veranderd met Visa, maar volgens mij heb je nog een multiple entry visum nodig om uit en weer in te reizen!

Vier weken is al niet lang om Vietnam te zien! Knap als je daar ook een trip HK in weet te persen 😉
Ja, inderdaad. En de "zandhemden" zijn het die je scooter in beslag nemen. Maar denk er aan dat je ook behoorlijk in de problemen kunt komen als je in een ongeluk terecht komt en je hebt geen geldig rijbewijs.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_162914425
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 juni 2016 05:46 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

Ja, inderdaad. En de "zandhemden" zijn het die je scooter in beslag nemen. Maar denk er aan dat je ook behoorlijk in de problemen kunt komen als je in een ongeluk terecht komt en je hebt geen geldig rijbewijs.
Ook als je een geldig rijbewijs hebt en je in ongeluk terecht komt heb je zware problemen. Door het gebrek aan regels, en het wie het hardste schreeuwt is onschuldig in Vietnam is ten alle tijde mijn advies als je nog kan rijden; Hard weg wezen daar!

Je trekt als toerist altijd aan het kortste eind... Met of zonder papieren!
Mijn excuses voor bovenstaande post, ik ben namelijk emotioneel autistisch :')
  zaterdag 11 juni 2016 @ 13:49:44 #200
42322 MCH
Choose disappointment
pi_162914450
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 13:48 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Ook als je een geldig rijbewijs hebt en je in ongeluk terecht komt heb je zware problemen. Door het gebrek aan regels, en het wie het hardste schreeuwt is onschuldig in Vietnam is ten alle tijde mijn advies als je nog kan rijden; Hard weg wezen daar!

Je trekt als toerist altijd aan het kortste eind... Met of zonder papieren!
http://nos.nl/artikel/542(...)tnam-na-ongeluk.html

:Y
I Wanna Waste My Time On You
pi_163061648
Nou mn werkgever doet zeer moeilijk over mn vakantie. In principe mag ik alleen in juli of augustus (!) weg. Iemand ervaring om in deze maanden naar Vietnam te gaan...?
Wilde liever in januari maar dat gaat dus niet lukken.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163104320
Verschilt natuurlijk waar je van plan bent heen te gaan in Vietnam, maar voornamelijk erg heet.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_163140717
Over 5 weken ga ik op reis naar vietnam, heb er ontzettend veel zin in!

ik heb een groepsreis geboekt en daar zitten ook een paar stukken met de nachttrein in. nou vroeg ik me af of ik daar nog iets speciaals mee moet nemen? heb je bijvoorbeeld een slaapzak of iets dergelijks nodig?
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  zondag 19 juni 2016 @ 19:55:42 #204
42322 MCH
Choose disappointment
pi_163144732
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 16:36 schreef DestroyerPiet het volgende:
Over 5 weken ga ik op reis naar vietnam, heb er ontzettend veel zin in!

ik heb een groepsreis geboekt en daar zitten ook een paar stukken met de nachttrein in. nou vroeg ik me af of ik daar nog iets speciaals mee moet nemen? heb je bijvoorbeeld een slaapzak of iets dergelijks nodig?
Nee. Op seat61.com kun je meer info over je trein lezen.
I Wanna Waste My Time On You
pi_163158324
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 juni 2016 03:14 schreef eNGine10 het volgende:
Verschilt natuurlijk waar je van plan bent heen te gaan in Vietnam, maar voornamelijk erg heet.
Wil van zuid naar noord... Aangezien het zo wisselvallig is met weer daar ga ik maar gewoon. Van 20 augustus tot en met 10 september :).
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163563858
wat is de drescode in vietnam en dan vooral bij tempels en pagode's in mijn reisgids lees ik dat je je armen en benen moet bedekken. maar op internet lees ik dat als je een broek tot over je knieeen aan hebt en je schouders bedekt zijn met een t-shirt het dan voldoende is.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  woensdag 6 juli 2016 @ 19:44:54 #207
42322 MCH
Choose disappointment
pi_163564751
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:09 schreef DestroyerPiet het volgende:
wat is de drescode in vietnam en dan vooral bij tempels en pagode's in mijn reisgids lees ik dat je je armen en benen moet bedekken. maar op internet lees ik dat als je een broek tot over je knieeen aan hebt en je schouders bedekt zijn met een t-shirt het dan voldoende is.
Ja.
I Wanna Waste My Time On You
pi_163565927
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:44 schreef MCH het volgende:

[..]

Ja.
en krijg je net zoals in indonesiŽ van die sarongs die je aan moet doen?
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  woensdag 6 juli 2016 @ 20:28:09 #209
42322 MCH
Choose disappointment
pi_163566071
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 20:23 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]

en krijg je net zoals in indonesiŽ van die sarongs die je aan moet doen?
Ik zie ze niet zo snel terug op mijn Vietnam foto's.
I Wanna Waste My Time On You
pi_163566684
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 20:28 schreef MCH het volgende:

[..]

Ik zie ze niet zo snel terug op mijn Vietnam foto's.
ja dat zie ik dan wel, in ieder geval bedankt voor je input dat scheelt mij weer zo'n outdoor blouse die ik dan moet halen omdat ik iets met lange mouwen moet hebben.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
pi_163571675
Zal je toch zelf moeten regelen, ook als je bij ome Ho op audientie gaat :P Daar zijn ze nog strikter dan in de tempeltjes.

Een (dress)shirt van dunne stof met lange mouwen is sowieso wel prettig, het kan in de heuvels/bergen in het noorden best fris zijn. En dan heb je nog de airco standje vrieskist in sommige treinen en bussen. En tijdens het vliegen uiteraard.
"Light thinks it travels faster than anything. It doesn't. For wherever light travels it finds darkness has got there first and is waiting for it."
pi_163573769
Hallo allemaal,

Het is de eerste keer dat ik bij deze thread een bericht achterlaat, aangename kennismaking :)

Tegenwoordig ben ik woonachtig in HK en ben van plan in oktober (6e t/m 13e) naar Vietnam te gaan. Heb nu 2/3 dagen wat simpele research gedaan (tickets, kosten in Vietnam, weer etc).

Ik zou graag een rondreis willen maken, om te beginnen en te eindigen bij Hanoi. De andere plekken die ik wil bezoeken zijn Haiphong, Halong bay en Cat ba en heb er een paar vragen over:

- Zijn er mensen die misschien was tips kunnen geven hoe ik het best kan reizen tussen deze 4 plekken als ik aankom bij Hanoi en in welke volgorde? Is het beter met de klok mee te gaan tussen deze plekken of andersom?

Ik heb gezien dat als je vanaf Hanoi naar Haiphong gaat het beste is met trein en dat je dan de boot kunt pakken naar Cat Ba. Als ik andersom doe, dus eerst naar Halong Bay, dan is de beste optie met de bus, omdat deze sneller is dan met de trein. Daarna kan ik de boot pakken naar Cat Ba en van daar uit weer de boot naar Haiphong. Klopt dit allemaal een beetje? :P

- Als ik naar Cat Ba ga, is het nog nodig om naar Halong bay te gaan? Ik heb niet kunnen vinden of er echt verschil is, of is Cat Ba een onderdeel van Halong bay?

- Hoeveel dagen zullen jullie per plek aanraden om te blijven? Ik snap dat dit anders is voor iedereen, maar gewoont er indicatie. Wij zijn er voornamelijk voor de bezienswaardigheden, natuur en lokaal eten.

Graag hoor ik van jullie! :)
pi_163574446
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 23:05 schreef Ener-G het volgende:
Zal je toch zelf moeten regelen, ook als je bij ome Ho op audientie gaat :P Daar zijn ze nog strikter dan in de tempeltjes.
owh ja goed dat je het zegt daar ga ik inderdaad ook op bezoek. toch maar even zo'n shirt halen dan.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  woensdag 13 juli 2016 @ 13:36:27 #214
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_163711305
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2016 06:02 schreef LTCY18 het volgende:
Hallo allemaal,

Het is de eerste keer dat ik bij deze thread een bericht achterlaat, aangename kennismaking :)

Tegenwoordig ben ik woonachtig in HK en ben van plan in oktober (6e t/m 13e) naar Vietnam te gaan. Heb nu 2/3 dagen wat simpele research gedaan (tickets, kosten in Vietnam, weer etc).

Ik zou graag een rondreis willen maken, om te beginnen en te eindigen bij Hanoi. De andere plekken die ik wil bezoeken zijn Haiphong, Halong bay en Cat ba en heb er een paar vragen over:

- Zijn er mensen die misschien was tips kunnen geven hoe ik het best kan reizen tussen deze 4 plekken als ik aankom bij Hanoi en in welke volgorde? Is het beter met de klok mee te gaan tussen deze plekken of andersom?

Ik heb gezien dat als je vanaf Hanoi naar Haiphong gaat het beste is met trein en dat je dan de boot kunt pakken naar Cat Ba. Als ik andersom doe, dus eerst naar Halong Bay, dan is de beste optie met de bus, omdat deze sneller is dan met de trein. Daarna kan ik de boot pakken naar Cat Ba en van daar uit weer de boot naar Haiphong. Klopt dit allemaal een beetje? :P

- Als ik naar Cat Ba ga, is het nog nodig om naar Halong bay te gaan? Ik heb niet kunnen vinden of er echt verschil is, of is Cat Ba een onderdeel van Halong bay?

- Hoeveel dagen zullen jullie per plek aanraden om te blijven? Ik snap dat dit anders is voor iedereen, maar gewoont er indicatie. Wij zijn er voornamelijk voor de bezienswaardigheden, natuur en lokaal eten.

Graag hoor ik van jullie! :)
De perfecte route weet ik zo niet, maar wij hebben Halong en Cat ba gedaan: 1 dag is voldoende, dus ga gewoon met een ferry naar cat ba. Wij zaten 3 dagen op een veel te dure boot.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_163716345
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 13:36 schreef EDMAN- het volgende:

[..]

De perfecte route weet ik zo niet, maar wij hebben Halong en Cat ba gedaan: 1 dag is voldoende, dus ga gewoon met een ferry naar cat ba. Wij zaten 3 dagen op een veel te dure boot.
Is er veel verschill tussen Cat Ba en Halong Bay? Zit nu te denken alleen Hanoi, Haiphong en Halong Bay te doen.
pi_163727126
Zelf niet bij Cat Ba geweest maar bij Halong bay mag je niet meer zwemmen, bij Cat Ba wel.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_163728108
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 17:40 schreef LTCY18 het volgende:

[..]

Is er veel verschill tussen Cat Ba en Halong Bay? Zit nu te denken alleen Hanoi, Haiphong en Halong Bay te doen.
Ik ben niet in Ha long bay geweest. Wel op Cat Ba en vanaf daar naar Han la (?) bay. Dat ligt tussen Halong bay en Cat Ba Island in. Wij zijn op Cat ba gekomen door een combinatieticket boot/bus vanuit Haiphong. Een reisgenoot is later doorgegaan naar Ha Long bay en zei dat het niet veel verschil maakt qua omgeving maar dat Halong vooral drukker en duurder is. Veel mensen doen van die (dure) meerdaagse tours op grote boten. Ik vond Cat Ba heerlijk rustig, het eiland is ook prachtig. Wij zijn naar het haventje Ben Beo gegaan (vlakbij, ten noord-oosten van Cat Ba village) en hebben daar met lokale vissers gesproken. We hebben een deal gemaakt ($5 pp met 3 personen) dat we met een visser op de boot meekonden een eind de baai in (Han La, 30 minuten varen) waar we bij de visser thuis zijn geweest en van zijn kayaks gebruik maakten. Zijn vrouw heeft toen nog heerlijk voor ons gekookt. We hebben wel wat van de grote boten met toeristen zien varen maar waren blij dat wel lekker ons eigen plan konden trekken. Zo waren we meer in contact met de lokale bevolking en gaan alle verdiensten ook direct naar hen i.p.v. grote organisaties,

[ Bericht 1% gewijzigd door announcement op 14-07-2016 10:56:25 ]
  donderdag 14 juli 2016 @ 11:28:05 #218
62913 Blik
The one and Only!
pi_163728857
Wat is te duur? Ik betaalde een tijd geleden 80 dollar voor een 3-daagse tour incl eten en drinken. En dus slapen op een boot en slapen op Cat Ba. Prima value for money als je het mij vraagt
pi_163728883
Dat is echt nog het enige wat ik goed moet plannen: Ha Long Bay.
Ik ben met eigen vervoer dus hoef niet per se vanuit Hanoi wat te boeken. Waar kan ik dan het beste heenrijden om van de baai te genieten?

Ohja en stomme vraag: reisstekker nodig voor Vietnam? Lees allerlei verschillende verhalen.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163730838
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juli 2016 11:29 schreef ThePlaneteer het volgende:
Dat is echt nog het enige wat ik goed moet plannen: Ha Long Bay.
Ik ben met eigen vervoer dus hoef niet per se vanuit Hanoi wat te boeken. Waar kan ik dan het beste heenrijden om van de baai te genieten?

Ohja en stomme vraag: reisstekker nodig voor Vietnam? Lees allerlei verschillende verhalen.
Naar Cat Ba island gaan. Is veel minder toeristisch maar zeker net zo mooi als Halong bay.
  vrijdag 15 juli 2016 @ 00:16:10 #221
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_163747598
Het lijkt allemaal op elkaar imo :), je zou ook Halong en Cat ba kunnen skippen en naar Ninh Binh kunnen gaan, heb je oik karstgebergten en kan je meteen door naar Phon nha ke bang.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_163758360
Ik rijd de Ho Chi dus langs Phon nha ke bang en Ninh Beh kom ik sowieso.

Dan ga ik vanuit daar wel naar Cat Ba.
Top, thanks for the help


Ohja en stekkers? EU stekker gaat lukken?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163758935
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2016 14:31 schreef ThePlaneteer het volgende:

Ohja en stekkers? EU stekker gaat lukken?
op deze site kun je alle info vinden over stopcontacten en stekkers waar ook ter wereld

http://www.wereldstopcontacten.nl/vietnam/
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
  zaterdag 16 juli 2016 @ 07:44:31 #224
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_163778682
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2016 14:31 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik rijd de Ho Chi dus langs Phon nha ke bang en Ninh Beh kom ik sowieso.

Dan ga ik vanuit daar wel naar Cat Ba.
Top, thanks for the help


Ohja en stekkers? EU stekker gaat lukken?
Ninh binh is een andere regio he, onder Hanoi. Plaatsje bij de gebergten heet Tam Coc btw.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_163808642
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2016 14:50 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]

op deze site kun je alle info vinden over stopcontacten en stekkers waar ook ter wereld

http://www.wereldstopcontacten.nl/vietnam/
I know, maar daar hebben ze het dus over 3 verschillende stopcontacten. Word ik niet echt wijzer van. C staat er tussen dus dat zou goed moeten gaan, of komt A en G daar veel meer voor? Iemand?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163808950
Je opladers werken gewoon in Vietnam, je hoeft dus niks apart te gaan kopen.
pi_163809091
Thanks!!
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 19 juli 2016 @ 11:48:03 #228
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_163851980
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2016 15:58 schreef ehouse het volgende:
Je opladers werken gewoon in Vietnam, je hoeft dus niks apart te gaan kopen.
True
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_164029834
Inmiddels geboekt! Op 17 december naar Hanoi met Cathay Airways. Eerste drie nachten hotel ook geboekt, daarna zien wel wel verder. Naast mijn vriendin gaan er ook twee vrienden mee, dus dat wordt gezellig.

Iemand nog een tip voor de trip naar Ha Long met overnachting op de boot? Booze cruise zijn we te oud voor, brakke tour met slechte faciliteiten zien wel ook niet zo zitten.
^ To je nesmysl ^
  woensdag 27 juli 2016 @ 04:50:41 #230
38323 EDMAN-
Save the vinyl!
pi_164038544
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2016 20:39 schreef TyVole het volgende:
Inmiddels geboekt! Op 17 december naar Hanoi met Cathay Airways. Eerste drie nachten hotel ook geboekt, daarna zien wel wel verder. Naast mijn vriendin gaan er ook twee vrienden mee, dus dat wordt gezellig.

Iemand nog een tip voor de trip naar Ha Long met overnachting op de boot? Booze cruise zijn we te oud voor, brakke tour met slechte faciliteiten zien wel ook niet zo zitten.
Ik zou gewoon op eigen gelegenheid naar Cat ba island gaan en daar een nacht vertoeven. Heb 3 dagen op een boot gezeten en je heb het na 1,5 dag echt wel gezien!

Ben ff vergeten hoe de boot heette, maar het stikt van de aanbieders in Hanoi. Wij hebben 250 de man betad voor een prima boot. Zou het alleen nooit overdoen.
Wir tanzen im viereck
Wir tanzen konzentriert
pi_164411735
Ik ga in sept/okt voor 3 weken naar Vietnam. Ik ben nu bezig met het boeken van een ticket, is aankomst op Hanoi en vertrek Ho Chi Minh of andersom veel handiger dan bijv. een retourtje op 1 stad en binnenlandse vlucht? Het scheelt nl. nogal wat in prijs.. Wat raden jullie aan?
pi_164413506
Als je retourtje op ťťn stad plus binnelandse vlucht veel goedkoper is dan op op die twee steden te vliegen is, zou ik dat ook doen. Binnenlandse vluchten nemen in Vietnam gaat gewoon vlot en snel.
pi_164420813
Ik heb ook retourtje op Hanoi gekocht en binnenlandse vlucht naar HCMC.
Die binnenlandse vlucht is incl bagage ong 60 euro maar ik was wat laat, als je nu boekt kan dat wat sneller gok ik.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_168468166
Wat dood hier zeg..

Om een mooi schopje te doen, hier mn aftermovie:
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_168470244
Rustig hier inderdaad. Ik lees af en toe wat mee, maar post eigenlijk nooit. Ik ben nu 2 keer in Vietnam geweest, mijn man is Vietnamees en we gaan dus op familiebezoek. Hopelijk ergens dit jaar weer :s)
pi_168949105
Weet iemand of een uitreisticket verplicht is? Wij landen op Hanoi en willen eigenlijk alleen nog maar een enkeltje boeken.
hhhhh
  vrijdag 17 februari 2017 @ 01:11:15 #237
42322 MCH
Choose disappointment
pi_168954115
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2017 15:28 schreef ThePlaneteer het volgende:
Wat dood hier zeg..

Om een mooi schopje te doen, hier mn aftermovie:
Mooi!
I Wanna Waste My Time On You
pi_168978157
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2017 21:45 schreef DaveDave09 het volgende:
Weet iemand of een uitreisticket verplicht is? Wij landen op Hanoi en willen eigenlijk alleen nog maar een enkeltje boeken.
2x vietnam binnengekomen zonder uitreisticket
pi_168979399
Inmiddels zit de reis er al weer even op. Van half december tot half januari in Vietnam (en Hong Kong) geweest. Prima vakantie gehad. Onze route in het kort:

Hanoi, leuke levendige stad, mooi contrast met Hong Kong en Saigon.

Cat Ba, goede uitvalsbasis voor Ha Long Bay en mooi eiland om met de scooter te verkennen. Cat Ba Town niet erg boeiend maar ook geen verschrikking zoals sommigen wel eens willen beweren.

Hoi An, zeer mooi en fotogeniek stadje. Erg toeristisch maar daardoor wel levendig. Daarnaast My Son tempels bezocht, leuk als dagtrip maar verwacht geen Angkor Wat.

Hue, hier terechtgekomen na dag rijden via de Hai Van pass op scooters. Enorm kutweer gehad dus na ťťn dagje weer verder getrokken.

Da Lat, mooie omgeving maar stadje zelf zou ik achteraf over hebben geslagen. Hier hadden we ook slecht weer dus ook maar kort gebleven.

Mui Ne, vanwege het weer vanuit Da Lat hiernaartoe gevlucht. Lekker om even helemaal niks te doen. Typische badplaats verder maar wel leuke vibe. Strand zelf is op sommige plekken helemaal weg geslagen, maar er blijft genoeg normaal strand over als je de boulevard verder afrijdt.

Phu Quoc, dagje scooter gehuurd en een dag een tour gedaan naar de eilandjes ten Zuiden van het grote eiland. Verder dagje aan het strand gehangen en bier gedronken.Paar leuke stranden maar Duong Dong beach zelf is niet heel boeiend.

Saigon, verrassend goed vermaakt hier. Veel rondgelopen en de standaard sites bezocht.Heel andere beleving dan Hanoi.

Hong Kong, erg vette afsluiter. Hong Kong Island is echt een futuristische metropool terwijl Kowloon veel meer "China" uitstraalt. Verademing van orde na 3,5 week chaos in Vietnam (geen getoeter en scootertjes). :D

Bij deze ook mijn vakantievideo (in drie delen), voor de liefhebber.

^ To je nesmysl ^
  woensdag 22 februari 2017 @ 14:12:05 #240
25967 solidslayer
to much is never enough
pi_169068341
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2017 11:32 schreef TyVole het volgende:
Inmiddels zit de reis er al weer even op. Van half december tot half januari in Vietnam (en Hong Kong) geweest. Prima vakantie gehad. Onze route in het kort:

Hanoi, leuke levendige stad, mooi contrast met Hong Kong en Saigon.

Cat Ba, goede uitvalsbasis voor Ha Long Bay en mooi eiland om met de scooter te verkennen. Cat Ba Town niet erg boeiend maar ook geen verschrikking zoals sommigen wel eens willen beweren.

Hoi An, zeer mooi en fotogeniek stadje. Erg toeristisch maar daardoor wel levendig. Daarnaast My Son tempels bezocht, leuk als dagtrip maar verwacht geen Angkor Wat.

Hue, hier terechtgekomen na dag rijden via de Hai Van pass op scooters. Enorm kutweer gehad dus na ťťn dagje weer verder getrokken.

Da Lat, mooie omgeving maar stadje zelf zou ik achteraf over hebben geslagen. Hier hadden we ook slecht weer dus ook maar kort gebleven.

Mui Ne, vanwege het weer vanuit Da Lat hiernaartoe gevlucht. Lekker om even helemaal niks te doen. Typische badplaats verder maar wel leuke vibe. Strand zelf is op sommige plekken helemaal weg geslagen, maar er blijft genoeg normaal strand over als je de boulevard verder afrijdt.

Phu Quoc, dagje scooter gehuurd en een dag een tour gedaan naar de eilandjes ten Zuiden van het grote eiland. Verder dagje aan het strand gehangen en bier gedronken.Paar leuke stranden maar Duong Dong beach zelf is niet heel boeiend.

Saigon, verrassend goed vermaakt hier. Veel rondgelopen en de standaard sites bezocht.Heel andere beleving dan Hanoi.

Hong Kong, erg vette afsluiter. Hong Kong Island is echt een futuristische metropool terwijl Kowloon veel meer "China" uitstraalt. Verademing van orde na 3,5 week chaos in Vietnam (geen getoeter en scootertjes). :D

Bij deze ook mijn vakantievideo (in drie delen), voor de liefhebber.

Ik kom net terug uit Vietnam en ik ben het voor 90% eens met jou verslag. Da Lat vonden we wel prima voor 2 dagen, we hadden dan ook wel mooi weer en als je gaat Canyoningen is het helemaal top. Enkel hebben we Hue overgeslagen en Phong Nha meegepakt (paradise cave en Phong Nha cave) deze waren zeker de moeite waard.

Overal zelf een brommer gehuurd en zelf alles bezocht en gedaan.

Ook een uurtje of 7 in Hong Kong geweest aangezien we een stopover hadden van 10 uur. Helaas was dat net wat te weinig om echt de stad goed te zien :)
PSN-ID: SoliD_S
pi_169068699
Ik zit in Da Lat in t family hostel en dat vond ik wel echt het leukste hostel in Vietnam. Die maze bar is ook wel geinig als je daar met z'n allen heen gaat :D
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 23 februari 2017 @ 12:21:30 #242
25967 solidslayer
to much is never enough
pi_169088341
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 14:29 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik zit in Da Lat in t family hostel en dat vond ik wel echt het leukste hostel in Vietnam. Die maze bar is ook wel geinig als je daar met z'n allen heen gaat :D
Cool! Ben ik ook geweest, vond het erg gaaf, had er minder van verwacht maar het is echt een doolhof :D

Wij zaten in Tay Backpackers hostel.
PSN-ID: SoliD_S
pi_169089654
Hue heb ik ook zo goed als overgeslagen. Phong Nha vond ik echt schitterend, vooral dat korte ritje door t park was t allerleukst.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  zaterdag 22 april 2017 @ 17:28:37 #244
356891 Abed
hooggeleid
pi_170407058
Ook terug van een maandje Nam. Met een brakke Win van HCM naar Hanoi gereden, was heerlijk.
Rijden in de chaos was wel even wennen, navigeren naar Cat lai port ook. Eenmaal de drukte uit langs de kust omhoog de route gevolgd. Eens met de Planeteer hierboven wat betreft het rijden door en rond Phong Nha, Ninh Binh was ook zeer de moeite waard.

Zit alweer te kijken om later dit jaar nog een keer te gaan en de route door het binnenland te maken met een uitstapje naar Laos. :)
'Als de vis gaat stinken moet je bij de kop beginnen' - Aad300
pi_172645249
Ben met mijn zus in Hanoi en het leek ons wel leuk om een avondje uit te gaan naar een club ofzo. Ben zelf 17 en mijn zus is 20. Levert dat problemen op of kan ik met 17 jaar gewoon naar binnen komen? Aanraders voor een club waar ook Vietnamezen komen?
  maandag 24 juli 2017 @ 19:04:01 #246
42322 MCH
Choose disappointment
pi_172648215
quote:
0s.gif Op maandag 24 juli 2017 16:21 schreef wielrennerdt het volgende:
Ben met mijn zus in Hanoi en het leek ons wel leuk om een avondje uit te gaan naar een club ofzo. Ben zelf 17 en mijn zus is 20. Levert dat problemen op of kan ik met 17 jaar gewoon naar binnen komen? Aanraders voor een club waar ook Vietnamezen komen?
Koop gewoon een fake id als je bang bent
I Wanna Waste My Time On You
pi_175636775
Ben hier vorige maand 2 weken geweest. Ho Chi Minh city, Can Tho, Da Nang en Phu Quoc bezocht. Ik vond HCM erg druk en chaotisch, maar Can Tho en Da Nang waren goed te doen. Volgende keer blijf ik een maand. Alles is zo lekker goedkoop daar ivm Europa.
pi_175638214
Drukte van HCMC O+
Al verblijf ik bij schoonfamilie etc, dus dat is dan natuurlijk anders, zij wonen allemaal in de stad :P Het is voor ons dan ook niet echt goedkoop :') :+

Da Nang vond ik ook erg mooi :Y Ben je ook nog naar Ba Na of Hoi An geweest Flipje?
In november waren we een paar dagen in Da Nang, brommer gehuurd en naar Ba Na en Hoi An gereden, erg leuk!
(Disclaimer: niet aan te raden als je niet gewend bent in Vietnam te rijden etc. etc. :+)
pi_175638421
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 02:18 schreef FlipjeHolland het volgende:
Ben hier vorige maand 2 weken geweest. Ho Chi Minh city, Can Tho, Da Nang en Phu Quoc bezocht. Ik vond HCM erg druk en chaotisch, maar Can Tho en Da Nang waren goed te doen. Volgende keer blijf ik een maand. Alles is zo lekker goedkoop daar ivm Europa.
HCMC is inderdaad verschrikkelijk druk. Hanoi ook wel maar vond ik persoonlijk wel een leukere stad.

