In de koelkast gaat het langzamer, maar wordt het deeg wel iets droger, dus afdekken met natte theedoek is dan echt een must. Als je deeg niet is ingezakt, kan 4 uur geen kwaad.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 12:35 schreef Lot_1 het volgende:
Een tweede rijs van 4 uur in plaats van 2 uur, kan dat kwaad? Ik was vergeten dat ik een afspraak heb..
Zou het verstandig zijn om het in de koelkast te laten rijzen bijvoorbeeld?
Dat ligt aan het brood Ik gebruik meestal een iets te klein mandje, dan bolt het deeg mooier op.quote:Op maandag 12 januari 2015 20:39 schreef Trusten het volgende:
Welk formaat rijsmandje gebruiken jullie?
Is het een erg dikke korst? Volgende keer bakken op een wat lagere temperatuur, zou ik zeggen.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 12:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Binnenkant lekker luchtig, maar de korst is niet te snijden en vreselijk taai. Hoe kan ik dat voorkomen?
Geen koudere ruimte in huis?quote:Op dinsdag 13 januari 2015 12:53 schreef Lot_1 het volgende:
Nou, fingers crossed: ik hou het op 4 uur. Want eigenlijk heb ik ook niet zoveel plek over in m'n koelkast
Hmm ja eigenlijk ook wel logisch .... maar ze zijn er nogal in veel maten.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 12:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat ligt aan het brood Ik gebruik meestal een iets te klein mandje, dan bolt het deeg mooier op.
Jep! Ik zet het wel op de slaapkamer met het raam open.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 13:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen koudere ruimte in huis?
Deeginhoud staat er vaak bij de meeste recepten leveren een brood van 750-1000 gram op.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 13:20 schreef Trusten het volgende:
[..]
Hmm ja eigenlijk ook wel logisch .... maar ze zijn er nogal in veel maten.
Leuk!! veel plezier! En eet smakelijkquote:Op dinsdag 13 januari 2015 18:12 schreef minilot het volgende:
Ik had vanmorgen volkoren broodjes volgens het bekende no-knead recept die echt een achterlijke oven spring hadden, ze werden bijna twee keer zo hoog als breed! Geen idee waar het aan lag, ik had niks geks gedaan. Helaas geen foto gemaakt.
Aankomend weekend trouwens eindelijk voor het eerst met zuurdesem bakken, ben errrrg benieuwd!
Foto!!!quote:Op dinsdag 13 januari 2015 18:05 schreef Lot_1 het volgende:
't is nu in de oven geweest en het ziet er wat minder rustiek uit dan Vincent z'n brood maar ik ben al blij dat het redelijk gelukt lijkt te zijn. 't Moet nu nog even afkoelen. Misschien komt er nog wel een kruimshot aan
Ze waren vast lekker! Jammer dat je er geen foto van hebt.quote:Op dinsdag 13 januari 2015 18:12 schreef minilot het volgende:
Ik had vanmorgen volkoren broodjes volgens het bekende no-knead recept die echt een achterlijke oven spring hadden, ze werden bijna twee keer zo hoog als breed! Geen idee waar het aan lag, ik had niks geks gedaan. Helaas geen foto gemaakt.
Ja ja ja ja ja.. brakke flits-telefoonpics dan wel:quote:
Ziet er mooi gerezen uit!quote:Op dinsdag 13 januari 2015 20:34 schreef Lot_1 het volgende:
[..]
Ja ja ja ja ja.. brakke flits-telefoonpics dan wel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In de koelkast kan. In een onverwarmde kamer kan ook. Als er veel gist in zit zou ik voor de koelkast kiezen.quote:Op woensdag 14 januari 2015 20:15 schreef Maria2.0 het volgende:
Help! Heb net een deeg gemaakt en gekneed, morgen wil ik het pas afbakken. Kan dat en moet het dan in de koelkast? Ik heb het nu in de koelkast gezet omdat me bijstond dat dat moest. En morgen dan eerst op kamertemp laten komen voor het vormen en de tweede rijs?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |