abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 13 januari 2015 @ 12:16:23 #176
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148636798
Binnenkant lekker luchtig, maar de korst is niet te snijden en vreselijk taai. Hoe kan ik dat voorkomen? ;(
L'Enfer, c'est les autres.
pi_148637400
Een tweede rijs van 4 uur in plaats van 2 uur, kan dat kwaad? Ik was vergeten dat ik een afspraak heb..
Zou het verstandig zijn om het in de koelkast te laten rijzen bijvoorbeeld?

[ Bericht 28% gewijzigd door Lot_1 op 13-01-2015 12:40:29 ]
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148637636
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 12:35 schreef Lot_1 het volgende:
Een tweede rijs van 4 uur in plaats van 2 uur, kan dat kwaad? Ik was vergeten dat ik een afspraak heb..
Zou het verstandig zijn om het in de koelkast te laten rijzen bijvoorbeeld?
In de koelkast gaat het langzamer, maar wordt het deeg wel iets droger, dus afdekken met natte theedoek is dan echt een must. Als je deeg niet is ingezakt, kan 4 uur geen kwaad.
pi_148637651
quote:
0s.gif Op maandag 12 januari 2015 20:39 schreef Trusten het volgende:
Welk formaat rijsmandje gebruiken jullie? :)
Dat ligt aan het brood :P Ik gebruik meestal een iets te klein mandje, dan bolt het deeg mooier op.
pi_148637734
Ik heb nu 2x een volkoren spelt brood gemaakt en beide keren is het brood heel vast en wat aan de vochtige kan.. iemand enig idee wat ik hier aan kan doen?
pi_148637826
Langer en heter bakken? Het is wel gerezen?
pi_148637876
Nou, fingers crossed: ik hou het op 4 uur. Want eigenlijk heb ik ook niet zoveel plek over in m'n koelkast :P
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 13 januari 2015 @ 13:08:09 #183
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148638308
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 12:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Binnenkant lekker luchtig, maar de korst is niet te snijden en vreselijk taai. Hoe kan ik dat voorkomen? ;(
Is het een erg dikke korst? Volgende keer bakken op een wat lagere temperatuur, zou ik zeggen.
pi_148638314
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 12:53 schreef Lot_1 het volgende:
Nou, fingers crossed: ik hou het op 4 uur. Want eigenlijk heb ik ook niet zoveel plek over in m'n koelkast :P
Geen koudere ruimte in huis? :)
pi_148638669
quote:
2s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 12:45 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat ligt aan het brood :P Ik gebruik meestal een iets te klein mandje, dan bolt het deeg mooier op.
Hmm ja eigenlijk ook wel logisch .... maar ze zijn er nogal in veel maten.
pi_148638930
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 13:08 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Geen koudere ruimte in huis? :)
Jep! Ik zet het wel op de slaapkamer met het raam open.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148639035
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 13:20 schreef Trusten het volgende:

[..]

Hmm ja eigenlijk ook wel logisch .... maar ze zijn er nogal in veel maten.
Deeginhoud staat er vaak bij :) de meeste recepten leveren een brood van 750-1000 gram op.
pi_148647460
Het rijzen is goed gegaan, het rees haast de kom uit :D

't is nu in de oven geweest en het ziet er wat minder rustiek uit dan Vincent z'n brood maar ik ben al blij dat het redelijk gelukt lijkt te zijn. 't Moet nu nog even afkoelen. Misschien komt er nog wel een kruimshot aan ;)
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148647734
Ik had vanmorgen volkoren broodjes volgens het bekende no-knead recept die echt een achterlijke oven spring hadden, ze werden bijna twee keer zo hoog als breed! 8)7 Geen idee waar het aan lag, ik had niks geks gedaan. Helaas geen foto gemaakt.

Aankomend weekend trouwens eindelijk voor het eerst met zuurdesem bakken, ben errrrg benieuwd!
Let me see you stripped down to the bone
pi_148647951
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 18:12 schreef minilot het volgende:
Ik had vanmorgen volkoren broodjes volgens het bekende no-knead recept die echt een achterlijke oven spring hadden, ze werden bijna twee keer zo hoog als breed! 8)7 Geen idee waar het aan lag, ik had niks geks gedaan. Helaas geen foto gemaakt.

Aankomend weekend trouwens eindelijk voor het eerst met zuurdesem bakken, ben errrrg benieuwd!
Leuk!! *O* veel plezier! En eet smakelijk :9
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 13 januari 2015 @ 18:28:29 #191
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148648164
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 18:05 schreef Lot_1 het volgende:
't is nu in de oven geweest en het ziet er wat minder rustiek uit dan Vincent z'n brood maar ik ben al blij dat het redelijk gelukt lijkt te zijn. 't Moet nu nog even afkoelen. Misschien komt er nog wel een kruimshot aan ;)
Foto!!! :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 18:12 schreef minilot het volgende:
Ik had vanmorgen volkoren broodjes volgens het bekende no-knead recept die echt een achterlijke oven spring hadden, ze werden bijna twee keer zo hoog als breed! 8)7 Geen idee waar het aan lag, ik had niks geks gedaan. Helaas geen foto gemaakt.
Ze waren vast lekker! Jammer dat je er geen foto van hebt.

Ik heb trouwens dit weekend dezelfde fout gemaakt. Een no-knead-krentenbrood (wel met een poedertje uit de bakkerswereld) gebakken maar het was op voordat ik een foto kon maken. Ik heb nog van dat poeder dus zal er van de week nog eens 1 proberen te maken.
pi_148653462
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 18:28 schreef qltel het volgende:

[..]

Foto!!! :)

Ja ja ja ja ja.. brakke flits-telefoonpics dan wel:





Beetje veel bloem gebruikt, maar desalniettemin zat het brood vast in de pan aan de zijkant ;) Het is sowieso eigenlijk teveel brood voor de schalen en pannen die ik heb. De volgende keer maak ik een wat kleiner brood. Ik heb net een sneetje geproefd met boter en hagelslag, en dat was lekker! 't Supermarktbrood is ongeveer op, dus dat komt goed uit :)
freedom is just another word for nothing left to lose
  Moderator / FOK!Fotograaf dinsdag 13 januari 2015 @ 20:45:06 #193
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_148653987
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 januari 2015 20:34 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Ja ja ja ja ja.. brakke flits-telefoonpics dan wel:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er mooi gerezen uit!
pi_148671993
-- Rijsmandje van houtvezel 500-750g Rond Glad 1
-- Rijsmandje van houtvezel 500-750g Rond Spiraal 1
-- Rijsmand van houtvezel - 1kg Rond Spiraal 1

*O*
  woensdag 14 januari 2015 @ 14:28:36 #195
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_148674848
Lot_1 ziet er goed uit.

Questular waar bestel je die?

Productie vandaag: (600 gram bloem + 100 gram tarwe meel)



en van binnen


[ Bericht 18% gewijzigd door pmponer op 14-01-2015 14:58:33 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_148676924
Ziet er lekker uit, pmponer!

Het volgende brood wat ik ga maken is dit (het recept is van Maximus_TG).

Er staat in dat je het moet kneden met deeghaken. Ik heb wel een mixer met deeghaken maar niet zo'n krachtige. Bovendien lijkt het me leuker om het met de hand te doen. Nog tips daarvoor? Ik heb al wel een paar youtube-filmpjes gekeken.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_148683789
Ik kwam deze tegen, geen idee of hij al een keer gepost was, vond hem wel grappig!

  woensdag 14 januari 2015 @ 20:15:10 #199
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_148687426
Help! Heb net een deeg gemaakt en gekneed, morgen wil ik het pas afbakken. Kan dat en moet het dan in de koelkast? Ik heb het nu in de koelkast gezet omdat me bijstond dat dat moest. En morgen dan eerst op kamertemp laten komen voor het vormen en de tweede rijs?
L'Enfer, c'est les autres.
  woensdag 14 januari 2015 @ 20:40:47 #200
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_148688455
quote:
0s.gif Op woensdag 14 januari 2015 20:15 schreef Maria2.0 het volgende:
Help! Heb net een deeg gemaakt en gekneed, morgen wil ik het pas afbakken. Kan dat en moet het dan in de koelkast? Ik heb het nu in de koelkast gezet omdat me bijstond dat dat moest. En morgen dan eerst op kamertemp laten komen voor het vormen en de tweede rijs?
In de koelkast kan. In een onverwarmde kamer kan ook. :Y Als er veel gist in zit zou ik voor de koelkast kiezen.

Vormen, uurtje op kamertemperatuur laten staan, bakken.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')