En Da Nang O+ Twee jaar gewoond en mis het nog regelmatig. Niet te druk, mooie omgeving en prachtige stranden ^O^
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175658169
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 09:05 schreef Miezziej het volgende:
Ben je ook nog naar Ba Na of Hoi An geweest Flipje?
Ik ben in Ba Na Hills geweest, met de kabelbaan naar boven. Leuk ritje, alleen de Franse vestiging bovenop de berg is een enorme toeristische trekpleister. Verder nog in een klein plaatsje bij Can Tho in de buurt genaamd Vi Thanh geweest 1 dag, en hoewel ik een leuke avond heb gehad daar met een Vietnamese familie was 't niet echt bijzonder te noemen.

De drukte in HCM moest ik echt even aan wennen. Het is daar echt 24/7 druk. Je hebt ook overal constant een soort van ruis (van al dat lawaai en getoeter) op de achtergrond. En die lui zijn knettergek in het verkeer. Als je dat hier doet kom je meteen in wegmisbruikers en mag je je rijbewijs inleveren. :+

cN1MsBa.jpg
pi_175663192
quote:
2s.gif Op maandag 11 december 2017 09:17 schreef eNGine10 het volgende:

[..]

HCMC is inderdaad verschrikkelijk druk. Hanoi ook wel maar vond ik persoonlijk wel een leukere stad.

En Da Nang O+ Twee jaar gewoond en mis het nog regelmatig. Niet te druk, mooie omgeving en prachtige stranden ^O^
Da Nang _O_

De Drakenbrug vond ik zo cool :D

1200px-C%E1%BA%A7u_R%E1%BB%93ng.jpg
pi_175663913
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 21:48 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Ik ben in Ba Na Hills geweest, met de kabelbaan naar boven. Leuk ritje, alleen de Franse vestiging bovenop de berg is een enorme toeristische trekpleister. Verder nog in een klein plaatsje bij Can Tho in de buurt genaamd Vi Thanh geweest 1 dag, en hoewel ik een leuke avond heb gehad daar met een Vietnamese familie was 't niet echt bijzonder te noemen.

De drukte in HCM moest ik echt even aan wennen. Het is daar echt 24/7 druk. Je hebt ook overal constant een soort van ruis (van al dat lawaai en getoeter) op de achtergrond. En die lui zijn knettergek in het verkeer. Als je dat hier doet kom je meteen in wegmisbruikers en mag je je rijbewijs inleveren. :+

[ afbeelding ]
Ik vond de kabelbaan ook erg leuk! Dat hele pretpark gebeuren erboven vond ik ook niet zo boeiend.
Hoi An vond ik ook leuk om een keer gezien te hebben, maar ook erg toeristisch. Wel grappig om heel veel mensen in Ao Dai te zien :D

Mijn man is opgegroeid in HCMC, dus wij rijden daar ook vaak op de brommer. Elke keer als we in het centrum reden zag ik mensen filmen, ben benieuwd op hoeveel filmpjes wij staan :D De eerste keer vond ik het doodeng :@ Maar nu ben ik het gewend, en mis ik het ook regelmatig. Je merkt wel echt dat de stad eigenlijk te veel mensen begint te hebben. Tijdens de spitsuren is het zelfs met de brommer file rijden. En de auto's rijden ook regelmatig midden op de weg :?

Zelf ben ik nog nooit in het noorden geweest. Weet ook niet of dat ooit zal gebeuren. Het is soms toch nog een beetje een ding, tussen mensen uit het noorden en zuiden :+
pi_175665127
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 06:22 schreef Mip1988 het volgende:

[..]

Da Nang _O_

De Drakenbrug vond ik zo cool :D

[ afbeelding ]
Zeker...heb je hem ook vuur zien spugen? :D

Vind trouwens de meeste van die bruggen wel mooi. Vooral tijdens zonsondergang maar ook 's avonds mooi verlicht.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175670766
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 08:35 schreef Miezziej het volgende:

[..]

Ik vond de kabelbaan ook erg leuk! Dat hele pretpark gebeuren erboven vond ik ook niet zo boeiend.
Hoi An vond ik ook leuk om een keer gezien te hebben, maar ook erg toeristisch. Wel grappig om heel veel mensen in Ao Dai te zien :D

Mijn man is opgegroeid in HCMC, dus wij rijden daar ook vaak op de brommer. Elke keer als we in het centrum reden zag ik mensen filmen, ben benieuwd op hoeveel filmpjes wij staan :D De eerste keer vond ik het doodeng :@ Maar nu ben ik het gewend, en mis ik het ook regelmatig. Je merkt wel echt dat de stad eigenlijk te veel mensen begint te hebben. Tijdens de spitsuren is het zelfs met de brommer file rijden. En de auto's rijden ook regelmatig midden op de weg :?

Zelf ben ik nog nooit in het noorden geweest. Weet ook niet of dat ooit zal gebeuren. Het is soms toch nog een beetje een ding, tussen mensen uit het noorden en zuiden :+
Misschien dat ik de volgende keer een paar dagen naar Hanoi ga. Ik moest er ook ontzettend aan wennen dat de meeste Vietnamezen al rond 10en 's avonds liggen te pitten en om 6 's ochtends opstaan. Ik ben van nature een nachtmens dus ik slaap altijd pas rond een uur of 1-2. :')

Op de laatste dag in HCM ben ik nog in de Bitexco Financial Tower geweest naar een bar (EON51) op de bovenste verdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over heel HCM.

Zijn er verder nog plaatsen waar je geweest moet zijn in Vietnam?

[ Bericht 11% gewijzigd door FlipjeHolland op 12-12-2017 15:08:05 ]
pi_175670957
Must visits in mijn ogen:

Ha Long
Da Lat
Phong Nha Ke Bang

Echt de trekkers
Verder vond ik Hoi An heel leuk en Qui Nhon heerlijk gechillt.
Mui Ne zou ik overgeslagen hebben.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_175689210
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:02 schreef FlipjeHolland het volgende:

[..]

Misschien dat ik de volgende keer een paar dagen naar Hanoi ga. Ik moest er ook ontzettend aan wennen dat de meeste Vietnamezen al rond 10en 's avonds liggen te pitten en om 6 's ochtends opstaan. Ik ben van nature een nachtmens dus ik slaap altijd pas rond een uur of 1-2. :')

Op de laatste dag in HCM ben ik nog in de Bitexco Financial Tower geweest naar een bar (EON51) op de bovenste verdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over heel HCM.

Zijn er verder nog plaatsen waar je geweest moet zijn in Vietnam?
Wat zeer de moeite waard is als je eigen vervoer hebt is een stuk van de Ho Chi Minh trial rijden.

Zelf van Da Nang naar Lao Bao (grens met Laos) gereden. Rijd je tussen (en over) prachtige groene bergen met bijna geen verkeer. Komt onderweg wel af een toe een dorpje tegen waar je kunt overnachten. Best indrukwekkend.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
pi_175946545
Ik mis de Pho Bo als ontbijt nog elke dag. Hier betaal je er goud geld voor. ;(
  woensdag 3 januari 2018 @ 11:58:03 #258
264234 nexusje
Ik shine als lipgloss
pi_176255122
Beste datum om tickets te boeken (Aug-sep), weet iemand dat? En wat zijn de beste opties qua luchthaven keuzes?

Thanks!
pi_176273289
Ligt er helemaal aan hoe lang je wilt vliegen en hoe goedkoop.
pi_176281903
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 15:09 schreef ThePlaneteer het volgende:
Must visits in mijn ogen:

20166824659halong.jpg

Da-Lat-Vietnam.jpg

[508x290-cr]phong_nha_ke_bang_viettravel360.jpg

Echt de trekkers

hoian-vietnam-bridge.jpg

&

Quy-Nhon.jpg

Verder vond ik Hoi An heel leuk en Qui Nhon heerlijk gechillt.

Dank voor je tips.
pi_176390721
Vanaf nu is het mogelijk met een e-Visum naar Vietnam te reizen.

https://insideflyer.nl/e-(...)r-voor-nederlanders/

quote:
Goed nieuws voor reizigers met een Nederlands paspoort die naar Vietnam willen reizen! Het is nu ook mogelijk voor Nederlands om online een elektronisch visum aan te vragen. Met het Vietnam E-Visa kunnen reizigers maximaal 30 dagen in het land verblijven. Het e-visum is geldig voor een single entry. Vietnam begon vorig jaar februari met een proef voor 40 landen om online een visum aan te vragen. Sinds begin dit jaar zijn daar 6 landen aan toegevoegd, waaronder Nederland. Voorheen moest je via de ambassade een visum aan vragen of via een commerciŽle partij een uitnodiging aanvragen voor een visa on arrival. In het laatste geval moet je bij aankomst eerst nog je visum ophalen wat veel tijd kan kosten. Een visum via de ambassade is erg prijzig en kost ook tijd.

Vietnam E-Visa aanvragen

De aanvraag voor het elektronisch visum gaat direct via de website van de immigratie-autoriteit (klik). Je hebt een scan van de infopagina van je paspoort nodig en een paspoortfoto. Naast de persoonlijke details moet je ook de geplande data voor je bezoek kiezen en de port of entry (luchthaven) waar je aan wil komen. Maar je hoeft niet per se op deze data of via het gemelde vliegveld te arriveren. De website vermeldt data geldigheidsperiode van het visum, waarbinnen je moet aankomen. Vervolgens kun je de kosten ŗ 25 USD per creditcard betalen maar AMEX wordt niet geaccepteerd. Je krijgt na betaling een scherm met je registratiecode. Deze moet je goed onthouden en opschrijven! De aanvraag duurt 3 werkdagen. Je kan de status van het e-visum raadplegen op de speciale pagina met je verificatie code, email en geboortedatum. Wanneer je visum is goedgekeurd kan je hier je e-visa downloaden. Deze moet je vervolgens meenemen op reis en bij aankomst samen met je paspoort afgeven bij de paspoortcontrole. Je kan de rij voor visa on arrival omzeilen!
pi_176392858
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 16:42 schreef Tourniquet het volgende:
Vanaf nu is het mogelijk met een e-Visum naar Vietnam te reizen.

https://insideflyer.nl/e-(...)r-voor-nederlanders/

[..]

Goede ontwikkeling. Is altijd een puinhoop bij dat visa on arrival hoekje in HCMC.
En zingen wij....of juichen wij.....of stel je ons teleur
Oranje is...oranje blijft.....de allermooiste kleur!
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 10:24:34 #263
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_177523450
Vietnam staat hoog op het verlanglijstje van mijn aanstaande. Ik zou het dan wel willen combineren met een bezoek aan Angkor Wat in Cambodja. En eventueel Laos.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een rustige reis door Vietnam inclusief Angkor Wat? En wat raden jullie aan qua route? Van het noorden naar het zuiden? Of juist andersom?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_177523637
quote:
7s.gif Op donderdag 1 maart 2018 10:24 schreef UIO_AMS het volgende:
Vietnam staat hoog op het verlanglijstje van mijn aanstaande. Ik zou het dan wel willen combineren met een bezoek aan Angkor Wat in Cambodja. En eventueel Laos.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een rustige reis door Vietnam inclusief Angkor Wat? En wat raden jullie aan qua route? Van het noorden naar het zuiden? Of juist andersom?
Vietnam zou ik 4 weken voor uittrekken. Als je dan enkel Angkor Wil erbij wil doen kan dat vast wel vanuit HCMC, dan pak je gewoon paar dagen erbij.

Route maakt niet heel veel uit, ligt ook beetje aan wanneer je gaat. Of dat je van warm naar iets minder warm wilt gaan.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_177525175
quote:
7s.gif Op donderdag 1 maart 2018 10:24 schreef UIO_AMS het volgende:
Vietnam staat hoog op het verlanglijstje van mijn aanstaande. Ik zou het dan wel willen combineren met een bezoek aan Angkor Wat in Cambodja. En eventueel Laos.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een rustige reis door Vietnam inclusief Angkor Wat? En wat raden jullie aan qua route? Van het noorden naar het zuiden? Of juist andersom?
Internet staat vol met dergelijke tips, heb je zelf al gezocht? En de topicreeks doorgelezen?
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 13:03:49 #266
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_177526176
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 12:08 schreef lighted het volgende:
Internet staat vol met dergelijke tips, heb je zelf al gezocht?
Zullen we heel FOK! maar opdoeken dan? :{w.
Ben juist benieuwd naar wat de users hier aanraden en wat de laatste up to date tips zijn.

quote:
En de topicreeks doorgelezen?
Ben de moderator van TRV. Wat denk je zelf?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_177527602
quote:
7s.gif Op donderdag 1 maart 2018 13:03 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Zullen we heel FOK! maar opdoeken dan? :{w.
Ben juist benieuwd naar wat de users hier aanraden en wat de laatste up to date tips zijn.

[..]

Ben de moderator van TRV. Wat denk je zelf?
Nou, als mod verwacht ik dat je beide vragen zelf kan beantwoorden.
Ik heb zelf mijn reis gebaseerd op beide, dus frappant dat je het zelf niet kan vinden.
  Moderator donderdag 1 maart 2018 @ 14:24:11 #268
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_177527725
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 14:17 schreef lighted het volgende:
Nou, als mod verwacht ik dat je beide vragen zelf kan beantwoorden.
Ik heb zelf mijn reis gebaseerd op beide, dus frappant dat je het zelf niet kan vinden.
Frappant dat ik hier niet zou mogen vragen naar de laatste ervaringen van FOK!-users.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_177532401
quote:
7s.gif Op donderdag 1 maart 2018 14:24 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Frappant dat ik hier niet zou mogen vragen naar de laatste ervaringen van FOK!-users.
Dat schrijf ik niet en voor je vraag zijn recente ervaringen niet bepaald noodzakelijk.
Je kan ook gewoon eerlijk schrijven dat je voor de makkelijkste weg koos, helemaal geen probleen. Tis meer dat de mods normaliter met deze onzin aankomen, dus ik dacht ik pak de kans en draai het eens om.

Nu ontopic, op google zijn vele opties met voor- en nadelen over noord/zuid of andersom te vinden.
pi_177532489
Joh het is toch leuk om over vakanties te lullen? Doe niet zo gek man.

Ik vond zuid noord iig leuker want t noorden is mooier en meer te doen. Dus makkelijker timen als je tijd over hebt bv.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  donderdag 1 maart 2018 @ 23:39:52 #271
42322 MCH
Choose disappointment
pi_177540518
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:25 schreef ThePlaneteer het volgende:
Joh het is toch leuk om over vakanties te lullen? Doe niet zo gek man.

Ik vond zuid noord iig leuker want t noorden is mooier en meer te doen. Dus makkelijker timen als je tijd over hebt bv.
moet je wel in angkor starten
I Wanna Waste My Time On You
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 10:02:22 #272
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_177544616
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:20 schreef lighted het volgende:
Dat schrijf ik niet en voor je vraag zijn recente ervaringen niet bepaald noodzakelijk.
Je kan ook gewoon eerlijk schrijven dat je voor de makkelijkste weg koos, helemaal geen probleen. Tis meer dat de mods normaliter met deze onzin aankomen, dus ik dacht ik pak de kans en draai het eens om.
Na drie keer lezen begrijp ik dit deel van je post nog steeds niet. Behalve dat het niet over Vietnam gaat en daarmee off topic is. Dus die discussie is hier nu klaar. Mocht je toch nog wat willen zeggen, hebben we een feedbacktopic hier in TRV.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 10:08:09 #273
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_177544749
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2018 23:39 schreef MCH het volgende:
moet je wel in angkor starten
Daar zat ik ook wel een beetje mee. Angkor Wat lijkt me juist het hoogtepunt van een reis door Vietnam en Cambodja en zou je daar dan niet liever mee willen eindigen?

quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2018 18:25 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik vond zuid noord iig leuker want t noorden is mooier en meer te doen. Dus makkelijker timen als je tijd over hebt bv.
Hm, het noorden van Vietnam is dus wat jou betreft het hoogtepunt. Dat maakt het niet eenvoudiger.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_177544857
Mja hoe lang ga je? En wil je je hele reis plannen?

Het voelde voor mij wat makkelijker omdat ik geen idee had hoe lang ik er over zou doen om van zuid naar noord te komen. Ik bepaalde wel: stel dat ik tijd over heb zit ik liever in t noorden waar ik sowieso Ha Long Bay, Sapa, Ninh Binh en Mui Chau nog zou kunnen bezoeken. Zou ik tijd over hebben in t Zuiden vond ik alleen de Mekong delta wellicht interessant.

En qua visum is het wellicht ook handig dat je sowieso weet dat je bijv de eerste 3 dagen naar Ankor gaat, dan kun je dat van te voren aanvragen op t gemakkie en hoef je dat niet ergens in HCMC te fixen.

Voor mij was Ha Long Bay t absolute hoogtepunt en ben daar goed tot rust gekomen van een lange reis, dus perfecte afsluiter.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 10:26:09 #275
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_177545143
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 10:11 schreef ThePlaneteer het volgende:
Mja hoe lang ga je? En wil je je hele reis plannen?

Het voelde voor mij wat makkelijker omdat ik geen idee had hoe lang ik er over zou doen om van zuid naar noord te komen. Ik bepaalde wel: stel dat ik tijd over heb zit ik liever in t noorden waar ik sowieso Ha Long Bay, Sapa, Ninh Binh en Mui Chau nog zou kunnen bezoeken. Zou ik tijd over hebben in t Zuiden vond ik alleen de Mekong delta wellicht interessant.

En qua visum is het wellicht ook handig dat je sowieso weet dat je bijv de eerste 3 dagen naar Ankor gaat, dan kun je dat van te voren aanvragen op t gemakkie en hoef je dat niet ergens in HCMC te fixen.

Voor mij was Ha Long Bay t absolute hoogtepunt en ben daar goed tot rust gekomen van een lange reis, dus perfecte afsluiter.
Als we gaan, hebben we minimaal een week of vier de tijd. Korter vind ik altijd jammer van de lange reis naar Zuidoost AziŽ. Wat wij altijd fijn vinden, is om aan het einde van een lange en verre reis nog een kleine week (4-7 dagen) op een strand-locatie door te brengen en een beetje te snorkelen.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_177545181
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 10:26 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Als we gaan, hebben we minimaal een week of vier de tijd. Korter vind ik altijd jammer van de lange reis naar Zuidoost AziŽ. Wat wij altijd fijn vinden, is om aan het einde van een lange en verre reis nog een kleine week (4-7 dagen) op een strand-locatie door te brengen en een beetje te snorkelen.
Hm ja dan is t wellicht beter in noord te beginnen, zuid is vaker wat warmer en lekkere stranden. Bv Phu Cuoc.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_177546491
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 10:26 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Als we gaan, hebben we minimaal een week of vier de tijd. Korter vind ik altijd jammer van de lange reis naar Zuidoost AziŽ. Wat wij altijd fijn vinden, is om aan het einde van een lange en verre reis nog een kleine week (4-7 dagen) op een strand-locatie door te brengen en een beetje te snorkelen.
Ik ben zelf van Noord naar Zuid gegaan, was met een georganiseerde reis, dus had sowieso weinig inbreng in de route. ;)

In jouw geval zou ik denk ik van Noord naar Zuid gaan, dan doorreizen naar Siem Reap (Angkor Wat) en de stranddagen ook plannen in grensgebied Cambodja/Vietnam (omgeving Sihanoukville, misschien een eilandje daar, of inderdaad Phu Cuoc) of wellicht Zuid-Oost Thailand (Ko Chang bijvoorbeeld). Terugvlucht vanaf Bangkok?
pi_177547738
e-visum had ik al eerder hier vermeld: TRV / Vietnam #8

[ Bericht 76% gewijzigd door UIO_AMS op 02-03-2018 12:37:08 ]
  Moderator vrijdag 2 maart 2018 @ 12:38:58 #279
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_177547866
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 11:31 schreef Tourniquet het volgende:
Ik ben zelf van Noord naar Zuid gegaan, was met een georganiseerde reis, dus had sowieso weinig inbreng in de route. ;)

In jouw geval zou ik denk ik van Noord naar Zuid gaan, dan doorreizen naar Siem Reap (Angkor Wat) en de stranddagen ook plannen in grensgebied Cambodja/Vietnam (omgeving Sihanoukville, misschien een eilandje daar, of inderdaad Phu Cuoc) of wellicht Zuid-Oost Thailand (Ko Chang bijvoorbeeld). Terugvlucht vanaf Bangkok?
Ik zal me er eens in verdiepen. Terugvlucht vanaf Bangkok lijkt dan inderdaad de handigste optie. Thanks!

quote:
0s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 12:32 schreef Tourniquet het volgende:
e-visum had ik al eerder hier vermeld: TRV / Vietnam #8
Handig en behulpzaam.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  vrijdag 2 maart 2018 @ 23:08:23 #280
42322 MCH
Choose disappointment
pi_177563963
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 maart 2018 12:38 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Ik zal me er eens in verdiepen. Terugvlucht vanaf Bangkok lijkt dan inderdaad de handigste optie. Thanks!

[..]

Handig en behulpzaam.
Ja dus wat je doet is retour Europa - BKK en dan enkeltje Hanoi met air asia, terugreizen naar Angkor en dan nog een paar daagjes Sihanoukville. Je blijft met hoogte punten zitten zowel aan het begin als eind maar noord vietnam is niet echt strandbestemming tenzij je paar dagen ronddobberen in ha long bay daar ook onder schaart.
I Wanna Waste My Time On You
  vrijdag 2 maart 2018 @ 23:08:45 #281
42322 MCH
Choose disappointment
pi_177563977
O lol, dat zij Tourniquet ook.
I Wanna Waste My Time On You
pi_178067897
Dt0tSJ1.jpg
  Moderator donderdag 18 oktober 2018 @ 11:05:19 #283
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_182587250
Japanese-Covered-Bridge-Private-Car-Transfer-Hoi-An.jpg
Cau Pagoda is een parel in het hart van Hoi An. De brug werd gebouwd in de late 16e eeuw en wordt de Japanse brug genoemd. In het midden van de brug is er een klein heiligdom dat de Grote Keizer aanbidt. De brug is uniek met de structuur, decoratieve motieven tonen de harmonieuze combinatie tussen Vietnamese, Chinese, Japanse en westerse architecturale stijlen.
Locatie: De brug over de beek mondt uit in de rivier de grens Bap Don Nguyen Thi Minh Khai en Tran Phu.

Phuoc Kien Assembly Hall
Legende heeft het La voorlopers van de Assembly Hall is een klein heiligdom aanbidden het standbeeld van Thien Hau Thanh Mau (de godin van de bescherming van de handelaren overtreft de oceaan wind) opgepikt op de kust van Hoi An in 1697. Door vele restauratie, met de belangrijkste bijdrage van Fujian State, de drukkere vergaderzaal, draagt ​​bij tot de schoonheid van de oude architectuur van Hoi An.
Locatie: 46 Tran Phu Street

Trieu Chau Assembly Hall
Het verdrag werd in 1845 gebouwd door de Chinese staat van Chieu General Chau aan de verering van de Maitreya - de god van de Tirannie, Ma Geholpen om de handel in de zee glad en soepel. Het prachtig versierde houten frame, met kaarsen en houten terracotta reliŽfs.
Locatie: 92B Nguyen Duy Hieu.

Quang Dong Assembly Hall
Het werd gebouwd in 1885 door de Kantonees Chinezen, eerst om Thien Hau Thanh Mau en Confucius te aanbidden. Na 1911 werd het bekeerd tot Quan Cong en Preah Vihear. Het rationele gebruik van hout materialen, steen in de kracht van de dragende structuur, decoratieve details brengen de vergadering van schoonheid voetstuk, bezitten. Elk jaar op Nguyen Luu, voor de hertog (24 juni maankalender) is er een zeer populaire festival trekt veel deelnemers.
Locatie: Tran Phu

Tran Family Temple
Tran kerk werd gebouwd in 1802 ToC door een familie Tran (een grote familie, die in de jaren 1700 uit China emigreerde naar Hoi An) de traditionele Chinese en Vietnamese sau principes van Feng Shui. De kerk van de Tran Hoi Een oude kerkstijl van de oude Vietnamese kerk werd gebouwd in de oude stijl van oude architectuur.
Locatie: 21 Le Loi Street.

Museum van geschiedenis - cultuur

Opgericht in 1989, het museum toont 212 originele voorwerpen en gedrukte materialen Waardevolle aardewerk, porselein, brons, papier, hout ... als gevolg van de stadia van de stedelijke ontwikkeling - de commerciŽle haven van Hoi An uit de tijd. Sa Huynh cultuur (uit de tweede eeuw na Christus) naar de Cham cultuur (van de 2e tot de 15e eeuw) en de Dai Viet cultuur, Dai Nam (van de 15de tot de 19de eeuw).
Locatie: 13 Nguyen Hue Street.

Het huis van Ky Tan Ky
Tan Ky House is bijna 200 jaar geleden gebouwd en heeft de typische architectuur van de stad Hoi An met verschillende meubels, elk met een eigen functie. De voorkant van het huis is de plek om de winkel, de achterkant van de rivier, te openen als een plaats om goederen in te voeren.
Het huis is gebouwd door de traditionele materialen en is gemaakt door de lokale timmerlieden, gebeurde lokale metselaar hebben een unieke uitstraling, behendigheid, elegantie en tonen de interactie met de stijl van de mier in het gebied. Op 17 februari 1990 kreeg Tan Ky een certificaat van nationale historisch-culturele relikwieŽn.

Hoi An-handwerkworkshop
Brengt de meest traditionele ambachten workshops van Hoi An en Quang Nam, weven matten như, het weven van stoffen, aardewerk, lakwerk ... Bezoek de workshop, zullen de bezoekers een rustig landschap afbeelding van een dorp te vinden. Vietnamees platteland; Visueel getuige zijn van de bekwame handen en uitstekende vaardigheden van ambachtslieden, fijne kunst en vakmanschap creŽren. Toeristen kunnen deelnemen aan de productie van het vaartuig en wat souvenirartikelen kopen.
Locatie: No. 9 Nguyen Thai Hoc

Meer informatie: Er zijn 21 punten om nieuwe kaartjes te kopen om te bezoeken wanneer Hoi An toerisme. Binnenlandse gasten: VND 60.000 / ticket / 3 bezienswaardigheden; Buitenlanders: VND 120.000 / ticket / 6 culturele werken. Kortingsbeleid: 15 gasten zijn vrijgesteld van ťťn ticket; Groep van 8 gasten gratis gids; Kinderen onder de 16 zijn vrij om te bezoeken. Waar te koop: Hoi An VVV-kantoor.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_182610713
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 16:42 schreef Tourniquet het volgende:
Vanaf nu is het mogelijk met een e-Visum naar Vietnam te reizen.

https://insideflyer.nl/e-(...)r-voor-nederlanders/

[..]

Ik denk vanwege fraude/corruptie bij de ambassades. In Brussel was dat ook, ze hebben nu ook prijzen online staan zodat er niet te veel geld gevraagd kan worden.
Onder deze lijn niet schrijven
pi_182691780
Wij willen begin mei een rondreis doen door Vietman, nu twijfelen wij om een georganiseerde reis te doen of zelf min of meer op de bonnefooi de highlights langs te gaan.. wat raden jullie aan? We hebben maximaal 3 weken dus niet heel veel tijd. Ik heb naar verschillende rondreizen op Fox en Kras gekeken en die programma's zijn redelijk vol wat betreft lange dagen in de bus etc.. ook lijkt daar soms de nadruk wat meer te liggen op de steden dan de natuur...
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')